Page 1

OVI UUTEEN MAAILMAAN S. 3-4

SUURTEN UUDISTUSTEN 50-SARJA S. 6-7

“MONIPUOLINEN KONE YLITTI ODOTUKSEMME” S.8-9

LÄNNEN NYTN!Y-TA LÄNNEN !S - IAASKIA AS KLAESHLTEIH2T/I2 0 21 / 290 1 9

KONEHUOLTO OIKARINEN HUOLTAA JA KORJAA S. 14


Sisällys RAKENNAMME PAREMPAA HUOMISTA PIENEMMÄLLÄ KONEMÄÄRÄLLÄ

Sivu Pääkirjoitus

2

Ovi uuteen maailmaan

3-4

Kaikki sähköverkon rakennustyöt samalla koneella Suurten uudistusten 50-sarja ”Monipuolinen kone ylitti

Elämme yhteiskunnassa, jossa puhdas, turvallinen ja viihtyisän toimiva elinympäristö on meidän kaikkien yhteinen asiamme ja hyvinvointimme perusta. Elinympäristömme ylläpitoon varatut rahalliset ja luonnonvaroihin liittyvät resurssit ovat kuitenkin rajalliset, joten siksi niitä on tärkeä käyttää mahdollisimman viisaasti. Lisäksi tietoisuutemme oman toimintamme ympäristövaikutuksista lisääntyy jatkuvasti. Me Lännellä tarjoamme tähän yhtälöön ratkaisuja älykkäillä, monitoimisilla sekä hyvin liikkuvilla koneilla ja niiden elinkaaripalveluilla. Uskomme, että vähemmällä voi saavuttaa enemmän myös elinympäristömme hoidossa. Infrarakentamisen työmailla, kunnallisteknisissä töissä sekä ympäristön- ja kiinteistönhoidon tehtävissä tarvitaan useista erityyppisistä töistä selviytyvää kalustoa. Resurssitehokkuuden ja ympäristön kannalta ei ole samantekevää, montako eri konetyyppiä ja -yksikköä työmaille hankitaan, sillä jokainen kone kerryttää paitsi käyttö-, ylläpito- ja kuljetuskustannuksia niin myös ympäristökuormitusta. Tuottavia ja ympäristövastuullisia ratkaisuja näihin tarpeisiin ovat monitoimiset, itsenäisesti liikkuvat Lännen- ja Lundberg-koneet. Niillä voidaan tehdä monen erillisen koneen työt alusta loppuun vuodenajasta riippumat-

ta. Koneyksiköiden määrää voidaan vähentää, jolloin kaluston hallinta ja työmaiden hankintatoimi tehostuvat. Samalla koneiden ympärivuotinen käyttöaste ja sitä kautta tuottavuus paranevat. Onkin ollut ilo huomata, että esimerkiksi monissa kaupungeissa ja kunnissa on oivallettu monitoimisten koneidemme edut ja hyödyt, sillä rajalliset budjetit eivät anna eväitä ostaa erilaisia konetyyppejä tai ottaa rajattomasti ulkopuolisia yksiköitä töihin. Me kuntaveron maksajathan lopulta maksamme myös näistä kuntien ja kaupunkien hankinnoista. Autamme rakentamaan parempaa maailmaa tuottavasti ja ympäristöä säästäen. Tästä on hyviä esimerkkejä tässä ja aiemmissa Lännen Nyt! -lehdissä. Esittelemme muun muassa uuden kotimaisen innovaation, jossa monitoiminen Lännen on keskeisessä osassa Taratestin älykästä kairausprosessia. Ensiesittelyssä on lisäksi täysin uudistuva energiatehokas Lundberg 50 -mallisto, jossa voidaan käyttää polttoaineena myös uusiutuvaa HVO-dieseliä. Lundbergkuvista näkee myös pilkahduksen uudistuvasta visuaalisesta ilmeestämme, johon palaamme seuraavassa lehdessämme tarkemmin. Tervetuloa tutustumaan uutuuksiimme sekä uudistuvaan ilmeeseemme syksyn tapahtumissa! Toivotan kaikille työntäyteistä loppuvuotta ja antoisia lukuhetkiä Lännen Nyt! -lehden parissa. Nähdään tulevilla messuilla! Juhani Kaitila maajohtaja tuoteryhmäjohtaja, Lännen

2

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

odotuksemme” Katse pitkälle tulevaisuuteen Huoltokorjaamomme palvelee Loimaalla

5 6-7 8-9 10-11 12-13

Konehuolto Oikarinen huoltaa ja korjaa

14

Jyväskylän ja Rovaniemen uudet kumppanit

15

Yhteystiedot ja konsepti

16

Tampereen Raitiotieallianssille Lännen Rail/Line Systems -monitoimikone

15

Yhteystiedot

16

Tapahtumia 2019 15.-17.8. Lepaa, Hattula 5.-7.9. MAXPO, Hyvinkää

Lännen MCE -ryhmään kuuluvat • • • • •

Lännen MCE Oy Lännen Tractors Oy Aquamec Oy Lundberg Hymas AB Lännen Tractors AB

Konsernin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja henkilöstöä 160.


OVI UUTEEN MAAILMAAN Lännen 8800K -monitoimikone liikkuu työmailla ja niiden välillä ketterästi ja tehokkaasti. Koneyrittäjä Eero Saarela ei turhaan konettaan seisota edes haastattelua varten, vaan asiat hoituvat jouheasti handsfreen kautta. Seuraavaksi matka jatkuu Valtatie 4:lle, jossa siirretään tien ylittäviä 20 kW:n sähkölinjoja uusien kaistojen tieltä. Monitoimikone mahdollistaa monien eri työtehtävien itsenäisen suorittamisen.

Verkostoasentaja Velipekka Sohlo seuraa, kuinka tottuneesti Konetyö Saarela Ky:n Eero Saarela käsittelee uudenkarheaa linjatyöjärjestelmällä varustettua Lännen 8800K -monitoimikonettaan. Nostinkoneella pääsee ripeästi hankalaankin maastoon ja sitä voidaan käyttää moneen eri työhön.

Yhden miehen ja koneen yritykselle töitä riittää ympäri vuoden, kun koneesta löytyy kaivuri, pyöräkuormain ja maastokelpoinen henkilönostin samassa paketissa. Eero Saarelalle koneen puikoissa oleminen on elämäntapa.

