Page 1

S E U Q I L Ò B A DI


RESUM

Els espectadors assisteixen al rodatge d’una pel·lícula de cinema negre. Els problemes de l’equip i l’especial mètode de treball del director fan que les intrigues i les pors es traslladin de la pantalla a la realitat. Realitat, que com sempre acabarà per superar la ficció, fent que la teatralitat sigui una frontera irreconeixible i misteriosa. Un muntatge que es mou entre el llenguatge teatral i audiovisual per construir la narració que permet a l’espectador, com si fossin detectius, unir i descobrir les peces del trencaclosques al més pur estil del suspens.


E T C E EL PROJ “Diabòliques” és un projecte que vol convidar l’espectador a tornar en el temps, a reviure i gaudir de l’elegància, l’estètica i els codis estilístics d’un dels gèneres cinematogràfics més importants de la història del cinema. El muntatge fusiona les escenes en viu dels actors i escenes filmades al més pur estil del cinema negre i la convivència i interacció entre l’escenari, els actors i el vídeo. El cinema negre és el motor creatiu que ens inspira per jugar amb el suspens com a columna vertebral del projecte, experimentant amb els diferents nivells de narració i desenvolupant la relació entre el llenguatge teatral i l’audiovisual com encreuament entre la realitat i la ficció. Ens interessa exposar el procés reflexiu i creatiu, la passió i obsessió que viu l’artista quan s’enfronta al desafiament de concretar una idea i el que pot estar disposat a fer per aconseguir-ho.


CURRÍC

S M ULU

MARIANA YÁÑEZ ROJO / Direcció Actriu, gestora i artista-pedagoga que ha treballat en aquestes àrees des de l’any 2000 a Xile , Nova Zelanda i Espanya . Llicenciada en Art Dramàtic de la Universitat de Xile, viatja a Catalunya l’any 2008 per cursar estudis de postgrau a l’Institut del Teatre de Barcelona , participant dels postgraus“Teatre i Educació . Adolescents i Teatre“ i “Pedagogia Teatral en educació infantil i primària“. Treballa a Barcelona on ha col · laborat com a actriu i assistent de direcció amb els directors alemanys Frithwin Wagner - Lippok i Christina Schmutz en els muntatges “ Gat , nen foc“ ( 2009 ) , “La festa , el foc , la ciutat” ( 2010 ) i “ sala d’espera Futur “, ( 2011 ). L’any 2011 crea la companyia La Cuentista / Hand Made Theatre amb la qual es desenvolupa com a directora artística i gestora , a més de treballar com a professora de teatre i gestora de projectes. de cooperació internacional per al desenvolupament de l’educació artística.

OLGA CERCÓS / Actriu El 2013 participa a: PRIMERA PLANA (festival Temporada Alta) direcció de Marilia Smper i text de Daniela Freixas; “No paris amb estranys” (Teatre Nacional de Catalunya) text i direcció d’Helena Tornero. “La devastació” dir. Quique Culebras /TMP’12), “Sala d’espera futur” dir. C.Schmutz i F. Wagner-Lippock (Tantarantana’11),“Havanera: Argelès sur Mer” dir. Àlex Rigola (Temporada Alta’11), concert-espectacle “Vull tornar-te a veure” dir. Helena Tornero (TMP’11), “Virgínia Woolf (BCN’11), “A pas de F.García Lorca” (La Mercè’09). Fa més de 10 anys que participa en campanyes de dinamització lectora com a actriu i narradora. Participa al 2011 en LABCANAL sota la direcció d’Àlex Rigola, moviment amb Ferran Carvajal i veu amb Nina. Ha realitzat cursos d’interpretació amb Montse Esteve, Fabriccio Chiodetti, Gisèle Barret i primer i segon curs a Estudis de Teatre de Barcelona (Lecoq). Complementa la seva formació amb nocions de claqué, solfeig i piano.


