Page 1

najaarsaanbieding 2010

MANAgement informatica

VAN DUUREN MEDIA

www.vanduurenmedia.nl


MANAGEMENT

Groot Psychologisch Modellenboek 50 Modellen voor ontplooiing van jezelf en anderen

Er zijn talloze psychologische modellen in omloop. Maar welk model is nu geschikt als je beter wilt omgaan met conflicten, je faalangst wilt aanpakken, je charisma wilt ontwikkelen of wilt weten welke leerstijl voor jou het meest effectief is? In het Groot Psychologisch Modellenboek worden de belangrijkste modellen op een rijtje gezet. Elk model wordt beschreven aan de hand van een vaste opzet: wat is het dilemma, wat is de achtergrond van het model, hoe kan het model in de praktijk worden ingezet en wat zijn de voor- en nadelen van het model? De vele tests die in het boek zijn opgenomen bieden de mogelijkheid om jezelf of bijvoorbeeld je teamleden direct te toetsen. Een uniek boek voor de ambitieuze en leergierige professional die geïnteresseerd is in zichzelf en anderen. • Een uniek overzicht van de belangrijkste psychologische modellen. • Boordevol tests die direct inzicht geven in je huidige situatie of die van anderen. • Bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en relaties met anderen wil verbeteren.

Over de auteurs Dit boek is samengesteld door een aantal prominente GITP-adviseurs, waaronder Anthon van der Horst, Paul Hoogstraaten, Hanno Meyer, Alec Serlie, Marcel Wanrooy, Arjan Broere en Ietje Lindermann. GITP is een HRD-adviesbureau dat zich richt op het beoordelen en ontwikkelen van de talenten van mensen.

Uitvoering: Omvang: Auteurs: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt:

gebonden ca. 256 pagina’s GITP-adviseurs 21 x 26 cm 9789089650528 801/770 € 39,90 september 2010


MANAGEMENT

We hebben er zin in!

Pieken en presteren vanuit een positieve drive Hoe komt het dat mensen in sommige organisaties wél extra stappen zetten, terwijl ze in andere organisaties niet vooruit te branden zijn? Waarom weten sommige medewerkers zelfs onder de zwaarste omstandigheden te pieken, terwijl andere in een hoekje kruipen en liever op betere tijden wachten? In We hebben er zin in! lees je waarom, wanneer en hoe mensen en organisaties in beweging komen. Aan de hand van vier principes wordt beschreven hoe je de slagkracht van je organisatie vergroot en hoe je passiviteit, negativiteit, doelloosheid en gebrek aan energie kunt omzetten in activiteit, positiviteit, doelgerichtheid en gedrevenheid. Daarmee is het een ideale reisgids voor iedereen die in beweging wil komen om beter te presteren vanuit een positieve drive!

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt:

gebonden 200 pagina’s Van der Loo 15 x 23 9789089650658 801 € 24,90 januari 2011

• Van de auteur van de bestseller Kus de visie wakker. Meer dan 10.000 exemplaren verkocht! • Geen filosofisch boek over zingeving van werk, maar krachtige en concrete principes. • Dé inspiratiebron om je organisatie uit een sfeer van negativiteit en lethargie te halen. Over de auteur Hans van der Loo is zelfstandig adviseur en publicist. Hij is coauteur van de boeken Plezier & Prestatie en Kus de visie wakker en auteur van de audio-cd’s Soul management en Maak van je organisatie een crisiskampioen.

Eerlijk scoren!

De professionele balans tussen target en integriteit Het dilemma tussen geld en geweten levert voor professionals dagelijks kleine en grote vragen op. Hoe eerlijk ben je als een klant je iets vraagt wat je misschien niet helemaal beheerst maar je je target nog moet halen? Wat vind jij als je ziet dat een klant grote korting bedingt door te onderhandelen, terwijl een ander, die dat nooit doet, structureel te veel betaalt voor dezelfde dienstverlening? Eerlijk scoren! laat zien hoe je veel slimmer en gezonder kunt omgaan met dagelijkse dilemma’s. Het toont hoe je als gedreven professional het allerbeste kunt doen voor de klant, zonder zorgen over je target. Omdat je erop durft vertrouwen dat je op eerlijke wijze prima geld kunt verdienen. Het goede doen voor je klant, betaalt zich namelijk altijd uit.

