Laluna zwembad overkappingen

Page 1

“Veilig, schoon en langer zwemmen”


INHOUDSOPGAVE

Even voorstellen

4

Alle voordelen op een rijtje

5

Overzicht overkappingen

11

Afdekkingen

14

Lage overkappingen

18

Middelhoge overkappingen

24

Hoge overkappingen

28

Wall

38

Extra opties

43

Onze service en kwaliteit

49

Contact

54


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

3


EVEN VOORSTELLEN

EVEN VOORSTELLEN JACK VAN DER PUT

Ruim 25 jaar geleden begon Jack van der Put met het ontwerpen, bouwen en schoonmaken van zwembaden. Jack weet als geen ander hoe het is om een zwembad zo optimaal mogelijk te onderhouden. Hij zag al snel de problemen waar zwembadliefhebbers tegenaan liepen. Het zwembad was vaak niet veilig voor kleine kinderen. Daarnaast kostte het erg veel moeite om het water schoon te houden. En de energiekosten konden behoorlijk oplopen. Hij vond de oplossing: een goed systeem om een zwembad te overdekken. Een overkapping waar je ook onder kan zwemmen. Want langer zwemmen, wie wil dat nou niet? Hij ging aan de slag met zwembadoverkappingen die u veilig en gemakkelijk afsluit. Zo kunt u uw (klein)kinderen met een gerust hart in de tuin laten rondrennen. Bovendien krijgen bladeren geen kans om het water te vervuilen. Doordat de overkapping het water extra lang warm houdt, ziet u direct een verschil op uw energienota. En u kunt zelfs in de winter nog een duik nemen! Inmiddels in Laluna Zwembadoverkappingen uitgegroeid tot een professioneel team van gespecialiseerde medewerkers. Al honderden tevreden klanten in Nederland, België en Duitsland zwemmen onder onze overkappingen. Een persoonlijke benadering, transparantie en maatwerk staan altijd centraal. Al tijdens het eerste gesprek vertellen wij u alles over onze ontwerpen en we maken direct een offerte. We zoeken altijd naar een passende oplossing. Ook na de montage van uw zwembadoverkapping staan wij nog voor u klaar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij maken graag vrijblijvend een afspraak met u.


DE VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Het plaatsen van een Laluna zwembadoverkapping levert u direct vele voordelen op. Wat dacht u van langer zwemmen? Of de veiligheid van uw kinderen? Bovendien blijft uw zwembad schoner en bespaart u energie.


DE VOORDELEN

Langer zwemmen Met een zwembadoverkapping van Laluna garanderen wij dat u jaarlijks langer kunt genieten van uw zwembad. Bij de eerste zonnestralen in april kunt u al een duik nemen in uw heerlijk verwarmde water. Tot november wordt er nog veel gezwommen onder onze overkappingen. Sommige enthousiastelingen nemen zelfs hartje winter nog een duik.

ZWEMMEN VAN

HET VROEGE VOORJAAR TOT LAAT IN DE HERFST


SOEPEL EN LICHT

MAKKELIJK TE BEDIENEN

Eenvoudig Iets wat wij belangrijk vinden is dat de overkappingen door iedereen verrijdbaar zijn. Onze zwembadoverkappingen zijn hierdoor licht van gewicht. Zonder enige moeite kunt u de kap openen en sluiten. Onder de gehele zwembadoverkapping bevinden zich namelijk wieltjes, die soepel door de rails glijden.

WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

7


DE VOORDELEN

AFSLUITBAAR

EEN VEILIG GEVOEL

Veilig Eén van de redenen voor onze klanten om te kiezen voor een zwembadoverkapping van Laluna is omdat deze ook veilig kan worden afgesloten. Doordat er op elk onderdeel van de zwembadoverkapping een slotje zit, kunnen de onderdelen afzonderlijk van elkaar worden vastgezet. Zo is uw zwembad voor kind en dier niet langer een gevaar meer.


Schoon Naast gemak en veiligheid zorgen onze overkappingen er ook voor dat boomblad en ander vuil uw zwembad niet langer zullen vervuilen. Stop met het op- en afrollen van uw afdekzeil. Als het lekker weer is schuift u de zwembadoverkkaping eenvoudig open. Het water is meteen klaar voor gebruik.

HET GEMAK VAN SCHOON

WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

9


DE VOORDELEN

ENERGIEBESPARING

LANGER WARM WATER

Zuinig Hoeveel energie u bespaart is lastig te zeggen, maar dat u energie bespaart is zeker. Gemiddeld is uw zwembadwater drie graden warmer onder onze zwembadoverkappingen dan wanneer u er geen heeft. Dit komt doordat de wind de kans niet krijgt om uw opgebouwde warmte mee te nemen. Pluspunt: ook als u niet het water in gaat, onder de overkapping is het altijd lekker warm!


