Page 1

Anne-Laura Van Den Berghe

Lara Van de Velde


App: VTM Koken


Titel

We vinden de titel goed gekozen. Men weet onmiddellijk waar het over gaat. Je ziet dat de essentie koken is, maar dat er rekening gehouden wordt met programma’s op VTM. Kookprogamma’s zijn nu eenmaal een trend geworden en VTM is alvast mee met de tendens.


Welke app? Op zoek naar kookinspiratie? Met de VTM Koken app heb je meer dan 4000 recepten altijd bij de hand, van klassiekers tot originele gerechten met een twist. Laat je keuken inspireren door bekende chefs als Sofie Dumont, Wout Bru en tientallen andere chefs en kookprogramma’s. De VTM Koken app is jouw ideale sous-chef in de keuken, met handige ingrediëntenlijstjes, stap-voor-stap video’s en mooie foto’s.


Hoe werkt de app? Je start bij de homepagina, Hier staan hele mooie foto’s op. Je kan hierna doorklikken op de foto’s. In ons voorbeeld klikken we door op Vanillewafels met munt, gebakken peer en cappuccinoslagroom.


Wanneer je erop klikt zijn alle kenmerken van de bereiding terug te vinden. Dit gerecht kwam voor in “De Keuken van Sofie”. Het is een Belgisch dessert op beginnersniveau en duurt zo’n 60 à 90 minuten om te bereiden.


Wanneer je doorklikt zijn alle benodigde ingrediĂŤnten terug te vinden. De gehele bereiding wordt stapje per stapje uitgelegd en is dus makkelijk te volgen.


Daarnaast kan je steeds de recepten toevoegen aan ‘Mijn keuken’. Hierdoor staan je lievelingsgerechten altijd samen. Je hebt eveneens een tabblad ‘Suggesties’. Hier zijn enkele recepten te zien die verband hebben met het recept dat jij aan bekijken bent. Wanneer je geen recepten aan het bekijken bent, geeft het tabblad ‘Suggesties’ de meest bekeken recepten door andere gebruikers weer. Daarnaast kan je alle recepten doorsturen naar vrienden of familieleden via e-mail, Facebook, Twitter of berichten. Screenshots zijn terug te vinden bij het puntje voordelen.


Wanneer je bij een recept doorklikt op de foto van het eindresultaat, kan je een filmpje bekijken waarin een bekende kok (die een programma heeft op VTM) dit product maakt. Bij de vanillewafelsis dit bijvoorbeeld Sofie Dumont.


Als laatste tabblad heb je ‘Boodschappenlijst’. Hier kan je ingrediënten toevoegen van producten die je graag zou maken. Dan klik je op ‘Geselecteerde toevoegen aan boodschappenlijstje’. Wanneer je ze bijvoorbeeld al in huis hebt, kan je er ook voor kiezen om bepaalde ingrediënten uit te vinken.


Wanneer je een recept wensen te zoeken, klik je op het knopje ‘Home’. Daaronder zijn ‘Alle recepten’ te zien, dit is de zoekfunctie. Wanneer je klikt op ‘Alle recepten’ zie je alle zoekfuncties. Op de rechter screenshot zie je alle mogelijke manieren om een gerecht te vinden.

>


Voordelen De voordelen die wij hebben ondervonden waren de volgende:

ďƒź

Je kan foto’s en filmpjes toevoegen aan je smartphone of tablet. Daarnaast kan je de recepten doorsturen naar vrienden en familie.


Je kan de ingrediënten per persoon aanpassen. Zo heb je een gepersonaliseerd ingrediëntenlijstje en moet je niet beginnen rekenen.


ďƒź

Wanneer je op een recept klikt, komen er suggesties naast het recept te staan. Je kan dan bijvoorbeeld tijdens het bekijken van het recept van wafels andere desserts zien staan.


Het tabblad ‘Mijn keuken’ vinden wij een groot voordeel aangezien je lievelingsrecepten dan samen komen te staan. Op deze manier zijn ze dus snel terug te vinden.


ďƒź Er zijn eindeloos veel recepten beschikbaar. De inspiratie blijft onuitputtelijk.


De nadelen die wij ondervonden hebben waren:

ďƒť

Nadelen

Inloggen is verplicht indien je iets wilt toevoegen aan je keuken of boodschappenlijstje. Na een eenmalige login hoeft dit echter niet meer.


ďƒť

Wanneer je een bepaald ingediĂŤntenlijstje aan je boodschappenlijtje hebt toegevoegd en je de volgende dag het recept wil bekijken, kan je niet via het boodschappenlijstje op het desbetreffende recept.


ďƒť

Wanneer we een filmpje willen bekijken, verschijnt er een advertentie. Het is evenwel een advertentie voor kaas, dus het is passend voor de app.


App creĂŤren: Fashionmania


Homepage De homepage hebben we aantrekkelijk gemaakt door een passende foto in bannerformaat te gebruiken. Daarnaast hebben we de homepage in lijstvorm gegoten, met duidelijke en passende (soms zelf gecreĂŤerde) iconen.


Wie zijn we? Wanneer je klikt op het eerste tabblad ‘Wie zijn we?’ krijg je deze pagina te zien. Dit is een korte voorstelling met een ingevoegde foto.


Foto’s Wij hebben twee albums gecreëerd. Eén album was gelinkt aan ons Instagramaccount, de tweede was met foto’s in thema van de applicatie, namelijk fashion.


Instagram Hier zijn een aantal foto’s te zien die in het Instagramalbum staan.

Meer foto’s volgen bij het Instagramgedeelte.


Fashion inspiration In dit album kun je inspirerende foto’s bekijken.

Ook hebben we telkens voor een passende titel gezorgd. Op de rechter foto is de scrollfunctie te zien, dit om alle foto’s makkelijk te bekijken.


Quotes Wanneer je klikt op het tabblad ‘Quotes’, krijg je deze pagina te zien. Dit is een algemene pagina waar wij quotes omtrent fashion hebben geplaatst.


Quotes Wanneer je dan doorklikt op een bepaalde auteur, verkrijg je zijn/haar quote.


Quotes Door telkens een foto van de persoon toe te voegen en de typografie te verzorgen hebben we opnieuw een aantrekkelijke lay-out gecreĂŤerd.


Quotes Bovenaan op het scherm kan je rechtstreeks klikken op volgende/vorige. Zo hoef je niet steeds terug te keren naar de algemene quotepagina. Dankzij de knop bovenaan kan je de quote ‘sharen’.


VTM Koken Het voorlaatste tabblad bevat onze geĂŤvalueerde app VTM Koken. Hierbij hebben we een korte omschrijving van de app toegevoegd alsook een afbeelding.


Software Als laatste tabblad hebben we onze gebruikte software meegedeeld met daarbij meer informatie. Ook hebben we het logo toegevoegd, zodat het makkelijk herkenbaar is voor ge誰nteresseerden.


Instagram


#Multimedia2 #GezelligheidInEnRondKantienberg


Anne-Laura Van Den Berghe

Lara Van de Velde Š

Flipbook Multimedia 2  

Anne-Laura Van Den Berghe & Lara Van de Velde

Flipbook Multimedia 2  

Anne-Laura Van Den Berghe & Lara Van de Velde

Advertisement