Page 1

EXPOSICIONS SALA D'EXPOSICIONS CAU D’ART C/ Ciutat, 25 Del 5 de juny al 3 de juliol

Exposició: “Els cartells de Patum” Exposició: “Calendari cíclic de Patum” (AFTDAO)

PAVELLÓ DE SUÈCIA Exposició: “La festa vista per Pla de l’Alemany, s/n tres fotògrafs vallencs: Pere Del 4 al 26 de juny Català Pic, Francesc CatalàRoca i Pere Català Roca” comissionada per Bienve Moya. VESTÍBUL DE L’ARXIU COMARCAL DEL BERGUEDÀ Pla de l’Alemany, s/n Del 17 juny al 17 de juliol

Exposició: “ATÀVIC: Mural amb fotografies de les comparses de la Patum de la Llar Santa Maria de Queralt”. Muntatge fotogràfic de Jordi Plana.

ALTRES ACTES

Edita Coordinació Impressió Fotografies

El dijous i el diumenge de Corpus al migdia, a la plaça Viladomat, es posaran a la venda el cava i les plaques de cava commemoratives de la Patum, amb dues plaques diferents del Monument de la Patum. Dijous, 23 de juny, i divendres, 24 de juny, a les 12 de la nit, a l’avinguda del Canal Industrial, CONCERTS DE BARRAQUES. Dissabte, 18 de juny, a les 7 de la tarda, a Cansaladeria Guitart, c/ Ciutat, 32, presentació del FUET DE LA PATUM.

Dibuixos Disseny Textos Pòrtic

Ajuntament de Berga i Patronat Municipal de la Patum. Albert Rumbo i Soler. Impremta Bonet. Rosa Castilla (La Fotogràfica) i Sergi Fernández i Bosch (dibuixos de Joan Ferrer). Joan Ferrer i Gasol*. josepculell@gmail.com Xavier Gonzàlez-Costa. Juli Gendrau i Farguell.

MUSEU ETNOLÒGIC Exposició: “La Patum i altres DE BARCELONA patrimonis” Pg. de Sta. Madrona, 22 (Barcelona) Del 29 de maig de 2011 al 6 de gener de 2012

Ajuntament de Berga

El dijous i el diumenge es podrà seguir en directe la celebració de la Patum de la nit des de la pantalla gegant instal·lada a la plaça de Viladomat.

Patrimoni Cultural Immaterial

< organitza amb el suport >

* Agraïm a les Sres. Mercè Ferrer i Gasol i M. Rosa Sorarrain i Ferrer les facilitats donades per poder accedir a aquests dibuixos.


Accèssit del Concurs de Cartells, original amb el lema “Fem Patum”, de Daniel Albert Ortega i Caro.

<

Portada Cartell premiat en el XXXVII Concurs de Cartells anunciadors de les festes del Corpus 2011, original amb el lema “I visca La Patum”, de Lluís Canals i Lladó.

Cartell premiat en el XXII Concurs de Dibuix Infantil de la Patum, anunciador de la Patum infantil, d’Anna Márquez Santamaria.


PORTIC Un any més, enguany a cavall de la primavera i l’estiu, torna a arribar la festa del Corpus, i amb ella, la nostra Patum. La Patum, especialment per als berguedans i les berguedanes, és molt més que una festa. La Patum és un cúmul de vivències i sensacions que la fan tant màgica i sensacional com sentida i viscuda. I és que La Patum és història i tradició, alegria i emoció, catarsi i recolliment, èpica i poesia. Justament en el programa d’aquest any, hem volgut plasmar el caràcter més poètic de la celebració i els sentiments que genera La Patum a través del text i les imatges. És per això que el tipus de text que enguany us presentem és d’aquells que no sol ser habitual en el programa, malgrat aquest innegable caràcter poètic de la nostra celebració. Es tracta d’un conjunt de poemes, obra de l’autor berguedà Xavier Gonzàlez-Costa, que han estat realitzats expressament per aquest programa i que justament pretenen copsar els sentiments que la nostra festa màxima genera. Uns sentiments que es plasmen a la perfecció en les mirades i les expressions de tots aquells que vivim La Patum; uns sentiments que també podreu copsar en les fotografies que il·lustren el programa que teniu a les mans. Aquest any, per tal de remarcar el caràcter artístic de la festa, el Patronat Municipal de La Patum ha cregut convenient que les il·lustracions antigues del programa no fossin fotografies, sinó dibuixos. És per això que en comptes de recuperar i mostrar l’obra d’algun fotògraf, hem volgut mostrar-vos el treball d’un pintor berguedà prou reconegut, tant a casa nostra com més enllà de les nostres fronteres, Joan Ferrer i Gasol. El Joan, Premi Ciutat de Berga a la Cultura 2010, i abans patumaire que artista, ens ha deixat publicar aquesta col·lecció de deu dibuixos patumaires que va pintar fa prop de mig segle i que fins avui no havia mostrat públicament. Tan sols em queda desitjar-vos a tots molt bona Patum i que gaudiu de cada moment que la nostra festa ens regala. Juli Gendrau i Farguell Alcalde de Berga


A LLUÍS FERRER IN MEMORIAM

L’any 2008, coincidint amb l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Joan Rafart i Montraveta, el Lluís, juntament amb el Pere Camps i Pagerols (a títol pòstum), va rebre, per desig exprés del mateix Joan Rafart, una placa de reconeixement per la seva indispensable aportació a la Patum Infantil. Aquesta Patum, els gegants –els seus gegants– ben segur que recordaran emocionats aquell qui, amb veritable devoció, tantes vegades els havia traginat i fet ballar. I totes les comparses de la Patum Infantil continuaran la tradició, tristes per l’absència de qui els va acabar de donar vida i, alhora, alegres i agraïdes pel fet que els acolorís l’existència.

SENSACIONS I SENTIMENTS

No ha estat, però, el seu currículum com a geganter el que ha fet decidir el Patronat Municipal de la Patum a tenir aquest darrer record per al Lluís, sinó el fet que fou un dels principals impulsors de la Patum Infantil, juntament amb el Pere Camps i Pagerols i el Joan Rafart i Montraveta, cunyat del Lluís i veritable pare de la celebració. I l’Eugeni Guixé, encarregat sobretot de la sacrificada tasca de confeccionar fuets. De fet, el mateix Joan explica que, si bé és cert que ell fou qui va passar al davant, la Patum Infantil no hagués pogut ser realitat de no haver estat per la tasca abnegada i desinteressada del Pere Camps, com a artesà, i del Lluís Ferrer, com a pintor i també com a reparador dels més diversos elements patumaires. Una tasca que durant molts anys, pel seu ofici de pintor, també va desenvolupar, igualment de forma altruista, en la comparseria de la Patum, la va pintar i reparar de la manera que els seus coneixements li ho van permetre.

PERFUM DE PATUM

El passat 19 d’abril moria, a l’edat de 85 anys, el Lluís Ferrer i Macià, el Lluís Pintor. Patumaire exemplar, el Lluís va formar part de la comparsa dels gegants des de primers de la dècada del 1950 fins al tombant de la dècada del 1970, i va ser el cap de colla dels gegants entre els anys 1959 i 1968, ambdós inclosos. Des d’una òptica patumaire, el Lluís formava part del que podríem definir com a una generació perduda, una generació que va omplir un important buit de personal patumaire, ja que fou un dels pocs geganters que va servir de pont entre el grup de geganters de la immediata postguerra –algun d’ells provinent encara del temps de la Segona República– i el d’aquells que començaren a participar a la comparsa ja entrada la dècada del 1960. Els seus balls amb el gegant vell, formant parella amb el Josep M. Serra, el Xerric, que ballava amb la geganta vella, són recordats encara per moltes persones patumaires veteranes. L’any 1962, el mateix any en que es van instituir els guardons, va rebre el títol de patumaire, i el 1970 va ser reconegut com a patumaire d’honor. Dues dècades després de retirar-se, quan els gegants nous van pujar a Queralt, l’any 1991, en motiu del Centenari, el Lluís encara va ser el primer en la relació de portadors de la geganta nova.


Crida La Patum ens crida. Som-hi.

Fum Fum de perfum de fum perfumat de vidalba fresca segada al sol que espera Corpus. Perfum de fum de pólvora humida de segles de fum. Perfum de vi sec, d’aiguardent, moscatell, dins la pell, entre el fum de la plaça. Fum de plens, plens de fum, fum de guita i de maça. I fum de perfum de més fum de Patum.


Dimensions La Patum ĂŠs una porta antiga de fusta treballada i pintada, preciosa, closa al passat, davant de la qual, cada any, per Corpus, Berga sâ&#x20AC;&#x2122;ajup, joiosa, a espiar-hi pel forat del pany.


