Page 1

Activitats d’avaluació METEOROLOGIA

NOM

Cicle Superior - Escola Pont de l’Arcada. Olesa de Bonesvalls.

Data

Activitat 1 Dels següents climogrames, quin podria correspondre al Clima Mediterrani? Justifica la teva resposta amb més d’un argument.

Activitat 2 Pinta de blau els elements del temps i de vermell els factors del clima Altitud Precipitacions Humitat Continentalitat Temperatura Latitud Pressió Vents

Activitat 3 Enumera els diferents tipus de precipitació que coneixes.


Activitat 4 Relaciona: Temperatura màxima: Temperatura mitjana: Temperatura mínima:

Es tracta de les mitjanes estadístiques entre les temperatures mínimes i màximes. És la temperatura més alta de l'aire aconseguida en un lloc. És la temperatura més baixa de l'aire aconseguida en un lloc

Activitat 5 Digues si són certes (C.) o falses (F) les següents afirmacions: Les depressions, s'associen normalment amb vents forts i elevació atmosfèrica. Les depressions, s'associen normalment amb manca de vents i pluges. Les depressions solen portar cels ennuvolats o coberts. A l’hemisferi nord les depressions giren en el sentit de les agulles del rellotge. A l'hemisferi nord les depressions giren en sentit contrari.

Activitat 6 Fes d’home/dona del temps. A la pissarra tens el mapa de comarques.


Activitat 7 Aparells meteorològics. Escriu a sota de cada imatge el nom que li correspon i el seu ús (per a que serveix)

ESTACIÓ METEOROLÓGICA BARÒMETRE TERMÒMETRE ANEMÒMETRE PENELL HIGRÓMETRE PLUVIÒMETRE BRÚIXOLA


Activitat 8 Climograma


Activitat 9 Latitud i longitud (trobarĂ s les dades a la pissarra)

ACTIV AVAL METEO  

Activitat avaluació meteorologia

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you