Page 15

INFART / PROFILEN Text Lars Kågström

Hallå där! … Maths Elfvendal, målvaktstränare i allsvenska IFK Norrköping. Det ryktas att nästa förbundskapten i fotboll, Norrköpings Janne Andersson, kommer att plocka med dig som målvaktstränare i landslaget också. Stämmer det? – Jag har också läst om det i tidningen. I övrigt har jag inga kommentarer. Men det går bra i IFK Norrköping? – Ja, det har varit en fantastisk tid hittills. Jag kom hit i december 2014 och redan första året tog vi guld. Det var magiskt att komma hem till torget i Norrköping efter sista matchen. Det sägs att det var 20 000 människor där som hade väntat i flera timmar. Årets säsong har också börjat bra. Du är den yngste tränaren i allsvenskan. Hur känns det? – Jag tänker inte på huruvida jag är yngst eller äldst, jag vill bara bli så bra som möjligt. Du går i pappa Pehr-Olofs fotspår? – Ja, han var målvaktstränare i GIF Sundsvall och för U21-landslaget. Jag har fått med mig mycket från honom och jag ringer och bollar saker med honom nästan dagligen. Det vore dumt att inte dra nytta av hans erfarenheter.

Och så kom han bara till U21-landslaget och du kanske snart jobbar med A-landslaget? – Det är inte så ”bara” att nå till U-21landslaget. Han hade en mycket fin karriär. Men jag har min karriär där jag hoppas på att fortsätta utvecklas. Om det sedan blir A-landslaget kan jag tyvärr inte svara på idag. Mats Elfvendal Ålder 29 Familj Mamma, pappa och två äldre bröder Bor Lägenhet i Norrköping, uppväxt i Byåker Gör Målvaktstränare i IFK Norrköping

Men du har redan bättre meriter med ett SM-guld? – Ja, fast det vore fantastiskt om han också hade det. Jag är fortfarande Sundsvalls-supporter i hjärtat.

Y IP P IE H Ä RN Ö S A N D

15

SOMMARNUMMER Yippie Härnösand 6-7 2016  
SOMMARNUMMER Yippie Härnösand 6-7 2016