Page 32

32

S c h o o n h e i d s s p e c i a l i s t no . 5

Internat ionaal

Wereld om in te verdwalen

Een wereld om in te verdwalen. Dat is Cosmoprof Bologna. De grootste Europese vakbeurs voor de cosmetica-industrie vond plaats van 2 tot en met 6 april. In maar liefst zesendertig hallen toonden exposanten hun innovaties op het gebied van cosmetica.

‘Where are you going, beauty?’ luidde de slogan van de nieuwe Cosmoprof. In plaats van een traditionele vakbeurs wil Cosmoprof een smeltkroes zijn van invloeden en culturen, die wereldwijd trends en ontwikkelingen signaleert. De beurs was opgedeeld in vier segmenten: Perfumery & Cosmetics, Hair, Beauty en Packaging. Een apart gedeelte van de beurs was geheel gewijd aan Cosmoprof Spa.

Stamceltherapie Op de Cosmoprof is alles, maar dan ook alles te vinden op het gebied van cosmetica, parfum, haar en nagels. Het gebruik van stamceltherapie is nu echt doorgedrongen in de cosmetica-industrie. Stamcellen zijn extra krachtige cellen die de huid aanzetten om nieuwe cellen te maken of huidcellen extra bescherming moeten bieden. Veel merken passen deze techniek nu toe in hun cosmetica. Zoals het merk BioLine, dat stamcellen van planten heeft verwerkt in zijn innovatieve lijn Details of Beauty. In het gedeelte Masterpieces van de beurs, waar exclusieve parfumeriemerken zich presenteren, zagen we het Zwitserse merk Stemcell van de firma Bioresearch, een high tech product voor spectaculaire huidverjonging met behulp van stamceltechniek.

Vetreductie Contourverbeterende apparatuur combineert steeds meer technieken met elkaar. Op de stand van Promoitalia was het erg druk. Deze Itali-

aanse firma is gespecialiseerd in onder meer afslankapparatuur. Zij presenteerden de vetreducerende Twister, die met behulp van laagfrequent ultrageluid en infrarood licht lokaal vet moet laten verdwijnen. Het laagfrequente ultrageluid zorgt ervoor dat de celmembranen van de vetcellen imploderen, het infrarood stimuleert de bloed- en lymfecirculatie. De behandeling is geschikt voor vetophopingen op onder meer armen, buik, heupen en knieën. Op de stand van Spazio Beauty werd de Trilogi gedemonstreerd, een apparaat voor contourverbetering en huidversteviging. De Trilogi combineert verschillende technieken, waaronder infrarood licht, ultrasoon (25 KHz), monopolaire radiofrequente energie (0,5 tot 1,5 MHz) en cryotherapie.

Cosmoprof Spa Wellness blijft booming. Op Cosmoprof Spa zagen we Halotherapy van de firma Spa Invest. Deze therapie tegen ademhalingsproblemen en huidaandoeningen als psoriasis en eczeem, is eeuwenoud en wordt nu ook toegepast in een spa-setting. Tijdens een ‘zoutsessie’ zit de klant in een speciale zoutkamer, waar micro-elementen van zout voortdurend in de lucht worden rondgeblazen. Het ioniserende zout zit boordevol heilzame mineralen als magnesium, sodium en bromium, die een positieve uitwerking hebben op het lichaam en de huid. Een ander opvallend item dat we hier zagen is de Aqua Spa Gold van

Met deze make-up van Pascal Firenze,

Masterpieces is gewijd aan exclusieve

De Aqua Spa Gold van Jean Klebert,

kun je je zelfs in het donker opmaken.

parfumeriemerken.

een multifunctionele behandelbank.

LR_SSP5_2009_voorANBOS  

zorgverzekeraars jubileumviering Vergoedingen nieuwe ontwikkelingen: Feestelijke aNBOs no.5 mei 2009

LR_SSP5_2009_voorANBOS  

zorgverzekeraars jubileumviering Vergoedingen nieuwe ontwikkelingen: Feestelijke aNBOs no.5 mei 2009

Advertisement