Page 14

INFART / PLOCK

Ljusfest på torget igen

HALLÅ DÄR

w Fjolårets succé med Ljusfest på Torget blir en

Han öppnar skivbutik

årligen återkommande tradition. Fredag 20 november tänds Härnösands julbelysning och i samband med det blir det bland annat uppträdande av Prisma gospel och kören Miranda. Nytt för i år är trädbelysningen på Torget som går att ändra i färg mellan vitt och rosa. Förra året lockade arrangemanget över 500 personer. – Vi hoppas och tror på minst lika många i år, säger Henrik Skyttberg, centrumutvecklare på Handelplats Härnösand.

GUSSJÖ-GLOBEN? VAD?

w Nu finns det en renodlad skivaffär i Härnösand igen! Det är Lennart Westerlund som driver Skivoteket på deltid i övervåningen på sin villa på Säbråvägen. – Det är en dröm jag har haft sedan jag var 15 år, en butik där man kan träffa folk och prata musik. Han började som så många att köpa skivor i tonåren och har fortsatt samla genom åren, lite mer intensivt igen de sista 10-15 åren. När samlingen närmade sig 10 000 skivor tyckte han det var dags att börja sälja lite också. Det mesta säljer han via nätet, men nu har han alltså även en fysisk butik som är öppen onsdag kväll och lördag. – Eventuellt kommer jag att ha lite livemusik här också. Och på sikt hoppas jag kunna skaffa en lokal på stan.

333 gånger har Lars T Johansson spelat Grottmannen när han går av scenen efter den allra sista föreställningen den 25 oktober på Härnösands Teater.

Y I P P I E H Ä RNÖ S A ND

Varför blev det just Helsingborg? – Jag blev uppringd av OV Helsingborgs marknadsansvarige som frågade om jag vill börja spela där. Det kändes som en kul grej att testa. Jag tog beslutet och i augusti flyttade jag ned. Det är klart att det var jobbigt att lämna vänner och familj, men det var roligt när jag väl kom ned. Vad är största skillnaden mot Härnösand? – OV Helsingborg är en större klubb och det finns både pojk- och herrlag. Sen har jag ju i och med flytten gått upp en serie vilket är kul. Vad siktar du på nu? – Just nu ser jag handbollen som en kul grej i vardagen. Men det är klart, blir jag värvad till en ännu större klubb så tackar jag ju inte nej! Molly Bergquist Ålder 19

Först naturgas sen biogas av dina matrester i ny tankstation

Bor Helsingborg sedan två månader tillbaka Gör Just nu vikarie på flera fritidshem Familj Mamma, pappa, storasyster och lillebror

w Lördag 7 november invigs Härnösands nya tankstation för fordonsgas intill Highway Hotel. Till att börja med blir det naturgas i tanken, men så småningom ska det gå att tanka biogas från Härnösands eget matavfall. Men först måste den nya biogasanläggningen på Älands återvinningsanläggning bli klar. Där ska det insamlade matavfallet tillsammans med avloppsslam rötas och förädlas till biogas. Biogasanläggningen ska vara klar i slutet av 2016.

Dragningen

14

… Molly Bergquist, som nyligen flyttat till Helsingborg för att spela i handbollsallsvenskan.

Uppsnappat i Härnösand

Suzanne Lindberg, 32, pluggar och driver företaget

Djurparadiset

Höst eller vår?

Radio eller tv?

Bus eller godis?

- Våren är så underbar, när det börjar bli varmt igen.

- Jag gillar båda lika mycket och tittar och lyssnar varje dag. På radio blir det mest nyheterna, för jag kan tycka att det blir för grafiskt med tv-nyheter, och på tv gärna underhållning, till exempel film.

- Visserligen kan jag busa med min sambo, men jag ÄLSKAR godis och allt som är sött.

w Färghuset har fått en rejäl uppfräschning, både inomhus och utomhus. Fasaden har renoverats och inomhus har det blivit en helt ny tapetavdelning samt en ny avdelning för hantverkare med fikaplats. Även kassan och färgavdelningen är ombyggd. – Vi funderade först på att leta andra lokaler, men läget här vid rondellen är så bra så vi ville samtidigt inte flytta. Det här blev en jättebra lösning, säger platschefen Tobias Tagewall. w Slöjdkonsulenterna Annso Grahn och Ulrika Bos Kerttu har utsetts till Årets formbärare av Svensk Form Västernorrland. I motiveringen står bland annat att ”Annso med den hårda slöjden och Ulrika med den textila slöjden har ett arbetssätt som gärna smittar av sig till andra, såväl slöjdare, hantverkare som glada amatörer, unga som gamla.”

Profile for Alltid Marknadsbyra

Yippie Härnösand 10 2015  

Yippie Härnösand 10 2015  

Profile for lamee

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded