Page 1

0

Medewerkers: Benjamin Hannah Messaliena Julie Mieke Karlijn Maggelien

Scoutsjaar 2012-2013 / Uitgave 3


1

Inhoud

2

Voorwoord Groepsleidster

3

Rijmen, rijmen, rijmen!

4

Wist je dat…

5

Vzw’tje

6

Belangrijk

7

Uniform

8

Kamp 2013

9

Programma Kapoenen

10

Programma Welpen

11

Programma Jogi’s

12

Programma Givers

13

Spelletjes

14

Moppenhoek

15

Kalender

1|Kompas


OHNEEEE? WE ZIJN AL OVER DE HELFT !!! Dit is jammer genoeg al het laatste echte kompas van het jaar, maar maak jullie geen zorgen, er komt nog een spetterend kampboekje aan in mei of juni! Het kampthema houden we nog even geheim, maar over de kampplaats wil ik al een tipje van de sluier lichten: (Vooral voor de snuggeren onder jullie die hun bomen kennen! En anders moet je maar eens verder bladeren!) We hebben in 2013 alweer veel beleefd op de scouts: givers die terug baby’s werden, zieke leiding op welpenweekend, veel groentjes op jong-giverweekend, een groepsspel, sneeuwballengevechten, spaghettidagen, 3 rare snuiters aan de deur (een rode, een gele en een zwarte) en waarschijnlijk vergeet ik nog vanalles! Nu wordt het dus tijd om voor de kapoentjes nog uit te kijken naar een fantastisch weekend, naar mooi weer, naar waterspelletjes en natuurlijk naar HET

KAMP! Als er nog vragen zijn kan je altijd bij

mij of andere leiding terecht. Scoutse groeten, Lavablauwe Plezierige Oropendola

2|Kompas


Beste luitjes Zoals onze favoriete Groepsleidster al zei, is er de voorbije 3 maanden heel veel gebeurd, waaronder 3 ledenweekends. Voor deze éénmalige rubriek hebben zowel leiding als leden hun uiterste best gedaan om elk weekend zo goed mogelijk weer te geven met zo weinig mogelijk woorden. And last but not least: WE DOEN HET AL RIJMEND !!!! Geniet ervan en check ook de foto’s, die hier en daar opduiken! Groetjes Bosbesblauwe Zwaan Welpenweekend De welpen vertrokken op weekend naar Sint-Truiden en ze maakten allerlei vreemde geluiden. Ze gingen namelijk met een teletijdmachine naar daar, je had het moeten zien, echt waar! Eenmaal aangekomen installeerden ze zich in hun kamer, maar het slapen gaan, ging wat moeizamer.

3|Kompas


De volgende nacht werden ze wakker in een heel andere tijd, maar ze waren er op voorbereid. Ze deden allemaal leuke spelletjes, toch waren er een paar rebelletjes. We hebben superlekker gegeten, niemand liet het afweten! Iedereen deed dus heel goed mee, het weekend was meer dan okĂŠ! Na het weekend waren we allen heel moe, want het was allemaal een heel gedoe.

Door de tijd reizen dat is wat we hebben gedaan, we zijn er helemaal tegenaan gegaan! En zo eindigden we in opperste feeststemming, PS: Groetjes van de limoengele nieuwsgierige steppelemming!

4|Kompas


Jong-giverweekend Jong-givers wisten niet wat ze van het vette weekend konden verwachten, maar op 8 februari waren Benjamin & ik klaar voor hun pijn te verzachten. Van PokĂŠmon tot de Smurfen, gingen wij als echte helden crowdsurfen Van Tweety tot de Fabeltjeskrant, want ons weekend was heeeeeeel

plezant.

Van Mega Mindy tot Oma Fonkel, in het Swingpaleis pijnigde we de grootste hersenkronkel. Van Amika tot Merel, Stef is zeker en vast (soms) een stoere kerel. Van Samson tot de hopeloze heks, toch zijn er nog een paar die moesten werken aan hun sixpacks‌ Nu kan je zeker al raden wat ons thema was? En nee, we waren niet (constant) kinderoppas. Wij hadden allemaal helden in ons midden, Iedereen ging ons zeker aanbidden.

5|Kompas


Samen hadden we dolle pret, Al waren er toch een paar die iets te gretig gebruik maakten van het avondtoilet! Samen zijn wij de tofste groep, Al zijn er toch sommige die kletsen verdienen op hun poep! ;) Groetjes want ik ben moe, van Zorgzame Kangoeroe

SCOUTS !!

Giverweekend Weekend in Peer, wat een weer! Paaseieren rapen en het potje niet willen verlaten.

6|Kompas


Met tutters in de mond, showde Tijl zijn kont. Groepsspelen tegen elkaar, de foto’s soms wel raar.

Chocomondjes en pampers vol met strontjes. Julie met haar bijzonder rijgedrag en die typische lach. Zwemmen met bandjes en klapperende tandjes. Toen werd het zondag, tijd om te gaan, na wat fruitpap met banaan.

Ondertekend, De baby-givers

7|Kompas


Benjamin en Mieke broer en zus zijn? Julie boeken leest? Baden Powell de Scouts opgericht heeft?

5 mensen van de leiding op kot zit in Karlijn geen

Leuven?

kleuter, maar

(Maggelien, Korneel, Samuel,

kleuterjuffrouw Messaliena en Benjamin) is? Alle leiding van heel Vlaanderen het laatste weekend van de grote vakantie altijd samen op weekend gaan, de Herfstontmoeting? Julie en Maggelien beste vriendinnen zijn? Die bloemkool op Benjamin zijn hoofd eigenlijk zijn haar is? Maggelien in slaap viel op de HUDO? IEEEUW Samuel twee gaten in zijn oren heeft? Scouts Donk dit jaar 30 jaar bestaat?

8|Kompas


Dag iedereen Ik moet me een beetje reppen want blijkbaar is de leiding aan het wachten op onze bijdrage van de nieuwe kompas! Dus dan kruip ik maar eens snel in mijn pen, of moet ik zeggen, ik klop eens goed op de toetsen van mijn toetsenbord? Kortom, hier ga ik dan met de vzwbijdrage voor dit nieuwe kompas. 3 Koningen Zaterdag 5 januari 2013, het is verzamelen geblazen voor onze koningen, want de jaarlijkse 3-koningen gaan weer op ronde. Iedereen is mooi op tijd en het ontbijt met heerlijke koffie ruikt heerlijk! Tussen een leuk interviewtje door, gemaakt door Lander, en waarvan het resultaat te beluisteren is op onze website, beginnen we ons snel te schminken en de nodige kleren aan te trekken. Het zingen zelf ging voortreffelijk, we haalden wederom meer op dan de vorige jaren en dit wil zeggen dat we bij de mensen nog steeds van harte welkom zijn. Rond een uur of 7 werd het tijd om terug te verzamelen aan de lokalen, waar lekkere hot-dog, door Lien en Lore gemaakt , onze koude maar leuke dag eindigde.

9|Kompas


Spaghettidagen Onze jaarlijkse spaghettidagen zijn ook ĂŠĂŠn van onze vaste activiteiten. In het weekend van 23 en 24 februari waren alle eters van harte welkom in de parochiezaal van Donk, daar kon er naar hartenlust spaghetti gesmuld worden of kon men genieten van een heerlijke kaasschotel met de nodige Spaghettidagen: nootjes en druiven. H et is altijd fijn om te horen dat iedereen steeds voldaan naar huis wederkeert. Maar we zijn vooral steeds fier op de mensen van de zaaldecoratie, Christel en Nathalie zorgen steeds voor een sfeervolle zaalversiering. Kortom, met Tot slot: een hele gezellige zaal, super lekker eten en talrijke leuke reacties, moeten Graag tot een volgende keer met meer en dat we we er zeker niet lang over nadenken ennieuws kunnenover we uhet nureilen al zeggen zeilen van onze vzw. volgend jaar in de maand februari weer paraat zullen staan met onze jaarlijkse spaghettidagen!! En wie weet, breiden we ons assortiment misschien wel uit? Voor vzw, Lainke Oh ja,de nog eens een dikke "dank u" voor de talrijke opkomst en aan alle helpers!

10 | K o m p a s


AANWEZIGHEID Het is voor de leiding aangenaam als we op voorhand weten met hoeveel leden we een activiteit gaan doen. Daarom vragen we om steeds te verwittigen via sms indien je niet kan komen. VERZEKERING Weet dat uw kind niet verzekerd is voor de activiteiten, het weekend en het kamp zolang er geen lidgeld is betaald. Pas wanneer wij geld ontvangen hebben en het doorgestort hebben naar het verbond, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Wacht hier zeker niet mee! Als bevestiging zullen er lidkaarten worden uitgedeeld. HOPPER De enige echte scoutswinkel waar je hemden, broeken, rokken, kentekens en kampmateriaal kan kopen. Ga er zeker eens langs of bezoek de site! Kapermolenstraat 24 – 3500 Hasselt www.hopper.be/winkel

11 | K o m p a s

KRAK? BOEM! Dit is de naam van het ledenboekje dat je 4 keer per jaar van Scouts en Gidsen Vlaanderen krijgt. Indien je tijdig bent ingeschreven. KOMPAS Zo heet het boekje dat je nu leest, met info over alle activiteiten. Je krijgt het om de 4 maanden op een zondagactiviteit. Vraag hiernaar als je het niet gekregen hebt. Het volgende Kompas verschijnt in de loop van mei bij jullie in de vorm van een KAMPBOEKJE !!!


WEBSITE We hebben met onze groep een eigen website, up-to-date gehouden door Alain Sermon, onze webmaster. Op de site staan alle programma’s, de laatste nieuwtjes, mededelingen en nog veel meer. Zeker iets om zo nu en dan eens te bekijken. www.scoutsdonk.be De komende weken zullen ALLE foto’s van het voorbije trimester gepost worden op de site, hou hem dus goed in de gaten!! VIERUURTJE Elke activiteit hebben leden de kans om tijdens een vrij kwartiertje even wat te eten of te drinken. Ze mogen zelf iets meebrengen of kunnen jetons kopen waarmee ze een koekje of drankje kunnen krijgen. (€0,50/jeton) Water is steeds gratis.

GROEPSNUMMER L1410G.

LEDENWEEKEND Enkel de Kapoentjes gaan nog op ledenweekend, maar normaal is dat boekje ondertussen wel al rondgebracht! Veel plezier Kapoentjes! KAMP Check out de hele pagina die gewijd is aan het kamp op de volgende pagina!!!

12 | K o m p a s


OPGELET Op kamp doen we, zoals velen van jullie al weten 2 keer per dag formatie. ’s Morgens worden jullie verwacht in pefect uniform aan jullie vlag te staan (o zie je de lijst) Ook Jonggivers dienen een hemd te hebben!! ’s Avonds moeten jullie enkel je sjaaltje aandoen, anders zou dat nogal beginnen stinken allemaal he! Paars-wit groepssjaaltje* VERPLICHT Paarse T-shirt* VERPLICHT Groene scoutsrok/broek^ VERPLICHT Beige scoutshemd^ VERPLICHT Bruine scoutspull^ VRIJBLIJVEND Kentekens voor op het hemd^ VRIJBLIJVEND

(€15) (€12) (vanaf jogi’s) (vanaf jogi’s)

*Bij ons aan de lokalen te verkrijgen na een activiteit. ^ Te koop in de Hopperwinkel. Meer info op de volgende pagina!

13 | K o m p a s


Het laatste deel van het scoutsjaar wordt bijna ingezet. Nog voldoende tijd voor enkele leuke activiteiten! Op zondag 26 mei zal hoogstwaarschijnlijk de laatste gewone activiteit in takverband plaats vinden, omdat de leiding in juni zeer moeilijke examens voor de boeg heeft. Het kan zijn dat jullie takleiding nog een extra activiteit gaat plannen, maar dat hoor je dan van henzelf! MAAAAAAAR niet getreurd! Veeg die tranen al maar weg en stop je zakdoek terug in je broek, WAAAAANT jullie allerallerliefste leiding komt zeer binnenkort (mei) langs om jullie uit te nodigen voor het KAMP! We brengen dan een kampboekje mee, waarin alle informatie over het kamp staat; de uren, de bagagelijst, de routebeschrijving‌ En natuurlijk het allerbelangrijkste van allemaal: het kampthema! Wees er nu maar al van overtuigd dat het legendarisch wordt! Hier wat info: Donderdag 18 juli: Start van ons 10-daags kamp. Maandag 22 juli: Bezoekdag voor iedereen die onze kuren van naderbij wil beleven en start van 5-daags kamp voor Kapoenen. Zaterdag 27 juli: Einde voor alle leden. Jong-givers en Givers gaan met hun fiets naar het kampterrein, dus maak die fietsen alvast in orde! De locatie:

14 | K o m p a s


Zondag 7 april Vandaag gaan we een echte fotozoektocht doen, dus maak je borst maar nat!

Zondag 21 april Verrassing, verrassing! Wordt helemaal verrast door deze activiteit!

Weekend 12-14 april KAPOENEN-weekend: We gaan op Safari! Vergeet zeker niet om je in te schrijven.

Zondag 5 mei Denk jij dat je je leiding aankan? Kom het bewijzen in de superspannenede EEN-TEGEN-ALLEN

Zondag 19 mei Op de kaart, op de kaart: Wij gaan op ontdekking met Dora de ontdekker Zondag 26 mei Deze laatste activiteit van het jaar sluiten we onvergetelijk af met een clash van Waterspelltjes!

Kan je niet komen of heb je een vraag? korneel@scoutsdonk.be of 0499 32 22 23 mieke@scoutsdonk.be of 0494 93 99 49

15 | K o m p a s


7 april: Tijd om jullie vuilste kleren aan te trekken voor lekker vettige spelen!

19 mei: Ben jij een echte scouter? Vandaag testen we jouw SKILLS voor op kamp!

21 april : Wat onze welpen het liefst doen? bosspel!!!!

5 mei:w Wie heeft het gedaan? waar is het gebeurd? met wat? jawel, we spelen cluedo!

16 | K o m p a s

26 mei: Hopelijk hebben jullie zin in een beetje actie met actieve spelen!

Indien het eens mooi weer is doen we waterspelen !!


Zondag 7 april

Zondag 26 mei

Opdat we op kamp niet vergiftigd worden, gaan we jullie kookskills al eens testen!

Dit jaar ging als een speer voorbij! Nog even onze memoires neerpennen: KOM MET DE FIETES

Zondag 19 mei Zondag 21 april SURPRISE SURPRISE Vandaag wordt echt zot, dus zet die feesthoed maar al op!

We spoelen de tijd 2 maanden vooruit: We zijn op KAMP!

Zondag 5 mei Kan je niet komen of zit je met een vraag? Laat het ons weten! benjamin@scoutsdonk.be of 0494 35 75 94 messaliena@scoutsdonk.be of 0478 72 89 34

17 | K o m p a s

Howly Mowly, al een heel jaar niet in het bos gezeten? Tijd voor het Spel der Bossen!!


Kan je niet komen of heb je nog vragen? karlijn@scoutsdonk.be of 0474 52 52 86 julie@scoutsdonk.be of 0494 36 32 64

18 | K o m p a s


Rebus

.. ........ ..... ......... .......... ... ...... Woordzoeker

19 | K o m p a s

..


Verbind de punten korneel@scoutsdonk.be mieke@scoutsdonk.be

of of

0499 32 22 23 0494 93 99 49

Sudoku

20 | K o m p a s


Twee onderbroeken die samen in de wasmand lagen maakten een praatje. Zegt de eerste tegen de tweede: "Zeg eens, ben jij op vakantie geweest misschien?" "Hoezo?" vraagt de tweede. "Wel, je ziet zo bruin..." antwoordt de eerste. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Jantje vraagt aan de meester: "Meester, waarom is de klas niet rond?" "Waarom zou de klas rond moeten zijn Jantje?" vraagt de meester. "Wel, dan zou ik nooit meer in de hoek kunnen staan, hé!" lacht Jantje HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Twee zwervers slenteren samen door het stadspark. Bij een bankje houden ze halt en gaan zitten. Eén van de twee haalt 20 eurocent uit zijn zakken en legt het naast hem op de bank.Nu en dan kijkt hij er even naar en daarna zit hij met een grote glimlach fier om zich heen te kijken. De ander merkt het vreemde gedrag op en vraagt: "Waarom doe je dat?" Hij antwoordt: "Ach, weet je, het is zo'n fijn gevoel te weten dat je wat geld op de bank hebt..." HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Een postzegel

Wat gaat de hele wereld rond maar blijft altijd in een hoekje ? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Ik heb gaten in mijn onder- en bovenkant, mijn linker- en rechterkant, en in het midden. Toch houd ik water vast. Wat ben ik ? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Een spons

Je leeftijd

Wat gaat er omhoog en nooit meer omlaag ? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 21 | K o m p a s


Maart 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31.

April

Mei

Juni

Leiding Gouw SCOUTS SCOUTS

Leidingsweekend

SCOUTS SCOUTS SCOUTS

SCOUTS SCOUTS

Paasvakantie

22 | K o m p a s

VAKANTIEEEEEE


Kan je niet komen of het ons meteen! korneel@scoutsdonk.be of 0499 32 22 23 mieke@scoutsdonk.be of 0494 93 99 49

Kan je niet komen of het ons meteen! korneel@scoutsdonk.be of 0499 32 22 23 mieke@scoutsdonk.be of 0494 93 99 49 23 | K o m p a s

Paaskompas 2013  

Paaskompas

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you