Page 1

2011. november 25. péntek

1. évfolyam / 1. szám

Színes, modern kétszintes ház az eklektikus utcaképben

Kis 58nm-es loft két szintre osztva Muranói üveg és üvegmozaik burkolólapok

Loft lakás két szinten, tetőterasszal, fantasztikus lakberendezési ötletekkel

Komoly otthoni szórakoztató rendszer a nappaliban

Üveg hálószoba az erdőben — üvegház és kerti pavilon egyben

www.lakbermagazin.hu


2011. november 25. péntek

impresszum

Lakbermagazin.hu impresszum:

I-Link Kft. 1115 Budapest, Somogyi út 28-30/A info@lakbermagazin.hu facebook.com/lakbermagazin

Borbély György főszerkesztő, honlaptervezés, hirdetés +3630 94 94 202

www.lakbermagazin.hu

Koppány Kata szerkesztő, lakberendezés +3670 315 9668


2011. november 25. péntek

tartaloM

,,

4-9

Loft lakás két szinten,tetoterasszal, fantasztikus lakberendezési ötletekkel

A modern, 372nm-es, kétszintes loft lakás az ukrán 2B Group építész stúdió munkája, a lakás Kiev (Ukrajna) belvárosában, egy épület tetején található, 250nm tetőterasszal, két fürdőszobával és négy hálószobával.

Színes, modern kétszintes ház az eklektikus utcaképben

10 - 12

Építészeti stílusok széles skálája jellemzi a sűrűn beépített egyirányú utcát, ahol hagyományos sátortetős házak és lapostetős blokkházak között erőteljesen kiugrik a melbourne-i LSA Architects építész stúdió által tervezett kétszintes modern otthon.

,,

13

Üveg hálószoba az erdoben — üvegház és kerti pavilon egyben

Képzeljétek el, milyen lehet egy üveg hálószobában ébredni egy távoli finn szigeten, tóparton, a fák között.

Komoly otthoni szórakoztató rendszer a nappaliban

14 - 16

Egy profi otthoni szórakoztató rendszer kialakítása a nappaliban költséges és alapos tervezést igénylő munka - egy igazi film és zenerajongó viszont nem riadhat vissza a feladattól, az alábbi kis lakás tökéletes példája a jól átgondolt multimédia központ kialakításának.

17 - 19

Kis 58nm-es loft két szintre osztva, világos, meleg narancs dekorral

Egy kis alapterületű lakás is pályázhat az álomotthon jelzőre, okos tervezés és az egyéniséget tükröző lakberendezés a kulcs.

Muranói üveg és üvegmozaik burkolólapok — ,, muvészi dekoráció | Nella Vetrina

20 - 22

Az olasz Nella Vetrina művészien kidolgozott muranói üveg és üvegmozaik burkolólapjai végtelenül variálható és kreatív dekorációs lehetőségeket kínálnak.

www.lakbermagazin.hu


2011. november 25. péntek

,,

Loft lakás két szinten, tetoterasszal, fantasztikus lakberendezési ötletekkel A modern, 372nm-es, kétszintes loft lakás az ukrán 2B Group építész stúdió munkája, a lakás Kiev (Ukrajna) belvárosában, egy épület tetején található, 250nm tetőterasszal, két fürdőszobával és négy hálószobával. A jobbnál jobb lakberendezési ötleteket felvonultató lakásról szerencsére sok szép fotó is készült. A építész stúdió az ügyfelétől a következő kéréseket kapta: csak környezetbarát anyagok, nyitott terek, magas minőségű életterek egy fiatal férfinak és 7 éves fiának - a stílus igényét egy zenei kompozícióra hivatkozva mutatta be. A project kivitelezése alatt az építészek az ügyfélnek és maguknak is meg akarták mutatni, hogy “a beton lehet meleg, a fa sima és a fém lágy”. Semmi műanyag, mű és fényes, semmi túlzó.