CURRÍC

S M ULU

JOSEP ANTONI LEJ / Actor S’ha format a Estudis de Teatre de Berty Tovias , amb grans professionals com Javier Daulte , Christine Adaire , Manuel Dueso , Ferran Madico , Gemma Bertran , etc ... Actualment es troba en procés de formació en Tècnica Meisner amb Javier Galitó - Cava i Rachel Adler , Neighborhood Playhouse Com a actor versàtil ha participat en produccions teatrals de diferents gèneres : “Ser o no ser”, “Cançó d’amor i de guerra“, “Potestad“, “El burlador de Sevilla”, “Fama“, “La nit màgica“, “La princesa cigne“, “El diari d’Anna Frank“, “La ratera“, “La legió d’ honor”, “La Gran Via”. Ha participat en sèries com “El cor de la ciutat“ , “Herois quotidians“ , “El internado“ , “Mis adorables vecinos“, “Casi perfectos”, “Cuenta átras”, “Oliana Molls“. També ha intervingut en les pel · lícules “El Coronel Macià “, “La barbacoa“ , “Nudos“, i ha protagonitzat i col · laborat en nombrosos curtmetratges. A més , ha presentat nombrosos actes i ha treballat en projectes de vídeo (artístic i empresarial ), performance, animació, narració, locució, publicitat, etc..

CATALINA ESQUIVEL RODRIGUEZ / Actriu i Dramatúrgia Mestra en Arts escèniques titulada per l’Acadèmia superior d’Arts de Bogotà - Colòmbia. Màster en Estudis teatrals de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut del Teatre, actualment està cursant el doctorat en aquesta mateixa institució. Ha exercit com a actriu i docent a la ciutat de Bogotà, és guanyadora al 2006 d’una Beca a Joves Creadors Teatrals. Actualment desenvolupa tasques com a actriu i investigadora a Barcelona, participant en performances com “On caram és la compresa performativa de la Blanca Neus, Lectures in love”, “Sala d’espera: futur”, sota la direcció de Frithwin Wagner-Lippok i Christina Schmutz, i fa part del laboratori de creació LaMinimAL: Teatre sistèmic, entre d’altres.


CURRÍC

S M ULU

CONSUELO BARRERA JOFRÉ / Disseny integral

Llicenciada en Arts amb Menció en Disseny Teatral per la Universitat de Xile l’any 2000. Ha treballat amb importants directors de l’escena xilena com Alfredo Castro, Rodrigo Pérez, Héctor Noguera, Nissim Sharim, Víctor Carrasco entre d’altres. L’any 2003 viatja a Barcelona per continuar els seus estudis en el doctorat de “Història, Teoria i Crítica de les Arts” a la Universitat de Barcelona on actualment es troba acabant la seva tesi doctoral sobre teatre de dones. A la mateixa ciutat exerceix com a dissenyadora teatral per a les Cia. Meridiano70ymedioteatro dirigida per Marcela Terra i Cia. Teatre La Moral dirigida per Carlos Concha. De la mateixa manera a col · laborat amb el director Tahar Klibi en la seva obra “Medea Material” estrenada a França el 2011 i en l’obra “La dona sola” dirigida i actuada per Beatriz Insa presentanda al Festival Internacional de Teatre de la Ciutat de Querétaro a Mèxic el 2010. DOMINGO MOHEDANO / Càmera Des de l’any 2008, s’ha dedicat a l’estudi del medi audiovisual i la fotografia. El 2008 realitza el documental “Viure Somriure”, el 2009 el curt - documental “Taller d’il-lusions” DiversaCat d’Amics de la Unesco, el 2012 “Deu-Quaranta-cinc” un curt realitzat entre alumnes de EMAV per L’endemà, concurs Xpress (72 h). Actualment es troba cursant el cicle superior d’il · luminació a l’escola EMAV, col · labora amb Edpac en un projecte social sobre el dret al menjar a Barcelona i en l’obra de teatre “Les diabòliques”, com a actor-càmera, de la companyia La Cuentista.


