Page 1

GRATIS karriererådgivning af Coach på karrieredrøm.dk MAJ 2009

Skriv en jobansøgning - Ikke en roman

Mænd bliver hårdt ramt af krisen Der er aldrig før i Danmarks historie blevet fyret så mange mennesker på så kort tid

danmarks nye magasin for karriereminded Mænd og Kvinder

Sofia Manning

Få råd af coaching guruen

Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Arbejdsløs? Tag hvad du kan få, mens du søger drømmejobbet


Er du blevet

fyret? Der er aldrig før i Danmarks historie blevet fyret så mange mennesker på så kort tid, som det er tilfældet i dag. Og af dem der bliver fyret er det mest mænd, som bliver ramt. Tal fra dansk statistik viser, at flere mænd end kvinder står uden arbejde i 2009. Tekst Jacob Sørensen Foto Søren Jensen

18

MAJ 2009


I

disse tider kan det være hårdt at være lønmodtager. Der er aldrig før i Danmarks historie blevet fyret så mange mennesker på så kort tid, som det er tilfældet i dag. Og af dem der bliver fyret er det mest mænd, som bliver ramt. Tal fra dansk statistik viser, at flere mænd end kvinder står uden arbejde i 2009. Det plejer ellers at være lige omvendt. Ledigheden blandt danske kvinder plejer at være højest. Men nu er tallet vendt, og det er mændene, der står for skud. HVAD SKYLDES DET FYRINGERNE? Grunden til at det netop at mændene, som bliver fyret skal findes i de brancher, som har flest mænd ansat. Der er nemlig flere kvinder end mænd, der er ansat i den offentlige

For det første er det vigtigt, at være mådestabil. For de medarbejdere, som er sværeste for virksomheden at regne med, vil med stor sandsynlighed ryge først. For det andet skal du være parat til, at omstille dig. Hvis der, på en byggevirksomhed, pludselig er mindre arbejdsopgaver i netop den afdeling du arbejder, er det vigtigt at være fleksibel. Måske kunne man selv foreslå at blive flyttet til an afdeling, hvor der er mere arbejde? For det tredje er det essentielt, at lade være med at rage sig uklar med de nærmeste chefer. Hvis afdelingslederen ikke er ham eller hende, man falder mest i hak med, må man uvise professionalisme og alligevel være respektfuld og ikke være til unødig besvær.

Det er ikke i disse tider, man skal stille for høje krav til sin arbejdsgiver. I hvert fald ikke hvis man ønsker at beholde jobbet. sektor og her er fyringsrunder ikke nær så hyppige som i det private. Mænd der imod har oftere arbejde inden for brancher som byggebranchen og industrien. Og netop de brancher er blevet ramt hårdt af finanskrisen, fordi de er afhængige af større investeringer fra firmaer og private og når pengene går tilbage er det typisk her mange sparer. MAN SKAL VÆRE OMSTILLINGSPARAT Og hvad kan man som mandlig lønmodtager så lige gøre ved det? Det er naturligvis ikke muligt, at stoppe tendensen til at de brancher, som mænd typisk arbejder i klarer sig mindre godt, men man kan nu godt gøre noget for, at virksomheden ikke vælger at fyre netop dig. mindre godt, men man kan nu godt.

Man kan altså gøre meget selv. Det er så vigtigt, at man er et aktiv for virksomheden og ikke en snubletråd. Det er ikke i disse tider, man skal stille for høje krav til sin arbejdsgiver. I hvert fald ikke hvis man ønsker at beholde jobbet. Så tag i stedet, at vær mere aktiv end ellers. Det behøver faktisk ikke bare at være hårdt. Det kan faktisk også være rigtig glædeligt og følelses godt. De fleste kender vel, hvor dejligt det er, at komme hjem og være oprigtig træt. Så sover man rigtig godt. Der er, specielt for mændene, ikke plads til være at være et problem lige nu. Det er tiderne simpelthen ikke til. I disse tider kan det være hårdt at være lønmodtager. Der er aldrig før

i Danmarks historie blevet fyret så mange mennesker på så kort tid, som det er tilfældet i dag. Og af dem der bliver fyret er det mest mænd, som bliver ramt. Tal fra dansk statistik viser, at flere mænd end kvinder står uden arbejde i 2009. Det plejer ellers at være lige omvendt. Ledigheden blandt danske kvinder plejer at være højest. Men nu er tallet vendt, og det er mændene, der står for skud. DET PLEJER IKKE AT VÆRE MÆND Grunden til at det netop at mændene, som bliver fyret skal findes i de brancher, som har flest mænd ansat. Der er nemlig flere kvinder end mænd, der er ansat i den offentlige sektor og her er fyringsrunder ikke nær så hyppige som i det private. Mænd der imod har oftere arbejde inden for brancher som byggebranchen og industrien. Og netop de brancher er blevet ramt hårdt af finanskrisen, fordi de er afhængige af større investeringer fra firmaer og private og når pengene går tilbage er det typisk her mange sparer. Og hvad kan man som mandlig lønmodtager så lige gøre ved det? Det er naturligvis ikke muligt, at stoppe tendensen til at de brancher.

Hvad kan man gøre? For det første er det vigtigt, at være mådestabil. For de medarbejdere, som er sværeste for virksomheden at regne med, vil med stor sandsynlighed ryge først. For det andet skal du være parat til, at omstille dig. Hvis der, på en byggevirksomhed, pludselig er mindre arbejdsopgaver i netop den afdeling du arbejder, er det vigtigt at være.

MAJ 2009

19


Det handler om at stille de rigtige spørgsmül

18

MAJ 2009


Få råd af coaching guruen Tekst Jacob Sørensen Foto Søren Jensen

I

dissetiderkandetværehårdtat værelønmotager. Der er aldrig før i Danmarks historie blevet fyret så mange mennesker på så kort tid, som det er tilfældet i dag. Og af dem der bliver fyret er det mest mænd, som bliver ramt. Tal fra dansk statistik viser, at flere mænd end kvinder står uden arbejde i 2009. Det plejer ellers at være lige omvendt. Ledigheden blandt danske kvinder plejer at være højest. Men nu er tallet vendt, og det er mændene, der står for skud. GRUNDEN TIL DET ER MÆND Grunden til at det netop at mændene, som bliver fyret skal findes i de brancher, som har flest mænd ansat. Der er nemlig flere kvinder end mænd, der er ansat i den offentlige sektor og her er fyringsrunder ikke nær så hyppige som i det private. Mænd der imod har oftere arbejde inden for brancher som byggebranchen og industrien. Og netop de brancher er blevet ramt hårdt af finanskrisen, fordi de er afhængige af større investeringer fra firmaer og private og når pengene går tilbage er det typisk her mange sparer. Og hvad kan man som mandlig lønmodtager så lige gøre ved det? Det er naturligvis ikke muligt, at stoppe tendensen til at de brancher, som mænd typisk arbejder i klarer sig mindre godt, men man kan nu godt gøre noget for, at virksomheden ikke vælger at fyre netop dig. For det første er det vigtigt, at være mådestabil. For de medarbejdere, som er sværeste for virksomheden at regne med, vil med stor sandsynlighed ryge først.

For det andet skal du være parat til, at omstille dig. Hvis der, på en byggevirksomhed, pludselig er mindre arbejdsopgaver i netop den afdeling du arbejder, er det vigtigt at være fleksibel. Måske kunne man selv foreslå at blive flyttet til an afdeling, hvor der er mere arbejde? For det tredje er det essentielt, at lade være med at rage sig uklar med de nærmeste chefer. Hvis afdelingslederen ikke er ham eller hende, man falder mest i hak med, må man uvise professionalisme og alligevel være respektfuld og ikke være til unødig besvær. HVAD KAN MAN SELV GØRE? Man kan altså gøre meget selv. Det er så vigtigt, at man er et aktiv for virksomheden og ikke en snubletråd. Det er ikke i disse tider, man skal stille for høje krav til sin arbejdsgiver. I hvert fald ikke hvis man ønsker at beholde jobbet. Så tag i stedet, at vær mere aktiv end ellers. Det behøver faktisk ikke bare at være hårdt. Det kan faktisk også være rigtig glædeligt og følelses godt. De fleste kender vel, hvor dejligt det er, at komme hjem og være oprigtig træt. Så sover man rigtig godt. Der er, specielt for mændene, ikke plads til være at være et problem lige nu. Det er tiderne simpelthen ikke til. I disse tider kan det være hårdt at være lønmodtager. Der er aldrig før i Danmarks historie blevet fyret så mange mennesker på så kort tid, som det er tilfældet i dag. Og af dem der bliver fyret er det mest mænd, som bliver ramt. Tal fra dansk statistik viser, at flere mænd end kvinder står uden arbejde i 2009. Det plejer ellers at være lige omvendt. Ledigheden blandt danske kvinder plejer at være højest. Men nu

er tallet vendt, og det er mændene, der står for skud. Grunden til at det netop at mændene, som bliver fyret skal findes i de brancher, som har flest mænd ansat. Der er nemlig flere kvinder end mænd, der er ansat i den offentlige sektor og her er fyringsrunder ikke nær så hyppige som i det private. Mænd der imod har oftere arbejde inden for brancher som byggebranchen og industrien. Og netop de brancher er blevet ramt hårdt af finanskrisen, fordi de er afhængige af større investeringer fra firmaer og private og når pengene går tilbage er det typisk her mange sparer. FINANSKRISEN Og hvad kan man som mandlig lønmodtager så lige gøre ved det? Det er naturligvis ikke muligt, at stoppe tendensen til at de brancher, som mænd typisk arbejder i klarer sig mindre godt, men man kan nu godt gøre noget for, at virksomheden ikke vælger at fyre netop dig. ARBEJDE I DET PRIVATE Grunden til at det netop at mændene, som bliver fyret skal findes i de brancher, som har flest mænd ansat. Der er nemlig flere kvinder end mænd, der er ansat i den offentlige sektor og her er fyringsrunder ikke nær så hyppige som i det private. Mænd der imod har oftere arbejde inden for brancher som byggebranchen og industrien. Og netop de brancher er blevet ramt hårdt af finanskrisen, fordi de er afhængige af større investeringer fra firmaer og private og når pengene går tilbage er det typisk her mange sparer. Og hvad kan man som mandlig lønmodtager så lige gøre ved det.

MAJ 2009

19


The ENgineers of communication Forward-looking technology. Extraordinary materials. Timeless design. Created by Porsche Design Studio.

p o r s c h e Mobile phones

Ă&#x;9522

London | Munich | Berlin | Hamburg | Moscow | Dubai | New York | www.porsche-design.com /mobile

d e s ig n

Karrieredrøm  

Magazine karriere

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you