Page 16

Maresme info / www.laclau.cat

Vilassar de Mar

mataró

En marxa el Bus Nocturn per als joves a Vilassar de Mar

La Col·lecció Bassat viatja a Sevilla

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, a través del Servei de Joventut, posarà en marxa a partir del 4 d’octubre el servei de transport de nit, Bus Nocturn, entre Vilassar de Mar i la zona d’oci nocturn de Mataró, i el trajecte a la inversa, perquè els joves del municipi es desplacin amb seguretat a la zona d’oci nocturn de Mataró (polígon Pla d’en Boet).

El servei, segons informa el consistori vilassarenc, serà totalment gratuït pels joves de 16 a 22 anys i es començarà a prestar el proper divendres 4 d’octubre, durant tots els divendres a la nit. L’objectiu és minimitzar el risc d’accidents de trànsit dels joves durant el seu temps d’oci. El Bus Nocturn sortirà cada divendres des de la parada de bus de l’Escola del Mar, a l’avinguda Lluís Companys. L’hora de tornada serà a les 5 h de la matinada de dissabte des del mateix punt d’arribada (Francesc Layret, 32 de Mataró) i fins al de recollida. El transport s’oferirà amb un autobús de 55 places que estarà cardioprotegit amb un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) i amb servei d’acompanyament a través d’un monitor titulat TES (Tècnic en Emergències Sanitàries), que farà una xerrada de sensibilització sobre els riscos que comporta el consum de l’alcohol i altres substàncies, i donarà material divulgatiu. D’altra banda, es pot consultar tota la informació relativa a aquest nou servei (normativa, horaris, parades, inscripcions, autoritzacions...) a través de l’APP Vilassar de Mar (Android i Apple iOS) per a dispositius mòbils. Serà des de l’APP que els joves que ho vulguin podran reservar plaça pel servei de Bus Nocturn. En cas de ser menor d’edat, per tal d’accedir a aquest servei cal presentar o enviar l’autorització del pare/ mare/tutor/a degudament emplenada i signada al Servei de Joventut de Vilassar de Mar. |16|

Aquest divendres 27 de setembre s’inaugura l’exposició ‘Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró’ a la Sala Murillo de la Fundación Cajasol a Sevilla. Aquesta mostra de 30 obres de 25 artistes del fons de la Col·lecció Bassat es podrà veure fins al 24 de novembre i tot seguit itinerarà a les seus de la Fundación Cajasol de Huelva, Córdoba i Cadiz, fins a l’abril del 2020. A l’exposició es podrà veure peces d’artistes internacionals com Miquel Barceló, Antonio Saura, Joan Miró o Manolo Millares; dels mataronins Josep M. Codina, Rosa CodinaEsteve, Marc Prat, Jordi Prat Pons, Perecoll i Josep Serra, i també s’hi veurà una destacada representació de pintors andalusos com ara Fernando Daza, Alfonso Fraile, Luis Gordillo, José María Peña i Guillermo Pérez Villalta. Durant la inauguració, el president de la Fundació Bassat, Lluís Bassat, oferirà la conferència ‘El arte que amamos’. Donarà la seva opinió com a col·leccionista, no com a expert ni crític d’art, sobre l’art contemporani, que segons la seva opinió segueix buscant la seva identitat. El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, un exemple de col·laboració públicprivat, s’ha exhibit des del 2012 en altres ciutats com és el cas de Calella, Alcobendas, Madrid, Ávila, L’Hospitalet, Sofia (Bulgària), Valladolid i Nueva York, amb la voluntat d’ajudar a la interpretació educativa de l’art contemporani.

Profile for La Clau

1472  

Revista La Clau, en portada unió de botiguers de Mataró

1472  

Revista La Clau, en portada unió de botiguers de Mataró

Profile for laclau
Advertisement