Page 1

BIBLIOTECA POMPEU FABRA Plaça d’Occitània, s/n Tel. 937 412 920 b.mataro.pf@diba.cat Horari: de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 20.30 h dissabtes, de 10.30 a 14 h i de 15.30 a 19.30 h

T A R D E P EM DE CONTES

Horari agost: dilluns, dimecres i divendres, de 16 a 21 h dimarts i dijous de 10 a 14h i de 16 a 21 h

BIBLIOTECA ANTONI COMAS Carrer d’Enric Prat de la Riba, 110 Tel. 937 022 813 b.mataro.ac@diba.cat Horari: dilluns, dimarts i dijous, de 15.30 a 20.30 h dimecres i divendres, de 9.30 a 20.30 h dissabtes, de 10 a 14 h Horari agost: de dilluns a divendres de 16 a 21 h dimecres de 10 a 14 h i de 16 a 21 h

Connecta’t amb #bibliosmataro: culturamataro.cat bibliotecavirtual.diba.cat

Participa-hi:

Biblioteques de Mataró @bibliosmataro

#empedrat #lapompeu #antonicomas

Organitza:

Hi col·labora:

ESTIU CENTRE DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA DEL MARESME

2017


JULIOL

Dimecres 19 / 19 h

Biblioteca Pompeu Fabra

ESTRELLA DE MAR

A càrrec de Gisela Llimona Una estrella de mar màgica portada des del Carib ens ajudarà a escoltar històries i poemes relacionats amb el mar, on ella sempre ha viscut.

BON VENT I BARCA NOVA!

A càrrec de la Cia. Ail’as El món del mar sempre ha inspirat històries i cançons arreu del món. Acompanyats pel nostre avi mariner, cantarem, contarem i dibuixarem rondalles dels oceans del món acompanyats pel bressoleig de les onades i els cants de les sirenes.

Biblioteca Antoni Comas

Biblioteca Pompeu Fabra

TUFINA, UNA PRINCESA POC FINA

A càrrec de Laura Tamayo Aquesta és la història d’una princesa despentinada que sempre anava bruta i a ningú agradava. Sort d’una fada petita que tenia la solució a tots els seus problemes!

Dimecres 12 / 19 h

Biblioteca Antoni Comas

A PRESENT FOR GRANNY

A càrrec de Get It English ​És l’aniversari de la Granny i el Sam passarà el dia amb ella. Però es pensa que hi ha uns monstres que el persegueixen i té molta por. Vine i ajuda el Sam a esbrinar què passa tot cantant i ballant!

Biblioteca Pompeu Fabra

PAS DE TRES... ARRIBEN ELS PALLASSOS!

A càrrec de Cia. Pep, Tinet i Garibaldi Sortim amb les mans a la butxaca, perquè els nostres gags còmics sorgeixen sense ginys. Només utilitzem els elements més senzills, com una cadira, una maleta o una poma. I, és clar, els nostres instruments musicals.

Dimecres 16 / 19 h

Dimarts 12 / 18 h

L’ARBRE DE SUCRE

PUIG I CADAFALCH, UN VIATGE EN EL TEMPS

Biblioteca Pompeu Fabra

Biblioteca Pompeu Fabra

QUAN HI HAVIA GEGANTS

A càrrec de Mon Mas Conten i diuen, diuen i conten que de gegants n’hi havia de bons i de dolents. En Xucla-rius i en Sotraga-muntanyes, el Gegant de Tres Caps, el Fort Farell i el Pare Janàs –que tenia set pams de boca i set pams de nas, i un ull com un sedàs. Contes de l’època en què dels tigres i lleons, els gegants en feien carn de canelons.

Dimecres 26 / 19 h

Biblioteca Antoni Comas

CONTES CAP PER AVALL

A càrrec de Clara Gavaldà Una hora del conte en què res és el que sembla. Amb princeses intrèpides que saben treure les castanyes del foc, llops ferotges que resulten ser més tendres que un tros de pa i amb un osset valent i decidit que vol assemblar-se a la Rínxols d’Or.

Dimarts 1 / 18 h

Dimarts 18 / 18 h

A càrrec de Gemma Ventura Llegendes, contes populars, faules, mites... El món és tan gran i la tradició oral ha estat sempre tan important! Des de l’Àfrica, passant per l’Índia i acabant a Rússia, aquí teniu unes quantes històries que ja explicaven les àvies i les tietes d’arreu del món.

Biblioteca Pompeu Fabra

A càrrec de cia. Patawa La Georgina és una científica una mica excèntrica que ha ideat una màquina que permet viatjar en el temps. Gràcies a l’invent coneixerà Puig i Cadafach, un arquitecte de Mataró, que a la seva època va dissenyar un munt d’edificis de gran bellesa i harmonia.

Dimarts 22 / 18 h

Dimarts 25 / 18 h

AGOST EMPEDRAT DE LES SANTES

LLEGENDES D’AQUÍ I D’ALLÀ

A càrrec de La Senyoreta Alguna vegada heu desitjat fer desaparèixer tots els sorolls que us molesten o no us deixen fer la migdiada? En Jan ha trobat la solució, La Màquina de no fer soroll. Però, atenció!! Vigileu de no deixar la màquina engegada!!

A càrrec d’Ada Cusidó Ara que ja sóc gran m’agrada tocar les estacions i veure com es transformen. Un conte per passejar per les diferents estacions de l’any. Veurem com canvia el paisatge i... com canviem nosaltres!

VIATGEM AMB ELS CONTES! TARDA DELS LECTORS VIATGERS

Dimarts 11 / 18 h

LA MÀQUINA DE NO FER SOROLL

Biblioteca Antoni Comas

Biblioteca Antoni Comas

Dimecres 5 / 19 h

A càrrec d’Assumpta Mercader Amb l’Assumpta viatjarem amb els contes, tal com els nostres “lectors viatgers” han estat fent per conèixer el Món de la Imaginació i superar el repte de lectura que els ha proposat la biblioteca.

Dimecres 6 / 18 h

Biblioteca Antoni Comas

Biblioteca Antoni Comas

Dimarts 4 / 18 h

Dimecres 9 / 19 h

Biblioteca Pompeu Fabra

PIRATES A LA BANYERA

A càrrec de Núria Clemares La Berta voldria ser pirata!!! Amb la seva imaginació inventa les històries que més li agraden a ella, les de pirates!!!!, però el mar té molts perills i la Berta haurà de salvar els seus estimats amics del naufragi segur. A l’abordatge!!!!

EL POL AL MÓN DE LES ENDEVINALLES

A càrrec de Gemma Rosell i Antònia Molera T’agraden les aventures? I les endevinalles? En Pol vol que l’acompanyis en aquesta descoberta.

Dimecres 23 / 19 h

Biblioteca Antoni Comas

A càrrec de Mitja i Mitjoneta La Dorita, sense gairebé ni adonar-se’n, es trobarà dins el país d’Oz, un territori governat per bruixes on no existeixen els diners i tots els éssers són tractats per igual. Per tornar a casa haurà de cercar la Bruixa d’Oz, tot seguint un camí de mitjons.

Dimarts 29 / 18 h

Biblioteca Pompeu Fabra

ELS SONS ROBATS

A càrrec d’Eva González Al parc del Montnegre i el Corredor regna el silenci. I no és l’hora dolça en què tot dorm i calla. Els animals del parc estan tristos: algú els ha robat els sons. Ben aviat la irrupció d’una medusa malvada i del tot impròpia del lloc descobrirà el seu joc. Si els habitants del parc volen recuperar els seus cants, hauran de resoldre un enigma.

Dimecres 30 / 19 h

Biblioteca Antoni Comas

EL BARRET DELS CONTES D’ESTIU

A càrrec de Laura del barret En aquesta sessió ens refrescarem escoltant contes d’estiu com “La Balena”, “El sol no té memòria”, “On és la lluna?” i “Lili, la nena dels cabells de foc”. El so del mar, el foc, el vent i la pluja ens acompanyaran pel solstici d’estiu.

Dimarts 19 / 18 h

Biblioteca Pompeu Fabra

BENVINGUT SETEMBRE! AMB LES HISTÒRIES DE LA NEL·LA

A càrrec d’Eva Ortega La Nel·la està feta un embolic amb l’arribada del setembre! Al setembre passen moltes coses: les vacances d’estiu s’acaben, comença el nou curs a l’escola, aviat cauran les primeres fulles de tardor...

Dimecres 20 / 18 h

Biblioteca Antoni Comas

LES DISFRESSES ENCONTADES

A càrrec de Sandra Rossi Quan era petita, la Sandra es feia un fart de buscar disfresses per tota la casa. Els seus pares s’enfadaven, però ella els explicava un conte. Voleu saber quin?

Dimarts 26 / 18 h

Biblioteca Pompeu Fabra

TARONGINA CIRCUS

ELS GEGANTS DEL PI VAN DE FESTA A MATARÓ

SETEMBRE Dimecres 5 / 18 h

Biblioteca Pompeu Fabra

Biblioteca Pompeu Fabra

CONTES MULLATS, SALATS I ESQUITXATS

THERE’S NO PLACE LIKE SPACE

A càrrec d’Alma i la mar de contes Històries que donaran resposta a preguntes com ara: com trobaríem aigua si deixés de ploure?, per què l’aigua del mar és salada? i què podríem inventar, per guanyar diners, si només tinguéssim deu anys?

LA BRUIXA D’OZ

A càrrec de La Muscària La carpa del circ s’ha instal·lat en el nostre poble. Trapezistes, pallassos, malabaristes i tots els creadors d’il·lusions estan a punt de sortir a la pista per explicar-nos els seus contes. Un circ de petits titelles fets amb materials reciclats.

Biblioteca Antoni Comas

Dimarts 8 / 18 h

Biblioteca Antoni Comas

UN CIRC DE CONTES

Dimecres 2 / 19 h

A càrrec de Dainateatre Atenció! Atenció! La Tarongina porta un circ dins la maleta! Un circ menut però amb grans artistes. Apropeu-vos! Veniu a veure el més espectacular dels circs en miniatura! Veniu a veure el Tarongina Circus!

Dimecres 13 / 18 h

A càrrec de Get It English Una nena somia ser astronauta i viatjar per l’espai. Vine i descobreix si aconsegueix complir el seu somni!​

A càrrec de Cecília Vallès A partir del fet històric, el conte explica les peripècies dels gegants de Mataró i Barcelona, que volen ballar junts i demanen a Miquel Biada que hi posi una solució. Aquesta solució és el tren.

Dimecres 27 / 18 h

Biblioteca Antoni Comas

EL CIRC DE DRAP

A càrrec de La Tabola D’una capseta oblidada a les golfes en sortiran històries del que va ser el circ més bonic del món. Fet de retalls, fils, dibuixos i botons. Cançons i històries per imaginar i viure la màgia del circ.

Profile for Biblioteques de Mataró

Empedrat de Contes 2017  

Programació especial de l'hora del conte als jardins de les biblioteques. Juliol, agost i setembre, 2017.

Empedrat de Contes 2017  

Programació especial de l'hora del conte als jardins de les biblioteques. Juliol, agost i setembre, 2017.

Profile for lapompeu
Advertisement