Enemmistö Lännen koneiden käyttäjistä ovat yhden koneen yrittäjiä. Tämä on oma maailmansa, varsinkin verkonrakennuspuoli.

– Tähän kasvaa kiinni. On sanottu, että näiden monitoimikoneiden operointi on konehommien F1-luokka.

Saarelan monitoimikone on varustettu linjatyöjärjestelmällä, eli nostimella, jossa on henkilökori sekä

Henkilönostin on verkkotöiden teroitettu kulmahammas

pylväspidin. Nostinta pystyy käyttämään niin korista kuin ohjaamostakin käsin. Saarelan mukaan henkilönostotöitä on riittämiin: Turhan pantiksi nostokoria ei siis ole hankittu, sillä nostimessa on iso lisätyöpotentiaali. Nostin saadaan ripeästi hankalaankin maastoon ja sitä voidaan käyttää moneen eri työhön, kuten ongelmapuiden kaatoon.

LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

3


– Ilman nostinta ei verkkoyhtiön palveluksessa tule toimeen. Se on verkonrakennuksen teroitettu kulmahammas. Kori tuo työturvallisuutta ja keventää pylvästyöskentelyä – eli säästetään asentajia turhilta kolotuksilta. Nostin on ykkösjuttu näissä vehkeissä. Tilaajakin sitä vaatii, sillä purkutöitä ei tehdä ilman koria, Saarela selvittää. Uusi 8800K yllätti voimallaan Lännen monitoimikoneet ovat entuudestaan Saarelalle tuttuja. Kuitenkin uusi 8800K-kone on päässyt yllättämään. Se toimitettiin alkuvuodesta 2019, ensin Verkostomessuille ja sieltä suoraan kovaan käyttöön Oulun paukkupakkasiin. Positiivista sanottavaa löytyy paljon. Varsinkin ison koneen voima ja ulottuvuus houkuttivat. – Kuin olisi saapunut aivan toiseen maailmaan! Käytettävyys ja ajomukavuus ovat omaa luokkaansa, vaikkei vanhoissakaan moitittavaa ollut. Kone kulkee yllättävän kevyesti maantiellä ja ketterästi maastossa. Työhydrauliikka tarjoaa riittävää tehoa kaikkiin välineisiin. Ennemmin loppuu kuskilta usko kuin koneesta voima, Saarela naurahtaa.

4

Lännen tuo varmuutta ja käyttömukavuutta Lännen tehokas hydrauliikka ja nopeat työkalun vaihdot mahdollistavat laajan työlaitevalikoiman ja kaukoohjausjärjestelmällä kuljettaja kykenee työskentelemään itsenäisesti ja turvallisesti työkohteissa, joissa näkyvyys on rajoitettu.

”Se on tärkeintä, että kone on koko ajan ja ympäri vuoden töissä.”

– Huoltokin toimii, siitä iso kiitos Konehuolto Mika Jaakolalle ja erityisesti Pekka Leipivaaralle – tietenkään unohtamatta Lännen teknistä asiantuntijaa Jorma Lättiä. On iso tuki ja turva, kun tietää, että apua saa vaikka viikonloppuisinkin. Ei tarvitse miettiä merkin vaihtamista. Lännen koneet tehdään asiakkaan tarpeisiin, jolloin myyjän pitää olla samoilla linjoilla asiakkaan kanssa. Myös rakentavaa palautetta otetaan Lännen tehtaalla vastaan, Saarela kiittelee. Parempi huominen tuottavasti ja ympäristöystävällisesti

– Kone taipuu kieltämättä moneen lisälaitteiden avulla. Maakaapelitöissä käytössä ovat kaapeliaurat ja erilaiset kauhat, purkutöissä saksikauha ja kelauslaite, energiapuukoura tykkypuiden poistossa ja linjan raivauksessa sekä routajyrsin, joka muuntuu myös kantojyrsimeksi. Päälle vielä paljon erilaisia lumiauroja ja lastauskauhoja, niin päästään jo pitkälle. Lumen auraaminen ja talvikunnossapito lähes naurattaa, kun ohjattavuus on lisäpainotetun keulan ansiosta erinomainen isollakin alueauralla. Myös polanteen poisto ja hiekoitus onnistuvat vaivatta.

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

Lännen on kiinnittänyt erityishuomiota ekologisuuteen. 8800K täyttää Stage IV -päästönormin ja hiukkaspäästöt ovat entistäkin pienemmät. Mutta ei riitä, että laite on tehokas ja monipuolinen. Lopputulos ja sen vaikutukset ratkaisevat. – Nykyään useat isot tilaajat vaativat päästönormien alittamista. Näillä vehkeillä rakennetaan parempaa huomista myös niiden monikäyttöisyyden ansiosta. Se on kiistämätön tosiasia. Tekniset ratkaisut ovat muutoinkin menneet mallikkaasti Lännellä eteenpäin, siitä hatunnosto koko tehtaan porukalle, Eero Saarela päättää.


KAIKKI SÄHKÖVERKON RAKENNUSTYÖT SAMALLA KONEELLA Haukiputaan Sähköosuuskunta Pohjois-Pohjanmaalla toimittaa sähköä toimintaalueellaan noin 19 000 asukkaalle. Alueella on käynnissä Valtatie 4:n perusparannustyö, sillä Ii–Kempele-väli on jo pitkään kärsinyt paikoittaisesta ruuhkautumisesta. Työmaalla hyörii ahkerana Lännen 8800K -monitoimikone rakentamassa toimivampaa ympäristöä. Perusparannustyöstä aiheutuu muutoksia myös sähkönjakeluverkkoon. Ilmajohtoja ja maakaapeleita joudutaan siirtämään ja osin korvaamaan uusilla yhteyksillä. Työhön valikoitui Lännen 8800K -monitoimikone, jota operoi Konetyö Saarela Ky:n Eero Saarela. Mitkä asiat vaikuttivat urakoitsijan valintaan, Haukiputaan Sähköosuuskunnan jakeluverkkoinsinööri Markku Joensuu?

kaapelointi- että ilmajohtotöihin, jotka sisältävät purkamista ja uuden asentamista.