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

gebonden ca. 176 pagina’s Kloppenburg Van der Schoor 15 x 23 cm 801 9789089650641 € 24,90 november 2010

• Het eerste boek dat inzicht geeft hoe om te gaan het de spagaat waarmee veel professionals worstelen: de targets van hun organisatie en hun eigen integriteit. • Voor alle professionals die in loondienst werken in de zakelijke dienstverlening, maar ook voor zelfstandige professionals. Over de auteurs Margreeth Kloppenburg en Jaco van der Schoor werken als senior trainer en adviseur vanuit hun bureau Mensen in Bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van teams. Zij schreven eerder Hoera een conflict! en Leve het verschil!


MANAGEMENT

Lenig denken

Technieken voor creatieve denkkracht Iedereen kan leren om creatief te denken. Dat is maar goed ook. Organisaties verwachten van hun medewerkers dat ze kunnen omgaan met de informatietoevloed. Maar ook dat medewerkers zelf met ideeën komen en bijdragen aan nieuwe oplossingen. Mensen krijgen tegelijkertijd in het kader van het Nieuwe Werken steeds meer vrijheid om werk en privéleven naar eigen inzicht te combineren. Lenig denken biedt praktische tips, ideeën en oefeningen om ieders vermogen tot creativiteit op te rekken, soepeler en sterker te maken. Een speels boek, dat je bijstaat om met plezier je dagelijkse werk te (blijven) doen.

Uitvoering: Omvang: Auteurs: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt:

paperback ca. 176 pagina’s Rineke Rust Marenthe de Bruijne Sigrid van Iersel 16 x 23 cm 9789089650627 801/765 € 19,90 november 2010

• Rijk geïllustreerd trainingsboek voor creatief hersenwerk • Direct uitvoerbare technieken en oefeningen: doen is het belangrijkst • Je kunt er naar behoefte tips en ideeën uitpikken Over de auteurs Rineke Rust en Marenthe de Bruijne zijn de oprichters van Creasense. Hun trainingen en workshops, creatieve sessies en speciale projecten vormen een ontdekkingsreis langs nieuwe denktechnieken. Sigrid van Iersel schrijft als journalist over creativiteit en verhalen.

De Carrière Code

Ontdek het geheim achter een succesvolle loopbaan met je MBTI-persoonlijkheidstype Begin je op tijd aan je werk of pas op het laatste moment? Werk je liever alleen of in een team? Wil je vooral de details of juist de grote lijn van een plan weten? Ben je liever eerlijk of tactvol? Je antwoorden op deze vragen vertellen wat voor soort werk, wat voor bedrijfscultuur en wat voor type baas je in staat stellen om jezelf optimaal te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Op een inspirerende manier beschrijft de auteur hoe inzicht in je persoonlijkheid de kans op plezier in je werk en een succesvolle carrière vergroot. En dat dit voor iedereen haalbaar is. Wist je dat maar 10% van alle werkenden gepassioneerd is over hun baan? De Carrière Code onthult hoe je tot deze categorie kunt gaan behoren.

Uitvoering: Omvang: Auteurs: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt:

paperback ca. 176 pagina’s Brenters 15 x 23 cm 9789089650634 801/809 € 19,90 september 2010

• Het eerste Nederlandse boek over ’s werelds meest gebruikte persoonlijkheidstest, de Myers-Briggs Type Indicator, en carrière • Een must voor iedereen die wil weten wat de relatie is tussen je persoonlijkheid en succes en voldoening in je werk • Een informatief boek met aansprekende cases en loopbaandilemma’s die horen bij een specifiek persoonlijkheidstype Over de auteur Marlies Brenters is psycholoog en eigenaar van www.careerstyles.nl. Eerder verschenen van haar hand De organisatie als netwerk en – over Griekse goden en godinnen als Jungiaanse archetypen – Een vrouw heeft zeven gezichten en Mannen in soorten en maten.


