Page 1

DANMARKS ÆLDSTE

Lørdag 20. juli 2013

Magtens Mestre

Frieri foran festivalspublikum

Foto: Lars Düwel

Et lykkeligt par efter at Per netop har friet til Helle. Modigt gjort! Det var ikke bare konferencier Frank Megabodys fødselsdag i går - tillykke med det der gjorde dagen i går lidt speciel. Lige efter Burhan G havde leveret et sprængfuldt show på Store Scene fik Helle Buch nemlig at vide - af netop Megabody at hun havde vundet en konkurrence ved lodtrækning blandt medarbejderne. Hun skulle derfor komme op på scenen for at modtage præmien.

Det var dog ikke en præmie af den normale slags. Ud fra siden af scenen kom kæresten Per Astrup nemlig gående med en buket blomster i hånden. - Helle. Jeg elsker dig. Vil du gifte dig med mig, spurgte Per i mikrofonen. En lettere målløs kæreste sagde heldigvis ja, hvorefter publikum brød ud i jubel over det forelskede par.

Flotte billeder og information på vores Facebook-side. Find den og like.

MEGA fødselsdag Foto: Palle Smedegaard

50 minutter før koncertstart var bandet endnu ikke ankommet til øen. Alligevel kunne Frank Megabody introducere sine venner Magtens Korridorer på slaget. Bandet havde på samme dag spillet til Grøn Koncert i Randers. Der var dog ikke det fjerneste at mærke, for hurtigt stod det klart: Magtens Korridorer var kommet for at skabe den store fest. Meget afslappet og undervejs også improviseret fik bandet skabt en god stemning, hvor man ikke helt vidste, hvad der ville ske som det næste. - Jeg er meget glad for koncerten. Der er altid en helt særlig vild stemning til Samsø

Festivalen, sagde forsanger Johan Olsen efterfølgende. Undervejs i koncerten blev det nok en gang til en fødselsdagssang for fødselsdagsbarnet Frank Megabody, der fik gaver af bandet på scenen, mens publikum sang for ham. Efter koncerten havde bandet dog ingen planer om at tage tilbage til fastlandet med det samme. - VI sover inde i Brundby. Så skal vi bade i morgen formiddag, inden Grøn Koncert igen kalder, griner Johan, inden han smutter videre ud på pladsen for at feste videre sammen med fansene.

Foto: Carsten Hoelstad

Frank Megabodys fødselsdag blev fejret på behørig vis under Infernals koncert med champagne og guitarspil.

FESTIVAL-VEJRET Der er ikke så meget at sige. Endnu en virkelig flot solskinsdag ved Danmarks Hyggeligste Festival. Vi kommer over de 26 grader, absolut ikke én dråbe regn og kun en smule vind.

Musikken i dag STORE SCENE 13.00 15.00 17.45 20.45 23.45

Vinnie Who Anne Linnet Outlandish Mads Langer TV-2

RULLEN

Foto: Palle Smedegaard

Vi tweeter og andet godt. #hashtag: #samfest13

16.30 19.15 22.15 01.10

Top 3 i MGP Joey Moe Shaka Loveless Hit med 80'erne

13.00 16.00 18.00 20.30 23.00

J. Arlin Folkeklubben Jesper Karkov & Høstsjakket Sticky Fingers DJ Tom

GARAGEN


Gør gadebørn til glade børn

Dagens Overblik - To indere er blevet anholdt efter at 10.043 skildpadder blev fundet i deres flybagage. - Hans Pilgaards kæreste sviner Jim Lyngvild, efter Jim er blevet fyret som dommer ved Mr. Gay. - Saxo Bank giver op i Touren og udtaler: En podieplads er jo stadig flot. Det skal man huske på.

