Fyns Valgavis

Page 1

FYNS VALGAVIS Folketingsvalget 2019

GODE TAL FRA REGERINGEN SE INDE I AVISEN!

AFSLØRING

HÅRDE OPTAGELSESKRAV I VENSTRE Nyeste m oplysninger o brunsvigergate

P M A K L I T R KLA FOR FYN FYNSK VINDER IND I KØBENHAVN!

S KONKUTROR RENCE Se bag siden

LUMBY MØLLE MALER IGEN?

NYT PAR

I DANSKTOPPEN?

LARS CHR. LILLEHOLT

VIND

Middag hos Pasfall, frokost med ministeren og vin


ANTALLET AF PERSONER PÅ OFFENTLIG FORSØRGELSE ER FALDET MED OVER

60.000 SIDEN 2015

. R H C S R LA T L O H E L L LI Lars Chr. Lilleholt er født og opvokset i Odense. Elev på Giersing Realskole og student fra Tornbjerg gymnasium. Han er uddannet journalist, hvor han har haft sit virke på Fyns Amts Avis Svendborg redaktion og Vejle Amts Folkeblad. Danske Fjernvarmeværkers Forening har også haft Lars Chr. ansat som først informationsmed­arbejder og senere som informationschef.

Lars Chr. er gift med Jane. Sammen har de tre børn. Christoffer, Mathilde og Caroline. Christoffer er fulgt i fars politiske fodspor, og er i dag medlem af byrådet i Odense. Medlem af folketinget siden 2001 Minister siden 2015 Medlem af Odense byråd 1994-2015

21

MIA. KR. i lavere skatter og afgifter siden 2015

GÅ IND PÅ MIN HJEMMESIDE OG LÆS MERE OM:

• Min politik • Valgkampen • Hvor jeg er i valgkampen • Deltage i konkurrencen

FOR FYN 2019

VALGAVISEN 2

Udgiver: Venstre i Middelfartskredsen Ansvarshavende redaktør: Jens Kloppenborg-Skrumsager Redaktionen: Ole Hansen Anders Busse Rasmussen Christoffer Lilleholt Oplag: 120.000 Tryk: Clausen Grafisk, Odense Layout: Kindly, Odense

ADØR S S A B M A R E IG V S N U R B “SOM FYN Å P R E T S Æ G E D O G I V R HILSE OD BID” VELKOMMEN MED EN G LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk


Hvert 11. minut døgnet rundt er der skabt ét privat job siden 2015

VIND!

EN MIDDAG FOR 2 PÅ PASFALL Se bagsiden

LKLIMAVENLIGT FESTMÅ R TID AF LOKALE RÅVARE Thomas Pasfall og jeg ville overfor 85 gode fynboer vise, at man sagtens kan lave et klimavenligt festmåltid. Fokus var på lokale råvarer. Storebælt kysttorsk som carpaccio, til forret, fynsk kylling som kotelet med jordskokker og en æbletrifli med æbler fra Hindsholm. Alle gæster blev glade og mætte.

G ANBEFALIN

2,3 MIA. KR. MINDRE FRA 2015 TIL 2019

STEM PÅ LARS CHR. LILLEHOLT

Morten Andersen, Borgmester, Nordfyn

Regeringens konsekvente politik har mindsket de offent­ lige udgifter på udlændingeområdet med over 2,3 mia. kr. fra 2015 til 2019

EL TIL 2,5 MIO. H US STANDE -

VIDSTE DU … Markant flere overlever kræft. Omkring årtusindeskiftet var det kun hver anden kræftpatient, der var i live efter fem år. I dag er det tæt på 2 ud af 3. Jeg vil fortsætte en klar prioritering af vort sundhedsområde. Med kræftplan lV er regeringen klar til at investere yderligere 2,2 mia kr. på kræftområdet. Det vil give større kapacitet, nye scannere og bedre forebyggelse og patientansvarlige læger, der sikrer overblik i behandlingen.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

I min tid som klimaminister har vi truffet beslutning om opførelse af havvind langt ude til havs, der kan producere grøn el til mere end 2,5 mio. husstande.

