Page 1


A vegades estem massa disposats en creure que el present es l’únic estat possible de les coses. Marcel Proust


LA CONFITERIA TEATRE

Investigar, cercar i crear són els ingredients de la nostra confitura i, es que es així com treballem. A partir d’una idea, l’esmicolem per tal de desmembrar-ne totes les parts i poder crear una textura que fusioni tots els trossets de fruita per tal d’oferir una bona compota teatral. LA CONFITERIA TEATRE neix de la únió artística d’Albert Carbó i Àgata Casanovas.


QUÈ ÉS 3EFÍMERS

efímer, -ra adj.

Que té poc temps de durada. Passatger, fugaç, breu, momentani, temporal, temporer, transitori.

3efímers parla de tu, i també parla de mi, i també d’ell. Parla de tots nosaltres. Però sobretot parla d’ells, d’ells tres. 3efímers neix de la necessitat d’explicar-nos, i del buit de l’existència d’aquesta explicació. Del perquè fem i desfem. De la recerca en l’altre i de la perspicàcia de la sol·litud. De l’instant decisiu i de l’oblit. 3efímers parla d’aquest moment, d’aquest instant, de l’aquí i l’ara. 3efímers són tres peces dramàtiques breus que giren al voltant del moment passatger, de l’efimeritat.


DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

El projecte es presenta amb un punt de partida clar, una premisa concreta, parlar de la fugacitat de temps, del ser efímer. 3efímers no deixa de ser un encàrrec, de la formalitat d’encomanar a tres dramaturgs tres peces breus, d’uns vint o vinti-cinc minuts, per a tres joves actors de la mateixa franja d’edat. Aquestes peces però, han de ser concevudes per ser portades a escena de mode indistint, es a dir, que no tinguin res a veure l’una amb l’altre. Tres dramaturgs. Tres actors. Tres peces per a tres experiències. Efímer, la fugacitat de temps. I tot això dut a escena des de la visió d’una dona.


SINOPSI

R.I.P. de Javi J. Moyano efímer 1

Quinze anys després, en Pau, l'Ivan i en Roger tornen a la cabanya on passaven les vacances de petits, per celebrar l'aniversari de l'Anna, la novia d'un d'ells. Però abans que l'Anna bufi les espelmes, en Pau s'endinsa en el bosc i s'hi adorm. En despertar creu haver somniat alguna cosa important, però només pot recordar un riu, el riu on es banyaven de petits. La vida de'n Pau sembla dependre d'aquest somni, però cada segon que passa el somni s'esvaeix inexorablement.

Idioma: Català

L’ÚLTIM SOPAR de Gerard Guix efímer 2

Un amfitrió. Dos convidats. Tres persones en un mateix sopar. Dos es coneixen entre ells, el tercer no coneix a ningú. Un sap tot el què ha de passar aquella nit. Els altres dos no. El sopar, tot i la incomoditat del primer moment, sembla transcórrer amb naturalitat i bon ambient. Hi ajuda el vi. Molt. De sobte, enmig d’una animada conversa, l’amfitrió s’aixeca, obre la finestra i salta al buit. Ara només queden dos convidats que no es coneixen entre ells, en una casa que no es la seva, amb un problema de dimensions descomunals per resoldre abans que la resta de veïns no descobreixin el cadàver de l’amfitrió al celobert.

Idioma: Català i Castellà

7 SEGUNDOS de Marc Angelet efímer 3

7 segons explica el cas real d’un director d’orquestra que va patir una malaltia que el va deixar amb una capacitat de memòria de 7 segons. Ho va oblidar tot abans de la malaltia, menys dues coses: l’amor que sentia per la seva dona, i la seva capacitat per llegir i tocar música. Havia oblidat els seus fills, els seus pares, tot allò que l’havia definit al llarg de la seva vida. Era incapaç de mantenir una conversa de més de 7 segons, redescobria a cada instant l’habitació on vivia des de feia quinze anys, però quan seia al costat de la seva dona i tots dos es posaven a tocar el piano, redescobria qui era i qui havia estat.