– Kuski on entuudestaan tuttu ja yhteistyö on ollut aina saumatonta, mutta Eeron hankkiman uuden Lännen 8800K:n monipuolisuus vakuutti. Kuormaus, kaivuu ja pylvästyöt onnistuvat yhdellä ja samalla laitteella. Käytännössä sillä tehdään kaikki vastuullamme olevat työt, Joensuu toteaa.

Tärkein yksittäinen työlaite Lännen 8800K -koneessa – erityisesti linjatöitä silmällä pitäen – on henkilönostokori. Se nopeuttaa työskentelyä, mutta ennen kaikkea se lisää työturvallisuutta.

Lännen koneet mahdollistavat myös lukuisten lisälaitteiden nopean asennuksen ja käytön, mikä lisää entisestään laitteen tuottavuutta. Lännen monitoimikone soveltuu sekä maa-

– Tässä koneessa on varsin vakuuttava työlaitearsenaali. Esimerkiksi kaapelitöissä kaapeliaura ja kelanpyörittäjä ovat erittäin tarpeellinen lisä koneen perusominaisuuksiin. Lisäksi laite pystyy toimimaan yhdellä kuljettajalla työmaalla täysin itsenäisesti.

teen ehdoton etu. Yksittäisen työvaiheen valmistuttua tassut ylös ja rullaamaan kohti seuraavaa työvaihetta. Ero on valtava telakoneen liikkuvuuteen verrattuna. Nyt olemme hyvin aikataulussa, vaikka isolla työmaalla muuttujia on aina paljon, Markku Joensuu tuumii.

– Henkilönostokori on olennainen osa työmaan työturvallisuutta, varsinkin pylvästyöskentelyssä. Korin saa Lännen-koneella turvallisesti ja nopeasti sellaisiinkin paikkoihin, joihin meidän omalla kalustollamme ei pääse. Työmaa-alueella joudutaan liikkumaan paljon, joten liikkuvuus on tämän lait-

”Ero on valtava telakoneen liikkuvuuteen verrattuna.”

LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

5


SUURTEN UUDISTUSTEN 50-SARJA Lundberg esitteli monitoimikonemallistonsa uusimman sarjan Tukholmassa kesän alussa. 50-sarjan myötä koneet uusiutuvat tekniikaltaan ja ominaisuuksiltaan erittäin paljon, ja valmistautuvat myös tulevaisuuden haasteisiin.

Lundberg on ollut koko historiansa ajan merkittävä uranuurtaja ja tuotekehittäjä pyöräkuormaajien ja monitoimikuormaajien parissa. Vuonna 2019 kehitys jatkuu uusien Lundbergkoneiden osalta, sillä esittelyvuorossa on 50-sarja. Ensimmäisenä uudesta mallistosta esitellään 6250, mutta luonnollisesti saataville tulevat myös mallit 4150/4250, 5250 ja 8250. 50-sarja koostuu lukuisista uudistuksista, jotka tähtäävät paitsi polttoaineenkulutuksen ja päästöjen vähentämiseen, myös entistäkin tehokkaampaan ja mukavampaan työskentelyyn. Kehitystyötä on tehty paljon. – Lopputuloksena esittelemme markkinoiden energiatehokkaimmat koneet. Enemmän suorituskykyä vähemmällä polttoainekulutuksella ja päästöillä, luonnehtii Lännen Tractors Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik. Moottori valmiina tulevaisuuteen Yksi suurimpia uudistuksia on tapahtunut moottoripuolella. Nyt 5250-, 6250- ja 8250-malleissa käytetään Deutzin EU-tason V-päästömääräykset täyttäviä 80- ja 100-kilowattisia TCD 3.6 L4 -moottoreita, jotka toimivat myös HVO-biodieselillä. Moottoreissa on SCR-katalysaattorin lisäksi myös DPF-partikkelisuodatin, jonka myötä ne ovat valmiita myös tulevaisuudessa tiukentuviin määräyksiin. Pelkkä moottori ei ole uusi asia, vaan myös sen jäähdytys on tuotu uudelle tasolle kääntyväsuuntaisella hydraulisella puhaltimella. Lämpötilaantureilla ohjattu puhallin on riippumaton moottorin kierrosluvusta, joten jäähdytystä voidaan ohjata tarkasti tarpeen mukaan. Tämä laskee polttoainekulutusta, parantaa jäähdytystä kaikilla ajonopeuksilla, nopeuttaa moottorin lämpenemistä kylmällä ilmalla ja mahdollistaa myös jäähdyttimen puhdistamisen puhallussuuntaa vaihtamalla.

della huoltoystävälliseksi. Lasikuitua päärakenteeltaan oleva kotelointi on mahdollista liu’uttaa kokonaan pois, joten kaikki huoltokohteet saadaan helposti esille. Vahvempi, kestävämpi ja taloudellisempi Koko koneen takarunko ja erityisesti keskinivel ovat myös suunniteltu uudelleen. Nivelen osalta tämä tarkoittaa 30 % aiempaa vahvempaa rakennetta sekä uudistettua laakerointia. Käännön ohjausvoima on lisääntynyt huimat 60 %. Myös akselisto on entistäkin kestävämpää mallia. Lisäksi voimansiirron ja moottorin ohjaus mahdollistavat eco-ajotilan, jonka avulla säilytetään saavutettu ajonopeus automaattisesti. Tämä vähentää ylimääräisiä kierroslukuvaihteluita, ja vaikutus polttoainekulutukseen on parhaimmillaan jopa 20 %. 6250-mallin hydrauliikan huipputuotto on kasvanut peräti 290 litraan minuutissa, ja hydrauliikan ohjaus tapahtuu täysin uuden kosketusnäytön avulla. Uusi ohjausjärjestelmä mahdollistaa esimerkiksi kuusi erilaista profiilia, jotka voidaan muokata työlaitteiden tai käyttäjien ehdoilla. Profiilit mahdollistavat lukuisten hydrauliikkaominaisuuksien muokkaamisen ja niiden yhdistämisen esimerkiksi koneen ajosuuntaan. Näin koneella voidaan käyttää yksinkertaisempia ja edullisempia työlaitteita ja luoda niihin kalliimpien laitteiden ominaisuuksia koneen hydrauliikan ohjauksella. Myös koneen ohjauksen nopeutta voidaan säätää helposti erittäin hitaasta todella nopeaan ja kaikkea siltä väliltä. Kuormaajan aisasto on uudistunut geometrialtaan niin, että 6250-mallissa nostokorkeutta on nyt 3580 millimetriä. Voimaa on tullut todella reilusti lisää. Alhaalla nostokykyä on 57 kN eli 40 % entistä enemmän. Keskellä lukema on 55 kN ja ylhäällä 47 kN.

