Page 1

Nยบ1 - ABRIL 2009 REVISTA BIMESTRAL


Han passat uns mesos des que vam traure la revista pilot de la K-rras-k, però ara si, la cosa ja es posa en marxa i podem dir que La K-rras-k comença la seua trajectòria de forma oficial.

·Redacció: C/ Salvador Allende, 4, Alcoi (Alacant)

Per si encara no ens coneixes, la Krras-k és una revista pensada per a tot tipus de gent, amb un peculiar sentit de l’humor, on podràs informar-te de tot tipus d’activitats que es realitzen a les nostres comarques.

·Edició: Antonio Pastor

Canviant de tema, ja som al Abril, tal volta un dels mesos mes esperat per un bon nombre de alcoians, ja que tot un any ha passat perquè les festes de moros i cristians ens òmpliguen la ciutat de color i alegria! En fi, tant si eres fester com si no, des de la K-rras-k desitgem que passes unes bones festes

Tel. 664054510 E-mail: lakarrask@gmail.com www.lakarrask.blogspot.com

·Direcció: Ricard Pardo ·Redacció: Raquel Martínez ·Col.laboracions: Intuye Denymetanol Toni Blanes ·Fotografies: www.trucoteca.com www.belkin.com www.gigazine.net/ Woden

Nosaltres esperem que ens tornes a llegir en la pròxima revista, que de segur serà molt millor que aquesta. Ah, i recorda que eixim cada dos mesos, així que... fins a Juny!

·Portada e il·lustracions: ARToniopastor.com

L’equip de K-rras-K

La revista “La K-rras-k” no es responsabilitza de les opinions dels seus col. laboradors, ni s’identifica necessàriament amb els treballs publicats amb les firmes dels seus autors.

01

·Imprimeix: Gráficas Agulló ·Depòsit Legal:


X E D ÍN

Comencem...

La Revista ----------------------------------------------------------------- Pag. 01 Índex ------------------------------------------------------------------------ Pag. 02 Música Grup Rap del mes: Crimes on the Walls Kru --------- Pags. 03-04 Música Grup Pop del mes: Arthur Caravan ------------------------ Pags. 05-06 On Anar? Anem a dinar: Ben Menjat ---------------------------------- Pag. 07 On Anar? Anem a sopar: l’Hivernacle -------------------------- Pags. 09-10 Informàtica La xarxa sense cables ------------------------- Pags. 11-12 La secció de Intuye Webs per buscar feina --------------------- Pag. 13 Videojocs Recomanem Plataformes: Little Big Planet ----- Pags. 15-16 Videojocs Recomanem Acció: Fallout 3 ----------------------- Pags. 17-18 Videojocs Recomanem Rol: Dragon Quest, LPC ------------- Pags.19-20 Humor: N-gendres: Més abusrd... Impossible ---------------Pags. 21-22

02


CA I S Ú

M

Grup rap del mes: CWK “Crimes on the Walls Kru” o... CWK

Tot va començar sobre el 2001, un grup d’amics enamorats del mon que envolta la cultura Hip Hop varen decidir ajuntar-se i formar una “Crew” (nom amb el que es denomina a la unió de diverses activitats culturals com la música, el graffiti i el breakdance). Al principi s’ajuntaven a un parc a rimar com un joc entre amics. Poc a poc van començar a fer-se ells la música per ordinador i desenvolupar cançons mes treballades fins que decidiren formar el seu propi grup musical “CWK”.

El primer concert que varen fer va ser a un parc amb un radiocasset connectat a una farola ja que no disposaven ni de mitjos ni de oportunitats per fer-ho amb un equip professional ni a cap sala de concerts. Allí es van ajuntar una bona quadrilla d’amics i va ser el baptisme musical del grup amb públic. Amb el temps van haver diversos canvis a la formació inicial fins que actualment el componen cinc cantants i un dj. Entre els llocs on han actuat destaquen ciutats com València, Dénia, Gandia i al nostre poble on el darrer set de febrer ens van obsequiar amb un concert genial al pub Hobby.


CWK són un grup d’amics amb il.lusió per mostrar els seus sentiments i vivències a traves de lletres àcides i dures que reflecteixen la societat actual. Son compositors d’esperit, cada un al seu estil i segons la seva manera de ser, però sempre amb una mateixa finalitat, reivindicar la poesia entre pots d’esprai i asfalte. Critiquen a la gent que pensa que el rap sols parla de “xuleria”, com ells diuen: les lletres mes vacil-lones tracten de transmetre autoestima al públic. Fer que qualsevol persona quan cante una lletra seua, s’identifique i puga dir clarament “sóc el puto amo”. Aquest es el objectiu, música social amb la que desfogar-se e intentar fer sentir als demés el mateix que sentim nosaltres.

seva primera maqueta ja que amb ella sota el braç de segur que aconsegueixen molt seguidors i sobretot que els obriria les portes per exportar la cultura urbana alcoiana per tot arreu.

Esperem que prompte puguen trobar el temps per ajuntar-se i editar la

Article per: Woden Més informació: www.myspace.com/crimesonthewallskru

04


CA I S Ú

M

GRUP POP DEL MES: ARTHUR CARAVAN compacte. Què és Arthur Caravan?

Arthur Caravan vénen des de les nostres muntanyes amb un disc sota el braç i un contundent directe a la cistella. El seu nou disc ‘Arthur Caravan’ consta d’onze cançons concebudes, creades, escrites i composades pels membres del grup, a excepció d’una d’elles: ‘Suzanne’, que tanca el CD. Ha estat enregistrat a Alcoi al llarg de l’any 2008 amb la producció del propi grup i de Gat (Pascal Comelade, Raeo, Cabo San Roque...). L’original disseny gràfic de l’edició és obra de Toni Blanes i Cristina Mañes. L’enregistrament i l’edició del CD ha estat un dels esdeveniments més esperats dintre el panorama musical valencià, i per fi ara el disc veu la llum, una edició pràcticament artesanal en tant que han estat els propis membres del grup involucrats en la producció, l’enregistrament, la mescla, 05 l’edició i fins i tot en la distribució del

El projecte Arthur Caravan arrenca l’any 2002, quan diversos músics d’Alcoi que ja havien col·laborat en anteriors projectes decideixen unir-se donant forma a una nova proposta. Entre moltes altres coses van participar en l’enregistrament de la banda sonora de la pel·lícula ‘El taxista ful’, film guanyador de premis als festivals de Donosti i Nantes, entre d’altres. Arthur Caravan és hui per hui una de les més sòlides i serioses propostes musicals en l’àmbit del pop-rock valencià. Així ho acredita el gran nombre de concerts que durant l’últim any ha oferit i també l’agenda de compromisos que encara té per davant. Només durant el 2008, el grup alcoià ha estat triat per participar al Tastautors’08 de Cardedeu, al Circuit de Música en Valencià So de Sons, al Tirant de Cançó del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi o a la final del concurs Amplifica’t de Joves d’Acció Cultural del País Valencià, a més de les Jornades Walter Benjamin de Portbou o el festival Minifestivern. Diuen que les seues cançons omplin els carrerons d’un aire existencialista, sempre inconformista, delitosament evocador i bucòlic.Per fer-se una idea, és com si juntares en una càlida nit de Sant Joan a Ovidi Montllor, Pep Laguarda i Dominique A, amb la intensitat dels Sonic Youth, les progressions de Can i Will Oldham preparant les brases. Membres del grup: Pau Miquel Soler: Lletres, veu, guitarra i piano. Pau Aracil: Baix i guitarra. Toni Blanes: Bateria i piano. Pau Gonzàlez: Piano, acordió i teclats. Jordi Richart: Guitarra.


