Page 1

Butlletí de Novetats Biblioteques de Mataró

2017 Març

NOVEL·LA Una parella comença a sofrir les conseqüències de la desocupació i la precarietat; ell decideix incorporar-se a una nova organització política mentre que ella procura en va que tot segueixi igual.

Narració de la massacre de 303 xinesos en Torreón durant la Revolució mexicana. A principis del segle XX, amb el mite de modernitat i progrés al centre del discurs porfirista, un fet va sacsejar la història de Mèxic.

La veïna et va dir que s'estimava més que no portessis la teva filla de sis mesos al sopar. El teu marit hi va estar d'acord. Tanmateix, en aquest moment, mentre puges corrents les escales fins a la seva habitació, te n'adones que el teu pitjor malson s'ha fet realitat: la nena ha desaparegut.

L'Àngels, l'Agustí, l'Oriol i el Ricard podrien ser els teus germans, els teus cosins, els teus veïns o els teus companys. Són gent normal, que fa les mateixes coses que tu. Fan, també, alguna cosa que tu potser no faries, alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa...

Ara la Lina i l’Elena són adultes i han pres camins diferents: l’Elena va deixar Nàpols per casar-se i convertir-se en una escriptora d’èxit a Milà. Però un amor de joventut que torna a brotar la porta de nou a Nàpols.

Enmig d'una onada de calor a Estocolm, troben una dona brutalment assassinada. És la tercera víctima en menys d'un mes. Tots els cossos porten la firma d'Edward Hinde, un assassí en sèrie cruel, manipulador i molt intel·ligent.

El protagonista d’aquesta novel·la d’aventures és curiós i inexpert, però té un do insòlit que el fa ser diferent de totes les altres persones. I també té una passió sense límits per les llengües del món. Es diu Assiscle Xatot i viu a Perpinyà, a mitjan segle XIX.

Amb aquesta novel·la l’autora desbarata els estereotips que durant segles han tiranitzat l’imaginari i les vides de generacions de dones, creant un relat tant fabulós i al·legòric com els contes de fades tradicionals, però molt més compassiu.


NOVEL·LA

JN. NOVEL·LA JUVENIL


0. OBRES GENERALS En aquest llibre, Pere Puigdomènech ens acompanya en un apassionant viatge, en el qual repassa l'evolució de determinats elements com l'alimentació, la comunicació, l'energia o la pròpia espècie humana.

1. FILOSOFIA I PSICOLOGIA La filosofia és un immens camp d’entrenament per exercitar el cervell. Si fent esport eliminem els quilos de més, la filosofia ens allibera de prejudicis inútils i conclusions equivocades. Tant en una cosa com en l’altra, l’important és practicar.

En aquest nou llibre, Daniel Goleman i Peter M. Senge ofereixen als professionals de l'educació, als pares i a tot aquell relacionat amb la pedagogia, la incorporació de tres conjunts d'habilitats bàsiques de comprensió: el triple enfocament.

2. RELIGIÓ Aquest llibre de Rabindranath Tagore reuneix la filosofia del seu autor a través de diferents conferències i discursos pronunciats en diferents parts del món en el transcurs d'un llarg període de la seva vida.

3. CIÈNCIES SOCIALS


5. CIÈNCIES NATURALS La naturalesa tampoc es queda curta a l'hora de desafiar les fronteres del possible. Aquest llibre explora l'atracció que els éssers humans sentim per allò estrany al mateix temps que analitza per què l'evolució prefereix certes formes, pautes i estructures i no altres.

Desafiant els habituals suposats sobre la composició del 85 % de la matèria de l'univers que no podem veure, Randall explica com la matèria fosca podria haver desencadenat el cataclisme.

6. CIÈNCIES APLICADES


7. BELLES ARTS Puig i Cadafalch en 48 pàgines d’un format de butxaca! L’obra clàssica de l’arquitecte que més va fer per donar a conèixer al nostre país el que és possiblement l’estil més significatiu de l’art a Catalunya.


793-799 LLIBRES DE MANUALITATS, JOCS I ESPORTS La descripció i anàlisi dels ambiciosos objectius tàctics, estratègics i competitius que en Pep Guardiola ha plantejat a Manchester, després del seu pas pel futbol alemany i la influència que aquest ha exercit en la seva filosofia.

8. LITERATURA

NARRATIVA, POESIA I TEATRE Si us plau, que no us sàpiga greu que no ens puguem veure. El que m’agradaria que entenguéssiu, amics meus, és que cada cop que es publica una obra meva estem conversant en silenci.


9. HISTÒRIA I GEOGRAFIA (Guies de viatges)

92. BIOGRAFIES La vida de Jorge Semprún és pràcticament la història d'Europa al segle XX, i potser sigui l'espanyol que més s'acosti a «els desarrelats viatgers del segle», com Tony Judt va descriure als intel·lectuals.

CL. COL·LECIÓ LOCAL L'Agència de Detectius GO està formada per tres germans: l'Adrià, detallista i analític; l'Èlia, optimista i apassionada, i l'Àlex, amic de provar els mètodes més rocambolescos. Entre tots tres intentaran resoldre els petits grans misteris de la vida diària.


CENTRES D’INTERÈS APRENENTAGE D’IDIOMES

CUINA


ESPAI JOVE Tot comença amb un treball de Llengua: escriure-li una carta a algú que hagi mort. Laurel escull a Kurt Cobain perquè la seva germana ho adorava. I perquè ell va morir jove, com ella. En poc temps té un quadern ple de cartes a Amy Winehouse i molts altres.

Els pares han volgut que la seva unitat familiar sigui una autèntica democràcia. En aquesta família s’hi escull un president, se segueixen unes normes electorals i es disposa d’un regulat sistema econòmic amb hisenda pròpia i autèntiques estructures d’estat.

CINEMA, MÚSICA I IMATGE Pel·lícules cinematogràfiques


77 - 78. Llibres de Fotografia, Cinema i Música

CDs 0. Músiques tradicionals i nacionals

1. Blues/Jazz

2. Pop/Rock


5. Bandes sonores

SECCIÓ INFANTIL CONTES PER A PETITS LECTORS

CONTES PER A NENS I NENES DE 0-6 ANYS (I*)


Un llibre per viatjar per la natura i descobrir deu dels paisatges més diversos del món i veure amb tres visors màgics, els animals que hi viuen i que estan amagats a les pàgines.

CONTES PER A NENS I NENES DE 7-10 ANYS (I**)


CONTES PER A NENS I NENES DE 11-13 ANYS (I***)

CONTES EN LLENGUA ESTRANGERA Alex has worked out a foolproof way to avoid being picked on. Don't react. It's so simple, it's brilliant! David does react and becomes an outcast, nicknamed Bogsy. He's branded a weirdo and Alex is determined to avoid the same fate.


LLIBRES DE CONEIXEMENTS


RACÓ DE PARES

Aquest butlletí inclou les novetats de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i les novetats de la Diputació de Barcelona - Servei de Biblioteques.

Biblioteca Pompeu Fabra b.mataro.pf@diba.cat Plaça d’Occitània, s/n. 08302 Mataró > t. 937 412 922 Biblioteca Antoni Comas b.mataro.ac@diba.cat C. D’Enric Prat de la Riba, 110. 08301 Mataró > t. 937 022 813 culturamataro.cat bibliotecavirtual.diba.cat Biblioteques de Mataró

biblioteques

687 200 100

Profile for Biblioteques de Mataró

Butlletí de novetats de març 2017  

Butlletí de novetats de març 2017  

Profile for lapompeu
Advertisement