Page 1

Puijonsarventie 56, 70260 Kuopio

Ennakkomarkkinointiesite

Kuopion Nila

Taiteilijan näkemys. Kuvassa saattaa esiintyä lisähintaisia materiaaleja.

KUOPION NILA

Asunto Oy

Omanlainen Omaksi-koti 1


2

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Yhteiskäyttöinen rantasauna

Monipuolinen asuntovalikoima

Oma koti puu​ -kerrostalossa järven rannalla Tiesitkö, että puukerrostalo tuoksuu puulle? Tuoksu toivottaa tervetulleeksi jo talon ulkopuolella, kun saavut kotiin. Kuopion Nila on Kuopion ensimmäisiä puukerrostaloja. Eri kokoiset asunnot soveltuvat monenlaisille asujille – sopiva löytyy niin perheellisille kuin yksinasuvillekin. Luontoyhteyttä kaipaavalle Kuopion Nilan sijainti on erinomainen. Osasta asuntoja on järvinäköala, sijaitseehan puukerrostalo aivan järven rannassa. Vehreä ympäristö houkuttelee ulkoilemaan. Kuopion Nilassa kiteytyy monen suomalaisen unelma, sillä arkeen tuo ylellisyyttä yhteiskäytössä oleva rantasauna. Kuvittele: aurinko laskee järven taakse, kun kipaiset pihan poikki saunaan! Omaksi-rahoitusmallin ansiosta uuteen kotiin pääsee asumaan pienellä pääomalla, ja asukas kartuttaa asuntoa omakseen vuokraa maksaen vähitellen 20 vuoden ajan. Rahoitusmalli sopii hyvin asukkaille, jotka eivät halua heti sitoa suurta pääomaa asunnon hankkimiseen. Työssäni saan olla mukana toteuttamassa asiakkaan unelmia. Iloitsen, kun oikea koti löytyy ja kun asiakas pääsee tekemään siitä omanlaisensa Lakean tarjoamien valintojen avulla. Ihana koti odottaa sinua Kuopion Nilassa. Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä! Nina Huovinen Asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy

Osasta asunnoista järvinäköala


Omanlainen Omaksi-koti

Kuopion Nila

3

Asunto Oy KUOPION NILA

Energialuokka: B2018

10.06.2021 Tämä esite on painettu FSC-sertifoidulle paperille.

Taiteilijan näkemys A29

238

4

Myyjän tervehdys

2

Sisältö

3

Alue

4

Rakennustapaselostus

6

Huoneistoluettelo

8

Asemapiirros ja kerrospohjat

9

Huoneistopohjat

13

Rakennuttamisen tervehdys

17

Omaksi-asunnon osto

18

SISÄLTÖ

8

Nimi: Asunto Oy Kuopion Nila Osoite: Puijonsarventie 56, 70260 Kuopio Rakennuspaikka: Asunto Oy Kuopion Nila rakennetaan Kuopion kaupungin tontille Kuopion Julkulaan. Tietoja rakennuskohteesta: Uudisrakennus, yhtiöön kuuluu yksi 7-kerroksinen puurakenteinen kerrostalo. Samalle tontille on rakenteilla toinen 7-kerroksinen puukerrostalo Asunto Oy Kuopion Kaarna Arvioitu valmistuminen: syksy 2022


4

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Ekologista asumista kauniissa ympäristössä

Peltosaari Peltosaari

Kuopion Nilan pääsuunnittelija, arkkitehti Anu Säilynoja Arkkitehtitoimisto Kanttia2:sta pyrkii tekemään ratkaisuja, jotka edistävät ekologista elämäntapaa.

– Erityisen lähellä sydäntäni ovat kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut, jotka samalla lisäävät viihtyvyyttä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi yhteiskäyttötilat tai pihan käsittely, joka tukee paikallista ekosysteemiä, Säilynoja kertoo.

reittejä niin asuntoihin kuin talon pihaankin, Säilynoja kertoo. – Pihan suunnittelussa pidän tärkeänä viihtyvyyden huomioimista, että pihassa löytyy esimerkiksi tuulelta suojattuja paikkoja, joissa on mukava oleskella.

Tontille jo rakentuva Kaarna ja nyt ennakkomarkkinoinnissa oleva Nila ovat Kuopion ensimmäisiä puu- ja CLT-tilaelementeistä rakennettavia puukerrostaloja. Puu on ekologinen ja hengittävä rakennusmateriaali, ja se pitää sisäilman miellyttävänä. Lähtökohta kestävälle rakentamiselle on siis kohdallaan.

Yhteiskäyttötilat lisäävät viihtyvyyttä ja parantavat asuinneliöiden tehokkuutta.

– CLT-tilaelementit ovat tulevaisuuden rakentamista. On tärkeää, että valitut materiaalit ovat terveellisiä sisäilman kannalta, Säilynoja toteaa.

Asumisen ekologisuutta parantavat hyvät joukkoliikenneyhteydet. Myös sähköauton lataamispaikkojen lisäämiseen on Kuopion uudisrakennuskohteissa varauduttu.

Asumismukavuuteen vaikuttavat paljon käytännön kysymykset, kuten riittääkö säilytystila, toimiiko keittiö yhteen ruokailutilan kanssa tai mihin voi laskea ostokset kaupasta kotiutuessaan. – Eläytyvänä suunnittelijana pidän tulevan asukkaan mielessä koko ajan, mietin arkipäivää ja sen sujuvuutta. Haluan suunnitella toimivia jokapäiväisiä

– Rantasauna tuo lisää asumismukavuutta ja sopii erityisen hyvin tällaiseen luonnonläheiseen paikkaan. Yhteiskäyttöisen rantasaunan ansiosta asuntojen neliöt voi käyttää muuhun, Säilynoja toteaa.

Rakennuksen arkkitehtuurissa on pyritty erottuvuuteen. Kuopion Nila ja Kaarna ovat rakennustapansa ja sijaintinsa ansiosta puukerrostaloja, jollaisia ei ole muualla. – Kauneus on itsessään tärkeää, se ylevöittää ja piristää. Ympäristö vaikuttaa ihmiseen silloinkin, kun sitä ei itse tiedosta, Säilynoja toteaa.

LÄHIPALVELUT Julkulan alueella on hyvät palvelut, kuten päiväkoti, esikoulu, nuorisotalo, kauppa, kampaamo, kasvimaapalstoja, sekä mm. ravintola, pizzeria ja kotileipomo. Liikenneyhteydet ovat kattavat, bussivuoroja kulkee useita tunnissa. Parin kilometrin päässä Puijonlaakson ostoskeskuksessa on lisäksi mm. apteekki ja kirjasto.


