Page 1

Vakantiemagazine

Welko

m

Wat is er te doen op het park Lekker uit eten Actief bezig zijn Kies uit leuke en voordelige arrangementen


Hartelijk Welkom Beste gast, Wij kijken er naar uit om u straks als gast op Landal De Koornmolen te ontvangen. De parken van Landal GreenParks en de comfortabele accommodaties bevinden zich in de mooiste natuurgebieden, waar u optimaal geniet en heerlijk tot rust komt. Hier ontdekt u dat ontspannen helemaal vanzelf gaat! Om u alvast een beetje wegwijs te maken, hebben wij dit vakantiemagazine voor u samengesteld. U treft veel tips en suggesties aan om uw verblijf op en rondom ons park zo aangenaam mogelijk te maken. Ook leuke arrangementen als het Koornmolen sportief arrangement vindt u in dit magazine. Wilt u gebruikmaken van de arrangementen, dan adviseren wij u tijdig te reserveren. Jong en oud kunnen zich in alle jaargetijden prima vermaken op het park en in de omgeving. Brengt u bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp of gaat u de omgeving liever per fiets of te voet verkennen? Een aanrader is om een tocht langs de Rottemeren te maken. U vindt dit prachtige natuurgebied met de unieke Molenviergang op slechts 100 meter afstand van ons park. Wij hebben de mooiste fiets- en wandelroutes voor u uitgezocht. Op het park kunt u lekker ontspannen in het zwembad of sportief bezig zijn in ons sportcentrum. Ook hebben we een restaurant naast het park, waar u culinair kunt genieten. Reserveer vandaag nog uw tafel! Heeft u nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Kijk voor meer informatie op www.landal.nl/dekoornmolen. Wij wensen u alvast een goede reis en zien uit naar uw komst. Vergeet niet om, naast dit magazine, uw reserveringsbewijs en uw ingevulde nachtregistratieformulier mee te nemen. Met vriendelijke groet, De medewerkers van Landal De Koornmolen

2


Inhoudsopgave 4

Plattegrond

5

Maak uw verblijf compleet

6

Activiteiten en faciliteiten op en rondom het park

8

Gezellig samen uit of thuis

9

In de nabije omgeving + bestelformulier

10

Sport- en gezondheidscentrum De Koornmolen

11

Rust, ruimte en sportief bezig zijn

12

Uitstapjes in de omgeving

14

De bungalows en de prijzen

16 Routebeschrijving

Voor arrang delige e op pag menten ina 5

Belangrijke tijden

Bij aankomst op het park meldt u zich bij de receptie. Hier ontvangt u de sleutel van uw bungalow, de sleutel van de slagboom en een welkomstmap. In deze map vindt u informatie over ons park zoals actuele openingstijden, telefoonnummers en tips.

Aankomst- en vertrektijden Graag het ingevulde nachtregistratieformulier bij aankomst afgeven bij de receptie. Aankomst: maandag van 15.00 tot 18.00 uur vrijdag van 15.00 tot 18.00 uur Weekendverblijf Midweekverblijf Weekverblijf

van vrijdag 15.00 uur tot maandag 10.30 uur van maandag 15.00 uur tot vrijdag 10.30 uur van vrijdag 15.00 uur tot vrijdag 10.30 uur of van maandag 15.00 uur tot maandag 10.30 uur

Vertrek: voor 10.30 uur dient u de bungalow te verlaten Wanneer u op vrijdag of op maandag later dan 18.00 uur denkt aan te komen, neemt u dan contact met ons op via tel. 0180-63 16 54.

Openingstijden receptie/faciliteiten De openingstijden van de receptie en faciliteiten staan vermeld in de welkomstmap, die u bij aankomst ontvangt. Voor al uw vragen en het verkrijgen van informatie kunt u terecht bij de receptie.

Betalingsmogelijkheden Contant, pin, MasterCard en Visa. Geen mogelijkheid om met andere creditcards te betalen.

3


Plattegrond

houtwal legakker

89

91

87

95

93

74

76

80

78

97

82

84

99

88

86

90

105

49

107

51

109

53

45

92

85

E

47

103

101

40

37

39

41

43

35

33

38

36

34

32

30

28

26

24

22

4

6

8

10

12

14

16

18

20

31

29 83

72

70

68

66

64

62

58

60

56

54

2

27 81

79

77

75

71

73

67

69

65

63

61

59

57

55

1

3

5

7

9

11

13

15

17

19

21

23 25

I K M A F

G L

Camping

C

er

pold

ans

em

e Tw

Ingang

B

D J r

lde

po

ns

a em

e Tw

H

I Bungalow vrijstaand

Type 4B1 4-Pers.

Type 4B2 4-Pers.

Type 6D 6-Pers.

Type 6DK 6-Pers. Kinder

Niet in verhuur

Wijzigingen voorbehouden.

Faciliteiten A = Receptie B = Cafetaria ‘t Middelpunt C = Jeugd- en recreatiehonk D = Speeltuin E = Recreatiewater F = Internethoek G = Overdekt zwembad H = Wasserette I = Afvalcontainer

4

J = Autowasplaatsen K = Sport- en gezondheidscentrum De Koornmolen L = Brasserie/Restaurant ‘t Graanhuys M = Sportzaal = AED = Parkeerplaats = Plattegrond/infokast


Maak uw verblijf compleet Maak uw verblijf nog completer met een van de kant-en-klare pakketten van Landal GreenParks. Opgemaakte bedden, zachte handdoeken of ‘s ochtends genieten van vers gebakken broodjes. Heerlijk wat een luxe! Let op: een aantal arrangementen is uitsluitend vooraf te reserveren. De genoemde prijzen zijn exclusief bungalowhuur en gelden t/m 31 december 2012. Kijk op www.landal.nl/arrangementen voor een overzicht van al onze arrangementen.

vanaf

Linnen en meer

F 3,75

Opgemaakte bedden Een opgemaakt bed bij aankomst is echte luxe........... slaap lekker!

Prijs: e 3,75 per bed (excl. huur bedlinnen) Handdoekenpakket Mee naar het zwembad of gewoon heerlijk na het douchen. Het pakket wordt in uw bungalow klaargelegd en bestaat uit: - een badlaken; - een handdoek.

Comfortpakket

Maak het uzelf gemakkelijk! Het Comfortpakket bestaat uit: - een handdoekenpakket p.p.; - opgemaakte bedden bij aankomst (exclusief huur bedlinnen); - een keukendoekenpakket*; - een koffie- en theepakket*; - een badkamersetje*. * Indien u voor vijf of meer personen reserveert, ontvangt u deze artikelen dubbel.

Prijs: e 8,95 p.p. (minimaal twee personen) Voor e 17,50 p.p. extra kunt u het Comfortpakket uitbreiden met een Landal badjas en slippers. Deze artikelen mag u mee naar huis nemen.

Prijs: e 5,25 per pakket

F 8,95

Keukendoekenpakket

p.p.

Lekker praktisch! Het pakket wordt in uw bungalow klaargelegd en bestaat uit: - twee theedoeken; - een keukendoek.

Prijs: e 4,50 per pakket

Premiumpakket

F 8,95 p.p.

Maak het uzelf gemakkelijk! Het Premiumpakket bestaat uit: - een XXL handdoekenpakket p.p.; een keukendoekenpakket*; - een koffie- en theepakket*; een fles wijn*; - een badkamersetje*; een badmat per badkamer. *Indien u voor vijf of meer personen reserveert, ontvangt u deze artikelen dubbel.

Prijs: e 8,95 p.p. (minimaal twee personen) Voor e 17,50 p.p. extra kunt u het Premiumpakket uitbreiden met een Landal badjas en slippers. Deze artikelen mag u mee naar huis nemen.

Vooraf reserveren

Bel 0180-63 16 54 (tot 2 dagen voor aankomst) of stuur het bestelformulier op (minimaal 1 week voor aankomst)

5

5


Activiteiten en faciliteiten op en rondom het park Verkoop Receptie Bij de receptie kunt u terecht voor verschillende items o.a.: - Ansichtkaarten en postzegels - Diverse folders, brochures en toeristische informatie - Fax- en kopieservice - Frisdrank, snoep en ijs - Wasmunten - Visvergunning - Vouchers voor draadloos internet - Wandel- en fietsroutes

Verhuur  p ons park kunt u kiezen uit: O - Bolderwagens - Dames- en herenfietsen - E-bikes - Kinderfietsen (vanaf 8 jaar) - Kinderzitjes - Skelters Bovenstaande verhuurartikelen zijn tijdens de openingstijden van de receptie te huur. Ook kunt u voor meer informatie terecht bij de receptie.

Kindermeubilair Een kinderbed, -stoel en box zijn standaard aanwezig in de kinderbungalow. Het kinderbedlinnen is te huur voor € 5,75 (verplicht). Wanneer u een ander type dan een kinderbungalow heeft gereserveerd, kunt u een kinderbed (exclusief bedlinnen), -stoel en box reserveren voor € 4,95 per item per verblijf.

Algemene faciliteiten Centrumgebouw Aan het begin van Landal De Koornmolen vindt u het centrumgebouw. Hier bevindt zich o.a. het overdekte zwembad, het restaurant en Sport- en gezondheidscentrum De Koornmolen. In het centrumgebouw kunt u ook terecht voor een lekker kopje koffie. Ook vindt u hier de receptie, waar u terecht kunt voor diverse wandel- en fietsroutes, uitgebreide toeristische informatie en ansichtkaarten voor het thuisfront. Tevens kunnen wij u helpen wanneer u fietsen, kinderzitjes, skelters of bolderwagens wilt huren.

Internet Op vakantie gewoon mailen of de thuisblijvers verrassen met uw vakantiefoto’s? Alleen bij de receptie kunt u gebruikmaken van draadloos internet. De receptie verkoopt de benodigde vouchers.

Wasserette De wasserette is dag en nacht geopend en bevindt zich op de naast­ gelegen camping. Munten voor de wasmachine zijn te koop bij de receptie. De droogtrommel werkt op munten van € 0,50.

Supermarkt/koopavond Op het park is geen supermarkt aanwezig. Voor uw boodschappen kunt u terecht bij de supermarkt in Zevenhuizen. Op vrijdag is het koopavond in Zevenhuizen. De winkels zijn dan tot 21.00 uur geopend. Ook in Rotterdam en Zoetermeer is het op vrijdag koopavond. In Gouda en Den Haag kunt u op donderdag tot 21.00 uur winkelen.

Sportief bezig zijn Speel- en sportveld Even lekker een partijtje voetbal spelen? De velden, te vinden op de naastgelegen camping, bieden u de mogelijkheid om volop sportief bezig te zijn.

6


Sport- en gezondheidscentrum De Koornmolen Het sportcentrum (400 m2) beschikt over een moderne ruimte, welke is uitgerust met diverse cardio- en fitnessapparatuur. Dit alles onder professionele begeleiding. Fitness is voor iedereen, jong en oud, een geschikte en gezonde manier van bewegen. Tijdens en na uw trainingen zorgen wij ervoor dat u op een verantwoorde wijze uw fitheid en conditie op een hoger peil brengt. Ook is er het speciale Koornmolen sportief arrangement. Kijk voor meer informatie op pagina 11.

