Page 14

Maresme info

Argentona

sant andreu de Llavaneres

La propera edició del Festival Sense Portes d’Argentona se celebrarà el penúltim cap de setmana de maig

L’Ajuntament de Llavaneres avisa que cal una millora en el reciclatge de la matèria orgànica

El jurat del certamen Festival Sense Portes atorga a l’espectacle ‘Abandónate mucho’ el Premi Pom d’Or 2019.

L’estudi de la recollida de FORM (fracció orgànica) durant el tercer trimestre mostra que dels 263,27 kg de matèria orgànica totals, un terç d’ells corresponen a residus que no toquen. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha comunicat a l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres que la caracterització del tercer trimestre pel que fa a la classificació de la matèria orgànica del municipi ha evidenciat que cal una millora important en el reciclatge del FORM (fracció orgànica). A l’estudi esmentat, es mostra com dels 263,27 kg d’orgànica totals recollits, un 66,1% respon a FORM, i un 33,11% a impropis; és a dir, a restes que s’haurien de reciclar en altres contenidors, com són per exemple diversos envasos, restes de poda o càpsules de cafè.

L’Ajuntament d’Argentona i el Col·lectiu Sense Portes han anunciat les dates de la propera edició del Festival Sense Portes, que se celebrarà del 22 al 24 de maig de 2020. Aquest certamen d’arts de carrer que s’ha consolidat plenament en el calendari cultural i festiu d’Argentona, ofereix durant un cap de setmana una fantàstica programació d’espectacles de carrer i arts escèniques que tenen lloc a diversos espais de la vila. Pel que fa al darrer festival, celebrat el passat mes de juny, gairebé 300 espectadors van participar a la votació per escollir el millor espectacle del certamen. Un cop recollides les puntuacions del públic, el jurat ha valorat atorgar el Premi Pom d’Or a Abandónate mucho, de la companyia XL, una proposta farcida de música i molt d’humor que ironitza sobre l’amor romàntic. Així mateix, també s’informa que, entre totes les persones participants, la guanyadora d’un abonament per a la propera temporada de La Sala ha estat l’Elena Garcia. A mida que s’acostin les dates de la propera edició s’anirà informant de les novetats i detalls del Festival Sense Portes 2020. |14|

A més, des del consistori alerten que barrejar la FORM amb altres tipus de residus suposa una penalització econòmica pel municipi. L’orgànica es recull i es porta a Granollers, on en fan el triatge. El que no són restes orgàniques es torna a transportar a Mataró per ser incinerat. Aquest procés suposa un sobrecost de manipulació i de transport, alhora que genera més contaminació. Cal recordar, també, que la matèria orgànica és una de les fraccions de recollida selectiva on s’han d’abocar restes de menjar i altres tipus de residus biodegradables, com són aliments malmesos, closques, escuradents de fusta, flors, gespa, infusions, llumins de fusta, paper de magdalenes, pinyols, taps de suro, restes de menjar, terra de plantes o tovallons de paper brut. Pel que fa al cafè no s’hi poden abocar les càpsules senceres –a no ser que a l’etiqueta indiquin que són compostables– però si el filtre o el marro. D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres vol aprofitar també per animar als veïns a fer autocompostatge a la llar. D’aquesta manera, i registrant-se a l’Ajuntament a través de l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà), es pot arribar a obtenir un descompte del 25% en la taxa d’escombraries.

Profile for La Clau

1474  

Revista La Clau en portada Festa Major de Teià

1474  

Revista La Clau en portada Festa Major de Teià

Profile for laclau