Omanlainen Omaksi-koti

Kuopion Nila

Julkulan Julkulan sairaala sairaala

Puijonsarventie Puijonsarventie

Omaksi-mallissa ei tarvitse sitoa suurta pääomaa asunnon hankkimiseen Suunnittelun lähtökohtana on ollut asukkaan arki ja sen sujuvuus

Nila loa h o loah ntie ontie

Julkulanniemi Julkulanniemi

Pa Pa

Koiv

Välilahde ntie Välilahde ntie

olku onp

Puijonsarven tie Puijonsarven tie

uah

Pal o Pal ahon oah k on k

. .

Julkulassa on erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet

Julkulk launlnainenmieem ntei nti e e

Kaarna

Nila

Taiteilijan näkemys

5


6

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Rakennustapaselostus YLEISKUVAUS Asunto Oy Kuopion Nila toteutetaan Lakean Omaksi-rahoitusmallilla ja se rakennetaan Kuopion kaupungin omistamalle vuokratontille Kuopion Julkulaan. Yhtiön osoite on Puijonsarventie 56, 70260 Kuopio. Yhtiöön kuuluu yksi 7-kerroksinen puurakenteinen kerrostalo. Samalle tontille on rakenteilla toinen 7-kerroksinen puukerrostalo Asunto Oy Kuopion Kaarna, joka valmistuu syksyllä 2021. Yhtiöiden yhteiseen käyttöön tulevalle piha-alueelle rakentuu yhteinen rantasauna sekä pyöräkatos. Autopaikoitus on myös omalla tontilla. Autopaikat, polkupyörien säilytyspaikat sekä Nilaan tuleva yhteinen väestönsuoja jakaantuvat yhtiöiden kesken. Väestönsuoja on rauhanaikana Nilan irtaimistovarastona. Nilassa asuntoja on yhteensä 45 kpl. Pohjakerroksessa on kolme asuntoa, väestönsuoja, jossa sijaitsee asuntokohtaiset irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarasto sekä tekniset tilat. Osa yhtiön teknisistä tiloista sijaitsee aiemmin valmistuvan yhtiön pohjakerroksessa. Tarkemmat tiedot yhteisistä tiloista ja niiden jakautumisesta sekä käyttökustannusten jakautumisesta on kirjattu hallinnanjakosopimukseen. Rakennus toteutetaan massiivipuu-tilaelementtijärjestelmällä. Asuntojen pesuhuoneet valmistetaan tilaelementteinä, jotka asennetaan taloelementtitehtaalla valmiiksi asuntoihin. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys ja huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto varustettuna lämmön talteenotolla. Parvekkeet ovat pääosin lasitettuja. Osassa asunnoista on ns. ranskalainen parveke, joissa ei ole lasitusta. Asukkaalla on mahdollisuus tehdä itse valintoja asuntonsa kalusteisiin, kodinkoneisiin, varusteisiin ja lattiapintoihin liittyen. Lisähintaisina varusteina asukas voi hankkia esim. viilentävän ilmalämpöpumpun parvekkeelliseen asuntoon (ei sovellu ranskalaiselle parvekkeelle). Vaihtoehtoiset kalusteet, kodinkoneet, varusteet ja muut pintamateriaalit esitetään tuote- ja materiaalivalintalomakkeessa ja asuntokohtaiset valinnat tulee tehdä rakentamisen alkuvaiheessa erillisen muutostyöaikataulun mukaisesti.

Välipohjat: Rakennuksen välipohjat toteutetaan puuelementtirakenteisina. Ala- ja yläpohja: Pohjakerroksen yhteistilojen lattiat tehdään maanvaraisena teräsbetonilaattana. Pohjakerroksen asuntojen alapohjat tehdään puurakenteisena. Yläpohja on puurakenteinen ja lämmöneristetty. Vesikatto: Puurunkoinen harjakatto bitumikermikatteella.

ASUNTOJEN PINTARAKENTEET Lattiapinnat: Asuinhuoneissa, eteisessä sekä keittiötilassa on laminaatti. Kaikissa asunnon kosteissa tiloissa on keraaminen laatta. Seinäpinnat: Asuinhuoneiden sisäseinät ovat maalattuja kipsilevyseiniä, kosteissa tiloissa on keraaminen laatta. Kattopinnat: Asuntojen kattopinta on kuultokäsiteltyä puuta. Katon pinta on huoneistomoduulin katon CLT-levyn pinta. Asuntojen alakaton kohdalla pinta on valkoiseksi maalattu kipsilevy. Kylpyhuoneiden katot toteutetaan puupaneelilla. Ikkunat ja ovet: Huoneiston osastoivat kerrostaso-ovet ovat yksilehtisiä maalattuja ovia. Asuntojen väliovet ovat valkoisia maalattuja laakaovia. Parvekeovet ovat lasiaukollisia puu-alumiini ovia. Ranskalaisten parvekkeiden ovet lasiaukollisia puu-alumiini-ikkunaovia. Parvekkeiden ovet ja ranskalaisten parvekkeiden ikkunaovet varustetaan sälekaihtimin. Huoneistojen ikkunat ovat 3-lasisia puu-alumiini-ikkunoita, joissa sälekaihtimet. Ikkunoissa ja ovissa valmistajan vakioheloitus.

KALUSTEET JA VARUSTEET Kaikki kalusteet ovat toimittajan vakiokalusteita, pääosin mdf- tai mikrolaminaattipintaisia asunnon pohjapiirustuksen ja huoneistokohtaisen kalustekaavion mukaisesti toteutettuna.

Ulkoseinät: Ulkoseinät ovat puurakenteiset CLT-elementeistä valmistetut ja julkisivuverhous tehdään julkisivuverhouslaudasta ja rimoista.

Keittiö: Kalusterungot valkoiset. Ovet, vetimet ja työtasot sekä kalustevälin laatoitus valittavissa materiaalivalintalomakkeen mukaisista vaihtoehdoista erillisen aikataulun mukaan. Kodinkoneisiin kuuluu jääkaappipakastin, keittotaso, erillisuuni liesitason alla, astianpesukone sekä liesikupu. Makuuhuone: Komerokalusteina tanko- ja hyllykaapit, joiden ovet ovat liukuovia tai saranallisia ovia.

Parvekkeet: Parvekkeet ovat puurakenteisia. Parvekekaiteet ovat lasia ja lattioissa on matto.

Eteinen: Komerokalusteiden ovet joko saranallisia ovia tai liukupeiliovia.

Väliseinät: Parvekkeet ovat puurakenteisia. Parvekekaiteet ovat lasia ja lattioissa on matto.

