Page 1

LA GALLOFA. CARNAVAL 2005

Núm. 69+1

TERCERA ESTACIÓ

l conveni de col·laboració entre l’Agrupació i un Gremi de Forjadors que vol restar en l’anonimat, ja ha donat els seus primers fruits. Tenim a disposició del Soci una maqueta de l’escut de la Casa (el drac d’en Mona) en ferro forjat i a escala, perquè tots pugueu opinar sobre la idoneïtat o no de fer-ne forjar un a mida dels que ja “onegen” al Carrer d’en Bosch. La proposta (que tirarà endavant perquè per collons, els nostres), pretén no ser menys que els de l’Entitat veïna, a part d’augmentar el plus de perillositat que cobrem els qui passem habitualment pel carreró.

s comunica als Socis i també als simpatitzants (és a dir, als qui no amollen ni un duro), que ja poden passar pel Palau a dipositar les rampoines que els sobresurtin dels seus armaris respectius (que no es malinterpreti el comunicat: parlem de roba). Tot s’hi val: calces, calçotets, franel·les, tergals, panes, velluts i peluts. Ens cal material per abillar els nous entremesos que enguany, per sorpresa, amb nocturnitat i amb absolut secretisme, s’estan assajant i que estrenarem, si Déu vol, el cinc d’agost a l’Era del Vinyet.

a Conferència Episcopal d’Expresidents de l’Agrupació s’ha constituït formalment com a Secció de l’Entitat. La seva funció és exercir de mosca collonera, borinot i/o gota malaia. La Junta es reserva el dret de contraatacar, passar-se els seus consells pel folre i, si es posessin farrucs, amenaçar-los d’ésser tancats durant una setmana a la Secretaria del Palau amb la finalitat de redactar un nou Protocol de Festa Major afí a la casa.

QUARTA BENAURANÇA

entre totes les ressuscitades, els galifardeus de la Junta d’aquesta Casa Gran (ubicada a pocs metres de la Gran Casa de Barrets, altrament dita “Ajuntament” pels qui encara combreguen amb rodes de carro), han decidit llençar al carrer un nou número de La Gallofa. Aquest rotatiu (derivatiu lèxic de la noble paraula rot), autèntic antecessor dels panflets infumables de l’Entitat (l’Espurna i el Fogall, de tanta irrellevància), preveu ultrapassar de llarg l’impacte social de “La Palla” (feu-vos-la i ja ens ho explicareu) i “La Xermada” (RIP?).

SEGON MANAMENT

PRIMER FLAIX

“De tard o de primer, Carnestoltes pel Febrer”


LA SETENA PARAULA

SISENA AMONESTACIÓ

DE DOLOR

nguany també estem d’Aniversari. Les Panderetes celebren 25 anys i ho faran recuperant les faldilles prisades i el faixí a l’estil Jofre. També estrenen instrument: els panderos antics van ésser esbotzats durant la processó en honor a Santa Tecla, perquè les balladores, en un atac de rebel·lia contra la cap de colla, els usaren per organitzar una sorollosa cassolada de protesta. El motiu: volien un ball mixt aparellant-se amb els pastorets. O el que és el mateix, el seu pal arran dels panderos. Cridaven: “que ens donin bastó! I que ho rematin amb basetges”.

CINQUÈ MISTERI

l ball de gitanes ha encarregat un nou escut de talla per a coronar el pal. El que van estrenar el passat aniversari ha patit destrosses irreparables en ser llançat al cap d’un tècnic de Cultura. El gitano agressor, que portava un pet considerable, no va afinar la punteria i tot plegat (pal, cintes i escut) va anar a parar al Cementiri dels Gats. L’incident va tenir lloc durant l’últim Dansaplaça.

Entitat vol mostrar el seu agraïment als sitgetans (tots), per haver-se mostrat tan receptius als actes organitzats per passar un Nadal com cal. Adverteix, però, que el pròxim any han d’atonyinar, sense miraments ni mariconades, els “lloros” del quinto. No s’hi val a deixar guixes a la taula i a guardar-se’n a la butxaca per posar-les a l’olla. Per als qui les arrambaren amb aquesta última finalitat, renteules bé que eren plegades de terra.

ÚLTIM FLUIX INFORMATIU

ls responsables de l’Entitat no es fan responsables de les marranades que els seus socis puguin fer pels racons de la Casa durant la disbauxa del Carnaval. Això sí, recomana que abans de deixar el “picadero” per als següents desesperats, s’enduguin un sac de merda cap als contàiners de la Torreta. Tranquils, n’hi haurà per a tothom.

BON CARNAVAL! I QUE LA QUARESMA, AMB TOTS ELS SEUS BACALLANS, ENS AGAFI CONFESSATS!

LA GALLOFA nº69+1 any 2005  

Revista satírica publicada per Carnaval, de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you