Page 12

INFART / PLOCK

VAD? HAR VÄL BONDFÖRNUFT

LAGLÖST LAND

HÄFTIG DEL AV REAKSLOTT TION

SÄLLSYNT GRUNDÄMNE

INSTÄNGT

TALAR UTAN ATT TALA

ÖVERHAR SEX SITTARE VINGAR

SNACKA LITE

BEKRÄFTA

5 VANLIG ROVFÅGEL

I ST F FAT

OS-STAD

TRÄD

MYCKET VATTEN

MÖBEL OCH PLATS

3 OTROLIGT MEN SANT

2

VARUMÄRKE

PÅ TAVLA

SKENA 9

KISEL

Dansmaran tillbaka i härnösand Maran arrangeras två gånger om året, första helgen i februari och september. Hösten 2013 och vintern 2014 gick Maran i Härnösand och nu är den alltså tillbaka, kanske för gott. Öviksparken är nämligen såld och den nye ägaren har andra planer för lokalen.

100-tals brottare gör upp i arenan

Anders Broman Ålder 34 Familj Sambo och en 2-årig son Bor Hus på Ådalsvägen Gör Fritidsledare på Landgrenskolan och basist i Bloodbound

Dragningen Skidor eller skridskor

- Jag åker skridskor med mina barn, men tycker mest att man fryser om fötterna. Däremot åker jag gärna skidor, både längd och slalom, och är med i BIK skidor.

12

Y I P P I E H Ä RN Ö S A ND

w Första helgen i februari kommer flera hundra brottare från hela Norrland till Härnösand Arena för att delta i Norrländska Elitbrottningarna. Även 26 ryska brottare av hög klass är anmälda till tävlingen som är Norrlands största. – Vi har just nu 185 anmälda, men min gissning är att det blir uppemot 300 deltagare, säger Angelica Sjölander, ordförande i arrangerande Härnösands Brottarklubb. Brottare i alla åldrar kommer att gå ut på mattan, som för första gången rullas ut i Härnösand Arena. – Det är jätteroligt att vi har fått förtroendet att arrangera den här tävlingen. Jag hoppas att många Härnösandsbor kommer och tittar, säger Angelica Sjölander. Annars finns också möjligheten att följa tävlingarna från favoritfåtöljen. De kommer nämligen att live-sändas på internet.

GÅR IHOP

- Papper, även om jag jobbar mycket vid dator. Jag läser hellre böcker på papper än på skärm och gillar att man kan bläddra fram och tillbaka, få en uppfattning om var någonstans saker stod. Men när det gäller böcker gillar jag ljudböcker allra bäst och lyssnar ofta när jag är ute och rör på mig.

15

6

w Korsordet i Yippies julnummer blev inte riktigt som det var tänkt. På grund av ett tekniskt missöde hamnade siffrorna i fel rutor och bildade orden ”Laggarbergs skola” i stället för ”Prismas rulltrappa”, som var det som syntes på bilden. Men det hindrade inte Yippies duktiga krysslösare. Många skickade in rätt lösning (fast den alltså var fel) och vinnare blev: 1:a pris - Öbacka presentkort 500 kr Jan-Ola Nordin 2-3:e pris - Öbacka presentkort 200 kr Sven Öhgren, Ann-Marie Eriksson

ABBA-vinnare

w Många ville vinna biljetter till ABBAkonserten i slutet av februari och många kunde också frågorna i vårt ABBA-quiz i förra numret. De tio lyckliga vinnarna blev: Gerd Adolfsson, Charlotte Edholm, Krister Westerlund, Lena Westerberg, Åke Berggren, Maud Norberg, Ruth Frost/Jan Ögren, Solveig Nyström, Ann-Christin Edholm och Lennart Svelander

25

år fyller Härnösands Slagverksensemble. Det firas med en jubileumskonsert fredag 5 februari på St Petrilogen.

Annika Andersson, 45 år, sportar och söker jobb Skärm eller papper?

14

EN SISTA BRANT

Korsordsvinnare fixade knepig lösning

GUSSJÖ-GLOBEN? VAD?

Ni gör 25 spelningar på en månad i sju länder. Det låter intensivt? – Ja, det blir det nog. Vi åker tillsammans med Sabaton från Falun och Alestorm från Skottland. Det ska bli väldigt kul, även om det också är påfrestande att vara borta från familjen så länge. Vad gör du när du inte spelar? – Jag jobbar som fritidsledare på Landgrenskolan sedan två och ett halvt år tillbaka. Är målet att spela på heltid? – Nej, inte nu sedan jag fick familj. Det är fler i bandet som har barn så det får fortsätta att vara en hobby för oss, även om det är en rätt framgångsrik hobby. Men det är roligt att åka iväg någon gång ibland.

PÅ BAGAGE PÅ VÄG TILL ÅRHUS

BRUKAR GLADA

1

… Anders Broman, basist i power metal-bandet Bloodbound, som snart åker ut på en månadslång Europaturné.

ORGAN F. OSMOREGLERING

MARGINAL LOKALTIDNING

FANNS BÅDE VÄSTRA O ÖSTRA

HALLÅ DÄR

10 HÅRDA SLAG

16 I SAMMA BLOCK

STAD PÅ FINSKA

TUGGA OM

MER ÄN ILSK PRONOMEN

FATTIGA SERVERAS

BÄGARE

HAR KORT STUBIN

LITEN TIMRÅORT

8 FÖR MUSIKALIER

12

w Efter några år i Örnsköldsvik återvänder nu Dansmaran till Härnösand och Parkaden. Första helgen i februari blir det dans non-stop i åtta timmar per kväll och på scenen står Jannez, Expanders, Date, Blender (på bilden), Mannerz och High Lights.

ANNO DAZUMAL

KÖR HUSVAGN KOMMER TILL

7 DUBBELT UPPREPAD STOR HÅRDDRAMASTEKT 11 TIKER RÄTT

FRÅN SPIS

VOMERAR

PLAUSIBEL

BLEV CLAY SLÄPPTE 13 AV

ALIAS

I SÖDRA AFRIKA

GÖRS FRÅN SIDAN

TYDLIG

SAMMANFATTNING

4

Dag eller natt?

- Jag är så kvällstrött och så morgonpigg! Ofta vaknar jag 4.30 och startar dagen bra med en promenad. Jag gillar lugnet på morgonen innan alla vaknar.

Profile for Alltid Marknadsbyra

Yippie Härnösand 1 2016  

Yippie Härnösand 1 2016  

Profile for lamee