ONZE MODELLEN ALLES IS MOGELIJK

Elk jaar breiden we onze modellenlijn uit. Door te blijven innoveren kunnen we u blijven voorzien in uw wensen, zonder daarbij in te leveren op de kwaliteit. Wilt u graag iets toevoegen of aanpassen? Wij denken graag met u mee.


ONZE MODELLEN

Overzicht modellen

A1

A2

A3

L1/L2

L3

Lage modellen

M1

M2

Middelhoge modellen

H1

H2

W1

W2

H3

Afdekkingen

H4

H5

Hoge modellen

Wall


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

13


ONZE MODELLEN

A1 en A2 Langer zwemmen begint met goed afdekken. De modellen in de A-serie A1 en A2 zijn de oplossing om het zwembadwater door de zon te laten opwarmen, te isoleren en schoon te houden. De afdekking loopt aan één of aan twee zijden op een rail en is in een handomdraai open. En weer dicht voor een frisse duik. Heeft u een modern strak huis, of ligt het zwembad voor uw huis in het zicht, dan is de A-serie de oplossing voor u. De gehele A-serie is voorzien van kristalheldere polycarbonaat.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

15


ONZE MODELLEN

A3 Model A3 uit onze serie afdekkingen heeft ronde hoeken en is ook een prima keuze als de plaats van het zwembad in het zicht is. Net als de A1 en de A2, is de A3 in een handomdraai open en weer gesloten, klaar voor een goed begin van de dag. De A3 is voorzien van tweezijdige rails en geheel uitgevoerd in kristalheldere polycarbonaat.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

17


ONZE MODELLEN

L1 De modellen L1 en L2 zijn onze meest verkochte modellen. Zowel de L1 als de L2 zijn laag en gebogen, gemaakt om onder te zwemmen. De L1 is ons instapmodel van de L-serie, uitgevoerd in standaard maten en een geanodiseerd aluminium profiel. U heeft de keuze uit dubbelwandige of kristalheldere polycarbonaat; de kwaliteit is net zo hoog als het topmodel de L2, daar doen wij geen enkele concessie in.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

19


ONZE MODELLEN

L2 Laluna is ooit begonnen met de L2. Iedere zwembadbezitter weet hoeveel aandacht je een zwembad moet geven om ervan te kunnen genieten. De L2 helpt u daarbij. Hij houdt het water schoon, warmt het mee op en houdt de warmte vast in de nacht zodat uw zwembad het hele seizoen klaar is om te gebruiken. Door zijn geringe hoogte past de L2 prima in elke tuin zonder aanwezig te zijn. De L2 biedt u de mogelijkheid om perfect onder de telescopische zwembadoverkapping te kunnen zwemmen: geheel open, half open uit de wind, genieten van het vroege voorjaar tot het begin van de winter, wie wil dit nu niet?


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

21


ONZE MODELLEN

L3 De L3 is ons laatste model uit de succesvolle L-serie, een kap met rechte hoeken en gebogen beglazing. De L3 is moderne kap met een strakke uitstraling. De L3 heeft eveneens alle voordelen van de L2 en zal er dan ook voor zorgen dat u in ons klimaat langer van het zwembad kunt genieten.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

23


ONZE MODELLEN

M1 Voor zwembadbezitters die wat meer ruimte wensen, is de M1 de beste keuze. De M1 heeft een iets hogere kap en kan prima worden toegepast als het zwembad iets minder in het zicht ligt. Drijvend op een ligbed, wie doet u wat.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

25


ONZE MODELLEN

M2 Ons M2-model is een combinatie van laag en hoog. Een lage kap om af te dekken en onder te zwemmen, een hoge kap om uit de wind te kunnen instappen, om te kleden of bij te komen van u dagelijkse baantjes. Het hoge gedeelte kan ook los blijven staan waardoor het ook een mooie plek is om in de zon te zitten zonder hinder te hebben van regen of wind.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

27


ONZE MODELLEN

H1 De voordelen van een binnenzwembad, maar toch buiten, want er is niets mooier dan buiten te zijn. De H1 is ons hoge model, bestaande uit lange slanke profielen om zoveel mogelijk van de buitenomgeving te ervaren en te beleven. Het serre-effect dat ontstaat als de eerste zonnestralen op deze telescopische overkapping vallen, zijn overweldigend. De temperatuur zal vlot stijgen tot 10 graden hoger dan buiten. De H-serie is speciaal ontworpen voor het buitenleven, zwemmen, relaxen, werken; alles kan in deze buitenruimte en als het te warm wordt doet u een deel open, of allemaal, de mogelijkheden zijn onbegrensd.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

