Page 1

Butlletí de Novetats 2016 maig

Biblioteques de Mataró NOVEL·LA Oliver Orme és un pintor en hores baixes, la seva musa l'ha abandonat. És també un lladre que roba pel plaer eròtic d'apoderar-se de les pertinences dels altres.

Nota Durant els anys 80, al costat de la casa de Camden de l’escriptor Alan Bennett, hi vivia una vella dama amb la seva furgoneta. L’escriptor la va convidar a instal·lar-se amb la seva furgoneta groga al jardí de casa seva. Va ser així com es va iniciar una convivència que va durar quinze anys.

Als afores d'un poble fronterer amb d'Hongria un nen d'onze anys tremola de fred. I de gana. La seva família està estigmatizada i marginada per culpa d'un passat del qual no es pot parlar. La mirada transparent de l'infant reconstrueix la història d'aquesta família i la de l'Hongria de mitjan segle XX

Una parella de periodistes amb pocs escrúpols, la Naomi i en Nathan, s’endinsa en una tèrbola aventura. L’Aristide Arosteguy, un intel·lectual francès, és acusat de matar i de mutilar la seva dona, la Célestine, filòsofa com ell, que duia temps obsedida per la idea de tenir el pit esquerre ple d’insectes.

A la casa de vacances, ha mort Robert Mascaró: un peix gros. Els mitjans, la policia, un advocat, un periodista que n’havia estat amic, pugen fins a aquest poble, que observa els fets des de la distància. Què ha passat? Hi ha respostes, sí, però potser no es fan les preguntes correctes.

Mauro Assante és un home seriós: sempre ha treballat amb la màxima escrupolositat. Casat i amb un fill petit, aquest estiu s’ha quedat sol per redactar un informe sobre un cas. De sobte, una joveneta apareix casualment en la seva vida i, a mesura que l’estiu avança, es troba immers en una relació secreta excitant.

En un futur indeterminat, en un món on els casquets polars s’han fos i el món està parcialment inundat, la teletransportació s’ha convertit en el mitjà de transport habitual. Tothom el fa servir, però la veritat és que l’invent de la companyia WTC i el seu maligne president, l’Albert Grey, no és el que sembla.

La Minerva porta mesos tancada a casa treballant en una tesi doctoral sobre el temps circular. Una matinada, sortint d’un concert, s’adona de l’estranya proliferació de cérvols a Barcelona. Que aquesta invasió dels cérvols, entranya un risc real, la Minerva ho descobrirà gràcies al Ricard i al viatge que fan tots dos al sud de Suècia.


NOVEL·LA L’Enric, un enginyer auxiliar del cremallera de Núria, i la Joana, una cambrera que acaba fent de professora d’esquí, es coneixen a gairebé dos mil metres d’altitud, Tot va bé, encara que en un moment determinat la guerra trenqui la placidesa relativa de les seves vides.

En el subsòl de Londres, com a sota cada gran ciutat, existeix un món desconegut i invisible, ple de sers extranys, en el que sobreviure depen d’obrir les portes adequades. Hi ha móns sota els teus peus, espies sota les voreres i formes que esperen a l’altre costat dels portals, que només has pogut veure en els teus somnis.

Changez representava el somni de l’immigrant nord-americà fins que l’atemptat de l’11 de setembre sacseja la seva vida: la desconfiança i el racisme creixent faran que comenci a sentir-se expulsat de la vida occidental i l’arrossegaran a una profunda reflexió sobre l’encaix entre les seves arrels i el món on viu.

Tots els delinqüents d'Estocolm persegueixen l'home més buscat de Suècia: un assassí a sou retirat que acaba de sortir de la presó i s'ha aficionat a l'alcohol i la Bíblia.

Les dificultats d’afrontar l’absurd, de viure sense por i d’estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme. Les dues mares de l’escola que fan running pel bosc, el presentador que vol lligar-se l’entrevistat, la por que un fill prengui mal, la parella que ja no riu, l’es-

La policia necessita urgentment en Harry Hole... uns fets macabres terroritzen els habitants d'Oslo: alguns agents de policia que no han estat capaços de resoldre casos del passat, apareixen brutalment assassinats en els escenaris dels crims originals.

Asseguts en una cafeteria una tarda de principis d'estiu, en Fer i la seva mare, l`Amàlia, esperen una trucada que no arriba. Durant les hores següents, en Fer farà l'impossible per ocultar el que s'amaga darrere aquesta temuda trucada que pot fer miques la calma que s'ha instal·lat a la família

Tots cerquen la veritat, junts i per separat, però les cadenes que els ancoren a la realitat diària els impedeixen descobrir allò que Andrea servava a dins. Allò que no es pot arribar a tocar mai, però que, justament per això, és pur i fonamental.

Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res.

A la Irlanda rural de la dècada dels seixanta del segle passat, Nora Webster es queda vídua. Als quaranta anys i amb quatre fills dels quals ha de tenir cura, ha perdut l'amor de la seva vida, en Maurice, l'home que la va rescatar del món opressiu on va néixer.


NOVEL路LA


NOVEL路LA


NOVEL路LA


NOVEL·LA

NOVEL·LA EN IDIOMES

JN. NOVEL·LA JUVENIL És la nit de Nadal i el poble de Gracetown ha quedat sepultat per la neu. Però el mal temps és més que un simple inconvenient. De sobte, una noia baixa d'un tren encallat i desencadena una sèrie d'esdeveniments transcendentals.

L'avi del Met acaba de morir i, poc després del funeral, a la biblioteca de l'avi, el noi hi descobreix un sobre amb el seu nom. El sobre conté un enigma que el portarà a iniciar una aventura que li farà descobrir un passat del seu avi que desconeixia.

