Page 12

INFART / PLOCK

HÄLSODAG PÅ LOGEN w Den 3 oktober arrangeras Härnösands första hälsodag på St Petrilogen. Bakom står nystartade ”Härnösands hälsogrupp”, som består av hälsoföretagen Andas, Coach Angurvall, Livsrum, Mod att förändra samt Walk in beauty. Under hälsodagen deltar ännu fler aktörer inom hälsa och friskvård. – Det blir ett 20-tal företag som ställer ut, säger Anki Grip i Härnösands hälsogrupp. Besökarna kan prova på bland annat yoga, bellypower, meditation och hälsomat av olika slag.

Arve kan få pris w Älgarnas Arve Thörnqvist är nominerad till ”Årets föreningshjälte”, en tävling i regi av företaget Unibet. Utmärkelsen syftar till att lyfta och hylla alla de som jobbar i det tysta och får Sveriges föreningsliv att gå runt. I motiveringen till Arves nominering står bland annat: ”Med en dåres envishet, engagemang och oändligt med timmar har han vänt trenden till ny positiv inriktning.”

GUSSJÖ-GLOBEN? VAD?

90 år fyller Ramvikskören i år. Det firas med konserter i Säbrå kyrka lördag 17 oktober och i Ramviks Folkets Hus dagen därpå.

Premiär för soppteater med Edit Piaf

föreningar finns det i kommunens föreningsregister. Läs om några av dem på sid 41

12

Y I P P I E H Ä RN Ö S A ND

Hur känns det att vara med i Dessertmästarna? – Det är en ära att bli uttagen och det känns enormt spännande. Det var inte helt självklart eftersom jag jobbar 15 timmar om dagen. Efter lite funderande valde jag att hoppa på tåget och det var helt klart rätt val. Jag fick omge mig med människor med lika djupt intresse för gastronomi som jag vilket har varit riktigt kul! Vad går tävlingen ut på? – 13 personer ur Sveriges absoluta dessertelit har handplockats för att möta varandra i olika dueller och tävlingar med fokus på smak, tekniker, estetik och nytänkande. Det är svårt, och det gäller att tänka fort. Desserter som normalt tar 6-7 timmar att förbereda på restaurang ska göras färdiga på en och en halv timme. Vilken är din dessert-specialitet? – Jag gillar att arbeta med oväntade kombinationer som folk till en början kanske ryggar för, men sedan älskar. Det kan ofta handla om grönsaker eller annat. Rödbeta och lakrits till exempel, det är en kombo som följt mig sedan länge.

Ålder 22

premiär för lunchteater på St Petrilogen med ett program om Edith Piaf. Sedan väntar ytterligare två föreställningar under hösten. Konceptet är enkelt, först lunch klockan 11 och sedan föreställning klockan 12. – Det är korta föreställningar, max en timme och vi kör både egna produktioner och inköpta, säger Frida Amnow på Teater Västernorrland som arrangerar tillsammans med Härnösands Teaterförening. Soppteater har funnits i Sundsvall sedan 2007 och nu vill Teatern sprida det över länet.

Dragningen

… Jesper Näsström. som i höst är med i Dessertmästarna på Kanal 5.

JESPER NÄSSTRÖM

w Torsdag 24 september är det

611

HALLÅ DÄR

Bor Stockholm Gör Jobbar på den nystartade restaurangen Aloe med kocklandslagets Daniel Höglander i spetsen Familj Mamma, pappa, 4 syskon samt flickvännen Sabina, som jag träffade under inspelningen av Dessertmästarna. Hon var en av medtävlarna

Ekomarknad på Köpmangatan

Maria Prytz,

39 år, informatör i Svenska Kyrkan samt curlingspelare

Fil eller mjölk?

Springa eller gå?

Morgon eller kväll?

– Mjölk kan man använda till mycket och jag är en riktig lattemänniska!

– Att springa är ett fritidsintresse. Jag tränar mycket och att gå tar för lång tid.

– Jag är morgonpigg och får mycket gjort på morgonen. Oftast är jag uppe vid 6 eller 7

w Under Bortre Köpmangatans dag 26 september blir det även ekomarknad. Det är butiken Ekolivs som arrangerar tillsammans med Handelsplats Härnösand. - Det blir försäljning av ekoprodukter och snabbare måltider av ekologisk sort, säger Joakim Hagström som driver Ekolivs på Köpmangatan. Det är första året som ekomarknaden arrangeras men planen är att den i fortsättningen ska återkomma årligen. - Vi vill lyfta fram ekoprodukterna ytterligare. Det är bättre råvaror utan gifter som gör att man får i sig mer näring, kan äta mindre och hjälper världen.

Yippie Härnösand 9 2015  
Yippie Härnösand 9 2015