Yippie Härnösand 9 2016

Page 12

INFART

MUSIK I FOKUS PÅ NYA ”WALL”

Hallå där ! ... Emil Roos Lindberg, som spelar rollen som den unge Patrik Sjöberg i Dalateaterns uppsättning ”Det du inte såg”, som bygger på höjdhopparens självbiografi. Det är premiär den 30 september. Hur känns det?

w Efter att klubben 1905 stängde har det inte funnits många alternativ på klubbscen i Härnösand. Men nu ska Maja Nylund få fart på Köttmagasinets lokaler med klubbkonceptet Wall. Hur känns det att få driva egen klubb? – Hur kul som helst. Det ska bli roligt att få tillföra något i Härnösands klubbliv.

– Jättekul och spännande. Jag spelar Patrik från att han är elva år tills han slår världsrekord som 22-åring och jag står på scenen ungefär 95 procent av tiden. Det är klart att det är nervöst och lite småpanik, men det är bara som det ska vara i slutet av en sådan här process.

lar på en del klubbar. Ägarna till klubbarna har nästan alltid en tanke om hur de vill ha det samt kring vilken musik som ska spelas. Det stämmer inte alltid överens med mina egna idéer. Jag har alltid tänkt att får jag en möjlighet att skapa en produkt jag kan stå för ska jag ta den, därför känns det här perfekt.

Hur högt kan du själv hoppa?

– Jag har faktiskt tränat lite inför rollen för att det ska se rätt ut och jag lyckades komma över 1,60 till slut.

Hur är det att göra praktik på en ”riktig” teater?

– Väldigt annorlunda. Jag har bara jobbat i fria grupper tidigare och där måste man ju fixa allt själv. Här behöver jag bara vara skådespelare, det finns annan personal som sköter allt annat och det är skönt.

Vad kan man förvänta sig av Wall? Hur fick du denna möjlighet? – I somras jobbade jag som assistent för Höga Kusten Nöje som arrangerar Härnösands Stadsfest bland annat. Det pratades om att jag eventuellt skulle få fortsätta med något slags projekt när sommarperioden slutade. När hösten väl kom fick jag frågan om att driva ett klubbkoncept och då var svaret självklart ja.

– Förhoppningsvis något utöver det vanliga klubblivet i Härnösand. Vi ska försöka få till en mer kompakt och avslappnad miljö än vad det varit tidigare. Musiken ska stå mer i fokus, det kommer att bli ett annat dansgolv, det ska finnas mer bekväma sittplatser samt aktiviteter man kan ägna sig åt under kvällen.

Vad händer efter praktiken?

– Till våren ska jag gå min sista termin på scenskolan. Nästa sommar blir det säkert någon sommarteater eller något sådant, men sedan har jag ingen aning. Det känns både spännande och skrämmande. Men jag trivs bra med teatern, det är det här jag vill göra.

När har klubben öppet? Varför kändes det självklart? – Jag har länge haft ett brinnande intresse för musik- och klubbbranschen. Jag DJ:ar och spe-

Emil Roos Lindberg

– En gång i månaden med start den åttonde oktober.

Ålder 24 Familj Stor och brokig Bor Lägenhet i Göteborg, tillfälligt i Falun Gör Går Scenskolan i Göteborg, just nu praktik på Dalateatern i Falun

800 löpare är anmälda till Härnö Trail den 1 oktober. 500 stycken, det vill säga maxantalet, springer det långa loppet på 2,2 mil och drygt 300 det korta på 9,7 kilometer.

12

Y I P P I E H Ä RN Ö S A ND

Dragningen

Moa, 20, jjobbar på Wayne’s Coffee

Första eller sista snön?

Bad eller dusch?

Dubbat eller odubbat?

- Jag älskar snö! Jag spelar bandy, och så tycker jag det är så fint när man ser stjärnorna jämt.

- Jag brukar inte känna att jag har tid att bada särskilt ofta, men det är skönt när man väl tar sig tid.

- Gäller det bildäck eller TV? För om det gäller TV är det helt klart odubbat. Om det handlar om däck är jag inte så insatt, men har ju hört att odubbat är bättre för miljön.