128 pages of Ladydust Interviews accompanied by their translations + a few press releases

Page 1
NEWS

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΤΕΧΝΕΣ

LIFE

ΓΕΥΣΗ

ΠΟΛΗ

FOTORAMA

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

POP TV

ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ladydust, πως ήταν να βάζεις μουσική πριν από τους Orbital; Βρέθηκε στο ίδιο stage με τους Orbital στο φεστιβάλ Timeshift και απαντά στις

Γιώργος Βουδικλάρης

ερωτήσεις της Popaganda για τις περιπέτειές της στον Planet Ladydust.

04.08.2017

ριν από λίγες μέρες η Μαρίνα Τσιγονάκη, aka Ladydust, έπαιξε σε ένα

Π

από τα κορυφαία φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Ευρώπης, το Timeshift στο Βουκουρέστι, στο ίδιο stage με τους Orbital, και μαζί με ονόματα όπως οι Leftfield, οι Death

In Vegas, οι Faithless, ο David Guetta.


Η Popaganda άδραξε την αφορμή να ρωτήσει τη Μαρίνα για την NEWS

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΤΕΧΝΕΣ

LIFE

ΓΕΥΣΗ

πρόσφατη εμπειρία της, και τις περιπέτειες της στον Planet

ΠΟΛΗ

FOTORAMA

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

POP TV

Ladydust, όπως ονομάζεται η ραδιοφωνική της εκπομπή.

Παραμένει αυτονόητη η πρώτη ερώτηση: Τι δουλειά έχεις εσύ σε αυτή τη χώρα; Προφανώς και καμιά, από πολλές κιόλας απόψεις, αν και νιώθω πλέον, μετά από τα τόσα χρόνια των περιοδειών μου, βαθιά συνδεδεμένη με τις τόσες δεκάδες μπάντες και καλλιτέχνες, αλλά φυσικά και με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, dj’s κλπ, της ελληνικής εναλλακτικής (με την ευρύτερη έννοια) σκηνής με τους οποίους είχα και εξακολουθώ να έχω την χαρά να γνωρίζομαι και να συνεργάζομαι σε κάθε γωνιά της.

Μόλις έχεις επιστρέψει από ένα μεγάλο φεστιβάλ όπου έπαιξες με σπουδαία ονόματα. Μετάφερέ μας την εμπειρία σου – λίγοι έχουν βιώσει κάτι τέτοιο από μέσα για να μας το αφηγηθούν. To Τimeshift, στο οποίο είχα την τιμή να εμφανιστώ ανάμεσα σε ονόματα όπως οι D avid Guetta, Markus Shultz, Bloc Party, Leftfield, Mogwai, Faithless,

White Lies, Death in Vegas και μάλιστα να μοιραστώ στις 21 Ιουλίου τα ίδια decks με τους Οrbital στο Kristal Stage του, ήταν όντως ανεπανάληπτη εμπειρία. Το δε φεστιβάλ, σε υψηλά διεθνή πρότυπα. Τι να πρωτοπώ. Ας αναφέρω απλά πως από τις πιο υπέροχες στιγμές της ζωής μου ήταν όταν, συναντώντας στο gate του αεροδρομίου τον

Paul από τους Orbital, του συστήθηκα, και όταν του είπα πως παίζουμε μαζί, απάντησε: “Ladydust’! Oh yes, I know!” Μετά από εκείνη τη στιγμή, απλά πετούσα κυριολεκτικά από άποψη ψυχολογίας όλες τις υπόλοιπες μέρες, κι όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Συνηθίζεται για κάποιους σε αυτή τη μαγική χώρα η αναγνώριση να έρχεται από το εξωτερικό. Αντιθέτως, τα πρόσωπα που εδώ απολαμβάνουν δημοσιότητας και προσοχής είναι μιας άλλης κατηγορίας… Πώς το έχεις βιώσει εσύ αυτό; Τα γούστα ενός ανθρώπου είναι σε μεγάλο βαθμό η γονιδιακή πληροφορία και οι καταβολές του. Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν προφανώς τελεσίδικα καταστροφικά στο συντριπτικά μεγάλο ποσοστό του εδώ πληθυσμού, εξ´ ου και το αντίστοιχο ύφος των και καλά «δημοσίων προσώπων» με τα οποία δύναται τελικώς να σχετιστεί και να θαυμάσει ο μέσος όρος.


NEWS

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΤΕΧΝΕΣ

LIFE

ΓΕΥΣΗ

ΠΟΛΗ

FOTORAMA

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

POP TV

«Αν είχα δημιουργήσει μια περσόνα θα μπορούσα να διατρέχω όντως τον κίνδυνο του να υπάρξει σύγχυση των ορίων. Όταν όμως αυτή η περσόνα προέρχεται ενδεχομένως κι αυτή, όπως και οι μουσικές, από μια παράλληλη διάσταση της ίδιας της ζωής σου, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος». (φωτ. Ανδρέας Σιμόπουλος)

Στα σετ σου, αλλά και στις εκπομπές σου στο ραδιόφωνο, έχουν ακουστεί κομμάτια άγνωστα, από είδη που λίγοι γνωρίζουν. ΟΚ, όλα υπάρχουν στο διαδίκτυο,αλλά το θέμα είναι οι επιλογές. Πώς διαλέγεις λοιπόν; Καταρχάς δεν υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο. Κατά δεύτερον, όταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής σου έχεις μπει σε μια διαδικασία όπου οι στίχοι και η μουσική είναι ένα πράγμα με τα βιώματά σου, τότε κάπως έτσι γίνεται και η επιλογή: βιωματικά. Δύσκολο να το εξηγήσω παραπάνω. Να θυμίσω απλά πως η Ladydust είναι πρωτίστως ένα βιβλίο, το οποίο μάλιστα είναι στηριγμένο σε αληθινές ιστορίες.

Μιλώντας λοιπόν για τη Ladydust. Ομολογώ πως λατρεύω το όνομα: από τη μια έχει τη λάμψη της καταγωγής του από τον Bowie, κι από την άλλη μία συνείδηση της φθοράς σχεδόν σαιξπηρική. Πώς το επέλεξες; Δεν το επέλεξα. Έχει να κάνει με τη σαιξπηρική συνείδηση της φθοράς που σωστά διέβλεψες, και θεωρώ πως με επέλεξε αυτό. Αυτό συνέβη το 2003, μετά από την τελευταία περιοδεία του ίδιου του Bowie, όπου είχα την ατυχία να παρίσταται ως opening act ο πρώην μου, και την τύχη να χωρίσω μαζί του κατά τη διάρκειά της. Μαζί μου ήταν η κολλητή μου φίλη Ελίνα και ο Νιγηριανός τότε φίλος της ονόματι Ziggy, με τον οποίο είχε κι εκείνη την τύχη να χωρίσει συγχρόνως με μένα, κατά τη διάρκεια της ίδιας περιοδείας, στον ίδιο μάλιστα σταθμό, αυτόν του Λονδίνου.


NEWS

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΤΕΧΝΕΣ

LIFE

ΓΕΥΣΗ

ΠΟΛΗ

FOTORAMA

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

POP TV

Ο Μπάροουζ σε 20 σημεία

Και πώς κατέληξες σε αυτό; H Ladydust στην αρχή που γύρισα στην Ελλάδα ήταν Ladystardust σ’ ένα προφίλ myspace που δημιουργήθηκε σ’ ένα internet καφέ για τυχαίους λόγους, κατόπιν προτροπής ενός φίλου που ήθελε να με βάλει στους top friends του -εγώ τότε δεν είχα καν υπολογιστή και δεν διαχειριζόμουν φυσικά ούτε το τι συνέβαινε σ’ αυτό το προφίλ. Απλά στο ‘about me’ section είχα γράψει, θυμάμαι, πολλές μπάντες που ήταν μάλλον άγνωστες για τότε, και είχα βάλει 5-6 φωτογραφίες μου. Είχα δηλώσει δε το email του αδελφού μου – εγώ δεν είχα καν ηλεκτρονική διεύθυνση. Το μονό που είχα εκείνη την περίοδο ήταν η νωπή ανάμνηση από το ‘reality tour ’ και φυσικά ό,τι είχα ζήσει εκεί , στην προσωπική μου μάλιστα ζωή. Έβαλα λοιπόν url το ‘Ladystardust23’ ως tribute σε αυτά που είχαμε ζήσει εγώ και η Ελίνα, κι έμενε απλά η λέξη dust για να συμπληρωθεί ο τίτλος. Όποτε έβαλα ως user name το ‘Ladydust’.

Μετά από κάποιους μήνες ο αδελφός μου μού είπε πως είχαν μαζευτεί κάτι χιλιάδες μηνύματα στο inbox και ως comments. Ο λόγος ήταν κυρίως ότι οι μπάντες που είχα γράψει, ήταν ως επί το πλείστον άγνωστες, και προφανώς όταν χτυπούσαν απ’ όλο τον κόσμο το όνομά τους στο Google, έβγαινε πρώτο το προφίλ της Ladydust.

«Όλα τα πράγματα νομίζω πως ό,τι καλό σου δίνουν, το ίδιο και σου αφαιρούν.» (φωτ. Ανδρέας Σιμόπουλος )


Πού σε οδήγησε αυτό; Η ιντερνετική δημοτικότητα που NEWS

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

ΤΕΧΝΕΣ

LIFE

ΓΕΥΣΗ

δημιουργήθηκε ήταν κάτι που εγώ μετά διαχειρίστηκα. και τα

ΠΟΛΗ

FOTORAMA

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

POP TV

υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Όμως είμαι ευγνώμων, γιατί αυτό μου έδωσε την αυτοδυναμία του να διαπραγματεύομαι καλυτέρα το όνομά μου ως brand name πλέον, και να είμαι ανεξάρτητη κάνοντας περιοδείες, και όχι ούσα resident σε ένα μαγαζί. Τώρα αν αυτή η δημοτικότητα, ήταν αποτέλεσμα της ιστορίας που μόλις σας περιέγραψα, ή του ίδιου του κεραυνού του Ziggy, αυτό θα το αποφασίσετε μόνοι σας όταν θα διαβάσετε το βιβλίο.

Το να έχει κανείς μια περσόνα, άβαταρ, όπως και να το πούμε, εμπεριέχει ένα κίνδυνο: αυτόν της σύγχυσης των ορίων. Πόσο διακριτές είναι για σένα η Μαρίνα και η Ladydust; Αν «είχα δημιουργήσει μια περσόνα» θα μπορούσα να διατρέχω όντως τον κίνδυνο του να υπάρξει σύγχυση των ορίων. Όταν όμως αυτή η περσόνα προέρχεται ενδεχομένως κι αυτή, όπως και οι μουσικές, από μια παράλληλη διάσταση της ίδιας της ζωής σου, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Απλά οι γνώσεις μας στην κβαντική φυσική, και μάλιστα σε εκλαϊκευμένο στάδιο, είναι περιορισμένες για να μιλήσουμε καλυτέρα και πιο εμπεριστατωμένα γι’ αυτά τα πράγματα, με αποτέλεσμα να μας γίνονται τέτοιες ερωτήσεις σε συνεντεύξεις.

Εκτός από εξαιρετική dj με διεθνή αναγνώριση, συμβαίνει να είσαι επίσης μια αληθινά όμορφη γυναίκα. Αυτό στη χώρα που ζούμε σου έχει ανοίξει ή κλείσει δρόμους; Σου έχει δημιουργήσει ή λύσει προβλήματα; Νιώθεις πως βοήθησε στην αναγνώρισή σου ή την παρεμπόδισε; Όλα τα πράγματα νομίζω πως ό,τι καλό σου δίνουν, το ίδιο και σου αφαιρούν. Όμως αν έχεις ισορροπία μέσα σου, τότε τουλάχιστον κρατάς κατά τη διάρκεια της πορείας σου μαζί σου αυτούς που πρέπει, κι όχι όσους είναι προκατειλημμένοι θετικά ή αρνητικά για τέτοιου είδους λόγους. Απλά σε εντελώς φαλλοκρατικές και οπισθοδρομικές κοινωνίες σαν την ελληνική, αυτή η πορεία καταλήγει να είναι δεκαπλάσια σε χρονική διάρκεια απ’ ότι σε άλλες κοινωνίες, πιο εξελιγμένες, μέχρι να φτάσεις να κρατήσεις ακόμη κι αυτούς που πρέπει. Πάντως, σ’ ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμέντο.

FOLLOW POPAGANDA ON FACEBOOK

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ARTS/MUSIC/INTERVIEW

‘Ladydust how was it to spread your music before the Orbital’?

A few days ago, Marina Tsigonaki aka Ladydust, played in one of the top festivals of electronic music in Europe: Timeshift festival in Bucharest, at the same stage with the Orbital & along other names like Leftfield, Death in Vegas, Faithless & David Guetta. Popaganda seized the opportunity to ask Marina about her recent experience & about her adventures on ‘Planet Ladydust’, as her radio show is named.

-The first question remains self sufficient: What are you doing in this country? - (laughing) Well, none by many aspects, though I feel now on after all those years of touring, deeply connected with the dozens of bands, artists, but also radio producers & dj’s of the greek alternative (with the broader meaning) scene that I’ve had and still have the joy to meet and collaborate with. -You’ve just returned from a festival where you played with great names. Tell us about your experience, a few people have lived such things. -Well, Timeshift festival where I had the honour to appear among names as David Guetta, Markus Shultz, Bloc Party, Leftfield, Mogwai, Faithless, White Lies, Death in Vegas and share the decks on the 21st of July with the Orbital at its Kristal Stage, was an incredible experience. The festival was also organized in high standards. What to say first. Let me just mention that one of the most wonderful moments was when, meeting at the gate of the airport Paul from the Orbital I introduced myself & he was like ‘oh Ladydust’. Yes we play together. From that moment my psychology took a huge boost and everything went great during the next days.

-It’s common for some people in this magic country that recognition comes from abroad. On the contrary, people who enjoy publicity here, are of a different category. How have you lived all that? -Well, someone’s taste, is at a big percentage his genes & his experience. The years of Τurkish domination seemd to be totally destructive for the biggest percentage of people in Greece, therefore comes the identity of the local ‘public personas’ that the crowd can potentially relate with & finally admire. -At your sets but also at your radio broadcasts, there are tracks that are being played and are pretty much unknown. Ok, everything is at the web, but what matters are the choices. So, how do you make those choices? -First of all, not everything is on the web. Secondly when at the biggest part of your life you are in a process where the lyrics & the music are ‘one’ with what you live, then the choice happens this way: according to what you live. It’s difficult for me to explain more. Let me just remind that Ladydust is first of all a book, based on absolutely true stories.


