Page 1

KOULURATSASTUSTA KULLBERGIN KARTANOSSA

“ Uutuutena palvelutarjontaan on tulossa mukaan myös kouluhevosten myyntivälitys”

Herecian lisäksi Keefer Equestrianin toimittajaryhmä päätti haastatella myös toista tallia ja kohteeksi päätyi Kirkkonummella sijaitseva Pro Dressage, joka painottaa nimensämukaisest kouluratsastukseen. Tallinomistajan Sara Laineen mukaan päätoimenkuva on yksityistallitoiminta. Tämän ohella tallilla järjestetään myös aktiivista kilpailu- ja valmennustoimintaa - tietenkin kouluratsastuksen parissa. Uutuutena palvelutarjontaan on nyt tulossa mukaan myös kouluhevosten myyntivälitys. Kysyimme Saralta myös tallin toimenkuvasta ja tavallisista päivärutiineista. Hänen mukaansa päivät kuluvat hevosten ruokintaan, tallin siivoamiseen, hevosten tarhaamiseen sekä niiden ratsuttamiseen kulu ja ratsukoiden valmentamiseen. Lisäksi Sara saa ajella autolla paiukasta toiseen lähitallien valmennettavien perässä. Tällä hetkellä kaikki tallin työt ovat Saran omalla vastuulla, mutta parin viikon sisällä uusi tallimestari aloittaa työnsä ja tallille tulee myös oppisopimuskoulutukseen hevosenhoitaja. Sitten Sara saa keskittyä omaan varsinaiseen työhönsä - valmentamiseen ja ratsuttamiseen. Saran palatessa Keski-Euroopan vuosiensa jälkeen takaisin Suomeen, hän kuuli että Kullbergin Kartanolle etsittiin uutta hevosyrittäjää. he Sara päätti ottaa tilaisuudesta vaarin ja otti yhteyttä tilan omistajaan. Vuokrasopimus laadittiin pian ja Pro Dressage Oy perustettiin. Aikaisemmin tilalla oli toiminut kilpatalli, josta johtuen paikka oli heti muuttovalmis. Suurempiin remonttihommiin ei tarvinnyt ryhtyä. Koko projekti eteni Saran mukaan kaikenkaikkiaan hyvin nopeassa aikataulussa ja Pro Dressage avasi ovensa 1. heinäkuuta 2010. Tallissa asuu tällä hetkellä vasta kolme hevosta. Näistä kaksi ovat täysihoitovuokralaisia ja yksi Saran oma hevonen, vasta 5-vuotias hannovertamma Lunacarla. Se on syntynyt Saksassa ja tuotu Suomeen neljän vuoden iässä. Tamman isä on GP-tasolla menestynyt ori Waldo Brio ja emä Staatsprämien-tamma Marike(i. Marocco). Lunacarla päätyi Saran omistukseen heinäkuussa 2010 pian tallin perustamisen jälkeen.

“Talli sijaitsee idyllisellä kartanoalueella Kirkkonummella” Talli sijaitsee idyllisellä kartanoalueella Kirkkonummella pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä. Tallirakennus on peräisin 1920-luvulta. Englantilaistyylinen kivitalli on remontoitu nykyiseen tilaansa vuonna 2007. Kaikilla mukavuuksilla varustetusta tallista löytyy muunmuassa hevosilla solariumi ja omistajille loimipesula sekä pukuhuone. Ratsastusalueistakaan ei ole tingitty vaan tallilta löytyy vuonna 2007 rakennettu lämpöeristetty maneesi, valaistu ratsastuskenttä sekä monipuoliset ratsastusmaastot. Tallilta löytyy myös kävelytyskone kuudelle hevoselle.

Keefer Equestrianin arvostelu Pro Dressagesta: “Avatessani tallin etusivun se tuo mieleen heti oikean yrityksen ja näen heti kouluratsastuksen liittyvän tallin toimenkuvaan. Linkit ovat siistit ja helppokäyttöiset, mutta sivukartta olisi hyvä olla. Linkkeihin “Talli”, “Toiminta ja palvelut” sekä “Hevoset” lisäisin jokaiseen yhden pääsivun, sillä nyt ne luovat navigaatioon irtonaisen tunnelman. Talli-sivun tekstit on hyvin ja asiantuntevasti kirjoitettu ja oikeat nimet henkilöillä luovat entistä virallisemman tunnelman. Tekstin sekaan voisi kuitenkin etenkin Sijainti ja puitteet-kohtaan lisätä kuvia. Toiminta ja palvelut-sivu on sujuvasti kirjoitettu ja aivanniinkuin edellisetkin sivut, tämäkin sivu on virallisenoloinen. Rakastan hevosten listaustapaa! Se on erilainen ja kuvat hevosilla on mukavat, omistajien nimet olisi kuitenkin hyvä mainita kun on yksityistallista kyse. Uutisblogista annan monta lisäpistettä tallille, varsinkin kun sinne on jaksettu kirjoittaa paljon merkintöjä tallille tuttuun viralliseen tapaan. Yhteys-sivun palautelomake on mukava lisä sähköpostin ja vieraskirjan lisäksi, itse laiskana ihmisenä tykkään käyttää palautelomakkeita sähköpostin sijaan. Linkkejä-sivusto oli mukava lisäys ja se oli oivasti toteutettu. Muutama hyvä sivusto riittää aivan hyvin pitkän sekalaisen listan sijaan. Kaikinpuolin talli oli omasta mielestäni aivan mahtava ja sitä oli erittäin mukavaa sekä helppoa selata!” Pisteet: 98p. (maksimipistemäärä 100p.)

3

tämän sivun kuvat: Stefan Sager

Viiden tähden virtuaalitalli.

3oikea  
3oikea  

3 Tallissa asuu tällä hetkellä vasta kolme hevosta. Näistä kaksi ovat täysihoitovuokralaisia ja yksi Saran oma hevonen, vasta 5-vuotias hann...

Advertisement