29


ONZE MODELLEN

H2 De strakke lijnen van de H2 maken dat dit model staat als een huis. De H2 kan wel breedtes van 11 meter overspannen, welke ook nog met de hand te openen zijn. Voor een camping zwembad, een hotel of gewoon voor mensen die een groot zwembad hebben en daar het hele jaar gebruik van willen maken. Ons unieke systeem, waarbij het dak gebogen is in combinatie met slanke profielen,maakt dat u kiest voor een Laluna-kap die prachtig oogt en zich perfect naar de omgeving voegt.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

31


ONZE MODELLEN

H3 Voor meer ruimte aan één zijde, kiest u voor de H3, het asymmetrische model uit onze H-serie. De rechte wand zorgt ervoor dat ook de lange mensen onder ons perfect langs het zwembad kunnen lopen. Natuurlijk geldt voor alle modellen dat ook de H3 geniet van de zon en er voor zorgt dat u kunt genieten van een ruimte die tot wel 10 graden warmer zal zijn dan de buitentemperatuur.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

33


ONZE MODELLEN

H4 Als u gebruik maakt van een rond zwembad of een spa, zult u steeds merken dat de wind of de regen een spelbreker kan zijn van het uurtje genieten. Wij kregen vaak de vraag of er geen oplossing te bedenken was om ook zo’n bad te overkappen. Wij zijn natuurlijk aan de slag gegaan en hebben de H4 ontwikkeld en uitvoerig getest. Met deze overkapping kunt u wind en regen van welke kant die ook komt tegen houden doordat hij 360 graden wendbaar is en voor 50% te openen. De H4 is ook al gevraagd en gebruikt als plek on in te dineren of te vergaderen, wie had dat gedacht.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

35


ONZE MODELLEN

H5 De laatste jaren is het steeds drukker geworden op campings, hotels en in openbare zwembaden. Hier spelen hele andere dingen zoals slecht weer tijdens de vakanties, veiligheid ten aanzien van kinderen maar ook wind en regen. Wij hebben voor dit segment oplossingen ontwikkeld waarbij we breedtes kunnen overkappen van maar liefst 25 meter. Hierbij maken we gebruik van combinaties van staal en aluminium en de beglazing voor de wanden bestaat vaak uit gelaagd veiligheidsglas. Ook hier geldt dat ons klimaat niet altijd voorspelbaar is, maar met een telescopische overkapping is dat geen probleem meer.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

37


ONZE MODELLEN

W1 Vaak liggen zwembaden tegen een muur. Een muur die overdag door de zon verwarmd wordt zal in de avond de warmte afgeven. Dit in combinatie met een telescopische overkapping maakt het natuurlijk compleet. Al snel zal er onder de kap een subtropisch klimaat ontstaan waarbij het altijd vakantie is. Als het te warm wordt, doet u in een handomdraai de kap weer open. Omdat elke muur weer anders is leveren wij maatwerk waarbij wij voor elke situatie samen met u altijd wel een oplossing bedenken. De W1 is het muurmodel met een ronde vorm.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

39


ONZE MODELLEN

W2 De W2 is net als de W1 een model voor plaatsing tegen een muur. De W2 heeft echter geen ronde vorm, maar een strakke hoek waarbij wij geen gebruik maken van een hoekprofiel. U kunt de delen zo schuiven dat u in de zon zit, maar toch uit de wind. Zo geniet u optimaal van elke zonnestraal Omdat elke muur weer anders is leveren wij maatwerk waarbij wij voor elke situatie samen met u altijd wel een oplossing bedenken.


WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

41


EXTRA OPTIES


EXTRA OPTIES MAXIMAAL GENIETEN

Onze zwembadoverkappingen kunnen van alle gemakken worden voorzien. Voor elke wens wat wils en voor elk probleem hebben wij een oplossing.


EXTRA OPTIES

Schuifdeur Natuurlijk hoeft u niet de hele overkapping te openen om te kunnen genieten van uw zwembad. Met de schuifdeur stapt u eenvoudig in en uit uw bad. Het eerste compartiment van de zwembadoverkapping kan worden voorzien van een schuifdeur. De schuifdeur opent slechts één helft van de overkapping. Dit is genoeg ruimte om doorheen te stappen. En over genoeg ruimte gesproken, onder elke zwembadoverkapping kunt u zwemmen. Zelfs bij ons allerlaagste model, zoals u kunt zien op de foto’s hiernaast.


Deurtje Dit openslaande deurtje kan worden toegepast in de voor- of achterzijde van de zwembadoverkapping. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken als toegang. Ook kunt u het deurtje open zetten om over obstakels heen te kunnen schuiven. Denk hierbij aan een trapje. Zet het deurtje ook gerust open als u behoefte heeft aan wat frisse lucht onder de overkapping.

WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

45


EXTRA OPTIES

Opklapbaar Een opklapbare voorzijde is vooral handig in gevallen waarbij de overkapping niet in zijn geheel achter het bad kan worden geschoven. In dit geval staat er nog een stukje overkapping boven uw bad. Met deze lift-up kunt u toch zwemmen onder dit stukje overkapping, zonder dat u uw hoofd stoot. Een opklapbare voorzijde worden gebruikt als de zwembadoverkapping een trap moet passeren.


Verluchtingsklepjes Wilt u af van de condens die ontstaat als het binnen warm is en buiten de kap koud? Zet de verluchtingsklepjes open en de condens zal snel verdwijnen.

WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

47


SERVICE


SERVICE EN KWALITEIT

Ons team staat altijd voor u klaar. Voor, tijdens maar ook na de aankoop van uw overkapping. Wij hebben maar één doel en dat is dat u meer dan tevreden bent over uw aankoop. Wij denken met u mee en kunnen u ook helpen met het regelen van eventuele vergunningen. Onze jarenlange ervaring maakt dat wij u kunnen helpen op elk gebied.


SERVICE

Persoonlijk gratis advies Voordat u een definitieve keuze maakt, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en adviseren wij u in uw keuze. We gaan pas weg wanneer alles duidelijk is en u het gevoel heeft dat u bij ons in goede handen bent.

Op maat gemaakt Geen zwembadoverkapping is hetzelfde. Hierdoor zorgen wij er voor dat uw zwembad overdekt wordt zoals u dat wilt. Wilt u dat de overkapping doorloopt aan de voorkant in plaats van aan de acherkant? Alles is mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Garantie De garantietermijn voor de gehele overkapping is 3 jaar en is geldig op de constructie en op de montage. Op het polycarbonaat (beglazing) geven wij een fabrieksgarantie van 10 jaar; deze heeft betrekking op het scheuren en verkleuren, niet tegen eventuele krasvorming.

250 Kleuren De standaard kleur van de aluminium profielen die wij toepassen voor onze overkappingen is RAL 7016 grijs. Deze kleur is neutraal, valt weinig op in de omgeving en blijft het meest schoon. Natuurlijk kunt u elke RAL kleur kiezen. Wij beschikken over de meest moderne technieken om de profielen in elke gewenste kleur te coaten. Wij helpen u graag bij de juiste keuze.


Kwaliteit en techniek De meeste mensen kopen één keer in hun leven een telescopische overkapping en willen natuurlijk de beste keuze maken. Wij hebben in de afgelopen 25 jaar allerlei zwembaden gezien: groot, klein, rond, vierkant, aflopend of met een waterval. Noem het maar op of we hebben hiervoor een oplossing bedacht. Laluna bestaat uit een team van mensen die in hun regio wonen en werken. Wij kennen de omstandigheden die voor een bepaald gebied gelden, denk dan aan hevige wind of storm. Wij hebben onze producten zo ontwikkeld dat ze gebruiksvriendelijk zijn, maar ook veilig en duurzaam. Wij hebben onze producten laten keuren door TÜV Rheinland en hebben hiervoor een certificaat ontvangen.

TÜV Rheinland TÜV Rheinland is een wereldleider op het gebied van onafhankelijke inspectiediensten. TÜV Rheinland Group kent het keurmerk toe aan producten die veiligheid en kwaliteit bieden. Fundamentele kwaliteitskenmerken van een product zijn op het eerste gezicht zichtbaar. Hun motto is: “Veiligheid voorop”. Veiligheidstesten worden dus een voorwaarde voor verdere tests. Bijv. de eisen voor de beproefde en wereldwijd bekende veiligheidstekens van de TÜV Rheinland Group worden gebruikt als maatstaf voor het voldoen aan veiligheidsnormen. Vervolgens worden de kwaliteitscriteria grondig geanalyseerd. Er wordt rekening gehouden met criteria als bruikbaarheid, duurzaamheid, geluidsarmheid en design. Als basis wordt rekening gehouden met de wensen van de consument en jarenlange ervaring op het gebied van producttesten. Zo ontstaan er variabele testprogramma’s die van toepassing zijn op de individuele kenmerken van een product. Zie voor meer informatie: www.tuv.com WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

51


BELGIE

NEDERLAND

Diamantstraat 8 B-2200 Herentals

Winthontlaan 200 3526 KV Utrecht

T. + 32 (0)14 75 24 21 INFO@ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM

T. +31 (0)30 750 89 74

zwembadoverkappingen sinds 2000

INFO@ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM WWW.ZWEMBAD-OVERKAPPING.COM