Els darrers concerts que van realitzar son els seguents:

Video del concert al Tastautors 2008 (intro + Menjars al llit, somnis a la taula):

- Festivern 2008-2009 (Alcoi). Concert de cap d’any junt a La Gossa Sorda, Salsamuffin Sound System, Che Sudaka, Amanita Suit i Taskhenti.

youtube.com/watch?v=5J_wS0bG4dA

- Presentació del disc ‘Arthur Caravan’, al pub L’Escenari d’Alcoi, el 4 de gener. - Actuació en directe al “Jardí de les Delícies” Radio 9 , el 24 de gener. Video del seu a directe a Canal 9, dins del programa “L’escenari”: youtube.com/watch?v=QMPYPUSAN48

Article per: Toni Blanes Més informació: www.myspace.com/arthurcaravan

06


ON ? R A N A

Anem a dinar: Ben Menjat

Tot va començar fa uns tres anys, quan després de molt de temps amb il.lusió per muntar un negoci, Dora (la propietaria) es va atrevir a fer el seu somni realitat, un lloc de menjars preparats. Ben Menjat es un lloc acollidor, amb una decoració rústica que ens transmet tant els aromes dels nostres menjars de tota la vida com ens transporta a la infantessa quan anàvem a veure als nostres avis al “poble” que tots tenim a algún lloc. Allí podem trobar un poc de tot, per començar, de entrants tenen vedella amb salsa, mandonguilles de carn, sang, sípia, ensaladilles de tots els tipus, tellines i un gran etcètera de moltes altres coses que no puc anomenar perque ja m’està entrant la fam. Per menjar pots escollir entre diversos plats d’arròs (al forn, bajoques farcides, a banda, negre, paelles de tota mena)de pasta (fideuà, spaghetti, macarrons, canelons, lasanya) i també podem trobar llenties,

olleta, etc.. Per supost també podem trobar carn I peix (pollastre de qualsevol manera, conills, rap, bacallar I els ous amagats que estan molt bons) De postre podem trobar pastís casolà, creps, flans, tot de lo mes natural. Tots els dies està obert i a uns preus molt interessants, així que jo crec que va sent hora d’anar a dinar/sopar (segons l’hora a la que estigues llegint açò) per que de tant parlar de menjar ací a un servidor comença a parlar-li la panxa.

Article per: Woden On trobar el Ben Menjat? Al carrer Verge dels Lliris, Nº44, Alcoi

07


ON ? R A N A

Anem a sopar: L’hivernacle

El darrer vuit de desembre es va conmemorar el dècim aniversari de l’Hivernacle, aquest petit restaurant es ja un dels llocs de referència a Alcoi per la seva combinació de menjars vegetarians amb la cuina mes tradicional de les nostres terres. Hem anat a la plaça del centenari per parlar amb Pepa i que ens conte un poc sobre L’Hivernacle:

Com va començar tot, pepa? -Veuràs, tenia un amic a la Vila amb un bar, on feia menjars un poc diferents i jo volia alguna cosa similar ací a Alcoi. Feia molt de temps que tenia la il.lusió del restaurant i un bon dia per circumstàncies de la vida hem vaig llençar. El meu amic de la floristeria tenia aquest local parat i hem va donar moltes facilitats per llogar-lo, per altra banda, el de la Vila va tancar i hem va donar material del seu bar (taules, cadires...) així que pràcticament hem van deixar la cosa preparada per començar.

D’on ve el nom de l’Hivernacle? -Senzillament pel fet que açò abans era una floristeria i de ací, l’hivernacle.

Quin tipus de menjar feu ací? -L’idea inicial era fer únicament menjar vegetarià, a la carta podem observar que la base son les ensalades, formatges, albergínia o la fondue de formatges, però clar no podem deixar de banda menjades típiques com les pilotes de carn, la sangueta o les clòtxines (entre altres). En resum, preparem els menjars típics de qualsevol bar combinat amb una

09

selecció de plats al mes pur estil vegetarià.

Obriu tots els dies?

-Els Diumenges i els Dimarts tanquem per descansar a diferencia de la majoria que descansen el dilluns, en canvi, nosaltres els dilluns, per començar la setmana, oferim “pilota de putxero” com a plat estrela. El tema de vacances, jo les agafe quan el meu home, ja que ell es el que te mes dificultats per agafar-les.

Podem reservar taula?

-Clar que si, totes els setmanes tenim


reserves ja que al ser petit sempre està ple i en estiu ampliem amb la terrasseta.

Tens ajuda per treballar?

-Normalment m’encarregue jo soles, però sempre tinc la ajuda de Toni, el meu fill, que hem tira una maneta.

