Page 1

Welkom in Westendorf Deze (gezins)vakantie blinkt uit door enkele vaste waarden: onder andere niets moet en veel mag! Kinderen mogen en kunnen zich ten volle uitleven, ouders komen tot rust en genieten van de allerkleinste dingen. Kortom: Spass mit Bergen, Ski und Schnee! Om het gehele plaatje voor ieder van jullie te stroomlijnen vestigen we jullie aandacht op een aantal praktische afspraken. AVONDMAAL Richtlijn-1 Om te vermijden dat sommigen zich wat ongemakkelijk zouden voelen bij het kiezen van een zitplaats regelen wij dit voor jullie. Zo hebben we op basis van de inschrijving erop toegezien om jullie zo goed mogelijk samen te zetten aan de tafels. Je bent uiteraard vrij om hierin te verschuiven, in de mate van het mogelijke. Door de omvang van onze groep moet het personeel meer dan 100% draaien. Je zal merken dat zij met een handjevol werkkrachten 'alles' doen. Koken, poetsen, diensten verlenen, ... Richtlijn-2 Om alles vlot te laten verlopen hebben we met het personeel een regeling uitgewerkt van twee eetgroepen. Zo eet groep 1 om 18.00 u., groep 2 om 19.00 u. We vragen je uitdrukkelijk om deze aanvangsuren stipt na te leven. Wissel ajb ook niet van groep zonder dit vooraf te bespreken. Indien wij door 'nonchalance' de uren van de maaltijden niet respecteren, dan kan het personeel het werk niet naar behoren doen. Gun hen m.a.w. de routine die ze gewend zijn, ze zijn echt fier op hun werk. Na hun shift verlaten ze het hotel en zijn zij eveneens toe aan ontspanning en hun eigen familiale leven. Richtlijn-3 Om voor de hand liggende redenen zetten we in de eerste eetgroep overwegend jeugd. Wij rekenen er sterk op dat zij zich aan de tafel gedragen zoals het hoort. Na de maaltijd kunnen zij de speeloorden opzoeken, bijvoorbeeld speelkamer of hotelomgeving. We vragen om NIET in de gangen van het hotel te spelen. Ten eerste omdat het niet veilig is en ten tweede omdat de mensen van de tweede eetgroep ook rust wensen tijdens hun maaltijd.


ORDE & NETHEID Van zodra je 's avonds dromenland opzoekt en de eetzaal verlaat, vragen we je om je tafel zuiver achter te laten. Verwijder ajb resten (flessen, glazen, spelmateriaal, ...) en zet ze weg volgens de richtlijnen. Indien je kinderen zich uitleefden in de speelkamer dan rekenen we erop dat je ook daar even de boel aan de kant zet. ONTBIJT & LUNCH Het ontbijt wordt in buffetvorm aangeboden vanaf 08.00 u. Het is niet mogelijk om het ontbijt, in tegenstelling met het avondmaal, te laten verlopen in twee groepen. De eetzaal kan tachtig personen aan, maar dan wordt het erg krap. Wees 's morgens m.a.w. een beetje geduldig. Lunchpakketten zijn NIET inbegrepen en worden NIET verstrekt. Het is NIET toegelaten en bovendien NIET respectvol om eten van de ontbijttafel mee te nemen. DRANKEN Richtlijn-1 Drankverbruik inventariseren we zelf. Hiervoor rekent de hotelstaf op de eerlijkheid van iedere gast. Om dit in goede banen te leiden gebruiken we een betaalsysteem met jetons. Die zijn verkrijgbaar in twee kleuren en de betekenis ervan word je uitgelegd. Het is de bedoeling dat je vooraf een hoeveelheid jetons aankoopt. Teveel aangekochte jetons kan je immers aan het eind van je vakantie opnieuw inwisselen. Koop deze jetons bij MOS aan de ontbijttafel. Omdat hij ook graag tijdig gaat skiĂŤn gebeurt de verkoop van de jetons tussen 08.30 u. en 09.00 u. op zondag 02-03 / dinsdag 04-03 / donderdag 06-03 en uitzonderlijk ook op zaterdagavond 01-03. Draag ajb zorg voor de jetons, ze zijn immers een vervangend betaalmiddel. Aangezien wij de jetons huren vragen we om ze niet bij te houden voor een volgend jaar. Richtlijn-2 Iedere keer je drank neemt of laat brengen door het personeel drop je de correcte jeton in de voorziene box. De groepsleden die in het Forellenhof verblijven rekenen ook hun dagelijks drankverbruik af met de jetons. Ieder systeem kent zijn beperkingen en ervaring leert ons dat het niet altijd loopt zoals we het graag hebben. Zo worden de jetons al eens vergeten tijdens de carnavalbar of weten ouders niet meer hoeveel drankjes hun kinderen verbruikten tijdens de eerste eetgroep.


