Page 1

NING YANG

2018 ARCHITECTURE PORTFOLIO


RESUME [EDUCATION] Sept.2016-Now

Virginia Tech University, Blacksburg, VA, U.S. Master of Architecture | Expected 2018

Sept.2011-June.2016

Nanjing Tech University, Nanjing, China Bachleor of Architecture | Graduated 2016

[HONORS]

NING YANG

June 2016

Outstanding Graduate

December 2014

Outstanding Student Leader

December 2013

Outstanding Student

[PROFESSIONAL EXPERIENCE] Aug 2017-Now

Teaching Assistant at Virginia Tech Professor David Dugas

May 2017-Aug 2017

AS.ARCHITECTURE-STUDIO (Shanghai), China Intern Architect Underground plans and section drawings of Qingdao International Acadamician Park II, China. Diagrams of Weilai car concept display room, Nanjing, China.

Architect 1st April 1992 1210 University City Blvd. Apt. J-120, Blacksburg, VA,24060

Aug 2015-Nov 2015

Architectural Design & Research Institute of Tongji University Co. Ltd., Shanghai, China Intern Architect concept idea of culture and sports center, including modelling and diagram making, Pingtan, China. Facade design of 37th middile school in Taiyuan, China. Landscape design for EMEC Co, Shenzhen, China.

Contact +1 3123850678 yangning@vt.edu [SKILLS]

Architectural design | Rendering and image Editing | Physical Modelling | Hand Drawing | Critical and creative thinking | Visua, Verbal and Written Communication | Research | Team Working

[SOFTWARE] Advanced: Revit |AutoCAD |Sketchup | Photoshop | Indesign | Illustrator | V-ray for SU | Kerkythea | Basic: Rhino | Ecotect |MS Office

[LANGUAGE] Fluent in English and native speaker of Chinese

[INTERESTS] Painting

I have always had a great passion for painting schetching when given time

Travelling

I want to explore the world without hesitation. Previous travels have taken me across Asia and US.

Badminton

This is the sport I have insisted on for more than 10 years since childhood and I have won 2 awards.


CONTENT

01

[CLOUD]

02

[RIBBONS]

03

[TELESCOPE]

04

[REORGANIZATION]

05

[MUSICAL TERRACE]

06

[PARALLEL GARDENS]

07

[Space Insertion]

08

[PROFASSIONAL PRACTICE]

Master Thesis

Floyd Art Center

Virginia Tech Winery

Kun Opera Exhibition Center

Ansel Adams Gallery

High-rise Office Building

Nanjing Qilin Middle School

Internship Work Samples

09

[MISCELLANEOUS]


01

CLOUD

Graduate Thesis In Progress | Individual work Tutor:Heinrich Schnoedt

Inspired by clouds and water streams - things constantly changing in nature, the project asks the question of how architecture could embrace fluidity and have control of it under different circumstances in the context of a contemporary urban environment. In order to explore many of the tensions that defines architecture's relationship with contemporary city, the project's site is located near Dupont Circle in Washington D.C. The project asks how could a architecture with fluidity could be inspired and affects the site at the same time. The project begins with designing a pattern using bended wood strips to see how they afftect each other in space. To explore more on the idea, more research have been made via bending paper strips with different thicknesses in both horizontal and vertical plans later on. In this project, architecture will attempt to find the answer about fluid space fit for contemporary conditions.

4|


|5


02

RIBBONS

Virginia Tech Winery Spring 2017 | Individual work Tutor:Heinrich Schnoedt Building Area:860 ft² Located near 460 highway in Virginia Tech campus, This winery is designed to serve the university needs on wine making and research. Inspired by wood slices from barrels, the three-wing winery opens arms to the vineyard and highway. Perforated corrugated metal sheets are used on the facade and steel beams and trusses are used as the structure.

Diagram: concept sketch

Physical model

Drawing: site plan

6|


5

3 4

2

UP

DN

1

DN

2

UP

8 DN

UP

6

7 1

DN

10

UP

UP

DN

6 9 9 DN UP

UP

5 5 4

DN

8 3

7

N 1 Auditorium 2 Reception 3 Grape pressing room 4 Storage room 5 Office

LEVEL 1 PLAN

6 Fermentation room 7 Bottling Room 8 Bottling Storage 9 Aging room 10 Water

LEVEL 2 PLAN

1 Auditorium 2 Exhibition area 3 Outdoor garden 4 Meeting Room 5 Office area

6 Tasting room 7 Lab 8 Office 9 Bridge

LEVEL -1 PLAN

|7


Auditorium

SECTION

8|

Exhibition Area

Offices

Reception

Production Area


|9


1

11 12 13 14

15

16 2 3 4 5

6

7

8

17 9

5 9 18

10

1 Perforated corrugated metal 2 Wood block 3 Air space 4 Plywood 5 Vapor barrier 6 Steel frame 7 Insulation 8 Aluminum sheet 9 Rigid insulation

10 |

10 Pipe 11 Skylight 12 Water proofing 13 Insulation 14 Corrugated metal sheet 15 Steel truss 16 Suspended metal mesh 17 Concrete on metal deck 18 Gravel


03

Telescope

Ansel Adams Gallery Fall 2017 | Individual work Tutor:Jim Jones Building Area:938 ft²

LIGHT STUDY

The idea comes from the camera Ansel Adams used. Six cubes with different size form the sequence to frame the duck pond’s scene. Since the architecture has very strong sequence, I want the light could help strengthen this idea. So for the light design, I focus on the depth of the light. By using skylight in each cube, the way to the end of the architecture is highlighted. In addition, the size of skylight becomes smaller and smaller, which could be considered as a strategy to strengthen the depth as well.

With the purpose to maintain the completeness of both west and east facades, louvers are chosen to be used in this building instead of ordinary openings with glasses. Louvers with different height are designed to creat better ventilation inside. To make best use of the wind, the building is positioned to be perpendicular to the strongest wind direction.

SUMMER

WINTER

10:00 AM

10:00 AM

12:00 PM

12:00 PM

13:00 PM

13:00 PM

VENTILATION STUDY Floor area : 938 square ft Effective opening area : opening area * 75% = 57.85 square ft Inlet Ratio : 57.85 / 938 = 6.2 % >5 % Outlet Ratio : 57.85 / 938 = 6.2 % >5 % Inlet Ratio = Out Ratio

West Facade

East Facade

| 11


04

Reorganization

Nanjing Qilin Middle School Unergraduate Thesis | individual work Tutor:Feng LIU Building Area:163,353 ft² This site is situated at southeast of Nanjing, a suburban area that is under construction to become a high-tech development zone in the near future. What challenge this middle school faces is not only to provide rooms for more students to come, but also cater to revolution in education both in class and out of class. These buildings were constructed in 1980s. It only satisfieses minimum teaching requirements. Obviously, more functions and space should be included in the new school.

+

+

=

+

3 regular classroom

2 laboratories

one unit

> 10min Teaching Building

Playground

2 units

platform for recreation

Diagram: teaching space is too far from playground rigid desks' arrangement > 10min

classrooms

classrooms

55°

laboratories

Diagram: Distance between classrooms and laboratries is too long for a short break.

X3

=

Diagram: Narrow corridor serves as the transportation area and the only recreation place for students.

There exits almost one level height difference between the school and town street. Students have to go to classrooms via open slope first everyday, which is inconvient in rainy days.

12 |

90°

green roof


| 13


1

2

2

8

9

10

7

15

10

6

17

16

17

16

17

15

10

3

16

15

14

8

9

15

7

15

6

15

4 3

14 11

4

8

1

12

9

15

7

15 13

6

5

15

3

14

N

FIRST FLOOR PLAN

14 |

1 basketball court 2 equippment room 3 recording room 4 groupwork room 5 dance room 6 physical labs 7 chemical labs 8 biological labs 9 biological specimen room

SECOND FLOOR PLAN

10 office 11 team activity room 12 music classroom 13 music equipment room 14 teachers' lounge 15 classroom 16 history & geography classroom 17 teaching equippment room


10

15

10

27

15

18

15

19

19 14

28

15 20

27

19

15 15

WEST FACADE

14 29

21

22

30 15

27

15 23

25

SOUTH FACADE

15

26

30 24

14

THIRD FLOOR PLAN

18 meeting room 19 control room 20 library 21 computer room 22 leisure lounge 23 painting room 24 workshop

25 psychological consultation room 26 infirmary 27 green roof

FORTH FLOOR PLAN

28 multimedia room 29 teachers' meeting room 30 teachers' office

NORTH FACADE

| 15


33 33

31

31

31

32

35

33

35

33

35

33

34

34

34

GROUND FLOOR PLAN 31 equipement room 32 management room 33 archives 34 bicycle parking 35 multimedia room

1 - 1 SECTION

16 |


� Autodesk � � � � � � �

BASIC CLASSROOM(45 STUDENTS)

� Autodesk � � � � � � �

FUNCTIONAL CLASSROOM(30 STUDENTS)

� Autodesk � � � � � � �

2 - 2 SECTION

| 17


05

MUSICAL TERRACE FLOYD ART CENTER

Fall 2016 | Individual work Tutor:Scott Gartner Building Area:25,833ft² Floyd is a very small town but famous for kinds of music, attracting thousands of visitors every year. The site is located at the center of downtown area. Every Friday night there's a concert at Floyd County House, which serves as a grocery shop during daytime. Although it seems like the street is full of life, a deficiency of concert hall and recreation places is noticeable.

1

2

4

Diagram: Site analysis

3

1 storage room 2 stage 3 control room 4 dance floor 5 gallery 6 reception

GROUND FLOOR PLAN

1

11

6 9 9

5 8

10

7 8

FIRST FLOOR PLAN

18 |

SECOND FLOOR PLAN

7 gift shop 8 terrace 9 workshop 10 cafe 11 office


1

2

5

6

3 4

A - A SECTION

1

1 musician's workshop 4 dancing floor 2 gallery 5 terrace 3 performing stage 6 main entrance

2

3

4

B - B SECTION

1 terrace 2 cafe 3 central hall 4 auditorium

| 19


06

PARALLEL GARDENS KUN OPERA EXHIBITION CENTER Spring 2015 | Individual work Tutor:Jing LUO Building Area:34,918 ft² This project has the intention to renovate KunQu, an old opera of 400 years old. Sitting adjacent to a historical district of 1000 years and surrounded by high-density residential areas, the site is a mixture of profound history and busy daily life. The goal is not only to generate an exhibition center, but also to make an improvement for environment in the area.

Diagram: Classic gardens analysis

Sketches: Entrance, garden

20 |


1 2

13 14 10

3

15 6 6

16 17

16

4 5 6 7

13

8 9

14

10 11 12

15 1

12

11

9

FIRST FLOOR PLAN

2

3

15

14 15 2

7 7

4

1 18

5

8 6 8

6

GROUD FLOOR PLAN

1 hall & reception 2 showroom 3multimedia room 4 theatre 5 gift shop 6 rest room 7 changing room 8 makeup room

9 meeting room 10 office 11 tea house 12 entrance 13 exit 14 pavilion 15 garden 16 parking lot

19

1 sheet-metal parapet cap 2 continous cleat 3 sheet metal protection 4 filter fabric 5 reservoir later 6 mositure retention layer 7 aeration layer 8 thermal insulation

9 drainage layer 10 root barrier 11 protection course 12 sealant 13 waterproof plaster 14 waterproof concrete structure 15 thermal insulation 16 air chamber 17 plasterboard 18 geotcxtile 19 discharge point

| 21


07

SPACE INSERTION HIGH-RISE OFFICE BUILDING Fall 2014 | Individual work Tutor: Weiyu ZHANG Building Area:132,826 ft² The site is located in the central of newly-built Nanjing Hexi business district. With two metro lines, the traffic is convenient. Surrounded mainly by office buildings and residential areas, however, the site is short of facilities to improve life quality. At the same time, modern office buildings are no longer a working place only, but a place where people spend most of their daytime. Thus, in this proposal, a solution to create a dynamic vertical woing space is persued.

22 |


Garden

Library

| 23


08

PROFESSIONAL PRACTICE INTERNSHIP WORK SAMPLES

AS. AECHITECTURE-STUDIO (Shanghai) Summer 2017. 05-08| team work responsible for drawings and diagrams of undergound planes and sections won the competition for Qingdao International Acadamician Park II

24 |


Architectural Design & Research Institute of Tongji University Co. Ltd. Summer 2015. 07-10| team work responsible for facade design of Taiyuan 37th middile school, Taiyuan, China the design was finally adopted and constructed

Landscape design for EMEC Co, Shenzhen, China

| 25


09

OTHER WORKS

Department of Architecture Design Architecture Design Studio IV 05/2014-07/2014 Team Work Role in Team:Concept Design, Technical Drawings & Physical model located at an amorphous site with lands on different levels. In order to utilize geographical characters, an idea to decompose whole building into 3 parts and connect them by a bridge is generated.

26 |

Community Center Design Architecture Design Studio VIII 05/2015-07/2015 Individual Work The site is located in a historical area since the beginning of China. Occupied mainly by railway workers before. To design a community center is to provide a platform to satisfy people's daily needs, to think about a possible resolution for traditional lanes and alleys transformation also.


| 27


Thank you for your time

NING YANG +1 3123850678 yangning@vt.edu

Profile for Ning Yang

Ning yang work sample  

Ning yang work sample  

Profile for lanerin
Advertisement