Quina es la vostra especialitat? -La Fondue de formatge amb carn, on la carn està crua i te la vas fent conforme vas menjant. La gent jove sobretot sempre demana fondue i amanides. És curiós, que moltes vegades tinc el restaurant ple de dones. També fem postres casolans com el tiramisú.

Altra de les curiositats es la música que poseu, com es això?

Com es això de la decoració escocesa?

Un dels meus fills es molt fan del Celtic de Glasgow i hem anat recopilant coses típiques d’Escòcia. Com a curiós tenim Aquest quadre de la dinastia anglesa penjada cap per avall com Felip Cinquè, ja que els anglesos van oprimir als escocesos. L’Hivernacle senyores i senyors, si teniu ganes de un sopar diferent i de cuidar un poc la línia ja sabeu on teniu que anar. Gaudireu de molt bon ambient, una música agradable i sobretot de menjars sans i de la terreta. No oblideu que està situat dins de la plaça del centenari i que haureu de reservar taula i anar prompte per trobar lloc. Moltes gracies a Pepa per haver-nos dedicat part del seu temps i una salutació per a tu que ens estas llegint.

-Voràs al meu fill a banda de músic i mestre es dj de un pub d’ací d’Alcoi i li agrada molt la música, sempre està posant el que ell vol, jo pose Serrat i ell ve, meu lleva i posa el que vol. Així que tenim música de lo mes selecta i alternativa.

Article per: Woden On trobar l’hivernacle? A la plaça del Centenari d’Alcoi

10


A ÀTIC

La xarxa sense cables

M

OR F N I

Internet cada vegada està més a prop entre nosaltres, el augment del terreny que ha experimentat aquesta xarxa comunicativa ha estat francament espectacular. Qualsevol telèfon mòbil que ens comprem ara, te per art de màgia una potent connexió que ens permet navegar en la “autopista de la informació”, rebre el correu electrònic, tindre una potent agenda, vorer vídeos de tot tipus, fer o vorer fotos, jugar, sentir música o fer videoconferència (que encara és un poc car). La telefonia mòbil es nomes un petit camp, cada cop els components van disminuint de grandària, son mes compactes i versàtils. Alguna cosa amb la que molta gent sol desconèixer es que davant la demanda i abaratiment de costos cada cop es pot gaudir de internet per tota la ciutat, siguin universitats, col·legis, 11 biblioteques, etc.... El naixement

de la tecnologia de les xarxes comunicatives van començar amb fins merament funcionals, connectar l’impressora, una red bancària d’ordinadors, una aula informàtica. Sempre contant amb CABLES DE XARXA, ara en canvi ja fa temps utilitzem també una emissió per senyals de radio, el famós Wifi (wireless fidelity – el “sense cables de alta fidelitat” seria una aproximació a la definició original per equiparar-ne a l’alta fidelitat o HI-FI dels equips de música). Estem passant de poca i problemàtica potencia a nivells actuals del ADSL o fibra de cable, amb nivells de 100MB cap amunt (i segur que més en un futur “no tan llunyà”). A nivells professionals sol ser car, a nivells normals com els 3 o 6 MB la cosa es una mica cara en comparació amb altres països d´Europa, però poc a poc anem millorant, o això esperem. El Wifi es mes “lent” e “insegur” que el cable, es cert, però poc a poc son mes les avantatges que els problemes, continuadament anem tenint millores. Ara tota una casa pot tindre un equivalent a allò tan elitista que nomes veiem a la nostra feina, o pensàvem que era digne de la NASA o les pelis de James Bond. La tan de moda TDT (televisió digital terrestre) ara nomes es imatge sense interferències però podrem gaudir d’ací uns anys de internet a la T.V. (altra cosa son els “pixelacos” que et claven en plena imatge si la recepció no es bona, però això es un altre tema). A qui li agraden molt els ordinadors, apart del portàtil, te un BAREBONE o miniordinador connectat a la tele, i pot sentir musica del PC, o vorer series o pel·lícules com un vídeo de tota la vida en el que no tens que anar a canviar la cinta VHS , apart de reproductors de DVD que graven directament de la tele a un DVD o un disc dur intern, i tenen eixa antena Wifi amb la que poden accedir a internet o rebre tot


el que el ordinador gran de casa te compartit (fotos, pelis, musiqueta de la bona). Si teniu una videoconsola actual, amb el PC connectat per red es pot fer el mateix. Apart de que son unes màquines per a jugar, han pensat amb ports USB, o lectors de targetes de memòria de càmera.