Daarom maken we iedere dag samen met het personeel een betaalevaluatie en melden we eventuele tekorten. We rekenen er echt op dat iedereen meewerkt en eerlijk betaalt. VERWARMING SKIBOTTEN Iedereen wil 's morgens graag warme botten aan zijn voeten. De eersten die 's avonds na het skiën toekomen hebben aan het bottenrek keuze genoeg. Maar diegenen die regelmatig wat later zijn, hoe zit het daarmee? Om iedereen hetzelfde comfort te bieden doen we hiervoor een amicale oproep: de mensen van de oneven kamernummers krijgen voor hun botverwarming voorrang op de oneven data en de mensen van de even kamernummers krijgen voorrang op de even data. Op die manier heeft iedereen even veel kans om 's morgens met een ietwat gelukzaliger gevoel de tenen te spreiden in het 'gesoigneerde' stukje kunststof. SAUNAGEBRUIK De sauna kan je dagelijks gebruiken tussen 16.30 u. en 18.30 u. Vanwege de hoge energiekost is het NIET toegelaten om de programmering van de sauna te wijzigen. Je voorziet zelf handdoeken voor het gebruik van de sauna. De handdoeken in de kamers worden niet dagelijks ververst. Wens je dit wel, dan betaal je één euro extra per handdoek. BORRELVERHAAL Doorheen de jaren richtten we regelmatig een oproep tot nieuwe animatie. Zo bood Lex, als één van onze getrouwen, zich aan met 'het borrelverhaal'. Dit gaat als volgt: Lex legt 's avonds regelmatig zijn oor te luister bij de avonturenverhalen van de groepsleden. Zo nu en dan komt er wel eens een grappig, indrukwekkend en soms wel pakkend verhaal bovendrijven. Met goedkeuring van de verteller maakt Lex er een eigen versie van en brengt dit dan naar voor in zijn zogenaamde speakers corner. We zijn benieuwd welke verhalen hij dit jaar opnieuw in petto heeft. PROGRAMMA ZATERDAG 01/03 (20.30 u. - 21.30 u.) * bedeling skipas * kennismaking & acclimatiseren ZONDAG 02/03 De vermoeidheid van de heenreis en de eerste ski-ervaringen wegen door. Doorgaans gaat iedereen vroeg naar bed.


MAANDAG 03/03 * +/- 17u glühwein bij Dieter * 20.30 u. - 21.30 u. quiz deel 1 DINSDAG 04/03 16.30 u. - 18.00 u. carnaval voor kinderen 20.30 u. – 22.00 u. time for fiësta WOENSDAG 05/03 20.30 u. - 21.30 u. quiz deel 2 DONDERDAG 06/03 20.30 u. – 21.30 u. fakkeltocht VRIJDAG 07/03 Bedanking personeel, afrekening jetons, boekingen 2015. Auf wieder sehen. LAP & MOS-tips Tips uit onze decenniumervaring: * liften met poepchauffage vind je vooral in de omgeving van Brixen * reglementair pipi doen en skiërs voorbij zien zoeven, het kan op de Hoge Salve * de Fleidinghutte is authentiek en prijs/kwaliteit een topper * de KiWest ski je best in de voormiddag * ondanks de beperkte hoogte is het erg gevaarlijk en absoluut af te raden om van de piste te gaan, sommigen onder ons weten hier alles van *eender welk probleem met je skipas, uitsluitend melden in het dalstation van de Alpenrosenbahn

WESTENDORF 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you