Kylpyhuone ja wc: Kalusteet ovat tehdasvalmisteiset kylpyhuonekalusteet; tasoallas, allaslaatikosto ja valaisin-

RAKENTEET


Omanlainen Omaksi-koti

peilikaappi. Suihkuseinä kirkasta lasia. Vesijohtokalusteiden hanat ovat yksiotesekoittajia. Tilavaraus ja liitännät pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

TEKNISET JÄRJESTELMÄT Yleistä: Huoneistokohtaiset vesi- ja sähkömittarit. Ilmanvaihto: Huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto varustettuna lämmön talteenotolla, LTO-laite on asunnon pesuhuoneessa. Ohjaus / tehostus liesikuvusta. Lämmitys: Kaukolämmöllä toimiva vesikiertoinen lattialämmitys. Lattialämmitysjärjestelmä varustetaan huonetermostaateilla. Jäähdytys: Asuntokohtainen jäähdytys voidaan toteuttaa parvekkeellisissa asunnoissa lisähintaisena asukasmuutoksena parvekkeelle asennettavalla viilentävällä jäähdytyskoneella / ilmalämpöpumpulla. Tilavaraukset laitteille on huomioitu suunnitelmissa. Ei sovellu ranskalaisille parvekkeille.

Kuopion Nila

TALOYHTIÖN TEKNISET LIITTYMÄT Yhtiöllä on liittymät vesi- ja viemäriverkkoon, sähköverkkoon ja kaukolämpöverkkoon. Lisäksi tehdään sopimukset teleyhtiön kaapelitelevisioverkostoon ja kuituverkkoon, johon jokainen huoneisto kytketään perusnopeudella automaattisesti. Liittymän perusnopeus 25M, jonka kuukausimaksu katetaan hoitovastikkeella.

MUUTA Muodostuvalla tontilla 297-21-13-5 on voimassa oleva asemakaava. Lisätietoja kaavoituksesta on saatavilla Kuopion kaupungin kaavoitusosastolta tai Kuopion kaupungin nettisivuilta. Tämän selosteen tiedot perustuvat tilanteeseen 11.5.2021. Rakennuttaja pidättää itsellään oikeuden vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai rakenteita toisiin vastaaviin materiaaleihin ja/tai rakenteisiin.

Antennipisteet ja tietotekniikkayhteydet: Yhtiö liitetään kaapeli-TV-verkkoon. Asuinhuoneet varustetaan tietoliikenneverkon yleiskaapelointipisteillä sähkösuunnitelmien mukaan. Asunto liitetään valokuituverkkoon taloyhtiön nettiliittymän kautta.

Rakennuttaja pidättää itsellään oikeuden muutoksiin, jotka koskevat tämän esitteen tietoja.

Paloturvallisuus: Asunnoissa on sähköverkkoon liitetyt palovaroittimet. Rakennuksessa on huonekohtainen automaattinen palonsammutuslaitteisto.

Esitteen kuvat ovat imagokuvia eivätkä vastaa kaikilta osin lopullista toteutusta. Luonnonmateriaalien luonteeseen kuuluvat väripoikkeamat, eivätkä näin ollen vastaa kaikilta osin lopullista toteutusta.

PIHATYÖT JA -VARUSTEET Piha toteutetaan pihasuunnitelman ja asemapiirroksen mukaisesti paikalla vallitsevia olosuhteita soveltaen. Ulko- ja leikkivarusteet pihasuunnitelman mukaan.

AUTOPAIKOITUS Yhtiölle tulee lämmityspistokkeella varustettuja autopaikkoja 49 kpl, joista 2 kpl jää yhtiön hallintaan. Autopaikasta tehdään myös Omaksi-sopimus.

Asukkaan tulee tutustua lopullisiin myyntiasiakirjoihin sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Lakea Oy, hallinnollinen rakennuttaja

7


8

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Huoneistoluettelo Asuntomäärä: 45 | Huoneistot: 31,5–66,5 m2

Taiteilijan näkemys

Nro.

Krs.

Huoneistotyyppi

m2

B1 B2 B3

1 1 1

3h+k 1h+kt 1h+kt

66,0 31,5 38,0

B4 B5 B6 B7 B8 B9 B10

2 2 2 2 2 2 2

3h+k 1h+kt 1h+kt 2h+kt 3h+k 1h+kt 2h+kt

66,0 35,5 31,5 38,0 66,5 31,5 45,5

B11 B12 B13 B14 B15 B16 B17

3 3 3 3 3 3 3

3h+k 1h+kt 1h+kt 2h+kt 3h+k 1h+kt 2h+kt

66,0 35,5 31,5 38,0 66,5 31,5 45,5

B18 B19 B20 B21 B22 B23 B24

4 4 4 4 4 4 4

3h+k 1h+kt 1h+kt 2h+kt 3h+k 1h+kt 2h+kt

66,0 35,5 31,5 38,0 66,5 31,5 45,5

B25 B26 B27 B28 B29 B30 B31

5 5 5 5 5 5 5

3h+k 1h+kt 1h+kt 2h+kt 3h+k 1h+kt 2h+kt

66,0 35,5 31,5 38,0 66,5 31,5 45,5

B32 B33 B34 B35 B36 B37 B38

6 6 6 6 6 6 6

3h+k 1h+kt 1h+kt 2h+kt 3h+k 1h+kt 2h+kt

66,0 35,5 31,5 38,0 66,5 31,5 45,5

B39 B40 B41 B42 B43 B44 B45

7 7 7 7 7 7 7

3h+k 1h+kt 1h+kt 2h+kt 4h+k 1h+kt 2h+kt

66,0 35,5 31,5 38,0 66,5 31,5 45,5


Asemapiirros ja kerrospohjat

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

P 5

10

20

25m

oleskelu

nuotio-/ grillipaikka

terassi

15

rantasauna (yhteinen) I

C

Asemapiirustus

0

A asuinrakennus As. Oy Kuopion Kaarna VII rät pyö

s utu

pyö rät tom

leikki / oleskelu

B

rät pyö

asuinrakennus As. Oy Kuopion Nila VII

leikki / oleskelu

kuivaus

VSS

99 98 97

4 LE-AP

s utu tom

96

D pyöräkatos (yhteinen) I pyörät

43 44 45 46 47 48

95 94 93 92 91 90

12 AP

12 AP

89 88 87 86 85 84

83

82

81

80

79

78

35

34

33

32

31

keräys)

JÄTE (syvä 37 38 39 40 41 42

36

12 AP

12 AP

77

76

75

74

73

72

25

26

27

28

29

30

19

20

21

22

23

24

71

70

69

68

67

66

12 AP

12 AP

13

14

15

16

17

18

65

64

63

62

61

60

59

58

57

56

55

54

7

8

9

10

11

12

53

52

51

50

49

kävely

1

2

3

4

5

ajo

alustava, 23.11.2020 ei mittakaavassa

11 AP

12 AP

6

pihasuunnitelma viitteellinen, tarkentuu toteutusvaiheessa

Puijonsarventie Puijonsarventie

Asemapiirros

9 Kuopion Nila Omanlainen Omaksi-koti

pyö

rät


Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

1.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa kaide h=1000

1. kerros

spk 12,5 m2

kaide h=1000

tuuletus

kuivausk.

LP varaus

+84,880

tuuletus

kuivaus 16,6 m2 tuuletus

LP varaus

B1 3h+kt 66,0 m2

kaide h=1000 500H 500H

1 200T

500H

6H 12T

siiv/kiint.var 4,1 m2

B3 2h+kt 38,0 m2

tuuletus

6H rk

U

APK M

6H

tuuletus

JK/PK

PPK/PKR 6PY

B2 1h+kt 31,5 m2

500SK

1 200T

LTO

600H

tuuletus

tuuletus

18 x 167 x 281

JK/PK

APK U

JK/PK

PPK PKR LTO

rk

9T

PPK PKR LTO

5SK/PY

M

rk

LP varaus

tuuletus APK U

LP varaus

porrash 46,0 m2

kaide h= 1000 12T

kaide h=1000

M

lvv 14,0 m2

+84,900

4SK/PY

LP-1 + IS-1

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 2,0 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

SO-1s 2x YV-1s ST-1

var 1,5 m2

var 1,5 m2

VSS 124,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

IV-suojahäkki 5,0 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2 var 1,5 m2

IV-suojahäkki 2,5 m2

var 2,0 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 2,0 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

var 1,5 m2

P

var 2,0 m2

YM-3

0

2. kerros

1

2

3

4

5m

2.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

kaide h=1000 kaide h=1000

LP varaus

tuuletus

tuuletus

tuuletus

B4 3h+kt 66,0 m2

500H 500H

500H

JK/PK

kaide h= 1000

+87,900

400SK/PY

U

M U

APK

500H 500H

500H 500H

B9 1h+kt 31,5 m2

1 200T

tuuletus

tuuletus

tuuletus

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

4

5m

tuuletus

1 200T

tuuletus

LTO

600H

LP varaus

kaide h=1000

kaide h=1100

tuuletus

1 200T

500H

6PY PPK/PKR

LP varaus

B10 2h+kt 45,5 m2

LP varaus

rk

LTO PKR PPK

kaide h=1000

3

APK

H7

JK/PK

500SK 600H

JK/PK

6H

1 200T

6H

tuuletus

2

rk M

U

12T

tuuletus

H6

500SK/PY

6H

M APK

LP varaus

1

LTO PKR PPK

H5

B8 3h+kt 66,5 m2

0

tuuletus

H8

1 200T

H4

900T

rk

LP varaus

porrash 42,1 m2

JK/PK

rk

rk

PPK PKR LTO

500SK/PY

JK/PK

500SK/PY

LP varaus

kaide h=1000

1 200T

tuuletus

M

6H

kaide h=1000

H2

APK U

PPK PKR LTO

6H

H1 APK M

H3

6H

B6 1h+kt 31,5 m2

U

rk

500SK/PY

PPK PKR LTO

18 x 167 / 281

M

JK/PK

PPK/PKR 6PY

12T

600H

rk

1 200T

JK/PK

500SK

M

600H

LTO

APK U

1 200T

1 200T

tuuletus

600H

tuuletus

1 200T

tuuletus

B7 2h+kt 38,0 m2

APK U

tuuletus

LP varaus

B5 1h+kt 35,5 m2

kaide h=1000

kaide h=1100

10

P


Omanlainen Omaksi-koti

3.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

3. kerros

kaide h=1000 kaide h=1000

LP varaus

tuuletus

tuuletus

tuuletus

B11 3h+kt 66,0 m2

500H 500H

500H

H4

6H

tuuletus

H8 500SK/PY

rk

LTO PKR PPK

kaide h= 1000 JK/PK

900T

+90,900

400SK/PY

M U

APK

H5

6PY PPK/PKR

APK

tuuletus

500H 500H

500H 500H

B16 1h+kt 31,5 m2 tuuletus

tuuletus

kaide h=1000

P

tuuletus

1 200T

600H

LP varaus

tuuletus

LP varaus

tuuletus U

1 200T

LP varaus

M

LTO

500H

B15 3h+kt 66,5 m2

JK/PK

600H

JK/PK

6H

1 200T

6H

500SK

1 200T

12T

U

B17 2h+kt 45,5 m2

kaide h=1100

rk

LTO PKR PPK

LP varaus

H7 500SK/PY

6H

tuuletus

H6

M APK

rk

LP varaus

porrash 42,1 m2

1 200T

rk

PPK PKR LTO

rk

PPK PKR LTO

6H kaide h=1000

JK/PK

JK/PK

500SK/PY

LP varaus

kaide h=1000

1 200T

tuuletus

M

6H

H1 APK M

H3 H2

APK U

U

rk

500SK/PY

PPK PKR LTO

B13 1h+kt 31,5 m2

18 x 167 / 281

M

JK/PK

PPK/PKR 6PY

12T

600H

rk

1 200T

JK/PK

500SK

M

600H

LTO

APK U

1 200T

1 200T

tuuletus

600H

tuuletus

1 200T

tuuletus

B14 2h+kt 38,0 m2

APK U

tuuletus

LP varaus

B12 1h+kt 35,5 m2

kaide h=1000

kaide h=1100

Kuopion Nila

tuuletus kaide h=1000

0

1

2

3

4

5m

4.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

4. kerros

kaide h=1000 kaide h=1000

LP varaus

tuuletus

tuuletus

tuuletus

B18 3h+kt 66,0 m2

500H 500H

1 200T

500H

H1 APK M

H3

kaide h=1000

H2

18 x 167 / 281

JK/PK

kaide h=1000

H4

900T

PPK PKR LTO

H8 LTO PKR PPK

1 200T

rk

porrash 42,1 m2

kaide h= 1000 JK/PK

PPK PKR LTO

500SK/PY

M

JK/PK

rk

APK U

rk

1 200T

tuuletus

M

500SK/PY

APK U

6H

B20 1h+kt 31,5 m2

tuuletus

500SK/PY

PPK PKR LTO

+93,900

400SK/PY

M U

APK

H5 H7 rk

500SK/PY

LTO PKR PPK

tuuletus

1 200T

6PY PPK/PKR

JK/PK

M U

APK

500H 500H

1 200T

kaide h=1000

tuuletus

tuuletus

P

600H

LP varaus

tuuletus

LP varaus

500H 500H

B23 1h+kt 31,5 m2 tuuletus

kaide h=1100

1 200T

LP varaus

LTO

tuuletus

600H

JK/PK

6H

500H

B22 3h+kt 66,5 m2 LP varaus