Moottoritilan suojus on uusiutunut to6

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

Sujuvuutta ja viihtyvyyttä työhön Kuljettajan työskentelyä helpottavat myös yksiavainjärjestelmä käynnistyksenestolla, automaattinen seisontajarru, erittäin kattavan ja laajan näkökentän luova lisävarusteena saatava kamerajärjestelmä sekä laaja informaatiotietokanta. Nyt kuljettaja saa mahdollisissa ongelmatilanteissa suoraan näytölle tietoa siitä, mitä koneelle kuuluu. Toisaalta normaalikäytössä näyttö on tehty erittäin selkeäksi, sen näyttäessä vain niitä tietoja, joita kulloinkin tarvitaan.


Sateisesta säästä huolimatta 50-sarjan ensiesittelyssä MaskinExpossa oli Lundberg 6250 -monitoimikoneen äärellä aurinkoista väkeä. Uudistusten lopputulokseen silminnähden tyytyväisiä olivat kuvassa vasemmalta Lundberg Hymas AB:n suunnitteluosaston edustajat Per ja Lars Strömbergssön, Lännen Tractors Oy:n tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik sekä Lundberg Hymas AB:n paikallisjohtaja Martin Berntsson.

Hytti on aiempaakin hiljaisempi ja tehokkaan tärinävaimennuksen ansiosta myös pitkäkin työpäivä sujuu ilman ylimääräisiä rasituksia. Sähköpuolta on vankistettu 200 ampeerin laturin avulla. Talvella töihin lähtöä sujuvoittavat lisävarusteena saatava polttoainekäyttöinen lämmitin sekä vakiovarusteinen uusien led-valojen huurteenpoisto. Suomessa nämä uutuuskoneet tulevat yleisön eteen kesän lopulla Lepaa 2019 ja Maxpo 2019 -tapahtumissa. 50-sarjan myötä Lundberg uusiutuu tekniikaltaan ja ominaisuuksiltaan erittäin paljon ja valmistautuu samalla tulevaisuuden haasteisiin. Lopputuloksena on markkinoiden energiatehokkaimmat koneet, joilla on enemmän suorituskykyä, mutta kuitenkin päästöt ja polttoainekulutus ovat pienemmät.

LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

7


“MONIPUOLINEN KONE YLITTI ODOTUKSEMME” Taratest Oy hankki Lännen 8600G -monitoimikoneen ja kehitti siitä viimeisen päälle monipuolisen ja älykkään kairauskoneen, jolla hoituvat monet muutkin työt.

– Tämä on kyllä todellinen monitoimikone, sanoo Taratest Oy:n toimitusjohtaja Tero Mäkinen. Ennen kuin tutustumme tarkemmin Taratestin monipuoliseen koneeseen, muutamat sanat Tero Mäkisen johtamasta yrityksestä. Vähän yli 40-vuotiaan perheyrityksen kotipaikka on Tampereen kupeessa Pirkkalassa, aluetoimisto Vantaalla ja toimialueena koko valtakunta. Taratest toimii geotekniikan ja pohjarakentamisen suunnittelun, konsultoinnin ja ympäristötutkimusten alueilla. Yritys tarjoaa osaamista infran, talonrakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin: geosuunnittelua, maaperätutkimuksia, rakennusmittauksia, kalliotutkimuksia – monen sortin mittauksia ja kartoituksia maalla, vedessä ja ilmassa. Taratest työllistää 60 - 70 henkeä ja kasvavan yrityksen liikevaihto noussee tänä vuonna kahdeksan miljoonan euron paikkeille.

”Koneen liikkuvuus oli myös erittäin tärkeä valintakriteeri; esimerkiksi kaupunkiympäristössä kone siirtyy omilla pyörillään sujuvasti työmaalta toiselle.” Kotimainen projekti – Kairaustöissä olemme Suomen johtava yritys. Pyrimme vuosittain satsaamaan uuteen ja innovatiiviseen kalustoon, josta uusi monitoimikoneemme on hyvä esimerkki, Tero Mäkinen kertoo. Niin, se monitoimikone. Se on malliltaan Lännen 8600G, joka on varus8

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9


YHDELLÄ KONEELLA VUODEN YMPÄRI

tettu Geomachinen kairauspuomilla, Leica Geosystemsin koneohjausjärjestelmällä ja paljolla, paljolla muulla. – Mietimme konevalintaa pitkään, kunnes Lännen-monitoimikone osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi. Halusimme koneen, jolla pääsemme tavallaan ”saavuttamattomiin” paikkoihin, kuten luiskiin ja vesirajan tutkimuksiin kaivulaitteen avulla. – Koneen liikkuvuus oli myös erittäin tärkeä valintakriteeri; esimerkiksi kaupunkiympäristössä kone siirtyy omilla pyörillään sujuvasti työmaalta toiselle.

– Suuri merkitys oli myös sillä, että Lännen-kone on suomalainen. Tästä syntyi meille hyvä kotimainen projekti, kun täydensimme konetta suomalaisen Geomachine Oy:n varusteilla, Mäkinen sanoo.

Ei pelkkä kairakone

Taratestin uudella monitoimikoneella on työskennelty lukuisilla työmailla helmikuusta lähtien.

– Käytännössä se on ollut aivan päivittäisessä käytössä. Kone on toiminut moitteettomasti ja jopa ylittänyt odotuksemme. Se ei varmasti jää viimeiseksi tuollaiseksi koneeksi. – Olemme samalla kehitelleet kumppaniemme kanssa aivan uusia innovaatioita. Koneessa on älykkäät systeemit, data kulkee työmailta toimistoon. Fiksun koneohjausjärjestelmän ansiosta kone pystyy itsekseen ajamaan tutkimuspisteelle, siellä on koordinaatit ynnä muut valmiina. Tavallaan ohjaamme tietokoneen avulla koneen oikeaan paikkaan.