Idioma: Castellà


FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA

3efímers una idea d’àgata casanovas i pau quero direcció dramatúrgia

àgata casanovas marc angelet, gerard guix i javi j. moyano

repartiment

carles algué, enric auquer i iñaki mur

escenografia il·luminació espai sonor vestuari

anna piqué oriol bauldenas abel vernet iztok hrga

disseny gràfic fotografia d’assaig

david martínez toni magdalena

LA MIRADA INDISCRETA.com fotografia promocional clara antón video adri klose ajudant de direcció producció executiva producció agraïments

albert carbó toni masero la confiteria teatre

Dharmakaya Aleix Melé D-Martinez La mirada indiscreta Aules


CURRICULUMS

Àgata Casanovas, 1985 · Nº AADPC 3182 directora i fundadora de La Confiteria · teatre

Realitza estudis superiors de FOTOGRAFIA a l’escola d’art SERRA I ABELLA. Obté la titulació conforme ha superat el recorregut de Formacio d’Interpretació a l’escola Aules dirigida per Daniel Anglès. Cofundadora de la Companyia Projecte JK052. En teatre l'hem pogut veure a BORIS GODUNOV de La Fura dels Baus, a BLACK BOX de Marc Angelet i a I LOVE NY d'Iban Valero. Treballa com a productora executiva de LA GUAPA Teatre i la Companyia Projecte JK052 i també, en diferents espectacles teatrals com OLD RECORDS de Marc Angelet i Jordi Silva. Conjuntament amb Iban Valero escriu SHANGHAI (o composició en blau, vermell i groc de 1930) on se'n fa una lectrura dramatitzada a la l'Obrador de la Sala Beckett amb direcció de Cristina Genebat. Dirigeix EL SOLDADET DE PLOM de Marc Angelet i AQUESTS CINC ANYS de Jason Robert Brown, a la Sala Cabanyes de Mataró.

Albert Carbó, 1989 · Nº AADPC 2367 Ajudant de direcció i fundador de La Confiteria · teatre

Es forma a l’institut del teatre de Barcelona i acudeix a classes d’interpretació amb Raimon Molins, i de cant amb Daniel Anglès. En teatre l’hem vist a “DINOU” de Ferran Joanmiquel. Dir.Carles Fernández, a la Sala La Planeta i a la Sala Beckett de Barcelona; “REACCIÓ” de Lutz Hübner. Dir.Òscar Molina. A la Sala Beckett i en gira; “ELS NOIS D’HISTÒRIA” d’Alan Benett. Dir.Josep Maria Pou. de gira per España i temporada a Teatros del Canal de Madrid; “PLASTILINA” de Marta Buchaca. Dir.Marta Angelat. A la Sala Beckett. En cinema el podem veure a “ESCONDIDOS” Dir.Albert Oliver; “DI.DI.HOLLYWOOD” Dir.Bigas Luna; i a “BULLYING” Dir.Josetxo San Mateo. També ha rodat curts com “SLIDES (MIRADAS)” Dir.David Ilundain y “DESVÍO” Dir.Carmelo Viera. A televisió el podem veure actualment LA RIERA, I ha participat també a “HOMICIDIOS”, “OXÍGENO, O2”, “LA TORMENTA” ,“GAVILANES”i a “LA PECERA DE EVA”.


Carles Algué, 1987 · Nº AADPC 2993 actor

Graduat en interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona, ha ampliat la formació actoral amb cursos d’entrenament Daulte i Tècnica Meisner. En teatre ha actuat a DESIGJAM, espectacle dirigit per Neil Labute, i ha format part del projecte COMPANYIA K, dirigit per Lluís Pasqual, al Teatre Lliure. També ha actuat a l’obra COM ELS VELLS TEMPS, de Roger M. Puig; a Catàstrofes, estrenat a la Sala Beckett; i en muntatges dirigits per Pau Miró, Thomas Sauerteig i Pep Pla, entre d’altres. En televisió ha participat a les sèries TU MATEIX, de XTVL, i a LA RIERA de TVC. Com a director i dramaturg, ha estrenat l’espectacle GAIREBÉ, a l’Obrador de la Sala Beckett.

Iñaki Mur, 1993

Enric Auquer · Nº AADPC 3062

actor

actor

Es forma a l’Escola Nancy Tuñón i paral·lelament rep formació amb Laura Jou, Agustí Villaronga i Luci Lenox. En teatre ha actuat a “LÚLTIM DIA DE FREBRER” de Cia. La Hydra, “SOPA DE PEDRES” i “THE ROCKY HORROR SHOW” amb direcció de Victor Álvaro (Cia. Gataró). En televisió ha participat a “POLSERES VERMELLES (2na temporada). En cinema participa a “PULSIÓN SANGRIENTA” de Gerard Tusquelles (ESCAC films), “ LOSERS” de Serapi Soler i Oriol Pérez (Canónigo Films) i “ANIMALS” de Marçal Forés (ESCÁNDALO Films) entre d’altres. Participa en diferents temporades com a cantant del grup del Clup Súper 3 “SP3”.