Kreativt tøj

Foto: Lars Düwel

Tommy og hans venners projekt har blandt andet medført, at gadebørn i Nepal har fået deres egen skole. Den 1. januar 2010 sidder Tommy Jørgensen sammen med sin datter og ser fjernsyn. Pludselig ser de et indslag om gadebørn i Nepal. - Så siger min lille datter: ”Far, kan vi ikke gøre noget for dem”? Jeg svarer: ”Jo, lad os gøre det” og tænker ikke nærmere over det, fortæller Tommy. Et par dage efter kommer datteren og siger, at hun har arrangeret en velgørenhedskoncert med sit band. Da slår det Tommy, at de jo faktisk kunne gøre en forskel her. Så han få fat i et par mu-

sikvenner og sammen spiller de en masse koncerter, hvor overskuddet går til gadebørnene i Nepal. - I Nepal bliver gadebørnene inviteret ind til et gratis måltid mad, hvor de også får tilbudt at modtage undervisning samt kost og logi, siger Tommy. De får til gengæld nogle arbejdsmæssige pligter udstukket, som de skal passe ved siden af. Og når eksamensbeviset så nærmer sig, skal barnet have lært en kammerat at læse og skrive.

- På den måde forsøger vi at skabe en dynamisk effekt, fortæller Tommy med livlige fagter og et udtryk i ansigtet, der viser hans engagement i projektet. Et engagement der også har betydet, at de kunne åbne deres helt egen skole i en by ved navn Nagarkot i Nepal. Tommy har haft sit telt ved Samsø Festivalen de sidste tre år. Man kan finde ham ved siden af Beachbaren, hvis man vil høre mere om foretagendet eller give et biddrag. Foto: Carsten Hoelstad

Vaniljeis møder vrist

Foto: Carsten Hoelstad

Man kan se flere billeder af deltagerne og konkurrencen på samfest.dk om en måneds tid.

Der var god gammeldags bølgegang blandt de fremmødte og rester af vaniljeis på deltagernes vrist, da der i går var Samsø Open i Issparkning ved BaseCamp. En disciplin, hvor reglerne er ganske simple. På en opmålt bane, der ligner en almindelig spydkastplæne, skal konkurrenterne sparke til en liter vaniljeis. Den, der opnår flest meter, vinder. Simpelt, men sjovt at være vidne til. Carsten Christensen, der er formand for Foreningen af Danske Issparkere, var med til at starte disciplinen op i 2001. - Det starter ved at jeg og to venner køber tre liter is. Vi kan kun spise den ene af dem, så vi sparker til de to sidste, fortæller Carsten efter gårsdagens konkurrence var afsluttet. De sidste to år har de været på Samsø Festivalen. Før det har de også afholdt turneringen et par gange ved Skanderborg Festival. Tilbage ved konkurrencen har et par stykker af deltagerne smidt al tøjet og hamrer til isen i samme mundering, som da de kom til verden. Et enkelt gang ryger isen ud over sidelinjen og giver en kølig overraskelse til et par af tilskuerne. - Fra 2002 til 2009 afholdte vi årligt et VM, hvor der kom deltagere fra både Danmark, Sverige og Tyskland. Det sidste år havde vi 50 tilmeldte og 2000 tilskuere, siger Carsten. Det blev til for meget arbejde for drengene, så derfor er de for tiden kun på Samsø festivalen. De har dog større planer for fremtiden. - Vi skal på verdensturne snart. Bagefter er målet at få Issparkning indført som OLdisciplin, siger formanden for Foreningen af Danske Issparkere, inden han smutter videre for at tælle resultaterne op.

Vi smider en masse flotte billeder op. Samfest13

Øens dagblad og trykkeri · www.samso.dk

Annas nederdel er lavet af T-shirtens ærmer, mens toppen er syet sammen af resterne. De færreste ville se på en T-shirt og tænke ”dén må jeg lave jeg om til en nederdel”. Men det var alligevel det, som seks-årige Anna Bøstrup Krogsholm gjorde, da hun fik fingrene i en af medarbejdernes T-shirt. Med en saks og lidt hjælp fra sin farmor klippede og syede hun sin helt egen medarbejdernederdel. - Hun har altid drømt om at få en stram nederdel, men hun måtte ikke for hendes forældre. Så lavede hun den selv, siger den stolte farmor, mens Anna stolt viser sit nye klæde frem. DANMARKS ÆLDSTE

Udgives af Samsø Festival

Festivalavisens redaktion består i år af: Lars Düwel, redaktør Palle Smedegaard, fotograf Carsten Hoelstad, fotograf Tryk sponsoreret af Samsø Posten ApS.

Lørdagsavisen Samsø Festival  
Lørdagsavisen Samsø Festival  

Lørdagsavisen fra Samsø Festival 2013

Advertisement