Patum Poliedre de milers i milers de cares de cares, i un sol cos, un sol esperit, una sola Ă nima. Patum.


Dimecres al migdia Bull la plaça enfilant les dotze. A l’ombra dels gegants el tabaler esguarda l’esfera de Sant Pere i espera. Retrobaments i abraçades, petons i rialles... Xisclen els xics, criden els grans... Alegria! Toquen els quarts (quatre quarts). Migdia. Un silenci i Patum. Comença la festa. La Bulla ja bull.


Retorn

Entreobrirà els ulls i reconeixerà el que passa:

Avui ha nascut un nen que, sempre més, serà de Berga.

El foc de la guita, el vol de l’àliga, les castanyoles dels nans i la serena mirada d’avi que li guarden els gegants, seguint el ritme, amorós, als braços del pare que el gronxa, suau.

I tant se val on hagi esclafit el primer plor, perquè aquest dijous serà a la plaça i un bell esguard li omplirà els ulls de boniques coloraines. Un món nou l’acollirà

I amb el picar de mans dels nans nous, aixecarà i bellugarà, valent, les seves manetes d’infant fent pessigolles al sol, fins que acabi el darrer i més alegre tirabol.

fora l’entranya. Però, al pic del migdia, el batec del tabal el retornarà a l’amniòtic batec inicial del cor de la mare. I s’adormirà tranquil amb el trot dels cavallets, perquè totes aquelles melodies, totes aquelles noves melodies, ja li seran familiars. Misteris de Patum? La seva gènesi va ser un salt de maces, sacsejant-se sacsejant-se, fal•lus erectes encesos de desig penetrant l’origen, sacsejant-se, cadenciosos, desafiadors, sacsejant-se sacsejant-se sacsejant-se sacsejant-se sacsejant-sesacsejant-sesacsejant-se sacsejant-sesacsejant-sesacsejant-sesacsejant-se fins al goig (la petita mort) de l’esclat final. No són misteris, és Patum!

I el pare, feliç, l’estrenyerà contra el pit i la mare el besarà al front i la gent el voldrà dur a coll i tothom l’acollirà, com un més, per sempre més... Per sempre més. I per Corpus, cada any, a la plaça, al pic del migdia, el batec del tabal el retornarà a l’amniòtic batec immortal del cor de la mare.


Damunt les espatlles Portem la Patum damunt les espatlles. L’ instint ens mena i prenem els plançons a collibè, com ja van fer els nostres pares, i, amb orgull, prenem la plaça com qualsevol de les altres comparses, perquè, nosaltres, també portem la Patum damunt les espatlles.


Amb un mànec d’escombra Amb un mànec d’escombra i quatre capses fas una maça i els nans, i aixecant una cadira fas ballar i voltar els gegants. Els turcs i cavallets fan “pega”, amb un crit peta el fuet i aquella maça ja no és maça, és la barra d’una guita, que, sense foc, crema la plaça. Amb l’escombra entre les cames i posat cerimonial, punteges el ball de l’àliga i fas ajupir a tothom quan la fas voltar, al final. I canta que cantaràs, el mocador i el barret, que a l’estiu i a l’hivern els dimonis a l’infern, i a l’hivern i a l’estiu els dimonis al caliu. Amb dues culleres i el cul d’un tupí, a qualsevol casa, sempre hi ha un tabal que clama i proclama per sempre Patum.


(dos àngels) Serpents de lluernes dibuixen el cel de rastres fulgents. (travessen dos àngels) Àspids fuents que encenen l’espai d’un foc que no crema. (dos àngels que dansen) Ofidis candents estel•len la volta amb deliris roents. (i els àngels els maten)


Mitja tarda La fera dorm arraulida a aixopluc de la Berruga. Està cansada i reposa les batusses del migdia, mentre espera, complaguda, la fresca fresca del vespre per tornar a envestir la plaça, folla i guita, enjogassada, i embogir, altre cop, la festa.


Majestat No hi ha cap mostra mĂŠs gran de noblesa i majestat, que el gest de Nostra Senyora -clavells al bec i coronadavant del seu poble acotant el cap.


Caps Entres el cap dins el cap cap a l’eufòria d’un moment que transcendeix la història. Cos que dónes cos a un protagonista celebrat que t’ignora però t’honora. Ets un nan però ets el centre, de tothom, de la plaça, de l’univers... El centre. Ets un cap dins un cap que dónes cos a la història. Ara toca ballar.


