Page 9

Pennornas Härnösand Många författare har skildrat Härnösand i sina böcker. Så här skriver Bertil Malmberg om Norra Kyrkogatan. ”Men Åke satt alltjämt och såg ut genom fönstret, och han följde med blicken kamrer Nordströms drängar och jungfrur, där de gingo och satte potatis. (...) Medan Åke satt på detta sätt, var det plötsligt något, som föll honom in, och han vände ännu en gång upp ansiktet mot sin fader. – Pappa! sade han. Är de stora landena större än Nordströms potatisland?” Ur ”Åke och hans värld” av Bertil Malmberg (1924)

INGA DROGER HÄR INTE!

Hallå där, Kajsa Vallgårda, som fyller 18 år den 2 maj. Hur går det med körkortet? – Rätt bra. Jag kör både i körskolan och hemma och har kanske kommit halvvägs. Men nu måste jag gasa på lite. Målet är att ta körkortet innan sommaren. Vad ska du göra då? – Bila ner till Peace & Love i Borlänge med mina kompisar. Och om du inte klarar uppkörningen? – Då får någon annan köra. De andra fyller år före mig och någon ska väl klara det i alla fall.

Mer än en Härnösandsbo har hajat till över att Apoteket på Storgatan har bytt namn till Kronans Droghandel. Men det finns ingen anledning till oro. Här säljs absolut inga droger över disk. – Nej, det är fortfarande ett apotek, säger butikschefen Birgitta hedberg med ett skratt. För länge sedan var alla läkemedel droger, men med åren har ordet drog fått en helt annan betydelse. Apoteket drivs numera i privat regi av Kronans Droghandel, ett företag som har funnits ända sedan 1907. I övrigt har det inte skett några stora förändringar. Verksamheten är densamma, liksom personalen. – Enda skillnaden är att vi har nya arbetskläder och ett lite annat sortiment i den receptfria avdelningen, Och så har det blivit lite av en nytändning för oss som jobbar här, säger Birgitta Hedberg.

RUNES RUTA av Rune Hemström

YIPPIE HÄRNÖSAND

9

Profile for Alltid Marknadsbyra

Yippie 2010 Nr3  

Hela världen finns på folkhögskolan sidor sidor Häng med på party, förfest och kalas! Häng med på party, förfest och kalas! Vi bjuder på unde...

Yippie 2010 Nr3  

Hela världen finns på folkhögskolan sidor sidor Häng med på party, förfest och kalas! Häng med på party, förfest och kalas! Vi bjuder på unde...

Profile for lamee