Page 55

Tre spelare från AIK Hockey finns med i den U 15-trupp som huvudcoachen Henrik Gradin tagit ut inför Norrlandsmästerskapen för distriktslag 26-28 mars. Förutom Ångermanland finns Norrbotten, Västerbotten, Medelpad och Jämtland/Härjedalen med. De uttagna AIK-spelarna är backarna Rasmus Hällberg och Oscar Brändström och centern Simon Hälldin. Den stora uppgiften för killarna, födda 1995, kommer senare i höst: klassiska turneringen TV-pucken.

Det skrevs om bragder i Vancouver. Här har ni en på lokal nivå: Haik-damernas förnyade elitseriekontrakt i bandy – och som grädde på moset; kvartsfinal i SM-slutspelet! Som nykomlingar. – Otroligt starkt gjort, tycker tränaren Jörgen Fröberg. Nu börjar jobbet med att få en slagkraftig trupp till nästa säsong. Det cirkulerar rykten i kulisserna som säger att två toppförstärkningar – av landslagsklass – är på glid till klubben?! – Vi har våra trevare ute, säger Fröberg hemlighetsfullt.

Hur är läget? Maria Bodén

Härnösands Golfklubb…

Familj Mamma, pappa och brorsan Anders. Bor Lägenhet på Johan Nybergs väg Yrke Golfspelare Klubb Tillbaka i Härnösands golfklubb Äter helst Mammas älgköttbiffar Dricker Allt möjligt Rädd för Extremt mörkrädd inomhus TV-favorit CSI, amerikansk kriminalserie Läser Helst pocket, just nu Fair Game (Mitt liv som spion) av Valerie Plame Wilson. Väldigt spännande, den kan jag rekommendera… Favoritklubba Puttern Favoritbana Karsten Creek, Oklahoma, i mellersta USA Favorithål på Vägnön Hål 13, tror jag… Fakta Har åtta topp 10-placeringar på Europatouren, med andraplatsen i Ladies Scottish Open som främsta merit. Förra säsongen var niondeplaceringen i Finnish Masters bästa resultatet. Under 2009 spelade hon in 26 580 euro, under rekordsäsongen 2008 kom hon upp i 72 613 euro.

foto: Linda

Ålder 32 år

Saltin

Maria Bodén

…som laddar för att komma i rampljuset igen och putta om de stora pengarna på Europatouren.

Viktigaste frågan först. Vad krävs för att vara med i toppen på Touren? – För att klara en topp 10-placering behöver jag prestera ungefär det spel jag gjorde under förra hösten. För att bli topp 5, och få in prispengar, måste jag givetvis spela absolut på topp. I närspelet är jag rankad bland de tio bästa på touren, nu gäller det att jag får ordning på mitt långa spel också. Du kommer med stärkt självförtroende till årets säsong – sånt som är viktigt i golf? – Ja, jag har tränat riktigt bra i vinter, kört stenhård fys fem-sex gånger i veckan med Jocke Bäckström i Ö-vik (som även är fystränare i Modo Hockey). Och teknikträning som vanligt i Birsta med Simon Selin. – I golf går aldrig att lova något. Ena dagen kan allt gå ens väg, nästa kan det vara tvärt om. Så är det med den här sporten. Men det ska bli skoj att komma igång och jag ska göra mitt allra bästa för att spela så bra som möjligt. Hur många tävlingar har du planerat att spela på Europatouren i år? – Det är 26 totalt, jag valde att hoppa över de tre första i Australien och Nya Zeeland i februari. Så det blir ungefär 20, men tyvärr ingen i Sverige i år heller. Det tycker jag är pinsamt, nästan skandal… Handen på hjärtat, drömmer du om USA och LPGA-touren, eller? – Självklart, självklart. Jag saknar USA som land, jag bodde ju där ett par år. Så skulle det gå bra på touren kommer jag nog att åka över och kvala. Men det är inget jag tänker på nu. Och det gäller att det går bra för att det ska vara någon idé att ställa upp där. Till sist, vad vill du syssla med efter golfen? – Skulle gärna vilja fortsätta inom idrottsvärlden. Syssla med coaching, kanske inom collegegolfen, man vet aldrig var man hamnar. I år ska jag hjälpa till att få fart på juniorverksamheten i Ångermanland, och det är också en av anledningarna till mitt klubbyte.

3

Kommande höjdpunkter

HELGEN 27-28 MARS BROTTNING: SM grekisk/romersk stil, Sporthallen Sundsvall En plats till nordiska mästerskapen i potten – det är vad som gäller för Brännabrottaren Pontus Bergström. Seger i den tuffa 63-kilosklassen och saken är klar. Det är bara att gå in och köra hårt, Pontus!

LÖRDAG 17 APRIL BOWLING: Kvartsfinal i kvalet till elitserien (neutral hall) Den är krokig, tuff och full av fallgropar. Vägen till bowlingens elitserie. Nu börjar BK Flash den lååånga resan igen. Och för att nå slutmålet måste man klara av tre omgångar, tre helger i rad: först kvartsfinal, sedan semi 24-25 april och så final 8-9 maj. Fram med vänsterkanonen nu, Andreas Jonsson!

HELGEN 17-18 APRIL FOTBOLL: Nedräkning mot allvar. Genrep inför seriepremiären i division 2 Norrland nästa helg. Allvarstyngt. Nervöst. Nu ska förhandsspekulationerna börja infrias – alternativt komma på skam. Älgarna finslipar formen borta mot Umedalen, Härnösands FF befinner sig på ett miniläger i Östersund. Bara så ni vet: De grönvita inleder seriespelet hemma mot Skellefteå på Högslättens grus, HFF börjar borta mot Piteå IF…

YIPPIE HÄRNÖSAND

55

Profile for Alltid Marknadsbyra

Yippie 2010 Nr3  

Hela världen finns på folkhögskolan sidor sidor Häng med på party, förfest och kalas! Häng med på party, förfest och kalas! Vi bjuder på unde...

Yippie 2010 Nr3  

Hela världen finns på folkhögskolan sidor sidor Häng med på party, förfest och kalas! Häng med på party, förfest och kalas! Vi bjuder på unde...

Profile for lamee