Page 1

SVETLANA OSTROVSKIY

ACADEMIC WORKS 1. Lingua Franca 2. Museum of Revolution 3. Multi-Family Housing

PROFESSIONAL WORKS 1. Automatic Studios 2. Bergen Street Residence 3. Dean Street Residence 4. Myrtle Ave Storefront


“LINGUA FRANCA” Manhattan NY NJIT - Spring 2010 Instructor: Cleveland Harp “ Lingua Franca is a medium of communication between people of different languages”. This language school is mean to bring people of different backgrounds together. In addition to classrooms program requirements include even spaces and auditorium that could be rented out either during the classes or outside of class hours.

LINGUA FRANCA | View of the main entry at 65th and Lexington

The site is located in a neighborhood comprised of townhouses and low to mid-rise buildings. Considering the size and proportions of the site, the building could potentially appear very bulky and out of scale with the neighborhood. The main circulation is articulated in such a way where the two staircases are located at the corners and allow for separation of public and private spaces while also allowing sectional connection between the different programmatic zones.


P R O P O S E D H I S T O R I C

LINGUA FRANCA | Location

D I S T R I C T


LINGUA FRANCA | Initial studies | Ground floor & Second floor plans

PRIVATE

65 ST RE ET

LEXINGTON AVENUE

VIEW +1’

LIGHT +2’

PUBLIC

ON

LE XI T NG E AV

+2’

65 STREET


LINGUA FRANCA | View from the conference room | View of the entrance | Lexington Ave elevation


El. 67’ 0”

El. 53’0”

El. 41’0”

LINGUA FRANCA | Section through 65th street | Detail section & elevation

El. 28’ 8”

El. 14’2”

65 STREET El. 2’ 2”

El. -13’ 6”

El. -31’10”


LINGUA FRANCA | View of the rear terracing


MUSEUM OF REVOLUTION | View from he bridge


MUSEUM OF REVOLUTION Paris France NJIT - Fall 2010 Instructor: Cleveland Harp The proposed museum is an expression of social upheaval inspired by the French Revolution of 1787 in that it formally represents the breaking away and separating tradition from new.

MUSEUM OF REVOLUTION | Location map

Separated in two main elements: the galleries and the supporting program. The building holding the supporting program is responsive to the context, it allows for the public to pass through the park that faces the river and does not exceed the scale of the neighborhood. The gallery is the opposite, it does not try to fit in, it breaks away from the tradition - using the steel frame structure and layered facade. The gallery space is lifted off and above the rest of the building, however it is supported by the lower building functionally and structurally, just like the revolutions build on existing ideas.


GALLERIES CONTEXT

CONTEXT

GALLERIES

SUPPORT SPACES

MUSEUM OF REVOLUTION | Design studies

MASSING STEP 1

SUPPORT SPACES

MASSING STEP 2


MUSEUM OF REVOLUTION | View of the entrance from plaza across the street


es id ua Q

Downriver

s in st le Ce

Right Bank Q ua id es

C el es tin s

Sully-Morland Station

ille ast la B e d ce Pla To

Quai Henri IV

Sully-Morland Station

e Ru de

Voie Georges Pompidou

Île Saint-Louis

Sully-Morland Station

lly Su

IV nri He d r a lev Bou

Quai d’Anjo u

nd la or M

MUSEUM OF REVOLUTION | Roof plan

d ar ev ul Bo

ully eS d t n Po

ank

tB

Lef To

Upriver


Qu

ai

de

sC

ele

sti

ns

Sully-Morland Station

ri IV

en rd H

leva

rd

va

ule

Bo

Bou

nd

rla

Mo

MUSEUM OF REVOLUTION | Ground floor plan

Quai Henri IV

Voie Georges Pompidou

Sully-Morland Station


MUSEUM OF REVOLUTION | Material studies | West elevation


Perforated Metal Panels El. 106’ 0”

Metal Frame for Panels Secondary Frame for Panels 10’ deep Steel Truss 3” Steel Cables for Glass and Mesh Panel Support

Vision Glass Glass Clips

El. 79’ 6”

3” poured concrete slab, polished finish floor Metal Floor Decking , 4” deep Spandrel Panel El. 62’2” 24” deep I-Beam Insulated Floor Space

MUSEUM OF REVOLUTION | Detail section & elevation of the gallery | Detail 3D model of the gallery | Section through the staircase

Mechanical Space alottment


MULTI - FAMILY HOUSING & MASTER PLANNING EXERCISE Newark NJ BROAD STREET STATION

BROAD

STREE

T

UNIV ERS ITY A V

HAL SEY

ST

UNIV ERS ITY A V

E

EAG LE STR EET

The main idea for this mixed use residential building was to let it act as a funnel to and from the station. The facade treatment responds to the drastically different scales around the lot. The facade facing the station contains all of the circulation corridors and elevators. The cladding is woven steel mesh panels, which emphasize the horizontal line in dialogue with the movement on the highway and the railroad directly across. The opposite side faces the existing historic residential district and is broken down into four pieces with outdoor stairways serving as dividers.

OR AN GE ST RE ET

BUR NET STR EET

The concept that drove the planning of this area was the importance of the Broad Street station as a landmark in the neighborhood as well as the connector for the city of Newark to a larger context.

E

NJIT - Fall 2010 Instructor: David Cunningham

JAM

ES

STR

EET

MULTI - FAMILY HOUSING | Master Plan | South elevation | NS Section

BROAD STREET STATION

JAMES STREET HISTORIC DISTRICT


AUTOMATIC STUDIOS Brooklyn NY david cunningham architecture & planning

AUTOMATIC STUDIOS | Panoramic view of the studios

AUTOMATIC STUDIOS is an interactive environment designed to inspire visitors of all ages to examine the mechanics, learn the techniques, and create the magic of ďŹ lm making as well as explore their recreational, social, artistic, and culinary palates.


AUTOMATIC STUDIOS


AUTOMATIC STUDIOS | Floor Plans | Red Carpet event at Automatic Studios | View of the cafe

01 02 03 04 05 06 07

-

entry vestibule cafe studio set storage room set prep room editing classroom playspace

08

08 - conference room 09 - classroom 10 - classroom


AUTOMATIC STUDIOS | View of the main gallery with the filming studio in the background


BERGEN STREET RESIDENCE Brooklyn NY david cunningham architecture & planning

BERGEN RESIDENCE | Exterior view | Addition steps axonometric views | Section

This is a complete gut and renovation of an existing 1744 SF townhouse. The original footprint proved to be too small to accommodate the client’s needs, leading to a decision to put a small addition to the house. The extension allowed us to add a roof deck accessible from a guest room and a balcony for a master bedroom.


BERGEN RESIDENCE | Before and after photos


DEAN STREET RESIDENCE Brooklyn NY david cunningham architecture & planning

DEAN STREET RESIDENCE | Configuration options | Sample plans for duplex

The owner of this 4-story townhouse was not sure how to divide it into two residences, contemplated excavating the cellar and adding a penthouse. Our zoning and massing studies were compiled into a booklet to show as many as 19 options of unit layouts. Summary of themassing options and one of the duplex options presented to the client is shown here.


MYRTLE AVE STOREFRONT Brooklyn NY david cunningham architecture & planning

MYRTLE AVE STOREFRONT | Facade & partial plan and section | Proposed storefront axonometric

The existing storefront of this townhouse has a small area of glass making the interior very dark and uninviting. The proposed design raises the opening by an additional 3’-0� without requiring any new structural work. This project is currently in progress.

Svetlana Ostrovskiy - Work Samples