Page 1

Gemeentelijke informatie Nieuwe cursus Ambassadeurs van De Maashorst voor recreatieondernemers Over enkele weken start een nieuwe ronde van de IVN-cursus Ambassadeurs van het Landschap. De inschrijving voor deze cursus is vanaf nu geopend. De cursus is bedoeld voor Maashorst-ondernemers die de wens hebben om in hun bedrijfsvoering meer te doen met het landschap waar zij onderdeel van uitmaken. Na de eerste ronde in 2011 zijn er reeds 21 bedrijven in De Maashorst gecertificeerd Ambassadeur van het Landschap. Zij werken samen bij het opzetten van activiteiten en kunnen hun gasten van alles vertellen over het gebied. Recreatieondernemers geven graag informatie aan hun gasten over de omgeving en wat er te doen is. Tijdens de cursus Ambassadeurs van het Landschap leren zij via workshops en excursies meer over de geschiedenis, cultuur, landschap en natuur van De Maashorst. Maar ook over gemarkeerde wandelroutes en activiteiten voor kinderen. Daarnaast is de cursus erop gericht om producten, activiteiten of samenwerkingsprojecten in de regio op te zetten. De cursus Ambassadeurs van het Landschap bestaat uit vier dagdelen, waarvan 1 dagdeel excursie, en staat open voor ondernemers in en rondom De Maashorst. Het gaat daarbij primair om recreatiebedrijven (verblijfs- en dagrecreatie), maar de cursus staat ook open voor overige bedrijven en instellingen (bv. horeca of musea) die meer willen weten over en doen met natuurgebied De Maashorst.

Openingstijden burgerzaken Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en dinsdagavond van 16.30 tot 19.30 uur. De burgerlijke stand is niet geopend tijdens de avondopenstelling.

Inschrijving Nieuwe IVN-cursus Ambassadeurs van het landschap van start. De cursus kost €200,- per bedrijf, waarvoor met twee personen kan worden deelgenomen. Meer informatie over de cursus (incl. cursusdata) en een inschrijfformulier vindt u op www.demaashorst.nl (onder ‘ondernemers’) en www.ivn.nl. De cursus wordt financieel mogelijk gemaakt door Stuurgroep De Maashorst, de Kamer van Koophandel en Provincie Noord-Brabant. De organisatie is in handen van IVN Brabant (i.s.m. IVN-afdelingen in Oss en Uden). Er wordt samengewerkt met diverse regionale organisaties zoals Platform Maashorst Betrokken Ondernemers, VVV Noordoost-Brabant, Staatsbosbeheer en gemeenten.

2) Waar bestaat je vrijwilligerswerk uit? Bij voetbalvereniging Achilles Reek ben ik een soort communicatiemanusje-van-alles. Wat ik doe heeft (nog) geen officiële titel, maar iedereen binnen de club weet mij te vinden als er iets gecommuniceerd moet worden. Verder zit ik in de PR-commissie van het STREEKfeest en ben ik groepsleiding tijdens kindervakantiekamp Kelekeet. 3) Hoe lang doe je dit al? Van Achilles ben ik al vanaf mijn vijfde lid. Het vrijwilligerswerk voor de vereniging doe ik pas een paar jaar. Vorig jaar ben ik gevraagd voor de PR-commissie van het StREEkfeest, dus het komende festival wordt mijn tweede keer. Kelekeet beleefde afgelopen zomer haar eerste editie. 4) Wat vind je er leuk aan? Het is fantastisch om te zien hoe anderen genieten van het werk dat jij gedaan hebt. In juni hebben we het honderdjarig bestaan van Achilles gevierd. Ter ere van deze prachtige mijlpaal is onder meer een jubileumboek verschenen. Hiervoor heb ik de eindredactie gedaan en enkele verhalen geschreven. De reacties die je dan krijgt zijn geweldig. Verder wil ik natuurlijk ‘mijn cluppie’ graag op de kaart zetten. Hetzelfde geldt voor het StREEKfeest.

Telefonische bereikbaarheid Maandag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 17.00 uur Dinsdag van 08.30 tot 19.30 uur Vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5, 5374 BG Schaijk In het raadhuis vinden de raadsvergaderingen en de Voorbereidende Vergaderingen plaats. Gemeentewerf Runstraat 59a, Schaijk, T: 0486-458111, toestel 102 Open: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur Communicatie Voor vragen en/of inlichtingen omtrent de gemeentelijke pagina’s kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur: Annemarie van Maanen, tel. 0486-458155.

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Zonder hen zouden veel verenigingen en organisaties in Landerd het moeilijk hebben. Ongemerkt zetten ook veel jongeren zich vrijwillig in: als trainer, webmaster of als barmedewerker in de kantine. Gemeente Landerd wil hen graag bedanken voor hun inzet. In samenwerking met het vrijwilligerspunt van Vivaan en met een zestal jongeren organiseert de gemeente Landerd het VrijwilligersEvent. Het VrijwilligersEvent wordt gehouden op woensdag 28 november 2012.

1) Wie ben je? Mijn naam is Paul Verstegen en ik ben 26 jaar oud. Ik werk bij Tekst & Uitleg Media als journalist voor weekblad Arena, Informatiegids Landerd en Arena Magazine.

T: 0486-458111 o F: 0486-458222 I: www.landerd.nl o E: info@landerd.nl

Openingstijden Alle afdelingen zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur open, behalve burgerzaken (zie hieronder). Buiten deze uren is bezoek op afspraak mogelijk, behalve met de sectie burgerzaken, dit in het kader van de beveiligingsvoorschriften.

Schijnwerper gericht op het VrijwilligersEvent

Iedere week zal één van de zes vrijwilligersEvent-ambassadeurs zich voorstellen. Daarnaast zal iedere week een nieuwtje worden verteld over het VrijwilligersEvent. De vierde ambassadeur die zich voorstelt is Paul Verstegen.

Gemeentehuis Landerd Kerkstraat 39, 5411 EA Zeeland Postadres: Postbus 35, 5410 AA Zeeland

Locaties AED Landerd Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, belt u altijd eerst het alarmnummer 112 en vervolgens laat u een AED halen. Deze hangen op de volgende plaatsen:

Paul Verstegen tijdens voetbalcity georganiseerd door Achilles Reek. Als er in Reek iets gebeurt dan mag dat niet ongemerkt voorbijgaan. Het is een kleine samenleving, maar juist doordat iedereen zo actief deelneemt maken we er allemaal samen iets moois van. Dat is ook de reden dat ik me meteen opgaf als groepsleiding voor Kelekeet toen ik hoorde dat wij een eigen kindervakantiekamp zouden krijgen. 5) Hoe staat het met vrijwilligers in Landerd over 20 jaar? Bij de voetbalclub zijn veel jongeren actief als vrijwilliger. Dat is mooi om te zien, dat zij langzaam maar zeker het stokje overnemen. Bij Achilles vind ik het een mooie mix van jong en oud. Wat wel helpt is als je iemand direct vraagt voor een bepaalde functie. Vrijwilligers komen over het algemeen niet zomaar aanwaaien. Daarom moeten verenigingen en organisaties investeren in de toekomst en zelf actief op zoek gaan naar de mensen die nodig zijn. Zo houd je de jongere generatie betrokken bij je club. 6) Wat zou jij willen zeggen tegen jongeren die overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen Landerd? Doen! Behalve dat je er anderen meehelpt, haal je er ook veel voor jezelf uit. Zorg wel dat je iets zoekt wat bij je past en wat je leuk vindt om te doen. 7) Kom je ook 28 november naar het vrijwilligersevent? Jazeker. Ik zorg dat ik erbij ben. Het wordt een gezellige avond voor jongeren, dat wil je niet missen. 8) Kun je alvast een nieuwtje vertellen over het VrijwilligersEvent? Voor het VrijwilligersEvent hebben we een Brabantse Topper kunnen strikken. Deze topper is bekend van zijn uitspraken: “gewoon betalen”, “aftikken” en “schuiven mee oe mars”, of te wel de Braboneger. Ook benieuwd wat hij te vertellen heeft meld je dan snel aan via www. facebook.com/gemeentelanderd.

Schaijk - Rabobank Schaijk (buiten - 24 uur), Runstraat 15 - Tennisvereniging De Witte Schare (buiten - 24 uur), Dokter Langendijklaan 3 - Notariskantoor Driessen & Van Mourik (buiten - 24 uur), De Donk 21 - Woning (buiten - 24 uur), Molengraaf 49a - Sporthal De Eeght (buiten - 24 uur), Bossestraat 8 - De Phoenix (buiten - 24 uur), Pastoor van Winkelstraat 11 - Autobedrijf Van Zummeren (buiten - 24 uur), Rijksweg 44 - Fysiotherapie Schaijk (binnen - 08 tot 18 uur), Bossestraat 6 - Voetbalvereniging DAW (buiten - 24 uur, behalve tijdens activiteiten van stichting Carnaval De Moeslanden), Bossestraat 56 - Recreatieoord Parcival, (buiten - 24 uur), Zeelandsedreef 1 - Recreatiepark Luijtenbroek (buiten - 24 uur), Luijtenbroek 3 Zeeland - Basisschool ‘t Oventje (buiten - 24 uur), Voor-Oventje 16 - Tennisvereniging Set 77 (binnen - 24 uur), Boekelsedijk 1a - Woningen Boterbloem 24 t/m 58 (binnen - 24 uur), Boterbloemcomplex - De Vlashoeve (buiten - 24 uur), Puttelaar 37 - Rabobank Zeeland (binnen - 24 uur), Kerkstraat 32 - Sporthal De Hekel (buiten - 24 uur), Vlasroot 35 - Taxibedrijf Van Gerwen (buiten - 24 uur), Hogeweg 14 - Van Boekel (buiten - 6.00 tot en met 22.00 uur), Voederheil 3 - Camping De Heische Tip, Straatsven 4 (binnen openingstijden receptie, tel. 0486-451458) - Camping De Peelrand (binnen - 24 uur), Weversweg 5 - Buurtschap de Trent, bij Fam. van Dijk, Trentsedijk 20 (achter het woonhuis onder de overkapping - 24 uur) Reek - Het Wapen van Reek (buiten - 24 uur), Nieuw Heijtmorgen 20 - Sportpark VV Achilles (buiten - 24 uur), Mgr. Suijsstraat 35 - Tennisvereniging Reek (buiten - 24 uur) De Scheenen 7

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 9 november 2012

15


Uittreksel/afschrift GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) aanvragen (met DigiD) Wegwijzer Portefeuilleverdeling Burgemeester Doorn: algemene zaken, openbare orde en (integrale) veiligheid, personeelszaken, Informatie-en automatiseringsbeleid Wethouder H. Tindemans (Progressief Landerd): openbare werken, financiën, handhaving, duurzaamheid, natuur en landschapsbeleid, monumenten, toerisme en recreatie, vervoer Wethouder H. van Dongen (CDA): VROM, (inclusief centrumplannen Schaijk en Zeeland) en economische zaken Wethouder P. Raaijmakers (DS97): Welzijn, sociale zaken, onderwijs Afspraken met de burgemeester en wethouders U kunt via de secretaresse mevrouw van Dongen of mevrouw Dekkers een afspraak maken met de burgemeester of een van de wethouders. Telefoon bestuurssecretariaat: 0486-458230. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De Wmo adviesraad bestaat hoofdzakelijk uit inwoners van de gemeente Landerd. De leden hebben op enigerlei wijze een relatie met een groepering welke zorg en/of ondersteuning vraagt bij het kunnen deelnemen aan de samenleving. De Wmo adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd bij het formuleren en uitvoeren van het Wmo-beleid. In de Wmo adviesraad hebben zitting: De heer J. de Leur (voorzitter), tel. 0486- 461510 Mevr. M. van Gerwen-van Kessel (secretaris), tel. 0486-411332 De heer P. van Dongen (penningmeester), tel. 06-13655929 Mevr. A. van Antwerpen, tel. 06-53239744 De heer N. van den Bergh, tel. 0486-463256 Mevr. A. Lucius, tel. 0486-461689 Mevr. G. van Boxtel-van Berkel, tel. 0486-475613 De heer H. Langendijk, tel. 0486-461351 Mevr. C. van Asseldonk, tel. 0486-453736 De heer J. van Hoogstraten, tel. 0486-464257 De heer W. van Dalen, 0486-462054 of 06-12717761 Wmo Loket Voor meer informatie en vragen met betrekking tot de Wmo kunt u terecht bij het zorgloket. Het zorgloket is open op werkdagen van 09 tot 12 uur en telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09 tot 17 uur (let op: vrijdagmiddag tot 16 uur) via 0486-458111. Ook op de website is informatie beschikbaar: www.landerd.nl/zorgloket. Aanzet (algemeen maatschappelijk werk) Aanzet helpt iedereen met wat wij noemen ‘psychosociale problemen’. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing. U kunt bij Aanzet terecht voor informatie, advies, individuele begeleiding, begeleiding in groepen en nog veel meer. Onze hulp en diensten zijn vrij toegankelijk (gratis). Onze hulpverlening is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. De spreekuren zijn als volgt: Schaijk, Netjeshof 1a, 5374 AC, tel. 0486-461258, maandag van 09 tot 10 uur, woensdag van 09 tot 10 uur. Zeeland, Brouwerspad 13a, 5411 BG, tel. 0486-453988, woensdag van 09 tot 10 uur. Advies en steunpunt huiselijk geweld Advies en steunpunt huiselijk geweld Brabant-Noord: tel. 0900-1262626. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Het CJG geeft antwoord op alle vragen over opgroeien en opvoeden. In het CJG werken organisaties samen die zich met jeugd, opgroeien en opvoeden bezighouden. In Landerd zijn twee inlooppunten van het CJG. De openingstijden van de inlooppunten zijn: Schaijk: Netjeshof 1a, maandag van 09 tot 12 uur. Zeeland: Brouwerspad 13a, woensdag van 09 tot 12 uur.  Tel. 0800-2540000 (gratis) / www.cjggeeftantwoord.nl Ouderensteunpunten Voor informatie, advies of ondersteuning bij het zoeken naar (nieuwe) mogelijkheden op het gebied van wonen, zorg en welzijn: steunpuntcoördinator Ria Richters, tel. 06-23403327 of e-mail: rrichters@rigom.nl (dinsdag, woensdag en donderdag) of tijdens de inloop: tweede woensdag van de maand in het Wapen van Reek (van 9.30 tot 11 uur), derde dinsdag van de maand in De Phoenix Schaijk (van 9.30 tot 11 uur) en de vierde dinsdag van de maand in Compostella Zeeland (van 9.30 tot 11 uur). Lidmaatschap is niet vereist en de ondersteuning is gratis. Met enige regelmaat verschijnt de Seniorenwijzer in weekblad Arena met meer verwijzingen naar verschillende organisaties die voor ouderen van belang kunnen zijn. Verder vindt u ook veel informatie via: www.landerd.nl of tel. 0486-458111, in de gemeentegids van Landerd, in de informatiegids ‘Ouder worden in gemeente Landerd’ en www.rigom.nl.

16

Bij de gemeente Landerd kunt u nu eenvoudig digitaal een uittreksel/afschrift uit de GBA aanvragen. De betaling gaat via de internetkassa waarbij gebruik gemaakt kan worden van een aantal betaalmethoden. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht. Via onderstaande link kunt u een afschrift of uittreksel uit het GBA aanvragen. Houd uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand. Soms hebt u een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) nodig. Bijvoorbeeld als u examen doet of zich wilt inschrijven voor een woning, school of opleiding. In het uittreksel staan in ieder geval uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt het uittreksel aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

informatie op staan zoals uw burgerlijke staat of de datum waarop u in de gemeente bent komen wonen. Ook is het mogelijk om een uittreksel aan te vragen waarop al uw gezinsleden staan vermeld. Heeft u een uittreksel nodig voor een buitenlandse instantie, dan kunt u een meertalig uittreksel krijgen.

Informatie over de Landerdse dorpshuizen?

www.dorpshuizenlanderd.nl Openbare bekendmaking gewijzigd Hooibergenbeleid Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat zij in de vergadering van 23 oktober 2012 het Hooibergenbeleid van de gemeente Landerd hebben geactualiseerd.

Bij de gemeente Landerd kunt u het uittreksel GBA digitaal aanvragen. U vindt de link in de webwinkel op de homepage van de gemeentelijke Toelichting Het vanaf 2008 bestaande Hooibergenbeleid van de gemeente Lanwebsite www.landerd.nl. derd biedt de mogelijkheid om onder voorwaarden extra bebouwing bij een woning/bedrijf te realiseren, in de vorm van een hooiberg. Een Geef aan voor welk doel of welke instantie u het uittreksel nodig hooiberg kan voor diverse functies worden ingezet. heeft. Op die manier weet de ambtenaar welke gegevens op uw uittreksel moeten staan. Afhankelijk van uw doel, kan er namelijk extra Nu in de praktijk verwarring blijkt te bestaan over de mogelijkheid om publieksgerichte en niet-publieksgerichte functies te stapelen, Politie alsmede over de maximale oppervlakte die een hooiberg in geval Wijkagenten: van een combinatie van functies mag hebben, wordt thans gekozen Femke van Eerd (Reek en Schaijk) en voor een duidelijke tweedeling. Indien een hooiberg niet voorziet in Gerrit van de Kerkhof (Zeeland). publiekgerichte functies en enkel voor privédoeleinden in gebruik geLoket politie: Schutsboomstraat 12, 5374 CC Schaijk. nomen wordt, mag de oppervlakte van een hooiberg maximaal 50 m2 Open: maandag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag van bedragen. Wanneer de hooiberg voorziet in functies die als publieksge16.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. richt worden beschouwd, bedraagt de maximale oppervlakte van een hooiberg maximaal 70 m2. 112 bij spoed, levensgevaar of heterdaad 0900 - 8844 voor aangifte, vragen, meldingen (lokaal tarief) 0800 - 7000 voor Meld Misdaad Anoniem Het gewijzigde Hooibergenbeleid treedt per direct in werking. www.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie Nadere informatie Het gewijzigde hooibergenbeleid kunt u vinden op www.landerd.nl. RIGOM (Regionale Instelling Gecoördineerd Ouderenwerk Maasland) Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. T. Reijnen voor informatie en advies,diensten en activiteiten voor 55-plusvan de afdeling Ruimte, tel. 0486-458163. Bezwaar of beroep is niet sers, tel. 0412-653232. mogelijk. BrabantZorg Wonen met zorg, BrabantZorg Thuiszorg, welzijn, dagzorg, behandeling en begeleiding, acute zorg (regelt u via) BrabantZorg Klantenservice 0412-622678, Compostella 0486458585 of Nieuwe Hoeven 0486-461751. De Ontmoeting De Ontmoeting organiseert activiteiten voor ouderen in de gemeente Landerd. U kunt hiervoor terecht bij Compostella, Franciscushof 1 in Zeeland. Tel. 0486-458585. Naam: ................................................................................................. Thuiszorg Pantein, tel. 0900-8803 / www.thuiszorgpantein.nl Persoonlijke Verzorging,Verpleging en Hulp bij huishouden. Adres: ................................................... Postcode: ........................... Mantelzorgwinkel, tel. 0413 -334780. Informatie en ondersteuning aan mantelzorgers die langdurig en intensief zorg verPlaats: ............................. E-mail: ..................................................... lenen aan een naaste en professionals op het gebied van welzijn, zorg en onderwijs. Zorgcoöperatie Schaijk, secretariaat: Hans Bink, Kuilier 9, T: (overdag) ........................... Meldingsdatum: ....... - ....... - 2012 5374 JM Schaijk, tel: 0486 462400, e-mail: hans.bink@wxs.nl

Melding Openbare Ruimte Afdeling Realisatie en Beheer

Huur sporthallen en gymzaal Voor de huur van de sporthallen De Hekel, De Eeght en de gymzaal kunt u terecht op onze website. Daar kunt u online een van deze accommodaties reserveren. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar verhuur@landerd.nl of bel 0486-458111. Storingsdienst voor noodgevallen (buiten kantooruren) Het speciale storingsnummer buiten kantooruren is: 0486-464246. Dit toestel is aangesloten op een antwoordapparaat dat regelmatig wordt afgeluisterd. Wat is een noodgeval buiten kantooruren: - rioolverstopping op gemeentegrond, waarvan de oplossing geen uitstel duldt; - gevaarlijke situaties op gemeentegrond, bijvoorbeeld een omgevallen boom over de weg, omvergereden lichtmast waarvan de stroomkabels vrijliggen; - kappen van bomen in eigendom van de gemeente Landerd; - schade aan gemeente-eigendommen, bijvoorbeeld ingegooide ruiten. Meldpunt voor klachten en opmerkingen over fietsknooppunt-routes Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant Postbus 1039, 5200 BA ‘s-Hertogenbosch Email: marketing@regio-vvv.nl Meldpunt voor klachten en opmerkingen over wandelknooppunt-routes Landerd Platform Toerisme Landerd p/a Postbus 28, 5374 ZG Schaijk  Email: info@toerismelanderd.nl

Betreft klacht/verzoek om (kleine) reparatie: (omschrijving/straat/plaats) Kleine reparatie aan wegen / paden .......................................................................................................... Gebreken aan verkeersborden / straatnaamborden ......................................................................................................... Verstopte straatkolken ......................................................................................................... Illegaal gestort vuil / zwerfvuil ......................................................................................................... (Uitzicht) belemmerende beplanting e.d. ......................................................................................................... Gebreken aan afrasteringen / banken / speeltoestellen ......................................................................................................... Aangereden straatlantaarn ......................................................................................................... Iets anders, namelijk ......................................................................................................... ......................................................................................................... ......................................................................................................... Deze melding kunt u ook doorgeven via www.landerd.nl

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 9 november 2012


Natuurwerkdag 2012 Scouting Schaijk organiseerde op 3 november 2012 in samenwerking met de Gemeente Landerd voor de derde maal op rij de Natuurwerkdag in Landerd.

Gevonden en verloren voorwerpen

Door het slechte weer waren er een aantal afmeldingen maar toch waren er zo’n 35 deelnemers die de handen uit de mouwen staken. Onder aanvoering van wethouder Peter Raaijmakers ging Scouting Schaijk aan de slag om de Reekse Heide aan de Corridorweg op te knappen. Binnen dit natuurgebied bevindt zich een heidegebied dat dicht dreigt te groeien door jonge berkenbomen. Om de heide te behouden moet deze wel open blijven. De deelnemers spanden zich daarom de gehele ochtend in om de heide weer vrij te maken. En met een goed resultaat. De gemeente Landerd bedankt de deelnemers dan ook voor hun inzet.

Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de gemeente (en niet bij de politie) worden gemeld tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis (mevr. M. van Schijndel) aan de Kerkstraat 39 te Zeeland, tel. 0486-458111.

Landerd dankt alle deelnemers aan de Natuurwerkdag 2012.

Activiteiten- en evenementenkalender Za. 10-11-2012 vanaf 20:00 uur Loterij in Ambianz, S.C. De Smouskes Za. 10-11-2012 vanaf 20.30 uur 11-11-bal, Dorpshuis De Phoenix, Stg. Carnaval De Moeslanden Zo. 11-11-2012 Veldtoertocht, bosgebied Steenbergen-Schaijkse Heide, WSC Zeeland Zo. 11-11-2012 vanaf 13:30 uur Onthulling nieuwe jeugdprins(es), Dorpshuis De Phoenix Stg. Carnaval De Moeslanden Zo. 11-11-2012 t/m za. 17-11-2012 Collecte Stg. NSGK voor het gehandicapte kind Di. 13-11-2012 Reparatie autoruitschade, Europaplein, Raypareer Za. 17-11-2012 van 08:00 tot 16:00 uur Jeugdveldrijden, De Louwstraat, Stg. Wielerevenementen Schaijk Zo. 18-11-2012 Veldtoertocht WSC Zeeland Zo. 18-11-2012 t/m za. 24-11-2012 Collecte Nationaal MS Fonds in Landerd, Nationaal MS Fonds Zo. 25-11-2012 t/m za. 01-12-2012 Collecte Stg. Leger des Heils Fondsenwerving

NL-Alert: direct informatie bij een noodsituatie NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Kijk op nl-alert.nl of jouw mobiel al geschikt is. Hoe werkt het? De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend. Waarom NL-Alert? Met het nieuwe aanvullende alarmmiddel NLAlert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Hoe weet ik of mijn telefoon NL-Alert berichten kan ontvangen? Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet de telefoon geschikt zijn en moet je NL-Alert instellen op je mobiele telefoon. Op nl-alert.nl staat welke mobiele telefoons al geschikt zijn en de instructies voor jouw mobiele telefoon. Vanaf wanneer? NL-Alert wordt vanaf november 2012 in heel Nederland geïntroduceerd. Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Kijk op nl-alert. nl of jouw mobiel al geschikt is.

Vragen? Mocht je vragen hebben, ga naar nl-alert.nl.

Vooraankondiging ‘Uit met Ouders’ Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met de cafés: de Drie Heere, de Potter, Herberg d’n Brouwer, Ambianz, politie, gemeente, GGD en Novadic-Kentron ‘Uit met Ouders’: een informatieve kroegentocht voor ouders in de gemeente Landerd. Stappen, u heeft het vroeger vast ook gedaan, met vrienden naar de kroeg, een biertje drinken. Een herkenbaar en geaccepteerd gebeuren. Nu heeft u zelf tieners in de leeftijd van 13 - 17 jaar, die ( binnenkort) op stap gaan. Misschien bent u wel nieuwsgierig naar hoe dat stappen er tegenwoordig aan toe gaat en waar uw kinderen nu of in de toekomst te vinden zijn, dan krijgt u nu de kans om dit te ervaren. Duik samen met ons op 11 december in de uitgaanswereld van Landerd en schrijf u in voor ‘Uit met ouders’. Op deze uitgaansavond zijn de jongeren niet welkom. ‘Uit met ouders’ is intussen een bekend fenomeen geworden, onder meer in Eindhoven, Breda, St. Oedenrode, Deurne. Na de vele succesvolle edities wordt ‘Uit met ouders’ voor het eerst in Landerd georganiseerd. Op 11 december worden er vier verschillende interactieve presentaties gegeven in diverse uitgaansgelegenheden, twee in Zeeland en twee in Schaijk. Deze zijn gericht op het thema ‘Veilig uitgaan’. Tijdens deze presentaties krijgt u tips en handvatten, kunt u vragen stellen aan deskundigen en onderling ervaringen uitwisselen. Voor de gemeente Landerd gaan we natuurlijk naar horecagelegenheden in Zeeland en Schaijk, we hebben hiervoor een bus geregeld die ouders naar de verschillende locaties zal rijden. De avond begint In Schaijk om 19.15 uur en in zeeland 19.30 uur met een welkom door burgemeester Doorn en wethouder Dhr. P. Raaijmakers. De avond eindigt omstreeks 22.15 uur. Na een korte inleiding gaan we naar het uitgaansgebied. Daar bezoeken raadsleden en ouders in groepen verschillende cafés. In elk café wordt een korte presentatie gegeven over de thema’s: • Alcohol en jongeren door de GGD, • Drugs en jongeren door Novadic Kentron, • Uitgaan en Veiligheid door Politie • Helder theater met ‘Puber en dan?’ (gericht op de carnaval) Aanmelden Bent u geïnteresseerd in ‘Uit met Ouders’ en heeft u een zoon/dochter die op stap gaat of binnenkort misschien op stap zal gaan, dan kunt u zich uiterlijk 4 december 2012 aanmelden. Dit kunt u doen door een email te sturen naar info@cjggeeftantwoord.nl met uw contactgegevens en de het aantal personen. U kunt ook bellen naar 08002540000. Hier kunt u ook terecht voor eventuele vragen.

