Page 1

Verenigingsblad AEGEE-Utrecht | Kater editie | 2013/2014

De kater & de poes Wat doe je met een poes tijdens je kater

Speciale liefdesodes Voor & door AEGEE Utrecht

Agora

NWM

Katerrecepten


Voorwoord

COLOFON

Praeses Preekt Een kater heeft wel wat

Hoofdredactie: Lenna Lammertink Beste Lezer, De winter heeft haar intrede gedaan. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw zijn voorbij. Inmiddels zijn we alweer een tijdje opweg in 2014, en inderdaad, de goede voornemens zijn wederom een illusie gebleken. Het jeugdige en nieuwe is eraf, de werkelijkheid dringt zich aan ons op. Na extase is ‘ie daar: de onvermijdelijke kater. De redactie heeft zich laten inspireren door de kater. De kater die we allemaal maar al te goed kennen. Ons goede voornemen was om weer een fraaie mix van olijke roddels, foto’s, sterretjes en interessante verhalen en verslagen van gepasseerde evenementen te bundelen in deze editie. Of ook dit goede voornemen tevergeefs was, mag u zelf uitzoeken. ‘Rekent af met’, ‘Hoe heurt het eigenlijk’ en ‘Dr.Love’ hebben we meegenomen uit 2013. Bij een nieuw jaar horen echter ook nieuwe rubrieken. Zo zetten we ieder nummer een ouderejaars in de spotlight en hebben we de gênantste en geniaalste katerverhalen voor jullie op een rijtje staan. Wil je weten hoe je kan ontsnappen aan de kater-kommer-en-kwel? Neem dan direct een kijkje op pagina 24 en 25.

Redactie:

Ellen Horst, Lisette Mijnen, Martin Rombouts, Rogier Konings, Sandra Muis

Vormgeving: Lara Peeters

Eindredactie:

Ellen Horst, Martin Rombouts, Sandra Muis

Uitgever/Advertenties

Geniet, lees niet met mate.

AEGEE-Utrecht Achter Sint Pieter 25 3512 HR Utrecht The Netherlands Tel. 030-2534417 www.aegee-utrecht.nl

Lenna Lammertink Hoofdredacteur Grenzeloos

Kopij verzenden naar: redactie@aegee-utrecht.nl

Drukker

Drukkerij de Globe, Amersfoort Grenzeloos is een uitgave van AEGEE-Utrecht De redactie behoudt zich het recht voor om naar eigen goeddunken kopij aan te passen dan wel niet te plaatsen.

Disclaimer: Je blijft ingeschreven bij AEGEE-Utrecht tot een schriftelijke opzegging is ontvangen. Dit kan per mail (info@aegee-utrecht.nl) of per brief. Als je je wilt uitschrijven voor het komende academisch jaar, moet je uitschrijving schriftelijk (per mail of brief) ontvangen zijn vóór 1 augustus.

Velen zullen bekend zijn met het fenomeen kater: de ochtendstraf voor een nacht vol feest, de lichamelijke boetedoening voor eerdere overwegingen als: “Nee joh, ik kan best nog een biertje nemen, ik heb nergens last van. Heb ik jou al wel eens verteld hoe lief ik je vind? Zullen we anders morgen gaan emigreren naar Puerto Rico? Ja?’’ Ook bij mij is dit fenomeen geheel niet onbekend. Ik heb het schrijven van dit stuk vele katers uitgesteld om de ultieme kater te hebben, om me optimaal te kunnen verplaatsen in de kater-hebbende. En hier is hij dan, om tien uur ’s morgens samen met mij, aanwezig op de office. De wens van het emigreren is allang geweken voor een andere wens. De hartgrondige wens een dag slechts horizontaal te hoeven leven. Maar er is werk aan de winkel, dingen die gedaan moeten worden. Al snel droom ik weg en met een lach denk ik terug aan de borrel van gisteravond. Ik vraag me af of die ene, die ons hielp de laatste flessen wijn kordaat te maken (hulde aan dit toegewijde lid trouwens) het tot de collegebanken heeft gered. En of die andere het nog steeds even eens is met de het tekenen van die machtiging. En dan bedenk ik me: eigenlijk is dit zo slecht nog niet. Door deze Grenzeloos heen krijg je tips over hoe je je kater moet bevechten, of hoe je met foutjes om moet gaan die je die beruchte avond hebt gemaakt. Maar omhels je kater ook eens, neem hem aan de arm. Want: een heleboel leuke ideeën zijn ontstaan en een heleboel nieuwe vrienden zijn gemaakt. Het breekt door je sleur heen en je hebt ’s morgens iets om over terug te dromen. En heb niet alleen katers hier, heb katers overal door heel Europa! Neem hem overal mee naar toe! Deze winter zijn er bij AEGEE meer dan genoeg mogelijkheden om je kater overal te beleven! Dan kom je dromend over alle leuke reisjes, en alle nachten die AEGEE te bieden heeft, wel de winter door en over je kater heen!


De redactie

Lenna

Beste vrienden en vriendinnen van AEGEE. Opdat jullie mij leren kennen deel ik graag met jullie de raarste plek waar ik ooit in slaap ben gevallen. Ik vrees dat mijn meest extreme slaapplek wordt belichaamd door een hangmat. Maar zo ben ik, living on the edge.

Sandra

Lieve allemaal, mijn faam is verdwenen als bier op het dek van de Buis. Een laatste poging tot bekendheid: nog één jaar schrijven voor dit geliefde blad. Stel mij de vraag: Op welke rare plek ben je nog níet in slaap gevallen? Graag op de kombuis van de Buis. Na al die jaren heb ik dat wel verdiend!

Martin

De raarste plek waar ik wakker ben geworden was in de trein richting Leeuwarden, toen ik door een conducteur werd gewekt. Ik was uit geweest in Groningen en in de trein terug in slaap gevallen. Ik weet niet welke trajecten ik allemaal heb gereden, maar het was zes uur geleden dat ik in de trein stapte. Hiep-hoi voor het studenten-OV!

Lara

Ik ben verdoemd om de vormgeving van dit leuke blad te verzorgen, haha. De raarste plek waar ik ooit ben wakker geworden is in een winkelkarretje! Nou moet ik toegeven dat het best grappig was, maar erg oncomfortabel. Dus geen echte aanrader.

Ellen

Lieve AEGEE’ers, ik ben sinds kort actief bij Grenzeloos. De raarste plek waar ik in slaap ben gevallen is in een bezemkast. Aan die helse nacht kwam een eind toen ik gewekt werd door een megaspin op m’n neus. Goed verhaal hè, lekker kort ook. Hee groetjes!

Lisette

Rogier

Hoi, de raarste plek waar ik ooit ben wakker geworden was op een veldje in de buurt van Göteborg. We zochten lekker goedkoop een plek om onze tent neer te planten. Bij het bevlekken van de plaatselijke flora, kwam ik er al snel achter dat er overal mensen stonden te golfen. We hadden blijkbaar de waarschuwingsbordjes gemist..