El tema del FON no deixa de tindre les avantatges i problemes que es donen per la seua particular manera de funcionar que no està ben vista “legalment” ja que no es un proveïdor de internet el que ens dona el servici, si no una comunitat a la que es dona una quota per “manteniment”, però

En un futur, mentre passeges, et sonarà el mòbil, eixirà en pantalla la càmera del teu videoporter, serà el teu carter, li donaràs al botó per a obrir la porta del carrer, el carter deixarà totes les cartes, premeràs l’altre botó i les podràs veure en el teu mòbil (SMS) (en PDF escanejada). Estaria be, no ho penseu? Cara a grans distancies depenem cada cop mes de la COBERTURA de les companyies, en canvi a poca distancia sempre tindrem més opcions a banda del Wifi que va apareixent cada cop mes en les terminals. El Bluetooth (ja van per la revisió 2.0 E.D.R. (ràtio de dades millorat))es una alternativa comunicativa de baix cost que utilitza també radiofreqüències (amb una freqüència lliure d’interferències 2,4GHZ). Actualment els telèfons mòbils, impressores, cascos de música, o les videoconsoles actuals amb comandaments de control inlalàmbrics han acabat eliminant el cable a favor dels beneficis de esta tecnologia. La pega es que a dos habitacions, la comunicació es talla, en canvi el Wifi pots anar col·locant varietat de punts d’accés dins de la casa per rebre sempre be la senyal, encara que si no li fiques una contrasenya, el teu veí pot colar-se en la teua red, i això no mola. Un Internet per Wifi a nivell global acabarà fent-se realitat amb la idea de FON empresa que Martin Varsavsky utilitza amb la col·laboració de tot aquell que comparteix el internet amb els seus Routers (aparell que reparteix la connexió d’Internet amb els ordinadors) coneguts com La Fonera. Ací a Alcoi tenim uns quants. ^^

ja està ací el dilema. Deixant apart la idea del FON, Sony o Nintendo, companyies prou conegudes han anat aportant idees interessants, com punts d’accés Wifi gratuïts en aeroports o estacions del tren, però qui diu Nintendo DS o PSP diu ordinadors personals portàtils o mòbils... Avui dia és molt difícil agafar el Tren i no trobar-te algú amb el portàtil baix el braç. O qui sap, si tal com van les coses, el teu nou rellotge et dirà que tens un nou correu electrònic i el sucre una mica baix. Passeu-ho be, i recordeu, ja no podreu viure sense internet ;-P

Article per: Denymetanol Més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi // http://www.fon.com/es

12


La secció de

Intuye inicia una nova secció per a parlar sobre webs, blocs, xarxes socials i un poc de tot allò relacionat amb Internet... per cert, heu trobat feina ja o continua la situació difícil per culpa de la crisi?? Be, anem a tirar-vos una maneta parlant sobre algunes pàgines web on podreu buscar feina i que tot no siga anar al Servef a fer cua ;). Començarem parlant per el més conegut, el portal lider: Infojobs (infojobs. net). Aquesta empresa és actualment la que més ofertes te publicades a Espanya i, a més, moltes persones a dia d’avui estan treballant gràcies a ella. Es essencial aparèixer ací per a que una quantitat important de empreses us tinguen en compte. A mes a mes, fa uns mesos la mateixa empresa va crear Infolancer (infolancer.net), per a oferir serveis com a Freelance o treballador per conter propi. Serveis tant d’informàtica, de disseny o tècnics son habituals en aquesta web. Un altre món que està actualment molt de moda és de les xarxes socials on també existeixen llocs per a trobar contactes professionals com ara Xing (xing.com) o LinkedIn (linkedin.com) i en alguns casos també és útil Facebook (facebook.com). Des de ací podràs fer contactes i donar-te a conèixer un poc i si hi ha sort, trobar treball o muntar algun projecte

Article per: Juan Seguí Més informació: http://blog.intuye.com

13

conjuntament amb altres professionals. També comentar que existeix una altra pàgina per a trobar feina però un poc especial: Perros Viejos (perrosviejos.com). Aquesta pàgina te com a objectiu que qualsevol persona que ja tinga experiència laboral o que vulga millorar la seua situació puga fer-ho. Per altra banda, si sou uns afortunats i esteu treballant en aquest moment però vos costa arribar a finals de mes, potser no vos interessa massa lo de abans però... vos agradaria saber alguns consells per a poder estalviar més? Ací teniu algunes webs que vos ajudaran. Per tal d’estalviar en gasolina, en la compra al súper, en la factura de la llum i en moltes coses més vos recomanem tres blocs: Afindemes (afindemes.blogspot.com), DineroHogar (dinerohogar. com) i Ahorro Diario (ahorrodiario.com). Finalment, vos deixem en una aplicació web on podeu fer la vostra comptabilitat casolana i a mes a mes compartir en la comunitat consells de com estalviar, tant a nivell global com a nivell local, on podreu recomanar tendes on els preus son més baixos, gasolineres, etc. Aquesta web es Moneytrackin’ (moneytrackin.com)


S C O OJ

Recomanem plataformes: Little Big Planet Joc per a Playstation 3

E

VID

Aquest joc desenvolupat per Media Molecule, un estudi prou nou, ha aconseguit crear un joc innovador que ha batut rècords el passat any i que s’ha convertit en el videojoc estrela de la PlayStation 3. Podem definir Little Big Planet com un joc de plataformes aparentment clàssic però on posa l’èmfasi en potenciar la creativitat de l’usuari. La història és quasi inexistent, ja que la grandesa d’aquest joc no radica en el mode història si no en el mode online. Es per això, que els primers nivells de la història perllonguen el tutorial necessari per manejar el nostre personatge, a pesar de que els controls són molt senzills, al mateix temps que ens mostra una petita introducció que ens situa en un lloc on es concentren els somnis per a crear infinitat de petits mons. Jugar en aquest mode ens donarà idees de les creacions que podem anar fent a més que al llarg dels 8 capítols en els diferents modes


recollirem adhesius, objectes, materials i altres elements per al mode creació. Controlarem a un ninot de drap anomenat Sackboy/Sackgirl que podrem personalitzar de forma molt completa, per tal de crear el nostre personatge únic. Tenim la possibilitat de moure el personatge com si d’una titella es tractara i canviar les seues expressions facials mostrant felicitat, tristesa o empipament. Després dels tutorials ja podem anar a la nostra lluna per a crear nivells per a jugar. Podrem començar de cero, contar amb una plantilla ja establerta o copiar un nivell fet per Media Molecule o d’altre usuari (i modificar-lo com nosaltres vulguem). I es que els escenaris que nosaltres creem, a partir d’unes possibilitats il·limitades, les podrem enviar per Internet per a que tothom puga jugar amb les nostres creacions i valorar-les i a la inversa.

A més, els desenvolupadors del joc també han pensat en aquelles persones que no els agrade crear, ja que disposen de 60 nivells amb tot tipus de proves amb una gran varietat d’ambients amb la suma dels desenvolupats per els altres usuaris de la comunitat. Entre tots els aspectes positius que té el joc comentarem en contra que pateix algunes ralentitzacions sobretot al mode online així com els salts amb el nostre Sackboy/Sackgirl una mica imprecisos, que a mesura que juguem els controlarem millor. Aquest joc marcarà un abans i un després degut a tot el que ens presenta i la forma tan original que han tingut de fer-ho. Pensem que a més té un plus en el nostre interès degut a que ens estimula la creativitat, on la nostra imaginació és l’única que ens posarà els límits.

Article per: May Més informació: www.littlebigplanet.com/

16


S C O OJ

Recomanem Acció: Fallout 3 Joc per a Xbox 360, Playstation 3 i PC

I DE

V

Un dels jocs més esperats que ha sigut enllardonat amb el premi del millor joc de l’any 2008.

després de que el nostre pare escape del mateix, tindrem que anar a la seua recerca i eixir a Yermo Capital, un terreny extens i desolat on es desenvolupa tota la nostra historia al joc. Destí: Megatón. La primera sensació de limitació s’esvairà en aquest

Després de que Bethesda va anunciar la compra dels drets de la saga Fallout, molts seguidors van pensar en la possibilitat de que aquestos desenvolupadors obviaren el passat del mateix i el transformaren en un més de la sèrie de The Elder Scrolls. Es obvi que hi ha semblances entre ells però, ha personalitzat tots els detalls al màxim per a aconseguir reviure una franquícia que pareixia morta.

La nostra història Quan iniciem la nostra aventura tindrem que triar el nostre personatge, cosa que ens donarà una sensació de limitació, ja que sols podem modificar el seu rostre i

17

l’editor no ens dóna moltes possibilitats. Una volta triat, naixem en un refugi i

moment ja que Fallout a més de destacar per la seua ambientació post-apocalíptica, també ho fa perquè ens ofereix un món obert i extens on tenim llibertat per a fer el que vulguem. Al nostre pas trobarem edificis als que podrem accedir, llocs amagats, cases destruïdes i enemics. En algun moment del joc ens pot donar la sensació d’estar perdent el temps explorant els edificis, ja que, per dins ens semblaran iguals: ordinadors, taules, ampolles de Nukacola, etc, i a més les missions secundàries estan ben localitzades i per tant són escasses per al món tan gran que tenim front a nosaltres. Hi ha una certa varietat d’enemics que ens trobarem tals com negrers, mutants, mercenaris o animals variats, però destacarem entre aquestos últims l’anomenat sanguinari, un llop molt gran que camina a dues potes i que té dues garres que en més d’una ocasió ens posarà en una situació de vida o mort.


amb els supermutants per tal d’accedir al mateix. La clau de la petició de la nostra col·laboració es troba al Pit-Boy, i ens farà viure una missió en forma de simulació de combat de l’atac comunista d’Alaska i la seua alliberació al 2006.

Valoració Com a aspectes positius destaquem el doblatge de tots els personatges que apareixen al joc, les missions que no es repeteixen en cap moment, l’extensió del món i del ambient així com el mode V.A.T.S. Com aspectes negatius comentar que la història principal del joc ens pareix una mica curta i que l’exploració dels edificis en molts moments ens pareix repetitiva. Pensem que aquest és un joc imprescindible per a tot aquell al que li agrade l’acció i també per als que solen optar per jocs de rol, ja que els combina bastant be ambdós móns.

Més Fallout L’equip creador ha llançat ja al mercat la primera expansió de 3 per als seguidors del Fallout3 amb el nom “Operation Anchorage” disponible per a PC i xBox 360. Aquesta inclou 4 missions més situades en una de les batalles emblemàtiques del univers Fallout: l’alliberació d’Alaska. Un aire fresc sobre l’aridesa del Fallout 3 original, ja que trobarem paisatges gelats i nevats Ja dins de Yermo capital, rebrem una nova senyal de radio amb una petició d’auxili per part dels proscrits on ens citaran en un punt de reunió, on lliurarem una guerra

mort.

A pesar de ser un simulador, el realisme de tot allò que vegem es total, ja que si ens morim en aquest univers creat pels proscrits el nostre personatge sofrirà una parada cardíaca en la realitat que provocarà la nostra

El món on es situem no té molta relació amb el Fallout 3, ja que l’expansió s’apropa molt més a un joc d’acció clàssic, on hi ha un ritme molt més accelerat i les missions són més directes. Els objectius poden ser la destrucció d’unes instal·lacions o desactivar camps de polsades, i no hi ha quasi diàleg. El disseny dels nivells també és diferent i es composen per camins estrets i laberíntics, també trobarem noves armes i complements i, inclòs la forma de recarrega de salut i municions és diferent, no arreplegarem res dels enemics, si no que en determinades parts dels mapes trobarem dispensadors dels mateixos. No totes les missions que ens trobem en aquesta expansió seran iguals, ja que a la segona i la tercera tindrem acompanyants. Destacar la tercera en que serem ascendits per l’exèrcit nord-americà on podrem comandar un petit esquadró militar. A pesar de que el nostre control sobre l’equip es quasi fictici ja que tan sols podrem donar unes ordres sobre on han de situar-se, almenys podrem escollir que tropes volem dur a la batalla entre les que podem trobar unitats clàssiques d’infanteria, granaders, llançamíssils o franctiradors.

Article per: May Més informació: www.fallout.bethsoft.com

18


S C O OJ

Recomanem rol: Dragon Quest - la prometida celestial Joc per a Nintendo DS

E

VID

Després de l’èxit conegut als 90 d’aquesta saga, sobretot degut al Dragon Quest IV per fi ens arriba a la portàtil de Nintendo una nova entrega. Un joc que tots els seguidors del rol no poden perdre’s. Dibuixos d’Akira Toriyama (Dragon Ball), una història èpica i divertida, així com una bona banda sonora de Koichi Sugiyama. Mescla d’exploració i lluites dins d’un món medieval i fantàstic poblat d’humans i d’éssers extraordinaris. La història Tot comença amb el naixement d’un nadó en una cort mitjeval, el protagonista del joc, que perd a sa mare només nàixer. La seua vida canviarà en eixe mateix moment, ja que resulta que tot era un somni.

Apareixerem en un temps més modern, ell viatjant amb vaixell cap al poble on es va criar, però amb diferències notables al que ens havíem imaginat, la seua infància és una mica desastrosa. Una volta en terra, comença la nostra aventura, on viatjarem a través de regnes diversos. Es necessari explorar, dialogar, esbrinar quin serà el següent lloc al que tenim que anar, així com lliurar nombrosos combats. Tots els personatges dels que disposarem tenen algun element especial a més d’un transfons particular: uns busquen diversió, altres venjança, però tots acabaran seguint a l’heroi. La possibilitat de començar com un nen fins acabar com a pare de família és un reclam per als seguidors d’aquest tipus


de joc que a més, aporta profunditat a la història. Història que ens entretindrà més de 40 hores i més si tractem de completar l’aventura, si som capaços. Els combats tenen una perspectiva clàssica en primera persona, amb la imatge dels enemics que ens ataquen. Podrem utilitzar objectes, atacar a grups d’enemics de la mateixa classe, entre altres, però, l’estratègia real per a guanyar-los l’hem d’elaborar nosaltres. La intel·ligència dels monstres és bastant alta, característic en aquesta franquícia on el nivell sol ser elevat. A més de vegades ens resultarà una mica pesat tenir que enfrontar-nos a ells moltes vegades per tal d’aconseguir el nivell necessari per continuar amb la nostra aventura.

Pros i contres Per a nosaltres l’aspecte més positiu d’aquest títol és l’entramat de la història que no deixarà de sorprendre’ns i, com ens té acostumats, plena de tocs d’humor. A més, ressaltar com a molt positiu el treball desenvolupat de traducció que és simplement excel·lent. I com aspecte negatiu, i per a aquells que no estan acostumats a aquest tipus de títols, els nombrosos combats als que tenim que enfrontar-nos contínuament, sobretot per tal de poder continuar avançant en la història.

Aspectes més tècnics En aquesta entrega la jugabilitat del mateix ha quedat intacta, personatges en 2D que mantenen l’esperit que un dia els va donar el seu creador. El llapis tàctil no tindrà ús en aquest títol però la doble pantalla de la consola ens permetrà veure millor el món Dragon Quest, acompanyant a la aventura sense que ens adonem. Els gràfics i el so han millorat respecte l’anterior remake i els responsables com hem comentat al principi del article són Akira Toriyama que s’encarrega tant del disseny dels personatges com dels entorns i monstres, el so per a Koichi Sugiyama amb les melodies del títol original però recompostes per a aquest títol, i la planificació dels escenaris per part de Yuji Horii. Els personatges i els diversos escenaris on es situa als combats han sigut millorats respecte l’altre títol i els efectes d’encantaments i colps especials a tot color ens transmetran una millor sensació d’acabament tècnic, evitant que els seguidors d’aquest títol es desapassionen.

Article per: May Més informació: www.dragonquest.eu.com

20


HUMOR

mĂŠs absurd... impossible


si vols mĂŠs n-gendres... visita ngendros.com (de moment en castellĂ )


Numero 1 Abril  

El primer numero de la nostra revista

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you