-So, speaking of Ladydust. I admit that I love the name. From one aspect it has the glory of its origins from David Bowie, & from the other, it has the conscience of a decay, almost shaekspearian. How did you choose this? - I did not choose it. It has to do indeed with the shaekspearian conscience of decay that you correctly mentioned before and it chose me. That, happened on 2003, after the last tour of D.Bowie . Along with me, there was my good friend Ellie, & her boyfriend ,Ziggy!

-And how did u end up in this? Well, Ladydust was in the beginning: ‘Ladystardust’ in a myspace profile that was created in an internet café for random reasons, after a friend insisted to put me among his top friends. At that time, I didn’t even have a computer & couldn’t possibly know what was going on in this profile of mine. I remember that in the ‘about me’ section I had mentioned a lot of bands which were pretty much unknown back then, & I had put 5 or 6 photos of mine. I had also put the e mail address of my brother, I didn’t even have back then an e mail. All I had from this period was the dry memory of the reality tour. So I put the ‘Ladystardust23’ as a tribute, and the word ‘Dust’ was what remained of the title. So, I ended up putting as a username the ‘Ladydust’ one. After some months, my brother told me that I had some thousands of messages in the inbox as comments. The reason was that the bands I had mentioned there were unknown, and whoever around the world would hit their name afterwards on google, the profile of Ladydust came out first at the results. -Where did this lead you? The internet publicity which was created, was smth I personally later on administered, and the rest is part of history. And I’m grateful cause this, gave me the ability to negotiate my brandame with a certain independence and to start touring. Now if this publicity was the result of the story I just described or the result of the thunder of Ziggy, this you will find out by yourselves when you will read the book.

-Having a persona, an avatar includes one danger: this one to confuse the limits between those two. Ηοw can you distinct Marina from Ladydust? -If I had created a ‘persona’, I would maybe be in a certain danger of confusing the limits. When though, this ‘persona’ comes, as the music itself from a parallel dimension of your own life, there’s no such danger. Unfortunately our knowledge in quantum physics is too limited to speak better on all that stuff, and that results in replying in such questions in interviews. -Besides being an exceptional dj with international appeal, you are a really beautiful woman. Has this fact opened up roads in this country? Has it solved or created more problems? Do you feel that it has contributed to your recognition or has put obstacles in it? -I believe that each coin has two aspects. If you’re balanced enough though, at least you keep throughout your process those that you have to, and not those that are positively or negatively prejudiced for such reasons. However in unprogressive societies , this process ends up being 10 times more until you finish by keeping those that you have to keep. Thank you also a lot, for the compliment.


 ΣΙΝΕΜΑ | ΘΕΑΤΡΟ |

Θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι ενημερώσεις για ό,τι συμβαίνει από το| ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ lifo.gr; ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΒΙΒΛΙΟ | ΜΟΥΣΙΚΗ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | ΙΔΕΕΣ

Bare et par dager igjen. Prøv Premium gratis i tre måneder.

ΟΧΙ

 | MEDIA

ΝΑΙ

Månedlig abonnementspris gjelder etter dette. Vilkår og betingelser gjelder. Gjelder ikke for brukere som allerede har prøvd Premium.

FÅ TRE MÅNEDER GRATIS

HOME > ΘΕΜΑΤΑ > Culture > Μουσική

Μουσική

Ο πρώτος δίσκος που αγάπησε η Ladydust Η dj γράφει στο LIFO.gr για τον δίσκο που παραμένει στο top5 της καρδιάς της κάθε χρονιά ΑΠΟ ΤΗ LADYDUST, 5.9.2017 | 10:39

Θα υπέθετε κάποιος ότι και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey...

 


Mansun-

Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη; Επικοινωνήστε μαζί μας »

Θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι ενημερώσεις για AttackΣΙΝΕΜΑ Of The Grey Lantern ό,τι συμβαίνει από το| ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ lifo.gr; | ΘΕΑΤΡΟ | ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | ΒΙΒΛΙΟ | ΜΟΥΣΙΚΗ | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ | ΙΔΕΕΣ

 | MEDIA

Πολλοί, πολλοί δίσκοι μέσα στην ψυχή μου, κι ομολογουμένως το να ξεχωρίσω έναν αποκλειστικά, έχει να κάνειμε το πλαίσιο του

ΟΧΙ

ΝΑΙ

συγκεκριμένου άρθρου και με πολύ ειδικά κριτήρια, που μάλιστα έχουν να κάνουν και με προσωπικά μου βιώματα. Κάνοντας το λοιπόν, έστω και με περισσή δυσκολία, θα αναφερθώ στο «The attack of the grey lantern» των Βρετανών Mansun, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1997, από την εταιρεία Parlophone. Όταν μάλιστα το είδωλο σου, (και δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον ένα και μοναδικό John Peel από το ιστορικό BBC radio1), είναι αυτός χάρη στον οποίο το αναφερόμενο album απέκτησε περισσότερη δημοσιότητα, τα πράγματα βγάζουν και περισσότερη λογική σχετικά με τη σύντομη ιστορία που i

πρόκειται να αφηγηθώ. Καταρχάς, ας πω πως κατά τον Paul Draper, frontman της μπάντας, το «The attack of the grey lantern» αποτελεί κατά το ήμισυ θεματικό album, το οποίο μάλιστα αναφέρεται σε έναν super ήρωα, τον επονομαζόμενο ‘Grey Lantern’, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά από ανήθικους κατοίκους σ’ ενα φανταστικό αγγλικό χωριό. Θα υπέθετε κάποιος, (και δικαίως μάλιστα), ότι στην περίπτωση της Ladydust, και μόνο η θεματολογία με super ήρωες, θα ήταν αρκετή για να το έχω ξεχωρίσει και να γράφω γι’ αυτό τώρα.Όχι όμως. Ο πραγματικός λόγος, είναι ότι πρόκειται για το πρώτο στην ουσία album που έπαιξα ως disc jokey. Λέγοντας «έτυχε» αναφέρομαι σ’ ένα μεσημέρι αρκετά παλιά, και ανακαλώ τον εαυτό μου να στέκεται μπροστά σε μια τεράστια δισκοθήκη, στο μέρος όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ Απόψεις/ Κουκούλες, προφυλακτικά και πατημασιές στα σεντόνια ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ | 8 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ

Κόσμος/ Έλληνες και μαύροι στην Αμερική: Μια προβληματική σχέση αναζητά επειγόντως νέες προοπτικές ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ | 6 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ

ήταν resident ένας φίλος, κάνοντας πρόβα σ’ ένα εικονικό σετ μου,

Αλμανάκ/ Η ασπρόμαυρη Αμερική της Ντοροθέα Λαντζ

δοκιμάζοντας την κονσόλα και τα decks για πρώτη φορά.«Διάλεξε

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ | 23 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ

ένα δίσκο», θυμάμαι να μου λέει ο φίλος μου. Έτσι και έκανα, επιλέγοντας στην τύχη αυτόν και η στιγμή εκείνη παραμενει απο τότε, ανεξίτηλη στη μνήμη. Ήταν όμως, ούτος ή άλλος από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Πρωτιές στα charts, ενώ η Guardian ή το melody maker το συγκατέλεγαν ήδη στα πιο σημαντικά album της χρονιάς. Για μένα είναι σίγουρα στο top 5 της καρδιάς μου για όλες τις χρονιές.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ 30 ΗΜΕΡΩΝ »


MUSIC

The first record Ladydust loved. Τhe dj writes at lifo.gr for the record that remains at the top5 of her heart very year. Mansun –The attack of the grey lantern

Many records in my heart & frankly to choose just one, has to do with this special article & very specific criteria that have to do with things I’ve personally lived. So, doing this, even with much difficulty, I will refer to the ‘attack of the grey lantern’ of british Μansun which was released on February of 1997 from Parlophone records.

Also, when the person that you admire (not referring to anyone else but to the legendary John Peel from historical BBC1), is the one thanks to whom this album gained more publicity, things make more sense coming to the story that I’m going to narrate. Let me just say that according to Paul Drapper, frontman of the band, this record is conceptual consisting at its 50% of a story referring to a super hero named ‘Grey Lantern’ that confronts a series of immoral villagers at a fictional English village. Someone would be justified to conclude that in Ladydust’s case, just a topic involving super heroes would be more than enough so that this would hold a special place in her heart. But no. The real reason has to do with the fact that it’s the first album I ever played as a dj. Ι remember an old noon, with an old friend of mine and with me standing in front of many records rehearsing an iconic future dj set. ‘Pick up one’, said this friend of mine and so I did, choosing in luck this record. Eversince, this moment holds a special place in my memory. And the ‘attack’ was anyway, one of my favourites. ‘Guardian’ and the ‘melody maker’ had it among the most important albums of this year. For me, it’s in my top 5 of my heart for every year. (Ladydust’s next appearance is at Tiki-Athens, this Thursday the 7th of September. More for her future events, at: http://www.ladydust.com/dust%E2%98%85sets/)


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνεντεύξεις

Ladydust - Ένα κορίτσι που ζει σε άλλον πλανήτη! Ηθοποιός, μοντέλο, dj, ντραμίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός. Δηλώνει πως δεν αγαπά τα «μπουζούκια ανθρώπους», ενώ απαντά σε δέκα ερωτήσεις...

• ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλμπέρτο Σόρντι

24/03/2017

Πρόσωπα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

H Αρχαία Ολυμπία επαναλειτουργεί με αυστηρά μέτρα προστασίας Ελλάδα

Μάνος Χατζιδάκις: «Ένας εξεγερμένος πολίτης, ένας ανυπόταχτος καλλιτέχνης, ένας …

Μανώλης Νταλούκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ladydust, Μαρίνα Τσιγονάκη

Την Ladydust (Μαρίνα Τσιγονάκη) δύσκολα μπορείς να την ορίσεις. Ισχυρίζεται πως πήρε το προσωνύμιό της, κατά το ήμισυ, από τον Ziggy Stardust, το

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

κάποτε alter ego του David Bowie. Αλλά, ο

Θέμα

Ο «Μπαχ» παίζει στο πιάνο Μάνο Χατζιδάκι (1990) Ρακοσυλλεκτικά

Πειραιώς - Alpha βάζουν «στοπ» στην


Έφυγε ο Μάνος Χατζιδάκις (1994) Γεννήθηκε η Ειρήνη Τουμπάκη Γεννήθηκε ο Δώρος Δημοσθένους Γεννήθηκε ο Ντέμης Ρούσσος (1946)

Ziggy εξέπεσε, λόγω της διάθεσης να γίνει

πληρωμή των δεδουλευμένων της Ελευθεροτυπίας

Star. Έτσι, η Lady έκοψε το Star και κράτησε μόνο το Dust και έγινε η Κυρία

Ελλάδα

της Σκόνης. Το τι ακριβώς σημαίνει αυτό,

«Προφητεία» από τον Δημήτρη Μεσημέρη και τον Παντελή Θαλασσινό

είναι άγνωστο. Πολλές φορές προσπάθησα να την καταλάβω, αλλά ήταν αδύνατον.

Νέες Κυκλοφορίες

Αέρινο πλάσμα και ευμετάβλητο: Ηθοποιός, μοντέλο, dj, ντραμίστρια και ραδιοφωνική παραγωγός, με καταδρομικές παρουσίες, στην οθόνη, σε φεστιβάλ, κλαμπ και μπαράκια.

• ΔΗΜΟΦΙΛΗ Νότης Μαυρουδής: Η Αλεξίου δείχνει τον δρόμο σε πολλούς

Τελευταία, εκπέμπει την δική της εκπομπή (κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10-12 μ.μ), από τον

Δηλώσεις

νεοσύστατο σταθμό NOSTOS 100,6 fm. Φοίβος για Χαρούλα: «Ηχείο και αντηχείο μιας ολόκληρης εποχής»

Planet Ladydust by NOSTOS 100,6 ATH… by Nostos100.6 Athens

00:00

Δηλώσεις

-2:02:01

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται στο σπίτι σου Μουσικά Νέα

Η Ladydust μας έστειλε και φωτογραφία

Σαν σήμερα - 10 Ιουνίου

της όπου φορά λαγουδίσια αυτιά και

Κόσμος

απαντά σε δέκα ερωτήσεις:

Οι προσφορές των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου (13 & 14/6/2020)

Πρώτα θέλω να μου πεις για την εκπομπή που κάνεις στο NOSTOS 100,6 - τι είδους τραγούδια σου αρέσει να παίζεις και τι δεν

Media

θα έπαιζες ούτε με σφαίρες; Ο πλανήτης ladydust δεν είναι εκπομπή,

Ακρίτα για Άγριες Μέλισσες: «Βάλτε ρε παιδιά ένα τραπεζομάντηλο στο σπίτι των 3 …

είναι η προέκταση της ψυχής μου, όπου δεν παίζω τραγούδια, αλλά περιγράφω συναισθήματα δανειζόμενη τα μουσικά ρεύματα της ροκ εν ρολ ιστορίας, αλλά και πολλά πρόσφατα (όπου το ροκ είναι κυρίως φιλοσοφία και όχι μόνο, ή, απαραίτητα κώδικας). Άλλοτε είναι αγάπη, άλλοτε πόνος, άλλοτε κραυγή, άλλοτε φόβος. Όλα αυτά δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο κυριότερο σκοπό, παρά μιας ουσιαστικής τελετουργίας, έτσι ώστε να μπορώ να περιηγούμαι, και εγώ και άλλοι, μεταξύ των διαστάσεων, όσο και να ακούγεται περίεργο αυτό σε πολλά αυτιά. Η εκπομπή σου έχει τίτλο PLANET LADYDUST. Αν αυτός είναι και ο πλανήτης

Showbiz


που ζεις ή θα ήθελες να ζεις, μπορείς να μου τον περιγράψεις; Ο πλανήτης της ladydust είναι θεωρητικά ένας πλανήτης ευδαιμονίας και κάθαρσης. Τα εκεί όντα απλά γουστάρουν δίχως να χρειάζονται να είναι ούτε θύτες ούτε θύματα. Η δε υπόσταση τους δεν εξυπηρετεί κάποιον καρμικό σκοπό στο να δίνουν η να παίρνουν μαθήματα όπως συμβαίνει σε όλα τα γήινα όντα. Αυτοί είναι σαν να έχουν τελειώσει το «σχολείο» και βρίσκονται σε ένα after party. Δεν ζω εκεί ως Μαρίνα. Ως Ladydust με βάση το βιβλίο μου, ζει εκεί το alter ego μου... Το οποίο δεν είναι όμως μόνο δικό μου, είναι μια ιδέα που μπορεί να στοιχειώσει πολλούς, με την καλή έννοια Σε εκπομπή σου άκουσα που είπες ότι η ιστορία είναι ένα συμφωνημένο παραμύθι τι εννοείς; Αυτό ακριβώς που είπα: ότι η ιστορία που καταγράφεται είναι σε ένα βαθμό ελλιπής, αν όχι συμφωνημένη πολλές φορές. Η εδώ φάση μας ως άνθρωποι είναι της Βαβέλ ακόμα και όταν τη ζούμε, πόσο μάλλον παραπληροφορημένη μετά. Σου αρέσουν τα παραμύθια με happy end ή με εφιαλτικό τέλος; Φυσικά με happy ending. Για τους καλούς όμως. Ποιος είναι ο ροκ τραγουδιστής (είτε καλλιτέχνης), που θαυμάζεις περισσότερο; Αν μπορούσες να βρεθείς μαζί του, έστω και σε ένα όνειρο, τι θα τον ρωτούσες και πώς θα ήθελες να περάσετε την βραδιά; Κανένας. Δεν μ´ ενδιαφέρει η προσωπική γνωριμία με κάποιον παρά μόνο η καλλιτεχνική του υπόσταση. Ούτε θεωρώ πως αυτή με κεντρίζει για να επεδίωκα να γνωριστώ. Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο; Τι θα σε έκανε απόλυτα ευτυχισμένη; Να μη βιώνω τον πόνο, ούτε τον δικό μου, ούτε να αντιλαμβάνομαι και των άλλων.