Hallo appeltaartjes van me, Ik ben Lisette en dit jaar debuteer ik in team Grenzeloos. Slapen deed ik vroeger het liefst in de bak met DUPLO. Mijn lievelingsatoom is Krypton (K-36) en ik ben bang voor naaktslakken. Toedels

Echt Ik was me hardop en met veel retoriek aan het afvragen waarom we het allemaal maar met ons hebben laten doen, waarom we het allemaal maar door laten gaan, en toestaan. Ik zei: ‘Waarom laten we het allemaal doorgaan? Waarom laten we het allemaal maar gewoon met ons doen? Waarom staan we het allemaal maar toe? Is het niet verschrikkelijk dat we zo afhankelijk van sociale internetplatformen zijn geworden dat we het ze toestaan onze sociale verhoudingen te manipuleren?’ Ik zei: ‘Want manipuleren, dat is het! Denk maar niet dat ze het uit oprechtheid doen. Dat ze oprecht dachten: ‘er zijn vast veel mensen die onterecht boos worden op hun vrienden omdat ze denken dat die vrienden inmiddels écht wel hun berichtje gelezen hebben, terwijl ze dat berichtje helemaal nog niet gelezen hebben!’ Nee, ze doen het bewust. Ze maken ons van hun producten afhankelijk door ons in de echte wereld sociaal af te stompen, door ons via hun medium een constante stroom leukheid toe te dienen. Het systeem doet net alsof het ons voedt, maar wij, wij voeden het systeem. ‘Word wakker, word wakker!’ wil ik schreeuwen. Kijk naar hoe vast je zit, hoe onvrij je bent. ‘Word wakker, allemaal!’ ‘Maar waarom geef je dan niet het goede voorbeeld? Waarom word je zélf niet wakker, en stop je er zelf niet mee?’ ‘Omdat dat niet gaat, niet kan. Je kan je niet in je eentje onttrekken aan het systeem en gelukkig blijven. Kijk naar de hippies. De enige reden dat dat werkte was dat ze het en masse deden. Op die manier maakten ze het mogelijk om een alternatief pad te bewandelen, zonder dat je je moet afzonderen, zonder dat je in isolement moet leven.’ ‘Kom je er dan niet juist achter wie je echte vrienden zijn? Is het niet goed om erachter te komen wie je echte vrienden zijn?’ ‘Misschien,’ zei ik. ‘Misschien wil ik ook nog niet wakker worden. Misschien ben nog te jong om te willen weten wie mijn echte vrienden zijn.’

Door Martin Rombouts

5


Zaragora Na het eerste geweldige feest, een korte nacht en een té vrolijke Spaanse stem door de megafoon als wekker, was het nu tijd voor het echte werk. Dag 1 begon met de Opening Plenary en daarna volgden de Activity Reports; presentaties waarbij alle Europese werkgroepen, commissies en projecten een overzicht geven van wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan. Dit werd onderbroken door de lunch, en door de AEGEE-Fair, waar de werkgroepen en projecten een kraampje hadden waar je meer te weten kon komen over hun activiteiten. Dag 2 stond in het teken van de presentaties van degenen die zich kandidaat stelden voor posities in commissies of andere functies binnen AEGEE-Europa. Later was er ook de mogelijkheid om hen in kleinere groepen kritische vragen te stellen. ’s Middags gingen wij als Delegates naar de Prytania, kleinere bijeenkomsten die gingen over de proposals; voorstellen om iets te veranderen in de statuten van AEGEE-Europa, zoals bijvoorbeeld de manier waarop de bezoekers van de Agora worden geselecteerd. Verder waren er ook nog Progress meetings, en ook workshops over allerlei verschillende thema’s: ‘Western housewives & Eastern leaders’, om maar een titel te noemen! Tussendoor moest er ook af en toe nog gestemd worden en ’s avonds werden onder andere de Position Papers gepresenteerd; opstellen die de mening van AEGEE-Europa verwoorden over onderwerpen als: ‘Combating Homophobia in Europe’ en ‘Education for Sustainable Development’.

Door Carina van Hoof

Zelfs de reis naar de Agora, het grootste statutaire AEGEE event, waar zo’n 700 AEGEE’ers bij elkaar komen, was er al een vol nieuwe AEGEE ontmoetingen. In de rij voor de gate bij Eindhoven Airport herkende ik al gauw de truien van AEGEE-Eindhoven en AEGEE-Nijmegen; een leuk gezelschap voor tijdens de vlucht! Op Reus Airport scheidden onze wegen, tijdelijk althans, en na de busreis van Reus Airport naar Barcelona en wat rondstruinen door deze voor mij nieuwe stad, vertrok rond 17.00 bij het Hard Rock Café de AEGEE-Barcelona bus! Ik kende nog niemand van mijn medepassagiers, maar daar kwam al snel verandering in, hoewel ik misschien niet zoveel had moeten praten, want hoe meer nieuwe AEGEE’ers ik ontmoette, hoe meer mijn stem begon te klinken als die van een schor oud rokersvrouwtje. Toen we dan eindelijk, rond tien uur ‘s avonds, aankwamen bij Palacio de Congresos Zaragoza (check Google Streetview!) had ik nog geen idee van wat ik kon verwachten. Eenmaal binnen was het overweldigend. Zó veel AEGEE’ers, allemaal al netjes gekleed voor de Suit-Up Party, terwijl ik daar gaar en duf mijn ogen stond uit te kijken. Maar voor ik het wist werd ik vanuit het niets al aangevallen door knuffels van de lieve SU-organisers, en niet veel later had mijn vertrouwde blauwe truien-familie me ook gevonden. Ingecheckt, en een keycord met mijn naam en ‘Delegate, AEGEE-Utrecht’ rijker, was het tijd om een slaapplekje te bemachtigen in de immense gym en vast om te kleden voor het eerste feest! Daarna: Eten! Maar het waterige soepje met wat aardappels, een beetje groente en stukken vlees wat meer bot dan vlees was, deed me al snel wensen dat ik me als vegetariër had opgegeven.

6

Op dag 3 stond de Morning Plenary in het teken van de Financial Reports, en dit was tegelijkertijd het moment waarop het percentage AEGEE’ers dat kans maakte om zichzelf terug te vinden op de ‘Sleeping AEGEEans’-facebook erg groot werd. ’s Middags waren er weer Progress meetings en workshops, en toen was het al weer tijd voor de Closing Plenary. Het officiële deel van de Agora was voorbij! Tijd om helemaal los te gaan op het laatste feest, de White T-shirt Party! Natuurlijk waren er ook nog de Halloween party en de Cultural European Night, waarvoor we best een eindje moesten lopen. Dus begonnen de Nederlandse AEGEE-locals onderweg maar vast onderweg met het zingen van een heel repertoire aan foute Nederlandse liedjes. ‘Berend botje, ging uit varen … ’ ‘Maar ja! Ik heb geen bananen, ik heb geen bananen vandaag. Heb wel radijsjes, hele mooie … ’ Zondagmorgen was het tijd om weer te vertrekken, maar thuiskomen zat er voor mij en 3 AEGEEEindhovenaren nog niet in die dag. ’s Avonds bij Reus Airport werd onze vlucht geannuleerd, dus werden we naar een hotel gebracht in Tarragona. Het slapen stelden we dus nog maar even uit. Eerst tapas eten met een locale AEGEE’er die ons ook nog een midnight-city-tour gaf! That’s what AEGEE friends are for! Op naar een volgend onvergetelijk event, de Agora in Patra! ‘Spring is Coming, AHOE AHOE AHOE!’

