Page 15

porträtt

& foto Hanna Persson

text

Ulrika Sörlander är en skofantast som heter duga. Sedan Carrie, huvudpersonen i serien Sex and the City, struttade rakt in i hennes hjärta under gymnasieåren har hon inte kunnat släppa tanken på skyhöga klackar och färgglada pumps.

SLÄPP FÖTTERNA LOSS, DET ÄR VÅR! Vad är ditt senaste köp?

– Ett par rutiga tygskor. Det behövs nya varje sommar eftersom de blir så flitigt använda. Dessutom köpte jag nyligen ett par klackar som har kommit att bli ett av mina favoritpar. Mina vänner suckar alltid åt mig när vi shoppar eftersom jag alltid kommer hem med något nytt. När började du intressera dig för skor?

– Ganska sent faktiskt. Jag hade aldrig brytt mig särskilt mycket om skor förrän i gymnasiet när jag blev trollbunden. Det var då jag började följa serien Sex and the City, som jag tror förändrade väldigt mycket, inte bara för mig. Det var med den serien vi började intressera oss för klackar på allvar. Före dess var klackar över sju centimeter svåra att få tag i. Nu räknas klackar under tio centimeter närmast som bekväma. Eftersom jag bara är 157 lång är de där extra centimetrarna varmt välkomna! Har du några designskor i samlingen?

– Nej faktiskt inte. Det är lite för dyrt och jag tror inte att skor behöver vara bättre bara för att de är dyrare. Över huvud taget tycker jag att det är viktigare att handla efter sin egen stil än efter vad som är inne just för tillfället. Finns det någon designer som du inspireras av?

– Att ta på mig alla klackar! Bort med allt mörkt och klumpigt som hör vintern till. Släpp ut fötterna!

Att ha i sommar ¤ svarta pumps (bör alla ha i garderoben) ¤ två par tygskor (ett par svarta eller vita och ett par mönstrade) ¤ färgglada partyklackar. Ju högre desto bättre! ¤ gladiatorskorna hänger kvar även den här sommaren. Så passa på, de är riktigt sköna ¤ Kilklackar och mocka

ulriKa ”ullis” sörlander gör Jobbar som lokalvårdare vill Ha sommar! bör Träna mer sKa Fylla på skoförrådet

– Christian Louboutin. Han gör enkla klassiska skor som passar både till fest och till vardags. Hans kreationer är verkligen formade efter foten, de är menade att sitta där på foten vare sig de ska det eller inte. Jag har dessutom hört att de är lika bekväma som de är snygga. Vad ser du mest fram emot inför sommaren?

YIPPIE HÄRNÖSAND

15

Profile for Alltid Marknadsbyra

Yippie 2010 Nr3  

Hela världen finns på folkhögskolan sidor sidor Häng med på party, förfest och kalas! Häng med på party, förfest och kalas! Vi bjuder på unde...

Yippie 2010 Nr3  

Hela världen finns på folkhögskolan sidor sidor Häng med på party, förfest och kalas! Häng med på party, förfest och kalas! Vi bjuder på unde...

Profile for lamee