Σε ποια εποχή θα ήθελες να ζεις και τι θα ήσουν εκεί, τότε; Σε καμιά, γιατί σε όλες, όλοι βασικά ερχόμαστε για τα μαθήματα. Ίσως σε μια άλλου τύπου διάσταση που δεν ισχύουν αυτά. Παρατήρησα πως στην εκπομπή σου δεν παίζεις τραγούδια με ελληνικό στίχο. Γιατί; Α, θα μπορούσα κάλλιστα κάποια, απλά το συγκεκριμένο ραδιόφωνο έχει ένα χαρακτήρα σε πιο αγγλόφωνο στυλ και τον σέβομαι διότι με φιλοξενεί. Μου είπαν ότι αντιπαθείς τα λεγόμενα μπουζουξίδικα. Είναι αλήθεια; Και αν ναι, γιατί; Δεν βρίσκεις τίποτε καλό, σε αυτά τα «πολιτιστικά κέντρα»; Δεν αντιπαθώ τα μπουζουξίδικά αντιπαθώ τα μπουζούκια - ανθρώπους. Τώρα το να πάω εκεί, σίγουρα δεν θα μου έλεγε κάτι γιατί δεν είμαι της φάσης. Επίσης υπάρχει και μια φιλοσοφία πολλές φορές πίσω από όλα τα πράγματα και έτσι υπάρχει και εκεί, πίσω από αυτά. Είθισται κάποιοι από αυτούς που ασπάζονται αυτόν το μουσικό κώδικα, να την «φέρουν» αυτή τη φιλοσοφία και με τον κακό της τρόπο (όχι όλοι). Αυτό ναι, είναι αντιπαθητικό. Έχει και μια καλή εκδοχή σίγουρα το λαϊκό στοιχείο, όμως μιλώντας για εμένα σίγουρα δεν είναι το «χάι» μου αυτά. Μου είναι αδιάφορα. Έχω ενίοτε αναγνωρίσει πάντως ροκ στοιχεία και φιλοσοφία στα κατά τη γνώμη μου «γνήσια λαϊκά». Όμως και πάλι δεν με αφορούν. Πες μου ένα κλαμπ ή μπαρ ή συναυλιακό χώρο που κάποτε πήγαινες συχνά και τώρα δεν υπάρχει και σου λείπει. Τι θυμάσαι περισσότερο από αυτόν τον χώρο; Θα έλεγα το Ρόδιον γιατί ο συγκεκριμένος χώρος δεν ήταν καν συναυλιακός αλλά καθαρτήριο ψυχών, αλλά όχι, θα πω τη «Μύγα» του Βαγγέλη Βέκιου, που ούτε αυτός υπάρχει, και για προσωπικούς λόγους.


Ogdoo

Ladydust cannot be ‘defined’ easily. She claims to have taken half from Ziggy stardust, David bowie’s alter ego. But Ziggy ‘fell’ because of his will to become a star. Therefore lady cut the ‘star’, kept just the ‘dust’ and became ladydust. The exact meaning of it, is unknown. I personally tried to understand her enough times, but it was impossible. Creature of the wind and very much flexible to changes. An actress, a model, a dj, a drummer with cruiser appearances on screen, in festivals, clubs and bars. Lately she hosts her own radio broadcast (every Tuesday & Thursday at the fm frequency of the new radio station “nostos 100,6” . Ladydust sent us a photo of hers where she wears rabbit ears and answers in 10 questions.. - first of all, I would like you to tell me a few things about your radio broadcast: ' planet Ladydust ' . What kind of tracks do you play there and what you wouldn't even consider playing? - well, planet Ladydust is not a broadcast, it's the natural continue of my soul, and I don't really play tracks there, I describe feelings by borrowing the music currencies of rock n roll history but also a lot contemporary stuff. Let me define here that I use the terms ' rock n" roll' mostly as a philosophy and not necessarily as a code. Sometimes it's all about love, sometimes it's about pain, others about cry or fear. All of that do not serve any other main cause, rather than this one of an essential ceremony which helps me travel, along other people in between dimensions, though this might sound weird to a lot of ears.. - your broadcast is entitled: 'planet ladydust'. If this is the planet where you live, could you describe it to me? - on a theory level, planet Ladydust is a planet of infinite happiness and catharsis. No villains or victims there. Also their existence, does not serve any karma cause, of giving or taking lessons like it happens with humans. They have finished 'school' and are at an 'after party'. I do not live there as Marina. It's the place of residence of my alter ego, Ladydust . Ladydust is not just my alter ego though. It's an idea that can haunt a lot of people. I mean that in a good way .

-in one of your broadcast I heard you saying that history is a well agreeded tale.


What do you mean? - what I exactly said. That's enough times history said he has huge gaps if not fake out of agreements that have been done on a backstage level. our phase here is more of a Babylon phase, even when we live it as humans. Imagine how much more there is this ‘misinformation’ going on, afterwards. -do you like fairy tales with a happy ending or the opposite? -of course I prefer those with a happy one. For the good ones though. -who is the rock singer (or artist) that you admire most? If you could find yourself together with him, even in a dream what would you ask him and how would you like the night to be spent? -no one. I'm not interested in personal meetings, just in their artistic vision. Neither do I think that this artistic vision works as an attraction for me to get to want to achieve a meeting in person. -what is your biggest dream? What is it that would make you absolutely happy? -not to feel pain, anyone’s pain, mine or the others. -in which historical season would you like to live and what would you like to be there? -in none, because in each and every one, we all basically come for the lessons. But I would like to ‘live’ in some other dimension where all that do not exist. - I noticed that in your broadcast you do not play songs with greek lyrics. Why is that? - well, I could possibly play some, but this radio station where I find myself now has a different style and I respect it as it hosts planet ladydust. - I've been told that you dislike greek folk venues.if so, why? You don’t find nothing of a value in those places? - I do not dislike those venues, I dislike people who carry in their lives the philosophy of those venues. As for going there, it wouldn't serve any reason for me, because I do not ‘fit’. There is a certain philosophy many times behind most things and so there is one there too. And there are some people among those who express themselves through this music code that carry this philosophy in its bad


version. Thank god, not everybody. Folk element has a good version too for sure, but speaking for myself it all that, is not even close to my ‘high’. On the contrary, it is indifferent stuff. I should mention though at this point that I have occasionally discovered rock elements & rock philosophy in the authentic folk stuff. Still, not my kind. -tell me a club, bar or venue that you used to go a lot in the past, and now you miss because it does not exist. What do you mostly remember from this place? -I would say rodon as this venue wasn’t even a concert place but a place meant for the catharsis of souls, but no, I will just say for personal reasons ‘the fly’ of vangelis vekios that does not live among us, either.


GREYCITYBLUES 

LADYDUST: ΈΝΑΣ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΌΣ ΧΑΜΑΙΛΈΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΠΗΔΆ ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΒΔΟΜΗ ΤΈΧΝΗ ΣΤΟ ΜΌΝΤΕΛΙΝΓΚ, ΈΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΠΑΡΆΛΛΗΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΤΟ ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΝΣΌΛΑ. May 5, 2011 | giannis

ΤΗΣ ΕΥΦΡΟΣΎΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΎΔΗ

ΠΟΡΤΡΈΤΟ: ANDONIS MAMILLOS Η μουσική ήταν το πάθος της Ladydust από πολύ μικρή ηλικία. Η κατά κόσμον Μαρίνα Τσιγονάκη έχει εμφανιστεί ως dj σε πολλές πόλεις της Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ήταν η support DJ του Tricky και έκανε τη μουσική παραγωγή για τα shows της Δάφνης Βαλέντε. Ως ραδιοφωνική παραγωγός παρουσιάζει μια πολυεθνική playlist με όλες τις μορφές της ροκ μουσικής, στην εκπομπή «Planet Ladydust». Ως μοντέλο έχει εμφανιστεί σε editorial γνωστών περιοδικών μόδας, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες για μεγάλα brands. Τα τελευταία δε χρόνια σε παράλληλη δράση εργάζεται και ως ηθοποιός. Πιο συγκεκριμένα, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίριαλ του ANT1, “Το κλειδί του παραδείσου” και στις ταινίες “Ladykiller, “Wild West” & :’Σαιτα’ η οποία προκρίθηκε στις τελικές διαγωνιζόμενες στο LA lm festival, ενώ συμμετείχε Followστην REPORT THIS AD


μεγάλου μήκους κινηματογραφική, ολλανδική, παραγωγή με τίτλο: “Portable life”, (σκηνοθεσία: Fleur Boonman), με πρωταγωνιστή το Rurtger Hauers (Blade Runner). Στο θέατρο, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγγέα» που φιλοξενήθηκε στη σκηνή του «Μεταξουργείου», ενώ μετά εμφανίστηκε στο ρόλο της Σαλώμης, στο θεατρικό «Ταξίδι στην Άβυσσο» (θέατρο «Radio City» Θεσσαλονίκης). Επίσης έχει πρωταγωνιστήσει στο video–clip του Αχιλλέα Γκατσόπουλου (www.hypnagogia.com), το οποίο προβάλλονταν συνεχώς στο ευρωπαικό κι αμερικανικό MTV, και το οποίο συμμετείχε ως silent movie σε διεθνή φεστιβάλς. Αυτή την περίοδο η LadyDust δανείζει τη φωνή της στην παπαγαλίνα Jewel, στην μεταγλωττισμένη εκδοχή της τρισδιάστατης ταινίας κινουμένων σχεδίων “Rio” (η νέα δημιουργία από τα Blue Sky Studios και τους δημιουργούς της σειράς ταινιών “Ice Age”). ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ:

1. Το όνομα Ladydust παραπέμπει στο Lady Stardust του David Bowie, υπάρχει όντως κάποια σχέση ή είναι συμπτωματικό; Ναι, η αλήθεια είναι ότι εκεί παραπέμπει, κι από εκεί προήλθε, -για την ακρίβεια το όλο ‘concept’ γύρω από το κομμάτι της Ladystardust, και το σχετικό ‘story’, είχε γεννηθεί στο μυαλό μου, όταν πληροφορήθηκα το 2003 ότι κάποιο ..καρμικά ‘εγγύ’ μου πρόσωπο, θα άνοιγε τη διεθνή περιοδεία του, το ‘Reality Tour’. Πριν ακόμη κι από αυτό το γεγονός, το ακριβώς προηγούμενο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια διακοπών στη Σίφνο, όλα έδειχναν να οδηγούν σε αυτή την ..κατεύθυνση-ακόμα και η ‘κολλητή’ μου με την οποία είχαμε σίγουρα ‘παράλληλες ζωές’, είχε μόλις γνωρίσει τον ερώτα της ζωής της, που τύχαινε να τον φωνάζουν ‘Ziggy’-χε χε :). Είχαν προηγηθεί και αλλά πολλά, που θα χρειαζόμουν σελίδες και σελίδες συνέντευξης για να περιγράψω, και πολλοί από εσάς μπορεί και να νομίσετε πως παίρνω ληγμένα LSD!(γέλια). Νομίζω πως τα αρχικά ‘γενέθλια’ της ιστορίας αυτής στο μυαλό μου, ήταν την 26η Νοέμβρη του 2003, τη νύχτα που βρέθηκα στη μέση ενός κατάμεστου, (πάνω από 150.000 άνθρωποι) σταδίου, στο Wembley arena συγκεκριμένα, στο Λονδίνο, και μεταξύ άλλων ‘δρώμενων, παρακολούθησα και εκείνο το live του Βοwie. Έκτοτε, με τα χρόνια είχα ήδη υιοθετήσει σαν καλλιτεχνικό ψευδώνυμο το ‘Ladystardust’, και μετά το ‘άλλαξα’ σε Ladydust, (στην αρχή τυχαία, -lol το url μου στο myspace, το είχα βάλει: ‘Ladystar23’, οπότε σαν username μου έβαλα το Ladydust !! (το είχα διασπάσει στα δυο βλέπετε). Μετά όμως συνειδητοποίησα πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο, κι ότι η Ladydust ήταν ανέκαθεν για τους δικούς της λόγους μια ηρωίδα που είχε ανάγκη να υπάρξει, στο ‘πάνθεον’ της ..ας πούμε ‘συνείδησης’). Πλέον, μπορεί να είναι το επίσημο ‘trademark’ μου, αλλά μη νομίζετε -η Μαρίνα εκτελεί κανονικά ‘χρέη’ management στη φιγούρα της Ladydust!(ξανά γέλια). Πάλι καλά που θεωρώ πως έχει αρκετά πράγματα να ‘δώσει’ τριγύρω, όποτε νομίζω πως αξίζει τον κόπο, χαχα.. Πάντως τα επίσημα ‘γενέθλια της’, ήταν μόλις πρόσφατα, την 11η Απριλίου 2011, όταν για πρώτη φορά κι εγώ η ίδια, συνειδητοποίησα ξεκάθαρα σε μια απλούστατη φράση τι ακριβώς ενσαρκώνει. Και ναι, όσοι δεν το φαντάζεστε από τώρα, θα το μάθετε ξεκάθαρα στην πορεία. 2. Πότε και γιατί ξεκίνησες το DJing; Όποιος δώσει ‘βάση’ στην προηγούμενη απάντηση, μπορεί πανεύκολα να καταλάβει η ακόμα καλύτερα να ‘αισθανθεί’, πώς και γιατί άρχισε το dj’ing (που στην ουσία-καιFollow το έχω REPORT THIS AD