1 200T

6H

500SK

12T

B24 2h+kt 45,5 m2

U

tuuletus

H6 rk

6H

M APK

tuuletus

tuuletus

LP varaus

kaide h=1100

B21 2h+kt 38,0 m2

6H 6H

U

rk

LP varaus

12T

PPK/PKR 6PY

500SK

600H

rk

1 200T

JK/PK

600H

M

1 200T

1 200T

LTO

APK U

JK/PK

tuuletus

600H

tuuletus

LP varaus

B19 1h+kt 35,5 m2

kaide h=1000

tuuletus

kaide h=1000

0

1

2

3

4

5m

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

11


Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

5.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

5. kerros

kaide h=1000 kaide h=1000

LP varaus

tuuletus

tuuletus

tuuletus

B25 3h+kt 66,0 m2

500H 500H

500H

H1 APK M

H3

kaide h=1000

H2

18 x 167 / 281

JK/PK

kaide h=1000

H4

H8 LTO PKR PPK

kaide h= 1000 JK/PK

900T

PPK PKR LTO

porrash 42,1 m2

1 200T

rk

rk

PPK PKR LTO

500SK/PY

M

JK/PK

rk

1 200T

tuuletus

M

500SK/PY

APK U

6H

B27 1h+kt 31,5 m2

tuuletus

500SK/PY

PPK PKR LTO

+96,900

400SK/PY

M U

APK

H5 H7 LTO PKR PPK

rk

500SK/PY

rk

6PY PPK/PKR

tuuletus U

APK

tuuletus

500H 500H

LP varaus

500H 500H

B30 1h+kt 31,5 m2 tuuletus

tuuletus

kaide h=1000

600H

LP varaus

tuuletus

P

tuuletus

1 200T

1 200T

LP varaus

M

LTO

500H

B29 3h+kt 66,5 m2

JK/PK

600H

JK/PK

6H

1 200T

6H

500SK

1 200T

12T

U

B31 2h+kt 45,5 m2

kaide h=1100

6H

tuuletus

H6

M APK

LP varaus

LP varaus

tuuletus

kaide h=1100

B28 2h+kt 38,0 m2

6H 6H

U

rk

12T

PPK/PKR 6PY

500SK

600H

rk

1 200T

JK/PK

600H

M

1 200T

1 200T

LTO

APK U

JK/PK

tuuletus

600H

tuuletus

1 200T

LP varaus

APK U

tuuletus

LP varaus

B26 1h+kt 35,5 m2

kaide h=1000

tuuletus kaide h=1000

0

1

2

3

4

5m

6.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

6. kerros kaide h=1000 kaide h=1000

LP varaus

tuuletus

tuuletus

tuuletus

B32 3h+kt 66,0 m2

500H 500H

500H

kaide h= 1000

+99,900

400SK/PY

U

U

tuuletus

500H 500H

500H 500H

B37 1h+kt 31,5 m2 tuuletus

1 200T

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

tuuletus

APK

tuuletus

tuuletus

4

5m

tuuletus

1 200T

kaide h=1000

3

kaide h=1100

tuuletus M

LTO

600H

LP varaus

kaide h=1000

LP varaus

B38 2h+kt 45,5 m2

LP varaus

rk

LTO PKR PPK

1 200T

500H

6PY PPK/PKR

JK/PK

600H

JK/PK

6H

1 200T

6H

500SK

12T

tuuletus

2

APK

H7

U

tuuletus

H6

500SK/PY

6H

M APK

LP varaus

1

6H

M

H5

B36 3h+kt 66,5 m2

0

LTO PKR PPK

rk

500SK/PY

H8

1 200T

H4

900T

rk

LP varaus

porrash 42,1 m2

JK/PK

rk

PPK PKR LTO

rk

PPK PKR LTO

6H kaide h=1000

JK/PK

JK/PK

500SK/PY

LP varaus

kaide h=1000

1 200T

tuuletus

M

6H

H1 APK M

H3 H2

APK U

U

rk

500SK/PY

PPK PKR LTO

B34 1h+kt 31,5 m2

18 x 167 / 281

M

JK/PK

PPK/PKR 6PY

12T

600H

rk

1 200T

JK/PK

500SK

M

600H

LTO

APK U

1 200T

1 200T

tuuletus

600H

tuuletus

1 200T

tuuletus

B35 2h+kt 38,0 m2

APK U

tuuletus

LP varaus

B33 1h+kt 35,5 m2

kaide h=1000

kaide h=1100

12

P


Omanlainen Omaksi-koti

7.kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

7. kerros

kaide h=1000 kaide h=1000

LP varaus

tuuletus

tuuletus

tuuletus

B39 3h+kt 66,0 m2

500H 500H

500H

18 x 167 / 281

JK/PK

500SK/PY

rk

tuuletus

LTO PKR PPK

1 200T

H4

900T

H8

kaide h= 1000 JK/PK

rk

rk

porrash 42,1 m2

+102,900

400SK/PY

M U

APK

H5

M U

APK

500H 500H

500H 500H

B44 1h+kt 31,5 m2

1 200T

tuuletus

kaide h=1000

tuuletus

tuuletus

tuuletus

1 200T

tuuletus

LTO

P

600H

LP varaus

tuuletus

kaide h=1100

tuuletus

1 200T

6PY PPK/PKR

JK/PK

600H

JK/PK

6H

500H

B43 3h+kt 66,5 m2 LP varaus

1 200T

6H

500SK

12T

B45 2h+kt 45,5 m2

LP varaus

rk

LTO PKR PPK

LP varaus

H7

U

tuuletus

H6

500SK/PY

6H

M APK

rk

LP varaus

tuuletus

PPK PKR LTO

500SK/PY

LP varaus

kaide h=1000

1 200T

JK/PK

6H

kaide h=1000

H2

M

PPK PKR LTO

6H

H1 APK M

H3

6H

B41 1h+kt 31,5 m2

U

rk

500SK/PY

PPK PKR LTO

APK U

M

JK/PK

PPK/PKR 6PY

12T

600H

rk

1 200T

JK/PK

500SK

M

600H

LTO

APK U

1 200T

1 200T

tuuletus

600H

tuuletus

1 200T

tuuletus

B42 2h+kt 38,0 m2

APK U

tuuletus

LP varaus

B40 1h+kt 35,5 m2

kaide h=1000

kaide h=1100

Kuopion Nila

kaide h=1000

0

1

2

3

4

5m

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

Taiteilijan näkemys. Kuvassa saattaa esiintyä lisähintaisia materiaaleja.

13


14

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

3H+K 66,0 m2

Huoneistopohjat 3H+K 66,0 m2 B1 B4 B11 B18 B25 B32 B39

1. kerros 2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

1. kerros 2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

kaide h=1000

tuuletus

LP varaus

B1 B4 B11 B18 B25 B32 B39

parveke 5,5 m2

tuuletus

sijainti 1. kerr

mh 12,0 m2

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

1H+KT 35,5 m tuuletus

tekn. kuivaus

LP varaus

2

oh 23,0 m2

siiv. 18 x 167 x 281

500H 500H

1 200T

500H

lastenvaunuvarasto

2

vain A1: ovi avautuu toiseen suuntaan

sijainti yläkerroksissa

P 0

1

2

3

4

5m

1H+KT 35,5 m2 B5 B12 B19 B26 B33 B40

2. 3. 4. 5. 6. 7.

kerros kerros kerros kerros kerros kerros

tuuletus

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

18 x 167 / 281

ah+kt 24,5 m2 sijainti

APK U

JK/PK

1 200T

M

rk

et 6,0 m2

kph 4,0 m2 PPK PKR LTO

500SK/PY

H3

P

18 x 167 / 281

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

0

1

2

3

4

5m

mh 10,0 m2

tuuletus

6H 6H 12T 6H

H1 APK M

kaide h=1000

tuuletus

6H 6H 12T 6H

mh 10,0 m2

H2

rk

U

2

18 x 167 / 281

kk 7,0 m2

500SK

oh 23,0 m2

2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros et 7,0 m 6. kerros 7. kerros 1 200T

PPK/PKR

6PY

sijainti 1. kerroksessa

600H

B5 B12 B19 kph 5,0 m B26 B33 B40

LTO tuuletus

JK/PK

irtaimistovar.

sijainti yläker


B2 B6 B13 B20 B27 B34 B41

1. kerros 2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

Omanlainen Omaksi-koti

Kuopion Nila

15

tekn

siiv

18

1H+KT 31,5 m2 kaide h=1000

B2 B6 B13 B20 B27 B34 B41

tuuletus

1H+KT 31,5 m2 B2 B6 B13 B20 B27 B34 B41

APK U

2H+KT 38,0 m2 M

et 5,0 m2

tekn. kuivaus

siiv. 18 x 167 x 281

lastenvaunuvarasto

alustava ei mi

irtaimistovar.

12T

sijainti 1. kerroksessa

rk

5SK/PY

PPK PKR

18

1. kerros 2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

tuuletus

kph 4,0 m2 LTO 1. kerros 2. kerros 3. kerros 6. kerros 0 7. kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

kaide h=1000

et 5,0 m2

sijainti yläkerroksissa 18 x 167 / 281

ah+kt 21,5 m2

M

et 5,0 m2

1

2

3

4

rk

5SK/PY

kph 4,0 m2 PPK PKR LTO

tekn. kuivaus

JK/PK

et 5,0 m2

APK U

12T

B3 B7 B14 B35 B42

JK/PK

ah+kt 21,5 m2

1. kerros 2. kerros sijainti 1. kerroksessa 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

sijainti yläkerroksissa

P siiv.

5m

18 x 167 x 281 0

1

2

3

4

5m

2H+KT 38 m2

v

tuuletus

irtaimistova

B3 B7 B14 B35 B42

mh 10,5 m2

1. kerros 2. kerros 3. kerros 6. kerros 7. kerros

tuuletus

sijainti 1. kerroksessa

ah+kt 21,5

tuuletus

18 x 167 / 281

oh+kt 18,5 m2 APK U M

2H+KT 38,0 m B3 B7

JK/PK

rk

kph 4,0 m2 PPK PKR LTO

2

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

1. kerros 2. kerros

tekn. kuivaus

B14 3. kerros PPK PKR LTOB35 6. kerros

siiv.

B42 7. kerros

9T

18 x 167 x 281

lastenvaunuvarasto

et 4,0 m2

irtaimistovar. tuuletus

LP varaus

LP varaus

kaide h=1000

APK

4SK/PY

mh 10,5 m2

sijainti yläkerroksissa

tuuletus

sijainti 1. kerroksessa

ah+kt 21,5

0

1

2

3

4

tuuletus

LP varaus LP varaus

kaide h=1000

APK 18 x 167 / 281

oh+kt 18,5 m2 APK U M

JK/PK

PPK PKR LTO

rk

5m

kph 4,0 m2 PPK PKR LTO

et 4,0 m2 9T

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

4SK/PY

sijainti yläkerroksissa

P


3H+KT 66,5 m Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

4,0 m2

900T

+87,900

400SK/PY

H5

kph 5,0 m2

kk 7,0 m2

6H

1H+KT 31,5 m

1 200T

6H

tuuletus

sijainti

et 7,0 m2

U

mh 10,0 m2

H6 rk

M APK

500SK

kerros kerros kerros kerros kerros kerros

12T

2. 3. 4. 5. 6. 7.

6H

B8 B15 B22 B29 B36 B43

PPK PKR LTO

600H

3H+KT 66,5 m2

B8 B15 B22 B29 B36 B43

JK/PK

16

2

500H

oh B9 23,0 m B16 B23 B30 tuuletus B37 B44

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

18 x 167 / 281

+87,900

H6

sijainti kph 5,0 m2

LP varaus

1 200T

0

1

2

3

1H+KT 31,5 m

tuuletus

kaide h=1000

4

5m

+87,900

2

tuuletus

P

H7 LTO PKR PPK

rk

kerros kerros kerros kerros kerros kerros

500SK/PY

2. 3. 4. 5. 6. 7.