3


R E E S N E D O ENEDKNEOLOGI FØR OBOTT PÅ R

Det stærke samspil mellem SDU og især A.P. Møller-­Mærsk har skabt noget unikt på Fyn. Odense ville ikke have været førende på robotteknologien uden et stort lokalt fokus og kæmpe donationer fra Mærsk. Dette gode samarbejde har gjort Odense til centrum for udvikling, innovation og produktion af robotter, hvilket kaster mange spændende jobs af sig på Fyn. Jeg vil fortsat arbejde for gode vilkår for fremtidens job i bl.a. robot og droneindustrien på Fyn.

63

ældre læger har valgt at fortsætte deres praksis fremfor at gå på pension som følge af regeringens initiativ

ET RIGERE FYN Landbruget og gartnerierne på Fyn sikrer vækst og velstand. Regeringen har ad flere omgange sikret bedre vilkår, f.eks. ved afskaffelsen af PSO-elafgiften, der gør, at erhvervslivet kan udvikle sig og skabe endnu flere fynske jobs til glæde for den enkelte fynbo, der kommer i arbejde. Dermed bliver vi alle på Fyn rigere.

4

De vigtigste klimaaftaler laves internationalt. Jeg har som klimaminister arbejdet hårdt for højere ambitioner ved FN og i EU.

ODENSE R RE BLOMST Hvert år afholdes Odense blomsterfestival, som er et overflødighedshorn af alle de smukke blomster, som Fyn er kendt for.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

HØJERE AMBITIONER


VIDSTE DU …

600

flere politi­betjente ved udgangen af 2019 end i 2015

Da Socialdemokratiet sidst havde magten mellem 2011 – 2015 forringede de sundhedsvæsenet ved bl.a. at udhule patientrettighederne. Vi her gennemført behandlingsgarantien på 30 dage. Det koster naturligvis flere penge. Helt præcist har vi siden 2015 tilført 6 mia. kr. mere til sundhedsvæsenet. Det er et spørgsmål om prioritering. Jeg vil også fremover prioritere flere penge til sundhed fremfor at bruge pengene på at afskaffe kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen. Anja Lund Byrådsmedlem, Nordfyn

Annette Allesø Byrådsmedlem, Nordfyn

FYLTNFREEMRMEMED

ANBEFALING

STEM PÅ LARS CHR. LILLEHOLT

Mogens Christensen Byrådsmedlem, Nordfyn

HE

Kenneth Clasen Byrådsmedlem, Nordfyn

SIDEN 2015 ER DER SKABT

MERE END 160.000

PRIVATE ARBEJDSPLADSER I DANMARK

Erhvervsudviklingen på det gamle Lindøværft, med især LORC i spidsen, er vejen frem. Fremtidens kæmpe store vindmøller hører til langt ude på havet. Jeg har som energi­ minister her i 2019 været med til at støtte LORC testcenter med 50 mio. kr. til test af en 17 MW havvindmølle. En så stor mølle kan levere strøm til mere end 17.000 husstande. Fyn er altså også med helt fremme, når det kommer til fremtidens energi, droner og robotter. Det kan du som fynbo være stolt af. Jeg vil fortsat være med til at sikre, at vilkårene for fremtidens jobs på Fyn stadig er helt i top.

D N A T S L E V G O T VÆKSE FYN

IGT LYNHURTND BREDBÅ Bredbåndspuljen har givet flere end 12.000 adresser lynhurtigt bredbånd. Det ville de ikke have fået uden puljen

FOR HEL

Det er vigtigt at skabe og fastholde fynske arbejdspladser. Vi har udflyttet en lang række statslige arbejdspladser til Fyn. Miljøstyrelsen, Skat, Social­ styrelsen og Sprognævnet. Men endnu vigtigere er det at skabe grobund for flere private arbejdspladser, der er med til at sikre vækst og velstand for hele Fyn.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Socialstyrelsen Miljøstyrelsen Dansk Sprognævn Skat

5


R SALG STOP FODIESELAF NYEENZIN­ OG B 2030 BILER I

VIDSTE DU … At regeringen har gjort det surt at være bandekriminel. Bandepakkerne har skærpet straffen for brug af skydevåben i det offentlige rum. Siden 2015 er bandemedlemmers fængselsstraffe steget med knap 50 pct. Rigspolitiet registrerede for første gang i tre år ikke en eneste aktiv konflikt i rocker- og bandemiljøet i januar 2019. Vi skal fortsat udvise en nul-tolerance overfor bandekriminelle. Ingen danskere skal nemlig føle sig utrygge ved bandernes hærgen.