MANAGEMENT

De nieuwe regels van connecten

Over social media, blogs, online video & viral marketing Om in de nieuwe mediajungle te kunnen overleven moeten de regels van old school-marketing worden losgelaten. De teloorgang van de traditionele massamarketing biedt echter nieuwe kansen voor kleinere bedrijven en zelfstandigen die op zoek zijn naar een manier om hun klanten goedkoop en effectief te bereiken. En dat is goed voor consumenten: de online cultuur van integriteit en informatie zorgt voor transparantie in de markt en een betere kwaliteit van producten. De nieuwe regels van connecten biedt een toegankelijk overzicht van alle mogelijkheden om effectief en krachtig aan de slag te gaan, om de juiste mensen op het juiste tijdstip te bereiken tegen een fractie van de kosten van een traditionele marketingcampagne. Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback ca. 300 pagina’s David Meerman Scott 15 x 23 cm 801/802 9789089650696 € 29,90 oktober 2010

• De nieuwe regels van connecten is de vertaling van de Amerikaanse bestseller The New Rules of Marketing and PR (2e editie 2010) • Voorzien van de laatste trends op het gebied van Twitter, Facebook en YouTube • Inclusief een stappenplan om de kracht van internet te gebruiken: direct communiceren met klanten, verkoop stimuleren en online zichtbaar zijn Over de auteur David Meerman Scott is expert op het gebied van online marketing. Eerder schreef hij het boek World Wide Rave. Lees zijn blog op www.WebInkNow.com of volg hem via Twitter @dmscott.

Scherp onderhandelen zonder bot te zijn

Zelfbewust onderhandelen met oog voor de relatie Iedereen onderhandelt dagelijks met anderen. Op het werk en thuis moeten voortdurend beslissingen worden genomen waarbij de belangen van verschillende personen of groepen in het geding zijn. We vinden het vaak lastig om scherp te onderhandelen en duidelijk voor onze eigen belangen op te komen. Bijvoorbeeld omdat we bang zijn dat anderen ons als een egoïst of haantje zullen zien. Of omdat we denken dat we daarmee conflicten oproepen. Scherp onderhandelen zonder bot te zijn laat zien hoe u uw belangen kunt verdedigen en tegelijkertijd de relatie met uw gesprekspartner goed houdt. Aan bod komen alle aspecten waar u in de praktijk van het onderhandelen mee te maken kunt krijgen.

Uitvoering: Omvang: Auteurs: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt:

paperback ca. 128 pagina’s Jos Linnemann Arjan Broere 15 x 23 cm 9789089650665 801 € 19,90 januari 2010

• Een positieve, realistische en zakelijke benadering: • altijd winnen kan niet • altijd verliezen hoeft niet • wederzijds voordeel zoeken levert het meeste op • Zowel aandacht voor technische inzichten in het onderhandelingsproces als voor effectieve communicatie Over de auteurs Jos Linnemann en Arjan Broere zijn werkzaam als trainer en adviseur voor GITP BV. Zij trainen en begeleiden managers, stafmedewerkers en ondernemingsraden in uiteenlopende bedrijven in onderhandelingen.


MANAGEMENT

Procesregie

Creatief sturen op gedragen besluitvorming Complexe vraagstukken zijn binnen organisaties aan de orde van de dag. Om ze tot een goed einde te kunnen brengen, moet vooraf worden nagedacht over de beste aanpak. Dat klinkt heel logisch, maar vaak gaat het daar al mis. In 90% van de gevallen wordt namelijk direct gekozen voor of gestuurd op een projectmatige aanpak, terwijl dit niet per definitie de beste aanpak is. Procesregie laat zien wanneer u beter voor een procesmatige aanpak kunt kiezen en hoe u daarbij zo kunt sturen dat er draagvlak voor een besluit ontstaat. Het bevat daarnaast verschillende interactieve werkvormen van Thiagi, die helpen om tot snelle informatie-uitwisseling en besluitvorming te komen. Daarmee is het dé sleutel tot succesvolle procesregie.