Interpretació teatral al COL·LEGI DEL TEATRE de Barcelona. En teatre l’hem pogut veure a NATALE IN CASA CUPIELLO (La Perla 29 dir. Oriol Broggi), SACRIFICIS (dir. Iban Valero i Anna Ponces), TITUS ANDRÒNIC (dir. Marc Anegelet), PERVERTIMENTO (dir. Xicu Masó), TONIO, el poeta (La Perla 29 dir. Oriol Broggi), TEATRE SENSE ANIMALS (dir. Thomas Sauerteig) i TITUS ANDRONICUS (La Fura dels Baus dir. Pep Gatell). En televisió ha participat a KUBALA, MORENO MANCHÓN i en cinema a LOS INOCENTES i DIETA MEDITERRÀNEA. Ha participat en diferents curtmetratges de l’ESCAC i Escándalo Films.


Marc Angelet, 1977 dramaturg

Ha escrit i dirigit numeroses obres desde 1998: VOYAGER . Companyia T6. Temporada TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA; EL BIÒGRAF. La Guapa Teatre. Premi Teatre Principal 2010. Temporada SALA BECKETT; TORNEM DESPRÉS DE LA PUBLICITAT de Carles Mallol Companyia La Soga. Temporada SALA BECKETt; OLD RECORDS. Dramatúrgia conjunta amb Jordi Silva. Temporada TEATRE TANTARANTANNA; SOPAR DE NADAL. La Guapa Teatre. Premi Mediterrània 2009. Temporada SALA MUNTANER; GENIUS. La Guapa Teatre i CAET. Finalista XXXIV Premi Born Teatre 2009 Estrena TEATRE ALEGRIA de Terrassa. Temporada BIBLIOTECA NACIONAL DE CATALUNYA; BLACK BOX. Estrena a LA NAU IVANOV; LA TEMPESTA de William Shakespeare. Companyia Quatreperquatre. FIRA DE TÀRREGA; CALL CENTER. La Guapa Teatre. Accèssit al Premi Marqués de Bradomín 2007. Temporada TEATRE RAVAL de Barcelona; REBELS. Companyia Musical Més Petit 2. Gira per España; MCBETH CON QUESO. Temporada al VERSUS TEATRE; OPCIÓ B. La Guapa Teatre. FESTIVAL LOLA Esparreguera. Temporada SALA BECKETT; PETITES GRANS HISTÒRIES. Teatre d'ombres. Estrena FESTIVAL DE LA INFANCIA I LA JUVENTUD; TOT ÉS POSSIBLE de Lluis Elías Companyia Sgrata. Co-direcció amb Lluis Elías. Estrena al SAT; F.U.M (Sistema Definitiu per deixar de Fumar) Companyia Agraïts d’Aguantar-nos. Estrena al SAT; LA TORNA DE LA TORNA. Els Joglars. Ajuntant de Direcció. Direcció: Albert Boadella i Lluís Elias. Temporada TEATRE ROMEA; S.O.A. (ESCOLA DE DICTADORS) Companyia Estrip-Trist Teatre. Estrenat Festival Internacional FITA de Brussel·les i que es pot veure a diverses ciutats de Bèlgica i Itàlia; NITS DE

SERRALLONGA/ NITS DE MISTERI. Companyia Agraïts d’Aguantar-nos. Temporades MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES; EL DIA D. Companyia Agraïts d’Aguantar-nos.Dirigida per Esteve Rovira. Estrena SUPERMERCAT DEL TEATRE; G8 (PORTA TANCADA) Companyia Estrip-Trist Teatre. Dramatúrgia conjunta amb Artur Rodríguez i Pau Carrió. 2on Premi San Miguel al Millor Espectacle de Sala a la Fira de Teatre de Tàrrega. Temporada SALA ARTENBRUT.; TOTES LES BIGUES VAN AL CEL. Companyia Estrip-Trist Teatre. Dramatúrgia conjunta amb Artur Rodríguez. Premi Especial del Jurat en la V Mostra de Teatre de Barcelona. Estrena TEATRE ZORRILLA de Badalona; i EL BLUES DEL PONT. Companyia Estrip-Trist Teatre. Dramatúrgia conjunta amb Artur Rodríguez. Menció honorífica en el Premi Ignasi Iglésias 1997. Temporada al TEATRE LLANTIOL.


Gerard Guix, 1975 dramaturg

És escriptor, dramaturg i guionista. Ha treballat o col·laborat amb companyies, teatres i productores com Els Joglars, Teatre de Guerrilla, Teatre Romea, Sala La Planeta, Teatro Sociale di Como (Itàlia), The Rep – Birmingham Repertory Theatre (Birmingham, UK), Focus o Diagonal TV. Al llarg de la seva carrera professional ha obtingut beques i reconeixements del British Council, del Tyrone Guthrie Centre d’Annaghmakerrig (Irlanda), del Centre d’Art i Natura de Farrera i de la Institució de les Lletres Catalanes. Entre les seves obres com a dramaturg, destaquen SALVEU LES NOSTRES ÀNIMES (Finalista a les 9ena Mostra de Teatre de Barcelona), GÈNESI 3.0 (Premi Fundació Romea de textos teatrals 2006), estrenada al 31è Grec Festival de Barcelona, SÓC UNA MÀQUINA i la peça trilingüe U, DUE, TRÊSs, amb la seva pròpia companyia JoGiJo, representada a Itàlia, Espanya i Portugal i que va guanyar el Premi Especial del Jurat a la 15ena Mostra de Teatre de Barcelona. La seva última obra, ARCA es va estrenar el febrer de 2012 al Teatro Sociale di Como (Itàlia) i fins ara s’ha vist a Girona, Vic, Merate (Itàlia) i Grenoble (França).

Ha publicat les novel·les MEMORIAS (SUCIAS Y HAMBRIENTAS) (Edición Personal, 2000), LA DERIVA DELS CONTINENTS (Angle Editorial, 2005), DIA DE CAÇA (Columna, 2007) i TOT EL QUE HAURIES DE SABER ABANS D’ESTIMAR-ME (Columna, 2011) guanyadora del XXI Premi Pin i Soler de novel·la, publicada en castellà com a Todo lo que deberías saber antes de amarme (Suma de letras, 2012). També és autor de la trilogia juvenil composta per les novel·les EL PRODIGI i L’ENGINY (Estrella Polar, 2011) i EL TALENT (Estrella Polar, 2012). Un relat seu està inclòs en l’antologia de nova literatura catalana Veus(Empúries, 2010), que compta amb una versió castellana, VOCES (Anagrama, 2010).


Javi J. Moyano, 1977 dramaturg Nº AADPC 3042

Llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions per l’U.P.C, s’ha format com a dramaturg als tallers d’escriptura de l’Obrador de la Sala Beckett amb autors reconeguts com Marc Rosich, David Plana, Victoria Szpunberg, Xavier Albertí, Javier Daulte, Pau Miró, Michel Azama, Theresia Walser, Andrés Lima o Paco Zarzoso. A l’Abril del 2009 funda la companyia deLirio teatre, on realitza les funcions de dramaturg i director fins a la seva dissolució a l’Agost de 2012. El mateix any presenta el seu primer text curt a la Sala Beckett, dins la lectura dramatitzada “Vol sense motor”, dirigida pel David Plana i deLirio teatre estrena el seu primer espectacle, “4.48 PSICOSI” de Sarah Kane, on Moyano fa l’ajudantia de direcció. Un any després assumeix la direcció del seu primer text llarg dut a escena, “Rates (Abans que la lluna caigui)”, estrenat al Teatre Auditori del Poble Espanyol, el desembre del 2010. Durant la temporada 2011/12, “Rates...” ha fet estada en la Nau Ivanow, teatre del Raval i la Sala Beckett, entre d’altres. Col·labora com ajudant de direcció del Llàtzer Gàrcia, a "La Terra Oblidada" de la cia. Arcàdia, estrenada el Febrer 2012 a la Sala FlyHard amb temporada en el teatre Atrium el 2013. El seu segon text, “cumulus nimbus”, amb direcció pròpia, s’estrena el Maig de 2012 a la Nau Ivanow.


contacte ÀGATA CASANOVAS 652 20 12 42 agata.casanovas@gmail.com

La Confiteria Teatre - 3 efímers  

Dossier de l'espectacle "3 efímers", el debut de la companyia La Confiteria Teatre.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you