TRAFIKINFRATUR ER STRUEK NTEN ELL ER IKKE

Trafikinfrastruktur er både og, ikke enten eller. Vi skal sikre fremkommelighed for biltrafikken, men også at passagerne i den kollektive trafik kommer hurtigt og trygt frem i tog og bus med høj komfort. Alt dette er ikke givet. Socialdemokraterne, de radikale og venstrefløjen ønskede ikke at sikre midler til udvidelsen af fynsmotorvejens tredje spor. De ville hellere bruge pengene på en jernbanebro i Vejle, som kun de færreste kan se logikken i. Derfor er det politiske flertal efter næste valg afgørende for, om vi fynboere fortsat skal sidde i kø på E20 eller ej.

RIFT SVIGERFARS OPSKAV PÅ GOD HJEMMEL ET

BILLIGERE AT VÆRE FYNBO OG PENDLER De eneste regeringer, der gennem årene har nedsat taksten på Storebælt, har været borgerlige/liberale regeringer. Således har den regering, jeg er medlem af, også nedsat taksten for pendlere og øget befordringsfradraget på Storebæltsbroen. Også her har vi gjort det billigere at være dansker, fynbo og pendler.

RYGEOST OG RYGEOSTSALAT

Den perfekte rygeost kræver ikke det store. Men min svigerfar, Willy Lillegaard Johansen, er mester ud i disciplinen at ryge en god og velsmagende fynsk rygeost. 2 liter letmælk 1 lille dl kærnemælk Én dråbe osteløbe Varmes op til cirka 26-27 grader. Tilsæt herefter osteløbe.

RYGEOSTSALAT

Lad det stå i en skål et lunt sted et døgns tid. Dagen efter skæres ostemassen i store tern med en kniv, mens den stadig ligger i skålen. Tag massen op med en hulske og over i et dørslag. Der vil være en del valle tilbage i skålen - det kasseres eller bruges til andre formål. Læg dørslaget over en skål, dæk til med en omvendt tallerken og sæt hele arrangementet i køleskab i minimum 6 timer, til der yderligere er løbet valle fra, og osten er fast. Vend osten ud på en træramme med trådnet og ryg den i kraftig røg i 2-3 minutter - evt. over en metalspand, hvor der tændes op i bunden med tørt halm og lægges fugtigt halm ovenpå. Rygeosten skal have en fin lysebrun farve.

6

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Rygesosten er nu klar til at blive spist naturel, som den er, hvilket jeg foretrækker. Man kan også vende lidt 18% cremefraiche i rygeosten sammen med hakkede radisser. Pynt med purløg. Hvis du rister rugbrød, så har du de bedste små fynske canapéer.


1.384 PATIENTER har fået recept på medicinsk cannabis i løbet af forsøgs­ ordningens første år

12.000 KR. mere i skatte­ lettelser årligt siden 2015 til en gennemsnitlig LO-familie

Danmarks­historiens grønneste energiaftale – tre nye havvindmølleparker giver grøn strøm til 2,5 mio. husstande

130 ARBE PLADSER JDSVÆRET PÅ HAR SPIL

E K S N Y F 0 3 1 G O T E KLIMA V E L B R E S D A L P S D J ARBE

E R E D N I V E R DE STO Afskaffelsen af PSO-elafgiften har været altafgørende for Torben Moth, der driver gartneriet Rosa Danica på Fyn. Med en produktion på mere end 14 mio. planter årligt, hvoraf mere end 95 % går til eksport, hører Torbens gartneri til blandt de helt store gartnerier på Fyn. Flere end 130 arbejdspladser har været på spil;

“Hvis vi fortsat skulle have betalt de ekstra millioner i PSO-elafgift, som vores konkurrenter i det øvrige Europa ikke betaler for deres varme, så er jeg helt sikker på, at vores gartneri ville lukke”, siger Torben Moth. Lars Chr. Lilleholt har som energiminister i seneste energiaftale med Folketinget sikret, at PSO-elafgiften nu endeligt bliver afskaffet. En stor del af de sparede PSO-elafgifter har Torben Moth besluttet sig for skal bruges på energieffektiviseringer, så det store grønne gartneri bliver endnu grønnere.

TREDJE FYNSKE MOTORVEJSSPOR

Det er vigtigt, at vi kan komme frem på Fyn. Derfor har jeg været med til at afsætte flere penge til et tredje motorvejsspor henover Vestfyn. Men vi stopper ikke her. Regeringen har for nylig, sammen med Dansk Folkeparti, indgået en infrastrukturaftale, der bl.a. sikrer, at vi på Fyn får det tredje motorvejsspor syd om Odense og nye jernbanespor på Vestfyn.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Brunsvigerambassadørens gave til den kinesiske energiminister

R. LARS CPHRINS MINDESRIK HEN “Vi er mange, der kommer til at savne Prins Henrik. Jeg havde den store ære og fornøjelse, at ledsage Prins Henrik i forbindelse med et officielt statsbesøg i Indonesien.”

7


I G R E N E GRØN E K S N A D 0 0 0 0. TIL 2.50 E D N A T S S U H

Havvind hører til langt ude til havs. Første kæmpe havvind­ møllepark Thor placeres 20 km ude i Vesterhavet

Med energiaftalen i sommer besluttede vi også at sætte ekstra fart på udbygningen af havvind. Med aftalen om opførelse af tre store havvindmøllerparker inden 2030, vil vi alene fra disse tre parker levere grøn energi til 2.500.000 danske husstande. Mølleparkerne kommer til at ligge langt ude til havs. Første park bliver placeret 20 km ud for Thorsminde i Vesterhavet og er blevet døbt Thor.

VI GÅR DANMARK FORREST ER EN GRØN FØRERNATION Vi går forrest, når det handler om at trække resten af verden i en mere bæredygtig retning, så kommende generationer kan se frem til at vokse op i en ren verden med væsentlig mindre CO2-udledning og renere luft. I såvel EU som i FN regi er Danmark med til at hæve ambitionerne for reduktion af vores CO2-udledning. Den vej skal Danmark fortsætte ud af. Det har jeg været med til at sikre de fire år, jeg har haft ansvaret.

8

Tre skønne piger, der står bag. Mathilde (20) læser HA. Hustru Jane (50) er mor til alle Lars Chr.’s børn og cand. merc. Til daglig QHSE-manger hos EWII i Kolding. Caroline (18) er yngeste barn og går i 2. G på Tietgens Handelsgymnasium.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk


VIDSTE DU … Siden 2001 er der ansat 5.900 flere sygeplejersker og 5.800 flere læger. Alene siden 2015 er der ansat 684 flere syge­plejesker. Regeringen har fremlagt en plan, at vi skal uddanne yderligere 2.000 flere sygeplejersker de kommende år. Det skal vi, fordi vi prioriterer sundheden højt. Socialdemo­kratiet har tidligere bevist, at de henter penge fra sundhedsvæsenet til at finansiere deres dyre aftaler med venstrefløjen. Her vil jeg fortsat prioritere sundheden højest.

Med vestbanen og hurtige eltog får vi bedre forhold for pendlere og togpassagerer på Fyn

BREAKING

I 2015 BLEV 8.100 FLYGTNINGE FAMILIE­SAMMEN­FØRT MOD 3.300 I 2017

NYT I RIGE BRUNSVTE GA

38 KONKRET INITIATIVEE R

KLIMA­UDSPIL

På vegne af regeringen lancerede jeg i efteråret et klimaudspil, hvor vi med 38 konkrete initiativer vil sikre, at Danmark ikke kun fastholder den grønne førertrøje, men også skal være verdensførende på det grønne område.

Sådan går det, når man lader en københavnsk bagermester stå for kagemanden. Wienerbrød til en brunsvigerambassadør! – en ommer blev der dømt af folkedomstolen.

• Vi vil stoppe for salg af nye benzin- og dieselbiler i 2030 • Ingen registreringsafgift på grønne biler under 400.000 i 2019 og 2020 • Det skal være helt slut med udledning af CO2 og luftforurening fra bybusserne i de større byer i 2030 • Mindre ammoniak i luften • Mere biobrændstof i benzin og diesel • Styrket klimaforskning Mette Landtved-holm Byrådsmedlem, Nordfyn

Helle Brunse Byrådsmedlem, Nordfyn

Det krævede noget helt særligt året efter, hvor jeg på min fødselsdag skulle rejse til Canada sammen med H.K.H. Kronprinsen. Sammen skulle vi promovere den grønlandske mineindustri, ved en minekonference i Toronto. Her blev der serveret hjemmelavet brunsviger, næsten som en kongelig leverandør.”

ANBEFALING

STEM PÅ LARS CHRISTIAN LILLEHOLT

Ole Taustrup Hansen Byrådsmedlem, Nordfyn

Palle Ib Yndgaard Byrådsmedlem, Nordfyn

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Tænk at rejse helt til Grønland og opdage, at også her laver de en god brunsviger.

9


BEUNDRING DETT, FRA UDSLTØARN RE EFFEK

Hver eneste dag siden sommeren 2015 har i snit 23 kontanthjælpsmod­ tagere dagligt forladt kontanthjælpssystemet

-100 GANGE MEN HVIS VI ARBEJDER SAM Udlandet ser med stor beundring på vores evne til at sikre den grønne omstilling samtidig med, at vi opretholder verdens højeste forsyningssikkerhed af elektricitet. Derfor samarbejder Danmark bl.a. med Kina, Sydkorea, Indonesien, Indien, USA og Polen, hvor vores ekspertise inden for energieffektivisering udnyttes til at nedsætte verdens CO2 udslip. Det skal vi fortsat gøre til gavn for den globale grønne omstilling.

STOR FESTDAG

Tilsammen står vores partnerlande for over 60 procent af verdens CO2-udledning. Hvis vi kan medvirke til at deres CO2-udledning mindskes, så har det 100 gange større effekt end, hvad vi selv kan bidrage med. Derfor arbejder jeg fortsat også af det spor.

Ude i den store verden er der stor respekt om den danske grønne omstilling, og ikke mindst om, hvad danske virksomheder kan bidrage med.

MINDRE CO2 UDSLIP

Alene i de sidste fire år, hvor jeg har været Energi-, Forsynings- og Klimaminister, har vi truffet grønne beslutninger, der har haft større indflydelse på Danmarks CO2 udslip end man har gjort på noget tidligere tidspunkt.

JANES OPSKRIFT PÅ

GOD FYNSK BRUNSVIGER Dej 50 gram gær 5 dl mælk 50 gram margarine/smør 50 gram sukker 500 gram mel 1 stor tsk. kardemomme Gæren smuldres, mælken lunes og røres sammen. Derefter skal resten i og dejen æltes. Remonce 150 gram margarine/smør 150 gram brun farin 4 spsk. sirup Røres sammen, må ikke varmes.

14,5

MIA. KR.

Claus Halsgaard Pedersen Byrådsmedlem, Nordfyn

Bent Soelberg Byrådsmedlem, Nordfyn

ANBEFALING

STEM PÅ LARS CHR. LILLEHOLT

Brian Korsgaard Byrådsmedlem, Nordfyn

Som fynsk brunvigerambassadør sætter jeg stor pris på hjemme­ bagt brunsviger. Hvad Janes far kan med rygeosten, det kan Jane med brunsvigeren.

Dejen hæver i 20 minutter, herefter smøres remoncen på og efterhæver i 20 minutter. Brunsvigeren bages ved 175 grader i 15-20 min.

10

Afskaffelsen af PSO-elafgiften giver husholdningerne og virksomhederne besparelser på

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Gitte Kristensen Byrådsmedlem, Nordfyn

EKSPORT AF VIDEN Danmarks samlede globale klimaaftryk er på én promille. Altså en tusindedel af verdens samlede CO2 udslip. Vores reduktioner gør dermed ikke den store forskel, medmindre vi kan eksportere vores viden til andre lande, og det kan vi med stor succes.


RE OG STØT BLIV MEDLEM AF VENST

VIDSTE DU … DIN FYNSKE MINISTER

Flere fremmedkrigere er sat i fængsel og smidt ud af landet. Vi har siden 2015 sat hårdt ind over for fremmedkrigere, så de nu kan straffes med op til livstid i fængsel. At kæmpe for islamisk stat er landsforræderi. Derfor er der indtil nu rejst tiltale mod 14 krigere, og en del har fået frataget deres statsborgerskab og er udvist af landet. Jeg vil fortsætte den hårde linje overfor dem, der har vendt vort samfund ryggen og deltaget i disse uhyrligheder.

FRA KUL TIL GRØN GI C02-NEUTRAL ENER

Flere end 200 danske husstande omlægger dagligt deres energiforbrug fra kul til grøn CO2-neutral energi. Kuludfasningen sker i et tempo der gør, at vi senest i år 2030 leverer ren grøn strøm til samtlige danske husstande.

Det gør en forskel at være medlem af Venstre. Gør som flere tusinde andre fynboer. Meld dig ind i Danmarks Liberale parti. Et års medlemskab af Venstre koster 325 kr. Med dit medlemskab af Venstre, får du bl.a. et ugentligt nyhedsbrev fra Venstres Landsorganisation med politisk orientering, medlemsbladet Liberalt Overblik og muligheden for at deltage i Venstre Landsmøde. Lokalt får du også mulighed for at deltage i medlemsarrangementer med lokal- og landspolitikere. Men først og fremmest får du mulighed for at få indflydelse. Kontakt Formand for Venstre Odense City Peter Jarlsten Holck på 2170 4652 Formand for Venstre i Nordfyns Kommune Mikkel Rahbek Brunse 2085 9083 Formand for Venstre i Middelfart Kommune Torben Torsbjerg Møller 6041 8962 Du kan også kontakte Venstres Landsorganisation på tlf. 4580 2233 eller venstre@venstre.dk www.venstre.dk

STOR MAND – LILLE HUND

GÅ IND PÅ MIN HJEMM OG LÆS ME ESIDE RE OM: • Min p

olitik • Valgkamp en • Hvor jeg e r i valgkamp en • Deltage i k onkurrence n

44.000 flere med ikkevestlig oprindelse er kommet i lønmodtagerjob i perioden 2015 til 2018

USA er Danmarks gode allierede og ven. Det venskab har været urokkeligt siden anden verdens krig. Vi er mange venner af USA, der i denne tid savner Obama.

GRØN OMSTILLING SIKRER VÆKST OG VELSTAND I DANMARK Store danske virksomheder, der arbejder med energi og energieffektivitet, som Danfoss, Grundfos, Velux, Rockwoll og Vestas har alle vist, at vejen til den grønne omstilling ikke kun er til gavn for vort klima og miljø, men også til stor gavn for dansk eksport og dermed danske arbejdspladser. Den grønne omstilling er med andre ord med til at sikre fortsat vækst og velstand i Danmark.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

11


AFSLØRING

STRAM UDLÆNDINGE­POLITIK HAR VÆRET EN SUCCES

Regeringens stramme udlændingepolitik, hvor vi har gjort det mindre attraktivt at søge asyl i Danmark, og hvor vi gennem en hårdere retspolitik har fået udvist afviste asylansøgere og kriminelle udlændinge, har været en enorm succes. Danmark lå i 2014 på en femteplads i EU over lande, hvor asylansøgere søgte hen. I 2018 lå vi på en 17. plads.

STRENGE

OPTAGELSESKRAV nstre “Optagelsesprøven i Ve l de en er eft var svær, men .” jeg d forsøg besto

Prisen for at krydse Storebælt er sænket og befordrings­ fradraget for pendlere stiger

IKKE-VESTLIGE INDVANDRING ER EN UDFORDRING FOR DANMARK

Rigsfælleskabet er vigtigt. Mange interesser er på spil i de arktiske områder. Her skal Danmark fortsat spille en aktiv rolle.

12

2030 GHETTOFRI

Den ikke-vestlige indvandring har været, og er fortsat, en stor udfordring for Danmark. Især bysamfund som Vollsmose, har mærket de udfordringer, som årtiers dårlige eller helt manglende integration har skabt.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Social kontrol, høj arbejdsløshed, afstumpet og kriminel adfærd, religiøs fundamentalisme og ikke mindst lukkede øjne og ører fra myndighedernes side, har været en giftig cocktail. Derfor præsenterede regeringen i foråret 2018 sit Ghettoudspil. Danmark skal være fri for ghettoer i 2030.

Bo Juul Nielsen Byrådsmedlem, Middelfart

Karin Riishede Byrådsmedlem, Middelfart

ANBEFALING

STEM PÅ LARS CHR. LILLEHOLT

Kent Mosgård Byrådsmedlem, Middelfart

Kim Lund Byrådsmedlem, Middelfart


UDLÆNDINGEPOLITIK

RET OG RIMELIGHED

Den røde opposition ønsker at afskaffe de særlige lave ydelser og kontanthjælpsloftet, der især er tiltænkt migranter og asylansøgere, der kommer hertil. Det er ren tilståelse fra oppositionens side. Med den politik vil Danmark igen blive en attraktiv destination for de hundredtusindvis af migranter, der søger lykken i Europa, akkurat som tilfældet var fra 2011-2015, hvor Socialdemokratiet sidst havde magten.

LORC TEST-­ CENTER PÅ LINDØVÆRFTET har gennemgået en fascinerende udvikling

Dengang var opskriften også en afskaffelse af kontanthjælpsloftet og en slap udlændingepolitik. Jeg vil fortsat i mit politiske virke arbejde for, at vi sikrer ret og rimelighed i vores udlændingepolitik.

EN HAVMØLLE - EL TIL 17.000 HUSSTANDE!

TOLERANCE OG FRISIND HAR VÆRET VORT SÆRLIGE KENDETEGN Døren har i alt for mange år været åben over for folk, der ikke kan og vil vort samfund, hvilket har skabt de parallelsamfund, som vi ser i især de større byer i Danmark, herunder Vollsmose. Med parallelsamfundene har vi også skabt grobunden for fremmedhad. Det kan vi ikke være tjent med, hverken for det store flertal af udlændinge, der bor i Danmark og klarer sig godt, eller for vort dejlige land, hvor tolerance og frisind har været vort særlige kendetegn i mange år.

ER DU UNG OG LIBERAL?UNGDOM

SÅ ER VENSTRE R DIG … MÅSKE NOGET FO Hver onsdag kl. 18.30 holder VU medlemsaften med oplæg og foredrag i VU Odenses lokaler. Filosofgangen 42 i Odense Kontakt formand Nadja Rosing Larsen på 2990 2208, nadjamrl@hotmail.com Medlemskab af VU koster 170 kr. om året.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

LORC testcenter på det gamle Lindøværft har gennemgået en fascinerende udvikling inden for udvikling af vindkraft til havs, til stor gavn for den grønne omstilling og ikke mindst fynske arbejdspladser. Senest har regeringen med 50 mio. kr. støttet udviklingen af en gigantisk havmølle på 17MW, der kan producere el til 17.000 husstande.

ELAFGIFTEN SÆNKET MED

MAX. 7 DAGES

2,4 MIA. KR. Fremtidens strøm skal ikke brand­ beskattes - den er grøn

ventetid på genop­ træning - regeringen har genindført patientrettig­hederne

VIDSTE DU …

13 mia. kr. er blevet investeret i det nye skattevæsen. Det er et markant og historisk stort bevillingsløft. Mere end 2.000 nye medarbejdere bliver ansat i det nye skattevæsen. Det er vigtigt, at vi alle kan have tillid til inddrivelsen af vores fælles skat. Hvis det hele sejler, og smarte eller kriminelle folk kan undgå at betale deres skat, så forvinder den folkelige opbakning til vores fælles finansiering af vort samfund. Det må ikke ske. Derfor har genopretningen af SKAT været vigtig for mig og Venstre.

13


TREDJE SPOR på den fynske motorvej syd om Odense giver mindre trængsel

NUL KUL I 2030

Kommunal indsigelsesret for kystnære havvindmøller indtil 15 km fra land

Fest i Kongehuset er bestemt ikke kedeligt. Her er påklædningen altid den samme for mig, men det må den aldrig være for kvinderne. Så får de med krabasken af ugebladene.

Danmark skrotter kul i kraftværkerne senest i 2030 – vi er allerede i fuld gang

KLAR TILST ROYAL FE

ET NÆRT OG SAMMEN­ HÆNGENDE SUNDHEDS­VÆSEN

T E S U H E G N O K I T FES EMT IKKE KEDELIGT ER BEST

PATIENTEN FØRST Jeg kender til alt for mange patienter, der gennem deres sygdomsforløb er blevet kastebold i sundhedssystemet. Når man er syg og svag, har man ikke tid og kræfter til at kæmpe for andet end at blive rask. Som patient er man i princippet ligeglad om det er kommunen, regionen eller en privat praktiserende læge, fysioterapeut eller andet sundhedspersonale, der gør en rask.

14

DANMARK ER IKKE LÆNG­ERE FAVORIT Danmark er gået fra en 5. til en 17. plads på asylan­søgernes favoritdestination i EU siden 2015.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Patienten er for mig i centrum, ikke systemet. Sundhedsvæsenet har gjort store fremskridt siden 2001. Men der er fortsat store udfordringer, der vil vokse sig større i de kommende år, med mange kroniske patienter og flere ældre.

G ANBEFALIN

STEM PÅ LARS CHR. LILLEHOLT

Regitze Tilma, Leder af VenKaj Piilgaard Nielsen, stres byrådsgruppe, Middelfart Byrådsmedlem, Middelfart


10.800 KR. MERE TIL HVER DANSKER Så meget er velstanden steget siden 2015!

LARS’ NYE STIL TILBAGE TIL 80’ERNE 80’erne var en fantastisk tid som jeg mindes fra min ungdom. En temafest fra 80’erne er en fest ned ad memory lane med Jane.

2.000 FLERE SYGE­ PLEJEELEVER Vi kommer ikke uden om, at vi fremover vil mangle flere hænder i sundhedsvæsenet. Derfor vil der også i de kommende år blive optaget 2.000 flere syge­ plejeelever på sundhedsuddannelserne landet over.

HÅRDERE STRAFFE til bandekriminelle. Mere end 440 bande­ kriminelle er nu bag tremmer

HURTIG UDREDNING Jeg vil fortsat arbejde for udvidede patientrettigheder. Regeringen har f.eks. indført reel ret til hurtig udredning inden for 30 dage og frit valg til genoptræning efter bare syv dages ventetid efter udskrivning fra sygehus. Det er denne vej vi fortsat skal betræde, til gavn for patienten og faktisk også vort sundhedsvæsen.

VIDSTE DU … GRØN OMSTILLING Ingen dansk regering har gennemført en politik, der sikrer mere grøn omstilling, end den regering jeg har været Energi-, Forsyningsog Klima­minister i. Det er jeg faktisk stolt af og glad for.

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Kontanthjælpsloftet handler om at gøre det mere attraktivt at arbejde. Ikke at gøre nogen fattigere. Siden indførelsen af kontanthjælpsloftet er der blevet over 31.000 færre kontanthjælpsmodtagere. Den bedste måde at bryde den sociale arv på er at sikre, at forældrene har et arbejde. Derfor må vi ikke gentage samme fejl som Socialdemokratiet gjorde sidst de var i regering. Her afskaffede de kontanthjælpsloftet. Det vil de desværre gøre igen sammen med venstrefløjen.

15


Afskaffelsen af PSO-elafgiften på el sikrer fynske arbejdspladser

GÅ IND PÅ MIN HJEMMESIDE OG LÆS MERE OM:

• Min politik • Valgkampen • Hvor jeg er i valgkampen • Deltage i konkurrencen

STOR VALG­KONKURRENCE

Lars Chr. følger OB’s hjemmekampe så ofte som muligt. Gerne i godt selskab. Her sammen med OB’s formand Niels Thorborg.

TIP EN 13’ER

. LARS CHTR BLAND VENNER

Vedvarende energi og 100 % grønt strøm i alle husholdninger i 2030

Din fynske minister i audiens hos Paven i Rom.

Find spørgsmålene på Lars Chr. Lilleholts hjemmeside www.LarsChrLilleholt.dk • Hvornår blev Lars Chr. Lilleholt valgt ind i Odense Byråd første gang? • Hvor mange husstande vil de tre nye store havvindmølle­ parker levere strøm til? • Hvor mange private arbejdspladser er der skabt siden 2015? Find alle 13 spørgsmål på hjemmesiden og send dine svar direkte til din fynske minister! To dage før valget udtrækker vi vinderne, som bliver offentliggjort på hjemmesiden. Førstepræmie: Vind en middag for to på den kendte Odenserestaurant Pasfall Anden præmie: Vind en frokost med Lars Chr. Lilleholt på Restaurant Tårnet på Christiansborg Tredje præmie: Vind seks flasker god rødvin fra Vinens Verden

VIDSTE DU … Lars Chr. Lilleholt og panda (tv).

LARS CHR. LILLEHOLT www.LarsChrLilleholt.dk

Socialdemokratiet vil afskaffe kontanthjælpsloftet. Det vil jeg ikke. Da Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister afskaffede hun det daværende kontanthjælpsloft og gjorde det dermed mindre attraktivt at arbejde. Antallet af kontanthjælpsmodtagere steg derefter med over 21.000.

@larsclilleholt da-dk.facebook.com/lilleholt/


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.