Let op: Voor het doen van aangiften van verloren waardepapieren zoals rijbewijs of paspoort dient u zich wel bij de politie te melden! De afgelopen weken zijn de volgende zaken gemeld: Gevonden voorwerpen - 1-10-2012, bij de Rabobank in Zeeland: Zwarte herenfiets van het merk Gazelle Populair met terugtraprem. - 07-10-2012, Schoolstraat (kruising Kerkstraat) Zeeland: Sleutelring met daaraan 2 zilverkleurige sleutels. - 11-10-2012, Schaijk: Sleutelhanger in hartvorm Barcelona met kettingen en ringen en een huissleutel van het merk Fixet. Verloren voorwerpen - 02-10-2012, bij De Bokkensprong Schaijk: Sleutelbos met 3 sleutels aan een sleutelring. - 5-10-2012, Rondom het gemeentehuis Zeeland of Koetshuis Reek: Sleutelhanger met legopoppetje (Star wars) met daaraan vier sleutels (1 VW autosleutel, 2 huissleutels en een andere sleutel). - Begin oktober, van de Brand naar centrum Zeeland: Gouden trouwring met inscriptie ‘Henk 14-7-71’. - 19-10-2012, Corridorweg of Reekseweg in Zeeland: Zilvergrijs met zwarte Samsung SGH-D900i (serienr. 355393025433277) Vermiste en gevonden dieren Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren. Indien u een huisdier vermist, kunt u binnen 2 weken contact opnemen met: Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, Aengelbertlaan 30, 5342 LA Oss, tel. 0412-638497 of met de dierenambulance, tel. 0888-11341006. De dierenopvang heeft wettelijk een bewaarplicht van 2 weken, daarna mogen ze het dier elders plaatsen. Ook als u een (huis)dier vindt kunt u contact opnemen met Dierenopvang Maasland of met de dierenambulance.

Algemene Plaatselijke Verordening Verleende vergunningen Door de burgemeester en/of het college van burgemeester en wethouders is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning verleend voor: • jeugdveldrijden op 17-11-2012, locatie De Louwstraat (5374 CG), vergunning verzonden op: 02-11-2012 Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Meer informatie over het indienen van bezwaar en beroep kunt u vinden op www.landerd.nl. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw R. van Oss de afdeling Ruimte, team Vergunningen, toezicht en handhaving van het gemeentehuis, tel. 0486-458154. Algemene informatie Voor evenementen dient u het aanvraagformulier voor evenementen te gebruiken. Deze kunt u downloaden van onze website www.landerd. nl. Voordat u het aanvraagformulier invult, raden wij u aan om eerst de ‘evenementencheck’ te doen. Zo kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of dat u kunt volstaan met een melding. De ‘evenementencheck’ kunt u raadplegen op www.landerd.nl.

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 9 november 2012

17


Omgevingsvergunningen

Bezwaarschriftencommissie Datum: 14 november 2012 Plaats: Raadzaal, Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5 te Schaijk Hoorzittingen 19.00 uur: Bezwaarschrift tegen een van rechtswege verleende omgevingsvergunning 19.30 uur: Bezwaarschrift inzake de afwijzing van een tegemoetkoming in planschade Belangstellenden zijn van harte welkom.

Rondleiding bij archeologische opgravingen Op maandag 19 november aanstaande is het mogelijk om een korte rondleiding en toelichting te krijgen bij de archeologische opgravingen die in de periode van 12 tot 19 november plaats vinden in Zeeland. De rondleiding start om 15.15 en 16 uur en duurt ongeveer 30 minuten. Er wordt verzameld aan de Voederheil tussen huisnummer 14 en 16. Aanmelden voor 15 november Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Piet Huvenaars van de Heemkundekring Zeeland op telefoonnummer: 06 44378506. Er is plaats voor 20 personen per rondleiding. Meldt u aan voor 15 november aanstaande.

Militaire oefening In de periode 5 tot en met 16 november 2012 vindt er op grondgebied van de gemeente Landerd een militaire oefening plaats.

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning: • Scheltseweg 3, 5374 EB Schaijk; het uitbreiden van een bedrijfshal en een kantoor en het wijzigen van de gevel (ontvangen 23 oktober 2012) • Willevenstraat te Schaijk, Runstraat (achter nr. 29) te Schaijk, bij Heijtmorgen 4 te Reek, in Hertenpark Reek, bij Melkpad 122 te Zeeland, bij Boterbloem 24 te Zeeland en bij Langenboomseweg 46 te Zeeland; het kappen van respectievelijk 1 beuk en 1 eik, een eik, een eik, 5 dennen en 2 eiken, een beuk, een es, een eik (ontvangen 29 oktober 2012) • Melkpad 51, 5411 GC Zeeland; kappen van een lindeboom (ontvangen 29 oktober 2012) • Reekseweg tegenover nummer 2, 5411 RB Zeeland; plaatsen van een aankondigingsbord t.b.v. de halfvastenfeesten (ontvangen 30 oktober 2012) • Mgr. Suijsstraat 8 en 10, 5375 AG Reek; brandveilig gebruik van LZK-school De Vlinder (ontvangen 29 oktober 2012) Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning: • Willibrordusweg 13, 5374 NE Schaijk; bouwen van een bijgebouw. De aanvraag is ontvangen op 27 augustus 2012. De termijn van afhandeling is verlengd met zes weken. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden d.d. 26 oktober 2012. Ontvangen sloopmeldingen: • Molenaarstraat 2, 5374 GG Schaijk; slopen van een woning (ontvangen 29 oktober 2012) In dit stadium van de procedure kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Verleende omgevingsvergunningen: • Haagstraat 19, 5374 CT Schaijk; milieuneutraal veranderen van een inrichting. Vergunning verzonden d.d. 29 oktober 2012. • Brouwershof 8, 5375 AD Reek; kappen van 5 zomereiken en 1 vogelkers. Vergunning verzonden d.d. 30 oktober 2012. • Vaandriglaan 1, 5411 DA Zeeland; bouwen van een halfvrijstaand woonhuis. Vergunning verzonden 30 oktober 2012. • Vaandriglaan 3, 5411 DA Zeeland; bouwen van een halfvrijstaand woonhuis. Vergunning verzonden 30 oktober 2012. • Hoekstraat 3, 5374 GA Schaijk; bouwen van een tuinhuis. Vergunning verzonden 30 oktober 2012.

Huisnummerbesluiten: • De huisnummers Hogeweg 21a, 5411 LP Zeeland (t.b.v. woning) en Hogeweg 21b, 5411 LP Zeeland (t.b.v. bedrijfshal) zijn ingetrokken. De huisnummers Hogeweg 21a, 5411 LP Zeeland (t.b.v. bedrijfshal) en Hogeweg 21b, 5411 LP Zeeland (t.b.v. woning) zijn vastgesteld. Dit besluit is verzonden d.d. 26 oktober 2012. • Het huisnummer Kerkstraat 81, 5411 EC Zeeland, is ingetrokken vanwege sloop van het desbetreffende pand (een kas). Dit besluit is verzonden d.d. 26 oktober 2012. • De huisnummers Mackenhof 2 t/m 14 (even), 5374 DH Schaijk, zijn ingetrokken vanwege intrekking van de desbetreffende bouwvergunning. Dit besluit is verzonden d.d. 26 oktober 2012. • Pastoor van Winkelstraat 34a, 5374 BJ Schaijk is toegekend t.b.v. een commerciële ruimte. Dit besluit is verzonden d.d. 26 oktober 2012. Belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaande besluiten tot verlening van de desbetreffende vergunningen/huisnummerbesluiten kunnen hiertegen op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking(en) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. In het bezwaarschrift moet duidelijk gemaakt worden waarom u bezwaren heeft en welk belang van u wordt geschaad. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de verleende vergunningen/besluiten. Als u dit wilt voorkomen dan moet u naast het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders ook een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening zenden aan de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, tel. 0486-458194 (bureau Vergunningen) van de gemeente Landerd.

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 9 november 2012

APK KEURING €33,00 ALL-IN - TOESLAG DIESEL €7,00 - GRATIS HERKEURING

Heeft u dun haar en wilt u dikker haar? Heeft u kort haar en wilt u langer haar? Uw dromen komen uit met de mooiste extentions van de wereld!

·

·

·

Pierre van der Burgt Voederheil 8b 5411 RK Zeeland F: 0486 450 147 I: www.autoservicelanderd.nl T: 0486 451 180

Pastoor van Winkelstraat 30 5374 BJ Schaijk 0486-463117

www.extentions.nl info@extentions.nl

Open: maandag t/m vrijdag van 8 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 14 uur

1 DAG wERKEn 1 DAG bijKomEn

EEn niErpatiënt moEt Er vEEl voor ovEr hEbbEn om EEn bEEtjE normaal tE lEvEn. Wat hEEft u ovEr voor EEn niErpatiënt? StEun onS! KijK Wat u Kunt doEn op niErStichting.nl

En wat doe jij?

Ik sta op voor de beste vriendin van Esmé

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

Zoë van Zelst (12)

ONTMOETING 2VOOR1 ELKE DINSDAG EN WOENSDAG 2E PERSOON GRATIS* Tot

Iedere 2e persoon ontvangt het Ontmoetingsmenu t.w.v. € 18,95 cadeau

aa

lpa

* kijk voor de voorwaarden op onze website, vooraf reserveren is aanbevolen.

ACTIE

Wij zijn op zoek naar :

kke

t on

der

één

da

Naast onze gewone kaart kunt u nu ook

ONBEPERKT TAPAS ETEN OP DONDERDAG T/M ZONDAG geniet van meer dan 25 tapasgerechten voor maar € 24,50 P.P. Voor meer informatie kijk op: www.deontmoeting-oss.nl Reserveren kan telefonisch via 0412 - 660636 of mailen naar reserveren@deontmoeting-oss.nl

18

Een jongeman/vrouw van ±16 jaar die 2 avonden per week en op zaterdagen van 8:00 tot 16:00 bij wil springen. Interesse? Bel gerust en vraag naar Bas Heurkens Burg van Erpstraat 101 • Berghem • t. 0412-402888 • f. 0412-403241 info@heurkensbouwmaterialen.nl • www.heurkensbouwmaterialen.nl

w w w . a r e n a l o k a a l . n l – vrijdag 9 november 2012

k

Gemeentenieuws Landerd week 45 2012  

Gemeentenieuws Landerd week 45 2012

Gemeentenieuws Landerd week 45 2012  

Gemeentenieuws Landerd week 45 2012

Advertisement