Page 1

L’ARITJOL L’Arítjol és un arbust originari d’Àsia, Àfrica i Europa. Es tracta d’un arbust de tiges primes, volubles i espinoses. Té fulles peciolades, alternes, aspres i amb molts nervis. Les flors són de color groc-crema en raïms axil.lars. Els fruits estan disposats en forma de baies globotes, com el pèsol, i les arrels s’utilitzen en medicines. La sarsa té les següents propietats: . Acció diurètica i diaforètica (que fa suar). . Tònic. . Depurativa. . Antisèptica. . En us extern presenta propietats antibacterianes i antifúngiques.

PLANTA

FRUIT

FULLES

FLORS


Remei amb arítjol per les pedres al ronyó La capacitat diurètica de l’arítjol, juntament amb la propietat antisèptica i la seva capacitat antibacteriana, converteixen aquesta substància en una gran aliada per al tractament de les malalties relacionades amb la inflamació de les vies urinàries, com les pedres al ronyó. Per elaborar aquest remei has de realitzar la decocció durant deu minuts d’una cullerada de la planta per cada got d’aigua que vagis a preparar. Només has de prendre un got abans dels dos principals menjars que realitzis al dia per beneficiar-te de les seves propietats i millorar les teves símptomes.


Recepta “Xarop d’aritjol” Ingredients: 1 ½ kg de mèl 1 litre d’aigua 1 got i mig d’extracte d’aritjol Preparació: - Posar la mèl en una cassola amb aigua calent. - Remoure fins que es desfaci la mèl. - Afegir l’extracte d’arítjol. - Barrejar-ho tot bé. - Guardar en un pot de vidre. Forma de servir-la: Servir-la amb l’aigua mineral gasificada (dues cullerades pot got).

SILVIA LARA FEBRER 2013

ARÍTJOL  

Quadern de camp de l'escola. Arítjol. Espurn@

ARÍTJOL  

Quadern de camp de l'escola. Arítjol. Espurn@

Advertisement