πάμπολλες φόρες αναφέρει και σε άλλες συνεντεύξεις, ουδέποτε υπήρξε ‘dj’ing’). Μάλλον, κάτι σαν ‘ritual’ για μένα την ίδια. Ελπίζω, και για τους άλλους. 3. Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Νομίζω ήταν το ‘web of sound’των Seeds. Άλλα για μένα δεν έχει σημασία ο ‘πρώτος δίσκος’, που αγόρασα, όσο το γεγονός ότι θεωρώ πως η ιστορία και πορεία της ζωής μου, είναι σ’ ένα βαθμό, (όχι μοιρολατρικά), ήδη καταγεγραμμένη στο ‘εξώφυλλο’ μιας 60’s συλλογής από κομμάτια των Stones της ‘Decca Records’, μέρος πατρικής κληρονομιάς κιόλας. Κάπου μεταξύ του ‘Jumping Jack Flash και του ‘She’s a Rainbow’, γεννιέται κι η Ladydust. Η οποία βρίσκεται στ 2001 να ‘ξαναπετάει’ συμβολικά ένα ‘τηλέφωνο’ στα μούτρα ενός σύγχρονου.. ’Warhol’, ακριβώς όπως είχε κάνει ο Morrison πριν 30 χρόνια, ξαναπετυχαίνει τον (ίδιο κιόλας!) Bowie και διάφορους ‘πρωταγωνιστές’ της τότε περιόδου, και κατά κάποιο τρόπο, ‘αναπαράγει’ τους rock n’roll μύθους, και στην κανονική της ζωή, αλλά και αναμεταδίδοντας τους μέσα από την αφήγηση στα dj sets και στη ραδιοφωνική της εκπομπή (τώρα πια, είναι κι εμπλουτισμένοι σε τεράστιο βαθμό -και με τα μουσικά στοιχειά της σύγχρονης περιόδου, -είναι άλλωστε μια ‘μοντέρνα’ ηρωιδα του σύγχρονου καιρού, εξ ου και ονομάζει τα sets της: ‘The Art Of Modern Rock’..). 4. Παίζεις συχνά σε clubs και bars της επαρχίας. Πώς βλέπεις το κοινό εκεί; Το ‘κοινό’ σε πόλεις εκτός Αθηνών είναι εξαιρετικό, θεωρώ δε, πως ‘εκτιμάει’ σ’ ένα βαθμό, πιο πολύ τη μουσική, κατά καιρούς μάλιστα, το έχω βρει και πολύ πιο ‘ενημερωμένο’. Αυτό είναι κάτι που λειτουργεί ως ‘αντανακλαστικός καθρέφτης’ σ’ αυτόν που βρίσκεται πίσω από τα dexx, και το αποτέλεσμα για μένα προσωπικά, ήταν να αποζητώ περισσότερο να ‘βρίσκομαι’ σ’ αυτήν την κατάσταση ‘φυγής’ από το να είμαι ‘εγκλωβισμένη’ σε ένα μέρος. Άλλωστε η ‘αέναη’ αναζήτηση καινούριων δρόμων , πόλεων και φίλων, ήταν και είναι σημαντικό ‘μέρος’ της κατά ένα τρόπο ’ψυχεδέλειας’ που κουβαλώ στο κεφάλι και άρρηκτα συνδεδεμένη και με τη ‘μουσική μου αφήγηση’ – όποτε βασικά, ούτε και τελειώνει καθόλου στα γεωγραφικά σύνορα της χώρας. Έχουν προηγηθεί αρκετοί διεθνείς ‘προορισμοί’ για τα dj sets, και όσο είμαι καλά και γεμάτη όρεξη, έπονται και άλλοι, και άλλοι.. 5. Από την εμπειρία σου, ποια κομμάτια δεν υπάρχει περίπτωση να μη ξεσηκώσουν το κοινό στα live dj sets σου; Κοίταξε, μέχρι στιγμής, πραγματικά δεν έχει ουδέποτε υπάρξει djset όχι ίδιο, ούτε καν παρόμοιο μεταξύ των δικό μου, όποτε μάλλον δεν μπορώ να απαντήσω στην παρούσα ερώτηση. Το μονό σίγουρο, είναι πως σε ένα 95% βαθμό, δεν ακούγονται στα sets ‘γνωστά κομμάτια’, όποτε και δεν υπάρχει η ‘γνώριμη εμπορική βαρετή συνταγή που ‘βρίθει’ τριγύρω. Συγχωρέστε με αν ακούγομαι κάπως ‘σκληρή’, αλλά έλεος, -δεν υπάρχει δα και καμιά ‘θανατική ποινή’, για όποιον πάρει μια πρωτοβουλία να ‘εκφραστεί’ πιο ‘αυθόρμητα’ κι ελεύθερα στην προσωπική του αφήγηση στα dexx, παρά μονό ο ‘φόβος’ ότι αυτή μπορεί να ‘αιφνιδιάσει’ ή να μην ‘αρέσει’.. Και αυτό, δεν θα έπρεπε να ‘νοιάζει’, πιστεύω. 6. Έχεις κάνει πολλές περιοδείες ως DJ σε όλη την Ελλάδα. Ποια περιστατικά σου έχουν μείνει περισσότερο στην μνήμη; Follow REPORT THIS AD


Τώρα τα περιστατικά που μου έχουν μείνει στη μνήμη από περιοδείες σε όλες αυτές τις πόλεις, είναι πραγματικά αναρίθμητα.. Τι να πρωτοθυμηθώ ..είναι όλα μέσα μου σε ένα ‘σύννεφο παραζάλης’, σαν να μην τα έκανα εγώ, αλλά κάποιος άλλος αντί για μένα. Αυτό που μου έχει μείνει σαν γενικότερη ‘αίσθηση’ στη μνήμη, είναι τα αμέσως επόμενα -μετά τα set, -πρωινά, στα πανέμορφα ξενοδοχεία που μου ‘είχανε κλείσει’ οι εκάστοτε διοργανωτές, η μετέπειτα ‘τσάρκα’ στην πόλη για καφέ, και τα ‘ευχαριστώ’ από τα πρόσωπα που ξαναέβλεπα τριγύρω από το προηγούμενο βράδυ, και μου ‘έκλειναν το μάτι’ χαμογελώντας συνωμοτικά γι’ αυτό που είχαμε μαζί ‘ζήσει’.. Ο δρόμος του γυρισμού, με έβρισκε πολύ πιο ‘γεμάτη’, ναι. 7. Η υποκριτική ήταν κάτι που σε ενδιέφερε πάντα ή, προέκυψε στην πορεία; Η υποκριτική μάλλον μ’ ενδιέφερε πάντα καθότι αμέσως μετά το σχολείο, είχα δώσει εξετάσεις για το ‘Εθνικό Θέατρο’. Όταν αποφάσισα να ξανασχοληθώ, εκεί γύρω στο 2006, η απόφαση μου αυτή, ήρθε σαν φυσική συνέπεια του ήδη ‘κινηματογράφου’ και ‘σεναρίου’ της τότε ζωής μου. Το ένα έφερε το άλλο, με τον γνωστό ‘κάπως σαν προδιαγεγραμμένο’ -γνώριμο τρόπο που προανέφερα, έκανα αρκετά σεμινάρια της επιλογής μου όμως, και βρέθηκα σε πολύ λίγο κιόλας χρόνο να ‘κινούμαι’ και να δουλεύω σ’ έναν κατά τ’ άλλα ‘δύσκολο’ κατά κοινή ομολογία χώρο. Εγώ όμως από την αρχή, ένιωσα εντελώς ‘φυσικά ενταγμένη’ και ‘αποδεκτή’. Έκανα αμέσως, (σπουδάζοντας παράλληλα), τηλεόραση, θέατρο, και τον τελευταίο χρόνο: σινεμά, και είχα την τύχη να συνεργαστώ από τα πρώτα μου βήματα, με ‘καταξιωμένους’ κι εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Όλα αυτά, είχαν σαν ‘highlight’ απογείωσης, την τωρινή φάση, που με βρίσκει να έχω δώσει τη φωνή μου, στον πρωταγωνιστικό ρολό της ‘Jewel’, στην καινούρια σειρά κινουμένων σχεδίων της Fox, το ‘Rio’, που βρίσκεται ήδη σε όλους σχεδόν τους κινηματόγραφους της χωράς, και πρόκειται για μια εξαιρετικά ‘τιμητική’ δουλειά, καθότι φυσικά πρόκειται για την Fox, και καθότι στην Αμερική, το cast που απαρτίζει την συγκεκριμένη ταινία αποτελείται από τον Jamie Fox μέχρι την οικοδέσποινα των Oscar, Anne Hathaway που κάνει επίσης τη Jewel. 8. Αν έπρεπε να διαλέξεις μεταξύ των πραγμάτων που κάνεις, modeling, υποκριτική, DJing, τι θα επέλεγες ή πώς θα τα ταξινομούσες με σειρά προτεραιότητας και σημαντικότητας για σένα; Αυτή, είναι άλλη μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω, διότι το καθένα από αυτά έχει μια ξεχωριστή θέση στο ‘πάζλ’ της εικόνας της ζωής μου, και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκάστου περιόδου όπου κάποια από αυτές τις δραστηριότητες με απορρόφησε περισσότερο. Κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί για μένα να υπάρχει ένα συνολικό ‘rating’, η σειρά προτεραιότητας, παρά μονό διαφορετικές ‘εκφάνσεις’ κι ‘εκφράσεις’ της Ladydust, μέσα από διαφορετικά ‘πλαίσια’ και ‘κώδικες’, ακόμη και σε χώρους φαινομενικά πιο ‘επιφανειακούς’ σαν αυτό που ίσως θεωρείται το modeling. Αυτό που έχει σημασία είναι πως κάνει κάποιος κάτι, όχι τι είναι αυτό που κάνει, -επιμένω σιούτο, άσε που ακόμα κι αν μερικές φόρες κι εγώ η ίδια αμφιβάλλω, για όλα αυτά κι αναρωτιέμαι, έρχονται ‘απτά παραδείγματα απομυθοποίησης και αποκαθήλωσης’ κάθε κιόλας λεπτό των συναναστροφών και της ‘γενικότερης επαφής ‘ μου με τον καθένα ‘χώρο’ και δικαιώνουν αυτή μου την πεποίθηση. 9. Αν πατάγαμε play στο CD player σου αυτή τη στιγμή, τι θα ακούγαμε; Follow REPORT THIS AD


Θα ακούγαμε τον ‘Πλανήτη 52’, το playlist της 52ης ραδιοφωνικής μου εκπομπής, η οποία πλέον προ-ηχογραφείται και εκπέμπει σε αρκετά fm ραδιόφωνα σε όλη τη χωρά, ενώ πολύ σύντομα

θα

γίνεται

και

στα

αγγλικά,

και

θα

εκπέμπει

από

το

‘http://www.ladydust.com/site/music/radio-broadcasts’ (του επίσημου web site μου δηλαδή), κι από έναν server που θα έχει δυνατότητα για ταυτόχρονη ακρόαση για μερικές χιλιάδες κόσμο, κάτι το οποίο βρίσκω ήδη συναρπαστικό!(μάλιστα τον 52 πλανήτη υποσχέθηκα να τον κάνω ‘δώρο’ ως ‘guest’, και στον ‘bleep radio’). 10. Το internet σκοτώνει τη μουσική ή μήπως όχι; Τη μουσική δεν την σκοτώνουν αλλά την βλάπτουν (όπως και όλα τα πράγματα) -τα ‘κακά κίνητρα’, και το πως την χειρίζονται, ακόμα κι αυτοί οι ίδιοι που την παράγουν. Η μουσική δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε καν των ίδιων των καλλιτεχνών που ως ‘οχήματα’ την ‘φέρουν’ στον κόσμο. Είναι η ιδία η ‘δόνηση’ του κόσμου –αποδεικνύεται και μαθηματικά, και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ‘σκοτωθεί’ από κανέναν, διότι διαθέτει όντος της, τη ‘μαγεία’ από όλα τα ‘μη ορατά’, πλην όμως παντοδύναμα στοιχεία που διέπουν τους φυσικούς νομούς του σύμπαντος. 11. Ετοιμάζεις κάτι αυτόν τον καιρό, ποια είναι τα σχέδια σου για το άμεσο μέλλον, ετοιμάζεις κάποιο νέο project; Αυτόν τον καιρό ασχολούμαι με το πως θα στήσω το ‘branding’ της Ladydust, συνεχίζοντας παράλληλα ανά διαστήματα τις μουσικές εμφανίσεις και φυσικά, την ραδιοφωνική μου εκπομπή, τον ‘Πλανήτη’. Σαν ηθοποιός, βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα projects, που καλό θα είναι να αναφέρω μόλις οριστικοποιηθούν, ένα από αυτά είναι και μια ‘μεγάλου μήκους’, και παράλληλα με όλα αυτά -εννοείται πως συνεχίζω την ‘εκπαίδευση μου’. Κάτι που νομίζω πως δεν θα σταματήσει ποτέ, ούτε στην υποκριτική, αλλά ξέρετε κάτι; Ούτε και στη μουσική. … Σας ευχαριστώ για την ωραία συνέντευξη..:) LADYDUST Info: Η Μαρίνα Τσιγονάκη αποτελεί την τελευταία δεκαετία ενεργό παράγοντα, ως disc jokey, στο χώρο της rock και alternative σκηνής και υπογράφει τα σετ της ως Ladydust. Είχε διατελέσει υπεύθυνη μουσικής επιμέλειας και resident Dj κατά το έτος 2004 στο Hard Rock Café και σε πολιτιστικούς χώρους όπως το Βooze Cooperativa από το 2005 έως και το 2007. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μια σειρά εμφανίσεων ως guest Dj σε όλη την Ελλάδα όπως : Art house (Θεσσαλονίκη), Astra (Μύκονος), Stage (Λάρισα), Casablanca soul (Σαντορίνη), Red bar (Κατερίνη), Mode (Κοζάνη), Ottro (Σέρρες), Βocca (Αλεξανδρούπολη), Dam & Costa–Costa (Χαλκιδική), Διατηρητέο & Bar 16 (Θεσσαλονίκη), Motel (Καβάλα event: Anorak Team), Μύλος (Κως) και στην Αθήνα, στα : Μυγα, Γκαζάκι, Hoxton, Fuzz club, Αργώ, Mad, Dunkel, Underworld, Corto Maltese, Bra , Jackson Hall (Κολωνάκι), Συχνότητες, Αlley Cat, Tiki κ.α.Επίσης σε festivals όπως: Greek alternative Day (2009), Earthdance (2007) Capoeira (2006), Schoolwave festival (2006), Vinyl stores festival (2007) & 4 Living Thursdays festival (διοργανώτρια ομάδα: sold out team/club: Στοά (Iωάννινα). Επιπλέον, έχει κάνει δύο φορές, τη μουσική παραγωγή στα fashion shows της Δάφνης Βαλέντε,(προέδρου Ελλήνων σχεδιαστών), εν όψει της εβδομάδας μόδας στο Ζάππειο μέγαρο τα έτη 2007 και 2008, αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις (“Η Δημοκρατία και το μάτι του Λυγγεα” / Follow

θέατρο : Μεταξουργειο/2009). Εκτός από το djing και την ιδιότητα της ως ραδιοφωνικής REPORT THIS AD


παραγωγού, η Ladydust έχει και σπουδές στη μουσική. Συγκεκριμένα έχει ασχοληθεί με ηλ. κιθάρα (1 χρόνος ωδείο/Φίλιππος Νάκας), ντραμς 3 χρόνια (4ο επίπεδο/ωδείο Φίλιππος Νάκας-καθηγητής: Ηλίας Δουμάνης) και με μουσική θεωρία (3 χρόνια: ωδείο: Φίλιππος Νάκας). Εχει κατα καιρούς συνδυάσει τα σετ της ,παράλληλα με gigs διαφόρων μπαντών (Liarbirds,Voyage Limpid Sound,The Bet,Bad Mathematics,The Velvoids,Μαυρο-Κοκκινο,Τhe Decomposer,κλπ),έχει εμφανιστεί ως guest σε μεγαλα φεστιβάλ της σκηνής της (Greek alternative Day,(με Closer,Mary’s Flower Superhead κλπ),4 Living Thursdays,warm up dj set for Tricky,The Pierced Arrows,κλπ),ενω κάποιες φορές διοργανώνει η ίδια τα δικά της φεστιβάλ.Στη ραδιοφωνική της εκπομπή με τίτλο ‘Πλανήτης Ladydust’,παρουσιάζει ένα διεθνές playlist απά τo rock n’ roll τοπίο,προτείνοντας κυρίως φρέσκα πράγματα,και αρκετές φορές φιλοξενεί ως συνεντευξιαζομένους,μορφές απο την τοπική αλλά και παγκόσμια

μουσική

σκηνή.(Check

previous

playlists

at:http://www.myspace.com/ladystar23/blog/540940700 ) http://www.ladydust.com http://www.facebook.com/marina.tsigonakiladydust http://www.twitter.com/ladydust http://www.myspace.com/ladystar23 http://www. ickr.com/photos/marinatsigonaki http://www.last.fm/music/Dj+ladydust Advertisements

REPORT THIS AD

SHARE THIS:

Twitter

Facebook

Print

Tumblr

Email

Like Be the first to like this.

RELATED

Marsheaux: H electro-synthpop στα καλύτερα της ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ-Κέρτ Βόνεγκατ-Σφαγείο νούμερο πέντε

Λόλεκ "Αχινός"

Follow REPORT THIS AD


Ladydust: a charming chameleon that jumps from the 7th art to modeling, having parallel activities her radio broadcast and her dj sets. Music has for ever been ladydust's passion from a really young age. Marina Tsigonaki has so far appeared as a dj in plenty cities in Greece & abroad. She's been the support opening act in Tricky and did the music production at the shows of D. Valente. As a radio producer she presents a multinational playlist having many aspects of rock n roll music in her broadcast entitled: Planet Ladydust. As a model she has been featured in editorials of famous magazines and in advertising campaigns. She has also appeared at the feature dutch film entitled ' Portable Life', starring Rutger Hauers (Blade Runner), starred herself at the theatrical performance: "Democracy through Lyggeas vision" that was hosted at the stage of Metaxourgeio, while later on she appeared as Salome at the theatrical play: Journey to Abyss (Radio City / Thessaloniki). She has also starred at the video clip of Achilleas Gatsopoulos (www.hypnagogia.com), shown on European & American Mtv which participated as well as a silent movie in international film festivals. During this period Ladydust borrows her voice at the female parrot Jewel at the dubbed version of 3d animation movie: Rio (the new creation of Blue Sky Studios and the creators of 'Ice Age')

- The name of Ladydust leads the thought to Ziggy Stardust of David Bowie. Is there a connection or this is a coincidence? -Yes, truth is that it leads there and actually this is where it came from. More specifically the relevant story had its roots in my mind when I learned that some close person of mine would open his last tour called " Reality" . Even before that, the previous summer during holidays with friends at Sifnos island everything seemed to lead to this road, - even my best friend with whom we for ever shared parallel lives, had just met the love of her life named.. Ziggy. There have been so much more, things that I' d probably need pages and pages to describe and many of you might think that I' m taking expired lsd. (Laughs). So I think that the first birthday of this story, was the 26th of November of 2003, the night that found me in the middle of a fully packed (over 150.000 people) stadium, -in London's Wembley arena to be more specific- and among enough other personal incidents that involved this friend of mine, I watched that live of David Bowie. After that, the years passing by, had found me adopting as an artistic pseudonym the 'Ladystardust' and then


changed it to Ladydust. ( randomly -the 'my space url' I had then was Ladystar 23, so as a username I chose Ladydust (it was cut in two pieces you see). Later on I realised though that nothing was in random and that Ladydust was some reason waiting to come up like a heroine that needed to exist at the pantheon of conscience. At the moment it might be my trademark but do not be mistaken, Marina is literally a manager for Ladydust! ( laughing again). Thank God I think that she has enough things to give to the world so I think it's all worth the effort..As for her official birthday it was just recently, on the 11th of April 2011 when for the first time I realised in a very clear way and I managed to put in my mind in a very simple phrase what ladydust exactly stands for and yes, whoever does not imagine that so far he will learn about it in the process, in the upcoming book. -When and why did you start DJing? If you understandsl the previous answer, you can easily understand or even sense why and how (dj ing) actually started. I have also many times mentioned it in other interviews that it was never really djing for me. It was more than a ritual. And I hope that for the others too. -What was the first record that you bought? -I think it was the web of sound of the seeds but for me the first record is not so important. What is important, is the fact that the story and the route of my life are at a level (not meaning it on a fatal atmosphere), already 'written' at the cover of a 60s decca records collection of The Rolling Stones, heritage from my father. Somewhere between the 'Jumping Jack flash' track and the 'She's a rainbow is the birth of Ladydust. We find her in 2001 throwing symbolically a telephone at the face of a contemporary Warhol exactly like Morrison had done 30 years before. Then she bumps on David Bowie himself among other figures. In a way she produces the rock 'n' roll myths in real life reproducing them through her narration in her dj sets and in her radio broadcast which has of course in it a lot of contemporary music elements too.She' s a modern heroine after all. That's why her dj sets are named: 'the Art of modern rock'. -You often play in clubs and bars of cities outside Athens. How do you see people there? -The crowd in cities besides Athens is exceptional and I think that they appreciate music a lot more. From time to time, I also think that they are more informed in music .This is certainly working as a mirror for the


person behind the decks so touring was something that I was actually seeking instead of being caged in just one place.Experiencing new roads and meeting hundreds of new friends, is and remains an important part of the psychedeleia I carry in the head. It's also deeply connected with my music narration which doesn't end at the borders of one country. There have been a lot of international destinations so far for my dj sets and as long as I am ok and full of appetite more will come.. -from your experience which are the tracks that at any chance people will dance at your live DJ sets? -look, so far there has never been a dj set which is similar to another among my own ones so I cannot really answer in this question.what's for sure is that in a 95% in my sets there are not popular tracks so there is not this commercial recipe that you can find anywhere. Forgive me if I sound a little bit severe but for god's sake there is no death penalty for someone who might take the initiative to express a little bit more spontaneously and freely in his personal narration on dexx.Maybe just the fear that he might surprise and not be likable but I think this shouldn't matter. -You've done a lot of touring as a dj in whole Greece. Which are the incidents that have stayed more in your memory? -The incidents that have stayed in my memory from all the touring in all those cities are inumerable. What can I remember.. Everything is inside my memory in a cloud and it's like I didn't do all that myself but someone else instead of me. What I really have is a general feeling. I remember the - after mornings at the beautiful hotels where the promoters had booked me and the later on walks in each city. Another blast were the faces that I would see around that I would recognize from the previous night,smiling at me. The road of return to Athens would always find me much fullfilled. -Was drama something that you were always interested in or it just occurred in the process? -Drama was always in my top interests as right after school, I had given exams at the national theater of greece. When I decided to come back around in 2006 this decision came as a natural cause of the already cinema orientated script of my own life. One brought the other in the same way I described earlier. However from the very first time I felt naturally and accepted so I did a lot of seminars and at the same time TV and theater. I was lucky enough to work from my first steps with popular and truly talented actors and directors. Right now I' m giving my voice at the role of jewel at the new


animated series of Fox that is not cinema screens all over the country.This is a very honoring job because it's about Fox of course and because in the US the cast in this movie includes people like Jamie Fox or Anne Hathaway, behind the role of Jewel. -If you had tochoose between the things that you're doing, meaning modeling or acting what would you choose and how would you rate it by priority and importance to you? - This is another question that I cannot really answer because each of all that has an individual position in the puzzle of my life and meets different demands. In this way there can't be an overall rating or a priority order but just different expressions through different codes. What matters anyway, is how someone does something, not what he does and even if I doubt about that, life shows it clearly so many times. - if someone pressed 'play' on your cd player right now what would he listen to? - he would listen to planet 52, th e playlist of my 52nd radio broadcast which is now pre/ recorded and distributed at a number of fm radio stations all around the country. Also planet 52 will be also given to bleep radio. - does internet kill music or not? -music cannot be killed, but it can be damaged like many things by bad motives. Music cannot also be anyone's property, not even the artist's that work as a vehicle and bring it to the world. It's the vibration of this world, and this, can be mathematical ly proven. Therefore, it cannot be killed by anyone because inside it, lives the magic of all the invisible but extremely powerful elements behind all the physical laws of the universe. - are you in terms of preparing something right now? What are your plans for the future? - right now I'm occupied a lot with the branding of Ladydust, with my music guests all around and of course, with my radio broadcast: planet Ladydust. Now as for acting, there are some projects going on that I' d rather talk about when they are definite. One of those, is a feature film. Also my education keeps up. This shall never end actually. Nor in music. Thank you for the wonderful interview!


(Info: Marina Tsigonaki has been for the last decade an active and creative member of the the rock and alternative scene as a dj and signs her sets, as ladydust. She had been from times to times resident and responsible for the music in general during 2004 at hard rock cafe athens and in cultural multi stages like booze cooperativa from 2005 until 2007. In parallel she has done a series of guest dj’ing appearances in whole greece in places like: Ιoannina: Stoa, Baraki, Blue Gin & Boxx Live stage Serres: Otro, Fidel & Kalashnikov, Kozani: Mode, Escobar Kos: Mylos Kea: Λέων Kavala: Thalassografia, Motel Patra: Akti Live Space, More Steps, Lennon Trikala: Klepsydra Crete: Blow up (Herakleion), Matala Festival, Synagwgi, To vazaki, (Chania), Fοrtuna (Sougia), Jive (Rethymno), Peppermint Motel (Ierapetra) Naupaktos: Bar 2 Chalkidiki: Dam, Costa Costa, Nono Karditsa: Cadillac Records Mykonos: Astra, Agios swstis beach Santorini: Casablanca Soul Rhodes: Legends Piraeus: Okio, Red, Passport, Piree Corinthe: Artichoke Thessaloniki: Residents, Art House, La Dose, Μικρό Διατηρητέο, Bar 16 Alexandroupoli: Bocca, Cargo Kythera: Fοx Anglais Milos: Festival of Culture 2012 Syros: Elia Lamia: Roots, Katerini: Red She has appeared alongside many bands of the greek alternative indie rock scene like:The Velvoids, The Bad Mathematics, The Social End Products, The Bet, The Dark Rags, Xaxakes, Giorgos Dimitriadis, The Bitter Sweet, The Liarbirds, The Ass, The Mind Departure, Oof the Record, Irish Goodbyes, Closer, Cyanna, Pop Eye, Gad, Ok, The Voyage Limpid Sound, The Screaming Fly, The Telestons, Altribe, Echo Tattoo, Menta, Electrica, The Victim of Society, The Unsuccesfuls, Five star Hotel, Dead Miss Heat, Sidetrack, Katrin The Thrill, Zebra Tracks, Rosebleed, Transistor, Mary’s Flower Superhead, The Fuzzy Nurds, Katerina Duska, Monsieur Minimal, Angelika Dusk, Daphne & the Fuzz, Decomposer,


Mavro-Kokkino, Massroom, Υouth in Outer Space, Loo (Swim band) etc and in festivals like: greek alternativeday, Matala festival, 4 living Thursdays, Down to Mexico festival, let me knowfestival, 360 Bazaar/Syntagma, i aliki sin stoa town thaumatwn festival, Earthdance Festival, summer street concerts at Dunkel, full moon and the tribe festival etc Also she’s done opening and closing acts to with her dj sets to artists like: The Orbital (UK), Tricky (UK), NadineShah (UK), The Get Well Soon (DE), Sivert Hoyem (NO), Craig Walker (IR) , Mecano,(NL), The Soup (NO), Steve Wynn, (US), Dan Stuart, (US), The Pierced Arrows, (US), Phil Shoenfelt, (UK), The Dream Syndicate, (US), Chris Hughes, (AU), Cold Reading (CH), King Gizzard & the Lizard Wizard (AU), etc In the playlists of her radio broadcast entitled ‘planet ladydust’, she presents an international blend of the rock n’roll scenery presenting a lot of fresh stuff and has enough times invited people from the local and international music scene. www.ladydust.com https://myspace.com/ladydust https://www.twitter.com/ladydust


Αφιερώματα Συνεντεύξεις Κινηματογράφος Α

Θέατρο Βιβλίο Διαγωνισμοί

MAXMAG ΑΡΧΙΚΗ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΞΕΡΕΥΝΩ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ζή

LIFE & STYLE

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

PLUS

Μαρίνα Τσιγονάκη: “Η μουσική με βοήθησε να ξεπεράσω κάθε σκοτεινή σκέψη που μεγάλωνε μέσα μου”  29 Δεκεμβρίου 2020, Από: Ιωαννα Ιωαννίδου

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

1

PDFCROWD


Μαρίνα Τσιγονάκη

Βρεθήκαμε με την Ladydust, κατά κόσμον Μαρίνα Τσιγονάκη, και μιλήσαμε για τον Πλανήτη Ladydust, τα νέα της μουσικά σχέδια και τους δαίμονες που τελικά την οδήγησαν να βρει τη δική της σωτηρία στη μουσική. Το MaxMag φιλοξενεί μία απολαυστική συνέντευξη που υπόσχεται να μας μαγνητίσει, όπως φυσικά ξέρει πολύ καλά να κάνει με μοναδικό τρόπο η Μαρίνα Τσιγονάκη μέασαπό τις διάφορες μορφές τέχνες της και τους ρόλους που κατά καιρούς αναλαμβάνει με επιτυχία. Ο χαρακτήρας της Ladydust που η ίδια έχει δημιουργήσει, πρωταγωνιστεί σε όλες τις μουσικές και όχι μόνο επιλογές της καθώς αποτελεί κομμάτι της ζωής της. Η ζωή της Μαρίνας Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Τσιγονάκη δεν ήταν εύκολη ούτε επίπεδη, τα πράγματα για αυτήν ήταν σύνθετα με πολλές διακυμάνσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και επαγγελματικό. Η Μαρίνα Τσιγονάκη όμως στάθηκε δυνατή και μέσα από τη μουσική της κατάφερε να διαμορφώσει τον Πλανήτη Ladydust μέσα από τον οποίο εκφράζεται με τον πιο εσωτερικό τρόπο. Επιμέλεια Συνέντευξης: Ιωάννα Ιωαννίδου Σε πετυχαίνουμε σε μια περίοδο που η δεύτερη καραντίνα έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό. Πως περνούν οι μέρες αυτές; Καταρχάς δεν έχω πολύ καταλάβει την καραντίνα, διότι είχαμε τα γυρίσματα για το νέο μουσικό πρότζεκ με συνεντεύξεις διεθνών καλλιτεχνών της αρεσκείας μου και το οποίο αναμένουν οι εταιρείες να δουν ολοκληρωμένο. Έτσι, προχωρήσαμε στην οπτικοακουστική του επένδυση. Εγώ εκτός από την αρχισυνταξία, ασχολούμαι και με την παραγωγή στο δημιουργικό του κομμάτι, οπότε ο χρόνος μου είναι αρκετά γεμάτος. Δεν μπορώ ακόμα να πω πολλά για αυτή τη δουλειά, μόνο ότι η έχω την τύχη να συνεργάζομαι με μια πολύ καλή ομάδα. Αυτή η δουλειά που θα βγει σε ψηφιακή πλατφόρμα με τη νέα χρονιά. Μίλησέ μας περισσότερο γι’αυτή τη δουλειά .Πως είναι σαν εμπειρία; Δ Ι Α Β Α Σ Τ Ε Α ΚΟ Μ Α

Συγγραφείς Δημήτρης Βορίλας: Το «Quiz» έχει λίγο από ριάλιτι έχει λίγο από σόσιαλ μίντια, έχει λίγο από έρωτα…

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Είμαι υπεύθυνη για την επιλογή των καλλιτεχνών και παίρνω η ίδια τις συνεντεύξεις, επίσης έχω την καλλιτεχνική επιμέλεια και το γενικότερο στήσιμο της παραγωγής. Θα έλεγα ότι δεν διαφέρει πολύ από τις συνεντεύξεις που κάνω με διάφορους καλλιτέχνες στον Πλανήτη (Planet Ladydust). Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, μου είναι οικεία αυτή η διαδικασία ως προς τη μουσική επιμέλεια, απλά το δημοσιογραφικό κομμάτι απαιτεί μεγαλύτερη έρευνα, ωστόσο έχω ξανά κάνει παρουσίαση στο παρελθόν. Για παράδειγμα, έχω παρουσιάσει αγώνες πυγμαχίας, εχω πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο διπλωμάτη, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για τις μειονοτικές γλώσσες της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι ότι έχω ενδιαφέρον εκατέρωθεν. Τι είναι ο Πλανήτης Ladydust; Ο Πλανήτης είναι ό,τι πιο σημαντικό έχει κάνει. Και επιμένω στο σημαντικό, διότι αγγίζει την καρδιά μου. Είναι η ραδιοφωνική μου εκπομπή από το 2009 και φιλοξενείται κατά καιρούς σε διάφορα ραδιόφωνα και γενικότερα τα μουσικά μου σετ είναι γνωστά ως πλανήτης Ladydust. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το νέο μουσικό πρότζεκτ που αναφέραμε νωρίτερα, στην ουσία πρόκειται για ένα παρακλάδι του Πλανήτη το οποίο είχε αρχίσει ως ένθετο κομμάτι της εκπομπής που είχα στο Nostos Radio. Τότε βέβαια του είχα δώσει άλλη ονομασία, Διαχρονικές Ιστορίες Σκόνης.

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Μαρίνα Τσιγονάκη, Φωτογραφία: Tasos Vrettos

Πως προέκυψε ο Πλανήτης; Πως προέκυψε; Τυχαία. Εγώ δεν ασχολιόμουν με το ραδιόφωνο μέχρι το 2009. Όμως είχα ήδη ξεκινήσει μια μουσική πορεία ως guest DJ σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή. Νομίζω ότι τα πράγματα για εμένα άλλαξαν όταν κάποια στιγμή παίχτηκε ένα σποτάκι μου από ένα Φεστιβάλ στο Θέατρο Πέτρας με πάρα πολύ κόσμο. Το σποτ αυτό το αναζήτησα στα ραδιόφωνα για να το έχω στο προσωπικό μου αρχείο όπως και άλλα μου σποτάκια, με

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


αποτέλεσμα να βρεθώ να μιλάω με ραδιοφωνικούς παραγωγούς και διευθυντές προγράμματος οι οποίοι μου πρότειναν να κάνω ένα ντέμο για το ραδιόφωνο. Έτσι ξεκίνησαν όλα! Όσον αφορά στο όνομα Πλανήτης Ladydust πρόεκυψε από το blog που διατηρούσα τότε και ονομαζόταν «Tales from Planet Ladudust». Όταν δούλευα στο ραδιόφωνο Κόκκινο το μετέτρεψα σε Πλανήτης Ladudust ύστερα από παρότρυνση του Βαγγέλη Βέκιου. Σήμερα πλέον, οι πλανήτες μου δεν είναι μόνο οι εκπομπές μου αλλά και άλλα μουσικά μου πρότζεκτ και βρίσκονται όλα αριθμημένα στη ψηφιακή ραδιοφωνική πλατφόρμα mixcloud.ladydust όπου ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση. Ποιο κομμάτι του Πλανήτη βρίσκεις ότι σου «κολλάει» καλύτερα; Ο Πλανήτης έχει δύο μέρη ουσιαστικά, το κομμάτι με τις μουσικές και το κομμάτι με τις συνεντεύξεις. Νομίζω ότι οι μουσικές μου ταιριάζουν περισσότερο, διότι είμαι και η ίδια καλλιτέχνης επομένως εκφράζομαι σε πιο προσωπικό επίπεδο με τη μουσική. Από τη φύση σου είσαι πολυπράγμων, καταπιάνεσαι με πολλά πρότζεκτ και δοκιμάζεσαι σε διάφορους ρόλους. Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες να κυνηγήσεις την τύχη στο εξωτερικό γιατί πιθανώς, η Ελλάδα να βάζει περιοριστικές ταμπέλες σε καλλιτέχνες όπως εσένα; Έχω μείνει στο εξωτερικό και ούτως ή άλλως αυτό το οποίο κάνω, οπουδήποτε και να το έκανα θα παρέμενε το ίδιο αντικείμενο καλλιτεχνικά. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι δεν με αφορά πως θα εκλάβει τη δουλειά μου κανένα κοινό, όσο παράξενο και εάν ακούγεται αυτό. Όμως ελπίζω να την αγαπάει κάθε φορά το ίδιο. Αυτή η ελπίδα αφορά ουσιαστικά ένα πολύ μικρό κομμάτι της επιρροής που ασκεί μια τέτοια σκέψη πάνω μου. Όπως δεν με ενδιαφέρει πως με βλέπουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, εάν κάνω ένα ή δύο ή πενήντα πράγματα. Δεν με αφορούν τέτοιου είδους απόψεις, δηλαδή δεν θεωρώ ότι έχω να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν για τις επιλογές μου και νομίζω κανένας δεν θα έπρεπε να επηρεάζεται από τέτοιες σκέψεις. Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Επομένως, δεν νομίζω ότι πρέπει να αυτοπροσδιοριζόμαστε με βάση τις πιθανές σκέψεις των άλλων. Γνωρίζω ότι είσαι σε συζητήσεις με την OnTime Books για την ηχογράφηση των audiobooks της εταιρείας. Μίλησέ μας για αυτή τη συνεργασία. Με την OnTime Books έχουμε ήδη ετοιμάσει δύο audiobooks που θα κυκλοφορήσουν τα Χριστούγεννα στον Ιανό και συνεχίζουμε με το τρίτο. Κοίταξε, μου είναι πολύ ευχάριστη αυτή η διαδικασία των εκφωνήσεων, διότι τα βιβλία είναι πολύ ενδιαφέροντα και ειδικά όταν βλέπεις ότι η δουλειά σου διακρίνεται και στο εξωτερικό, σου δίνει ακόμη περισσότερη χαρά. Για παράδειγμα, το μυθιστόρημα Coronavirus: An Alien or an Ancient Virus έλαβε τέσσερα αστέρια σε μια δημοφιλή αμερικάνικη ιστοσελίδα αναγνωστών όπως και το βιβλίο της Νατάσας Λούπου, Το Μυστικό της Μαγείας, που διακρίθηκε στις πρώτες εκατό θέσεις βιβλίου ανάμεσα σε εκατομμύρια τίτλους στο Amazon. Πέρα όμως από αυτή τη συνεργασία μας, είμαι η φωνή της εταιρείας και στα σποτ της.

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Μαρίνα Τσιγονάκη, Φωτογραφία: A. Mamillo

Βέβαια, έχεις δανείσει τη φωνή σου πολλές φορές και σε διαφορετικές περιστάσεις. Το audiobook τι διαφορετικό έχει; Σίγουρα υπάρχει διαφορά μεταξύ των κομματιών των εκφωνήσεων. Το audiobook είναι ένας ρόλος και μάλιστα του οποίου τα χαρακτηριστικά πρέπει να αποδώσεις χωρίς άλλα εργαλεία όπως το σώμα σου ή τις κινήσεις του προσώπου σου. Είναι μια περίπλοκη διαδικασία που Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


απαιτεί δουλειά και καλή συνεργασία μεταξύ του εκφωνητή και του δημιουργού του βιβλίου. Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση να βγει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που ο συγγραφέας είχε στο μυαλό του όταν έγραφε το βιβλίο. Το δημιουργικό σου μυαλό όμως δεν σε άφησε ανεπηρέαστη ούτε σε αυτό, βρίσκεσαι ήδη στη διαδικασία συγγραφής του πρώτου σου βιβλίου. (Γέλια) σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ τον εαυτό μου συγγραφέα, απλά ένα πράγμα έχω στο μυαλό μου, το βιβλίο της Ladydust που είναι μια βιωματική ιστορία η οποία μέχρι τώρα ήταν διαμορφωμένη με τις μουσικές του Πλανήτη. Πρόκειται, λοιπόν για ένα μυθιστόρημα με ηρωίδα του τη Ladydust που εμφανίζεται σαν avatar και προκύπτει σαν στοιχειό μέσα από την αφηγημένη ιστορία που ξεδιπλώνεται στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω κανένα γνώμονα γραφής από αντίστοιχα μυθιστορήματα τέτοιου είδους, διότι αφορά μια καθαρά δική μου προσωπική ανάγκη να εκφραστώ με τον πιο ειλικρινή και εσωτερικό τρόπο. Θα βρούμε δικά σου στοιχεία στην ηρωίδα; Έχει κάποια στοιχεία δικά μου, διότι το avatar στοιχειώνει τη ζωή της Μαρίνας όμως δεν είναι αυτοβιογραφικά. Αποτυπώνει ένα κομμάτι σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και της σημασίας της Ladydust. Ευελπιστώ ότι στο επόμενο εξάμηνο να καταφέρω να το ολοκληρώσω. Να σου πω την αλήθεια το βιβλίο αυτό έχει κοινά με τη μουσική μου, και τα δύο αποτελούν για εμένα το βήμα μιας αυτίασης, της προσωπικής μου αυτοθεραπείας, διότι ήμουν σε μια πολύ περίεργη φάση και εν μέρει τα κατάφερα. Επομένως, ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένο πλάνο με υψηλούς εμπορικούς στόχους, αντιθέτως όλα πηγάζουν και βγαίνουν από μέσα μου. Αναφέρεσαι σε μια περίοδο της ζωής σου που δοκιμαζόσουν καλλιτεχνικά ή προσωπικά;

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Δοκιμαζόμουν προσωπικά. Ήμουν σε μια περίεργη προσωπική φάση σε όρια κλινικής κατάθλιψης. Γενικά έχω περάσει πολύ δύσκολη ζωή.

Μαρίνα Τσιγονάκη, Φωτογραφία: George Kalfamanwlis

Τι θα έλεγες σε εκείνους που εξαιτίας του εγκλεισμού αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις;

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Εγώ όντως έχω χάσει τον εαυτό μου, δεν ξέρω εάν τον έχω ξανά βρει (γέλια). Έχω περάσει πραγματικά σκληρές καταστάσεις στο παρελθόν που δεν συγκρίνονται με τις συνθήκες του εγκλεισμού. Για αρκετό διάστημα ψυχορραγούσα. Είχα φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι να τερματίσω τη ζωή μου. Το αντιμετώπισα όμως μόνη μου, δεν ήθελα για τους δικούς μου λόγους να καταφύγω στα φάρμακα χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να συμβουλευτώ έναν ειδικό. Η μουσική με βοήθησε να ξεπεράσω κάθε σκοτεινή σκέψη που μεγάλωνε μέσα μου. Αναφορικά με την καραντίνα με επηρεάζει το γεγονός ότι καθημερινά συμβαίνουν τόσοι θάνατοι με τον Χάρο να πλανιέται κανονικά στον αέρα και δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Από την άλλη, η καραντίνα σαν διαδικασία είναι κάτι που είναι αναγκαίο να συμβεί για την προφύλαξη όλων. Σαφώς, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός δεν αποτελεί το μόνο μέτρο. Οι κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη και όλες έχουν σταθεί πολύ λίγο ικανές να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Υπάρχει βέβαια και το επιχείρημα ότι η πανδημία είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και αυτό το καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο διαχωρίσιμη. Τώρα οι άνθρωποι που μπορεί να επηρεάζονται από αυτές τις συνθήκες, θα τους έλεγα να αφήσουν τα ταμπού περί «καθαγιασμένης οικογένειας» και να αναζητήσουν βοήθεια. Η ψυχική υγεία στην Ελλάδα δεν είναι ένα ζήτημα που συζητιέται ανοιχτά αν και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να αλλάξει. Ήρθες ποτέ αντιμέτωπη με ουσίες; Όχι εσκεμμένα. Πιστεύω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Σίγουρα, οι εθιστικές ουσίες είναι απαγορευτικό για εμένα, έχουμε δει εξάλλου και τα αποτελέσματά τους. Εγώ η ίδια δεν υπήρξα μέσα σε αυτά, διότι βρήκα άλλους τρόπους. Βρήκα τη μουσική και αυτό μου ήταν αρκετό. Η μουσική με γιατρεύει ακόμα. Πότε ξεκίνησε η σχέση σου με την υποκριτική; Με το θέατρο ξεκίνησα δειλά το 1993 όταν έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο όπου και με έκοψαν, συγκεκριμένα όπως μου είπαν με έκοψαν διότι δεν είχα βύσμα. Μετά αποφάσισα ότι δεν Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


μου άρεσε αυτό το καθεστώς δικτατορίας ως προς τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Επίσης δεν είχα χρήματα για να συντηρήσω παράλληλα και έναν επιπλέον κόστος ζωής, διότι ήμουν ανεξάρτητη οικονομικά, είχα φύγει από το σπίτι μου και πάλευα μόνη μου. Έκανα πολλές περιστασιακές δουλειές για να καταφέρω να ζήσω, όπως το μόντελινγκ. Μετά από καιρό η υποκριτική ξανά μπήκε τυχαία και πάλι στη ζωή μου μέσα από παρέες που γνώριζαν την αγάπη μου για την υποκριτική και έτσι το 2008 ξεκίνησα διάφορα σεμινάρια κυρίως κινηματογραφικά. Να πω βέβαια ότι και να είχα την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσω σε μια ελληνική σχολή υποκριτικής δεν θα το επέλεγα, διότι δεν θεωρώ ότι προσφέρει ιδιαίτερα ως προς την κινηματογραφική παιδεία ή τουλάχιστον σε ότι εμένα αφορά.

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


Μαρίνα Τσιγονάκη

Έχεις περάσει για λίγο από το θέατρο και την τηλεόραση. Τι γεύση σου άφησαν; Παρόλο που είχα ένα σύντομο πέρασμα κατά το παρελθόν δεν θα ήθελα να ξανά επιστρέψω. Δεν μου αρέσει ο κόσμος του θεάτρου, ο κόσμος στη Ελλάδα ζορίζεται πάρα πολύ να είναι κάτι που πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς στους άλλους και να ανταγωνίζεται με άσχημο τρόπο τους άλλους. Έχω βιώσει τέτοιες καταστάσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και μέσα από τη Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


συναναστροφή μου με ανθρώπους του χώρου. Δεν μου ταιριάζει καθόλου αυτός ο χώρος στην Ελλάδα, εάν ήμουν έξω ενδεχομένως να μου ταίριαζε. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Οι ρόλοι που γράφονται προσαρμοσμένοι στα ελληνικά δεδομένα και ο τρόπος που προβάλλεσαι εσύ με βάση της ανύπαρκτες σκηνοθετικές οδηγίες και όλο το σεναριογραφικό μπάχαλο δεν με εκφράζει και το θεωρώ ντροπιαστικό να λέω ότι έχω περάσει από αυτό το χώρο. Παρόλο που το σήριαλ που συμμετείχα ήταν αξιοπρεπές αλλά σίγουρα δεν ήταν η Ladydust, έτσι τα περισσότερα τα θεωρώ σκουπίδια. Για να είμαι ειλικρινής η επαφή μου με το χώρο του θεάματος έγινε περισσότερα στα πλαίσια μια δικής μου rock and roll αναζήτησης, όμως δεν μου λείπουν τέτοιου είδους δημόσιες σχέσεις. Προτιμούσα να κάνω τις περιοδείες μου και να παίζω τη μουσική μου να μην έχω σχέση με αυτό που ονομάζεται ελληνική showbiz. Εγώ είμαι ένας παράδρομος, δεν έχω σχέση με όλα αυτά. Απλά, έτυχε να είμαι δημοφιλής γιατί είμαι ένα μείγμα πολλών πραγμάτων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευνοούν τέτοιους είδους δημοφιλία. Το σινεμά; Το σινεμά μου ήταν πάντα πιο προσφιλές. Πήγαινα σε δοκιμαστικά χωρίς να υπάρχει μια παραφιλολογία από πίσω, όλα γινόταν πολύ πιο εύκολα παρόλο που δεν γνώριζα κανέναν. Εγώ δεν μπορώ το backstage στα πράγματα και στην Ελλάδα υπάρχουν backstage που κάνει πιο σύνθετα τα πράγματα. Έχω κάνει πράγματα στον κινηματογράφο και έχουν πάει καλά. Η «Τελική Αποπληρωμή» στην οποία πρωταγωνιστώ θα πάρει διανομή για προβολή στην Αμερική από το νέο έτος σε ψηφιακή πλατφόρμα. Επιπλέον, «The Penal Colony» ταινία στην οποία είμαι παραγωγός επιλέχθηκε πριν λίγο διάστημα ως μια από τις καλύτερες indie ταινίες μικρού μήκους στην πλατφόρμα το Shortgage. Θα ήθελες ο Πλανήτης να μεταφερθεί στην τηλεόραση; Φυσικά, αλλά όχι στην ελληνική τηλεόραση διότι δεν αφορά το σύνολο των Ελλήνων. Εννοώ ότι αφορά ένα κομμάτι του κοινού. Ο Πλανήτης αποτελεί μια εξειδικευμένη έρευνα πολλών μουσικών Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


ειδών αλλά δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κουλτούρα, ίσως μόνο με το rock and rock κομμάτι της, το οποίο δεν αρκεί για να στοιχειοθετήσει μια εκπομπή στην τηλεόραση. Από την άλλη, το διεθνές κοινό ίσως είναι πιο κατάλληλο όχι ως προς την ποιότητα του κόσμου αλλά ως προς το μέγεθος του κοινού. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ενημερωμένο μουσικό κοινό που πραγματικά στηρίζει εναλλακτικά μουσικά σχήματα και το εκτιμώ πολύ. Δυστυχώς δεν αποτελεί την πλειοψηφία του κοινού για να μπορεί να δημιουργηθεί ένα σχετικό τηλεοπτικό προϊόν. Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον; Άπαξ και δίνω συνέντευξη, αν σκεφτείς δεν θα μπορούσα να καν υπάρχω, και έχω τρία πρότζεκτ που εργάζομαι για αυτά. Από μόνο του αυτό είναι αισιόδοξο, άρα είμαι και εγώ. Επιλέγω να είμαι αισιόδοξη. Τι θα ήθελε η Μαρίνα Τσιγονάκη για το 2021; Εύχομαι να μπορέσω να ολοκληρώσω το βιβλίο μου και ο Πλανήτης να βρει μια καλύτερη έκβαση στα ελληνικά δεδομένα.

SHARE:

1

Λίγα λόγια για τον συντάκτη ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Create PDF in your applications with the Pdfcrowd HTML to PDF API

PDFCROWD


MAX MAGAZINE / LADYDUST

Μarina Tsigonaki: Music helped me overcome every dark thought that was getting bigger inside me. 29 December 2020. From Ioanna Ioannidou We met Ladydust -or Marina Tsigonaki and we spoke of Planet Ladydust, of her new music plans & of the demons that finally helped her find her own salvation in music. Max mag hosts an enjoyable interview that promises to magnetise us as Marina knows how to do in a unique way through the different forms of art & the roles she successfully undertakes from time to time. The character of Ladydust that she has created is starring in all of the music choices of her life and not just there. Marina’s life has never been easy or flat, things for her have been perplexed with lots of ripples in her personal and professional life. But she stayed strong & through her music- she shaped Planet Ladydust, through which she expresses herself with the most esoteric way. -Journalist: We meet you at a time period where the second quarantine has already begun. How do you spend those days? -Marina: First of all I haven’t really felt the quarantine because through this time we had the shootings for the new music project that involves interviews of international artists of my choice, something that the companies await to see finished. So we moved to its audiovisual investment. I am being the chief editor and the executive producer in this so I am having a full time job. The team I am collaborating with is a very good one. Hopefully this is something that will come out on a digital platform in the new year. -Journalist: would you like to speak us more on this new thing? How is it as an experience? -Marina: I am being responsible for the choice of the artists and I am hosting the interviews, Plus I am behind the artistic supervision and the general set up of the production. I would say that it it's not so much different from the interviews of artists I’ve already done on planet ladydust. To answer your question, the music edit is very familiar, and okay, the journalist part requires much investigation but I have been occupied with presenting in the past. I have presented even wrestling games, I have taken interviews from diplomats in documentaries for the minority languages of Europe, etc. I would say I have a interest in so many controversial things coming to presenting. -Journalist: What is Planet Ladydust? -Marina: Planet Ladydust is just the most important thing of my life. I insist on that because it literally comes from my heart. It's my radio show since 2009 and it has been hosted from times to times in different radio stations. Also my music sets are known as planet dust. On this level there is also the new music thing that we mentioned earlier . Actually it's a brunch of planet ladydust, something that had started as an additional part of my broadcast on Nostos Radio. Back then, it had a different name: ‘Eternal stories of dust’. -Journalist: How did Planet Ladydust come up? -Marina: How did it come up? Randomly! I wasn't on radio until 2009. But I had started a route as a guest dj in many cities of Greece up to that moment. I think things changed for me when at some point there was a spot of mine from a crowded festival I was a guest at Petras theater. I was searching for that spot in the radio stations so that I’d have it in my personal portfolio. Then I ended up talking with radio producers and directors of radio stations who proposed me to do a demo for the radio. That's how it all started! As for the name Planet Ladydust it came from a blog I was keeping till that moment and was named: ‘Tales From Planet Ladydust’. When I worked at 105,5 Fm station, I transformed it in planet ladydust after the encouragement of Vangelis Vekios. Today under the name: ‘planet ladydust' is not just the broadcast but also the other music projects of mine which are all numbered on the digital platform of www.mixcloud.com/ladydust where anyone can go and listen. -Journalist: Which part of Planet Ladydust fits better with you?


-Marina: Planet Ladydust has two parts essentially: the part with the music and the part with the interviews. I think that the part with the music fits me better. As an artist I feel that I express myself better like that. -Υοu are naturally always occupied with lots of things and you are trying different roles. Have you ever thought of pursuing a career out of Greece as this country puts on ‘labels’ on artists like you? -Marina: I have lived abroad, but what I do as an artist isn’t getting affected by the environment. Lets start by saying that I am not affected by anyone’s opinion, as strange as it may sound. But I certainly hope that he will like what I do every time. However even this hope affects me little as well. In synopsis I don’t really care about how someone sees me, in Greece, or outside Greece, neither about the fact that he may criticise me on doing one, two or fifty different things. I was never interested in such opinions and in general I don’t think that anyone should be affected by such thoughts. We shouldn’t define ourselves according to what others may possibly think. -Journalist: According to information I have, you are discussing with On Time Books the recording of its audiobooks with your voice. Talk to us about this collaboration. -Marina: Actually we have already done two audiobooks with On Time that are coming out in Christmas and we are heading for the third. This is a very interesting procedure for me, this one of the recordings, as the books are very interesting. Additionally when you see that what you do has also an international appeal, that’s pretty joyful too. For instance the novel: ‘Coronavirus, an ancient or an alien virus’, got four stars in a us site. Also, Natassa Loupou book: ‘The Secret of Magic’, which we also did, has been among the first hundred of positions on Amazon. Apart from all those collaborations, I am also the voice of the company in enough of its radio spots. -Journalist: However you have borrowed your voice many times & in lots of other circumstances. What is different with an audiobook? -Marina: Of course there is a significant difference between different sections of voice acting. Audiobooks are about roles you are called to play but without using other instruments such as your body or the expressions of your face. It is quite a perplexed procedure that requires work and a tuning between the voice over actor and the writer of the book. Ι wouldn’t want to deliver a different result than what the writer had in mind for his book when he was writing it. -Journalist: Your creative mind didn’t leave you either though, here and you are writing your own personal book for the first time. -Marina: (laughing) I do not consider myself as a writer in any case I just have one think in my mind, the story of Ladydust which is something that I have lived, and it was until this moment somehow expressed with the music of ‘planet ladydust’. It's about a novel where Ladydust stands as a super heroine, as an avatar coming out of a narrated story. To tell you the truth I do not have guidelines from other novels, this is all about the result from a personal need of mine to express myself in the most sincere and esoteric way. -Journalist: Do we find elements of you in the super heroine? -Marina: There are in there some elements that are definitely mine as the avatar haunts the life of Marina, but they are not autobiographical. Ιt imprints a certain part of my life, that includes the birth of Ladydust & the importance of the story that I put in the book. I hope that within the next 6 months I will be able to finish it. To tell you the truth, the book has very similar elements with music, they both include the self cure because I was indeed in a really weird situation from which though I partly managed to come out. So, as you can understand there has never been a marketing plan targeting commercially. Everything just comes out of my life. -Journalist: Do you refer to a period of your life that you were having professional or personal challenges? -Marina: That was personal. I was living on the edge of depression. In general I have experienced a very difficult life. -Journalist: What would you suggest to people that due to the quarantine now they face similar situations? -Marina: Well, I had most certainly lost myself and do not know if I have ever found him again! (laughing) I have survived really tough situations in the past so quarantine is not something that I cannot deal with right now. Ι have been in real pain for long periods of time. I‘ve even reached a point where I wanted to end my life! Βut I dealed with all that on my own. For personal reasons I didn’t want to take medicine. That doesn’t mean that I shouldn’t have consulted an expert. Music helped me overcome every dark thought that was growing inside me. Referring to the quarantine now, I am certainly affected by the number of deaths that are happening every day. There is no way to describe this in words. On the other hand, quarantine seems to be something necessary for everyone’s safety.


Of course that cannot be the only way of precaution. The goverments do have a big responsibility and it seems that they haven’t been sufficient enough so far. Of course all this is experienced for the first time so many things can be slightly justified. Coming to all those who are being affected by the situation, I would consult them to go find an expert. Mental health is not an issue commonly discussed in Greece, although things seem to have changed a little bit lately. -Journalists: Have you ever taken drugs? -Marina: No and I had a reason for this. First of all I must make it clear that someone is free to do what he wants. Addictive circumstances are forbidden by me though because we have seen their results on others. I personally escaped those kind of things because I found other solutions. I found music, and that is enough. Music still heals me.. -Journalist: When did your relationship with drama start? -Marina: That started in 1993 when I had the exams of the National Theater where I got cut because as they even told me I didn’t have the ‘right connections!’. I then decided I didn’t like at all this dictatorship in the artistic things. It was also the period that I left home so I couldn’t support financially many things except of my independence. I did a lot of things to manage to ‘make a living’, like modeling. After a long time, drama came back into my life through friends of mine that knew my love of it. So in 2008, I started some seminars, mainly on cinema. Even if I had the money though I wouldn’t study in a greek acting school because I don’t think it offers education on acting on camera in which I am personally interested. -Journalist: However you have some experience on theater and tv. Which is the taste they left you? -Marina: I had a quick passing in my past indeed and I don’t think I would like to go back. To tell the truth, I don’t like the world of theater. I refer to the one in Greece where actors stress themselves to be something that will persuade and where one is competing another in a bad way. I have faced such situations, so I cannot relate with all that. The same thing stands for tv. The roles are being written in a way adjusted to the greek environment and the way you end up being presented without real directional instructions is not of my style. So I’d rather forget that I have been in those things. Although the projects I have personally been part of, were of some dignity. But in general the paths I have passed were part of a rock n’ roll seeking of mine. I was more into doing my touring and not really be part of what is called greek show business. Ι feel more like a ‘by pass’, not related to it. Although I happened to become popular but as myself and as the mix of things that i personally am. The social networks seem to favor such ‘packages’. -Journalist: How about cinema? -Μarina: Well the area of cinema has always been more beloved. Ι was going to different auditions without all this paraphilology behind and everything was happening so much easier although I didn’t know anybody. I personally cannot stand the ‘backstage; in things and Greece is just full of that. I think some things went well. For instance ‘The Final Pay Off’, the movie I star, took distribution in the US and is soon having its premiere on a digital platform. Also ‘The Penal Colony’ another movie in which I’m holding the position of an executive producer was recently selected in the well respected cinema of ‘Shortage’ as one of its proposed indie short films. -Journalist: Would you like it if ‘Planet Ladydust’ moved to tv? -Marina: I don’t think Planet Ladydust represents the mass of Greeks so I don’t think it would fit. Ι mean it concerns a part of it. It is a thorough research on many music species but it is something around the rock n’ roll culture, not the greek culture. An international crowd would be better coming to numbers. Don’t get me wrong, there is an alternative crowd in Greece and it does appreciate things but it still does not represent the majority that would support the result of forming a relevant tv product. -Journalist: Are you optimistic about the future? -Marina: In relevance to the fact that I could have sayed goodbye to life a lot of times, since I’m replying to this interview, this is an optimistic fact by itself, therefore so am I. I choose to be optimistic, actually. -Journalist: What would Marina want for 2021? -Marina: I hope to finish my book and I hope Planet Ladydust will find its way.

-
Music

Η Μαρίνα ζει σε έναν μαγικό πλανήτη, τον πλανήτη Ladydust 30 Μαρτίου 2017

Είναι η Μαρίνα Τσιγονάκη που κάνει εκπομπές στο Nostos 100.6. Και είναι αυτή που έχει ανακαλύψει τον πλανήτη Ladydust. Μία ευφυής σύλληψη που δεν αφορά μία ραδιοφωνική εκπομπή μόνο αλλά πολύ περισσότερα πράγματα.

Είναι και dj, είναι και ηθοποιός, δανείζει τη φωνή της σε διαφημιστικά, υπάρχει κι ένα βιβλίο που ετοιμάζεται. Εννοείται πως το όνομα Ladydust το σκέφτηκε σε μία συναυλία του (ποιου άλλου;) David Bowie. Και κάθε εκπομπή της είναι, όπως υποστηρίζει, ένας ξεχωριστός πλανήτης! Τι concept είναι αυτό αλήθεια; «Αυτό το concept έχει αρχίσει από το 2009 στο προηγούμενο ραδιόφωνο που στεγάζονταν ο πλανήτης», λέει η ίδια στο e-tetRadio. «Ο πλανήτης είναι η μόνιμη "κατοικία'" της ladydust και το μέρος  από το οποίο ενώ μένει μόνη της, αναμεταδίδονται οι μουσικές των "γήινων"». (γέλια) Συναντηθήκαμε με τη Μαρίνα, ανήμερα 25η Μαρτίου, στο Μοναστηράκι. Βράδυ. Κακή επιλογή: χιλιάδες κόσμος να περπατάει στα στενά, χειρότερο δεν είχα μπορώ να σας πω. Αλλά ήταν εκεί η ladydust από νωρίς και δούλευε, οπότε πήγα και τη βρήκα. Σε ένα μπαράκι, μόνη της στην άκρη, σε ένα τραπέζι, με υπολογιστή και ακουστικά στα αυτιά. Όμορφη, χαμογελαστή και πολύ στην... κίνηση, μοιάζει σαν να μην ησυχάζει ούτε λεπτό. Τώρα ζει στην Ελλάδα αλλά έχει περάσει μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό. Τι δεν της αρέσει στη μουσική Ελλάδα του σήμερα σε σχέση με έξω; «Το ό,τι εξακολουθεί και ισχύει ένα


φεουδαρχικό καθεστώς κυρίως στη νοοτροπία. Αυτό κάνει τον καθένα να κοιτάζει απλά τα δικά του πράγματα δίχως να υπάρχει μία γενική συσπείρωση».

Εκπομπή στο Nostos 100.6 κάνει κάθε Τρίτη, 10 με 12 το βράδυ (μεταδίδεται σε επανάληψη την Πέμπτη την ίδια ώρα). Είναι καλή μπορώ να σας πω, ιδίως στις μουσικές της επιλογές, παίζει κομμάτια που ακούμε σπάνια στο ελληνικό ραδιόφωνο. «Θα έλεγα πως η σχέση με τον Nostos 100.6 είναι καρμική και

αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ακριβώς εκεί όπου θα ήθελα να είμαι. Κυριαρχεί μία ωραία και τρελή ατμόσφαιρα στο ραδιόφωνο. Αν επισκεφθεί κάποιος το account μου στο Instagram θα το διαπιστώσει από τα video και άλλων εκπομπών που ανεβάζω». Πώς γίνεται η επιλογή των τραγουδιών που μεταδίδει σε κάθε εκπομπή; «Κατόπιν έρευνας στα διεθνή blogs σε συνδυασμό φυσικά με τη διάθεση και τα βιώματα της Ladydust». Ας γίνουμε λίγο αστρόσκονη επιτέλους.

Στην ίδια κατηγορία


Marina lives on a magical planet: ‘planet ladydust’

It’s Marina Tsigonaki who’s doing broadcasts at Nostos 100,6. She is the inventor of planet ladydust. A genious conception which is not just a radio broadcast, but many more things.

She is a dj as well, an actress, & borrows her voice to commercials. Oh there’s also a book which is being prepared. Yes, she thought of Ladydust indeed at a concert of David Bowie. And each broadcast of hers, is- as she claims, a separate planet. What is truly this concept? ‘Well, this concept started on 2009 at the previous radio frequency where planet ladydust was hosted’, she explains at e-tet radio. ‘Planet’ is the permanent residency of Ladydust & the place which re-broadcasts the music of humans, even though she lives alone there..”

I met Marina on the 25th of March at Monastiraki. It was night time, which wasn’t such a good choice. Thousands of people walking at the streets. But she was there, so I went to find her. At a bar, alone, with her laptop & headphones. Beautiful, smiling & always on a move, she seems to never rest. She now lives in Greece but has spent quite a time abroad. What she does not like coming to music in Greece comparing to other countries? ‘That people choose to function in small communities. Everyone’ slooking fir his own interest, without sharing a common spirit’.


Gossip Tv

Marina Tsigonaki: “It’s almost a blessing to impersonate someone else”

Multitalented & a restless spirit, Marina Tsigonaki is also known as the ‘Lady of Dust’ or else: ‘Ladydust’ in her rocking music paths.

After the animation movie ‘Rio’ in which she borrowed her voice to the female parrot of ‘Jewel’, now she is being transformed into a beautiful feline, Shira, Diego’s beloved one in the new adorable animation movie: ‘Ice Age 4’.

“In 2011, after I had sent some cv’s Fox showed interest on me on the dubbing of ‘Rio’. With a demo of mine, I managed to enter this magical world.. she said to ‘Tiletheatis’ magazine.

-Journalist: Is dubbing a demanding thing?

-Marina: It is, as there is no action coming from other actors like there is in cinema. And it’s a beautiful trip to the beauty and the innocence of our childhood years. Being part of the greek version of the Ice Age you may have the feeling of watching those old 60’s movies that always ended with marriages, song and laughter.

-Journalist: Is a breath of life the diversity of your professional activities?

-Marina: It makes life more interesting! Especially through acting, you have the chance to live plenty of lives! Since our physical life has lots of ups and downs, it is almost a blessing to impersonate someone else..

1/Music or cinema/ Theater? If you were to prefer, which one would you prefer? -I must have been asked many times this particular question, & the answer is music I guess. 2/ Will you let us know your future plans coming to the part of music (dj’ing , your radio broadcast),cinema or/theater? -The professional plans of the next months have to do with a lot of guests, mainly in Athens, plus some opening acts in concerts ,like for example the one I will do for Dan Stuart from Green on Red. Coming to cinema now, I’m shortly doing Shira the tiger in Ice Age 5, which is coming out in cinemas during the summer of 2016. There are some discussions for some other projects, but not on a level that I can discuss them yet. 3/ Is there a special music event which is still in your mind? -I think I will always remember the gig of the ‘get well soon’, and the joy I felt when the band approached me after and asked when I will play in Germany so that they will have the chance of listening to a set of mine again.That must have been of the happiest music memories of mine. 4/ Can I ask the same question in the ‘acting field’? -I had a great time during the shooting of the Israeli movie:’ Magic Men’.The director Guy Nativ made me feel really comfortable. 5/ Would you like ‘planet Ladydust’ to be hosted at some radio or do you prefer the internet? -Planet Ladydust has this special music identity, & because it has that, I would like it to have an equivalent radio ‘house’.Otherwise internet is great. 6/You are in the area of civilization for 15 around 15 years now.Would you like to name some of the basic problems you faced?Is there a support for artists like you? -(laughing) Civilization and problems in Greece? No, not at all.as long as someone believes in God and in his power.( sigh) You can understand the rest.. 7/ Can you name 3 albums you’re listening now? -This period finds me listening to the new one of the Get Well Soon,of Bowie’s Blackstar, (mainly for emotional reasons & though I may sound predictable), & the ‘Sol Invictus’ of Faith No more. 8/What are you preparing for the night of Let me Know festival? -For the night of Let me Know, I have in mind to play a lot of tracks from girls music projects over history, so as to honor the female element in music.In terms of the 'woman' ,the new project of 'let me know' festival, the frog meets the stars of the event which is going to happen at the world day of woman, on the 8th of March at Death Disco. Angelika Dusk,Dapnhe & the Fuzz and Ladydust speak on the female personalities that left their mark through human history & for the meaning of celebrating this particular day for woman on 2016.Each one of them gives her own answer,totally personal and interesting,based on her artistic point of view. … 'Ladydust, who will invest with her music the whole atmosphere of the festival, makes a remark on a different persona, Kim Deal,coming from the music era. She says:'my answer is totally subjective and is coming out of the contribution of this lady to my personal inspiration and mood in whatever has to do with her music & stage presence and whatever she represents. 'The world day of woman' she continued, is not something which does not have a place in modern societies.Not because a certain day is needed to make the obvious stuff more obvious, but exactly because thay are so obvious but have not yet been percepted correctly, it is extremely important to keep this day for this mission. Its importance for me therefore, keeps on being huge,and a point which should be strong regarding it, is that whatever change,shall begin from women themselves. Ladydust's choice for the event is the track 'focus' by the band :'she keeps bees', for the reason -as she explains- that there is an ultimate need to focus for the necessary progress, so as people will become more and more sensitive concerning all that. On Tuesday March 8, Ladydust will wait us along with her cd's at Death Disco (Wgygou 16 & Lepeniwtou, Thiseio), to open this music day, organised by Let me know festival. Right after, there shall be 'Daphne & the Fuzz',while the night shall come to its musical peak with the gigs of Angelika Dusk & Katerina Duska.MIC: You take part at the exclusive female line up of 'Let me know festival',in terms of the world day of woman.The necessity of the existence of such an event, (given that no one could think of a festival with just men), says maybe that women musicians find themselves on the margin? Is rock n' roll a small world of inequalities, holded by men? Ladydust: Societies are holded in their strategic positions by men.Rock n' roll as a philosophy cannot possibly be holded by men, maybe just as a miniature of those societies.The inequalities which may occur may have to do with numbers, not with talent or passion of the (even fewer) females in the rock n' roll scene, that;s what I believe. MIC:Janis Joplin, Kim Gordon, Patti Smith, Bjork, PJ Harvey are just some female figures who left their traces on stage. Which other names are there in your personal list? Names that left their scars on you and inspired you, maybe also closer to your musical references? Ladydust: The inspiration has come from females like: Kim Deal, (the Pixies), Akiko Matsuura from Comanechi, Johnette Napolitano from Concrete Blonde, Nina Gordo from Veruca Salt, Hariet Whiler, (the Sundays), Kristin Hersh (Throwing Muses), Katherine Blamire & Jessica Davies,(the Smoke Fairies), Siouxsie Sioux (Siouxsie & the Banshees), Marijne Van der Vlugt (Salad), Anja Plaschg (Soap & Skin), Nika Rosa Danilova (Zola Jesus), all from L7,Tanya Donnely from Belly and many many more.. MIC: London, Amsterdam or Berlin? If I borrowed you money, where would you go? Is there a town where you'd seek to offer your heart? How much has the athenian environment changed and the way you live it during the last years? Ladydust: From those three you mentioned, London is for sure closer to me, because of its closer musical references. From the rest, I think I would say a lot in the States, (some quiet & some less quiet). As for the athenian environment, yes it may become more and more difficult, but at least there are some valuable friendships which make life easier from all aspects. MIC: What kind of influence would you like your music to have on us? Can you describe maybe the pictures that are born in you from the songs that you play? Ladydust: I used to tell that I love to play music for the 'unpredictable stuff'. I remember one night, there was a couple in front of me,dancing so intensely that they hit, but no one of them seemed to care! By the word 'unperdictable', I define something relevant and general though: all the unpredictable feelings that may come from the source of my feelings during a set of mine and which cannot be described in pictures, even by all the storyboards of the world. MIC: Which is according to you the most important thing you have succeeded so far in your career? Also: can you tell us some future plans of yours? Ladydust: I will refer to music again, and to something in which- I must admit I'm lucky since I don't really put serious effort in it. I'm referring to the fact that I have managed to not get really affected by what is going on around me. Neither has been affected the love for what I do for almost 15 years now. Now as for my future plans, a lot of guests have been confirmed all around the coutry, as well as opening acts in concerts like this one of Dan Stuart on the 3rd of April.