Gaat u de omgeving per fiets of te voet verkennen? Landal De Koornmolen is vanwege de uitstekende ligging een goede uitvalsbasis voor allerlei fiets- en wandeltochten. Bij de receptie liggen fiets- en wandelroutes voor u klaar. De heldere routebeschrijvingen brengen u steevast langs de fraaiste plekken van de omgeving. Zo komt u langs bijzondere bezienswaardigheden, waar u anders zo langs zou fietsen of lopen.

Speciaal voor kinderen Speeltuintje Er is een speeltuintje op de naastgelegen camping. Het gebruik hiervan is op eigen risico.

Skelters Wilt u uw kind autorijles geven? Oefen dan de stuurmanskunst op een skelter. Kinderen kunnen het hele park over met de skelter. Deze is te huur via de receptie. Het is niet toegestaan om met de skelter het park te verlaten.

Tafeltennis Voor de liefhebbers is op de naastgelegen camping een tafeltennistafel aanwezig. Gebruik hiervan is gratis. Mocht u de batjes en balletjes thuis vergeten zijn, dan kunt u terecht op de naastgelegen camping.

Lekker ontspannen Zwembad Landal De Koornmolen beschikt over een eenvoudig overdekt zwembad. Het zwembad is tevens zeer beperkt geopend (m.u.v. regionale schoolvakanties) i.v.m. zwemlessen. Op speciale tijden kunt u deelnemen aan diverse activiteiten bijvoorbeeld aqua-mix, ouderen zwemmen, trimmen, babyzwemmen en baantjes zwemmen. De openings足tijden vindt u in de welkomstmap, die u bij aankomst ontvangt.

Viswater Als u van vissen houdt, kunt u terecht bij de Hennipsloot. Heerlijk ontspannen een hengeltje uitgooien in de ongerepte natuur. Een visvergunning is wel vereist. Deze is te koop bij de receptie.

7


Gezellig samen uit of thuis

Cafetaria ’t Middelpunt Hier kunt u met het hele gezin terecht voor heerlijke gerechten tegen een kleine prijs. Terwijl uzelf geniet van een hapje en een drankje, kunt u uw spelende kinderen in de gaten houden in de speeltuin of het speelveld. Ons patat- en snackhoekje biedt u een ruime keus aan diverse heerlijke snacks, menu’s en natuurlijk patat. Ook om mee te nemen naar uw bungalow. Cafetaria ‘t Middelpunt is geopend in de regionale mei- en zomervakantie.

Vergaderen in het groen Ook voor zakelijke afspraken kunt u bij Landal De Koornmolen goed terecht. ‘t Middelpunt is de ideale plek om vergaderingen te houden. De zaal is geschikt voor maximaal 80 personen.

Verse broodjes Een dag tijdens de vakantie begint pas goed met vers gebakken broodjes en croissants? In de weekenden van april tot september en dagelijks tijdens de regionale zomervakantie zijn er broodjes verkrijgbaar in het centrumgebouw. U kunt de broodjes een dag van tevoren bestellen.

8

Brasserie ‘t Graanhuys Na een dag in de vrije natuur heeft u vast trek gekregen. Wat is er lekkerder dan een heerlijk diner in het restaurant naast ons park. Brasserie ’t Graanhuys biedt met haar aparte sfeer en inpandige molen een gevoel van huiselijkheid. ‘t Graanhuys is daardoor de perfecte plaats om samen met familie, vrienden of zakenpartners lekker bij te praten en te smullen van de heerlijke gerechten. In het restaurant kunt u genieten van diverse gerechten. Maar ook voor een lekker kopje koffie, lunch of diner bent u hier van harte welkom. Brasserie ‘t Graanhuys is uitermate sfeervol en geheel gebouwd in de sfeer van de (Koorn)molen. De brasserie biedt plaats voor 120 personen. Tevens is er een groot terras, waar het bij mooi weer heerlijk vertoeven is. Wij heten u dagelijks vanaf 12.00 tot 23.00 uur van harte welkom in onze brasserie. Op maandags is de brasserie gesloten. Wij raden u aan om van tevoren te reserveren via tel. 0180-32 89 28.


In de nabije omgeving Rottemeren

Bergschenhoek (ca. 6 km)

Met de Croosboot vaart u langs de gebieden: het Lage en het Hoge Bergse Bos, de Zevenhuizerplas en de Bleiswijkse Zoom. In deze gebieden zijn volop mogelijkheden voor o.a.: wandelen, skaten, skeeleren, paardrijden, zwemmen, varen, zeilen, kanovaren, waterfietsen en vissen. Geniet van het mooie, rustgevende natuur- en recreatiegebied waarin vele fraaie vogels en bloemsoorten te vinden zijn. In de wintermaanden, als er ijs ligt, kunt u op de Rottemeren schaatsen en als er sneeuw ligt, kunt u hier zelfs langlaufen.

Hoge Bergse Bos Ten zuiden van het park ligt in het recreatiegebied Hoge Bergse Bos de openbare golfbaan. Ook vindt u er een parcours voor mountainbikers, een klimwand en is het mogelijk om te skiën op de kunstskibaan. Lage Bergse Bos Het nabijgelegen Lage Bergse Bos is een parkachtig recreatiebos speciaal bestemd voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Molens In het zomerseizoen draaien regelmatig de molens op de 18e eeuwse Molenviergang (gelegen achter het park). Deze vier molens voerden vroeger trapsgewijs het laaggelegen overtollige polderwater naar de Oude Rijn. De molens kunt u van dichtbij aanschouwen.

De Zevenhuizer Plas (ca. 15 km) Ten zuiden van het park vindt u de Zevenhuizer Plas met een zandstrandje. Hier kunt u zowel ‘s winters als ‘s zomers duiken. In de zomer kunt u er ook surfen.

# Bestelformulier

Reservee r tijdig!

Reserveer aan de hand van dit formulier uw pakket of arrangement! Vul vandaag dit formulier nog in en stuur dit op of bel 0180-63 16 54 om uw pakket of arrangement te reserveren. U kunt tot één week voor aankomst reserveren door dit bestelformulier in te zenden. Telefonisch reserveren kan tot twee dagen voor aankomst.

Voor alle prijzen en te reserveren perioden van deze pakketten en arrangementen zie pagina’s 5 en 11. Wij reserveren graag het volgende: c c c c c

_____ _____ _____ _____ _____

x x x x x

Opgemaakte bedden bij aankomst Handdoekenpakket Keukendoekenpakket Comfortpakket _____ x badjas en slippers Premiumpakket _____ x badjas en slippers

c _____ x Fietsarrangement c e-bike c week c midweek c weekend c _____ x Koornmolen sportief arrangement c week c midweek c weekend

pagina 5

pagina 11


Sport- en gezondheidscentrum De Koornmolen Maak ook eens kennis met Sport- en gezondheidscentrum De Koornmolen. Het sportcentrum (400 m2) beschikt over diverse cardio- en fitness­apparatuur voor elke doelgroep. Dit alles onder professionele begeleiding. Tijdens en na uw trainingen zorgen wij ervoor dat u op een verantwoorde wijze uw fitheid en conditie op een hoger peil brengt.

Cardio Fit

Recreatie fitness

Tip: reserveer het Koornmolen sportief arrangement (zie pagina 11). U kunt dan onbeperkt deelnemen aan de sportactiviteiten die in het sportcentrum georganiseerd worden.

Fitness is voor iedereen, jong en oud, een geschikte en gezonde manier van bewegen. Het sportcentrum is de hele dag door toegankelijk, waardoor u zelf kunt bepalen wanneer er ruimte is voor een uurtje trainen en wanneer het tijd is voor een lekker kopje koffie. Voor velen, zowel beginners als gevorderden, een ideale uitkomst.

# Bestelformulier voor: Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon overdag: E-mail adres: Reserveringsnummer*: Aankomstdatum: *Dit nummer staat in de brief die u bij dit magazine heeft ontvangen.

Heeft u het bestelformulier volledig ingevuld? Knip het formulier uit en stuur deze in een voldoende gefrankeerde envelop naar:

Landal De Koornmolen Tweemanspolder 6a 2761 ED Zevenhuizen (Zuid-Holland)

10

Cardio Fit is bij uitstek geschikt voor mensen die gericht aan hun conditie willen werken. Het centrum beschikt over een uitgebreid cardio-circuit waarin loopbanden, steppers, bikes en roeimachines zeker niet ontbreken. Een uiterst efficiĂŤnte manier van trainen, die uw conditie snel op peil brengt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het sportcentrum.

Reservee r tijdig! M/V


Fietsen, wandelen of liever relaxen? Wandel- en fietsen in het Groene Hart Wandelen en fietsen is ultiem genieten van de weidse poldernatuur in het Groene Hart, midden tussen de molens en de poldersloten. Zeker in de omgeving van Landal De Koornmolen. Een prachtige wandeling langs wuivende rietstengels aan de Rottemeren of fietsen langs grazend vee in het weiland. De mooiste wandel- en fietsroutes rondom het park hebben we voor u klaar liggen bij de receptie. Een echte wandelaanrader: van de eerste vrijdagavond in juli t/m de laatste vrijdagavond in augustus kunt u elke vrijdagavond, onder begeleiding, de Zevenhuizen Natuurwandeling maken. Dit is een natuurexcursie in het natuurreservaat.

Fietsarrangement

Met het Fietsarrangement bent u er helemaal klaar voor om actief de prachtige omgeving van het park te ontdekken. U heeft de beschikking over: - een huurfiets met drie versnellingen; - een fietskaart van de omgeving en diverse fietsroutes van verschillende lengtes; - een fietskoeltasje met kaarthouder.

Prijs: Weekend e 17,95 p.p. Midweek e 23,95 p.p. Week e 32,95 p.p. Fietst u liever op een e-bike? De prijs van dit arrangement met e-bike bedraagt:

Prijs: Weekend e 34,50 p.p. Midweek e 47,00 p.p. Week e 75,00 p.p. De beschikbaarheid van e-bikes verschilt per aankomstdatum. Het e-bike arrangement kan uitsluitend via het park gereserveerd worden.

vanaf

vanaf

F 20,00

F 17,95

p.p. Koornmolen sportief arrangement

p.p.

Profiteer volop van het uitgebreide sportcentrum op ons park. Het centrum is dagelijks geopend en beschikt over 400 m2 fitnessruimte met moderne Technogym apparatuur. Uiteraard is er professionele begeleiding aanwezig. Met dit arrangement mag u tijdens uw verblijf onbeperkt deelnemen aan de sportactiviteiten die in het sportcentrum georganiseerd worden zoals o.a. Fitness, Steps, Spinning, Pilates, Body 4 shape en Poweryoga. Voor meer informatie over de openings足tijden en het programma van het sportcentrum kunt u terecht bij de receptie.

Prijs: Midweek/week: e 40,00 p.p. Weekend: e 20,00 p.p.

Vooraf reserveren

Bel 0180-63 16 54 (tot 2 dagen of stuur het bestelformulier op (minimaal 1 week voor aankomst)

voor aankomst)

11


Uitstapjes in de omgeving

Top 5

1 Vogelpark Avifauna (ca. 16 km)

Hier ziet u vogels uit alle windstreken. U vindt de vogels in de buitenlucht of in de tropische Martinushal, waar sommige vogels, tussen de exotische planten, vrij rondvliegen. Hoorn 65, Alphen a/d Rijn, tel. 0172-48 75 75 of www.avifauna.nl

2 Diergaarde Blijdorp (ca. 10 km)

Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp is een ontdekkingsreis vol onverwachte ontmoetingen. U wandelt door werelddelen, waar u interessante dieren ziet die zich prima thuis voelen in hun nagebootste natuurlijke landschappen. Blijdorplaan 8, Rotterdam, tel. 010-443 14 95 of www.rotterdamzoo.nl

3 Madurodam (ca. 22 km)

Madurodam, de kleinste stad van Nederland heeft een metamorfose ondergaan: meer interactie en informatiever. Jong en oud kunnen nu bijvoorbeeld zelf een schaalmodel van de Oosterscheldekering bedienen, of schepen in de haven van Rotterdam laden en lossen. En via digitale informatieschermen kunnen bezoekers de verhalen achter de objecten multimediaal beleven. De grachten, sfeervolle geveltjes en andere typisch Hollandse taferelen zijn gebleven en zorgen voor een feest van herkenning. Vanaf 1 april geopend. George Maduroplein 1, Den Haag, tel. 070-416 24 00 of www.madurodam.nl

4 De Leidse Loper (ca. 24 km)

Een echte aanrader is de Leidse Loper, deze wandeling brengt u langs 24 historische bezienswaardigheden in de binnenstad van Leiden. Waar u o.a. stilstaat bij het stadhuis met de breedste renaissancegevel van Nederland. Leiden is niet voor niets de Stad van Ontdekkingen! Visitor Centre Leiden, Stationsweg 41, tel. 071‑516 60 00 of www.vvvleiden.nl

5 De Keukenhof (ca. 40 km)

Stelt u zich eens voor, een dagje volop genieten in een park vol met kleurrijke tulpen, narcissen en hyacinten in combinatie met eeuwenoude bomen, waterpartijen en fonteinen. De Keukenhof in Lisse is van 22 maart t/m 20 mei geopend. Stationsweg 166a, Lisse, tel. 0252-46 55 55 of www.keukenhof.nl

12

Op deze pagina’s vindt u een aantal leuke tips voor uitstapjes in de nabije omgeving van het park om uw verblijf nog prettiger te maken. Voor meer informatie over de omgeving kunt u terecht bij de receptie. Onze medewerkers helpen u graag verder en kunnen u alles vertellen over bezienswaardigheden, marktdagen, musea, natuurgebieden, fiets- en wandelroutes. Let op! Niet alle attracties zijn het gehele jaar geopend.

Zoetermeer (ca. 7 km) SnowWorld De grootste skihal van Nederland waar u kunt skiën, snowboarden en aprèsskiën. Buytenparklaan 30, 079-320 22 02 of www.snowworld.nl Attractiecentrum Zoetermeer Attractiecentrum Zoetermeer is de ideale gelegenheid voor liefhebbers van avontuur, spanning en ontspanning. Ervaar het racegevoel, speel een spannende lasergame in donkere gangen of kruip in het lichaam van een sumoworstelaar. Tussendoor even ontspannen in het gezellige restaurant. Het kan allemaal bij Attractiecentrum Zoetermeer. Wattstraat 20, 079- 342 62 26 of www.attractiecentrum.nl SilverDome De schaatsbaan SilverDome heeft twee ijsbanen; een baan van 30x60m en een 250 meterbaan voor het langebaanschaatsen. Van der Hagenstraat 20, 079 - 330 5000, www.silverdome.nl

Rotterdam (ca. 10 km) Rotterdam is de Stad aan de Maas met de grootste haven van Europa en bekend om de Euromast. De stad waar u uitgebreid kunt winkelen, markten en vele toeristische attracties kunt bezoeken. Maak een culturele reis door de stad en breng een bezoek aan het Wereld­museum Rotterdam, het Havenmuseum of het Museum Boijmans Van Beuningen.

Gouda (ca. 10 km) Een sprookjesachtig stadhuis uit 1450, grachten met geraniums, de geur van stroopwafels, veel fietsen, gezellige terrasjes, een molen aan het water, verrassende winkeltjes, kaas en oude geveltjes. Gouda is een echt Hollandse stad met een rijke historie en bruisend moderne sfeer. Hier vindt u ook de langste kerk van Nederland, De Sint Janskerk met zijn gebrandschilderde glas-in-loodramen en het monument van de kaashandel De Waag. In het Waaggebouw is een expositie ingericht over Gouda en haar kaas. Een dagje Gouda sluit u af met een bezoek aan kaarserij De Vergulde Kaars. Hier kunt u zelf kaarsen dompelen, gieten en kleuren.


Panorama Mesdag Een imposant vergezicht op de zee, een weids strand, de duinen en het pittoreske Haagse visserdorp Scheveningen. Sea Life Geniet van een schitterende onderwaterreis in het grootste Noordzee-aquarium van Nederland. Meer dan 40 bassins, waar de dieren leven in hun natuurlijke omgeving, nemen u mee naar de diepte van de zee. Strandweg 13 (boulevard), tel. 070-354 21 00 of www.sealife.nl Museon Het Museon is het leukste populair-wetenschappelijke museum van Nederland. Met bijzondere voorwerpen, modellen en computer­ programma’s wordt het spannende verhaal verteld van de mens en zijn wereld. En er vinden activiteiten plaats voor jong en oud. Kom naar het Museon en maak uw eigen wereldreis. Stadhouderslaan 37, tel. 070-338 13 38 of www.museon.nl

Leiden (ca. 24 km) Pijpenmakerij/Pottenbakkerij Gouda is sinds de 17e eeuw het centrum van Holland waar de kleipijpen worden gemaakt. Ook nu nog worden in eeuwenoude mallen de Goudse Pijpen op ambachtelijke wijze vervaardigd door pijpenmaker en pottenbakker Adrie Moerings. Ook de potten, vazen en bekende varkensspaarpotten worden hier met de hand vervaardigd. Peperstraat 76.

Familiepark Drievliet (ca. 20 km) Familiepark Drievliet heeft spannende attracties, ook voor de aller­ kleinsten, verdeeld over diverse thema’s, zoals het in Romeinse stijl gebouwde entreegebouw of het boerderijthema met landelijke attracties. Laan van ‘s-Gravenmade, Den Haag, tel. 070-399 93 05 of www.drievliet.nl

Delft (ca. 20 km) Delft groeide in de 16e en 17e eeuw uit tot een handelsstad en werd wereldberoemd door haar Delfts Blauw aardewerk. De middeleeuwse Gotische Oude Kerk bevat herinneringen aan de admiralen Maarten Tromp en Piet Hein. Deze kerk bevat graven van leden van het huis van Oranje-Nassau. Nog altijd worden leden van het koninklijke huis op deze plek begraven. Aardewerk Origineel Delfts Blauw aardewerk vindt u in de kunstaardewerkfabriek de Delftse Pauw. Hier kunt u met eigen ogen zien hoe de beroemde aardewerken worden gemaakt. Delftweg 133, tel. 015-212 49 20. Het Armymuseum Altijd al willen weten hoe het is om een ridder of jonkvrouw te zijn? Dit kunt u nu beleven in het legermuseum! Ridder Roderik en jonkvrouw Mathilde nemen u mee naar de Middeleeuwen; de tijd van ridders, kastelen en toernooien. Korte Geer 1, tel. 015-215 05 00 of www.legermuseum.nl

Leiden staat bekend om de oudste universiteit van Nederland. Proef de rijke geschiedenis van deze stad, ook wel de Sleutelstad genoemd. En verken de oude binnenstad met haar grachten, de 88 bruggen, monumentale bouwwerken en hofjes. Het centrum biedt op loop­afstand van het Centraal Station een groot aantal winkels in de straten Haarlemmerstraat, Breestraat, Lange Mare en Doezastraat. Diverse musea Geen stad heeft zoveel fantastische musea bij elkaar als Leiden. De Naturalis, Hortus Botanicus (de oudste botanische tuin van Nederland), Museum Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Boerhaave, SieboldHuis (eerste wereldwijde Japan collectie), Stedelijk Museum De Lakenhal en Molen De Valk.

CORPUS ‘reis door de mens’ (ca. 27 km) Wanneer u een bezoek brengt aan CORPUS, maakt u een ‘reis door de mens’. Op spectaculaire wijze kunt u zien, voelen en horen hoe het menselijk lichaam werkt. CORPUS is niet alleen een museum, maar ook een belevingscentrum. Het museum is gevestigd in een indrukwekkend gebouw in de vorm van een zittend mens van 35 m hoog. Om teleurstelling te voorkomen, graag van tevoren reserveren! CORPUS is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest, tel. 071-751 02 00 of www.corpus-experience.nl

Attractiepark Duinrell (ca. 34 km) Geniet met het hele gezin van de vele spetterende attracties. Draaiend over de kop in de waanzinnige Waterspin, denderend naar beneden in de spectaculaire Splash of zwevend in de Aqua Swing. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg avontuur, zoals de spannende Locomotion (westerntreintje). Heb jij al in de Mad Mill getold, gedraaid en gevlogen in de lucht? Het attractiepark is geopend van 16 april t/m eind oktober. Vergeet ook niet om een plons te nemen in het tropische Tikibad met het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux. Duinrell 1, Wassenaar, tel. 070-515 52 58 of www.duinrell.nl Landal GreenParks is official partner van

Den Haag (ca. 22 km) Den Haag, mooie stad achter de duinen, waar u o.a. heerlijk op het strand van Scheveningen kunt uitwaaien, gezellig een dagje kunt winkelen, het Vredespaleis of Het Binnenhof kunt bezoeken. Omniversum De films in het Omniversum zijn 70 mm films die, in tegenstelling tot bioscoopfilms, horizontaal door de projector gaan. Het filmbeeld is daardoor groter en zo ontstaat de mogelijkheid om het wel 500 keer te vergroten om op de koepel te projecteren. President Kennedylaan 5, tel. 0900-666 48 37 of www.omniversum.nl

Meer informatie over uitstapjes in de omgeving van Landal De Koornmolen kunt u vinden op www.landal.nl/dekoornmolen Actuele weersinformatie en weersverwachtingen kunt u vinden op www.landal.nl/weer

13


Ontdek uw bungalow Vrijstaande, gelijkvloerse bungalows. Woonkamer met zit- en eethoek. TV en radio-/cd-speler. Open keuken met o.a. magnetron en afwasmachine. Apart toilet. CV. Terras met tuinmeubilair. Berging.

4-pers.bungalow, vrijstaand

6-pers.bungalow, vrijstaand

Type 4B1 Opp. ca. 68 m2: twee slaapkamers, waarvan één met twee 1-persoonsbedden en één met stapelbed. Douche en wastafel of ligbad, douchecabine en wastafel. Afwasmachine.

Type 6D Opp. ca. 78 m2: drie slaapkamers, waarvan twee met twee 1-persoonsbedden en één met stapelbed. Ligbad, douchecabine en wastafel. Afwasmachine.

4-pers.bungalow, vrijstaand

6-pers.kinderbungalow

Type 4B2 Opp. ca. 81 m2: extra grote woonkamer. Twee slaapkamers met twee 1-persoonsbedden. Douche of ligbad, 2e toilet en wastafel. Afwasmachine.

Type 6DK vrijstaand Opp. ca. 78 m2: geschikt voor vier volwassenen en twee kinderen. Drie slaapkamers, waarvan twee met twee 1-persoonsbedden en één met stapelbed. Speelgoed, speciale veiligheidsvoorzieningen, kinderbed, -stoel, babybad, box en aankleed­ kussen. Ligbad, douchecabine en wastafel. Afwasmachine, wasmachine, vloerverwarming en thermostaatkranen.

Meer informatie over de bungalows kunt u vinden op

www.landal.nl/dekoornmolen 14

Comfort


Prijzen Midweek 4 nachten

4B1 1-4 p. 300 355 355 310 345 295 345 445 365 370 365 295 350 455 540 540 540 455 425 345 395 390 310 300 455 455

4B2 1-4 p. 330 400 400 345 385 335 385 480 410 415 410 335 395 510 620 620 620 510 455 385 450 435 345 330 510 510

6D 1-6 p. 320 385 385 330 370 315 370 465 395 400 395 315 380 490 570 570 570 490 445 370 430 420 330 320 490 490

6DK 1-6 p. 330 400 400 345 385 335 385 480 410 415 410 335 395 510 620 620 620 510 455 385 450 435 345 330 510 510

Weekend 3 nachten

4B1 1-4 p. 315 335 335 325 365 405 365 415 395 445 395 405 370 405 480 480 480 405 375 365 380 370 325 315 405 405 285

4B2 1-4 p. 350 375 375 365 410 445 410 450 445 505 445 445 420 450 550 550 550 450 405 410 425 415 365 350 450 450 315

6D 1-6 p. 340 360 360 345 390 435 390 440 425 485 425 435 405 435 505 505 505 435 395 390 410 400 345 340 435 435 305

6DK 1-6 p. 350 375 375 365 410 445 410 450 445 505 445 445 420 450 550 550 550 450 405 410 425 415 365 350 450 450 315

2012 9, 16, 23, 30 jan., 6, 13 febr. 20 februari 27 februari 5, 12, 19, 26 maart 2 april 10 april (KORT di-vr) 16, 23 april 30 april 7 mei 14 mei 21 mei 29 mei (KORT di-vr) 4, 11, 18, 25 juni 2 juli 9, 16 juli 23, 30 juli, 6 augustus 13 augustus 20 augustus 27 augustus 3, 10, 17, 24 sept., 1, 8 okt. 15 oktober 22 oktober 29 oktober 5, 12, 19, 26 nov., 3, 10, 17 dec. 24 december 31 december

2012 6, 13, 20, 27 jan., 3, 10 febr. 17 februari 24 februari 2, 9, 16, 23 maart 30 maart 6 april (LANG vr-di) 13, 20 april 27 april 4, 11 mei 16 mei (LANG wo-ma) 18 mei 25 mei (LANG vr-di) 1, 8, 15, 22 juni 29 juni 6, 13 juli 20, 27 juli, 3 augustus 10 augustus 17 augustus 24 augustus 31 aug., 7, 14, 21, 28 sept., 5 okt. 12 oktober 19 oktober 26 oktober 2, 9, 16, 23, 30 nov., 7, 14 dec. 21 december 28 december 4 januari 2013

vakantie korting 1,3 Carnaval 1,4 Krokus 4 1,3 1,3 1,3 1,3 Mei 1,3 Hemelv. 1,3 1,3 1,3 1,3 Zomer 3 Zomer 3 Zomer Zomer 4 Zomer 4 Zomer 4 1,3 Herfst Herfst 4 1,3 1,3 Kerst Oud & N.

vakantie korting 3 Carnaval 4 Krokus 4 3 3 Pasen 3 Mei 3 Hemelv. 3 Pinkst. 3 Zomer 3 Zomer 3 Zomer Zomer 4 Zomer 4 Zomer 4 3 Herfst Herfst 4 3 4 Kerst Oud & N. 3

Week 7 nachten

2012 6, 13, 20, 27 jan., 3, 10 febr. 17 februari 24 februari 2, 9, 16, 23 maart 30 maart 6 april 10 april (KORT di-ma) 13, 20 april 27 april 4 mei 11 mei 18 mei 25 mei 29 mei (KORT di-ma) 1, 8, 15, 22 juni 29 juni 6, 13 juli 20, 27 juli, 3 augustus 10 augustus 17 augustus 24 augustus 31 aug., 7, 14, 21, 28 sept., 5 okt. 12 oktober 19 oktober 26 oktober 2, 9, 16, 23, 30 nov., 7, 14 dec. 21 december 28 december

vakantie korting 1,3 Carnaval 1,4 Krokus 4 1,3 1,3 Pasen 1,3 1,3 1,3 Mei 1,3 Hemelv. 1,3 1,3 Pinkst. 1,3 1,3 1,3 Zomer 4 Zomer 2,4 Zomer Zomer 2,4 Zomer 2,4 Zomer 2,4 1,3 Herfst Herfst 4 1,3 1,3 Kerst Oud & N.

4B1 1-4 p. 455 480 480 465 485 510 450 485 595 495 495 495 510 455 495 645 760 760 760 645 595 485 495 485 465 455 645 645

4B2 1-4 p. 500 540 540 525 545 570 505 545 645 560 560 560 570 510 560 720 875 875 875 720 645 545 560 545 525 500 720 720

6D 1-6 p. 485 515 515 495 525 545 480 525 630 540 540 540 545 490 540 690 800 800 800 690 630 525 540 525 495 485 690 690

6DK 1-6 p. 500 540 540 525 545 570 505 545 645 560 560 560 570 510 560 720 875 875 875 720 645 545 560 545 525 500 720 720

Prijsinformatie Alle prijzen zijn inclusief eindschoonmaak- en energiekosten. Alle prijzen zijn exclusief e 22,50 reserveringskosten, e 6,75 bedlinnen per persoon per verblijf (verplicht), e 5,75 kinderbedlinnen (verplicht) en toeristenbelasting per persoon per nacht. Aankomst en vertrek op vrijdag en maandag (tenzij anders aangegeven). Weekboekingen van maandag tot maandag zijn meestal mogelijk. Informeer naar de exacte data en prijzen.

Kortingen

1 = 55+ 20% 2 = lang verblijf 2e week 50% of 3e week 80% 3 = jong gezin 20% (kind t/m 4 jaar) 4 = alles kids 20% (kind t/m 12 jaar) Deze kortingen gelden ook tijdens een aantal vakantieperioden en feestdagen! Kijk snel in de tabel. Deze kortingen zijn niet te combineren. De beschikbaarheid van deze kortingen is beperkt. Wilt u vijf of meer bungalows reserveren, informatie over bovenstaande kortingen of toelichting over reserveringen en de algemene voorwaarden zie de Landal brochure 2012.

Voorkeursboeking

- Een bungalow met tweede toilet (zonder toeslag) Toeslag e 16,50 per reservering: - Een bungalow met douchecabine of ligbad - Een bungalow met een bepaald nummer - Een bungalow met een bepaalde ligging - Een bungalow met een mooi uitzicht - Twee of meer bungalows naast elkaar

Huisdieren

Maximaal ĂŠĂŠn huisdier per bungalow (verplicht bij reservering opgeven). Toeslag huisdier: e 4,75 per nacht.

Reserveren:

0900-8842 (U 0,20 p. min.) of kijk op www.landal.nl

15


Routebeschrijving Landal De Koornmolen Tweemanspolder 6a, 2761 ED Zevenhuizen (Zuid-Holland), tel. 0180-63 16 54, fax. 0180-63 13 80 Internet: www.landal.nl Voor een uitgebreide en actuele routebeschrijving kijk op www.landal.nl/route Scan deze code voor meer informatie

Eigen vervoer Komend uit de richting Utrecht: De A12 richting Den Haag volgen. Afslaan bij afslag Zevenhuizen/Waddinxveen (nr. 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten rechtsaf richting Zevenhuizen. Bij de eerste rotonde gaat u rechtsaf richting Zevenhuizen. Bij het tweede kruispunt gaat u linksaf richting Rottemeren (ter hoogte van de brandweerkazerne). Na ca. 1 km ligt rechts de ingang van Landal De Koornmolen. Komend uit de richting Amsterdam: De A4 richting Den Haag, bij Den Haag neemt u de A12 richting Utrecht. Afslaan bij afslag Zevenhuizen/Waddinxveen (nr. 9). Aan het einde van de afslag gaat u bij de stoplichten rechtsaf richting Zevenhuizen. Bij de eerste rotonde gaat u rechtsaf richting Zevenhuizen. Bij het tweede kruispunt gaat u linksaf richting Rottemeren (ter hoogte van de brandweerkazerne). Na ca. 1 km ligt rechts de ingang van Landal De Koornmolen. Komend uit de richting Eindhoven: A58 richting Breda. Vervolgens neemt u de A16 richting Rotterdam. Voorbij Rotterdam volgt u de A20 richting Utrecht. Vervolgens slaat u af bij de afslag Nieuwerkerk a/d IJssel/ Zevenhuizen (nr. 17). Aan het einde van de afslag gaat u op de rotonde rechtsaf richting Zevenhuizen. Direct links voorsorteren. Zowel de eerste als de tweede rotonde neemt u halfrond. De derde rotonde neemt u driekwart richting Zevenhuizen. Bij het tweede kruispunt gaat u linksaf richting Rottemeren (ter hoogte van de brandweerkazerne). Na ca. 1 km ligt rechts de ingang van Landal De Koornmolen. Den Helder

Parkeren Parkeer uw auto voor u gaat inchecken, op de parkeerplaats buiten het park gelegen. Daarna kunt u één auto parkeren bij de bungalow.

Emmen

Openbaar vervoer U gaat met de trein naar Gouda. Hier stapt u over op de bus (lijn 177) richting Zoetermeer. Let op, u stapt in Alkmaar Zevenhuizen bij bushalte de Burg. Klinkhamerweg uit. Vanaf hier is het nog ongeveer 20 min. lopen naar het park. Zaanstad

Word fan of volg ons!

Haarlem Amsterdam

Apeldoorn

A2

Amersfoort Utrecht

A4

Den Haag

A12

A12

A13

De Koornmolen

N209

Arnhem

Gouda

Rotterdam

A20

Wij houden u op de hoogte van aanbiedingen, speciale acties en alle nieuwtjes over onze parken

A2

A16

landal.hyves.nl

A15

A29

‘s-Hertogenbosch

A59

facebook.com/landalnl

A59

A16

twitter.com/landalnl

A27

A17

Middelburg A58

A58

Breda

Eindhoven

Landal GreenParks Vakantiemagazine, januari 2012. Uitgever Landal GreenParks bv. Productie Schellekens Creatieve Communicatie, Sprang-Capelle. © 2012 Landal GreenParks bv. Wijzigingen in openingstijden, tarieven e.d. voorbehouden alsmede druk- en zetfouten. Landal GreenParks kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld

youtube.com/landalgreenparks

V47

KLN_VM 12_NL  
KLN_VM 12_NL  

Kies uit leuke en voordelige arrangementen Wat is er te doen op het park Lekker uit eten Actief bezig zijn

Advertisement