kph 4,0 m2

1 200T

B9 B16 B23 B30 B37 B44

et 5,0 m2

M U

APK

ah+kt 21,5 m2

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

18 x 167 / 281

tuuletus sijainti

0 Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

P

1

2

500H 500H

parveke 5,5 m2

500H 500H

mh 12,0 m2

1 200T

mh 12,0 m2

6PY LTO

LTO

tuuletus

PPK/PKR

JK/PK

1 200T 500H

2. kerros 3. kerros 4. kerros 5. kerros 6. kerros 7. kerros

LP varaus

2

6PY PPK/PKR

3

4

5m


Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

2H+KT 45,5 m2 kaide h=1000

2. kerros 3. kerros 6. kerros 7. kerros

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

2H+KT 45,5 m2

H8 LTO PKR PPK

rk

500SK/PY

B10 B17 B38 B45

18 x 167 / 281

kph 4,0 m2

1 200T

B10 B17 B38 B45

M APK

LP varaus LP varaus

2H+KT 45,5 m2

alustava ei m

H8 LTO PKR PPK

18 x 167 / 281

kph 4,0 m2

1 200T

tuuletus

et 5,0 m2

M U

APK

LP varaus

sijainti

P 18 x 167 / 281

tuuletus

tuuletus

LP varaus

ah+kt 23,5 m2

kaide h=1100

600H

JK/PK

1 200T

mh 12,0 m2

2. kerros 3. kerros 6. kerros 7. kerros

500SK/PY

500H 500H

B10 B17 B38 B45

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

kaide h=1000

tuuletus tuuletus

2H+KT 38,0 m2

kerros kerros kerros kerros

sijainti

rk

U

2. 3. 6. 7.

kaide h=1100

JK/PK

et 5,0 m2 ah+kt 23,5 m2

B21 4. kerros B28 5. kerros

17

4

5m

mh 12,0 m2

600H

tuuletus

3

500H 500H

2

1 200T

1

tuuletus

600H

P 0

1

2

3

4

B21 B28

5m

1 200T

mh 10,5 m2

2H+KT 38 m2 4. kerros 5. kerros

600H

sijainti

LP varaus

tuuletus

LP varaus

kaide h=1100

APK

oh+kt 18,5 m2

B21 4. kerros B28 5. kerros

JK/PK

PPK PKR LTO

rk

tuuletus

900T

400SK/PY

mh 10,5 m2

1 200T

sijainti

600H

PPK PKR LTO

18 x 167 / 281

600H

kph 4,0 m2

et 4,0 m2

H5

LP varaus LP varaus

M

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

tuuletus

APK U

2H+KT 38,0 m2

kaide h=1100

tuuletus

APK

oh+kt 18,5 m2

tuuletus

0

APK U M

JK/PK

PPK PKR LTO

rk

0

1

2

3

4

5m

kph 4,0 m2 PPK PKR LTO

et 4,0 m2 900T

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

400SK/PY

H5

P 0

1

2

3

4

5m


18

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

2H+KT 45,5 m2 B24 4. kerros B31 5. kerros

kaide h=1000

2H+KT 45,5 m

2

alustava, ei mit

H8 LTO PKR PPK

rk

500SK/PY

4. kerros 5. kerros

18 x 167 / 281

kph 4,0 m2

1 200T

B24 B31

JK/PK

et 5,0 m2

M U

APK

ah+kt 23,5 m2

1 200T 600H

LP varaus

kaide h=1100

LP varaus

tuuletus

tuuletus

sijainti

mh 12,0 m2

Pohjakuvat eivät ole mittakaavassa.

0

P

1

2

3

4

5m

tuuletus

18 x 167 / 281

APK

tuuletus

LP varaus

500H 500H

LTO KR PPK

kaide h=1100

kaide h=1000

tuuletus

alustava, 11.12.2020 ei mittakaavassa

LP varaus

tuuletus

sijainti


Omanlainen Omaksi-koti

Kuopion Nila

Monipuolista asumista puukerrostalossa Me Lakealla haluamme rakennuttaa taloja, jotka täyttävät tulevien asukkaiden unelmia. Kuopion Nila tosiaankin täyttää monia erilaisia unelmia: puukerrostalo on ekologinen ratkaisu, sijainti järven rannalla luo luonnonläheisen tunnelman ja Omaksi-rahoitusmalli tuo asunnot monien ulottuville, kun asunnon hankkimiseen ei heti tarvitse sitoa isoa pääomaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa asukas on mukana, sitä helpompi on asuntoa koskevat unelmat täyttää, kun asuntoihin ehtii vielä tehdä pintoihin ja kalusteisiin omia valintoja. Kuopion ensimmäisiin puukerrostaloihin lukeutuva Kuopion Nila rakennetaan täyspuu- eli CLT-elementeistä. Valmiiksi kootut moduulit eli asunnot tai asuntojen puolikkaat rakennetaan valmiiksi tehtaalla, kuljetetaan kokonaisina ja yhdistetään toisiinsa paikan päällä. Niissä on jo paikoillaan seinät, ikkuna, lattia ja katto, kylpyhuoneet, kalusteet ja parketit sekä koko talotekniikka. Toiminta työmaalla on totuttua nopeampaa ja tehokkaampaa. Kastumisen kanssa ei ole ongelmaa – kerroksen päälle nostetaan aina vesikatto, ja rakentaminen edistyy vain hyvällä säällä. Asumisviihtyvyyttä parantaa yhteiskäyttöön tuleva rantasauna. Esteettömässä kohteessa myös kulku rantasaunalle on tietenkin esteetön. Me lakealaiset pyrimme mahdollistamaan, että asuminen voisi olla mahdollisimman monipuolista ja joustavaa. Asukas tekee asunnosta omanlaisensa kodin. Tuula Kivelä Aluepäällikkö

Taiteilijan näkemys. Kuvassa saattaa esiintyä lisähintaisia materiaaleja.

19


20

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Vähitellen ihan omaksi Omaksi-asujana kerrytät asunnon omaksesi vähitellen, samalla asunnossasi asuen. Se on on kätevä tapa asua uudessa omassa kodissa ilman mittavaa taloudellista investointia.

Varaa Omaksi-asunto Voit varata asunnon Omaksi-kohteesta heti ennakkomarkkinoinnin käynnistyttyä.

1.

2.

Pintamateriaalien valinta Kun teet sopimuksen rakentamisen alkuvaiheessa, pääset myös vaikuttamaan uuden kotisi pintamateriaaleihin. Sopimushintaan sisältyy Lakean etukäteen valitsemat materiaalimaailmat, joista voit valita mieleisesi kokonaisuuden.

Muutto Asumisen ajan maksat hoitovuokraa, joka sisältää lainan lyhennyksen ja hoitovastikkeen. Ammattimainen hallitus huolehtii, että taloyhtiöstä pidetään hyvää huolta. Asukastoimikunta huolehtii siitä, että asukkaiden toiveet tulevat kuulluiksi.

Allekirjoitat Omaksi-sopimuksen, kun kohteen rakennustyöt käynnistyvät. Saat oikeuden Omaksi-asunnossasi asumiseen maksamalla vain 7 % asunnon kokonaishinnasta.

3.

4.