www.lakbermagazin.hu

4


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

5


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

6


2011. november 25. péntek

A kivitelezéskor kerülték az álmennyezet építést, a gipszkartont, a látszó szellőzőcsövek látványát, a halogén lámpákat. A mindent kellően bevilágító szórt fényt egy fa rácsozat felszerelésével biztosították, mely fölött az egész világítás rendszer diszkréten eltűnik. Rengeteg látszóbeton és komplex feladatok minél egyszerűbb megoldása jellemzi az egész lakás belsőépítészetét. A koncepció, a project design és a mérnöki munka egy évet vett igénybe. Maga az építkezés és a belsőépítészet másfél évig tartott. A gyerekszoba játszó, tanuló és alvó zónáját egy multifunkciós, egységes szerkezetű tömb kalakításával oldották meg. Látványos megoldás a konténer a lakáson belül, miután a szabványos, szállítmányozáshoz használatos konténer nem volt megfelelő méretű, így rendelésre gyártattak egyet. Akonténer belsejét vízálló rétegelt lemezzel borították, ez a vendég fürdőszoba és a ruhatár. A tetőteraszon felépített nappali és pihenőszoba kerete fa, belül a falak festett, közepes sűrűségű farostlemez borítást kaptak.

www.lakbermagazin.hu

7


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

8


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

9


2011. november 25. péntek

Színes, modern kétszintes ház az eklektikus utcaképben Építészeti stílusok széles skálája jellemzi a sűrűn beépített egyirányú utcát, ahol hagyományos sátortetős házak és lapostetős blokkházak között erőteljesen kiugrik a melbourne-i LSA Architects építész stúdió által tervezett kétszintes modern otthon. A project kiemelt célja egy olyan épület tervezése volt, mely meghatározó látványvilágával kitűnik az eklektikus utcaképből, megragadja a figyelmet kívül és fenntartja azt a ház belső tereinek bejárásakor is. A tágas és világos enteriőrök szoros kapcsolatban vannak a külső építészeti elemekkel és a teraszokkal, elmosva a határvonalat a belső és külső életterek között. Az emelet egy narancs “doboz”, mely már az utca végéről is látható. A házba lépve a fehér mennyezetet az emeleti blokk narancs színe töri meg, mintha a doboz ténylegesen az alsó szintre lenne ültetve, ezzel megteremtve a külső és belső építészeti elemek kapcsolatát.

www.lakbermagazin.hu

10


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

11


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

12


2011. november 25. péntek

,,

Üveg hálószoba az erdoben — üvegház és kerti pavilon egyben Képzeljétek el, milyen lehet egy üveg hálószobában ébredni egy távoli finn szigeten, tóparton, a fák között. Ville Hara finn építész és Linda Bergroth designer közös munkája az üvegházat, kerti pavilont és egy erdei menedéket kombináló építmény. A kertészeti piacra szánt, modulokból összeállítható kis ház szerkezet a skandináv piacon négyféle variációban kapható, a finn fenyő és biztonsági üveg modulokból a ház a helyszínen összeszerelhető. A képeken a designer saját építménye látható, az üveg hálószobából fantasztikus a panoráma a környező természetre, a felszerelés egy hátsó, zárt tárolórészben szépen elrendezhető, extraként fa padló és napelemek is be lettek szerelve.

www.lakbermagazin.hu

13


2011. november 25. péntek

Komoly otthoni szórakoztató rendszer a nappaliban Egy profi otthoni szórakoztató rendszer kialakítása a nappaliban költséges és alapos tervezést igénylő munka - egy igazi film és zenerajongó viszont nem riadhat vissza a feladattól, az alábbi kis lakás tökéletes példája a jól átgondolt multimédia központ kialakításának. A második képen látható 3D látványterv nagy segítség a tervezésben - főleg, ha valaki a lakberendezés részeként tekint a multimédia eszközökre is és a hi-tech eszközöket, a dekorációt és a bútorokat teljes összhangban szeretné elrendezni. A képeken látszik, hogy a szürke és fehér színek tökéletesen illenek olyan nappaliba, ahol a szórakoztató elektronika van a középpontban. A fő fal sötétszürke színe tökéletes háttér a zavartalan mozizáshoz, a másik fal világosszürkéje kellemesen passzol ehhez. Aludni sem kell messzire menni, a hálófülke a hálószoba funkció mellett a tárolás központja is - a polcrendszer együtt az ágy alá szerelt kihúzható, guruló tárolóval hatalmas mennyiségű filmet, zenét képes elnyelni.

www.lakbermagazin.hu

14


2011. november 25. péntek

Tipp: ahogy az egyik képen is megfigyelhetitek, a lapfüggöny itt sokkal jobb választás mint a hagyományos függöny.

