Page 1

ARCHI

tectura nÂş 1 desembre 2013

Esola d’Enginyeria de Terrassa


HISTÒRIA El 9 de maig de 1902 es va posar la primera pedra de l’edifici de l’actual seu de l’Escola al Carrer Colom número 1, que posteriorment fou inaugurat el 3 de juliol de 1904. L’Escola Industrial és un edifici d’estil modernista català obra de l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, d’indubtable valor històrico-arquitectònic i consubstancial a les millors imatges de la ciutat de Terrassa.

4


5


L’ESCOLA

L’Escola Industrial és una de les primeres obres de Lluís Muncunill, que es caracteritzen per la influència dels estils historicistes. És un edifici aïllat, amb planta baixa i dos pisos, estructurat en forma de U al voltant d’un pati interior. El vestíbul central, que dóna accés a les aules i a dependències com la biblioteca, està aguantat per columnes de ferro i mostra un bust d’Alfons Sala i Argemí, fundador de l’escola. La façana principal destaca per la capçalera esglaonada del cos central d’entrada i dels dos cossos laterals. Segons el projecte de Josep Domènech i Mansana, es van afegir dues naus perpendiculars als extrems de l’edifici primitiu, que estaven destinades a tallers. 6


7


8


ARQUITECTE Lluís Muncunill i Parellada (Sant Vicenç de Fals, Bages, 25 de febrer de 1868 – Terrassa, 25 d’abril de 1931) fou un arquitecte modernista català. Va desenvolupar la seva activitat principal a Terrassa, on és un referent en l’aplicació de l’estil modernista a l’arquitectura industrial. Entre el 1892 i el 1903 en va ser arquitecte municipal i fou el més prolífic que ha tingut la ciutat, on ha deixat edificis per a usos diversos i va definir noves tipologies d’edificis industrials. La varietat constructiva li va permetre configurar la imatge urbana de la Terrassa modernista, recorrent a la utilització de cobertes amb voltes de maó de pla, lligades amb tirants de ferro, suportades sobre pilars de ferro colat.

9


GAUDĂ? xocolates Des de 1973

www.gaudixocolates.cat


INTERIOR

12


13


14


15


16


17


Revista eet amb anuncis  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you