– Geoteknisten tutkimusten lisäksi voimme samalla koneella kaivaa koekuoppia ja tarvittaessa tehdä ihan normaaleja kaivinkonehommia. Eli kyseessä ei suinkaan ole pelkkä kairakone, vaikka kairaaminen sen ykköstehtävä onkin. – Monipuolisuuden lisäksi kapasiteettiakin on riittävästi. Erilaisten lisälaitteiden kuskaaminen sujuu joutuisasti. Etukuormaaja kykenee käsittelemään yli 5 000 kilon kuormia – voimme kuljettaa sillä kompressoreita, vesisäiliöitä ja niin edelleen, Tero Mäkinen selvittää. www.taratest.fi

Lännen-monitoimikoneella pääsee “saavuttamattomiin” kairauspaikkoihin, kuten luiskiin ja vesirajan tutkimuksiin kaivulaitteen avulla. Koneen itsenäinen liikkuvuus yhdessä monikäyttöisyyden kanssa olivat Taratestille tärkeitä valintakriteereitä. LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

9


KATSE PITKÄLLE TULEVAISUUTEEN Lännen Tractorsin uusi tuotekehityspäällikkö Ville Pesonen kokeili välillä muitakin töitä huomatakseen, että “tuotekehityksen vetäminen on minun juttuni”. Lännen Tractors Oy:n tuotekehityspäällikkö vaihtui keväällä. Eläkkeelle siirtyneen pitkän linjan Lännen miehen Topi Ritakallion tilalla aloitti maaliskuun puolivälissä Ville Pesonen. Tässä tarinassa kerromme, mikä uusi tuotekehityspäällikkö on miehiään.

Minkälaista uuden tuotekehityspäällikön työ sitten käytännössä on?

Vuonna 1999 koneensuunnittelun diplomi-insinööriksi valmistuneen Pesosen urapolku on kulkenut tähän malliin: Nuorimies meni Vammakselle kesäharjoittelijaksi 1996. Vuosien varrella hän työskenteli Vammaksella ja sittemmin Vammaksen ostaneella Patrialla suunnittelijana, projektipäällikkönä ja tuotepäällikkönä

”Mietimme systemaattisesti tulevaisuuden asioita myös hyvin pitkällä tähtäimellä.”

– Jossain vaiheessa toimin tuotekehityksen vetäjänäkin. Kaikkiaan olin Vammaksen ja Patrian palveluksessa noin neljätoista vuotta.

– Tiimissäni on seitsemän suunnittelijaa – mekaniikkasuunnittelun, sähkösuunnittelun ja ohjelmistosuunnittelun osaajia. Yksi päätehtäväni on huolehtia heidän työkuormastaan.

Vammas-Patria-putken jälkeen Pesonen työskenteli reilut pari vuotta ThermiSolilla tuotelinjan vetäjänä. Sitten veri veti takaisin tuotekehitystehtäviin, tällä kertaa Tampereelle Polarmaticin tekniseksi johtajaksi. Siinä tehtävässä vierähti kuutisen vuotta. – Viimeistään silloin huomasin, että tuotekehityksen vetäminen ja tuotekehitystyöt ylipäätään ovat minun juttuni. Niitä tykkään tehdä ja niissä olen parhaimmillani. Liiketoiminnan johtamistyöt ThermoSolilla toivat bisneksentekoymmärrystä ja pääsin samalla kunnolla tekemisiin asiakkaiden kanssa. Tekemistä todellakin riittää Siihen, miksi Polarmaticin tekninen johtaja halusi Lännen tuotekehityspäälliköksi, Ville Pesosella on selkeän yksinkertainen vastaus: – Isompi firma ja isommat systeemit kiinnostivat, ja tietenkin todella mielenkiintoiset tuotteet. Ala ja tuotteet olivat jonkin verran tuttuja lähinnä Vammaksen ajoilta, mutta paljon on ollut uuden opiskelua. 10

– Ensimmäiset kuukaudet ovat tuntuneet hyvältä. Olen tykännyt kovasti. Mukavaa ja haastavaa työtä, tekemistä todellakin riittää, Pesonen toteaa.

– Täällä on lukuisia tuotekehityshankkeita, joista suurin osa oli tietenkin jo menossa tullessani mukaan. Itselläni on myös suunnittelutaustaa, eli osallistun itsekin ihan käytännön suunnitteluun. Asiakkaiden palaute on tärkein Tuotekehityspäällikön työ ei suinkaan ole puurtamista vain oman tiimin kanssa. – Teemme päivittäin tiivistä yhteistyötä eri osastojen kanssa. Asiakastarpeita kuulemme paljon esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin väeltä sekä tapaamalla asiakkaita eri tapahtumissa ja tehtaalla. Oma tiimimme ideoi myös teknisiä ratkaisuja niin lyhyellä kuin pidemmälläkin tähtäimellä. – Tuotannon kanssa teemme tietenkin koko ajan hyvin läheistä yhteistyötä. Olemme jatkuvasti mukana koneiden valmistuksessa. Koko ajan niitä pikkuisen parannellaan, jotta saadaan ne menemään jouhevammin tuotannossa. Ja kun siellä ilmenee jotain, mitä täytyy muuttaa, niin

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

reagoimme siihen. – Toimimme myös jälkimarkkinoinnin tukena. Vanhojen koneiden ylläpitoon liittyy paljon asioita, joihin osallistumme. Saamme heiltä myös kehitysideoita ja kallisarvoista palautetta koneiden rakenteista ja huollettavuudesta. – Asiakkaiden palaute on se kaikkein tärkein juttu. Voimmehan me tehdä täällä kaikenlaista, mutta jos koneet eivät kelpaa asiakkaille, kaikki työ on täysin turhaa. Asiakas sen tuotteen ostaa, ja sen pitää olla juuri sellainen kuin hän haluaa. Siinä riittää haasteita, että saamme täällä yhdessä kaivettua kaikki asiakastarpeet ja pystymme tekemään juuri semmoisia tuotteita, jotka vastaavat mahdollisimman monien tarpeita. – Meidän pitää pystyä valmistamaan haluttuja tuotteita mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kun Suomessa ollaan, niin emme me pysty valmistamaan kovin suuria määriä. Eli pitää osata tehdä asiakastarpeiden mukaan, mutta järkevästi, kannattavasti ja modulaarisilla rakenteilla. Se on se juju, ja sama pätee kaikkeen suomalaiseen konepajateollisuuteen, Ville Pesonen sanoo. Suunta on ylöspäin Entä mikä on muuttunut, kun mies tuotekehityksen pomopaikalla vaihtui? – Jokainen tekee asioita vähän eri tavoilla. Varmaan olen tuonut ja tuon projektinhallintaan uusia juttuja. Kerran viikossa istumme alas ja käymme läpi kaikkien suunnittelijoiden työt ja projektit. Priorisointia painotetaan. – Tuon varmasti myös Patrialla oppimaani järjestelmällisyyttä. Siellä oli varsinkin asepuolella kaikki hyvin tarkkaa yksityiskohtaisine vaatimusmatriiseineen ja turvallisuusmääräyksineen. Niistä kokemuksista voin ammentaa paljon, toki huomattavasti kevyemmässä mittakaavassa.


– Lisäksi tuon uutta näkemystä Roadmap-prosessiin. Mietimme systemaattisesti tulevaisuuden asioita myös hyvin pitkällä tähtäimellä. Esimerkiksi sähkö- ja hybridikäytöt ovat tulossa koneisiin, samoin biopolttoaineet. Ja kun tuotekehityspäällikön tehtäviin kuulua katsoa tulevaisuuteen, niin millainen yritys Lännen Tractors on Ville Pesosen visioissa 5 - 10 vuoden kuluttua? – Paljon riippuu siitä, miten markkinoilla edetään sähköistysrintamalla, ja miten hyvin pysymme mukana kehityksessä. Olen varma, että olemme vahvasti kärkijoukoissa. Suunta

on ylöspäin, meillä on paljon uusia tuotteita ja konsernissa menee entistä kovempaa. Voi tulla uusia tuotekonsepteja tai sitten Länkkäri on kehittynyt vielä huomattavasti nykyistäkin monipuolisemmaksi monitoimikoneeksi. Liikuntaa ja näpräilyä Loppuun vielä muutamat sanat tuotekehityspäälliköstä työn ulkopuolelta. Ikää on ”vähän vaille 46 vuotta”, perheeseen kuuluvat lääkärivaimo ja kaksi lasta sekä koira ja tyttären hevonen. Harrastusten lista on monipuolinen:

– Liikuntaa pyrin harrastamaan aktiivisesti. Rouvan ja koiran kanssa lenkkeillään ja toisinaan pyöräillään. Harrastelen myös kitaran ja rumpujen soittoa. Lisäksi näpräilen kaikenlaista lennokeista lähtien. Nyt aloitin taas rakennushommaakin. Laitesukellustakin olen harrastanut, tosin nyt se on tauolla, Ville Pesonen luettelee.

Keväällä Lännen Tractorsin tuotekehityspäällikkönä aloittanut Ville Pesonen pitää asiakkaiden palautetta kaikkein tärkeimpänä asiana. Näistä palautteista ja toiveista tuotekehitys pyrkii huomioimaan suunnittelussaan juuri ne tärkeimmät asiat, joilla pystytään vastaamaan mahdollisimman monen asiakkaan tarpeisiin. LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

11


HUOLTOKORJAAMOMME PALVELEE LOIMAALLA Tehtaan yhteyteen avattiin tämän vuoden maaliskuussa uudenlaista palvelua tarjoava huoltokorjaamo. Vaihtokoneiden kunnostus samoissa tiloissa on jo pitkään ollut takeemme sille, että asiakas saa kunnolla läpikäydyn ja alkuperäisosilla päivitetyn vaihdokin. Nyt toimintaa on siis laajennettu ja Loimaalla tarjotaan Lännen-, Lundberg- ja Ljungby -monitoimikoneisiin täyttä huolto- ja korjauspalvelua.

Korjaamolla työskentelevät asentajat ovat olleet alkuvuoden jo hyvin työllistettyinä. Pääasiassa korjaamolla on käynyt Lännen-kalustoa. Tietenkään normihuoltoja varten ei koneita kannata kauempaa Loimaalle tuoda, vaan sellaiset hoitaa osaava sopimushuoltajien verkosto. Mutta jos esimerkiksi vanha kone kaipaa täydellisen päivityksen uusilla osilla, niin silloin lavettikuskille kannattaa antaa osoitteeksi Lännen Loimaa. Useastakin syystä. Korjaamolla tehdään myös vaativampia töitä, kuten esimerkiksi Puolusvoimien koneiden varustelua. – Kotimaisena valmistajana olemme lähellä asiakasta. Nyt avaamme tehtaan ovia yhä enemmän myös koneillamme leipäänsä tienaaville urakoitsijoille. Jos konetta ei täällä saada kuntoon, niin ei sitten missään. Meillä on tietenkin omien merkkiemme paras huollon asiantuntemus, lupaa palveluliiketoimintapäällikkö Heikki Haapakoski juttutuokion aluksi. – Kunnostimme esimerkiksi viime vuonna noin 80 vaihtokonetta myyntiin, joten tarjoamme apuamme kaikenlaisiin eteen tuleviin teknisiin ongelmiin, täydentää korjaamopäällikkö Markku Vähätalo. Kunnostetut vaihtokoneet ovat kysyttyjä ja löytävät nopeasti kierrossa uuden kodin. Lännen-koneisiin tulee vaihdossa useimmiten saman merkkinen vanhempi malli, mutta monitoimikoneilla korvataan myös muita konetyyppejä ja -merkkejä. Ovat konekauppiaat päässeet hinnoittelemaan konekaupassa muutaman maataloustraktorinkin.

kana. Isoihin hitsaustöihin saadaan linjalta kokenut hitsari takaamaan laatusaumat. Sähköongelmissa on sama juttu. Koneen sielunelämän tunteva sähkömies osaa paikallistaa ongelman nopeasti. Ja jopa suunnittelijat saadaan koneen viereen tarpeen vaatiessa. Myös maalaamo on käytössä vanhojen koneiden osia uudelleen maalattaessa. – Varustelemme täällä myös vanhempia koneita ja silloin tarvitaan usein suunnittelijan apua, jotta lisävarusteet saadaan sovitettua koneisiin oikein, jatkavat Haapakoski ja Vähätalo. Ja toiseen suuntaankin on linja auki. Korjaamolta voidaan antaa palautetta suunnittelijoille esimerkiksi siitä, miten huoltokohteet olisi järkevintä sijoittaa. Varaosataivas odottaa Tällä hetkellä korjaamolla työskentelee kaksi asentajaa. Mika Merkkiniemi edustaa vanhempaa kokenutta kaartia ja nuorempana kiintoavaimen haltijana häärii Mika Maunu.

