Page 1

1.1.

Delhi Jegy és bérlet rendszere (tarifarendszer)

A metró- és az autóbusz közlekedés külön tarifarendszert alkalmaz. 1.1.1. Jegy- és bérletfajták, viteldíjak 1.1.1.1.

A metró automatikus jegyrendszere

Az ország egyetlen teljesen automatizált jegykezelő rendszere Delhiben található. A jegyek kártya, vagy zseton formában megvásárolhatóak a jegypénztárakban. Ez után az utas a beengedő kapuk felé halad, melyek a nem fizető övezetet elválasztják a fizetőtől. A jegy érvényesítése oly módon történik, hogy az utas az érvényesítő automatához közel tartja jegyét. Amennyiben érvényes, a kapuk automatikusan kinyílnak, így az utas befáradhat a fizető övezetbe. Érvénytelen jegy esetén az ügyfélszolgálat felkeresése ajánlott. A Delhi Metró jegyek lehetnek: Smart kártya: azoknak az utasoknak ajánlott, akik gyakran veszik igénybe a metró szolgáltatását.

Egy évig érvényes. Turista kártya Ezek a kártyák korlátlan járműhasználatra jogosítanak egy meghatározott rövid időtartamon belül. Egy és 3 napos kártya váltható. Zseton A zsetonok egyszeri utazásra alkalmazhatóak a vásárlás napjától számítva és értékük a megtenni kívánt út hosszának függvénye. A kék és piros zsetonok egyszeri utazásra, míg a zöld zsetonok az átszálló utasoknak ajánlottak.

1 Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)


1.1.1.2.

A DTC autóbusz jegyrendszere

DTC zöld kártya Napi kártya, mely az összes DTC városi buszra használható kivéve a Palam Coach és Turista járatokat. DTC Busz kártya Havi jegy, mely a városi buszokra használható. A jegy megvásárlása előtt nyomtatvány kitöltése kötelező.

1.1.2. Használati eljárások Jegyet vásárolhat: Jegyét megvásárolhatja a jegyirodában. A célállomást és a vásárolni kívánt jegy típusát kell csupán megadni. A jegy ára automatikusan megjelenik a kijelzőn.

A kapukon való bemenet: A beengedő kapuknál, melyek a nem fizető övezetet elválasztják a fizetőtől kell érvényesíteni a jegyet, kupont, vagy zsetont. Érvényesítésük oly módon történik, hogy az utas az érvényesítő automatához közel tartja a jegyet, kupont vagy zsetont. Amennyiben érvényes, a kapuk automatikusan kinyílnak, és az utas befáradhat a fizető övezetbe.

2 Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)


Kijáratnál: Tartsa kártyáját közel a géphez, ez által kinyílnak a kapuk. Amennyiben egyszeri útra szóló zsetonnal rendelkezik, helyezze azt a gépbe.

1.1.3. Ellenőrzési rendszer Autóbuszon hagyományos, metrón a kapuknál automatikus. 1.2.

Jegy- és bérletértékesítési rendszere

Metró A jegyek automatákból vásárolhatóak. Érvényességük metróállomáson a leolvasó gépeken ellenőrizhető. 3 Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

minden


DTC Buszjegy A kellemetlenségek és hosszú sorban állás elkerülése miatt a DTC számítógépesítette értékesítő rendszerét.

1.3.

Tervek és elképzelések a jövőre

A Delhi metró kibővítése 2010-es határidővel van tervbe véve. A terv továbbá egy 240 km- es vonathálózat bővítést is tartalmaz 2021- es határidővel.

4 Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Delhi Jegy és bérlet rendszere  

Delhi Jegy és bérlet rendszere (tarifarendszer) A metró- és az autóbusz közlekedés külön tarifarendszert alkalmaz. 1.1.1.Jegy- és bérletfajt...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you