La Diana agafa cada dia el bus per tornar a casa després de l'institut. Una tarda, s'asseu al costat d'un noi guapíssim; ell ha de baixar a la parada següent i s'acomiaden sense dir-se els noms ni donar-se els telèfons. Però la casualitat farà que es retrobin, i sortiran junts seguint un pacte: no es dirant els noms durant un mes, ell serà el noi del bus, i ella, la noia del bus.


JN. NOVEL·LA JUVENIL Competir, esforçar-se, entrenar -se, aquestes són algunes de les paraules que formen el vocabulari dels protagonistes d’aquesta novel·la, que viuen per al futbol i lluiten des de ben petits per aconseguir un somni: arribar a ser jugadors professionals.

Gertrud Grass va ser una de les tastadores del mejar del Líder durant la Segona Guerra Mundial. Setanta anys més tard, Sira Burg, una adolescent que desborda energia, viatjarà a Berlín a la recerca de la nonagenària Gertrud per donar-li un missatge de la seva àvia.

La Penny escriu un blog amb pocs seguidors. Al Nadal tot canvia: coneix el Noah, de qui s'enamora sense saber que és un cantant famós als EUA. Quan aquesta relació arriba a la xarxa, la vida privada de la noia és exposada davant dels ulls de tothom. A la Penny li trontolla tot el seu món i els seus valors.

263 dies després de l'accident, en Fèlix es desperta a l'hospital. No recorda res de la seva vida anterior, no sembla que tingui emocions, és excessivament sincer en tot el que pensa, ha desenvolupat habilitats gairebé fantàstiques i no reconeix ni els seus propis pares. Tampoc a ell no el coneix ningú.

A San Bernardino, Califòrnia, els nens han desaparegut.La gent del poble no creu els rumors sobre els trols, però Jim Jr. té quinze anys i sap que són una autèntica amenaça.

En el seu primer dia de curs, en Leo només té un objectiu: passar desapercebut i que ningú s'assabenti del seu passat. Però les coses es compliquen: la noia més guapa de la classe s'enamora d'ell i, a més a més, comença a fer-se amic d'en David, el raret de la classe. Els secrets, però, són difícils de guardar...


JN. NOVEL·LA JUVENIL

CÒMICS


CÒMICS

0. OBRES GENERALS


1. FILOSOFIA I PSICOLOGIA


2. RELIGIÓ

3. CIÈNCIES SOCIALS


3. CIÈNCIES SOCIALS

5. CIÈNCIES NATURALS

6. CIÈNCIES APLICADES


6. CIÈNCIES APLICADES

7. BELLES ARTS


7. BELLES ARTS

793-799 JOCS I ESPORTS


8. LITERATURA NARRATIVA, POESIA I TEATRE


9. HISTÒRIA I GEOGRAFIA


9. HISTÒRIA I GEOGRAFIA Guies de viatges


Guies de viatges

92. BIOGRAFIES

CL. COL·LECIIÓ LOCAL


CENTRES D’INTERÈS ANIMALS I PLANTES

APRENENTAGE D’IDIOMES

ARTS ESCÈNIQUES És a la vegada un manual de guió, un llibre d’aventures i una recopilació d’entrevistes producte del viatge a Hollywood de dos guionistes españols amb una fita que semblava impossible: colar-se dins la sala de guionistes per veure com s’escriuen les grans sèries de televisió.


CREIXEMENT PERSONAL

CUINA


DISSENYA, CREA I DECORA

ENERGIES RENOVABLES

ESPAI JOVE

INFORMÀTICA I TELECOMUNICACIONS


MÓN LABORAL

CINEMA, MÚSICA I IMATGE Pel·lícules cinematogràfiques


77-78. LLIBRES DE FOTOGRAFIA, CINEMA I MÚSICA


77-78. LLIBRES DE FOTOGRAFIA, CINEMA I MÚSICA

78. Música CDs 0. MÚSIQUES TRADICIONALS I NACIONALS


CDs 1. BLUES / JAZZ

2. POP / ROCK


CDs 3. MÚSICA CLÀSSICA

4. NOUS LLENGUATGES MUSICALS

5. BANDES SONORES


CDs DVD’s MUSICALS (DVDM)

PARTITURES


SECCIÓ INFANTIL CONTES PER A PETITL LECTORS

CONTES PER A NENS I NENES DE 0-6 ANYS (I*)


CONTES PER A NENS I NENES DE 0-6 ANYS (I*)


CONTES PER A NENS I NENES DE 0-6 ANYS (I*)

CONTES PER A NENS I NENES DE 7-10 ANYS (I**)


CONTES PER A NENS I NENES DE 7-10 ANYS (I**)

CONTES PER A NENS I NENES DE 11-13 ANYS (I***)


CONTES PER A NENS I NENES DE 11-13 ANYS (I***)

CONTES EN LLENGUA ESTRANGERA


LLIBRES DE CONEIXEMENTS


LLIBRES DE CONEIXEMENTS

CÒMICS


CÒMICS

MÚSICA PER A INFANTS

PEL·LÍCULES PER A INFANTS


RACÓ DE PARES


RACÓ DE PARES

Aquest butlletí inclou les novetats de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i les novetats de la Diputació de Barcelona - Servei de Biblioteques.

Biblioteca Pompeu Fabra b.mataro.pf@diba.cat Plaça d’Occitània, s/n. 08302 Mataró > t. 937 412 922 Biblioteca Antoni Comas b.mataro.ac@diba.cat C. D’Enric Prat de la Riba, 110. 08301 Mataró > t. 937 022 813 culturamataro.cat

biblioteques

687 200 100

Biblioteques de Mataró

Profile for Biblioteques de Mataró

Butlletí maig  

Butlletí maig  

Profile for lapompeu
Advertisement