”Kotimaisena valmistajana olemme lähellä asiakasta. Nyt avaamme tehtaan ovia yhä enemmän myös koneillamme leipäänsä tienaaville urakoitsijoille.”

Koko tehtaan tuki on korjaamon ta-

12

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

Nyt korjaamossa on tilat kahdelle koneelle. Jatkossa särmin takana oleva uusien koneiden koeajopaikka siirretään ja näin saadaan tilat yhdelle lisäkoneelle. – Hankimme renkaista nostavat 4-pilarinostimet, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 20 tonnia. Se helpottaa koneiden alle pääsyä huomattavasti. Pesutilat rakennettiin korjaamoon viereen. Puhtaudesta ei tingitä, kertoo Vähätalo. Kun koneita ja laitteita korjataan sekä entisöidään, tarvitaan varaosia. Se ei Lännellä ole ongelma. Monitoimikoneiden valmistuksen historia on pitkä. Samalla, kun koneita on valmistettu, on syntynyt myös melkoinen varaosavarasto. Lännellä onkin varastossa noin 45 000 osaa. – Hyllyistä löytyy joitain osia jopa 70-luvun koneisiin ja 80-lukulaisiin sitten jo enemmän. Eniten kysyntää tietenkin on vielä täydessä ammattikäytössä oleviin 2000- ja 2010-lukujen malleihin. Ja mikäli ei vanhaa osaa löydy, piirustukset löytyvät kuitenkin. Jos asiakas niin haluaa, voidaan osa tehtaalla valmistaakin, tietää Haapakoski. Runsaasta valikoimasta ja kattavasta tarjonnasta kertoo se, että vaikka Lännen-kaivukoneiden valmistus loppui vuonna 1998, niiden kääntökehiäkin varastossa vielä on. Varaosavaraston vierestä löytyy vielä tee se itse -miehen taivas ja nirvana. Reputusmyymälään on koottu erilaista pikkurautaa myytäväksi kilohinnalla. Siinä riittää penkomista, vaikka minkälaiseen koneenrakennusprojektiin.


Lännen huoltokorjaamolla asiakkaita palvelevat asentajat Mika Merkkiniemi (ylh.vas.) ja Mika Maunu (alh. vas.). Kuvassa myös korjaamopäällikkö Markku Vähätalo (alh.oik.) sekä palveluliiketoimintapäällikkö Heikki Haapakoski (ylh.oik.).

HUOLTOKORJAAMO

VARAOSAMYYNTI

Lännen Tractors Oy Hirvikoskentie 242, 32210 Loimaa

Lännen Tractors Oy Hirvikoskentie 242, 32210 Loimaa

020 761 2217 / Markku Vähätalo markku.vahatalo@lannen.com

020 761 2260 parts@lannen.com

LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

13


KONEHUOLTO OIKARINEN HUOLTAA JA KORJAA Lännen Tractors on solminut uusia huoltokumppanuuksia muun muassa Kuopiossa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Yksi uusista kumppaneista on Konehuolto Oikarinen Oy. Konehuolto Oikarinen Oy aloitti viime lokakuussa Lännen Tractors Oy:n uutena huolto- ja varaosapisteenä Kuopiossa. Yritys vastaa PohjoisSavon alueella Lännen-, Lundbergja Ljungby-koneiden huolloista ja korjauksista. – Toiminta on lähtenyt Kuopiossa loistavasti liikkeelle ja asiakkaat ovat nopeasti löytäneet meidät, toimitusjohtaja Mika Oikarinen iloitsee. Konehuolto Oikarinen on uudehko tekijä Kuopiossa, mutta muutoin yrityksellä on jo pitkät perinteet. Se aloitti Kajaanissa vuonna 1987 yhden miehen toiminimenä kiertäen huoltoautolla asiakkaiden luona. Vuonna 1998 yritys muuttui osakeyhtiöksi, jonka pääpaikka on edelleen Kajaanissa. – Lännen-koneet ovat yrityksellemme tuttuja jo 80-luvulta. Kun isäukko perusti firman, korjattavana oli al-

kuhetkistä lähtien paljon tiehöyliä ja kaivureita. Esimerkiksi Jamekset ja Länkkärit tulivat hyvin tutuiksi. Jossain vaiheessa niihin hommiin tuli pieni tauko, kun ruvettiin Talvivaaraa rakentamaan, Mika Oikarinen kertoo.

asiakkaat voivat koeajaa. Asiakkaat ovat tosiaan löytäneet meidät jo hyvin, Länkkäreiden lisäksi huoltoon on tuotu myös Lundberg- ja Ljungby-koneita. Lännen myyntimiehen kanssa yhteistyö toimii hienosti.

Hommat hyvin hallussa

– Varaosapalvelumme paranevat lähiaikoina. Jo nyt hyllystä löytyvät suodatinpaketit ja tietyt useimmin tarvittavat kulutusosat. Lähitulevaisuudessa Kuopion toimipisteeseen tulee Kajaanin tavoin monipuolinen varaosamyymälä, Mika Oikarinen kertoo.

– Viime vuonna Lännen miehet alkoivat kosiskella meitä siihen malliin, että päätimme avata korjaamon Kajaanin lisäksi myös Kuopioon. Sitä ennen olimme tehneet Kuopionkin seudulla huolto- ja korjaushommia, mutta pelkästään huoltoautolla. – Nyt meillä on Kuopion korjaamolla kaksi vakituista kaveria töissä, koko firmassa työntekijöitä on yksitoista. Neljä huoltoautoa kiertää ahkerasti sektorilla Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Kainuu ja Jyväskylän seutu. – Meillä on täällä Kuopion korjaamon pihalla esittely-Länkkäri, jota

Myös Lännen Tractorsin palveluliiketoimintapäällikkö Heikki Haapakoski on kovin tyytyväinen kumppanuuteen. – Meidänkin näkökulmastamme yhteistyö on sujunut mainiosti. Hommat tuntuvat olevan hallussa; Kuopion suunnalta ei ole juuri kysymyksiä kuulunut, Haapakoski kiittelee.