Sota el gegant Hi ha una part de mi sota el gegant i mai no he anat a buscar-la. No em fa falta. Sé que hi és i que li dóna força per anar passant, de vida en vida, ballant.


Catarsi Som rostres inerts de mirada inquieta, fesomies antigues d’esguard present, pell de colors assaonada amb segles de suors, formes atàviques que ens movem pauperes cap a la immolació ritual que ens reencarnarà en nosaltres mateixes. Busquem el nostre lloc en aquesta plaça viva que se’ns emmotlla, excitada, fent-nos lloc on no hi ha lloc. Un món esbiaixat que ens respecta i ens venera, i que, a tocar, se’ns prepara per al principi del final. I, de sobte, la fosca. I, de sobte, el foc foc foc foc i melodia convulsionant la catarsi espontàniament foc foc foc foc foc foc foc! Foc i ritme. I foc foc foc foc i ritme i fum i ofec! Foc!

La Patum explota, els cossos es fonen en un sol cos i l’èxtasi nega l’existència. Patum Patum Patum! El foc s’apaga i tot s’apaga per renéixer purificat amb la nova llum. Uns cossos nous i feliços emergim d’aquells cossos pretèrits, verds de vidalba i de natura, vermells de foc i d’infern carnal, per començar una nova vida, un nou principi i un nou final. S’ha consumat el miracle i Berga ha parit Berga una altra vegada, com sempre, fent-la, per sempre, immortal.


Darrer pensament Fa tant de temps, que no sé on comença l’un i acaba l’altre. No ho sé, fa molt de temps, i el temps, amb el temps, passa. Com tots els altres guitaires que han estat, que són i que esdevindran, t’he deixat la meva esquena i donat l’ànima en cada salt. Però tu ets eterna i jo només sóc un mortal. S’acosta l’hora. La Patum que ve, per dins d’aquesta bata hi correrà un doll de saba nova, amb el mateix tremp, el mateix orgull i el mateix fer. Així serà; així, però l’any que ve. Ara encara ens queda un tirabol. Siguem-hi tots! Estripem la nit, regirem la plaça, gaudim-nos units. I quan arribi la sort de petar l’últim fuet, que el temps es pari, un sol moment, i la vida ens fongui per sempre en aquest darrer pensament.


(Patum) Hem cremat la nit, encès estels. Hem tornat a néixer, un any més vells. Ho hem vençut tot, menys el temps. Els llums s’apaguen darrere les finestres i les portes tancades dels balcons. Els músics ja han plegat els instruments i les seves melodies, diluïdes en el fum, s’han enfilat fosca enlaire perquè, al cel, tots els altres patumaires també puguin fer Patum. (Patum) La guita ha arronsat el coll, l’àliga ha emprès el vol i els pocs que som a la plaça murmurem encara el tirabol. Tots som grans -o prou grans-. Però en el fons del fons del nostre fons, per Corpus, mai no deixarem de ser infants. I quan el gegant se li ajau abatut damunt l’esquena, de dies de son i ball, al geganter, tronc de roure, una llàgrima traïdora se li escapa galta avall.


Hem Com dos amants, Berga i els berguedans, hem consumat la còpula, amb passió, fent-nos l’amor, com cada Corpus, enamorats, per poder prenyar la mare que, d’aquí a un any, donarà a llum una nova i riallera, esperada i enyorada, Patum.


Text: Xavier Gonzàlez-Cost a

Fotografia : Rosa Ca stilla (La Fotogr àfica) Disse ny: j osep culel l@gm ail.c om


ANTICS QUATRE BARRIS ADMINISTRADORS

FEIXINES O CAPDAMUNT DE LA VILA (FONOLLS) Sr. Guillem Gonfaus i Saumell Sra. Lourdes Pons i Comellas

SANT PERE (ESCLAFIDORS REBENTATS) Sr. Joan Sistach i Soler Sra. Glòria Casas Barniol

CENTRE O CARRER MAJOR (ESCLAFIDORS EMBOTITS) Sr. Carles Garcia i Garcia Sra. Fàtima Rosiñol i Piris