CURRÍC

S M ULU

DAVID SALINAS MURIEL / Disseny de projeccions Comença en el món audiovisual en l’any 2001 amb els estudis d’enginyeria d’àudio, Mèxic. L’any 2004 es trasllada a Barcelona, des de llavors treballa i forma part en diferents projectes de creació àudio visual. La seva experimentació amb diverses tècniques donen vida al col · lectiu Emotion Fractory amb la finalitat transmetre emocions específiques a través d’instal · lacions audiovisuals emprant tècniques com el wrapping, mapping o càmeres infrarrojes per aconseguir un impacte visual i sonor. Participa en festivals en diferents llocs del món (Experience Festival 2011, Tailàndia., Boom festival Portugal., Cimera Tajin 2010 Mèxic, Loop 2009 festival de vídeo art BCN.

SERGIO PAVÓN CAVADA / Tècnic de So Tècnic Superior de So per la Universitat Vicente Pérez Rosales l’any 2002. Ha treballat amb importants directors de l’escena xilena com Rodrigo Pérez, Alexis Moreno, Rodrigo Bazaes, Héctor Noguera entre d’altres. Entre els anys 2003 i 2007 exerceix com a Cap de So al Teatre Camino i al Teatre de la Universitat Major a Xile. L’any 2007 realitza a Barcelona el Màster de Postproducció de so multicanal per a cinema a l’escola MK3 i la Certificació d’Operador de Protools (nivell 201). També a Barcelona, fa de tècnic de so en directe i postproducció amb la Productora “Tots nosaltres” i com a dissenyador de so en diverses obres de teatre.


CURRÍC

S M ULU

LUIS FE RIVERA / Tècnic de projeccions Escriptor, director, dissenyador, actor, i artista de so. Las sevas creacions es basan en l’ús dels mitjans audiovisuals com a cerca d’atmosferes teatrals. Aprofundeix els seus estudis amb un Master en Disseny Escenogràfic per a Teatre, Cinema i TV a l’Escola Tai a Madrid (2012). Col·laborador en les companyies: Somnàmbuls, Vueltabajo Teatre, Carxofa Teatre (Barcelona), i Casa Cruz de la Lluna (Puerto Rico). Ha format part de l’equip tècnic en espectacles d’alt nivell, festivals i gires. Actualment exerceix com a dissenyador i tècnic multimèdia en diverses produccions teatrals i musicals a Barcelona.


C I T S Í T R A P I U EQ Direcció / MARIANA YÁÑEZ ROJO Dramatúrgia/ CATALINA ESQUIVEL Repartiment/ Betty de La Salle: OLGA CERCÓS Nicole: CATALINA ESQUIVEL Michele de La Salle: JOSEP ANTONI LEJ Disseny vestuari il·luminació i escenografia/ CONSUELO BARRERA JOFRÉ Càmera / DOMINGO MOHEDANO Disseny de projeccions / DAVID SALINAS MURIEL Tècnic de projeccions / LUIS FE RIVERA Disseny Sonor / SERGIO PAVÓN Producció / LA CUENTISTA/HAND MADE THEATRE


S C I N C È T S T N E M I R E U Q RE ESPAI ESCENARI 10 m. ample x 5 m. fons (adaptable) IL·LUMINACIÓ 5 PC de 1000W. 2 halògens de 500w. 2 halògens de 150w. 2 projectors amb obturador 3 peus d’il·luminació individuals. SO Taula de so (no menys de 8 canals amb FX incorporats 4 altaveus (mínim 2) i amb la seva potencia. Reproductor Doble de Cd. 1 Micròfon 1 Peu de micro CONSUM ELECTRIC DEL ESPECTACLE 4000W


E T C A T N O C MARIA

0

OJO R Z E NA YÁÑ

6 24 6 2 2 034 65

stateat info.lacuenti

r

1

l.com i a m o@g

Dossier català  
Dossier català  

Dossier del espectacle DIABÒLIQUES. cia. La Cuentista/ Hand Made Theatre

Advertisement