Jesse Heikkinen (vas.) ja Arto Rautiainen (kesk.) vastaavat Konehuolto Oikarinen Oy:n Kuopion korjaamolla muun muassa Lännen-, Lundberg- ja Ljungby-koneiden korjauksista ja huolloista. Mika Oikarinen taas vastaa koko yrityksen toiminnasta. 14

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9


JYVÄSKYLÄN JA ROVANIEMEN UUDET KUMPPANIT AGCO Suomi ja H. Kuvaja huolehtivat Lännen-, Lundberg- ja Ljungby-koneista Jyväskylän ja Rovaniemen seuduilla. Jyväskylässä huoltokumppanina on vastikään aloittanut AGCO Suomi Oy, joka on Lännelle tuiki tuttu ja luotettava yhteistyökumppani. Jyväskylän lisäksi AGCO toimii Lännen valtuutettuna huoltokumppanina Espoossa, Kouvolassa, Pirkkalassa ja Seinäjoella. Nyt Lännellä on huoltopiste myös Rovaniemellä. Sopimus H. Kuvaja Oy:n kanssa solmittiin toukokuussa. – Aloittelimme Lännen kanssa yhteistyötä jo viime kesänä muutaman takuukeikan tiimoilta. Heillä oli tarvetta vahvistaa pohjoisen huoltoverkkoa, joten siitä kumppanuutemme sitten kypsyi, kertoo Hannu Kuvaja.

Hannu Kuvajan vetämällä yrityksellä on ikää vasta pari vuotta, eivätkä Lännen-koneet ole vielä ”läpikotaisin tuttuja”. – Opeteltavaa riittää varmasti. Toki tässä on muita koneita huolleltu enemmän ja vähemmän koko työuran – jonkin verran Länkkäreitäkin. Aiomme käydä Lännen järjestämät koulutukset, joista saamme lisäeväitä, Kuvaja kertoo. – Tähän asti olemme tehneet monenlaisia sopimushuoltotöitä muun muassa maansiirtokoneiden, generaattoreiden, kompressoreiden ja henkilönostimien parissa.

Tietä riittää Nuorgamiin asti! – Tervetuloa tutustumaan! Työ puhuu sitten puolestaan, että miten asiakassuhde lähtee rakentumaan. Pyrimme pitämään vasteajat lyhyinä, jotta pääsemme kiiretapauksissa nopeasti liikenteeseen. – Rovaniemen toimipisteemme lisäksi meillä on pari huoltoautoa. Pohjoiseen tapaan toimialueemme on laaja; tietä riittää Nuorgamiin asti! Suurimmaksi osaksi nykyiset ja tulevat asiakkaamme ovat varmasti Rovaniemen, Kittilän ja Sodankylän seuduilla, Hannu Kuvaja sanoo.

LÄNNEN HUOLTOVERKOSTO LAAJENEE Uusimmat huoltoyhteistyökumppanimme: Konehuolto Oikarinen Oy Kylmämäentie 10, 70800 KUOPIO 0400 385 764 AGCO Suomi Oy Jyväskylä Palokankaantie 16, 40320 JYVÄSKYLÄ 040 667 0838 H. Kuvaja Oy Ahjotie 13, 96320 ROVANIEMI Puh. 040 867 8418 tai 040 584 4931 (Antti Tasala)

LÄNNEN N Y T ! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

15


KONEMYYNTI

VIENTI

Uusimaa ja Itä-Uusimaa Lännen Tractors Oy, Espoo Minttupelto 5, 02920 ESPOO Tuomas Ventomaa, puh. 050 350 8808 tuomas.ventomaa@lannen.com

Max Kvickström +46 70 418 2604 max.kvickstrom@lannen.com

Länsi-Suomi ja Ahvenanmaa Lännen Tractors Oy, Loimaa Hirvikoskentie 242, 32210 LOIMAA Ari Keinumäki, puh. 0400 388 211 ari.keinumaki@lannen.com Pirkanmaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Keski-Suomi Lännen Tractors Oy, Tampere Valimotie 3, 33960 PIRKKALA Ari Keinumäki, puh. 0400 388 211 ari.keinumaki@lannen.com

www.lannen.com info@lannen.com puh. 020 7612 200 Tilaa ilmainen Lännen Nyt! -> www.lannen.com Osoitteellisten lähetysten osoitelähde: Lännen Tractors Oy:n markkinointirekisteri Rekisteriseloste löytyy nettisivulta www.lannen.com

Lännen Tractors Oy:lle uusi aluemyyntipäällikkö Ouluun

Kymenlaakso, Etelä- ja Pohjois-Savo sekä Etelä- ja Pohjois-Karjala Lännen Tractors Oy, Kouvola Kaupinkatu 26, 45130 KOUVOLA Hannu Siukkola, puh. 0400 388 299 hannu.siukkola@lannen.com

Jari Järvinen (45) on nimitetty aluemyyntipäälliköksi Lännen Oulun toimipisteeseen. Hänellä on 15 vuoden kokemus autoalalta automyyjän ja myyntipäällikön tehtävistä Oulun talousalueella.

Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi Lännen Tractors Oy, Oulu Liitintie 17, 90620 OULU Jari Järvinen, puh. 0400 388 499 jari.jarvinen@lannen.com

MONITOIMINEN LÄNNEN, ENEMMÄN KUIN KAIVURIKUORMAAJA.

MONITOIMINEN LUNDBERG, ENEMMÄN KUIN PYÖRÄKUORMAAJA.

LÄNNEN NYT! - A S I A K A S L E H T I 2 / 2 0 1 9

Profile for Lännen Tractors Oy

Lännen Nyt! 2/2019  

Elinympäristömme ylläpitoon varatut rahalliset ja luonnonvaroihin liittyvät resurssit ovat rajalliset, joten niitä on tärkeä käyttää mahdoll...

Lännen Nyt! 2/2019  

Elinympäristömme ylläpitoon varatut rahalliset ja luonnonvaroihin liittyvät resurssit ovat rajalliset, joten niitä on tärkeä käyttää mahdoll...

Advertisement