RAVAL (RAVENISSES) Sr. Josep Castro i Serra Sra. Cristina Farràs i Lizan


TÍTOLS DE PATUMAIRE Glòria Porta i Reig Marta Vilalta i Rovira Gonzalo Burgos i Moreno Laia Mas i Salvans Gregorio Plata i López Sonsoles Velázquez i Montané Abel Artigas Garcia Amadeu Garcia Gomez Josep Maria Sotoca Casòliva Raquel Casellas i Guijarro Manel Martín i Soto Jordi Díaz i Soler Jordi Isanta i Casellas Sergi Selva i Jové Jordi Borràs i Andrés Núria Camps i Cervera Oriol Camps i Cervera Jordi Comellas i Puig Montserrat Flores i Marín Anna Freixa i Bascompte Vicenç Guiu i Venturós Marc Perpinyà i Ortega Moisès Ponce i Arias Laura Sala i Cosp Elisabet Sallés i Casals Francesc Vilalta i Venturós

PATUMAIRES D'HONOR Joan Molera i Canal Joan Moré i Canal Josep Noguera i Canal Antoni Canal i Mas Ramon Pujol i Mayer Manuel de Haro i Martín Josep Antoni Díaz i Luceño Xavier González i Costa Èric Díaz i Subirana Enric Huesca i Pons Aureli Rodríguez i Lladó Jordi Creu i Miró Montserrat Cutal i López Joan Canudas i Rovira Salvador Corominas i Pujol Josep Maria Fígols i Viñas Maria Queralt Márquez i Sala Emma Parcerisa i Corominas Montserrat Pons i Arcas

PATUM ACCESSIBLE Per tal de facilitar a les persones amb mobilitat reduïda la participació als actes de la Patum i l'accés a la plaça de Sant Pere, l'Ajuntament instal·larà sota la Berruga un empostissat. Aquest espai es reservarà, en primer lloc, a les persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de disminució corresponent, en segon lloc, a les persones amb altres disminucions superiors al 65% i, per últim, a les persones de més de 75 anys.


Diumenge, 12 de juny A les 6 de la tarda, a la plaça de Sant Pere, ACTUACIÓ dels CASTELLERS DE VILAFRANCA per escenificar l’AGERMANAMENT de LA PATUM i els CASTELLS, les dues formes d’expressió cultural de Catalunya declarades PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT per part de la UNESCO.

Dissabte, 18 de juny A les 10 de la nit, a la plaça de Sant Pere, CONCERT DE PATUM. XIVè Memorial Ricard Cuadra, a càrrec de la Banda del Memorial i de Llibert Fortuny i el seu trio Triphasic.*

Diumenge, 19 de juny A 2/4 d’1 del migdia, a la casa de la ciutat, RECITAL del recull de poemes PERFUM DE PATUM, de Xavier Gonzàlez-Costa, del programa de les festes del Corpus d’enguany, a càrrec de Montserrat Minoves i el mateix autor, amb l’acompanyament musical de Xavier Guitó.

Dimarts, 21 de juny A 2/4 de 7 de la tarda, al pati de l’escola, PATUM de la Llar Santa Maria de Queralt, amb la Banda de l’Escola Municipal de Música.

Dimecres, 22 de juny A les 12 del migdia, el TABALER i els quatre GEGANTS, al so de la Cobla Pirineu, satisfaran els berguedans i les berguedanes amb la tradicional PASSADA. A les 8 del vespre, TABAL, MACES, GUITES i GEGANTS VELLS, acompanyats per la Cobla Pirineu, sortiran de la plaça de Sant Pere i faran els salts corresponents davant dels domicilis de les autoritats locals. Acabaran amb TIRABOLS a la plaça de Sant Joan i a la plaça de Sant Pere.

A 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça de Viladomat, 60è CONCURS NACIONAL DE COLLES SARDANISTES amb la Cobla Pirineu.** A les 8 del vespre, a la pl. de Viladomat, ELS QUATRE FUETS.

PROGRAMA D'ACTES RELIGIOSOS, TRADICIONALS I CULTURALS FESTES DE L’ANTIGA OCTAVA DE CORPUS Dies 18, 19, 21, 22, 23, 24, 25 i 26 de juny de 2011 Declarades Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco

Dijous 23, de juny A les 10 del matí, ENGEGADA DE COETS i PASSADA amb la Cobla Pirineu. A les 11 del matí, a l’església parroquial de Santa Eulàlia, MISSA MAJOR, cantada per l’Orfeó Berguedà. Al final, s’interpretarà l'Himne del sagrat cor, de mossèn Marià Miró. Tot seguit, a la plaça de Sant Pere, PATUM DE LLUÏMENT, amb la Cobla Pirineu. A continuació, a la plaça de Viladomat, SARDANES amb la Cobla Contemporània.** A 2/4 de 5 de la tarda, a la Residència Nostra Senyora de Queralt, CONCERT amb la Cobla Contemporània. A les 6 de la tarda, a la plaça de Viladomat, SARDANES amb la Cobla Contemporània.** A les 6 de la tarda, a l’església de les germanes adoratrius, VESPRES SOLEMNES, en honor al santíssim sagrament, presidides pel bisbe de Solsona monsenyor Xavier Novell i Gomà. A 2/4 de 10 de la nit, a la plaça de Sant Pere, PATUM COMPLETA, a càrrec de la Cobla Pirineu. Acabada la Patum, a la plaça de Viladomat, SARDANES amb la Cobla Contemporània.**

Divendres, 24 de juny A les 10 del matí, PASSADA de les comparses de la PATUM INFANTIL, amb la Banda de l’Escola Municipal de Música. A les 11 del matí, a l’església parroquial, MISSA, cantada per la Coral Queraltina del Casal de Gent Gran. S’obsequiarà les persones assistents a la missa amb els tradicionals clavells i panellets. A les 12 del migdia, a la plaça de Sant Pere, PATUM INFANTIL DE LLUÏMENT, amb la Banda de l’Escola Municipal de Música. Tot seguit, a la casa de la ciutat, repartiment dels premis del XXII CONCURS DE DIBUIX INFANTIL. A les 5 de la tarda, a la plaça de Sant Pere, PATUM INFANTIL COMPLETA, amb la Banda de l’Escola Municipal de Música. A les 8 del vespre, l’Ajuntament obsequiarà els administradors i les administradores amb un vi d’honor. A les 10 de la nit, al Teatre Municipal, RAIMON EN CONCERT. Presentació del seu nou disc Rellotge d’emocions.***

Dissabte, 25 de juny

Diumenge, 26 de juny

A les 10 del matí, PASSADA amb la Cobla Ciutat de Berga.

A les 10 del matí, ENGEGADA DE COETS i PASSADA amb la Cobla Ciutat de Berga.

A les 11 del matí, a l’església parroquial, MISSA MAJOR, al final de la qual es repartiran els tradicionals clavells i panellets. Durant la celebració d’aquesta missa, la Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga i l’Orfeó Berguedà interpretaran la MISSA PATUMAIRE.

A les 11 del matí, a l'església parroquial, MISSA MAJOR, cantada per l'Orfeó Berguedà.

A les 12 del migdia, a la casa de la ciutat, lliurament de TÍTOLS DE PATUMAIRE i PATUMAIRE D'HONOR i dels premis del XXXVII Concurs de Cartells.

A continuació, a la plaça de Viladomat, SARDANES amb la Cobla Principal de Berga.**

A 2/4 d’1 del migdia, a la plaça de Sant Joan, SARDANES amb la Cobla Principal de Berga.** A les 5 de la tarda, a la Residència Sant Bernabé, CONCERT amb la Cobla Principal de Berga. A 2/4 de 8 del vespre, Salts de PATUM amb la Cobla Ciutat de Berga. Es començaran a la plaça de Sant Pere, continuaran per les places de la població i davant dels domicilis dels administradors i les administradores i acabaran amb TIRABOLS a les places de Sant Joan i Sant Pere. A les 11 de la nit, a l’avinguda del Canal Industrial, CONCERT DE ROCK, a càrrec dels grups Strombers, Kayo Malayo i Kòdul.

Tot seguit, a la plaça de Sant Pere, PATUM DE LLUÏMENT, amb la Cobla Ciutat de Berga.

A 2/4 de 5 de la tarda, al Casal de Gent Gran, CONCERT amb la Cobla Principal de Berga. A les 6 de la tarda, a la plaça de Viladomat, SARDANES amb la Cobla Principal de Berga.** A 2/4 de 10 de la nit, a la plaça de Sant Pere, PATUM COMPLETA, amb la Cobla Ciutat de Berga. Acabada la Patum, a la plaça de Viladomat, com a cloenda de les festes, SARDANES amb la Cobla Principal de Berga.**

* Organitza: Memorial Ricard Cuadra, sota el patrocini de l'Ajuntament de Berga. En cas de mal temps es farà al Teatre Municipal. ** Col·labora: Associació Sardanista Cim d’Estela. *** Organitza: Tresbranques SCCL, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga. Compra de localitats els dissabtes al matí a la taquilla del teatre i per internet a l’adreça www.tresbranques.cat/teatre

Programa de la Patum 2011  

Progama de ma de la Patum 2011 que es reparteix a totes les llars de Berga

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you