Muuttotarkastus Kun kohde valmistuu, pääset tutustumaan uuteen kotiisi ja tekemään muuttotarkastuksen. Ja sitten onkin muuttopäivä! Tervetuloa uuteen kotiisi!

5.

6.

Vuositarkastus

7.

Lunasta osakkeet itsellesi

Mitä jos elämäntilanteeni muuttuu? Voit myydä asunnon Omaksi-sopimuksen vapaaseen markkinahintaan. Tarvittaessa voit myös jälleenvuokrata tai alivuokrata asunnon tai päättää sopimuksen ennenaikaisesti.

Tee sopimus

Uudiskohteen vuositarkastus järjestetään noin vuoden kuluttua kohteen valmistumisesta. Vuositarkastuksen yhteydessä kerätään mahdolliset virheilmoitukset.

20 vuoden kuluttua lunastat Omaksi-asuntosi osakkeet itsellesi maksamalla asunnon loppuhinnan.

8.

Onnea! Olet hankkinut omistusasunnon kätevästi ja järkevästi!


Omanlainen Omaksi-koti

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti Kodista saa tehtyä omanlaiseensa Lakean materiaalimallistojen avulla. Puukerrostalo on ekologinen asumismuoto. Kaikkien asuntojen parvekkeet ovat lasitettuja.

Taiteilijan näkemys

Taiteilijan näkemys. Kuvassa saattaa esiintyä lisähintaisia materiaaleja.

21


22

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Lakean materiaalimallisto auttaa uuden kodin tunnelman valinnassa Lakean etukäteen valitut materiaali-kokonaisuudet tarjoavat sinulle mahdollisuuden löytää hallittu kokonaisuus kotisi sisustukseen.

Lakean sisustusmalliston luoneen materiaali- ja muutostyökoordinaattori Leena Soivion tavoitteena suunnittelussa on löytää elementtejä, joista mahdollisimman moni löytää mieleisensä. -Sisustuksen lähtökohtia ovat rakennuksen arkkitehtuuri, kohteen sijainti ja asuntojen luonne. Olen myös mukana jo arkkitehtisuunnittelussa, pohtimassa miten asumisen perustoiminnoille saadaan luontevat tilat, Leena Soivio kertoo.

VALITSE OMASI LAKEAN LUONTEIKKAISTA MALLISTOISTA Neljä omanlaista sisustusmaailmaa antavat hyvän pohjan persoonallisen, juuri sinua miellyttävän kodin toteuttamiselle. Etukäteen valitut kokonaisuudet koostuvat pintamateriaaleista ja kalusteista, jotka on mietitty tarkkaan yhteensopiviksi. Tänään halutaan paneutua kodin ilmeeseen. Myös kodin materiaalit harkitaan tarkoin, Leena Soivio kertoo. Sisustussuunnittelijana hänelle on myös kertynyt vuosien mittaan laajasti kokemusta kodin tilojen suunnittelusta.

Moni löytää sisustusblogien ja -lehtien avulla inspiraation oman kodin sisustukseen, mutta yhtä hyvin se voi löytyä lomamatkalta tai luonnosta ympärillämme. Tämän oman-näköisen sisustuksen toteuttamisen pyrimmekin mahdollistamaan parhaiten monipuolisen materiaalivalikoiman avulla. Sisustuksessa trendit muuttuvat nopeasti, mutta asumisen perustarpeet pysyvät vakiona. Myös me Lakealla pysymme ajan hengessä mukana ja materiaalivalikoima tarkentuu jokaisen kohteen mukaan, siihen parhaiten sopivaksi. Materiaalikokonaisuudet sisältävät koko asunnon valittavissa olevat osat, mutta materiaaleja voi myös poimia muista kokonaisuuksista oman maun mukaan. Tarjoamme usein myös mahdollisuuden lisähintaisiin materiaalivalintoihin. Valintavaiheessa asunnon ostajan kannattaa myös tutustua materiaaleihin konkreettisesti, tässä asuntomyyjämme ovat apuna. Heiltä ostaja saa tarkemmat tiedot juuri tämän kohteen materiaalimallistoista. Kun näkee koko materiaalipaletin kerralla, on helppo huomata, miksi juuri kyseiset materiaalit on valittu kokonaisuudeksi.

Kun itse pääset valitsemaan kotisi värija materiaalimaailman, olet jo lähellä oman kodin tuntua. Olemme koonneet sinulle valmiiksi eri tunnelmakokonaisuuksia väreistä ja materiaaleista, käytännöllisyyttä ja kauneutta unohtamatta. Tee valinnat Lakean Luontevalla, Linjakkaalla, Lämpimällä tai Laadukkaalla tavalla.


Omanlainen Omaksi-koti

Kuopion Nila

LUONTEVA Luonnon värit ja rauha, viileät veden ja taivaan sävyt ja puun lämpö. Vaalea puu ja murretut valkoisen sävyt luovat rauhallisen kokonaisuuden. Neutraalia sävy-maailmaa täydentävät harkitut tummat värit.

LINJAKAS Kaupunki, sileä kallio, uusi asfaltti. Puhtaat selkeät linjat ja sileät pinnat. Musta, lämmin harmaa sekä kiiltävä valkoinen luovat uudenlaista luksusta. Selkeys jättää tilaa omille persoonallisille yksityiskohdille.

LÄMMIN Oranssina hehkuva auringonlasku, sammaleen vihreys, itämaiset mausteet. Rohkeat lämpimät sävyt ja maanläheisyys, ovat kuin auringon lasku ja lämmin hiekka. Tummat puupinnat ja kevyet vaaleat sävyt kootaan yksityiskohtien värikkyydellä.

LAADUKAS Arvokkuus, antiikki. Luonnolliset puupinnat, heleät siniharmaat tai vedenvihreät sävyt ja massiivipuun arvokkuus luovat tyylikkään ajattoman taustan. Seesteiset värit ja materiaalit tuovat kotiin laadukkaan tunnelman.

Imagokuvat ovat taiteilijan näkemys kustakin Lakean mallistotyylistä ja niiden avulla on tarkoitus auttaa hahmottamaan eri tyylien vaikutus samaan asuntoon. Imagokuvat eivät vastaa lopullista toteutusta.

23


24

Kuopion Nila

Omanlainen Omaksi-koti

Omanlaista asumista Ei ole oikeaa tai väärää tapaa asua ja omistaa, on vain omanlainen tapa. Lakealla se onnistuu.

LAKEA OY Puistokatu 4 40100 Jyväskylä

MYYNTI Nina Huovinen 050 471 7029 nina.huovinen@lakea.fi

Profile for Lakea Oy

As. Oy Kuopion Nila ennakkomarkkinointiesite  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded