Page 1

Onafhankelijk vakweekblad voor de interieurbranche en aanverwante bedrijven in Nederland en BelgiĂŤ

90e jaargang vrijdag 6 november 2009

Meubel 6

Export tot om de hoek


Resultaatgericht, communicatief en initiatiefrijk Goossens wonen & slapen is al meer dan 50 jaar succesvol actief in de meubelretailmarkt. Met 10 verkoopfilialen in Nederland en België en ruim 750 kundige en gedreven medewerkers behoren wij tot de top 3 van de Benelux. Consumenten overal in het land kennen en waarderen ons assortiment, adviezen en service. Met twee recent geopende nieuwe filialen tonen wij de duurzaamheid van onze kwaliteit en formule. Wij zijn op zoek naar uitblinkers die deel willen uitmaken van onze succesformule en willen bijdragen aan het verder uitbouwen van de sterke marktpositie. Mede door onze groei zijn wij voor de inkoopafdeling op het hoofdkantoor in Erp (N-B) op zoek naar loyale, vooruitstrevende collega’s die een positieve bijdrage gaan leveren aan het inkoopbeleid.

Assistent inkoopdirecteur (fulltime, refnr. 009.49)

Wij bieden Een uitdagende baan binnen een jonge, snelgroeiende en gezonde organisatie, die je de mogelijkheid biedt door te groeien naar een zelfstandige managementfunctie. Als rechterhand van de inkoopdirecteur krijgt u de gelegenheid om uw kennis en vaardigheden op inkoop- en managementgebied te vergroten door middel van een brede commerciële praktijkopleiding. Hiervoor bent u actief binnen de afdeling inkoop en werkt u veel samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, waaronder productmarketing, collectievorming en verkoop. U moet de wil en durf hebben om vernieuwingen door te voeren en uzelf gemakkelijk kunnen bewegen door de organisatie, waardoor u de mogelijkheid creëert om deuren te openen. Gedrevenheid, openheid, eerlijkheid, dienstverlenend zijn, een directe benadering, overtuigingskracht en gevoel voor humor zijn hierbij van essentieel belang. Wij vragen U heeft een afgeronde commerciële HBO of universitaire opleiding en bent toe aan uw tweede of derde stap in uw loopbaan. U heeft een aantoonbare commerciële en resultaatgerichte instelling en beschikt over leidinggevende capaciteiten. Beheersing van de Duitse en Engelse taal is een pré.

Inkoper meubelen (fulltime, refnr. 009.48)

Wij bieden Een zeer uitdagende, zelfstandige baan met volop verantwoordelijkheid op inkoopgebied. Het commerciële en internationale karakter samen met de ambitieuze en informele bedrijfscultuur maken deze baan zo aantrekkelijk. U onderhandelt over leveringscondities, controleert of de gemaakte afspraken betreffende levertijden, kwaliteitseisen en prijzen strikt worden nagekomen en bent tevens verantwoordelijk voor de introductie van de ingekochte meubelen in de verkoopfilialen. U volgt het succes van de ingekochte meubelen op de voet, signaleert ontwikkelingen op product- en assortimentsniveau en initieert en stimuleert in overleg met de commercieel directeur. Voor een goede, scherpe communicator met oog voor signalen uit de markt is dit een attractieve inkoopfunctie. Wij vragen Voor deze spilfunctie zoeken wij een kandidaat met minimaal HBO werk- en denkniveau. Minimaal drie jaar zelfstandige inkoopervaring hebben u gemaakt tot wat u nu bent: een onderhandelaar met een winnersmentaliteit en een gezonde dosis werklust. U bent een flexibele teamspeler, initiatiefrijk en stressbestendig. Regelmatig reizen naar het buitenland is geen bezwaar. Kennis van en ervaring met de meubelbranche is een pré, actieve beheersing van de Duitse en Engelse taal noodzakelijk.

Heeft u belangstelling in een van deze functies? Reageer dan op één van de volgende manieren o.v.v. het referentienummer: > www.werkenbijgoossens.nl > sollicitatie@goossenswonen.nl > Goossens wonen & slapen t.a.v. personeelszaken, postbus 13, 5469 ZG Erp > voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Personeelszaken via telefoonnr. 0413 – 214 704


WWW.IMM-COLOGNE.COM

THE INTERNATIONAL FURNISHING SHOW COLOGNE CREATING 19 – 24 SPACES JANUARY 2010 Koelnmesse BV Weena 246, 3012 NJ Rotterdam Tel: 00 31 (0) 10 - 2064850 Fax: 00 31 (0) 10 - 2019555 tickets@koelnmesse.nl


‘Milaan was mijn vuurdoop’ Lezer: Sander Bokkinga, 38 jaar. Gezin: “Ik ben samenwonend en heb geen kinderen.” Bedrijf en functie: “Ik ben autonoom ontwerper/kunstenaar (www.sanderbokkinga.nl) en ben van huis uit architect. Sinds drie jaar ben ik bezig met eigen meubelcollecties. In 2007 heb ik in Milaan voor het eerst een collectie laten zien. Dat was mijn vuurdoop.” In het vak terecht gekomen: “Ik heb verschillende dingen gedaan, als architect en als stedenbouwer. Ik ben langzaam richting meubelontwerpen gegaan. Wat ik altijd leuk vond was om rare dingen - zeg maar de krenten in de pap - te maken. Ik merkte dat ik mijn eigen gang wilde gaan; autonoom werken. En als architect ben je toch dienstverlenend bezig. Ik had een heel sterke drang om aparte objecten te maken. Zo ben ik ongeveer zeven jaar geleden begonnen met een schetsboek en heb onder andere originele konijnenhokken ontworpen en daarna een vogelhuisje van holle bakstenen. Die heb ik speciaal moeten ontwikkelen in samenwerking met een steenfabrikant.” Mijn bedrijf overleeft de crisis want…: “Ik ben bezig met het opbouwen van mijn bedrijf en in die zin merk ik niet zoveel van de crisis. Dat het een extra hobbel is geloof ik wel. Bovendien verkrijg ik mijn inkomsten ook nog uit andere werkzaamheden, zoals architectuurklussen of stedenbouwkundige klussen.” Toekomstplannen: “Ik heb voor mijzelf een bepaalde route uitgestippeld en wil in de eerste vijf jaar een plek veroveren. Daarna wil ik langzaamaan groeien, maar het is niet mijn doel om een heel groot bedrijf op te bouwen. Je moet meer denken aan een kunstatelier met een aantal medewerkers en vooral plezier hebben in wat je creëert.” Nieuw meubelstuk: “Ik maak dingen zelf, dus koop nauwelijks meubels. Of ik haal iets bij IKEA of de kringloopwinkel en dan verander ik er onderdelen aan naar mijn eigen idee. Mijn huis is dus ingericht met spullen van eigen makelij. Mijn lievelingsmeubelstuk is een leesstoel die ik voor mijn vriendin heb gemaakt voor haar verjaardag. De stoel heet de Sunny Relax. Het is een leesstoel gemaakt van tuinslangen en ruwe houten planken met daaraan gemonteerd een lamp. De stoel is te zien op mijn website en is onderdeel van mijn bok. FENCE collectie die ik dit jaar in Milaan heb laten zien.” Leest als eerste: “Ik lees nauwelijks vakbladen en heb nergens een abonnement op; ook niet

90e jaargang vrijdag 6 november

In h oud

Meubel 6

op vakblad Meubel. Bij vrienden blader ik Meubel wel eens door, maar om nu te zeggen wat ik als eerste lees? Dat kan ik niet echt aangeven.” Woonbeurzen: “De laatste waar ik geweest ben was de woonbeurs en daar stond ik zelf ook op. En daarvoor heb ik de Art Basel bezocht in Bazel.” Woonbeurs of huisshow: “Ik ga het liefst naar specifiekere plekken zoals galeries. Een huisshow vind ik veel leuker dan een woonbeurs, woonbeurzen hoeven voor mij niet. Ik ben altijd op zoek naar rare, bijzondere dingen die ik zelf in mijn ontwerpen kan verwerken. Een woonbeurs is erg mainstream.” Ik neem een voorbeeld aan: “Ik heb een aantal helden als voorbeeld. Zoals Joep van Lieshout om zijn manier van denken en werken. Maarten Baas is ook heel inspirerend. Het zijn ontwerpers die hun objecten ook allemaal in eigen huis maken. Wij zitten eigenlijk op het randje van vormgeving en kunst. Ook John Körmeling spreekt mij zeer aan. Deze architect begeeft zich eveneens op dit vlak.”

Advertentie-index 25 | Arn. Parren 23 | De Groot 25 | De Lange 02 | Goossens 01 | Het Woonhuis 25 | Holwerda 03 | Koelnmesse 26 | Le Chair 20, 21 |

Mijn bedrijf

Evan

39 | NOWM Verzekeringen 25 | Poredo 27 | Van der Steenhoven advocaten


Brussel | 16

Reparateur | 13 Lezer Sander Bokkinga : “Deze reparateur laat zien hoe massaproducten kennelijk in elkaar worden gezet. De producten die ik maak zijn kunstobjecten en worden door de kopers ook als zodanig gebruikt. Het zijn geen gebruiksvoorwerpen. Dus het begrip kwaliteit ligt in dit geval heel anders.”

Kernwaarden | 10

Actueel

Lezer Sander Bokkinga : “Ik laat mij niet leiden door wat er op beurzen wordt getoond. Ik gebruik voor mij interessante materialen als uitgangspunt. Dat kan bijvoorbeeld een aantal boomstammen zijn. Dat is een heel andere manier van inkopen dan wat er regulier gebeurt op dat terrein. Ik koop wat ik mooi vind en niet wat de grote massa verlangt.”

Materiaal | 23

Rubrieken

29 | Geschil: showroommodel

08 | Prowood

08 | Persoon & bedrijf

30 | Agenda

13 | Braungart spreekt

09 | Column: creatief

31 | Agenda

13 | Meer geld voor veiligheid

24 | Publicaties

32 | Handelsregister

22 | Woonmodetrends

27 | Juridisch: ‘eenvoudige’ deksel

37 | Stelling van de week

36 | Onderscheidingen

28 | Beursnoviteiten

Bij de voorplaat: Organisaties in Nederland en België die zich concentreren op exportbevordering geloven niet dat landen als India en Brazilië al op korte termijn de meubelindustrie de nodige successen kunnen brengen. Dufex (Nederland) en Belgofurn (België) reageren daarmee op een Duits onderzoek naar kansen in die landen.


6 | Meubel 6

Industrie

6 november 2009

In span n in gen

Meubelfabrikanten in Nederland en België houden zich verre van exotische markten

Export tot om de hoek DEN HAAG - Het enthousiasme waarmee het Duitse adviesbureau Titze de (Duitse) meubelindustrie attendeert op de mogelijkheden van India als exportbestemming, wordt allerminst gedeeld door exportorganisaties Dufex in Nederland en Belgofurn in België. De markt voor meubels in India mag dan groeien als gevolg van onder meer de aantrekkende economie van het land, de capaciteit en het aanbod van zowel de Nederlandse als de België sluit niet of nauwelijks aan bij de vraag.

Export manager Leendert Tamboer van Dufex wijst bovendien op

belbedrijven die met hun producten de grens over willen, concen-

de wanverhouding tussen exportinvesteringen en mogelijke op-

treren zich vooral op de markten om ons heen. Niet alleen omdat

brengsten voor Nederlandse meubelbedrijven die zich in bijvoor-

dat logistiek valt te behappen, ook omdat er reeds de nodige ken-

beeld India zouden willen manifesteren. Dufex maakt deel uit van

nis is op het gebied van de vraag in de betreffende landen naar

brancheorganisatie Centrale Bond van Meubelfabrikanten, de afde-

meubels uit Nederland. Natuurlijk”, zegt Tamboer, “hebben bedrij-

ling ondersteunt CBM-leden bij hun inspanningen om zich met hun

ven tot in het verleden kunnen profiteren van de economische

producten te manifesteren op buitenlandse markten. Volgens Tam-

voorspoed van landen die wat verder in de wereld liggen. Presenta-

boer is het niet voor het eerst dat India wordt aanbevolen als export-

ties op beurzen in de grote wereldsteden hebben Nederlandse ex-

land voor de meubelindustrie. “Niet alleen India, maar ook Brazilië

posanten de nodige opdrachten gebracht. Die mogelijkheden zijn

en China zijn als opkomende industrielanden bij de overheid in de

onder de huidige omstandigheden uitgeput. Meubelexporterende

beeld als mogelijk afzetgebied voor, in ons geval, de meubelindu-

bedrijven concentreren zich om allerlei praktische redenen op Eu-

strie. Met name het ministerie van Economische Zaken ontwikkelt

ropese landen in het algemeen en de buurlanden in het bijzonder.”

niet zelden beleid op landen die worden aangemarkt als speerpuntlanden. De verwachte economische groei van grote landen ver van

Verzadigd

huis geldt vaak als basis voor het bevorderen van de export van bij-

Onderzoeksbureau Titz (Unternehmensberatung) geeft in een in ok-

voorbeeld de meubelindustrie.” Tamboer ontgaat echter de ‘nood-

tober uitgebracht rapport aan dat landen waar meubelbedrijven

zaak om met volumineuze producten’ een voor de Nederlandse

in Nederland en België op mikken, zo goed als verzadigd zijn met

meubelindustrie relatief onbekende markt te betreden. Bovendien

meubels van buitenaf. “Met name die landen waarvan de econo-

zijn ‘de inspanningen om daar enig succes te kunnen boeken zo

mie de komende jaren aan kracht zal winnen, zijn interessant om

groot’ en de ‘opbrengsten zo twijfelachtig’ dat het naar zijn mening

te fungeren als nieuwe afzetmarkten voor de meubelindustrie.” De

niet echt opportuun is om in te zetten op dergelijke markten.

onderzoekers hebben het over India en Brazilië. In de studie gaat het vooral over de situatie in India. “Volgens een onderzoek van

Over de grens

Deutsche Bank Research zal geen ander land op de wereld tussen

Meubelfabrikanten, aangesloten bij Dufex, plegen momenteel

2006 en 2020 een grote groei van de economie laten zien dan In-

geen inzet op export naar landen als India, Brazilië of China. “Meu-

dia. Bovendien is India met haar 1.131 miljard inwoners de grootste


Industrie

6 november 2009

Meubel 6 | 7

parlementaire democratie.” Ook dat geldt volgens het bureau als

Voorzitter Bernard Deheegher van de Belgische organisatie Belgo-

een aanbeveling om exportbeleid te ontwikkelen, gericht op dit

furn zegt dat de uitvoer van meubelfabrikanten naar landen buiten

land. “De groei van de economie in India komt over 2009 naar ver-

de Europese Unie het afgelopen jaar ‘scherp’ is gedaald. Markten

wachting uit, ondanks de wereldwijde recessie, op 7 procent. De

zijn ingezakt als direct gevolg van de wereldwijde economische

bouwactiviteiten in India (overheid, handelscentra, winkelcentra,

recessie. Deheegher geeft aan dat meubeluitvoer naar landen als

stadsontwikkeling en hotels) nemen de komende jaren alleen maar

India en Brazilië door fabrikanten in België vooralsnog niet in de lijn

toe”, meldt het bureau. “De groei van die activiteiten beperkt zich

der verwachtingen ligt.

niet alleen tot de vijf grootste steden van India. Ook de andere 34 miljoenensteden nemen in omvang toe.”

“We zien dat leden van Belgofurn zich volledig concentreren op de eigen markt en op de markt in Nederland. Nederland is voor

Volgens de onderzoekers is in de bevolking een middenklasse aan

de Belgische meubelindustrie een belangrijke exportmarkt. Ruim

het ontwikkeling. Een belangrijke ontwikkeling, omdat juist in deze

een derde van de totale producten bestemd voor de uitvoer wordt

groep ontvankelijk zou zijn voor hoogwaardige, Westerse goede-

aangeboden op de Nederlandse markt. Eenderde gaat overigens

ren. “Deze middenklasse is in veel gevallen opgeleid in het buiten-

naar Duitsland en eenderde naar Frankrijk. Onze buurlanden zijn

land, houden er een bepaalde levensstijl op na en jagen met hun

de belangrijkste uitvoerpartners.” Hij onderstreept dat Belgofurn als

bestedingsbeleid de economie verder aan.” Volgens de onderzoe-

zodanig geen gezamenlijk exportbeleid ontwikkelt voor de bedrij-

kers kan de algemene en de gespecialiseerde woondetailhandel in

ven die bij de organisatie zijn aangesloten. Belgofurn ondersteunt

India daar van profiteren.

meubelfabrikanten die aangeven met hun producten buiten België te willen slijten. “Wij proberen weliswaar de meest gunstige om-

Export manager Tamboer raakt van de uitkomsten van de studie

standigheden daarvoor te scheppen, het zijn de bedrijven zelf die

niet echt in vervoering. Om succesvol te kunnen zijn, zegt hij, is

hun eigen beleid op dit gebied moeten ontwikkelen.”

kennis van de lokale markt onontbeerlijk. “Nog afgezien”, zegt hij, “van de modelvoering.” De aard van de meubels in de landen waar

Dat is overigens ook het beleid van Dufex, de Nederlandse even-

leden van Dufex naar exporteren is in de kern niet volledig anders

knie van Belgofurn.

van de meubels die in winkels in Nederland staan.


8 Meubel 6

Nieuws

6 november 2009

Praktische openingsuren tijdens Prowood GENT – Prowood, het driejaarlijkse internationale trefpunt voor de houtverwerkende industrie en aanverwante sectoren in België, beleeft van 10 tot en met 14 november in Flanders Expo zijn derde editie. Met 181 exposanten zeggen organisator Olivier Claesens en de adviesraad er vrij goed in geslaagd te zijn om stand te houden in economisch woelige tijden. Nieuw aan Prowood 2009 zijn de openingsuren; op werkdagen is de vakbeurs geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Exposanten kunnen zo in de ochtend nog even naar hun kantoor en de bezoekers kunnen na hun werk ook nog naar de beurs komen. Op woensdag 11 november is het een feestdag en op de laatste beursdag – zaterdag 14 november – is Prowood geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De bezoekersdoelgroepen zijn onder andere: (binnenhuis) architecten, badkamer- en keukenfabrikanten, doe-het-zelfhandel, houthandel, houtnijverheid, houtzagerijen en –schaverijen, ijzerwarenhandel, industriële houtbewerking, interieurinrichting, meubelfabrikanten, parketfabrikanten en –leggers, projectinrichting en verf- en decoratiezaken. Uiteraard krijgen de bezoekers van Prowood de nodige noviteiten te zien. Zo presenteert BE-tools (www.be-tools.com) draagbare kantenlijmmachines voor ABS/PVC/fineer/melamine. Louage & Wisselinck (www.rob.be) staat op de beurs met nieuw schuifdeurbeslag voor het interieur: Visitop – Inox interieur schuifdeursystemen. Bij CBA (www.cba.be) wordt het tekenprogramma voor meubels CAD+T getoond. Prowood wordt gecompleteerd door een uitgebreid randprogramma met diverse seminars. Meer informatie: www.prowood.be. Belangstellenden tijdens Prowood 2006.

Persoon en bedrijf De mensen van Dumoffice, een ontwerp-

Health2Work uit Surhuisterveen heeft per

Commercieel directeur Floris Lindeman van

bureau sinds 1996, zijn een label begonnen

1 november alle activiteiten van Kuhl Ergo-

Health2Work (links) en Jan Kuhl van Kuhl

onder de naam ‘Dum’. Het gaat om Wiebe

nomie uit Nuth overgenomen. Deze over-

Ergonomie wensen elkaar succes met de ge-

Boonstra, Martijn Hoogendijk en Marc Ne-

name past in de strategie van Health2Work

plande overname.

derpelt, allen in 1995 afgestudeerd aan de

om zich aanzienlijk te versterken in het er-

Design Academy Eindhoven.

gonomische marktsegment in Nederland. Health2Work is specialist op het gebied van productergonomie op de werkplek. Kuhl Ergonomie is in 1977 opgericht en was een van de pioniers in Nederland op het gebied van ergonomie. Met deze overname zal de 22 jaar ervaring van het bedrijf in Health2Work worden overgenomen evenals de klanten in het Limburgse en Brabantse deel van Nederland.


Column

Meubel 6 | 9

Deo ‘Stay dry. Stay focused. Het is een lekker avond. Je staat relaxed aan de bar. De dansvloer is gevuld met vrouwelijk schoon en het mooiste exemplaar heeft oog voor jou. Schaamteloos laat ze haar interesse blijken. Ze fluistert wat in je oor, jullie wangen raken elkaar kort aan. En dan gebeurt het… Je begint plotseling heftig te zweten. Het zweet gutst uit je oksels en de gedachte hieraan maakt het nog erger.. Jouw droomvrouw van die avond druipt onvoldaan af’. Dit schrikbeeld gebruikt Unilever al enige tijd in de reclames van Axe. Om dan met televisiespotjes, waarin hordes vrouwen mannen bestormen die Axe hebben gebruikt, te suggereren dat je door Axe te gebruiken de vrouwen niet van je af zult kunt slaan. U heeft het spotje ongetwijfeld gezien. En er waarschijnlijk om gelachen. Dat deden ze bij Unilever ook. Totdat er een brief binnen kwam uit India, van Vaibhav Vedi. Vedi eist omgerekend 30.000 euro van Unilever omdat hij, na zeven jaar Lynx -zoals Axe in India heet - te hebben gebruikt, nog steeds geen vriendin heeft. Vedi voelt zich dan ook bedonderd. De rechter in New Dehli heeft de zaak voorlopig aangehouden en eerst onderzoek gelast. Mocht hij Vedi uiteindelijk gelijk geven, dan schept hij een precedent. Niet alleen voor andere mannen die zich bedonderd voelen door Axe, maar ook voor teleurgestelde gebruikers van andere producten waarvan de fabrikanten bijzondere reacties op de aankoop suggereren Zo maakt Coca Cola reclame met vrouwen die zwijmelend naar een glazenwasser met blauwe ogen en een sixpack kijken, terwijl hij zijn Coca Cola Light drinkt. Er is vast wel een teleurgestelde glazenwasser die, na liters Coca Cola Light gedronken te hebben, nog steeds 120 kilo weegt en geen sixpack heeft. Maar ook in onze branche zijn bedrijven te vinden die dergelijke suggesties doen. Zoals Auping die stelt dat je op hun ventilerende matrassen en bodems beter slaapt en je ook beter voelt. En Eastborn, die zegt dat hun slaapsystemen zich volledig vormen naar uw lichaam.

Column

‘Een goed slaapcomfort en optimale rust is het gevolg. En dat merkt u ’s morgens bij het ontwaken’. Of Linteloo, die ‘de feel good factor’ als pay-off gebruikt. Beter Bed lokt klanten met de slogan ‘Beter slapen begint bij Beter Bed. Uitgeslapen het najaar in’. De uitstekende cijfers die Beter Bed recent publiceerde maken het bedrijf nog extra aantrekkelijk voor niet uitgeslapen gelukzoekers Pro Deo advocaat krijgt zo plots een heel andere betekenis….

Henny van Straaten hvanstraaten@home.nl


10 | Meubel 6

Meubelhandel

6 november 2009

Uitgan gspun t

Jess Design ontwikkelt meubels op basis van eigen filosofie

Kernwaarden als leidraad HAREN (NB) - Maarten van de Goor en Mariel Jaski hebben niet meer dan drie begrippen nodig, om de essentie van wat ze met hun meubelcollecties aan het doen zijn te vangen. Collecties die ze onder de vlag van Jess Design op de markt brengen. “Die kernwaarden”, zoals directeur Van de Goor het noemt, “vormen de basis van ons beleid. En een leidraad voor waar we in de toekomst mee willen blijven komen.”

Van de Goor houdt zich sinds een aantal jaren intensief bezig met

sign. Herkenbaarheid en duidelijkheid, moeten ook de begrippen

de ontwikkeling en collectievorming van Jess Design. By Jaski

zijn waar met name de detaillisten die zich met Jess verbonden

stond 10 jaar geleden mede aan de basis van de onderneming.

voelen mee uit de voeten kunnen.” Duidelijkheid, dat is wat het be-

“Waar staan we voor, met onze collecties. Dat is de vraag die we

drijf zegt te willen verschaffen. “Het moet voor onze partners helder

onszelf hebben gesteld. Het antwoord daarop geldt in hoge mate

zijn waar we mee bezig zijn en waar we naar toe willen.”

als uitgangspunt voor de koers die we met Jess Design en haar collecties willen varen.” Van de Goor benadrukt dat ze nadrukkelijk

Van de Goor en Jaski hebben de afgelopen periode ook andere

ook partners zoals leveranciers en dealers hebben geconsulteerd

stappen gezet in de verdere ontwikkeling van het aanbod van de

om tot de kern van de onderneming door te kunnen dringen. “De

onderneming. “We zijn op basis van een van onze bewezen succes-

huidige economische omstandigheden”, stelt Mariel Jaski, “zetten

modellen de diepte ingegaan. En we hebben, mede op aangeven

aan tot een bezinning op waar je staat. Bovendien is het na een

van onze dealers, de collectie breder gemaakt. Vernieuwingen die

periode van vijftien jaar bouwen goed om te benoemen wat je aan

naar verwachting het aanbod nog beter laten aansluiten bij de

het doen bent.” Jaski spreekt van ‘een theorie als basis van de onder-

vraag van de markt. Vernieuwingen bovendien, die zijn doorge-

neming’. “Kernwaarden waar je je beleid op kunt baseren en waar je

voerd aan de hand van de waarden zoals we die hebben geformu-

je beleid aan kunt toetsen. Weten waar je mee bezig bent, duidelijk-

leerd.”

heid geven aan je dealers, aan je leveranciers. De waarden waar we eigenlijk al jaren mee werken hebben we nu benoemd.”

Voor Jess Design geldt fauteuil ‘Hunk’ als een van de succesnummers van de gehele collectie. De onderneming laat op de aanstaan-

Zitmeubels uit de collecties van Jess Design, zeggen Jaski en Van

de huisshow een aantal nieuwe meubels zien, die zijn gemodelleerd

de Goor, staan voor ‘different’, voor ‘seductive’ en voor ‘pure’. Van de

op basis van dit meubel. “Bezoekers kunnen kennis maken met een

Goor: “Onderscheidende, verleidelijke en eerlijke meubels. ‘Pure’

bank en een eetkamerstoel, geheel in lijn met ‘Hunk’ en ontwik-

staat voor ons ook voor authentiek, in de zin van zitmeubels die

keld op basis van onze kernwaarden. Verder stellen we een variant

zich al van een afstand laten herkennen als meubels van Jess De-

voor op dit model, vervaardigd met nieuw materiaal. Bij de kern-


Meubelhandel

6 november 2009

Meubel 6 | 11

Eetkamerstoel en tafel, meubels in de lijn van het volgens aanbieder Jess Design succesmodel ‘Hunk’, zichtbaar op de achtergrond.

Maarten van de Goor is directeur van Jess Design, Mariel Jaski treedt op als agent van de collectie. Jess Design wordt aangestuurd door ByJaski vanuit de onlangs verbouwde showroom in Klooster Bethlehem in Haren (Oss). ByJaski voert eveneens het agentschap van Coesel Collection BV. Deze Nederlandse fabrikant brengt lakprogramma’s op de markt. Tijdens de huisshow van Jess Design worden ook lakprogramma’s (kasten) getoond van Coesel.

waarden van het bedrijf hoort immers niet alleen de ontwikkeling

felmodellen die voldoen ‘aan de kernwaarden zoals we die hebben

van nieuwe modellen maar zeker ook gebruik en toepassing van

geformuleerd’. “Daarmee is de tafel die is ontwikkeld in lijn met de

nieuwe materialen. Voor de variant van ‘Hunk’ is gebruik gemaakt

eetkamerstoel ook onderdeel geworden van ‘Hunk”-modelgroep.”

van het nieuwe Vertigo leder, een semi-analine leder, in de huidige

Volgens Jaski kan Jess Design mede ‘snel reageren op de vraag van

trendkleuren.” De vernieuwingen in de collectie, stelt Van de Goor ,

de markt’ en ‘binnen de waarden die we voor onze meubels heb-

‘houden de eenheid in het aanbod overeind’. “De ontwikkeling van

ben vastgesteld’ door de samenwerking van het bedrijf met ‘Ne-

modelgroepen zoals wij dat zien moet de collectie als geheel juist

derlandse ontwerpers en Nederlandse fabrikanten’. Ze zegt dat ‘het

versterken. Onderdelen van de collectie moeten naar elkaar verwij-

formuleren van kernwaarden’ de ontwikkeling van de collectie ‘er

zen. Niet alleen om daarmee duidelijk te maken dat Jess Design de

relatief eenvoudiger’ op heeft gemaakt. “Met onze partners kunnen

afzender is, ook om als collectie aantrekkelijk te blijven voor onze

we bij het ontwikkelen van nieuwe modellen sneller dan voorheen

dealers. Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen nemen we waar

doordringen tot de essentie van onze meubels. We zijn bovendien

mogelijk een bewezen succesnummer als uitgangspunt.”

ook beter in staat om aan onze dealers een helder en consequent

De diepte in door de ontwikkeling van modelgroepen. De breedte

verhaal te vertellen.”

in door aan de collectie nieuwe elementen toe te voegen. Jess Design laat op de huisshow voor het eerst tafels zien als onderdeel van

Van de Goor en Jaski geven aan dat de ‘voordurende oriëntatie’ op

het aanbod. Een verbreding die past in de ontwikkeling van varian-

de markt van Jess Design ‘voor een belangrijk deel’ wordt gedra-

ten op het model ‘Hunk’. “Dealers geven aan dat consumenten wel-

gen door de inbreng ‘van leveranciers, dealers en fabrikanten’. “Met

iswaar gecharmeerd zijn van de eetkamerstoelen, maar aarzelen

onze partners nemen we op informele basis de ontwikkeling van

met de aankoop wegens het ontbreken van een passende tafel. De

de markt door. Met als centrale vraag waar mogelijkheden liggen

aankoop wordt uitgesteld tot er een geschikte tafel is gevonden.

om de collectie verder te laten groeien”, zegt Van de Goor. “De kern-

Voor ons aanleiding om een tafel te laten ontwikkelen die past in

waarden zoals wij die hebben geformuleerd, vormen voor die ge-

de uitstraling van Jess Design en past bij de eetkamerstoel in de

sprekken een belangrijk basis. Mogelijkheden, voor zowel de korte

‘Hunk’-modelgroep.” Het zijn er uiteindelijk drie geworden, drie ta-

als de middellange termijn.”


12 Meubel 6

Nieuws

6 november 2009 |

Probilex zit in Brabantse dorp Zeeland! ZEELAND (NB) – Meubelfabrikant Probilex is gevestigd in het Brabantse dorp Zeeland. En zit dus niet, zoals we vorige week in Meubel schreven, in de provincie Zeeland. De Brabantse onderneming richt zich met haar producten op het middensegment van de meubelmarkt. Probilex presenteerde zich op de recente Meubelbeurs in Brussel als deelnemer van ‘Holland à la Carte’. De fabrikant uit, we zeggen het nog maar een keer, het Brabantse dorp Zeeland zocht voor een presentatie op de najaarsbeurs in het HTC in Nieuwegein de samenwerking met zitmeubelproducent Trend Collection. Profilex legt in haar aanbod een accent op het gebruik van duurzame materialen. Excuus voor de ontstane verwarring omtrent de vestigingsplaats van Probilex.

CDA: meer geld voor veiligheidsregeling DEN HAAG – Het CDA dringt aan op een verruiming van de subsidie op het treffen van (extra) maatregelen ter beveiliging van bedrijfsruimten. Er wordt volgens de fractie in de Tweede Kamer zodanig gebruik gemaakt van de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven, dat de subsidiepot naar verwachting al op korte termijn leeg is. Meubel schreef daar al eerder over.

Van Bruggen nu echt directeur ETC Expo

Ondernemers die een beroep willen doen op de regeling, dreigen mis te grijpen nu het

CULEMBORG – Elvira van Bruggen is

einde van de subsidiestroom in zicht komt. Kamer Jan ten Hoopen drong er bij staatsse-

sinds 1 november de nieuwe algemeen

cretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken op aan het budget te verruimen met 10

directeur van ETC Expo B.V. in Culem-

miljoen euro. Ten Hoopen sprak de bewindsman hier op aan tijdens de behandeling van

borg. Van Bruggen fungeert volgens een

de begroting van het Ministerie van Economische Zaken. Heemskerk reageert in een later

bericht van het ETC al sinds 1 juli 2009 als

stadium op de oproep van het CDA. Ten Hoopen vroeg namens zijn fractie de staatssecreta-

commercieel directeur van ETC Expo. Van

ris de mogelijkheden te onderzoeken om de beschikbaarheid van gegevens van de Kamer

Bruggen wilde eerder tegenover Meubel

van Koophandel verder te beperken. Sinds juli 2008 is niet meer alle informatie van de KvK

niets loslaten over haar aanstelling.

voor iedereen beschikbaar. Ten Hoop wil een verdere beperking, omdat volgens hem privé gegevens van ondernemers ‘regelmatig’ worden misbruikt. “Regelmatig worden onderne-

Van Bruggen volgt in haar nieuwe func-

mers door overvallers thuis bezocht,” aldus het Kamerlid.

tie Hans-Erik Havelaar op. Hij zou volgens een bericht van het ETC ‘recent’ zijn dienst-

Crisis in bouw duurt voort

verband hebben beëindigd. Van Bruggen

UTRECHT - De omzetwaarde van de bouwsector daalt in 2010 met 7,5 procent door

noemt de aanstelling ‘een grote uitdaging

terugnemende vraag, dit meldt Rabobank Cijfers & Trends in haar sectorprognoses.

waar ik mij volledig voor zal inzetten.’ Zij zegt ‘de ingeslagen weg van ETC Expo’

De nieuwbouw van woningen valt terug naar 60.000 woningen in 2010, in 2008 lag dit

te willen vervolgen. Wel moet het ‘product’

aantal nog op 79.000. De verwachting is dat de utiliteitsnieuwbouw in 2009 met 8 procent

van ETC Expo ‘nog krachtiger en duidelijker

daalt en nog eens met 20 procent in 2010. Dat het aantal nieuwbouwwoningen terug-

herkenbaar’ worden, aldus de nieuwe direc-

valt is nadelig voor de meubelbranche. De Rabobank schrijft in haar bericht dat de wo-

teur. ETC Expo manifesteert zich in het hoge

ninginrichting evenals de bouw rake klappen zullen krijgen. Oorzaak van de omzetdaling

segment van de markt. Volgens mede-eige-

in de meubelbranche is de consument, die momenteel liever spaart dan uitgeeft, en de

naar Len de Koster van het ETC, kiest het

toenemende werkloosheid. Tegelijkertijd merkt Rabobank wel een geleidelijk herstel van

ETC met de benoeming van Van Bruggen

de wereldmarkt op. Dit is terug te zien in de omzet van de groothandel, die in 2010 weer

voor een ‘duidelijke en daadkrachtige toe-

toeneemt na een dramatische terugval in 2009. Oorzaak van de toename is de in- en export

komst.’

van goederen.

Michael Braungart spreekt

Braungart, chemicus en co-auteur van het

op het gebied van duurzaamheid. De on-

AMSTERDAM – Cradle-to-cradle pionier

boek Afval is voedsel, geldt als expert op het

derneming ontwikkelt producten volgens

Michael Braungart spreekt op 19 novem-

gebied van duurzaamheid. Naast Braungart

het principe van ecodesign en wil in 2020

ber bij de opening van de nieuwe NOW

zijn architect Thomas Rau en hoogleraar

CO2-neutraal produceren.

Flagship kantoorinterieurwinkel van Ah-

Peter Vink van de partij. Het bedrijf helpt

rend in Amsterdam.

organisaties bij de ontwikkeling van beleid


Industrie

Dien s t verlen in g

Meubelreparateur Sjef de Rijk komt het nodige tegen aan wanproducten.

Nou vraag ik je! (2) WADDINXVEEN – Ondernemer Sjef de Rijk uit Waddinxveen heeft zich met zijn bedrijf ‘Meubelreparatiedienst’ de afgelopen 26 jaar weten te specialiseren in onder meer het herstellen van, inderdaad, meubels. De Rijk is door de jaren heen aan het meubelfront, stelt hij in een brief aan Meubel, het nodige tegengekomen aan wanproducten. De laatste jaren loopt het met name met importmeubels volgens hem de spuigaten uit, met wat er op de markt wordt gezet. “En ik weet met mijn staat van dienst inmiddels wel waar ik over praat”, stelt De Rijk.

De Rijk komt deze keer opnieuw met een voorbeeld van een wanproduct, zoals hij het noemt. Hem werd een stoel ter reparatie aangeboden, waarvan de rugleuning het had begeven. Het meubeltje nam min of meer spontaan en onbedoeld de vorm aan van een ligfauteuil. Nader onderzoek in de werkplaats van De Rijk bracht de oorzaak van de verbuiging snel aan het licht. “Geen wonder dat het mis is gegaan”, meldt hij. “Met een vingerlasverbinding net boven de zitting hou je de rugleuning niet lang op zijn plaats.” Hij geeft verder aan dat het niet de eerste keer is dat hij wordt geconfronteerd met een stoel waarvan de rugleuning het op een betrekkelijk eenvoudige manier het heeft begeven. “Dit soort stoelen wordt mij vaak aangeboden ter reparatie. De client stelt in dit geval dat hij op de stoel plaats nam, tegen de leuning ging zitten en toen met leuning en al langzaam maar zeker achterover zakte.” (Ondernemer Sjef de Rijk van de ‘Meubelreparatiedienst’ uit Waddinxveen sprak zich in Meubel van 18 september 2009 voor het eerst uit over het niveau van het werk dat sommige meubelfabrikanten afleveren. Hij krijgt de kneuzen aangeboden met het verzoek om er alsnog iets van te maken. De Rijk onderbouwde zijn verhaal in september over een zitmeubel, grotendeels opgetrokken uit onder meer stukken karton en blokken piepschuim, met een aantal illustraties. En met het relaas van de eigenaar van de stoel van karton en piepschuim. “De eigenaar ging verhaal halen bij de winkelier, omdat hij bij het opstaan voortdurend door de armleuning zakte. De winkelier vertelde, toen de eigenaar kwam klagen, dat de consument te zwaar zou zijn en dat hij maar niet op de leuningen moest drukken. Nou vraag ik je!”)

6 november 2009

Meubel 6 | 13


14 Meubel 6

Nieuws

6 november 2009 |

Winnaar Golden Eye 2009 EINHOVEN – Tijdens de Awardshow in Muziekcentrum Frits Philips werden de twintig Dutch Design Awards ten overstaan van een internationaal vakpubliek uitgereikt. Tevens werden de speciale prijzen, waaronder de Audi Design Award (publieksprijs), de Rado Young Designer Award (aanmoedigingsprijs jong talent), de Beste Opdrachtgever Award, Toon van Tuijl Designprijs en de BNO – Piet Zwart Life Time Achievement Award uitgereikt. The Golden Eye – de prijs voor de beste Nederlandse vormgeving voor 2009 – werd door de internationale jury toegekend aan Studio Wieki Somers. Uit een veld van ruim zevenhonderd deelnemers en 74 finalisten was het werk Merry-go-round coat rack de ‘best of the best’. “Het Merry-go-round coat rack is een ruimtelijk ballet voor jassen, ontworpen voor museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, waarbij het seizoen het kleurenpallet bepaalt. Het is een garderobe dat een kunstwerk is geworden”, aldus de organisatie van Dutch Design Awards. De ontwerpen van alle finalisten en winnaars waren te zien tijdens een expositie in de Brainport Greenhouse in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week. De tentoonstelling gaat nu internationaal reizen.

“De gebruiker van het Merry-go-round coat rack wordt door participatie onderdeel van het design.” (Foto: Elian Somers)

‘Energy’ met afgebeeld: fauteuil Bohemian van Patricia Urquiola voor Moroso, tapijt van Edward van Vliet, losgeweven plaid van Missoni en geruit kussen in de stoel (www.covanderhorst.nl), met rood lak beklede sidetable en kruk, daarop notitieboekjes en schemerlampje van Tom Dixon

Winter woonmodetrends

(www.frozenfountain.nl),

van

ROTTERDAM - De veranderingen in het economische klimaat zorgen ervoor dat we

Charles en Ray Eames (www.vitra.com), rood

op een andere manier kijken naar hoe we wonen. Het veranderen van ons interieur

kussen (op voorgrond) en daarop de geruite stof

pakken we ook op een andere manier aan. Het huidige klimaat is een belangrijke ka-

Aspen, beide van Nobilis (www.wva.nl), geslepen

talysator voor duurzaamheid, innovatie en creativiteit. Dit stelt Perscentrum Wonen

wijnglas (www.klevering.nl). (Fotografie: Alexan-

en presenteert daarbij aansluitend haar vier woontrends 2009-2010: ‘Artistic’, ‘Ener-

der van Berge/Productie & styling: Marianne van

gy’, ‘Metropolitan’ en ‘Simplify’.

kamerscherm

Dodewaard)

Met deze vier woontrends laat Perscentrum Wonen zien hoe je stijlvol en met ingetogen optimisme kunt wonen en leven. ‘Artistic’ moet het huis een uitstraling geven door vrolijke kleuren, stoere materialen, comfortabele meubelen, vintage accessoires, zelfgemaakte kunst en cool design. Een mix van oud en nieuw. Bij ‘Energy’ draait het allemaal om warmte. En dat zit ‘m in de materialen, de kleuren maar ook in de vormgeving van meubels en interieuraccessoires. In ‘Energy’ zijn veel designers gericht op een bijzondere mix van oude tradities en nieuwe vormen. Er zijn bijvoorbeeld weer veel meubels gecapitonneerd à la de klassieke Chesterfield-banken en -fauteuils. Dit is toegepast in leer en in zachte stoffen als velours. Bij ‘Metropolitan’ draait alles om luxe en comfort. Door je te omringen met mooie materialen, opvallende accessoires en rijke stoffen is het gevoel van behaaglijkheid en luxe voor iedereen haalbaar. In Nederland is Eric Kuster de expert op dit gebied. Voor dit winterseizoen signaleert hij wit, grijs, leem en levertinten als belangrijke basiskleuren voor het interieur. Bij ‘Simplify’ ten slotte is ‘less more’, maar dat wil niet zeggen dat een modern minimalistisch interieur niet warm en uitnodigend kan zijn. Deze trend wordt gekenmerkt door een samenspel van comfort, design en mooie, duurzame materialen.


Databank

Ma teriaa l

Meubel 6 | 15

6 november 2009

Meubel besteedt regelmatig aandacht aan nieuwe materialen die met name van betekenis kunnen zijn binnen de meubelbranche. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de materialenbank van Materia, een kenniscentrum in nieuwe en innovatieve materialen. Voor meer informatie: www.materia.nl of www.materia-ic.nl

Trap van architect Rein Feenstra. Het materiaal is geen Py-

Plaat Pyraled

raled, maar Versato helder RM, geleverd en bewerkt door

van acrylaat.

Pyrasied.

Acrylaatplaten zorgen voor diffuus licht

Meer licht met minder lamp

Pyraled met daarachter de platte

LEEUWARDEN - De nieuwe ‘Pyraled diffusorplaat’ van producent Pyrasied Xtreme Acrylics is een plaat die voor een platte lichtbron geplaatst kan worden om zo het licht te verspreiden. ‘Een doorbraak’, zegt fabrikant Pyrasied in Leeuwarden.

lichtbron Pyralux, eveneens van Pyrasied.

De plaat heeft een zeer hoge lichtdoorlaat, egale spreiding en heldere kleurweergave. Deze drie punten zijn bereikt door toepassing van nanotechnologie. Fabrikant Pyrasied noemt de diffusorplaat een doorbraak. Het bedrijf streeft ernaar om het meest innova-

Zintuiglijke eigenschappen:

tieve bedrijf van Nederland te zijn op het gebied van acrylaat, het

Glans:

mat

materiaal waaruit de plaat bestaat. “Onze insteek is het maken van

Doorschijnendheid:

0-50 procent

designmaterialen voor de interieurbouw,” vertelt Sied Kooistra, op-

Structuur:

gesloten

richter van Pyrasied. “En wij hebben heel veel nieuwe materialen,”

Textuur:

glad

de Pyraled is één van die nieuwe materialen van Pyrasied, die Ma-

Hardheid:

hard

teria opgenomen heeft in haar databank. Door de hoge lichtdoor-

Temperatuur:

gemiddeld

laat en goede spreiding zijn er minder lichtbronnen nodig achter

Akoestiek:

arm

de plaat: “Acrylaat is helder en geeft geen lichtverlies,” aldus Kooi-

Geur:

geen

stra. Als je een opaalplaat gebruikt is dat volgens Kooistra zonde. Voor de opaalplaat zijn er meer lichtbronnen nodig en dus meer

Technische eigenschappen:

energie. Bovendien zit er in de acrylaatplaat geen opaalpigment,

Hittebestendig:

zeer

dit betekent dat er geen verkleuring optreedt. In deze opzichten is

UV-bestendig:

gemiddeld

de plaat van acrylaat duidelijk vernieuwend. De Pyraled is printbaar

Weerbestendig:

goed

en kan op maat en in 2 of 3 mm dik geleverd worden. De plaat is

Krasbestendig:

gemiddeld

ook als projectiescherm te gebruiken. “Veel mensen denken bij het

Gewicht:

gemiddeld

zien van acrylaat, dat het glas is,” zegt Kooistra. Acrylaat lijkt op glas,

Bestand tegen chemicaliën:

goed

maar is nog helderder. De lichtbron achter de plaat is niet zichtbaar.

Hernieuwbaar:

nee


16 | Meubel 6

Belgie

6 november 2009

Meubelbeurs

De beurs telt dit jaar een hal minder dan vorige edities. Square,

Niet alleen binnen het concept ‘Holland a la Carte’ zijn Neder-

Het

het designsegment van de beurs, is verplaatst van een eigen

landse meubelproducten te vinden. Hollandse babymeubels

Lee&Lewis houdt

hal naar een kleiner gedeelte in een andere hal. Startende ont-

zijn bij Lief! te vinden.

er rekening mee

werpers en jonge bedrijven presenteren zich hier.

Belgische

dat veel van de bezoekers van de Meubelbeurs uit Nederland

ko-

men.

Meubelbeurs Brussel voorspelt einde economische crisis

Strategie en geluk BRUSSEL - De Meubelbeurs in Brussel wil niets weten van een crisis. Beursdirecteur Els van Pelt voorspelt een zonnige meubeltoekomst. Reden om de beurs, die van 1 tot en met 4 november liep, een regenboogthema mee te geven. ‘Brussel’ lijkt in vergelijking met andere beurzen minder te worstelen met leegstand en teruglopende bezoekersaantallen. Van Pelt wijst haar strategie als reden daarvoor aan.

Beursdirecteur Els van Pelt zegt in de aanloop van de meubelbeurs

Segmenten

enkele angstige momenten te hebben beleefd. Minder exposan-

Beursdeelname is een strategische overweging, denkt Van Pelt

ten meldden zich aan voor deze editie. Toch verwacht de directeur

hardop. “Het is als marketing instrument moeilijk te vervangen.

dat het succes van voorgaande edities geëvenaard wordt. Van Pelt

Een centrale plaats waar inkopers kunnen kijken en voelen zal in

spreekt zich uit tijdens de tweede beursdag. Ze maakt van de ge-

de toekomst net zo belangrijk blijven als nu. En Brussel ligt daarbij

legenheid gebruik om eens te filosoferen over de toekomst van de

op een centrale plaats in Europa en heeft als beurs een overzichte-

meubelbeurs in het algemeen en de beurs van Brussel in het bij-

lijk formaat.” Dat overzicht wordt nog eens onderstreept door een

zonder.

segmentering. Duidelijk afgebakende productgroepen maken het de bezoeker makkelijk. Van Pelt heeft voor deze editie van de beurs

Van Pelt spreekt over een ‘positief gesternte’. Het tij is zo langzaam-

die segmentering duidelijker onderstreept. De beddenhoek ‘Brus-

aan aan het keren. Haar beurs heeft niet aan aantrekkingskracht

sels by Night’ is inmiddels voor de derde keer ingericht. Square is

ingeboet. De Belgische industrie, die voor tweederde de deelne-

qua opzet vergelijkbaar met het beddengedeelte. Ontwerpers en

merslijst uitmaakt, toont zich veerkrachtig. Van Pelt zegt te merken

beginnende bedrijven hebben hier de gelegenheid zichzelf te laten

dat er weer gas wordt gegeven op de meubelmarkt.

zien.


Belgie

6 november 2009

Meubel 6 | 17

Teakmeubelfabrikant BSM laat de nieuwe collecties zien.

Meubelbeurs Brussel wil positiviteit uitstralen. Een regenboogthema moet dat onderstrepen.


18 | Meubel 6

Belgie

6 november 2009

Meubelbeurs

Dima, grenzend aan het Nederlandse blok, benadrukt in de

Behalve meubels is ook een enkele transporteur te vinden.

stand de Belgische kwaliteiten.

Kreuz zorgt voor het transport naar huis.

Commercieel

Niet de productsoort, maar de afzender zorgt hier voor het segmen-

Qua segmentering is ‘hal 5’ onbeschreven. Jaar in jaar uit is hier

tering, wat ‘Holland a la Carte’ een vreemde eend in de bijt maakt.

echter hetzelfde beeld te zijn. Grote Belgische bedrijven staan in nagenoeg dezelfde volgorde opgesteld. “Aan die hal veranderen

Geluk

we niets”, glimlacht Van Pelt. “Allen bieden een sterk commercieel

Niet alleen de strategie van Van Pelt zorgt voor een positieve beurs

aanbod voor het middensegment.” De beursdirecteur denkt dat

in Brussel. Het verschuiven van de meubelbeurs van Parijs van ja-

juist dat aanbod in het middensegment er voor heeft gezorgd dat

nuari naar september heeft een positieve invloed op het bezoe-

‘Brussel’ als meubelbeurs nog altijd een sterke positie heeft. “Juist in

kersaantal. Het versplinterde Nederlandse aanbod zorgt voor meer

crisistijd is dat het aanbod waar de detaillist naar zoekt.”

deelnemers en bezoek vanuit Nederland.

Zestig procent van de beursdeelnemers is Belgisch. De rest komt

Van Pelt verwacht hetzelfde aantal bezoekers als voorgaande edi-

van buiten de landsgrenzen, overigens grotendeels uit Nederland.

ties. Dat aantal ligt steeds rond de twintigduizend. “De bezoekers

Om het belang van die handelsrelatie te onderstrepen ging Van

komen voor het sterke Belgische aanbod en de internationale loco-

Pelt ook akkoord met het inrichten van een oranje sectie. Een groep

motieven.” De beurs wordt met name gedragen door de Belgische

Nederlandse fabrikanten heeft zich verzameld en samen gepresen-

industrie en industrie uit de omringende landen. Veertien procent

teerd. Oranje tapijt en tulpen aan het plafond moeten duidelijk ma-

van de exposanten is nieuw. Dat betekent volgens Van Pelt ruimte

ken dat de Nederlanders het samen doen. De bezoeker moet goed

voor stabiliteit van het aanbod en tegelijk biedt het ruimte aan

opletten dit niet te missen, behalve de kleur van het tapijt staat

genoeg nieuwe gezichten om het voor de bezoeker interessant te

nergens aangegeven dat in de Patio de Nederlanders klaarstaan.

houden.


Belgie

emotie

nieuwsgierigheid

Siegrid Demyttenaere definieerde voor de beurs een drietal stijlthema’s. Volgens de stylist winnen emotie, nieuwsgierigheid en sociaal leven steeds meer aan belang.

Volgens beursdirecteur Els van Pelt zorgt het commerciĂŤle aanbod van Belgische meubelfabrikanten, wat tweederde van het totale beursaanbod uitmaakt, juist in crisistijd voor goed bezoek.

6 november 2009

sociaal leven

Meubel 6 | 19


22 | Meubel 6

Logifurn

Digita liserin g

6 november 2009

Het HBD is een campagne gestart: Digitaal Samenwerken. Logifurn is een van de vlaggenschepen van het HBD als het gaat om elektronische verbanden. Het is opmerkelijk dat het HBD als grote investeerder in computertoepassingen nu via de campagne draagvlak probeert te creëren. Branchevereniging CBW probeert al langer de handen op elkaar te krijgen voor digitaal samenwerken in de vorm van Logifurn. Tijdens een ledendag werd een lasershow gegeven om de voordelen te benadrukken.

Ontwikkeling digitale toepassingen doorgezet zonder eerst draagvlak te vinden

Gezocht: digitaal draagvlak DEN HAAG - Het Hoofdbedrijfsschap Detailhandel is deze maand een promotiecampagne gestart om digitaal samenwerken te stimuleren. Het bedrijfsschap ziet veel voordeel bij digitalisering, maar krijgt bij de achterban de handen hier voor niet op elkaar. Toch verstrekt het HBD subsidie voor de ontwikkeling van toepassingen zoals Logifurn, het bestelplatform van branchevereniging CBW-Mitex.

De promotiecampagne Digitaal Samenwerken waarin ketendigi-

ondersteuning heeft verleend aan ontwikkelingen in diverse ande-

talisering centraal staat werd begin oktober afgetrapt. In de eigen

re branches in de detailhandel. Carla Melchior die zich namens het

nieuwsbrief schrijft het HBD hierover dat de campagne onder meer

bedrijfsschap bezig houdt met ketendigitalisering zegt dat het HBD

is bedoeld om digitaal samenwerken minder eng te maken. Digi-

‘absoluut niet’ de rol van investeerder in Logifurn heeft, en daarom

taal samenwerken moet worden ‘ont-engd’, is te lezen in de inlei-

ook geen financieel belang heeft bij het aantal deelnemers. “Wij

ding. Verderop is meer te lezen over samenwerken ondersteund

hebben de ontwikkeling ondersteund om digitale samenwerking

door de computer; met kreten als ‘wees niet bang’ en ‘kom over de

op gang te brengen en om binnen de detailhandel ervaring op te

drempel’ wordt de detaillist gerustgesteld.

doen. Zodat we die kennis ook weer voor andere branches kunnen gebruiken. HBD adviseert ondernemers digitaal te gaan samen-

Het bedrijfsschap wil met de campagne alle voordelen van ketendi-

werken. Logifurn is niet meer en niet minder dan een onafhankelijk

gitalisering nog eens op een rijtje zetten. Daarmee doelt het schap

platform, dat de drempel om verlaagt om te starten met digitaal

op voordelen van digitale marktplaatsen zoals Logifurn, maar ook

samenwerken, voor zowel de leverancier als voor de detaillist.” Mel-

op automatisering van bijvoorbeeld kassa- en voorraadsystemen.

chior laat weten dat Logifurn wordt ondersteunt vanwege de onaf-

De digitalisering van de wonenbranche wordt in de campagne

hankelijkheid. “We adviseren Logifurn, maar verplichten niemand

genoemd als lichtend voorbeeld. Voor de wonenbranche heeft de

tot het gebruik van alleen dit platform.”

Centrale Branchevereniging Wonen het platform Logifurn ontwikkeld, met subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en

HBD heeft subsidie verleend voor het creëren van een platform, om

het HBD. Het ministerie en het HBD pompten daar beiden een be-

later pas de gebruikers daarvan aan te sporen toch vooral digitaal

drag in dat ‘vergelijkbaar van grootte’ is. Eerder schreef Meubel dat

te gaan werken. Melchior ziet in die volgorde geen probleem.

dat bedrag rond de 75.000 euro ligt. Het HBD benadrukt dat zij ook


BESCHERM UW ontwerpen

Laat uw modellen registreren in het

Waarom uw modellen registreren? De auteurswet 1912 kan uw auteursrecht op door u ontwikkelde modellen beschermen. Een depot of officiële registratie is daarvoor niet nodig. Het recht komt toe aan de maker. Artikel 4, lid 1: Behoudens bewijs van het tegendeel wordt voor den maker gehouden hij die op of in het werk als zodanig is aangeduid, of bij gebreke van zulk eene aanduiding, degene, die bij openbaarmaking van het werk als maker daarvan is bekend gemaakt door hem, die het openbaar maakt. De wet is duidelijk: de maker is degene die als maker bekend wordt gemaakt, behalve als het tegendeel wordt bewezen. Dit laatste levert soms vragen op indien plagiaat optreedt. De plagieerder kan stellen dat hij degene was die het model heeft ontworpen. Soms is het lastig te bewijzen dat dat niet het geval is. Registreren van uw model kan dus nuttig zijn indien uw auteurschap wordt aangevochten. Europees modellenrecht Daarnaast is er per 1 april 2003 de Verordening Gemeenschapsmodellen. Op basis daarvan geniet men modelbescherming in de Europese lidstaten, OOK ALS MEN HET MODEL NERGENS INSCHRIJFT. Een meubelontwerper kan gedurende drie jaar vanaf de datum dat hij het model aan het publiek heeft aangeboden tegen namaakproducten optreden. Van een namaakproduct is géén sprake indien de nabootser kan aantonen dat hij onafhankelijk van het nagebootste model tot het ontwerp is gekomen. Wie dus een model heeft ontworpen doet er goed aan onafhankelijk het model, zijn naam en de datum vast te leggen. Doet de maker dit niet, dan doet mogelijk een te kwader trouw zijnde namaker dit wel.

• Groots evenement voor houtbewerkingsmachines • Innovaties, informatie, tips en ideeën • Demonstraties, presentaties en workshops • Gratis toegang! • Vorige editie goed voor bijna 6000 bezoekers

Blik op de toekomst

Hoe werkt Meubel & Modellen Register? Simpel. U stuurt een werktekening en/of foto van het model naar het Meubel & Modellen Register, ter registratie, Postbus 160, 2290 AD Wateringen, in een gesloten enveloppe (maximale afmeting 25 x 35,3 cm). U voorziet deze duidelijk van de afzendergegevens. De afzender dient de rechtspersoon te zijn die het recht op het model bezit. In de meeste gevallen is dat uw onderneming. Voorzie ook de foto’s of tekening van uw firmastempel. Wat doet het Meubel & Modellen Register? Bij binnenkomst verzegelen en dateren wij uw zending, die ongeopend blijft. Wij sturen u per kerende post een registratienummer, en u maakt per ommegaande de registratiekosten ad a34,- (is excl. BTW) over op ons gironummer 243853, onder vermelding van Meubel & Modellen Register en uw registratienummer. Zodra de registratiekosten zijn bijgeschreven wordt uw zending - ongeopend - opgenomen in het Meubel & Modellen Register. Ingangsdatum van de registratie is de datum van ontvangst van uw zending. Wat heeft u er aan? Hopelijk niets. Maar het komt vaak genoeg voor dat uw model, zeker als het een succes is, geplagieerd wordt. Uw auteursrecht of uw eigendom van een model is dan door een neutrale instantie vastgelegd, op de datum dat wij uw model ontvingen. Met andere woorden: indien nodig zullen wij op uw verzoek, voor de rechter verklaren het model op de ontvangstdatum van u in depot verkregen te hebben.

&

modellen register

Kort samengevat - U stuurt ons in een gesloten enveloppe, duidelijk voorzien van een afzenderadres, uw model in de vorm van ontwerp en/of foto. Adresgegevens: Meubel & Modellen Register, ter registratie, Postbus 160, 2290 AD Wateringen - U ontvangt het Meubel & Modellen Register registratienummer met factuur, en maakt a34,(excl. BTW) depotkosten over. - Wij nemen uw model op in het Meubel & Modellen Register. - Indien u geplagieerd wordt rapporteren wij uw depot op uw verzoek. - Vijf jaar na dato van registratie zullen wij u schriftelijk benaderen om te zien of de registratie verlengd moet worden. Voor de volledigheid Het Meubel & Modellen Register op zich biedt geen garantie voor bescherming. Dat hangt uiteindelijk af van de mate waarin uw model voldoet aan de auteurswet of de Verordening Gemeenschapsmodellen. Ook is het mogelijk uw ontwerp in te dienen bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE). Voor inschrijving van een Gemeenschapsmodel kunt u terecht bij het OHIM (Office for Harmonisation in the Internal Market) te Alicante.

Meer informatie over het Meubel & Modellen Register: Telefoon (0174) 315000, fax (0174) 315 001, klantenservice@lakerveld.nl

Andere tijden?

10 e editie !

De Nationale Plaat- & Schaafdagen blijven altijd! 12 13 14 november

INTRODUCTIE VAN REVOLUTIONAIRE INNOVATIE EN DIENSTEN. NIEUWE INITIATIEVEN OM TE KOMEN TOT EEN SLAGVAARDIGER PRODUCTIE.

Vinkenveld 3 - 5249 JN Rosmalen Industrieterrein Kruisstraat 073 5471300 - www.degroot.nl

Advertentie 185x132-fc.indd 1

www.nationaleplaatenschaafdagen.nl 19-10-09 10:27


24 | Meubel 6

Publicaties

Dutch Design Jaarboek 2009 Het eerste Dutch Design Jaarboek presenteert een overzicht van ruim zestig van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2008-2009. Met ontwerpen van onder andere Maarten Baas, Irma Boom, Pieke Bergmans, Ted Noten, Momkai, Daan Roosegaade, Ingrid Siliakus, Wieki Somers, Richard Vijgen en Marcel Wanders. Verschenen bij NAi Uitgevers in Rotterdam. ISBN 978-90-5662-698-3. Prijs: € 29,50.

Oog voor detail

Publica ties

Het huis is klaar, de muren zijn geverfd en de meubels zijn uitgekozen. En toch ontbreekt er nog iets..., maar wat? De juiste sfeer die van je huis een thuis maakt. In Oog voor detail worden de basisprincipes van interieurstyling uitgelegd. Het zijn immers alle bezittingen die een huis maken tot een persoonlijke plek. Als deze spullen op de juiste manier worden samengevoegd, ontstaat een harmonieus geheel waarbij het huis optimaal tot zijn recht komt. Verschenen bij Kosmos Uitgevers in Utrecht. ISBN 978-90-215-4542-4. Prijs: € 19,95.

Style Guide Home De Style Guide Home wil de inspiratiebron zijn voor interieur en styling. Een initiatief van het Perscentrum Wonen. Een nieuw handboek voor woondetaillisten, stylisten, interieurontwerpers en interieurbouwers. Met een overzicht van de nieuwste woonmode, tips en praktische ideeën op het gebied van styling en winkelpresentatie. De gids is te bekijken op internet, via www.perscentrumwonen.nl. Exclusief voor detaillisten is er de mogelijkheid om de gids gratis aan te vragen bij het Perscentrum Wonen.

6 november 2009


VAN AFVAL TOT ANTWOORD

Wij hebben interesse voor

HOUTVEZEL en ZAAGSEL

ook afkomstig van (gemelamineerd) spaanplaat, MDF enz. Verhuur van zaagselcontainers en leegzuigen bunkers DE LANGE B.V. - Ursem - Tel. 072-5039202 NU LEVERBAAR: (BIO) BRANDSTOF KORRELS (PELLETS)

Meubeltransport? Doe het in één keer goed! • Leveren op afroep • Opslag en voorraadbeheer

Inzamelen

Recyclen

• Particuliere aflevering • Montage op locatie • Oplossingsgericht

Toepassen

EPS (piepschuim) vormt als afval vaak een groot probleem. Poredo zamelt grote en kleine volumes EPS-materiaal in. Verzamelzak, container, shredder of ophaalservice: wij bieden u het juiste antwoord om EPS-materiaal snel en verantwoord af te voeren. Poredo recycled gebruikt EPS-materiaal tot bruikbare korrels die geschikt zijn voor o.a. de kleinmeubelindustrie, bouw en tuinbouw.

Almere, tel.: 036-5315044, fax: 036-5348204, info@holwerda.nl, www.holwerda.nl

Wilt u meer informatie over het afvoeren van EPS-materiaal? Neem dan snel contact met ons op. De Slof 26, 5107 RJ Dongen t (0162) 31 45 31, f (0162) 31 05 21 postbus@poredo.nl, www.poredo.nl

Beuken, eikenhout, europees kersen- en essen plaathout

Hout van Houtbedrijf Parren wordt uitsluitend ingekocht volgens de normen van de keurmerken PEFC en FSC in gecertificeerde bossen. Houtbedrijf Parren staat voor: • Ambachtelijk vakmanschap • Hoge kwaliteitsnormen, in eigen huis geselecteerd • Hout wordt gedroogd op onze werf of in eigen droogkamers • Perfecte direct-service

Napoleonsweg 4, 6081 AD Haelen. T. 0475-59 19 27, F. 0475-59 40 04, I. www.parrenhout.nl, E info@parrenhout.nl

Via woonzakenpanel.nl worden diverse onderzoeken uitgevoerd. Over de onderzoeksresultaten rapporteren wij in toegankelijke rapportages, zoals de kwartaaluitgave ‘Woonzakenmonitor’ en periodieke themarapporten. Meer informatie over de onderzoeksrapporten vindt u op www.marktdata.nl. woonzakenpanel.nl is een handelsmerk van Van Es Marketing Services.

Kijk op www.energy4all.eu en word ook donateur net als Jochem en Jochem


Juridisch

6 november 2009

Meubel 6 | 27

Een ‘eenvoudige’ deksel Dat het heel slim is om uw eigen producten zo goed mogelijk te beschermen blijkt maar weer eens uit een recente uitspraak van de Rechtbank Den Haag in de zaak Mepal tegen Xenos. Mepal is een bedrijf dat plastic consumentenartikelen maakt. Sinds 2006 brengt zij een serie bewaardozen op de markt, met een rechthoekig deksel. Dit deksel blinkt uit in eenvoud. Dit is echter schijn. Het doorzichtige deksel wordt omlijst met een witte lijst, die ervan los te halen is. Mepal heeft het deksel geregistreerd als gemeenschapsmodel. Sinds de introductie heeft Mepal er al 2,5 miljoen verkocht. Een succesvol product dus. Wat gebeurt er als een product succesvol is? Dan kijkt de concurrent of ze het product ook op de markt kunnen brengen. Het liefst in zo min mogelijk gewijzigde vorm. Dat deed Xenos ook. De vraag die in deze zaak aan de orde is, luidt: houdt de modelregistratie stand? Een modelrecht rust alleen op een

Juridisch

product wanneer dit een eigen karakter heeft en nieuw is. Bovendien mag de vormgeving niet uitsluitend door de technische functie worden bepaald. Xenos bestreed niet de nieuwheid of het eigen karakter van het deksel. Wel beweerde Xenos dat de vormgeving ervan uitsluitend bepaald was door de technische functie. Bovendien stelde Xenos zich op het standpunt dat het deksel van haar bewaardoos voldoende afweek van het deksel van Mepal. Het is jammer dat ik de plaatjes hier niet kan laten zien maar ik verwijs naar www.boek9.nl uitspraak B9 8267. Ik heb bewondering voor advocaten die het uit hun mond krijgen dat producten toch echt niet op elkaar lijken, terwijl je dat slechts met een vergrootglas kunt zien. Kenmerkend voor het deksel van Mepal is dat het bestaat uit een witte omlijsting die los te halen is van het doorzichtige deksel. Dit was exact gekopieerd door Xenos. Xenos had een aantal argumenten waarom het deksel niet te beschermen zou kunnen zijn. Allereerst stelde Xenos dat de eis van een goede afsluitbaarheid van de doos maakt dat het deksel door Mepal zo is vormgegeven, en dat dat dus een technische functie is. De rechtbank verwerpt dit argument. De witte omlijsting fungeert immers niet als deksel. De ontwerper die in de rechtszaal aanwezig was kon ook beargumenteren dat deze witte omlijsting een puur esthetische keus was. Vervolgens voert Xenos aan dat de noodzaak van stapelbaarheid maakt dat het deksel er zo uitziet. Mepal stelde echter dat het niet de bedoeling is dat de dozen gestapeld worden. Ook alle andere argumenten van Xenos strandden. Uit deze zaak komt weer eens naar voren dat het belangrijk is na te denken over de vormgeving van producten. Brengt u er een creatief aspect in aan dat nieuw is, dan is dit goed te beschermen tegen namaak. Ruby Nefkens Advocaat bij Van der Steenhoven Advocaten te Amsterdam

Aan de samenstelling en inhoud van dit artikel is de meeste zorg besteed. Ruby Nefkens en Van der Steenhoven advocaten aanvaarden geen verantwoordelijkheid ten aanzien van op basis van dit artikel genomen beslissingen, tenzij zij vooraf in concrete gevallen zijn geraadpleegd.


28 | Meubel 6

Beursnoviteiten

Hoekkastoplossingen Van Hoecke laat in Gent het vakpubliek de nieuwste trends op het gebied van houtverwerking beleven. Zo is de Clip-top Blumotion (afgebeeld) te zien, een stijlvolle scharnier met geïntegreerde demping. De elektronische bewegingsondersteuning Aventos Servo-Drive is er nu ook voor klapdeuren. Verder toont Van Hoecke verschillende hoekkastoplossingen (Space Corner van Blum, PowerSlide en Mondo van Ninka), een uitgebreid gamma van veertig ver-

Beursn o viteiten

schillende inschuifelementen voor Tandembox intivo

en nieuwe concepten voor lade-indelingen in onder

meer woonkamer, badkamer en kantoor.

Prowood

standnr.: 4-4214 www.vanhoecke.be

Bedieningsdisplay zonder drukknoppen Boere Machinefabriek laat enkele nieuwe ontwikkelingen zien, waaronder een nieuw bedieningspaneel voor de Sandrite. Het gaat om een bedieningsdisplay waarmee de traditionele drukknoppen zijn verdwenen. Starten, stoppen, instellen doorvoerhoogte, bediening van de verschillende opties, alles is via dit scherm te bedienen. Bovendien geeft de machine zelf aan welke storing waar optreedt en hoe deze opgelost moet worden. Tevens wordt automatisch aangegeven wanneer de machine service nodig

heeft. Dit paneel zal later ook bij andere Boere breedbandschuurmachines worden toegepast.

standnr.: 1-1203/1205

Prowood

www.boere.nl

Verbeterde verfspuit WSB-Wagner presenteert onder meer de nieuwe verfspuitinstallatie EvoMotion 14-15 AirCoat SprayPack voor afwerkingen in de interieur- en meubelindustrie. Voorafgaand aan de introductie van deze verfspuitinstallatie zijn er testen gedaan met speciale daartoe geëigende lakken. Voor een goede verwerking van de verf en een goed spuitbeeld bleek, dat de drukverhouding van de bestaande pompen te laag was voor de nieuwe verf- en laksoorten die nu op de markt komen. Daarom is de EvoMotion 14-15 voorzien van een krachtige 14:1 plunjerpomp die de nieuwe verfsoorten probleemloos kan verwerken. Het ergonomische

pistool is leverbaar in een 160 en 250 bar versie. Prowood standnr. 1470

www.wagner-group.nl

6 november 2009


Nieuws Geschil

Product lederen zitcombinatie

Klacht beschadigingen aan het leder, aan een armleuning en scheef

66 november november 2009 2009

Meubel 6 | 29

Showroommodel moet ook deugen

staan van de banken

De nieuwe lederen zitcombinatie van een consument bevalt niet. In korte tijd is het leer gaan lub-

Kosten

beren. Als oplossing van de klacht stelt de ondernemer voor de banken om te ruilen tegen in zijn

x 2.886,-

showroom staande banken. Mevrouw stemt hiermee in. Zij hoopt een betere kwaliteit zitmeubelen te krijgen. Maar dat is allerminst het geval, want er zitten kerven en vlekken op de zittingen. Verder vertoont het leder diepe putten, zijn de armleggers ingedeukt en staan de banken onstabiel. De klant is het vertrouwen in de ondernemer kwijt en dient een klacht in bij de Geschillencommissie. “Wanneer ik bij de verkoop goed was geïnformeerd over de eigenschappen van de op de zitcombinatie verwerkte ledersoort, had ik deze zitcombinatie niet gekocht. Dit leer wordt heel snel ruim en ziet er uit alsof het jaren oud is. Op de banken uit de showroom wilde de ondernemer geen korting geven. Zijn argument was, dat mijn eerste zitcombinatie ook al aan gebruik onderhevig was geweest. Ik wil van de koop af of een fikse schadevergoeding.” De ondernemer legt de commissie desgevraagd uit dat de klacht op de eerst geleverde zitcombinatie niet terecht was. “Wij hebben onze klant tijdens het verkoopgesprek er voor gewaarschuwd dat dit leder ruimer wordt in het gebruik. Uit coulance mocht mevrouw de zitmeubelen omruilen. De drie maanden oude showroommeubelen heeft zij verschillende keren beoordeeld voordat ze akkoord ging met omruiling. En nu komt mevrouw achteraf toch nog met klachten. Er zijn slechts tijdens het vervoer twee kleine deukjes in de achterkant van de tweezitter gekomen. Die willen wij door onze technische dienst laten herstellen.”

Gevallen De commissie laat haar deskundige rapport opmaken van het onderhavige bankstel. “De rechterarm-

Geschil

leuning van de tweeënhalfzitter staat duidelijk scheef ten opzichte van de overige armleuningen. Hierdoor is ook de vulling van deze leuning vervormd. Het lijkt alsof de bank op zijn kant is gevallen. Beide banken zijn scheef en wiebelen flink. Bij de tweezitsbank constateerde ik op de achterrug een deuk in het leder met twee beschadigingen erin. Mogelijk heeft de bank tijdens het transport bekneld gezeten. Op de zittingen van beide banken zitten wat kleine krasjes. Door de zware print vallen ze nauwelijks op. Deze beschadigingen komen van buitenaf en zijn oppervlakkig. De ruimte in het leder op de zitting en rugleuning valt binnen de tolerantie. Om de klacht op te lossen moeten de banken stabiel worden gemaakt én moet de armleuning van de tweeënhalfzitter recht gemonteerd worden. De beschadigingen op de zittingen kunnen met professionele middelen worden bijgewerkt. Alles bij elkaar zal dit zo’n kleine 400 euro gaan kosten.” Tot hier het deskundigenrapport. Bij haar beoordeling kan de commissie zich vinden in de inhoud van het deskundigenrapport. De vastgestelde tekortkomingen oordeelt zij van dien aard dat de ondernemer deze voor zijn rekening moet nemen, ook al gaat het hier om een aanschaf uit de showroom. De commissie bepaalt dat de ondernemer de door de deskundige voorgestelde werkzaamheden aan de banken uitvoert. Omdat het bijwerken van de beschadigingen in het leer met een camouflagestift geen blijvend resultaat zal geven, wijst de commissie de consument bovendien een financiële compensatie toe. De commissie oordeelt de klacht gegrond. Naast het verrichten van de in het deskundigenrapport vermelde werkzaamheden, moet de ondernemer zijn klant – naast het klachtengeld - ook een vergoeding van 250 euro betalen. Als de consument dat wil, moet de ondernemer ook zorgen voor een leenbankstel zolang de zitmeubels van zijn klant in reparatie zijn.

GEGROND


30 | Meubel 6

Agenda

6 november 2009

Nationaal

t/m 30/11

NOVEMBER 2009 Eindhoven

Talent 2009 (selectie van 175 objecten en installaties van de 2009 graduates van 30 Europese designinstituten en universiteiten) | Designhuis | www.designhuis.com

9, 16, 23 en 30

Culemborg

Maandagopening MSC | www.dynamicdesign.nl

9, 16, 23 en 29

Culemborg

Koopmaandag ETC (meubeldag) | (0345) 51 96 46/53 37 27/etcexpo.nl

9, 16, 23, 30

Nieuwegein

Market Day HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl

10 t/m 14

Utrecht

vakbeurs Logistica | Jaarbeurs | www.logistica-online.nl

12

Amersfoort

Dag van de Oppervlaktetechnieken | Het Klooster | info@vom.nl/www.vom.nl

16

Waddinxveen

Stylistendag bij Baan Meubelen | info@baanmeubelen.nl

19 t/m 22

Apeldoorn

Spirit of Winter | Paleis het Loo | consumentenevenement | www.spiritofwinter.nl

22 t/m 29

Amsterdam

PAN Amsterdam (eigentijdse kunst- en antiekbeurs) | RAI | www.pan.nl/info@pan.nl

27 t/m 29

Maastricht

The Great Indoors (tweejaarlijks internationaal design event op het gebied van

29/11 t/m 9/12

Uithoorn

interieurontwerp) | www.the-great-indoors.com TICA magazijn-uitverkoop | www.tica.nl

DECEMBER 2009

7

Bergen op Zoom workshop vochtmeten (georganiseerd door Renotec Duo) | www.renotecduo.nl

7

Culemborg

Koopmaandag ETC (Licht & Meubel) | (0345) 61 96 46/53 37 27/www.etcexpo.nl

7, 14, 21 en 28

Culemborg

Maandagopening MSC | www.dynamicdesign.nl

7, 14, 21, 28

Nieuwegein

Market Day HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl

7

Utrecht

Collectieve Trade Mart Beursdag | www.trademart.nl

14

Culemborg

Koopmaandag ETC (meubeldag) | (0345) 61 96 46/53 37 27/www.etcexpo.nl

januar i 2 0 1 0

Beursa genda

3 4, 11, 18, 25

Nieuwegein

Market Day HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl

februar i 2 0 1 0 3 1, 8, 15, 22

7 t/m 10

Nieuwegein

Market Day HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl

Nieuwegein

Home & Interior voorjaarsbeurs | HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl

maart 2 0 1 0 1, 8, 15, 22 3

Nieuwegein

Market Day HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl

10 t/m 12

’s Hertogenbosch vakbeurs Renovatie&Onderhoud | Brabanthallen | www.vnuexhibitions.com

12 t/m 21

Maastricht

TEFAF Showcase 2010 | MECC | www.tefaf.com

19 t/m 21

Utrecht

Eigen Huis (Ver)Bouwen 2010 – de Nationale bouwbeurs voor bouwers en

verbouwers | Jaarbeurs | www.denationalebouwbeurs.nl

19 t/m 21

Utrecht

Eigen Huis Inrichten 2010 | Jaarbeurs | www.denationalewoonbeurs.nl

29 t/m 31

Gorinchem

Vakbeurs voor de Woninginrichter | Evenementenhal |

29 t/m 31

Gorinchem

www.evenementenhalgorinchem.nl Parket Vakdagen | Evenementenhal | www.evenementenhalgorinchem.nl

apr i l 2 0 1 0 3 12, 19, 26

Nieuwegein

Market Day HTC | (030) 600 10 20/www.htc.nl


Agenda

6 november 2009

Meubel 6 | 31

Internationaal

NOVEMBER 2009

2 t/m 7

Parijs

Batimat (bouw- en houtbeurs) | www.batimat.com

6 t/m 11

Kortrijk

Biennale ClassicA (inspiratie voor smaakvol wonen en leven) | Kortrijk Xpo | www.classic.be

6 t/m 11

Kortrijk

Textivision@ClassicA (textielexpositie binnen de beurs ClassicA) | +32 9 242 98 28/info@textivision.be

10 t/m 14

Gent

Prowood | Flanders Expo | www.prowood.be

10 en 11

Keulen

Branchentag Holtz (Europese houthandelsdag) | www.holzhandel.de

11 t/m 14

Shanghai

Interior Lifestyle China 2009 | www.il-china.com

14 t/m 22

Brussel

Cocoon (woon- en interieurbeurs/publieksevenement) | www.cocoon.be

14 t/m 17

Dubai

Index Dubai (vakbeurs voor totaalinrichting) | www.indexexhibition.com

17 t/m 19

Poznan

Furnifab | www.furnifab.pl

D ecember 2 0 0 9

1 t/m 4

Moskou

WoodEx (vakbeurs voor hout en houtbewerking) | www.woodexpo.ru

2 en 3

Keulen

Dritter Deutscher WPC-kongress | Maritim Hotel | www.wpc-kongress.de

JANUARI 2010

9 t/m 17

Antwerpen

bouw & reno (bouw-, renovatie- en immobeurs) | Antwerp Expo |www.bouwenreno.be

13 t/m 16

Frankfurt

Heimtextil | www.heimtextil.messefrankfurt.com/www.heimtextil-trends.com/www.contact-contract.com

16 t/m 19

Hannover

Domotex | www.domotex.de/www.hannover-beurs.nl

16 t/m 19 3

Hannover

Contractworld (congress and exhibition for architecture and interior design) | www.messe.de

19 t/m 24

Keulen

imm cologne | www.imm-cologne.de

22 t/m 26 3

Parijs

Maison & Objet/Maison&Objet Projets/Maison&Objet Editeurs | www.maison-objet.com

22 t/m 26 3

Parijs

Now! design à vivre (internationale vakbeurs voor woningdesign) | www.maison-objet.com

22 t/m 26 3

Parijs

Scènes d’Intérieur (beurs voor grote internationale decoratiemerken) | www.maison-objet.com

Birmingham

Interiors Birmingham 2010 | www.interiorsbirmingham.com

Hannover

Bauen + Wohnen | www.messe.de

Gent

Intirio 2010 | www.intirio.be

24 t/m 27

30/1 t/m 7/2 3

31/1 t/m 3/2

FEBRUARI 2010

6 t/m 9 en

Antwerpen

in wonen (publieksbeurs) | www.inwonen.be

12 t/m 14

8 t/m 11

Bad Salzuflen

ZOW | + 49 521 96533-16/521 96533-77

12 t/m 16

Frankfurt

Ambiente | www.ambiente.messefrankfurt.com

MAART 2010

2 t/m 4 3

Düsseldorf

Eurocis (for IT & Security in Retail) | www.eurocis.com

Parijs

Expobois (vakbeurs voor bosbouw en houtbewerking) | www.expobois.fr

24 t/m 27

apr i l 2 0 1 0

25 t/m 27 3

Kortrijk

Europarket | Kortrijk Xpo | www.europarket.com

De uitgever kan geen verantwoording op zich nemen voor eventuele onjuiste vermeldingen in deze Agenda. Men doet er verstandig aan zich tevoren van de juistheid van de gegevens te overtuigen bij de adressen van de beursorganisaties, of hun vertegenwoordiging. De vermelde data geven de openingsdag tot en met de laatste dag van het evenement aan. Wanneer gegevens deze week zijn gewijzigd of toegevoegd, kunt u ze herkennen aan het 3-teken voor de plaatsnaam. Achter het /-teken na een telefoonnummer staat het betreffende faxnummer vermeld. Wanneer er bij een evenement een ( -teken is afgebeeld betekent dit dat Vakweekblad Meubel in samenwerking met Galatours (tel: (036) 530 24 01) een vliegreis organiseert. Informatie over deze reizen wordt op deze servicepagina’s gepubliceerd.


32 | Meubel 6

Handelsregister Meubel KvK augustus 2009

6 november 2009

Han delsregis ter De volgende gegevens zijn afkomstig van de (nv Databank van de) Kamers van Koophandel, augustus 2009 en Graydon Nederland BV. Geen van deze bedrijven noch de uitgever van vakweekblad Meubel aanvaardt enige aansprakelijkheid voor de juistheid van de informatie. Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij uw regionale Kamer van Koophandel of raadpleeg www.kvk.nl.

FRIESLAND

N.B. ‘Opheffingen’ is een juridische term en betekent niet automatisch dat

23, 9482 WB TYNAARLO. Corr. adres: Post-

een bedrijf failliet is. Meestal gaat het om een opheffing van een bepaalde bedrijfsvorm en staat het bedrijf ook weer bij de inschrijvingen met de nieuwe bedrijfsvorm. Het tijdstip van publicatie van opheffing en inschrijving loopt niet altijd synchroon.

MHS Bouwmaterialen B.V. i.o., Smidsstraat 5-13, 8601 WB SNEEK.

INSCHRIJVINGEN Vervaardiging van woon- en slaapkamermeubels, tuin- en overige meubels (geen stoelen) ‘ARS TORNO’ Vormgeving in hout, Bosruiter 114, 8532 AH LEMMER. Baron van M¸nster B.V., Nijverheidsweg 21bus 430, 9400 AK ASSEN. Defriesemaatkast B.V., Midlumerlaan 15, 8861 JE HARLINGEN. Dijemago, Molier 12-A, 8521 MD

SINT

NICOLAASGA. Gepetto Hout, Rietemastraat 37, 9965 RS LEENS.

Nieuw uitgesproken faillissementen

Het Woongilde Noord Coˆperatief UA, Hoofdweg 118, 9626 AJ SCHILDWOLDE. Natlakkerij van Kaam, Stuifzandseweg 40-B,

Architektuur-Interieurarchitektuur Frans de Leij bv Bongaertslaan 13a, 6416 EX Heerlen

7903 BB HOOGEVEEN. Torna B.V., Reitsmastrjitte 63, 9281 LC HARKEMA. Vroling Houtwerk, Beneluxweg 21, 9636 HV

Dossiernr.:

14042959 (KvK Limburg)

Handelsnaam/Beroep:

Architektuur-Interieurarchitektuur

Caumerdal

INSCHRIJVINGEN

Datum uitspraak:

20/10/09

Handelsbemiddeling in meubels, huishou-

Branche:

bedrijfseconomisch en bedrijfsorga-

nisatorisch adviesbureau

Curator:

R.J.H.M. Crombaghs, Oude Lindestraat

INSCHRIJVINGEN

1, 6411 EH Heerlen, (045) 574 14 88

Handelsbemiddeling in meubels, huishou-

ZUIDBROEK.

delijke artikelen en ijzerwaren J. Jillings, Stephensonstraat 133, 7903 AS HOOGEVEEN.

INSCHRIJVINGEN

Baalbergen Amsterdam

H.G. Deiman Beheer B.V., Dorpsstraat 5,

Datum uitspraak:

20/10/09

7846 AS NOORD-SLEEN.

Branche:

detailhandel in meubelen e.d. (excl.

INSCHRIJVINGEN

kantoormeubelen)

Groothandel in woningtextiel en vloerbe-

Curator:

C. van Oosten, postbus 1144, 2302 BC

Leiden, (071) 535 80 00

Datum uitspraak:

20/10/09

Branche:

detailhandel in textiel voor woningin-

richting, vloerbedekking

Curator:

C. van Oosten, postbus 1144, 2302 BC

Leiden, (071) 535 80 00

GC GRONINGEN. INSCHRIJVINGEN Winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren van Tilburg Houten Vloeren, Koningstraat 9, 9901 EC APPINGEDAM. Wim Boerboom, Freya 11, 9685 HA BLAUWESTAD. INSCHRIJVINGEN Winkels in meubels BeddenREUS, De Centrale 37, 8924 CZ LEEUWARDEN. Rustique Homestyling, Dracht 138, 8442 BZ HEERENVEEN.

Camping Totaal, Leeuwarderstraatweg 2, 8441 PE HEERENVEEN. Corr. adres: Reling 58, 8502 BN JOURE. De Vries tuinmeubelen, Kanaalstraat 52,

der Passage 25, 7811 CW

EMMEN. Corr.

adres: Hoofdstraat 123, 7811 EK EMMEN. Wedeka, Vestaweg 32, 8938 AV LEEUWARDEN. Corr. adres: Van de Veldestraat 3, 8932

INSCHRIJVINGEN

Handelsnaam/Beroep:

28074928 (KvK Den Haag)

NINGEN. Corr. adres: Postbus 5108, 9700

KX LEEUWARDEN.

33233868 (KvK Amsterdam)

Dossiernr.:

Produmax B.V., Rigaweg 17, 9723 TE GRO-

Tuin & Serre Meubelen Jan van Peer, Noor-

Dossiernr.:

Wattstraat 7, 2171 TP Sassenheim

weg 1, 7846 AG NOORD-SLEEN.

9301 LT RODEN.

RIJP.

Baalbergen Haaglanden bv

Handelsonderneming Wilmar B.V., Marke-

Winkels in meubels

Rizzle B.V., Rypwei 5, 8511 AM GOINGA-

Arena Boulevard 80, 1101 DJ Amsterdam-Zuidoost

Groothandel in hout en plaatmateriaal

INSCHRIJVINGEN

delijke artikelen en ijzerwaren

Baalbergen Diemen bv

INSCHRIJVINGEN

Groothandel in huismeubilair

Winkels in artikelen voor woninginrichting algemeen assortiment Homan comfortabel slapen, Rijksstraatweg 167, 9752 BE HAREN GN. Corr. adres: Post-

dekking Tapijt Outlet, Dalweg 2c, 9231 HX

SUR-

HUISTERVEEN.

bus 12, 9750 AA HAREN GN. Kalvdesign, Bommegaerde 116, 9244 AL BEETSTERZWAAG. INSCHRIJVINGEN Winkels in artikelen voor woninginrichting

INSCHRIJVINGEN Groothandel in woningtextiel en vloerbedekking Convair B.V., Blokmakerstraat 2, 9403 VD ASSEN.

algemeen assortiment HouseUp! Woonstyling, Vijzelstraat 19, 8911 EW LEEUWARDEN. Meubel Centrale Dokkum B.V., Zuiderschans 2, 9101 PZ DOKKUM. Corr. adres: Postbus 209, 9100 AE DOKKUM.

INSCHRIJVINGEN

Zusje & Co, Stationsweg 21, 9471 GK ZUID-

Groothandel in verlichtingsartikelen Allichtreclame B.V. i.o., Ceresweg 23, 8938 BG LEEUWARDEN. Corr. adres: De Hemmen 16, 9206 AG DRACHTEN.

LAREN. Corr. adres: Ekkelkamp 3, 9471 AC ZUIDLAREN.

GOOI- & EEMLAND

INSCHRIJVINGEN INSCHRIJVINGEN

Groothandel in verlichtingsartikelen

Baalbergen Leiderdorp bv Meubelplein 7, 2353 EX Leiderdorp Dossiernr.:

28041887 (KvK Den Haag)

Datum uitspraak:

20/10/09

Ljocht-H˚s,

Dotingastate

87,

8926

LEEUWARDEN.

MN

Vervaardiging van bedrijfsmeubels (geen interieurbouw of stoelen) Spring Produkties B.V., Gaffel 19, 3891 KC

INSCHRIJVINGEN Groothandel in hout en plaatmateriaal

ZEEWOLDE.


Handelsregister Meubel KvK augustus 2009

Branche:

detailhandel in meubelen e.d. (excl.

kantoormeubelen)

Curator:

C. van Oosten, postbus 1144, 2302 BC

Leiden, (071) 535 80 00

Baalbergen’s Interieurverzorging Katwijk bv Wattstraat 7, 2171 TP Sassenheim

6 november 2009

Meubel 6 | 33

INSCHRIJVINGEN

Groothandel in huismeubilair

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

New Telecom Trading Rijswijk B.V., Spaar-

stoelen en tuinstoelen

nestraat 4-4A, 2515 VN ‘S-GRAVENHAGE.

Fabriek van ‘Palty’ Producten B.V., Fazan-

Venibo Kunststoftoepassingen B.V., Gilde-

tendreef 33-35, 8251 JR

weg 20, 2632 BA NOOTDORP.

DRONTEN. Corr.

adres: Postbus 284, 8250 AG DRONTEN. Meubelspuiterij Almere B.V., Splijtbakweg

INSCHRIJVINGEN

60, 1333 HJ ALMERE.

Groothandel in woningtextiel en vloerbe-

Spectra Design, Hazenstraat 65, 1216 AW

dekking

HILVERSUM.

Petronella’s Imports, Van Ommerenlaan 28,

De Heer N.H. Krap h/o ‘Het Atelier’, Mer-

2243 CE WASSENAAR.

Dossiernr.:

28004939 (KvK Den Haag)

Datum uitspraak:

20/10/09

Grano Afbouw, Fuchsiastraat 58, 3812 VS

INSCHRIJVINGEN

Branche:

detailhandel in meubelen e.d. (excl.

AMERSFOORT.

Groothandel in verlichtingsartikelen

kantoormeubelen)

Petendo, Jacob van Campenlaan 88, 1222 KP

Letini B.V., Jacoba van Beierenstraat 2, 2405

HILVERSUM.

ZN ALPHEN AAN DEN RIJN.

Curator:

C. van Oosten, postbus 1144, 2302 BC

Leiden, (071) 535 80 00

wede 18-20, 8226 NA LELYSTAD.

Stg. tot Beh. van het Nederl. Streekmeubel, Dorpsstraat 15, 3632 AP LOENEN AAN DE

INSCHRIJVINGEN

VECHT.

Groothandel in hout en plaatmateriaal De Deurenspecialist B.V., Flevoweg 29, 2318

INSCHRIJVINGEN

Basic Chair bv Pascalweg 10a, 4104 BG Culemborg

BZ LEIDEN.

Groothandel in verlichtingsartikelen Creatrends, De Voorposten 10, 3925 TR

INSCHRIJVINGEN

SCHERPENZEEL GLD.

Winkels in vloerbedekking

Dossiernr.:

11062711 (KvK Midden-Nederland)

Datum uitspraak:

20/10/09

INSCHRIJVINGEN

Branche:

groothandel in huismeubilair (excl.

Groothandel in hout en plaatmateriaal

rieten meubelen)

Korwa Deuren en Kozijnen, Handelsweg 6a,

INSCHRIJVINGEN

Curator:

J.A.M.P. Keijser, postbus 1094, 6501

3751 LR BUNSCHOTEN-SPAKENBURG.

Winkels in vloerbedekking

BB Nijmegen, (024) 382 83 84

Roobol Woonwinkels, Kapelstraat 4-6, 2161 HD LISSE.

Oriental Hall, Nieuwe Langendijk 61-A, 2611 INSCHRIJVINGEN

VJ DELFT.

Winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren Deve Parketservice, Pastelstraat 106, 1339 JC

INSCHRIJVINGEN

R. van Bockstaele

ALMERE.

Winkels in gordijnen en vitrage

Griendstraat 1, 2921 LA Krimpen aan den IJssel

WipÈ Vloertechniek B.V., Piet Heinstraat 3,

Roobol Woonwinkels, Cruquiusplein 26,

3752 CW BUNSCHOTEN-SPAKENBURG.

2142 EV CRUQUIUS.

Dossiernr.:

24286076 (KvK Rotterdam)

Handelsnaam/Beroep:

R.B. Projectstoffering

Datum uitspraak:

20/10/09

Branche:

woningstoffeerderij e.d.

Curator:

J.E.A. Michel, postbus 19522, 2500

CM ’s Gravenhage, (070) 388 47 59

E.A.D. Mulder

INSCHRIJVINGEN Winkels in meubels

INSCHRIJVINGEN

De Voordeel Soesterberg B.V., Amersfoortse-

Winkels in meubels

straat 22-24, 3769 AK SOESTERBERG.

Euromat Bedding B.V., Grote Marktstraat 5-7-20, 2511 BH

adres: Rijnstraat 427-429, 5215 EH ‘S-HER-

Winkels in artikelen voor woninginrichting

TOGENBOSCH.

algemeen assortiment

SiÎsta Time, Pr Johan Friso Promenade 13,

Espo Services, Poeziestraat 396, 1321 DR

2284 DD RIJSWIJK ZH. Corr. adres: ‘s-Gra-

ALMERE.

venzandseweg 68-D, 2291 PE

Rubus Bouwmarkt B.V., Weteringpad 13,

GEN.

Van Woustraat 103, 1074 AG Amsterdam

3762 EN SOEST. Corr. adres: Postbus 7454,

Dossiernr.:

31033716 (KvK Amsterdam)

4800 GL BREDA.

Handelsnaam/Beroep:

Scheltinga Wonen

Datum uitspraak:

20/10/09

HAAGLANDEN

Branche:

detailhandel in textiel voor woningin-

richting en vloerbedekking

Curator:

R.H. Smink, postbus 350, 3800 AJ

stoelen)

Amersfoort, (033) 489 22 90

Niek Meubels, Hendrik Zwaardecroonstr 77,

Slaagseweg 25, 3828 PK Hoogland Dossiernr.:

INSCHRIJVINGEN Vervaardiging van woon- en slaapkamermeubels, tuin- en overige meubels (geen

2593 XL ‘S-GRAVENHAGE. INSCHRIJVINGEN

E.A.D. Mulder

‘S-GRAVENHAGE. Corr.

INSCHRIJVINGEN

Vervaardiging van woon- en slaapkamermeubels, tuin- en overige meubels (geen

32159061 (KvK Gooi, Eem, Flevoland)

stoelen)

Handelsnaam/Beroep:

Erik Mulder Stofferingen

R.J. Hagebeek, Dekkershoek 65, 2552 DB

Datum uitspraak:

20/10/09

Branche:

vloerenleggersbedrijf (excl. terrazzo-

bedrijven)

Curator:

R.H. Smink, postbus 350, 3800 AJ

Odesi, Van Loostraat 82, 2582 XG ‘S-GRA-

Amersfoort, (033) 489 22 90

VENHAGE.

‘S-GRAVENHAGE. INSCHRIJVINGEN Handelsbemiddeling in meubels, huishoudelijke artikelen en ijzerwaren

INSCHRIJVINGEN

WATERIN-

INSCHRIJVINGEN Winkels in meubels Deepartment, Hoge Nieuwstraat 26, 2514 EL ‘S-GRAVENHAGE. Euro Bedding Centre B.V., Ter Borchstraat 40, 2525 XE ‘S-GRAVENHAGE. InspirationS

Indoor&Outdoor,

Valkenier-

straat 31, 2694 BN ‘S-GRAVENZANDE. Sarshan¥s Pride, Rijswijkseweg 397, 2516 HK ‘S-GRAVENHAGE. INSCHRIJVINGEN Winkels in artikelen voor woninginrichting algemeen assortiment Brocant Pandje, Hoofdstraat 71, 2678 CG DE LIER. Corr. adres: Molenstraat 3, 2678 BL DE LIER. INSCHRIJVINGEN Winkels in woningtextiel (geen gordijnen en vitrage) Bedlinnen&zo..., Zeester 88, 2221 KZ KATWIJK ZH.


34 Meubel 6

Handelsregister Meubel KvK augustus 2009

D. van den Tol Baron van Ghentlaan 9, 2253 TK Voorschoten Dossiernr.:

NOORDWESTHOLLAND

6 november 2009 |

OOST-BRABANT INSCHRIJVINGEN

11064754 (KvK Den Haag)

INSCHRIJVINGEN

Vervaardiging van stoelen voor bedrijf en

Handelsnaam/Beroep:

At First Sight

Vervaardiging van bedrijfsmeubels (geen

kantoor

Datum uitspraak:

20/10/09

interieurbouw of stoelen)

Vervoort Meubelen B.V., Edisonstraat 3, 5051

StaalBaron B.V., Nes 18, 1741 NH SCHA-

DS GOIRLE. Corr. adres: Postbus 33, 5050

GEN.

AA GOIRLE.

Branche:

groothandel in textielwaren, bedden-

goed en vakkleding

INSCHRIJVINGEN

INSCHRIJVINGEN

(incl. stukgoederen)

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

Vervaardiging van keukenmeubels

Curator:

O.P. Kuit, postbus 11231, 2301 EE

meubels, tuin- en overige meubels (geen

Bouw Toe B.V., Tijvoortsebaan 10, 5051 HJ

Leiden, (071) 750 22 00

stoelen)

GOIRLE. Corr. adres: Postbus 262, 5050 AG

MW Meubelmakerij, Magneet 14-U, 1446 XD

GOIRLE.

PURMEREND. Corr. adres: Coloradostraat

Wanddecoratie Multi Color v.o.f. Lelystraat 57-I, 3364 AH Sliedrecht Dossiernr.:

23090521 (KvK Rotterdam)

Datum uitspraak:

20/10/09

Branche:

behangersbedrijf (sec)

Curator:

F.A. van de Kasteele, postbus 529,

3300 AM Dordrecht, (088) 210 10 00

2Strong bv Breukelaarweg 17-4, 7051 DW Varsseveld

32, 1448 XE PURMEREND.

INSCHRIJVINGEN

Studio Works B.V. i.o., Egelskoog 8, 1822 BM

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

ALKMAAR.

stoelen en tuinstoelen Cesaro Wallcoverings B.V., Venbroekstraat 5,

INSCHRIJVINGEN

5253 AS NIEUWKUIJK.

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

De Hoogh B.V., Hazelaarlaan 9, 5342 HL

meubels, tuin- en overige meubels (geen

OSS.

stoelen)

Haros B.V., Griekenweg 30, 5342 PZ OSS.

B & B infra B.V., Boulevard 28, 1931 CM

Montis Meubelen B.V., Steenstraat 2, 5107

EGMOND AAN ZEE.

NE

Meubelfabriek Heiloo B.V., Industriestraat

5100 AD DONGEN.

15, 1704 AA HEERHUGOWAARD.

Stoelgigant B.V., Ketelmeer 25-A, 5347 JX

Muurtooi B.V., Verlengde Lageweg 13, 1628

OSS.

PM HOORN NH. Corr. adres: Postbus 2174,

Van Stokkum Seatings B.V., D Oultremont-

1620 ED HOORN NH.

weg 14, 5154 PD

Rozet Woondecoratie, Prinsengracht 23, 1722

Postbus 11, 5150 AA DRUNEN.

DONGEN. Corr. adres: Postbus 153,

ELSHOUT. Corr. adres:

Dossiernr.:

09146803 (KvK Centraal-Gelderland)

Datum uitspraak:

20/10/09

GL ZUID-SCHARWOUDE.

Branche:

interieurafwerking

Edmon Keukens B.V., Kernweg 7, 1627 LC

INSCHRIJVINGEN

Curator:

H. Grootjans, postbus 586, 7000 AN

HOORN NH.

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

Intexstore B.V., Driebanweg 31, 1607 ML

meubels, tuin- en overige meubels (geen

HEM.

stoelen)

Pronk Keukens B.V., Zuidervaart 111, 1846

Arabesque Sedari, Bieslookweg 132, 5044 DR

LH ZUIDSCHERMER. Corr. adres: Postbus

TILBURG.

365, 1800 AJ ALKMAAR.

Feniks Meubelatelier, Langendijk 57, 5045

Doetinchem, (0314) 34 24 40

Opgeheven faillissementen

AV TILBURG.

Parkethal Nijkerk bv Bruins Slotlaan 84, 3861 KG Nijkerk

INSCHRIJVINGEN

Gerrit de Jong Meubelmaker en Houtbewer-

Groothandel in hout en plaatmateriaal

ker, Dorpsstraat 21, 4268 GE MEEUWEN.

Waarder Handelsmaatschappij B.V., Jan Glijnisweg 8-A, 1703 RL HEERHUGOWAARD.

INSCHRIJVINGEN

Dossiernr.:

32112848 (KvK Gooi, Eem, Flevoland)

Datum beëindiging:

21/10/09

INSCHRIJVINGEN

meubels, tuin- en overige meubels (geen

opgeheven bij gebrek aan baten

Groothandel in hout en plaatmateriaal

stoelen)

Outside Living Industries Nederland B.V.,

Cameleon Lakspuiterij B.V., Dr Huub van

Berenkoog 87, 1822 BN ALKMAAR. Corr.

Doorneweg 36-D, 5753 PM DEURNE.

adres: Postbus 15, 1800 AA ALKMAAR.

C.W. Beheer B.V., Groenstraat 84-A, 5071 ED

INSCHRIJVINGEN

UDENHOUT.

Winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren

De Grazer, Kanaaldijk Noord 2, 5473 KW

M.A. Butt

Ageeth¥s Goederen, Schermerlaan 2, 1718 AJ

HEESWIJK DINTHER.

Diemerkade 77, 1111 AD Diemen

HOOGWOUD.

De Republiek Cultureel CafÈ, Hoogstraat 4,

Conijn Parket Projecten B.V. i.o., Kamerlingh

5256 AW HEUSDEN GEM HEUSDEN.

Onnesstraat 15, 1821 BP ALKMAAR.

Dephlekt Productions, Wittemstraat 15, 5036

Reden:

Definitieve schuldsaneringen

Dossiernr.:

33248900 (KvK Amsterdam)

Handelsnaam/Beroep:

Amir Casual International

Datum uitspraak:

20/10/09

Branche:

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

AK TILBURG. INSCHRIJVINGEN

Galerie ‘Nostalgia’, Bosscheweg 243, 5015

Winkels in meubels

AD TILBURG.

groothandel in textielwaren, bedden-

Apart Design B.V., Magdalenenstraat 17,

LB Meubelen B.V., Jochem de Wildstraat 3,

goed en vakkleding

1811 JR ALKMAAR.

5408 RT VOLKEL.

(incl. stukgoederen)

NTU Vloerenmarkt Purmerend, Waterland-

Meubelindustrie Boekel B.V., Mutshoek 5,

laan 1, 1441 RS PURMEREND.

5427 EV BOEKEL.

This is Living Hoorn B.V., Breed 35, 1621 KA

Meubelmakerij Hein Deelen, Zandstraat 1,

HOORN NH. Corr. adres: De Corantijn 11-A,

5712 XX SOMEREN.

1689 AN ZWAAG.

Mighty Products B.V., Duinroosstraat 20,

Bewindvoerder:

J.M. Pijlman, postbus 59329, 1040 KH

Amsterdam, (020) 682 12 00

5761 GH BAKEL. INSCHRIJVINGEN

Minital B.V., Vossenbeemd 90, 5705 CL

Winkels in artikelen voor woninginrichting

HELMOND. Corr. adres: Postbus 706, 5700

algemeen assortiment

AS HELMOND.

Mooi-Groot, Hertenlaan 4, 1861 EJ BERGEN

Smits Exclusieve Trappen, Bosstraat 3, 5351

NH.

PV BERGHEM.


Handelsregister Meubel KvK augustus 2009

A. Halberstadt Pieter Breughelstraat 162, 5213 BS ’s Hertogenbosch

Meubel 6 | 35

6 november 2009

Dirk Jan Veen Interieurstyling, Energieweg

Convite Holding B.V., Klepperdans 42, 2907

4, 2964 LE GROOT-AMMERS.

RC CAPELLE A/D IJSSEL.

Holland West Diensten, Peuleyen 44, 2742 EJ WADDINXVEEN.

INSCHRIJVINGEN

Dossiernr.:

17179357 (KvK Brabant)

Handelsnaam/Beroep:

Arpad

INSCHRIJVINGEN

algemeen assortiment

Datum uitspraak:

16/10/09

Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

Ceyizim, Schiedamseweg 201, 3026 AM

Branche:

woningstoffeerderij e.d.

meubels, tuin- en overige meubels (geen

ROTTERDAM.

stoelen)

ZO-ZO Interieur, Hageland 4, 3332 GA

Bewindvoerder:

Y.A. Veldman, postbus 5018, 5800 GA

Dutch Coureer Express, Josephus Jittastraat

ZWIJNDRECHT.

Venray, (077) 463 38 20

Opheffingen schuldsaneringen

Winkels in artikelen voor woninginrichting

26, 3052 PR ROTTERDAM. INSCHRIJVINGEN INSCHRIJVINGEN

Winkels in woningtextiel (geen gordijnen en

Handelsbemiddeling in meubels, huishou-

vitrage)

delijke artikelen en ijzerwaren

P. van den Boogaard CommerciÎle Diensten,

Electrobouw, Lede 58, 3075 HK ROTTER-

Timorstraat 28, 3312 CW DORDRECHT.

DAM.

G.A. Visscher Julianaplein 6, 9301 LA Roden

INSCHRIJVINGEN

Dossiernr.:

04052803 (KvK Noord-Nederland)

Groothandel in huismeubilair

Handelsnaam/Beroep:

De Vries Vloerstyling

Brilliant Bedding, Bellevoysstraat 23-E, 3021

Datum beëindiging:

16/10/09

Reden:

beëindigd door het verbindend wor-

den van de uitdelingslijst, met uitke-

INSCHRIJVINGEN

ring en schone lei

Groothandel in huismeubilair

TB ROTTERDAM. David & Luna, Prins Frederikplein 526, 3071 KS ROTTERDAM.

C.F. Pijpers Import-Export, Chabotlaan 155, 3055 AE ROTTERDAM. INSCHRIJVINGEN

Corr. adres: Postbus 107, 5680 AC BEST.

Handelsbemiddeling in meubels, huishoudelijke artikelen en ijzerwaren

INSCHRIJVINGEN

Di Lusso Vloerverwarming, Zaltbommelse-

Winkels in meubels

weg 54, 5341 PE OSS.

Imex-house, Zuiderstraat 62, 5701 LC HELMOND.

INSCHRIJVINGEN Handelsbemiddeling in meubels, huishou-

INSCHRIJVINGEN

delijke artikelen en ijzerwaren

Winkels in meubels

Brabantia Export B.V., Leenderweg 180, 5555

BMA Montage & Afbouw B.V., Molenstraat

CJ VALKENSWAARD.

50, 5242 HA ROSMALEN.

Mediamotion Disk B.V., Industrielaan 24,

Fiedelientje, Herenlaan 117, 5708 ZR HEL-

5406 XC UDEN. Corr. adres: Postbus 355,

MOND.

5400 AJ UDEN.

Living for Kids, Helvoirtseweg 161, 5263 EC

Ter Linden B.V., Venstraat 5, 5708 JD HEL-

VUGHT.

MOND. INSCHRIJVINGEN INSCHRIJVINGEN

Winkels in artikelen voor woninginrichting

Groothandel in huismeubilair

algemeen assortiment

TC Style, Van Hogendorpstraat 93, 5046 LC

Driessen Interieur B.V., Kapelstraat 80a, 5591

TILBURG.

HG HEEZE. ge WoonStijl, Dorpsstraat 55-B, 5708 GD

INSCHRIJVINGEN

HELMOND.

Groothandel in huismeubilair Holland Keukengroep, Hestiastraat 10 12,

INSCHRIJVINGEN

5047 VA

Winkels in artikelen voor woninginrichting

TILBURG. Corr. adres: Postbus

3046, 5003 DA TILBURG.

algemeen assortiment Ex Furniture, Rielseweg 875b, 5032 SB TIL-

INSCHRIJVINGEN Winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren Woodforlife B.V. i.o., De Huufkes 19-b, 5674 TL NUENEN. INSCHRIJVINGEN Winkels in parket-, laminaat- en kurkvloeren Hemmes Parket B.V., Boschdijk 424, 5622 PC EINDHOVEN. INSCHRIJVINGEN Winkels in vloerbedekking Oosterse Tapijten Galeria Persepolis, Molenstraat 42, 5461 JR VEGHEL. Tapijtcentrum Nederland B.V., Prof Kamerlingh Onnesweg 8a, 5144 NR WAALWIJK.

BURG.

ROTTERDAM

Kap Outdoor Trading B.V., Achterdijk 54, 3237 LA VIERPOLDERS. Wooncare Rotterdam B.V., Chr. Huygensstraat 30, 3281 ND NUMANSDORP. INSCHRIJVINGEN Groothandel in verlichtingsartikelen Industrielicht B.V., Van Hennaertweg 7, 2952 CA ALBLASSERDAM. Corr. adres: Postbus 58, 2950 AB ALBLASSERDAM. Montage Service Sliedrecht B.V., Baanhoek 140, 3361 GM

SLIEDRECHT. Corr. adres:

Postbus 314, 3360 AH SLIEDRECHT. INSCHRIJVINGEN Groothandel in hout en plaatmateriaal Houtwerf Rotterdam, Linschotenstraat 39, 3044 AV ROTTERDAM. INSCHRIJVINGEN Groothandel in hout en plaatmateriaal Dubson B.V., Zweth 56, 2991 LH BARENDRECHT. Corr. adres: Postbus 29, 2990 AA BARENDRECHT. Woodworld B.V., Anthony Fokkerweg 69-73, 3088 GE ROTTERDAM. Corr. adres: Postbus 398, 3100 AJ SCHIEDAM. S.A. Boet, Suze Groeneweg-erf 418, 3315 XL DORDRECHT. INSCHRIJVINGEN Winkels in gordijnen en vitrage Wed. Bac en Zn. B.V., Dorpsstraat 1, 2751

INSCHRIJVINGEN

BB MOERKAPELLE. Corr. adres: Postbus 4,

Vervaardiging van bedrijfsmeubels (geen

2750 AA MOERKAPELLE.

interieurbouw of stoelen) NKI Aviobridge B.V., Karel Doormanweg 66,

INSCHRIJVINGEN

3115 JD SCHIEDAM. Corr. adres: Postbus

Winkels in meubels

31, 3100 AA SCHIEDAM.

Gypsy Punks, Botjesstraat 9, 3286 AB

T. Regan, Jan Vethkade 24, 3314 EJ DOR-

KLAASWAAL.

DRECHT.

Pand 43 Meubels B.V., Van ‘t Hoffstraat 39, 2991 XP BARENDRECHT.

NSCHRIJVINGEN Vervaardiging van woon- en slaapkamer-

INSCHRIJVINGEN

stoelen en tuinstoelen

Winkels in meubels

UTRECHT & OMSTREKEN INSCHRIJVINGEN Vervaardiging van bedrijfsmeubels (geen interieurbouw of stoelen) Flextable, Prins Bernhardlaan 3, 3441 XG WOERDEN. INSCHRIJVINGEN Vervaardiging van woon- en slaapkamerstoelen en tuinstoelen Blaauwendraad

Meubelindustrie

B.V.,

Beijerdstraat 22, 4112 NE BEUSICHEM. Dierenhotel D’n Oudenhof B.V., Paalgraaf 1, 4174 LC HELLOUW. Corr. adres: Postbus 124, 4000 AC TIEL. Eltink Projektmeubilering B.V., Industrieweg 22, 4153 BW BEESD. Corr. adres: Postbus 55, 4153 ZH BEESD. Oosterhuis Vastgoed B.V., Staalweg 16, 4104 AT CULEMBORG. Ruys Interieurs B.V., Doctor van Noortstraat 7, 4033 AA LIENDEN. Corr. adres: Postbus 7, 4033 ZG LIENDEN. Technische Metaalindustrie T.M.I. Rhenen B.V., Remmerden 19, 3911 TZ

RHENEN.

Corr. adres: Postbus 76, 3910 AB RHENEN. INSCHRIJVINGEN Vervaardiging van woon- en slaapkamermeubels, tuin- en overige meubels (geen stoelen) JET4kids, Willem Arntszlaan 133, 3734 EE DEN DOLDER. Corr. adres: Putterlaan 11, 3722 WE BILTHOVEN. Meubelspuiterij Miltenburg, Tennesseedreef 8c, 3565 CJ UTRECHT. INSCHRIJVINGEN Handelsbemiddeling in meubels, huishoudelijke artikelen en ijzerwaren Intrakoop, Inkoopver. voor Seniorenzorg UA, Regterweistraat 11-A, 4181 CE WAARDENBURG. Corr. adres: Postbus 67, 4180 BB WAARDENBURG. Markant Nederland B.V., Reactorweg 9-A, 3542 AD

UTRECHT. Corr. adres: Postbus

40376, 3504 AD UTRECHT. Van Leeuwen International, Utrechtsestraatweg 220, 3911 TX

RHENEN. Corr. adres:

Postbus 128, 3910 AC RHENEN.


36 Meubel 6

Nieuws

6 november 2009 |

Prijs voor jong talent AMSTERDAM - Meubelontwerper Fred Constant, Interieurarchitect Hanneke Huisman en Montis-eigenaar Paul van den Berg reikten dit jaar op de Woonbeurs de innovatie- en aanmoedigingsprijs uit aan veelbelovend HMC-talent 2009. Deze prijs is beschikbaar gesteld door Stichting SVM Innovatiefonds en bedoeld om talentvolle mbo leerlingen te helpen hun meubel- en interieurproducten te ontwikkelen en eventueel op de markt te brengen. De innovatieprijs 2009 ging naar twee afgestudeerde meubelmakers: Loes Hermes en Carolien Laro. Volgens de jury laten beide leerlingen met hun stoelontwerpen zien dat ze de kwaliteit van het materiaal hebben gebruikt en benut op een innovatieve manier. Loes heeft met haar Stapelstoel een compleet uitgewerkte stoel tot stand gebracht, waarvan ‘de vorm goed is, die toepasbaar is en ook nog eens goed zit’. Carolien heeft gezocht naar de grenzen en de bruikbaarheid van hout in haar stoelontwerpen Verend hout en 15 degrees en dit uitgevoerd. De aanmoedigingsprijs 2009 is uitgereikt aan Stéphan Barnaud, afgestudeerd interieuradviseur. Volgens de jury bewijst Stéphan met zijn complete inrichtingsplan Het oude stadhuis dat computertekeningen niet zakelijk en zonder poëzie hoeven te zijn. Met een geheel eigen tekenstijl heeft hij een project van hoog niveau gerealiseerd. De innovatieprijs bestaat uit een bedrag van 2.500 euro en de aanmoedigingsprijs uit 500 euro plus bijbehorende bronzen beeldjes. De te winnen geldbedragen moeten worden besteed aan het verder uitwerken van de projecten en het eventueel productierijp maken daarvan. De juryleden (achterste rij v.l.n.r. Fred Constant, Paul van den Berg en Hanneke Huisman) reiken de innovatieprijs uit aan de winnaars Loes Hermes (voorste rij links) en Carolien Laro (voorste rij rechts).

The Flying Grass Carpet.

The Flying Grass Carpet wint Audi Design Award

gevend. Winnaar The Flying Grass Carpet is

LEUSDEN - The Flying Grass Carpet van

park in de vorm van een kunstgraskleed.

Eddy Kaijser, Bart Cardinaal & Nadine Roos

De jury oordeelde het ontwerp als een

heeft de Audi Design Award gewonnen. Het

mooie oplossing voor een stad, als een plek

Nederlandse publiek gaf veruit de meeste

voor socialiteit en ontmoetingen. Door de

stemmen aan dit product. Het is het derde

schaalgrootte en het materiaalgebruik zijn

jaar dat de Audi Design Award wordt uitge-

vele toepassingen mogelijk op stedelijke

reikt. Deze enige Nederlandse publieksprijs

plekken.

op het gebied van design is onderdeel van de Dutch Design Awards. Bij de Audi Design Award is de stem van het publiek doorslag-

een eenvoudig verplaatsbaar tijdelijk stads-


Stelling van de week

Stelling van volgende week: Als we het HBD moeten geloven, levert digitaal samenwerken niets dan voordelen op. Kas-

6 november 2009

Meubel 5 | 37

‘Internet is onderdeel van de mix’

sasystemen en bestelmodules zorgen voor foutloze orders en

Vroeger was alles overzichtelijker. Ook de communicatiestrategie. Detaillisten stapten naar

snelle reacties, wat allemaal weer

de locale krant om te adverteren. Inmiddels heeft digitalisering de reclamewereld op z’n

voor tijdwinst moet zorgen. Een

kop gezet. Communicatie via internet zorgt voor een aardverschuiving. Maar wat levert het

groot draagvlak is er nog niet.

eigenlijk op. De stelling: ‘Websites leveren slechts enkele nieuwe klanten op.’

Het bedrijfsschap is deze maand met een campagne begonnen

“Ik denk dat dat wel klopt,” zegt een Nederlandse fabrikant peinzend. “Het lijkt een relatief goed-

om iedereen achter de computer

kope manier om promotie voor het bedrijf te maken, maar het is lastig te zien wat het oriënteren

te krijgen. De stelling van deze

van de consument op internet ons nu feitelijk oplevert. Uiteindelijk worden de producten gekocht

week: ‘Ik plaats mijn orders te-

bij onze dealers. Ik denk dat we internet niet moeten negeren, en tegelijk denk ik dat we het niet

lefonisch of via de fax.’

als een vervanging van andere marketingkanalen moeten zien.” Twee ontwerpers op de Meubelbeurs denken dat de website niet per se nieuwe klanten oplevert, maar wel bijdraagt aan de naamsbekendheid. “En naamsbekendheid levert weer nieuwe klanten

10 november, 12.00 uur, via re-

op. Wij beginnen nog maar net op de meubelmarkt. We willen zo snel mogelijk veel mensen berei-

dactie@meubel.nl of via de web-

ken. Een goede, informatieve website die ons daarbij ondersteunt, vinden we belangrijk.”

site: www.meubel.nl.

Een winkelier uit Rotterdam zegt dat internet hem ‘heel veel’ klanten oplevert. Hij zet internet

De Stellin g

Reageren kan tot en met dinsdag

vooral in om de bestaande klant aan zich te binden. “We sturen bijvoorbeeld wekelijks een nieuwsbrief en iedere week staan de nieuwe aanbiedingen online. Klanten die van onze website een bon hebben uitgeprint, krijgen extra kassakorting. Dat soort acties. Door onszelf steeds in de kijker te spelen, hopen we de klant verder aan ons te binden.” “Ik kan me niet voorstellen dat internetcommunicatie zorgt voor een aardverschuiving,” zegt een beursganger in Brussel. “Nee hoor. Internet zal een plaatsje veroveren in de totale mix van manieren om de consument te benaderen?. Ik verwacht dat de regionale kranten en ouderwetse foldertjes het nog heel lang heel goed blijven doen.”

Gevoelstemperatuur Meubel meet de actuele temperatuur van de branche, steeds op basis van de algehele emotie over de resultaten van de afgelopen week. Aan de lezers die op de Stelling reageren, is gevraagd om ook even op de thermometer te kijken.

7,5o

“Deze week krijgt een 7,5 van de 10,” zegt een beursdeelnemer in Brussel. “Er komen

aardig wat klanten langs.”


38 | Meubel 6

Colofon

Lezers over Vakweekblad Meubel Ik kijk naar fotografie. Ik ben altijd op zoek naar meubelen en interieurs. Ik zoek altijd inspiratie.

6 november 2009

Colofon

Meubel, onafhankelijk vakblad voor de interieurbranche en aanverwante bedrij-

De column van Henny van Straaten vind ik altijd erg leuk. Wat mij betreft blijft Meubel een sterk blad in de meubelbranche. Het bestaat ook al heel lang. Ik heb veel bladen zien komen en gaan.

ven in Nederland en België. Verschijnt elke week op vrijdag.

Ik blader Meubel eerst door en kijk wie er allemaal adverteren. Ik zie vaak klanten en bekenden in het blad staan. Dat vind ik leuk om te lezen.

Marquenie, Karin van der Wurff, Ingrid Rompa. Ontwerp: Christiaan Hoogeveen

Citaten uit de rubriek “Mijn bedrijf”, waarin Meubel elke week een andere lezer aan het woord laat.

Benieuwd naar wat Vakweekblad Meubel voor u kan betekenen? Vul dan hier de abonneerbon in!

Website: www.meubel.nl

Hoofdredacteur: Hein Veld, tel. +31(0) 174-389674, fax. +31 (0)174-315003, e-mail: hein.veld@lakerveld.nl Redactie: Rieneke Kok, Els van der Plasse, Astrid

Vormgeving en beeldbewerking: Marco Zuijdwijk Advertenties: Richard van der Hak, tel. +31 (0)174-389684, fax. +31 (0)174-315002, tel. mobiel. +31 (0)612973239, e-mail: richard.van.der.hak@lakerveld.nl. Sonja Bruin, tel. +31 (0)174389683. Hans de Jong, tel. +31 (0)174-389680. Jos Tourné tel. +31 (0)174-389681 Mediaorder: Ronald Romijn, +31 (0)174-389682, fax +31 (0)174-315002, e-mail: ronald.romijn@lakerveld.nl. Sonja Bruin, tel. +31 (0)174-389683, fax. +31 (0)174315002, e-mail: sonja.bruin@lakerveld.nl Klantenservice: tel. +31 (0)174-315000, fax +31 (0)174 315001, e-mail: klantenservice@lakerveld.nl Abonnementen: Irene Semp, tel. +31 (0)174-389693, fax +31 (0)174-315002, e-mail: distributie@lakerveld.nl Abonnementen kunnen elke week ingaan en worden na een jaar automatisch

Nieuwe abonnees ontvangen een aantrekkelijke welkomstkorting van 25% op de abonnementsprijs. Abonneren kan ook via:

www . meubel . nl Noteert u voor mij:

aboneerbon!

 een jaarabonnement met 25% welkomstkorting. Ik betaal voor het eerste jaar € 150 in plaats van € 199,50.

 een jaarabonnement met het ‘Stijlboek Interieur’ als welkomstca-

verlengd, tenzij twee maanden voor het einde van de abonnementsperiode schriftelijk is opgezegd. Collectieve abonnementen op aanvraag, tel. +31 (0)174-389693. Abonnementsprijzen Nederland en Belgie:

€ 199,50 (incl. BTW)

Studenten:

€ 99,75 (incl. BTW)

Proefabonnement 2-maanden:

€ 30,- (incl. BTW)

(1,25% korting bij automatische betaling) Overige Landen:

€ 260,-

Losse nummers:

€ 5,- (incl. BTW, excl. verzendkosten)

deau. Ik betaal € 199,50.

 een halfjaarabonnement met 25% welkomstkorting. Ik betaal voor het eerste halfjaar € 75 in plaats van € 100.

Uitgave: Meubel is een uitgave van Uitgeverij Lakerveld bv, Postbus 160, 2290

 Ik betaal voor twee maanden slechts € 30

AD, Wateringen. Turfschipper 53, 2292 JC, Wateringen. tel. +31 (0)174 315000, fax

 een proefabonnement op Vakweekblad Meubel. Ik betaal voor

+31 (0)174 315001, e-mail: uitgeverij@lakerveld.nl, website: www.lakerveld.nl Uit-

twee maanden € 30. B edrijfsnaam N aam A dres

gever/directeur: Ad van Gaalen Adjunct-directeur: Henk Marin Klaassen Hoofd abonnementen: Irene Semp Hoofd administratie: Ed Kok, Hoofd verkoop: Richard van der Hak Public relations: Pauline Montfoort

P ostcode W oonplaats land

tel .

ISSN 0165-4543

e - mail

Copyright: © 2009 Uitgeverij Lakerveld bv

B R A N C H E Stuur de bon zonder postzegel naar: Uitgeverij Lakerveld b.v.,

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze ook, zonder schriftelijke toestemming vooraf van de uitgever.

antwoordnummer 20014, 2290 VG, Wateringen

Druk: Vakblad Meubel wordt gedrukt op chloor-arm papier.

Abonnementen kunnen elk moment ingaan. Jaarabonnementen worden na een jaar automatisch verlengd, halfjaarabonnementen na zes maanden. Opzeggen kan tot twee maanden voor het einde van de abonnementsperiode. Proefabonnementen lopen na twee maanden automatisch af.

van de (abonnement)overeenkomst. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om u te

Persoongegevens: Vakblad Meubel legt gegevens van lezers vast voor de uitvoering

informeren over andere producten en diensten. Als u hier geen prijs op stelt dan kunt u dat laten weten bij irene.semp@lakerveld.nl of bellen naar +31 (0)174-389693.


Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel We doelen op de brandrisico’s in een bedrijf. Altijd vervelend. En bedreigend voor de continuïteit. Gelukkig zit preventie in onze genen. Dus herkennen we brandgevaarlijke situaties als geen ander. En zorgen we samen met ondernemer en tussenpersoon voor een passende dekking. Op basis van grote betrokkenheid. Tegen premies die niet afhankelijk zijn van de waan van de dag. En gaat het onverhoopt mis dan helpen onze experts het bedrijf weer op de rails. Snel, adequaat en desnoods onconventioneel. Typisch NOWM: als het moet, zijn we er!

BRANDVERZEKERINGEN

meer zien is minder risico NOWM Verzekeringen NV, Postbus 1000, 1000 BA Amsterdam t (020) 594 30 09, f (020) 594 85 08, info@nowm.nl, www.nowm.nl NOWM Verzekeringen NV is een onderdeel van de Delta Lloyd Groep


MEUBEL-6lowres  

Export tot om de hoek Meubel 6 Onafhankelijk vakweekblad voor de interieurbranche en aanverwante bedrijven in Nederland en België 90e jaarga...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you