Page 1

nagerecht

Amandelbeignets met honingsaus i n g r e di ë nt e n

be re i d i ng

200 g bloem 1V zakje gedroogde gist 2 eetl amandelpoeder V koffiel vanillesuiker zout 30 cl water

Zeef de bloem met de gist en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Strooi er het vanillesuiker en amandelpoeder in. Meng goed. Schenk er in een straaltje het water bij en roer tot een glad beslag. Dek af en laat 45 min. rusten. Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag in de hete frituur (175°C). Bak de beignets in 3 tot 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

sau s:

125 g vloeibare honing 5 cl water 2 koffiel citroensap snuifje kaneelpoeder w ij n sug g e st i e

sau s:

Verwarm op een zacht vuur de honing met water, citroensap en de kaneelpoeder. Schenk de lauwe sus over de warme beignets en dien op.

maandmenu november speciaal voor u samengesteld

Castelat Mouilleux, een heerlijk zoete witte wijn.

Havenstraat 4

4553 AV Philippine • 0115 - 49 10 59 • www.slagerijlacouronne.nl


voorgerecht

hoofdgerecht

Franse uiensoep

Biefstuk met appelstroop-champignonsaus

i n g r e di ë nt e n

be re i d i ng

i ng re dië nte n

b e re i di ng

40 g boter of margarine 600 g uien, in ringen 1 liter vleesbouillon 1 laurierblad zout peper 8 plakken stokbrood 120 g geraspte gruyère

In pan boter smelten en uien zachtjes bakken. Na ± 20 min. vuur iets hoger draaien en uien in nog ± 10 min. al omscheppend goudbruin bakken. Bouillon en laurier toevoegen en soep ± 30 min. zachtjes koken. Laurierblad verwijderen en soep op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Stokbrood lichtbruin roosteren. Brood in vier soepkommen leggen en in elke kom 30 gram geraspte gruyerekaas strooien. Soep eroverheen schenken en onder gril laten gratineren.

1 rode ui 1 teentje knoflook 250 g champignons 4 biefstukken zout en peper 30 g boter 2 eetlepels appelstroop 1 eetlepel sojasaus V l vleesbouillon

Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in plakjes. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken op hoog vuur rondom bruin. Verhit de biefstukken 2 à 3 minuten per kant. Neem de biefstukken uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Fruit de uiensnippers en de knoflook in het achtergebleven bakvet tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak nog 2 minuten. Roer de appelstroop en de sojasaus erdoor. Voeg de vleesbouillon toe en laat het vocht tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de biefstukken.

va r iati e

Uiensoep wordt heel bijzonder wanneer u er vlak voor het serveren een scheutje port doorheen roert. Om het helemaal af te maken kunt u wat grof verkruimelde blauwe schimmelkaas over de soep strooien.

wi j nsug g esti e

Domain de Mairan, cabernet suavignon op eiken vaten gerijpt uit de Langedoc

maandemenu november  

ons maandelijkse menu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you