Page 1

LES FORMIGUES ABRIL 2011


AVUI HEM CREAT UN CONTE D’ANIMALS, EN PETIT GRUP. CADASCÚ HA TRIAT UN ANIMAL I HEM COMENÇAT A PENSAR. HI HAVIA UN VEGADA UN … - “CERDITO QUE VA ENCONTRAR UNA GIRAFA”. COM ES DEIA AQUEST PORQUET? - BRUNO! CAMINANT, CAMINANT,… VA TROBAR UNA GIRAFA.. - HOLA! - HOLA! - QUÈ TAL? “CÓMO TE LLAMAS”? - GIRAFA! - NOOO, QUE COM ET DIUS? XAVI, NO? - SÍ, XAVI. QUÈ VAN FER LA GIRAFA I EL PORQUET? - VAN ANAR A BUSCAR AIGUA. PEL CAMÍ VAN TROBAR….UN ELEFANT! - HOLA! - HOLA! - HOLA, HOLA, HOLA, HOLA! - COM ET DIUS? - HOLA, HOLA, HOLA QUE NO SABIA DIR RES MÉS AQUEST ELEFANT? - NO, NOMÉS SABÍA DIR HOLA ! PORQUET I GIRAFA, EXPLIQUEU-LI A L’ELEFANT ON ANEU.


-ANEM A BUSCAR AIGUA! L’ELEFANT MARXA DIENT… - HOLA, HOLA, HOLA. ON VA L’ELEFANT? - VA A BEURE AIGUA. PER QUÈ NO VA AMB EL PORQUET I LA GIRAFA? - PERQUÈ ÉS UNA MICA DOLENTOT I EGOISTA, SE LA BEURÀ TOTA ELL SOL. I DESPRÈS MARXA. A ON? - A L’ÀFRICA. QUÈ VAN FER EL PORQUET I LA GIRAFA? - ARA JA NO HI HA AIGUA! - VAN ANAR A BUSCAR MÉS AIGUA A UN ALTRE LLOC. A ON? - A LA MUNTANYA. COM ES VAN QUEDAR EL PORQUET I LA GIRAFA, DESPRÉS DE VEURE EL QUÈ HAVIA FET L’ELEFANT? COM ES SENTIEN? - UNA MICA TRISTOS I ENFADATS. EL PORQUET I LA GIRAFA, UNA MICA TRISTOS, VAN CONTINUAR CAMINANT PER LA MUNTANYA A VEURE SI TROBAVEN AIGUA. I CAMINANT CAMINANT….VAN TROBAR A UN LLEOPARD. - PORQUET: HOLA! - GIRAFA: HOLA! - LLEOPARD: HOLA! NO LI PREGUNTEU COM ES DIU? - PORQUET: COM ET DIUS? - LLEOPARD: CLÀUDIA.


QUE NO LI DIUEN RES MÉS AL LLEOPARD? EXPLIQUEU-LI QUE US HA PASSAT… - GIRAFA: L’ELEFANT S’HA BEGUT TOTA L’AIGUA. LLEOPARD, QUÈ PODEN FER? ON PODEN ANAR A BUSCAR-NE MÉS? - LLEOPARD: A LA CUINA. LLEOPARD, ELS VOLS ACOMPANYAR? - TINC SET! COM EL LLEOPARD TENIA MOLTA SET, VA DECIDIR ACOMPANYAR-LOS A BUSCAR AIGUA. CAMINANT I CAMINANT PER LA MUNTANYA VAN TROBAR…. - A LA TORTUGA. - PORQUET: HOLA! - GIRAFA: HOLA! - LLEOPARD: HOLA! - TORTUGA: HOLA! - GIRAFA: COM ET DIUS? - TORTUGA: MATHIAS. EXPLIQUEU-LI A LA TORTUGA QUÈ FEU. - ANEM A BUSCAR AIGUA A LA CUINA. - TORTUGA: A LA MUNTANYA NO HI HA CUINA. MIREU, L’ELEFANT TORNA. - GIRAFA: ESTEM ENFADATS, T’HAS BEGUT TOTA L’AIGUA. - ELEFANT: PERDÓ. SÉ ON PODEU TROBAR AIGUA. - PORQUET: A ON? - ELEFANT: A LA CASA DEL PORQUET. EL PORQUET, LA GIRAFA, L’ELEFANT, EL LLEOPAR I LA TORTUGA VAN ANAR CAP A CASA DEL PORQUET A VEURE SI ALLÀ TROBAVEN AIGUA. QUAN VAN ARRIBAR, VAN VEURE… EL CAVALL I L’ HIPOPÒTAM. QUÈ ESTAVEN FENT?


- ESTAVEN DORMINT. - VAN VEURE UNA OMBRA. - NO SABIEN QUÈ ERA. - ÉS LA CABRA! TÉ CARA D’ ENFADADA. QUÈ DEIA LA CABRA? - TORTUGA: SE’LS VOL MENJAR! CABRA, ETS DOLENTA? VOLS MENJAR-TE ELS ANIMALS? - SÍ! PER QUÈ? - TINC GANA! A VEURE, ELS ALTRES ANIMALS, EXPLIQUEU-LI A LA CABRA, QUÈ FEM QUAN TENIM UN PROBLEMA. - PARLEM PERQUÈ SI NO ENS FEM MAL. MOLT BÉ, AIXÍ QUE ELS ANIMALS VAN PARLAR AMB LA CABRA PERQUÈ NO ES MENGÉS EL CAVALL, I L’ HIPOPÒTAM. QUÈ VAN PARLAR? - LI DONARAN AIGUA. - LA COMPARTIRAN. EL CAVALL, I L’ HIPOPÒTAM, ES VAN DESPERTAR. - CAVALL: VULL AIGUA! VACA, ON ESTÀ L’AIGUA? - AQUÍ A LA CASA DEL PORQUET HIPOPÒTAM, VOLS ENSENYAR-LOS ON ESTÀ? - SÍ! AQUÍ! AIXÍ DONCS TOTS ELS ANIMALS VAN ANAR A BEURE AIGUA I LA VAN COMPARTIR COM A BONS COMPANYS. VET AQUÍ UN GOS, VET A QUÍ UN GAT, AQUEST CONTE S’HA ACABAT.


AVUI HEM SORTIT AL PATI DE PISTA A FER UNA PETITA REPRESENTACIÓ DE LA NOSTRA HISTÒRIA D’ANIMALS. HI HAVIA UN A VEGADA UN PORQUET QUE CAMINAVA PER LA MUNTANYA. CAMINANT, CAMINANT, VA TROBAR UNA GIRAFA. ES VAN SALUDAR I VAN DECIDIR QUE ANIRIEN A BUSCAR AIGUA. DE CAMÍ VAN TROBAR UN ELEFANT. L’ELEFANT NO ERA GAIRE XERRAIRE, NOMÉS DEIA HOLA. LA GIRAFA I EL PORQUET LI VAN EXPLICAR QUE ANAVEN A BUSCAR AIGUA. PERÒ L’ELEFANT ERA UNA MICA DOLENT I EGOISTA. EN LLOC DE ANAR AMB ELLS, VA MARXAR CORRENTS I ES VA BEURE TOTA L’AIGUA. DESPRÈS VA MARXAR TOT SOL CAP A L’ÀFRICA. EL PORQUET I LA GIRAFA ES VAN QUEDAR UNA MICA TRISTOS, AL VEURE QUE L’ELEFANT ES PORTAVA TANT MALAMENT AMB ELLS. TOT I AIXÒ VAN CONTINUAR CAMINANT A VEURE SI TROBAVEN AIGUA EN UN ALTRE LLOC.


PEL CAMÍ VAN TROBAR UN LLEOPARD, TOT I QUE RUGIA MOLT FORT ERA UN LLEOPARD MOLT BO. VAN ESTAR PARLANT I LI VAN EXPLICAR EL QUE ELS HAVIA PASSAT. EL LLEOPARD ELS HI VA DIR QUE PODIEN ANAR A LA CUINA A BUSCAR AIGUA I COM QUE ELL TAMBÉ TENIA MOLTA SET VA DECIDIR ACOMPANYAR-LOS.

DESPRÈS D’UNA ESTONA VAN TROBAR UNA TORTUGA. ELLA ELS VA EXPLICAR QUE A LA MUNTANYA NO HI HAVIA CUINA. AIXÍ QUE L’HAURIEN DE BUSCAR A UN ALTRE LLOC. DE SOBTE VAN ESCOLTAR UNES PASSES MOLT FORTES, ERA L’ELEFANT! ES VAN QUEDAR PARATS AL VEURE’L! ENCARA ESTAVEN UNA MICA ENFADATS AMB ELL. L’ELEFANT HAVIA ESTAT PENSANT I S’HAVIA ADONAT QUE ALLÒ QUE HAVIA FET NO ESTAVA GENS BÉ. AIXÍ QUE ELS VA DEMANAR PERDÓ I ELS VA EXPLICAR QUE ELS ACOMPANYARIA FINS A CASA DEL PORQUET. ELL SABIA QUE


ALLÀ TROBARIEN AIGUA! QUAN VAN ARRIBAR, VAN VEURE UN CAVALL I UN HIPOPÒTAM ESTIRATS AL TERRA. ESTAVEN DORMINT LA MIGDIADA.

DE SOBTE, VAN VEURE UNA OMBRA! ERA UNA CABRA! UNA CABRA MOLT DOLENTA QUE VOLIA MENJAR-SE ELS ANIMALS MENTRE DORMIEN.


EL PORQUET, LA GIRAFA, L’ELEFANT I LA TROTUGA VAN PARLAR AMB ELLA I LI VAN EXPLICAR QUE ALLÒ NO HO PODIA FER. LI VAN DIR QUE SI PARLAVEN ENTRE ELLS TOT SERIA MÉS FÀCIL, NO VALIA LA PENA BARALLAR-SE. AIXÍ DONCS LA CABRA ES VA ADONAR QUE AQUELLS ANIMALS TENIEN RAÓ I ELS VA FER CAS.

EL CAVALL I L’ HIPOPÒTAM ES VAN DESPERTAR I VAN ENSENYAR-LOS ON ESTAVA L’AIGUA.


TOTS ELS ANIMALS ESTAVEN MOLT CONTENTS I VAN ANAR CORRENTS A BEURE AIGUA. LA VAN SABER COMPARTIR I NO VAN TENIR CAP ALTRE PROBLEMA. DES D’AQUELL MOMENT TOTS VAN SER MOLT AMICS I CADA VEGADA QUE TENIEN ALGÚN PROBLEMA EL SOLUCIONAVEN PARLANT.

VET AQUÍ UN GAT, VET AQUÍ UN GOS, AQUESTS CONTE JA S’HA FOS.


ELS ANIMALS 2  

"CONTES SANT JORDI 11"

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you