“Voor ik het wist, werd ik aangevallen door knuffels van de lieve SU-organisers.”


Na vele katers komt de ware kater later:

AEGEE’er in de spotlight

Maartje Natrop

Een half jaar in het buitenland Vier maanden geleden stond ik op trillende benen voor mijn moeder: “Mijn God mam, waar ben ik in godsnaam aan begonnen?” Want de volgende dag zou ik alleen op een vliegtuig stappen om het komend halfjaar in een volkomen vreemd land door te brengen waar ik niemand kende en de taal niet sprak; morgen reisde ik naar Zweden… Little did I know dat deze uitwisseling de beste tijd van mijn leven zou worden!

Hoi! Ik ben Maartje Natrop, derdejaars AEGEE lid, 25 jaar oud en woonachtig in het pittoreske Gouda: stadje van de kaas. Je kunt mij het beste omschrijven als een baboesjka: zo’n Russisch houten popje met daarin nog een hele rits popjes. Ik ben namelijk fanatiek reiziger, Italia-lover (gewoond in Rome en de prachtige taal machtig), leider van de AEGEE-Academy, fanatiek fitnesser, meditatiefan, Communicatieadviseur bij de overheid, wannabe yogini (google die maar), vriendin, zus, dochter, zorgzaam zustertje, trotse mama van de AEGEE Duivels, kletstante, spontane gek, trotse oma van de AEGEE Weerwolven, rasoptimist en levensgenieter. Mijn favoriete kleur is geel; net als de zon; dat staat voor positiviteit, kracht en warmte. De zonsopgang mis ik echter meestal, omdat ik elke dag om 5 uur opsta voor een yogasessie, waarna ik om 7.00 om mijn werk zit. Na het werk gooi ik er een Superfood Smoothie in en duik ik de sportschool in voor krachttraining, spinningles of een boksles.

Een uitwisseling is een beetje vergelijkbaar met in je eentje naar een groot feest gaan. Je bent blij om te gaan, maar het is ook wel spannend... Als je binnenkomt realiseer je je dat de mensen hier heel anders zijn dan je gewend bent. Ze spreken anders, gedragen zich anders en je voelt je alsof je ze nooit zult begrijpen. Vrees niet: snel genoeg zul je een groep mensen vinden waarbij jij je thuis voelt en met wie je gezellig het feest zult beginnen. Wanneer de alcohol begint te vloeien glijd je langzaam in de droom die Uitwisseling heet. Je beleeft de gekste dingen en kletst met iedereen. Met mijn nieuwe vrienden leerde ik de Zweedse cultuur kennen en reisde ik niet alleen door Zweden, maar door heel Europa. Je zult je zorgeloos en gezegend voelen, en je voelt je gelukkig tot in het diepst van je wezen. Maar tegen het einde begint de waarheid helaas langzaam duidelijk te worden: binnenkort is het tijd om weer terug te gaan naar Nederland. Je wordt abrupt wakker geschud uit het feest, de roes, de droom die Exchange heet. Het is tijd om weer terug te gaan naar de realiteit, vergezeld door een gigantische Uitwisselingskater. Natuurlijk heb je enorm veel zin om je familie en vrienden weer te zien… Maar de kater zal zwaar zijn. Een uitwisseling is immers niet de realiteit; je bevindt je in een droom, met nieuwe vrienden, nieuwe ervaringen en heel, heel veel feestjes en reisjes. Je doet dingen die je nog nooit hebt gedaan en ziet dingen die je nog nooit hebt gezien. Het doet dan ook des te meer pijn om terug te moeten keren in het normale Hollandse leven, om je weer te moeten vestigen in het serieuze universiteitsleven.

8

W ika mi Ro e or Do

Maar treur niet, want Memories Are Forever! Hoe zwaar de kater ook is, dit feest zal één van de beste ervaringen uit je leven blijken, een feest dat je voor geen goud had willen missen! Hoe verdrietig het ook is om afscheid te nemen, alles moet tot een eind komen. Gelukkig kun je bij thuiskomst steun vinden bij je familie en je vrienden, tegen wie je al je avonturen kunt vertellen... En in de mooiste stad van Nederland zullen jij en je Uitwisselingskater zich veilig kunnen vlijen in het warme bed dat zich AEGEE noemt.

rta

Maar het zwaarste deel van de kater zal niet de misselijkheid en buikpijn zijn van die het terugkeren naar een uni-bestaan zal veroorzaken. Het zwaarst is de koppijn, diep in je hoofd, die wordt veroorzaakt doordat je gedag moet zeggen tegen al je nieuwe vrienden. Sommigen wonen aan de andere kant van de wereld en het zal maanden en vele, vele euro’s kosten voordat je ze weer kunt zien…

Verder besteed ik heel veel uurtjes aan mijn werk als bestuurslid van the Academy: mijn medebestuurders en ik zijn verantwoordelijk voor alle AEGEE trainingen in heel Europa. Dat betekent veel thuiswerk in mijn eigen ‘kantoortje’ en Skypen met bestuursleden uit andere landen. Maar ook: lekker vaak vakantie-uren opnemen en reizen naar andere AEGEE locals in allerlei landen om zelf trainingen te geven, bijvoorbeeld bij een European School (supertoffe evenementen; vraag maar aan het bestuur!). Tot slot: als ik niet sportief aan het doen ben of aan het werk ben; dan vind je me bij vrienden op de bank met een filmpje of af en toe op een toffe rave. Je ziet me niet zo vaak meer op de boot, omdat ik dus vooral actief ben op Europees niveau bij AEGEE; maar ik ben altijd in voor een kletspraatje en deel heel graag mijn kennis met je over AEGEE. Bij AEGEE-Utrecht heb ik meerdere commissies gedaan, was ik mentormama en onderdeel van het meubilair op de boot. Daarnaast draai ik al twee jaar fanatiek mee op Europees niveau en kan ik je dus van alles vertellen over wat jij kan gaan doen op Europees niveau en welke toffe evenementen en trainingen er zijn. Je mag me altijd mailen op: maartjenatrop@gmail.com, vind ik leuk!

Onder redactie van Ellen Horst Fotografie: Els van den Hoek

9


Hoe heurt het eigenlijk?

De

LIFTKATER Door Stijn Mijnen

De kater & de poes Daar lig je dan. Je weet niet waar. Je probeert te slikken, maar je mond is zo droog als gort. Je hoofd doet pijn. Nee pijn is een understatement. Je beweegt je arm, want dat lijkt een betere optie. Dan stuit je tegen iets warms. Iets warms dat niet jouw eigen warmte betreft. Maar een warmte die jou warm heeft gehouden die nacht. Klaarblijkelijk. Je voelt haar adem en ziet haar gezicht. Een conclusie kun je nog net trekken. Je beschikt over een kater – en een poes. Hoe nu verder? Menig student maakt het een keer mee in zijn riante studentenleventje. Zat je daar ooit met je puistenhoofd te fantaseren over je buurmeisje bij biologie, is je biologische fantasie nu je buurmeisje in bed. Maar wel heb je een vreselijke kater. Waar in de vorige editie de focus werd gelegd op aandacht voor je gevoel, zal dat deze keer geen goede tip zijn. Je gevoel zegt auw en kots en dat is niet de beste basis voor een extase misschien. Desalniettemin moet je wel je aandacht leggen bij de sensaties die je bij elkaar teweeg brengt. Je laat haar gezellig vergezellen in je kater door katachtige gebruiken na te doen. Spin en brom terwijl je haar kopjes geeft. Gebruik je hoofd in een positie waarin deze het minste pijn doet en strijk je haren langs haar huid. Of vraag haar dat bij jou te doen, wat zeker garantie biedt voor geen verkeerde bewegingen. En focus je dan op haar gespin, zodat je het gezoem in je bonzende hoofd kan overstemmen. De essentie van de kater en poes is dat je het rustig aan moet doen. Maar probeer ook wakker te blijven! Dit kun je doen door met je nagels in je eigen huid te prikken, als je even niks te doen hebt.

Een tijdje geleden ben ik met Ilya naar Praag gelift. Ik was nog nooit in Praag of Tsjechië geweest dus ik had mij erg verheugd op de reis. Helaas bleken wij die dag niet de enige; om een of andere reden moesten een heleboel lifters die dag richting Praag! Bij de Galgenwaard stond de liftplek dan ook overvol. Gelukkig kwam er een alleraardigste man met een grote taxibus en konden we allemaal op weg. Vanaf toen ging het voorspoedig. Ilya sleepte de ene na de andere lift binnen, zo bleken mijn goudblonde lokken overbodig te zijn dit keer. We leken eerste te gaan worden totdat we een lift aannamen van twee Turkse zakenlui. Eerst moesten de heren een wedstrijd broodje eten in slowmotion tegen mekaar doen maar daarna konden we eindelijk op weg. Er bleken in het Ruhrgebied (de grootste uitstoter van broeikasgassen sinds Ramses Shaffy) alleen geen tankstations te zitten, dus de zakenlui namen ons helemaal mee naar de beurs. We kwamen aan op een parkeerplaats zo groot als heel Sexbierum waar duizenden auto’s stonden zonder dat er ook maar één lift tussen zou zitten. Na dit te hebben aangezien moest ik drie keer gereanimeerd worden, en werden we in bussen naar de beurs geladen. Plotseling stonden we tussen de overspannen zakenmannen in pak en zakenvrouwen op hoge hakken. Van die types die allemaal zo verknocht zijn aan hun iPad, en die de hele dag op de AEX zitten te geilen, waardoor ze niet eens meer weten wat echte porno inhoudt. Afijn, we renden voor ons leven weg uit het beursgebouw . Toen vonden we in mijn tas een atlas en in Ilya haar tas een boek met lifttips. Hiervan gebruikmakend konden wij ons valsspelend met de metro en al naar een geschiktere plaats begeven, waar wij na lang wachten weer een lift konden krijgen. Langzaam maar zeker gingen we weer op weg. Het werd al laat en donker; dus besloten we om niet de onbekende Tsjechische nacht te trotseren maar een veilig, Duits onderkomen te zoeken. Ons heil vonden wij in het aantrekkelijke Würzburg, in ein Jugenherberge jawohl. Vanaf hier vertrokken wij de volgende dag weer en konden toen tegen de middag eindelijk de Praagse bodem kussen. Sommige mensen raadden ons aan vorige keer toch met de trein, het vliegtuig of met de trap te gaan. Maar stranden horen nu eenmaal bij het liften. Tis je vak hè?

“Na dit te hebben aangezien, moest ik drie keer gereanimeerd worden.”

Mocht je lekker op dreef zijn, maak dan de tijger in jezelf los. Brul, spring, bijt, verwond niet! Laat die kater maar zien dat hij te overwinnen is! Laat je lekker gaan! Fijne kater en poes gewenst!

Door Sandra Muis

11


By Candlelight Sandra en Martin hebben de mooiste liefdesgedichten onderschept en gebundeld in deze speciale uitgave. Van AEGEE’ers aan AEGEE’ers…

Amber, Amber ik zag Sissi en dacht gelijk: het is mijn missie dit te delen met de mooiste vrouw van allemaal Amber schatje, jij bent het helemaal en voor jou wil ik ook alles geven, hele zaal -en vol publiek zal ik vertellen over jouw geniaal –heid over je pluspunten en korsetten in de ochtenddauw aan volle waslijnen en het wiegen van je heupen, je kleine appelwangetjes met kuiltjes, poeder en met rouge je natte haren toen je kwam lopen uit de douche met alleen een handdoek om die eigenlijk te klein was en een lach die eigenlijk te harlekijn, te fijn was en mijn smacht die eigenlijk te pijnlijk was, te pijnlijk Amber want smachten moet ik blijven want jij bent vrijer dan alle andere mooie vrouwen.

Lieve Feiko, Voorzichtige ogen zoeken die van jou Maar jij staat weer bij de jongens van AURUM te kletsen en ik weg te kwijnen Wanneer vinden jouw ogen de mijne? Je baard is lang, je schouders breed Maar dat boeit me toch geen reet Ik wil je liefde, al is het een fractie Het gaat om isometrische spiercontractie Zoals je bij de Sintcantus Delft hebt getard Tart ik jou met het brassen van je hart Tot in den Oude Buis voor altijd Hoop ik dat je mijn liefde bevrijdt! 12

Aan mijn stiekeme liefde, Roos Bij het zien van je achterkant ga ik al totaal loos Ik kan niet wachten want je gezicht, blij, droef of boos is altijd dat van jou, mijn Roos nee niet mijn, want ze is van een ander ze danst niet met mij, wij zoenen niet want er is een man die haar bemint maar niet bevredigt (hoop ik, afgunstig, weest niet beledigd) o hoort mijn lied, mijn zang van eenzaamheid die in de lucht klinkt tot ze zich uit zijn huis bevrijdt kom Roos laten we samen van AEGEE weggaan ik zal je beminnen tot aan de maanen van Saturnus en Jupiter en terug. Lieve Farid, Je zwoele ogen en smachtende lach En ook je krullen zijn waarom ik je mag Je weet uiterst fijn de kneepjes van het vak te leren Maar kan niet lang op één meisje teren Toch hoop ik dat je mij zal zien staan Voordat we beiden weer foutjes begaan Gedraag je je als een echte heer Dan kan ik me echt niet meer beheersen want kwijlen kan ik als geen ander Ik hoop dat ik je verander Van een diva en een charlatan Naar een romanticus uit een volksroman Lieve Roald Zwart beeld, een vastgelopen processor Ik zocht een geschikte, niet zomaar assessor Ik vond het in jou, de praeses d’AEGEE En dacht meteen: daar wil ik mee! Poolen, biertjes, steden ontdekken Ik wil met jou op verre plekken Reizen, spreken, liften, schrijven Ik wil met jou de liefde bedrijven Bookmark mij en check mij in Geef mij een tweet van een tedere zin Kudo me, tag me, # as well Ik ben voor jou de echte Dell! 13


Party like it’s... a NetWorkMeeting

NWM - Utrecht Key to your AEGEE future Door Margo van Berkum

Afgelopen december, om precies te zijn van 13 tot en met 16 december, organiseerde AEGEE-Utrecht een NetWorkMeeting (NWM). Dominique Lenssen, onze NetworkCommissioner (NetCom), ook wel bekend als ‘Dominator’, hield zich bezig met het inhoudelijke deel en wij mochten de praktische zaken regelen. Als praktische zaken-regelaar heb ik overdag vrij weinig mee gekregen van de workshops, maar degenen waar ik wel aan meedeed waren top. De improvisatieworkshop van Mayri van AEGEE-Tartu (Estland) was een onbetwist hoogtepunt. Opdrachten om gekke bekken te trekken, elkaar te spiegelen en om een zombie, een kikker of een supermodel na te doen, haalden de meest onverwachte kant in mensen naar boven. Gelukkig zat ook het avondprogramma vol met hoogtepuntjes. De eerste avond kookte de Foodcie een lekker maaltje voor alle deelnemers, waarna we met zijn allen de stad in doken om een kroegentocht te maken onder begeleiding van super awesome helpers. De spelletjes die we moesten doen waren erg frustrerend (kaartenhuis.. zucht), soms pijnlijk (knijpers, auw) of giechelig (kaarten kussen), al gaf de alcohol een hoop verlichting (wodkaaaaaaaa.) Avond twee begon met een aantal aangename verrassingen. Ten eerste was het eten in de Mick O’Connells boven verwachting lekker en ten tweede bleken we gratis naar binnen te kunnen bij Club Lux, omdat het meisje bij de balie niet stond op te letten. De grootste verrassing was toch wel de levensgrote mannenporno op de wc’s, waardoor enkele deelnemers enigszins beduusd terugkwamen van hun wc-bezoek. Gelukkig kon dit de pret niet drukken en werd er stevig gedanst tot in de late uurtjes. Samen met drie overgebleven die-hards sloot ik de avond af met vette hap in Polleke. Avond drie was vol van AEGEE-liefde. Na de laatste workshop zette ik in de slaapzaal ‘All I want for Christmas is you’ op, met een explosieve dans- en zingsessie tot gevolg, die van meerdere kanten werd gefilmd. Na het eten bij de Florin die avond deden we met een klein groepje de Trajectum Lumen rondleiding in de stad en sloten we de avond af rond een kampvuur met diepe (en wat minder diepe) gesprekken. Ter afsluiting beloofden we elkaar, zoals gewoonlijk bij AEGEE, ‘we gaan elkaar snel zien, somewhere in Europe!’.

Halverwege December kwam een groep AEGEE leden bij elkaar in Utrecht voor de Network Meeting (NWM) met het thema ‘Key to your AEGEE future’. Het was een weekend vol brainstormen over AEGEE en het ontwikkelen van je vaardigheden: twee dingen die je nodig hebt om te werken aan je AEGEE toekomst! De vele workshops en sociale activiteiten waren goed gebalanceerd, wat resulteerde in een productieve en inspirerende Network Meeting! In de loop van vrijdagavond kwamen alle deelnemers binnendruppelen, voornamelijk van Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse locals. Van het Comité Directeur (CD), was Anna Gots aanwezig om bij te dragen aan de Network Meeting. Het was natuurlijk eerst belangrijk om elkaar goed te leren kennen en onze tijd samen goed te beginnen in Utrecht. Daarom stond een er een kroegentocht op de planning. En de gewoonlijke AEGEE-solidariteit werd nog versterkt door het kerstgevoel dat in alle Utrechtse kroegen hing. De volgende ochtend begon de eerste dag vol interessante workshops. Bij de eerste discussieerde we over de Action Agenda en het Strategic plan van AEGEE-Europe. De Action Agenda is het beleidsplan van AEGEE-Europe. De tweede workshop schudde ons helemaal wakker. Door improvisatietheather en andere actieve oefeningen leerden we op een speelse manier veel over het belang van communicatie. Al het fijne van hoe je leden binnenhaalt, en ze daarna ook nog eens actief houd, leerden we in de volgende sessie. En er is natuurlijk geen vooruitgang zonder het stellen van doelen. Om deze doelen te bereiken heb je een goed time-management en motivatie nodig. Hoe te werk te gaan? Onze eigen Maartje van AEGEE-Utrecht gaf de workshop hierover. Het was tijd voor bier, voedsel en een goede nacht in Utrecht! Er was tijd om terug te kijken op alle inspirerende sessies van de dag. En uiteindelijk ook om samen te dansen in een van de werfkelders die Utrecht rijk is!

Do

or

Ka ri

nS m

Om op het vroege tijdstip onze hersenen wakker te schudden begonnen we op zondag met een brainstorm over de sterke punten, zwakheden, kansen en bedreigingen van iedereens local. En vervolgens met elkaar oplossingen vinden voor deze problemen. De AEGEE-Identity werd gepresenteerd door Anna Gots, het Yvote project kwam aan bod, en Matthijs testte hoeveel de gemiddelde AEGEE’er nou eigenlijk weet over de EU door zijn ‘EU-know how’. Na de sessie van Iris over duurzame ontwikkeling, kwam alweer de laatste workshop van de Network Meeting. De NJR (Nationale Jeugdraad) gaf deze sessie waarin we leerden een abstract idee in een concreet doel om te zetten, zodat we de opgedane kennis van deze Network Meeting ook echt konden gaan uitvoeren! Als aflsluiting hiervan beschreef iedereen met een woord de Network Meeting. ‘Inspirerend, anders, motiverend en Awesome, waren veelgenoemd onder de antwoorden!

oke

rs

We sloten de Network meeting af met een laatste blik op Utrecht door het Trajectum Lumens te lopen en op te warmen bij het kampvuur met Marsmellows! Bedankt iedereen die mee heeft gewerkt!

Ingekort en vertaald door Roos Tamis

14

15


Sterretjes Ellis: Ik heb zin in worst.

Sandra A: Er zijn mensen die je niet op je condoom wil. Jip: vergeet je je Luuk niet om te doen?

Casper: Team Final Destination, dat zijn tóch alleen maar vrouwen. Folkert: Ja, dat is elke avond ook mijn Final Destination.

Jelle B: De Agora is van epische proporties. Maartje N: Ik ben zelf van epische proporties.

Iris D: Elke keer als ik mijn telefoon aan doe kijk ik in het decolleté van Meike.

Sandra: Een week zonder… een week zonder Tinder. Lara: Dat is erg! Luuk: Dit is een usb stick, dat vind ik lekker om te likken.

Farid tegen Maartje N: Ik zal aan je denken terwijl ik mijn lichaam in onmogelijke posities zet.

Martin vraagt aan Feiko: Als je zomaar voor haar deur zou staan, hoe zou ze reageren? Feiko: Nou als ze het gewend is, dan is het normaal. Martin: Dat zeg ik ook altijd over vreemdgaan.

Lisette: Als je opa en oma heel oud zijn, en je hoest in hun gezicht, is dat dan ook strafbaar? Cylia tegen Jurriaan: Vond je mij niet eens leuk in bed? Margo tegen Cylia: Ik vond jou wel leuk in mijn bed.

Marleen: Ik heb zelfs al teveel tiet om door een raampje heen te kunnen.

Vicky (laat een foto van haar oma zien): Kijk Roald, dat is mijn oma. Roald: O, die is leuk! ... Alp: Wat zing je Roald: Ik bedoel de foto, graag? niet je oma. Dat zou raar Ellen: Liedjes. zijn...

Ellis: Ik heb gister sletvrees gezien Suus: Ik niet, maar ik heb geen sletvrees denk ik

Sander: Als delegate val je op een gegeven moment om.

Ellen: Ik ben jarig in augustus. Lenna: Welke dag? Ellen: De 27ste. Lenna: AAAAAAHHH OMG, OMG. WOOOOOOWW, AAAAAAH, ECHT?! Ellen: Wat is er? Lenna: Dan zijn we op DEZELFDE DAG jarig! Dat is zo toevallig AAAAAAAH! Ellen: ECHT?! AAAAAHH!!!! De rest: AAAAHHHH!


Lisette rekent af met..

Katerverhalen Stereotypen

M. “Ik ging hallucineren van de drank.”

Sarah H.

Pfff al die TOERISTEN hier. Staan altijd in de weg en nog onbeschoft ook. Ik wil gewoon een mooie foto maken van die kerk daar, moet dat nou zo moeilijk zijn?! Excuser moi, Enschuldigung, excuse me, HALLO GA EENS AAN DE KANT WIL JE?!

“Ik ging om 9.00 ’s ochtends thee drinken met m’n moeder toen ik thuis kwam van het uitgaan.” Er zijn zoveel vervelende mensen in deze wereld. Van asociale toeristen en seksueel gefrustreerde caissières tot aan een verschrikking van een schoonmoeder. Ik herken ze al van kilometers afstand, weet precies hoe ze zijn, ieder in zijn soort hetzelfde. Stereotypen, ik verzamel ze, iedere dag weer, zodat ik zelf nooit zo wordt. Dinsdag 24 december 10.00 uur – Facebook status: ‘Jemig, kijk eens uit waar je fietst joh! Word hier zo van de sokken gereden, je hebt toch niet voor niets ogen gekregen?! Gebruik ze eens voor de echte wereld in plaats van je digitale, so-called ‘vrienden’!’

“Ik wilde helemaal niet zo lang blijven.”

13.00 uur – “Dat vind ik dus echt niet kunnen hè. Wat vind jij daar nou van? Ga ergens anders je leven uitwijden, vind je ook niet? Praten, of nouja, eerder balken door de bieb heen. Is het weer paringstijd ofzo? Of ik stil wil zijn? Dat kan je beter vragen aan hen daar.” Die domme tutjes, die sjaarsjes, zo naïef! Het is ook ZO spannend, een huisfeest. En dat een dag voor het tentamen; living on the edge! Nee, serieus? Heb je ECHT met HEM gezoend?! OMG, de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik? Ik was zo niet. Niet zo naïef, niet zo’n jong hertje. Mijn leven was vorig jaar gewoon echt heel episch! Ik bedoel hallo, IK ging op kamers wonen. Nieuwe mensen overal, wist nog niet waar ik bij hoorde. IK teerde op 6 uur slaap per nacht (waar ik standaard voor het verhaal een uurtje of 2 vanaf snoepte). IK moest daarnaast ook nog hard studeren, terwijl ik nog aan het bijkomen was van die BIZARRE afterparty waar ik ‘toevallig’ was blijven slapen. (JA echt, bij HEM!) 23.00 uur – Terwijl ik met een biertje in mijn hand naar één of andere experimentele kunstvorm kijk, zeg ik vaak; “Haha moet je ze zien. Die verwaande hipsters. Vinden zichzelf heel wat, lekker cultuur snuiven in de trui van je opa, schoenen uit het leger, knot op je kop en doen alsof je geniet van deze herrie..” Nee, ik ben anders, ik geniet hier echt van. Net als van oversized truien trouwens. Ik doe dat niet omdat het mode is, ik vind het gewoon lekker zitten. 5.00 uur - Haha moet je hen zien! Gaan helemaal uit hun dak op de dansvloer, wat een kansloze figuren hier bij AEGEE. Hoe kan je nou weer tot diep in de nacht los gaan op deze rotmuziek?! Oh wacht even hoor, dit nummer, dat kan ik echt niet overslaan! Wat zeg je? Is het is alweer 5 uur? Ik wilde helemaal niet zo lang blijven.

Anoniem “Ik viel in slaap op de wc”

Robin V. “Op een avond ging ik stappen, toen iemand in de kroeg een financiële meevaller had gekregen. Hij deelde aan iedereen drank uit en zo heb ik flink wat whisky gedronken. Toen ik me uiteindelijk naar huis begaf, ben ik neergevallen met de fiets en bijna blijven liggen.”

Gwen v/d W. “Mijn ergste verhaal speelt zich af in India, op het vliegveld. Ik moest samen met mijn vriend heel lang op onze vlucht wachten. Daar begon het. Het leek ons een goed idee om een fles whisky en een fles cola te kopen. Toen gingen we om de tijd te doden onze vakantiefoto’s bekijken. Iedere keer dat er een koe op stond moesten we drinken. En geloof me, er waren veel koeien. Heel veel koeien. We hebben de laatste foto niet eens gehaald, zoveel koeien. Op een gegeven moment moest ik heel nodig naar de wc, maar toen ik terug wilde lopen werd ik opeens enorm misselijk. Ik ben in een hoekje gaan zitten en daar in slaap gevallen. Alleen, op een Indiaas vliegveld. Gelukkig vond een aardige Indiase man me en hij heeft mijn vriend geroepen waar ik was.”

Marit de K. “Onze vriend was voor een paar uur kwijt en toen we hem terugvonden zat hij achter een twee meter hoog hek. Hij wist zelf niet meer hoe hij daar gekomen was, of erger, hoe hij er in hemelsnaam weer uit moest komen.”

J. “Er was één avond, waarbij ik me vanaf elf uur niets meer kan herinneren. Het enige dat ik nog weet is dat ik met een vreemde tong in mijn mond, achterover viel in een vuilnisemmer. Verder doen er verhalen de ronde dat ik een uur lang met iemand in de wc heb gestaan. Er zijn foto’s van vijf uur ’s nachts: een wasbak werd gebruikt als urinoir, een decolleté als bierglas. Uiteindelijk werd ik wakker op een betonnen vloer naast een plas water, mét iemand in m’n slaapzak.”

Hespera “We hebben een keer met zijn allen in één emmer gekotst”

Anoniem “Ik op de fiets, tegen een boom”

20

Door Lisette Mijnen

21


Key to Europe

AEGEE Annual Review 2012/2013

AEGEE‘s Impact » AEGEE made me become a real active citizen. It helped me to define better my passions. It helped me to develop my competences and grow a lot. It increased my intercultural awareness. «

AEGEE‘S INFLUENCE 12.7%

AEGEE‘S IMPACT

22.1%

Life-transforming

Life-Changing

Awareness-building

%

AEGEEANS AND OTHER CULTURES 83% of AEGEEans say that because of AEGEE, they feel more confident working in intercultural environments

77% say that they feel more respect towards other nationalities, 74% say that because of AEGEE, they are more aware of stereotypes spread through the media.

29%

77% 74%

EMPLOYABILITY 76%

76% say that AEGEE has encouraged them to imagine themselves working in an international company, NGO or public body

67% of AEGEEans found a job within the first 3 months after graduating.

67%

75%

Teamwork

74%

Interpersonal skills

And our Alumni...

70%

Flexibility

• 95% say that AEGEE has prepared them for the job market, with 72% saying that it has had an substantial influence.

70%

Language Skills

62%

Project Management Skills

61%

Public Speaking Skills

60%

Leadership Skills

51%

80% 46%

• 31% are in a managing position, 46% are leading a team. • 30% have worked in a European Institution or a body closely connected to it.

30%

71%

AEGEE has more than doubled the support of the European Union among its members.

The skills that AEGEEans develop most in AEGEE are

OUR ALUMNI

95%

71% of AEGEEans say that their image of the European Union is positive, with 19% saying it is very positive.

SKILLS DEVELOPED

Communication Skills

72%

30%

55% of eligible AEGEEans participated in the last European parliamentary elections 2009.

77%

• 80% of our Alumni have said that AEGEE has helped them to get a job, with 51% saying it has helped them substantially.

31%

30% of the average European citizens say that Average participation of Life-transforming they have a positive image of the European young people in the EuUnion. ropean elections: 29%

AEGEE has almost doubled the voting turnout for young Europeans among its members.

» After I joined AEGEE I escaped from all my barriers and complexes, became very free and self-confident. «

100%

AEGEEANS AND THE EU

55%

83%

79%

79% of AEGEEans consider themselves active citizens. 100% of AEGEEans consider themselves as Europeans, and 78% say that AEGEE has substantially contributed to this.

Area-improving

33.1%

30.3%

In 2013 for the first time AEGEE researched the impact the membership in AEGEE has on its members. These are the results:

CITIZENSHIP

» AEGEE gave me the confidence to apply for a semester studying abroad. And AEGEE gave me the confidence to travel alone.«

SOURCES AEGEE Impact Study 2013 Standard Eurobarometer Wave 78 2013 (http://ec.europa.eu/public_opinion/archives/eb/eb78/eb78_first_en.pdf) Eurobarometer Post Electoral Report 2009 (http://www.europarl.europa.eu/pdf/eurobarometre/28_07/EB71.3_postelectoral_final_report_EN.pdf)


Anti-katerrecepten in de wereld

Door Rogier Konings

Geschiedenis

Bedreigd

In het land van het bier, het Oktoberfest, en de kruidenlikeur hebben ze genoeg slechte ervaringen met katers. Daar word dan ook het Katerfrühstück aangeraden - een vettige rolmops met komkommerzuur en ei. Sehr smecklich! Maar het kan ook veel simpeler. In Ierland bijvoorbeeld word het katerslachtoffer in het vochtige rivierzand ingegraven.

De grootste drinkers vind je waarschijnlijk in Vietnam, waar men een kopje neushoornthee drinkt voor het verdrijven van de kater. In perspectief gezien, voordat alcohol officieel geïntroduceerd werd in Vietnam, konden we nog spreken van een ware neushoornplaag! Een aanrader dus en het lekkerst met een dodo-eiersalade.

Als men echter verder terugkijkt in de katergeschiedenis, dan leert men dat de oude Romeinen zo’n 2000 jaar geleden zwoeren bij een goed doorbakte kanarievogel. Is gevogelte niet helemaal jouw ding, dan kan je ook de wijze raad van de Sicilianen opvolgen. De arme stier wordt daar vakkundig ontdaan van zijn pretstok waarna deze, na het nodige grillwerk, aan het katerslachtoffer wordt geserveerd, natuurlijk met de nodige Oregano en Tijm. Mjam mjam mjam!

Bedreigde diersoorten doen het dus goed tegen de kater! Van de bedreigde menssoort, de indianen, leren we dat het ook een stuk ecologisch verantwoorder kan. Het enige wat men hoeft te doen is uitbundig transpireren, dit zweet vervolgens oplikken, een keertje goed gorgelen en dit dan met de nodige keelgeluiden uitspugen.

Ook is de Roemeense koeienmaagsoep met knoflook en room een aanrader voor als men iets te diep in het glaasje heeft gekeken. Naast de warmte-vasthoudende eigenschappen van schapenwol, schijnt het schaap volgens de Grieken ook te helpen tegen katerkoppijn. Kijk dan ook niet raar op wanneer je na een wilde avond op Chersonissos een broodje schapenlong met uileneieren krijgt aangeboden. Oh oh wat lekker. En gelukkig hoef je de rest van het schaap niet weg te gooien, want je Mongoolse vrienden zullen de ogen van het dier goed kunnen gebruiken voor hun gebruikelijke schapenoogballetjes in tomatensaus.

Vind je dit allemaal net iets te vies worden, gebruik dan het oude cowboy recept van konijnenkeutels in kokend water om je weer helder te voelen. Mocht dit allemaal niet werken, dan kan je altijd nog een AEGEE-recept uitproberen. De ingrediënten hiervan bestaan voornamelijk uit méér alcohol nuttigen. Misschien stelt dit de kater echter alleen maar uit en zal dit gecombineerd moeten worden met één van bovenstaande recepten. Zoals je kunt lezen, zijn er genoeg recepten tegen het onvermijdelijke. Wij kunnen echter geen positieve resultaten garanderen. Veel van deze recepten zullen enkel een bittere nasmaak nalaten en het is dus een kwestie van uitproberen welke het beste werkt tegen JOUW kater!

Koeienmaagsoep met knoflook en room

Whiskey chocoladetaart Door Ellen Horst

Dat vet eten een kater goed bestrijdt is algemeen bekend. Daarom is deze whiskeychocoladetaart de perfecte manier om je kater de das om te doen. Één puntje van deze taart bevat namelijk 805 calorieën en 51 gram vet. En daarbij: alcohol drinken werkt ook prima tegen dat bonkende hoofd. Een echte aanrader dus!

Bereiden 1. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C. Los 2 sticks espressopoeder op in 200 ml heet water. Meng in een grote kom de bloem, witte basterdsuiker, cacaopoeder, bakpoeder, vanillesuiker en 1 tl zout. Voeg de eieren, melk en olie toe en klop 5 min. met een mixer tot een stevig beslag. Voeg al kloppend de koffie toe. Verdeel het beslag meteen over de springvormen. Bak de taartlagen in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Controleer met de satéprikker of ze gaar zijn. Dit is het geval als je de prikker in de cake steekt en hij er schoon en droog uit komt. Laat de taart­ lagen volledig afkoelen op een rooster. 2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Schenk de helft van de chocolade op een stuk bakpapier en spreid uit met een paletmes of spatel. Bestrooi met het zeezout en laat in 1 uur en 30 min. hard worden.

Ingredienten • 3 sticks espressopoeder • 300 g bloem • 400 g witte basterdsuiker • 100 g cacaopoeder • 3 tl bakpoeder • 1 zakje vanillesuiker • 1 tl zout • 5 eieren • 250 ml volle melk, lauwwarm • 125 ml zonnebloemolie • 400 g chocolade extra puur 72% cacao, grofgehakt • 750 ml slagroom • 2 el donkerbruine basterdsuiker • 70 ml whisky

3. Klop de slagroom stijf met de laatste stick espressopoeder en de donkere basterdsuiker. Klop de whisky erdoor. Halveer de taartlagen overlangs. Leg 1 taartlaag op een bord en bestrijk dun met de rest van de gesmolten chocolade en 1/3 van de whiskyroom. Leg er een taartlaag op. Herhaal totdat alle taartlagen op zijn. Bestrijk de bovenkant van de laatste laag en de taart rondom met de rest van de whiskyroom. Breek de hard geworden chocolade in stukken en plak deze tegen de zijkant van de taart.

25


Agenda 2014

Februari 6 t/m 10

Exchange Budapest

12

Open borrel

13 t/m 16

European Boards Meeting Lublin

17

Winst 27e bestuur voorstel avond

4

Visie avond

26

Foodcie & Open borrel

5

SU Borrel

+ AEGEE Amsterdam komt langs

7 t/m 9

2e introweekend

11

Borrelhop Amsterdam

12

Pubquiz

18

Visie avond

19

Foodcie

20 t/m 23

Sleeptouwreis naar event in

Let’s be young again New Year’s in Utrecht

April

Maart

Kopenhagen Forever young in yoUTRECHT - this was the theme of our fiveday adventure in the lovely city of Utrecht. 17 participants, 6 organisers and countless helpers, people from nine different countries came together to rediscover their inner child and explore the Netherlands. After starting out with a chilled dinner, some welcome games and a visit to the Irish Pub, the second day was packed with a city tour, the game of Crazy 88 that consisted of completing as many assignments as possible, such as proposing to a stranger or doing a tequila suicide (which I doubt anyone did). The afternoon was rounded off well by climbing the 465 steps to the top of the famous Dom-tower and enjoying a rather windy view over the city. Afterwards everyone went back to prepare for the famous European Night which was a blast and ended in lots of dancing and some “getting to know each other” at a club. After only a few hours of sleep New Year’s day was spent ice skating and preparing ourselves for a New Years Eve party on the 18th floor of a student housing building with all-inclusive drinks and a panorama view of the fireworks.

26

On the 1st of January we set out to participate in a “typical” Dutch tradition – jumping into the 7 degree cold North Sea. Hundreds of people picked up their sponsored bright orange hats and danced around in swimwear to warm up and wait for the signal to run into the sea to then race out again seconds later and warm up with a mug of hot soup. Our last full day ended perfectly in line in the theme with a pyjama party, a kid’s movie, Marshmallows roasted over the fire, several rounds of 3D Twister and the obligatory game of “Never have I ever”. This was my first AEGEE event and I have to say that the instant connection between participants as well as the organisers was incredible. There were so many fun and unforgettable activities, lots of typical Dutch food, countless interesting talks and a lot of fun and gossip. It was the perfect start to 2014 and after only four days I did not want to leave Utrecht and the crazy Dutch and I know that after this incredible event I will participate in many more AEGEE activities and hopefully meet some of these people again soon.

Door Dorothea Donges, AEGEE-Osnabrück.

9

Pubquiz

24

Halfjaarlijkse ALV

15

Visie avond

26

International Party

16

Foodcie

28 t/m 30

Liftwedstrijd

24 t/m 28

AEGEE Exchange, Budapest op uitwisseling hier

30 t/m 4

Agora Patra

mei

27


Beste Dr. Love,

Rommel & Roddelpagina

Alleen maken als je brak bent, zet ‘m op de facebook pagina. Niet kleuren met kots. Glitters wel, dan maak je een glitterkitten.

Zet je antwoorden op de Grenzeloos Facebook en ontvang mooie prijzen!

Rebus

“Ik was gister nog stapelverliefd op een jongen die bij me was blijven slapen na het uitgaan. Maar nu voel ik me alleen maar schuldig en weet ik niet of ik hem eigenlijk wel leuk vind. Hoe kan dit?”

Dr. Jelle:

“Wat was de precieze context tijdens het uitgaan waar jullie elkaar ontmoetten? Waren er factoren aanwezig die je toen eigenlijk ook al in verwarring brachten? Denk aan alcohol, drugs, of medicijnen.”

Dr. Jelle:

“Misschien vond je hem echt leuk en wilde je het rustig aan doen. Omdat je je hebt laten gaan voel je je nu slecht, terwijl dat misschien niets met de betreffende jongen van doen had, maar meer met je eigenwaarde.Denk ook eens terug aan eerdere romantische ervaringen met anderen, was deze situatie enigszins te vergelijken met anderen? Zit er een patroon in je gedrag en hoe je je erbij voelt?”

Dr. Jelle:

“Dr. Arent, dat gaat wellicht wat ver, maar het is zeker een deel van een oplossing. Je zult je interesse in mannen moeten herdefiniëren. Wil je per se mannen ontmoeten tijdens het uitgaan? En wat voor types kom je tegen op de plekken waar je normaal komt? Experimenteer er mee. En misschien niet alleen met mannen.”

Dr. Arent:

“Inderdaad dokter Jelle, het zou kunnen zijn dat de omstandigheden hierbij van belang zijn. Aan de andere kant zou het ook zo kunnen zijn dat je hem echt leuk vindt, alleen doordat je misschien gisteren wat veel gedronken hebt. Dat je nu niet meer zeker weet of je wat je gedaan hebt verstandig was.”

PSSSSSSST.....

Dr. Arent:

Wist je dat Loes en Janine tot de conclusie kwamen dat de barman niet in een pornofilm hoeft te spelen?

“Er zit maar een oplossing op: contact met alle mannen vermijden, voor tenminste de duur van je studie. Dit is de enige logische uitweg in een situatie als deze.”

Zoen Rogier en Maartje Timmers her-bevestigd! Wist je dat Farid van Spaanse meisjes houdt?

Dr. Arent:

“Wellicht was mijn diagnose inderdaad iets te rigoureus, maar dank aan Dr. Jelle om deze goed bij te stellen. Namens ons allebei: succes!

Wist je dat het geheim is dat Maarten en Roos samenwonen?

wie is deze baby?

Wist je dat Helena eigenlijk Hanneke heet? En haar tweelingzus Janneke.


De Hang Over

30

31


Grenzeloos Editie 1 2014  

(Double pages)AEGEE-Utrecht club magazine Design by Lara Peeters

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you