Parròquia del Sagrat Cor

Page 1

Alumnes 3rB INS AgustĂ­ Serra i Fontanet Curs 2012-13PARRÒQUIA DEL SAGRAT COR Aquest edifici religiós va ser construït en els anys 60. Aviat, en el 2014, es publicarà un llibre en el seu 50 aniversari. L’església està ubicada en uns terrenys que van ser cedits per la senyora de Can Ustrell (masia a tocar de Sant Julià) Està situada en Ca n’ Oriac, barri que rep el nom de la casa pairal que hi havia en aquesta zona.
Hi trobem la imatge de la Mare de Déu de la Fuensanta, verge arrelada a la regió de Múrcia.

Aquest és un barri que entre els anys 50 i 60 va rebre un gran nombre d’immigrants procedents de diferents llocs d’Espanya: de pobles de l’interior de Catalunya, d’Andalusia, d’Extremadura, però sobre tot de Múrcia.


La parròquia té una finalitat religiosa. Els seus dies grans són: -L’Aplec de la Mare de Déu de la Fuensanta (el segon diumenge de maig) -Rams -La Gran Pasqua Però actualment la parròquia també col labora amb el barri, ajudant els seus veïns, a la gent gran, a moltes famílies des de Cáritas i Creu Roja. Són temps difícils!. Aquesta solidaritat veïnal no és nova. Aquest barri i els seus veïns han lluitat des dels principis. En els anys 50, quan els immigrants arribaven a Sabadell, es trobaven i vivien amb moltes mancances, es feien les cases com podien, s’ajudaven entre tots: el fuster, el paleta... Tothom donava un cop de mà. Eren anys molt durs. Tots es necessitaven i tothom hi col laborava, tothom ajudava.


Agra誰ments a la Sra. Carme Ribes