www.lakbermagazin.hu

15


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

tartaloM

16


2011. november 25. péntek

Kis 58nm-es loft két szintre osztva, világos, meleg narancs dekorral Egy kis alapterületű lakás is pályázhat az álomotthon jelzőre, okos tervezés és az egyéniséget tükröző lakberendezés a kulcs. Ez a kis otthon jó példa arra, hogy a megfelelő térfelosztás és a színek eltalált aránya egy elsőre unalmas teret fiatalos, elegáns loft lakássá tudnak változtatni. A meghatározó elemek itt a belmagasság, a csigalépcső és a dekoráció a narancs szín árnyalataival. A funkcionális terek két szintet foglalnak el, az alsó szinten a nappali, a konyha, az étkező és a fürdőszoba, a második szinten a hálószoba lett kialakítva. Az emeletre vezető csigalépcső nem foglal el túl sok helyet és könnyed kialakításával a fényt sem veszi el a konyhától. A nagy ablakok és a teraszra vezető ajtó előtt, bőséges természetes fényben úszik a nappali, melyet a nagy, narancs mintás, kör alakú szőnyeg definiál. A szürke árnyalataival kárpitozott kanapé, fotel és lábtartó otthonosak és modernek, de nem veszik el a figyelmet a fő attrakcióról, a szőnyegről. (IKEA Rund szőnyeg). A wenge parketta jó választás, hiszen a bőséges természetes fény szépen kiemeli a fa sötétebb textúráját és vizuálisan még jobban kiemeli a kontrasztot a szőnyeggel. A nappaliban a kis alapterület ellenére nincs zsúfoltság, van mozgástér és semmi sem korlátozza a közlekedést a terasz felé.

Az étkező fala szürke, mindig jó ötlet a különböző funkciójú tereket finoman meghatározni és vizuálisan elhatárolni színekkel, itt a narancs szőnyeg is segít ebben és szép székek is jobban kitűnnek. A fekete-fehér kép tökéletes választás, színes már zavaró lett volna.

www.lakbermagazin.hu

17


2011. november 25. péntek

A konyha egy térben van a nappalival, a design kötelező hogy passzoljon, a választás így magasfényű narancs frontokra, rozsdamentes acél konyhagépekre és szürke munkapultra esett. A csigalépcső itt térelválasztó elemként is funkcionál a konyha és a nappali között.

Egy csöndes sarokra minden lakásban szükség van, ahol olvasni, zenét hallgatni lehet, itt a lépcső mögött alakítottak ki ennek helyet, a kellemes összhatást az álló tükör, a lámpa és a bőr lounge fotel egysége adja. A nagy ablakokra fényáteresztő rolók kerültek, ezek távirányítóval is működtethetőek. A kényelmes emeleti hálóban mindennek jutott hely: van itt franciaágy kellemes sötétbarna színben, éjjeli szekrények, tolóajtós gardróbszekrény és TV komód.

www.lakbermagazin.hu

18


2011. november 25. péntek

A fürdőszobában a keskeny, vízszintes csíkokban felrakott csempe nagyítja a teret, a tükör csak fokozza ezt a hatást.

www.lakbermagazin.hu

19


2011. november 25. péntek

Muranói üveg és üvegmozaik burkolólapok — ,, muvészi dekoráció | Nella Vetrina Az olasz Nella Vetrina művészien kidolgozott muranói üveg és üvegmozaik burkolólapjai végtelenül variálható és kreatív dekorációs lehetőségeket kínálnak.

www.lakbermagazin.hu

20


2011. november 25. pĂŠntek

www.lakbermagazin.hu

21


2011. november 25. péntek

A gyönyörű textúrájú muranói üveg falburkolatokkal bármely helyiségben izgalmas, kreatív és nagyon dekoratív falakat alkothatunk, nem csak a fürdőszobában és konyhában, de akár nappaliban, hálószobában is. A különböző gyönyörű minták műalkotásként is megállják a helyüket. A Nella Vetrina kollekcióiban nem csak modern üvegmozaikok és kerámia csempék találhatóak, de a luxus, ultramodern bútoraik is figyelemreméltóak.

www.lakbermagazin.hu

22

Lakberendezés trendMagazin - lakbermagazin 2011 november 25  
Lakberendezés trendMagazin - lakbermagazin 2011 november 25  

http://lakbermagazin.hu | http://tablamagazin.hu A tartalomból: Loft lakás két szinten, tetőterasszal, fantasztikus lakberendezési ötletekke...

Advertisement