Uitvoering: Omvang: Auteurs: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt::

gebonden ca. 160 pagina’s Van Oosterhout 15 x 23 cm 9789089650689 801 € 24,90 november 2010

• Het eerste Nederlandse boek met de wereldwijd bekende werkvormen van Thiagi • Geeft inhoud aan de wens van organisaties om mensen meer verantwoordelijkheid, lef en creativiteit te laten ontwikkelen • Met veel herkenbare cases uit de actuele praktijk Over de auteur Dees van Oosterhout is zelfstandig adviseur en eigenaar van Van Oosterhout Adviesgroep. Ze geeft trainingen op het gebied van procesregie en workshops die mensen inspireren om innoverende interactieve werkvormen te gebruiken. Ze werkt samen met Dr. S. Thiagarajan.

Waarom doen we dit eigenlijk? Hoe je de businesscase gebruikt om de besturing van projecten te verbeteren

Een businesscase wordt vaak gezien als de zakelijke verantwoording van een project, de basis voor go/no-gobeslissingen. Maar in werkelijkheid is het veel meer dan dat. Waarom doen we dit eigenlijk? laat zien dat een businesscase ook een krachtig hulpmiddel is om leiderschap te versterken, de besturing van een project te verbeteren, focus aan te brengen in de uitvoering van een project en commitment te creëren voor de invoering van het projectresultaat. De kern van een sterke businesscase is een oneliner: het is een helder antwoord op de waaromvraag van een project. Met dit boek heeft u alle informatie in handen om die vraag op de juiste manier te kunnen beantwoorden.

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: ISBN: Nur: Prijs: Verschijnt: Reeks:

gebonden ca. 100 pagina’s Van der Molen 14 x 21 cm 9789089650672 801 € 22,90 november 2010 De nieuwe professional

• Het eerste boek dat laat zien hoe je de businesscase gebruikt om een project te sturen • Met veel aansprekende voorbeelden uit bekende organisaties, ontleend aan de adviespraktijk van de auteur. • Toegankelijk voor een brede doelgroep: opdrachtgevers van projecten, stuurgroepleden, programmamanagers, projectmanagers en hun adviseurs Over de auteur Michiel van der Molen is zelfstandig adviseur. Hij begeleidt organisaties bij het verbeteren van de besturing van projecten en programma’s. Hij schreef eerder onder meer Prince2 voor Opdrachtgevers en houdt regelmatig lezingen over opdrachtgeverschap en de rol van de businesscase.


MANAGEMENT

ES

Het aanstekelijk enthousiasme van de Superpromoter is voor bedrijven van levensbelang omdat het zorgt voor de aanwas van nieuwe klanten en omzetgroei.

Hoe ontwikkel je een training die écht verandering teweegbrengt bij de cursist of leerling? Dit boek biedt een eenvoudig en toepasbaar model.

PR IJ

SA C TI

Superpromoter

Vertellen is nog geen trainen

usiasme

Vertellen is nog geen trainen

aanwas

Een aansprekende en interactieve training of les geven, dat is wat trainers, docenten en

ators en

omoter,

professoren graag willen. Een publiek dat tot het eind van je training geboeid blijft. Een training die echt verandering teweegbrengt bij de cursist of leerling. De vraag is hoe je dit aanpakt.

en burger

rs van

stolovitch | Keeps

DE NIEUWE MANAGER

romoters

Harold D. stolovitch | erica J. Keeps

Stolovitch en Keeps gaan in hun boek uit van drie hoofdvragen die van cruciaal belang zijn bij het realiseren van een aansprekende training:

om een

• Hoe leren mensen? • Waarom leren mensen?

s zich niet

• Hoe beklijft wat ze hebben geleerd?

h veel meer

e deze

Je leert aan de hand van deze vragen hoe je succesvolle trainingen ontwikkelt, wat werkt

gie, de

en wat niet en hoe je betere resultaten behaalt met je trainingen. Vertellen is nog geen trainen is een actief en praktisch boek dat is geschreven in een plezierige en levendige stijl. De auteurs vermijden nadrukkelijk eenrichtingscommunicatie om trainers alleen maar te vertellen hoe ze effectiever kunnen zijn, maar bieden een eenvoudig

earch.

en toepasbaar model waarmee trainers zelf aan de slag kunnen. Daarmee brengen ze hun

gedrag

eigen visie in de praktijk. De vele illustraties ondersteunen het gedegen onderzoek naar leren

ogie

en presteren op de werkplek waarop de auteurs zich baseren. Dat onderzoek haalt mythen

A) en

en foute aannamen over leren die het educatieve proces kunnen schaden onderuit. Over de auteurs Harold D. Stolovitch is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Montreal. Hij is consultant

krachtige

en veelgevraagd keynote speaker op congressen over performance management. Erica J. Keeps deelt haar passie, het ontwikkelen van mensen, met Stolovitch. Samen beschikken

anten zijn

ze over meer dan zeventig jaar ervaring en kennis over trainen en prestatiegericht leren.

€ 27,90 € 22,90

en

Vertellen is nog geen trainen

over

Vertellen is nog geen trainen over het ontwikkelen van interactieve trainingen en presentaties

€ 29,90 € 23,90

arketing-

n Gladwell

men:

utten de p kunt roter.

www.vanduurenmanagement.nl

VAN DUUREN MANAGEMENT

ISBN: 9789059400290 Actieperiode van 25-08-2010 t/m 31-10-2010

ISBN: 9789059400306 Actieperiode van 25-08-2010 t/m 31-10-2010

Waarom begrijp je mij niet?

Animal Firm

Beter samenwerken door het (h)erkennen van communicatiestijlen. Heldeweg Van Grunsven Désar

er rhaal, alleen aat zien

VAN DUUREN MANAGEMENT

Op een inspirerende manier laten de auteurs zien hoe gedrag uit de dierenwereld kan worden ingezet om een high performance organisatie te creëren.

Brigitte Heldeweg Gert van Grunsven Manon Désar

Beter samenwerken door het [h]erkennen van communicatiestijlen

nsven . nalyses bij

€ 19,90 € 16,90

VAN DUUREN MANAGEMENT

ISBN: 9789059400283 Actieperiode van 25-08-2010 t/m 31-10-2010

€ 19,90 € 16,90

ISBN: 9789089650450 Actieperiode van 25-08-2010 t/m 31-10-2010


INFORMATICA

Red jezelf! De leuke, geïllustreerde serie voor kids! Nieuw bij Van Duuren Media: boeken speciaal voor kinderen, om alleen te lezen of samen met je vader of moeder door te nemen. De serie Red jezelf kenmerkt zich door het leuke taalgebruik, koele, kleurige illustraties én natuurlijk aansprekende onderwerpen! Wil je ook op Hyves of Twitter? Red jezelf dan met het boekje over sociale media. En hoe haal je het meeste uit die mooie digitale camera? Met het boekje Red jezelf met een digitale camera… for kids natuurlijk! En ook een mindmap heeft straks geen geheimen meer voor jou, dankzij het boekje Red jezelf met mindmaps – zo heb je snel succes op school. Red jezelf kan door de opzet door de kids zelf worden gelezen, maar uiteraard behoort samenwerken met een ouder ook tot de mogelijkheden. De leeftijd van de doelgroep begint bij een jaar of 8 en loopt door tot (ver) in de puberteit.

Red jezelf met Mind Maps: for kids Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 128 pagina’s Tony Buzan 17 x 24 cm 770 9789059405004 € 19,90 september 2010

Ook in deze serie verkrijgbaar:

Red jezelf met een digitale camera: for kids Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 128 pagina’s Hans Frederiks 17 x 24 cm 473 9789059404991 € 19,90 november 2010

Red jezelf met sociale media: for kids Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 128 pagina’s Victor Peters 17 x 24 cm 988 9789059405011 € 19,90 oktober 2010


INFORMATICA

Bewuster en beter mooiere foto’s maken, 2e editie Ervaring, talent en inspiratie zijn onmisbare elementen om een onderscheidende foto te kunnen maken. De auteurs hebben deze aspecten in dit boek ontrafeld en gestructureerd in tien aandachtspunten. Houd hieraan vast om elke opname tot een goede foto te maken en de kans op een winner te verhogen.

Uitvoering: gebonden, volledig in kleur Omvang: 280 pagina’s Auteurs: Pieter Dhaeze Johan van de Watering Formaat: 21 x 24 cm Nur: 473 ISBN: 9789059404847 Prijs: € 34,90 Verschijnt: oktober 2010

Bewuster en beter foto’s afdrukken en presenteren Het motto van dit boek is ‘laat uw foto’s zien!’. U neemt toch geen foto’s om ze vervolgens in de vergetelheid te laten raken. In ‘Bewuster en beter digitale foto’s afdrukken en presenteren’ wordt alles verteld over wat de pixels van een digitale foto zijn, hoe u foto’s kunt bewerken, wat belangrijke aspecten zijn voor het aanleveren van bestanden en tenslotte een redelijk uitputtend overzicht van alle publicatiemogelijkheden van dit moment. Van vertoning op uw iPhone of op Flickr, via een diavoorstelling op uw HD-televisie of YouTube tot reproductie in een fotoboek of als weergaloze canvas.

Uitvoering: gebonden, volledig in kleur Omvang: 260 pagina’s Auteur: Pieter Dhaeze Formaat: 21 x 24 cm Nur: 473 ISBN: 9789059404854 Prijs: € 24,90 Verschijnt: september 2010


INFORMATICA

BESTSELLERAUTEUR

Bewuster en beter werken met de Canon-camera Dit boek beschrijft de nieuwe generatie consumenten-camera’s die Canon dit najaar zal uitbrengen. Meer pixels, meer functionaliteit en full HD-videomogelijkheden zijn de belangrijkste kenmerken voor deze populaire DSLR-camera’s.

Uitvoering: gebonden, volledig in kleur Omvang: 288 pagina’s Auteur: Pieter Dhaeze Formaat: 21 x 24 cm Nur: 473 ISBN: 9789059404984 Prijs: € 29,90 Verschijnt: november 2010

Bewuster en beter werken met de Nikon-camera Dit boek beschrijft de nieuwe generatie consumentencamera’s die Nikon dit najaar zal uitbrengen. Meer pixels, meer functionaliteit en full HD-videomogelijkheden zijn de belangrijkste kenmerken voor deze populaire DSLR-camera’s.

Uitvoering: gebonden, volledig in kleur Omvang: 288 pagina’s Auteur: Hans Frederiks Formaat: 21 x 24 cm Nur: 473 ISBN: 9789059404977 Prijs: € 29,90 Verschijnt: oktober 2010


INFORMATICA

Filmen met een digitale spiegelreflexcamera Filmen met de digitale spiegelreflexcamera is de nieuwe trend voor dit najaar. De camera is in een klap omgetoverd tot een ware alleskunner. Foto’s, video; het kan allemaal. Hoe je de mooiste films maakt en afmonteert op de computer wordt in dit boek haarfijn uitgelegd. De verassend veel nieuwe mogelijkheden die deze nieuwe generatie camera’s tot hun beschikking hebben worden in dit boek op praktische en heldere wijze gedemonstreerd.

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 192 Ulco Schuurmans 17 x 24 cm 473 9789059405028 € 24,90 oktober 2010

Ontdek de iPad Web, e-mail, YouTube, foto’s, video, muziek, Google Maps, agenda, contacten… dit en nog veel meer heeft de iPad te bieden. Daarnaast is het apparaat niet groter dan dit boek, waarin de auteur Apple’s magische tablet haarfijn uit de doeken doet. Van de eerste installatie en de synchronisatie met iTunes tot het gebruik van apps (waaronder iBooks) en de bespreking van nuttige tips en trucs: u leert alles om het meeste uit uw iPad te halen. De auteur van dit boek is vanaf het eerste moment gefascineerd geraakt door de iPad; het is een apparaat dat constant de vorm aanneemt waar je op dat moment behoefte aan hebt: van fotolijstje tot e-mailprogramma, van gameconsole tot e-boeklezer en van videospeler tot muziekverzameling.

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: : Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 200 pagina’s Giesbert Damaschke 17 x 24 cm 987 9879059404861 € 19,90 augustus 2010


INFORMATICA

Leer jezelf Snel Excel, Word en Powerpoint 2010 De serie Leer jezelf SNEL... kenmerkt zich door een opzet van bondige hoofdstukken in een kleurrijk boekwerk dat qua formaat uitnodigt tot lezen en zelfstudie. De serie ontleent haar naam aan het feit dat de stof snel kan worden doorgewerkt en opgenomen. Elk boekje omvat circa 15 min of meer op zichzelf staande onderwerpen, zodat de lezer eenvoudig zelf zijn of haar eigen tempo kan bepalen. Excel, Word en Powerpoint 2010 heb je in een handomdraai onder de knie.

Leer Jezelf SNEL: Microsoft Excel 2010 Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 250 pagina’s Wim de Groot 14 x 21 cm 991 9789059404915 € 15,90 september 2010

Leer Jezelf SNEL: Microsoft Word 2010 Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 250 pagina’s Erwin Olij 14 x 21 cm 991 9789059404922 € 15,90 september 2010

Leer Jezelf SNEL: Microsoft Powerpoint 2010 Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: NurL: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback, volledig in kleur 220 pagina’s Ronald Smit 14 x 21 cm 991 9789059404939 € 15,90 september 2010


INFORMATICA

UIT DE PC SENIOR SERIE Na de zeer succesvolle lancering van deze spraakmakende serie voor senioren volgen nu de delen over de belangrijkste pakketten uit Microsoft Office 2010 en de gratis variant OpenOffice.org. Doe meer in minder tijd met uw computer of laptop! Ervaar de nieuwe mogelijkheden van Word 2010, Excel 2010 of OpenOffice.org aan de hand van de stapsgewijze uitleg, eventueel ondersteund met diverse gratis videolessen. Binnen de kortste keren hebt u uw computer onder controle, zonder moeilijk gedoe! De auteur laat u in dit kleurrijke boek duidelijk zien hoe u de pakketten op uw computer of laptop snel en zonder problemen onder de knie krijgt. Ondersteund door diverse gratis videolessen op internet maakt u zich de nieuwe mogelijkheden snel eigen.

PC Senior: Microsoft Word 2010 Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

gebonden, volledig in kleur 280 pagina’s Victor Peters 21 x 30 cm 991 9789059404885 € 24,90 augustus 2010

PC Senior: Microsoft Excel 2010 Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

gebonden, volledig in kleur 280 Pagina’s Victor Peters 21 x 30 cm 991 9789059404892 € 24,90 september 2010

PC Senior: OpenOffice.org Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

gebonden, volledig in kleur inclusief cd-rom 280 pagina’s Marco den Teuling 21 x 30 cm 991 9789059404908 € 24,90 oktober 2010


INFORMATICA

Windows 7 ongedocumenteerd Tips en trucs voor de expert!

Het ultieme boek voor de veeleisende Windows 7-gebruiker. Dit boek begeeft zich buiten de geëigende paden en beschrijft de ongedocumenteerde mogelijkheden van Windows 7. Daar waar alle andere boeken over Windows 7 ophouden begint dit boek. John Vanderaart is al meer dan 10 jaar “FAQMAN” voor het blad ComputerIdee. Zijn kennis en ervaring van Windows is indrukwekkend en dit boek zal voor iedere serieuze Windows 7-gebruiker een welkome aanvulling zijn op de reeds bestaande boeken. Een absolute aanrader!

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback 400 pagina’s John Vanderaart 17 x 24 cm 980 9789059404960 € 39,90 oktober 2010

Het Complete Boek Microsoft Office 2010 Microsoft Office is de meest gebruikte kantoortoepassing ter wereld. Met programma’s voor tekstverwerking, presentaties, databases, rekenbladen en e-mail is het een complete suite die veel functionaliteit biedt en de productiviteit verhoogt. In dit lijvige werk behandelen de auteurs de meest gebruikte toepassingen op overzichtelijke en heldere wijze. Het ultieme naslagwerk!

Uitvoering: Omvang: Auteur: Formaat: Nur: ISBN: Prijs: Verschijnt:

paperback 1000 pagina’s, inclusief cd-rom Fanny Fouchier Erwin Olij e.a. 17 x 22,8 cm 991 9789059404878 € 44,90 oktober 2010


INFORMATICA

Zelfstudiehandboek Adobe Illustrator Adobe Illustrator is als tweedimensionaal tekenprogramma beschikbaar in alle Creative Suite-pakketten. In de grafische industrie behoort het programma al meer dan vijftien jaar tot de standaard. Echter, veel ontwerpers van overige media zijn sinds een aantal jaren bekeerd tot de vele creatieve gereedschappen en uitgebreide uitvoermogelijkheden van Adobe Illustrator. Denk daarbij aan reclamebureaus, grafisch ontwerpers, architecten, cartografen, zeefdrukkerijen, webdesigners, videoproducers, de verpakkingsindustrie en de textielindustrie. In het Zelfstudiehandboek Adobe Illustrator staat de auteur stil bij de belangrijkste aspecten die aan de basis van het leren werken met Illustrator staan. Het boek is door zijn opzet het ideale leerboek voor de beginnende tot iets gevorderde gebruiker van Adobe Illustrator. Uitvoering: gebonden, volledig in kleur Omvang: 300 pagina’s Auteur: Myzet Couprie Formaat: 21 x 30 cm Nur: 991 ISBN: 9789059404946 Prijs: € 44,90 Verschijnt: oktober 2010

Zelfstudiehandboek Adobe Photoshop Adobe Photoshop behoeft weinig introductie. Het beeldbewerkingpakket is onbetwist marktleider in de grafische industrie maar ook daarbuiten. Steeds meer digitaal fotografen gaan het pakket gebruiken voor het bewerken van hun foto’s. In het Zelfstudiehandboek Adobe Photoshop staat de auteur stil bij de belangrijkste aspecten die aan de basis van het leren werken met Photoshop staan. Het boek is door zijn opzet het ideale leerboek voor de beginnende tot iets gevorderde gebruiker van Adobe Photoshop.

Uitvoering: gebonden, volledig in kleur Omvang: 300 pagina’s Auteur: André van Woerkom Formaat: 21 x 30 cm Nur: 991 ISBN: 9789059404953 Prijs: € 44,90 Verschijnt: november 2010


INFORMATICA

Standard SQL; de basics Een theorie- en praktijkboek over de standaard sql-instructies, met vele voorbeelden en oefeningen. Het is geschreven in een heldere en toegankelijke taal. Standard SQL; de basics is een overzichtelijk basiswerk voor studenten informatica in hoger onderwijs, en voor iedereen die werkzaam is in de IT-sector.

Uitvoering: paperback Omvang: 200 pagina’s Auteur: Peter Spaas Formaat: 17 x 24 cm NUR: 989 ISBN: 9789081516310 Prijs: € 19,90 Verschijnt: september 2010

Belgié

Nederland

LannooCampus Uitgeverij Erasme Ruelensvest 179 bus 101 B-3001 Leuven www.lannoocampus.be

Van Duuren Media B.V. Triosingel 38 4101 XC Culemborg T 0345 473392

Docenten Hoger onderwijs Leen Wouters T 0032(0)16 300 111 E leen.wouters@lannoocampus.be Pers en promotie Evelien Vande Walle T 0032(0)16 300 118 E evelien.vandewalle@lannoo.be

Accountmanagers Yoram Vieveen E yoram@vanduurenmedia.nl M 06-10337748 Michel Oostenrijk E michel@vanduurenmedia.nl M 0623962491 www.vanduurenmedia.nl

De informatie in deze brochure was juist bij het ter perse gaan en is onderhevig aan wijzigingen zonder vooraankondiging. Aan de gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Najaarsbrochure Van Duuren Media  
Najaarsbrochure Van Duuren Media  

Najaarsbrochure 2010 uitgeverij Van Duuren Media.

Advertisement