LÄCKT

Page 1

LÄCKT

LÄrarseKtioNeNs tidNiNg:

2022

Hur många lärarstudenter fick ragg på kraValentine? brought to you by:

Nummer 1

fÖrsta numret någonsIn!

mu tIpsar

goda matlådor!Styrelsen.............................................................................4 FOUL...................................................................................5 Matlådor.........................................................................6-7 Lärarlistan..........................................................................8 Snapsvisor...........................................................................9 Hur gick det egentligen på kravallerna?..................10 Gästkrönika.....................................................................11 LUS....................................................................................12 IR.......................................................................................13 Vem är du i MU?.....................................................14-15 WALL OF FAME.......................................................16-17 Skoj & Bus.................................................................18-19 LÄX...................................................................................20 Bästa pluggstället..........................................................21 Tävling........................................................................22-23 UU.....................................................................................24 Sommar i Linköping........................................................25 Serie..................................................................................26 Tack!.................................................................................27 Korsord.................................................................Baksidan


t e i l s n Ka

SAKER r a I SEKT e t a R

Medlemsansvarig

Timon och Pumba liknande figurerna

MU-Chefens odiskade mugg

Soffan

Samlar damm=mindre städ. 10/10 Dammvippor

Bakteriekulturen som utvecklats i den kan bota cancer. 3/13 Skyddshelgon.

Jag vet inte och vill inte veta vad den genomlevt. 6/9 Plaströr

Smash. 5/5 Disneyslott

Mysig och fin. 5/5 Vagndäck

Sugen att testa någon gång. 4/5 Vagndäck

Den perfekta matchningen. 10/8 högerswipes

Hög bakteriell reproduktion, lovande. 2/5 Covid19 Vaccin

God fjädring, passande för unga själar. 6,9/10 Hundar.

En iller är väl ändå inte en Timon-liknande figur? Nu får ni ge er. 1/5 Toasts

Bra nivå på möglets ludd, dålig nivå på saniteten. 3/7 Plattfiskar

Fenomenal stuns, gör sitt jobb väl. 3/4 Tacos

SEKT utan djur är inte SEKT. 4/5 Trasiga lampor

Usch. 4/17 Flyglar (i Key)

Mycket bra slänga-sin-skit-på yta. 7/7 Ventilationssystem.

Ger mardrömmar bör ej finnas. En halv/alla världens snusdosor

Magisk mugg. 5/5 Snusdosor.

Finaste vi har i SEKT. 10/5 Snusdosor

Based. 12/12 Muggar

Tänk dig hur man mår timmen innan tentainlämning, så mår soffan. 1/7 Soffor

Sekreterare och Intendent

Kassör

Ordförande

AMO

Utbildningsbevakare

Vice Ordförande

Se men inte röra, men ser helst inte heller. 4/13 Djurliknande figurer


Helan går...

Kära lärarstudent, visste du att: Det finns fler snapsvisor än spritbolaget och siffervisan. Inte? Frukta inte denna okunskap, den är vanlig här på sektionen. Därför vill jag rekommendera snapsvisor som jag själv tycker är bortglömda guldkorn och som förtjänar en plats i de sånghäften vi ser på diverse tillställningar. Fyll ett litet glas med tår av valfritt slag, sjung och njut: Vikingen Melodi: When Johnnie L comes marching

feta fransyskor Melodi: Tomtarnas julmarsch

En viking älskar livets vand, hurra, hurra! Det hastigt i hans svalg försvann, hurra, hurra! Till kalv, till oxe, till fisk, till fläsk, när alla käringar vill ha läsk. Ja, då vill alla vikingar ha en bäsk.

Feta fransyskor som svettas om fötterna, de trampar druvor som sedan ska jäsas till vin. Transpirationen viktig é, ty den ge’ fin bouquet. Vårtor och svampar följer me’, men vad gör väl de’?

När bäsken småningom är slut, tragik, tragik. Då bärs varenda viking ut som lik, sig lik. Och när vi vaknar, vi sjunger en bit, och korkar upp skånes akvavit. Skål för alla vikingar som kom hit. liVet är Härligt Melodi: Röda kavalleriet //: Livet är härligt! Tavaritj, vårt liv är härligt! Vi alla våra små bekymmer glömmer när vi har fått en tår på tanden, SKÅL! Tag dig en vodka! Tavaritj, en liten vodka! Glasen i botten vi tillsammans tömmer, det kommer mera efter hand :// SKÅL!

För vi vill ha vin, vill ha vin, vill ha mera vin, även om följderna blir att vi må lida pin. Flaskan och glaset gått i sin. Hit med vin, mera vin! Tror ni att vi är fyllesvin? Ja! Fast större! Bonnapôjka Melodi: Tomtegubbar Hej bonnapôjka ifrån schlätta emellan vänern och vättern Hej bonnapôjka ifrån schlätta emellan vänern och vättern Nu sa’ vi supa Nu sa’ vi sjonga För vi är gla’ och vi är onga Hej bonnapôjka ifrån schlätta emellan vänern och vättern SKÅL PS. Hur mycket beHöver man muta LÄX för att få med deSSa På nÄSta Sittning?


Vad hände egentligen på Suntrip och KraValentine? Det undrade vi i LÄCKT-redaktionen också och valde att ta reda på svaret. En enkätundersökning har gjorts bland ett gäng lärarstudenter och vi har ett resultat!

Var du på KraValentine? Kommer inte ihåg

Vilka påståenden stämmer in på din kväll? blev nekad av vakten

fick ragg

NEJ

Söp ut

JA Hade KUL

Var du på Suntrip? NEJ

Kommer inte ihåg

Vilka påståenden stämmer in på din kväll? fick ragg

Hade KUL

JA

Köpte mig en kir.... Hoppas det blir slir!

Söp ut


GÄSTKRÖNIKÖR T K LÄC En vårslagen eftertanke

Våren är här! Kanske till och med så att sommaren smyger runt hörnet nu när det här exemplaret av LÄCKT hamnar i dina händer. Och vem kan med ärlighetens namn inte påstå att den längtat efter varmare tider, gottigt väder och allt annat som våren för med sig till vårt avlångskalla land. Något som värmen också för med sig är kanske en och annan vårkänsla. Ni vet det där pirret i magen som uppstår när dem flammande notisen tittar fram i luren, eller när den där specielle personen som man trånat efter en hel kravall ser att man blir utburen, ögonaböj, från Kårallen efter att man ännu en gång optimistiskt halsat för mycket kir (obs ej betalt samarbetet). Kanske är det dessa pulserande vårkänslor som återigen ska sätta Lärarsektionen på universitetets karta som campusets sexigaste sektion? För något behöver sannerligen göras. Vi tappar nämligen mark.

Pandemin och den isolering som följde tordeleda till en rekyl av stissande fröknar och magistrar som förväntansfullt stormade Kårallens hetaste dansgolv när sektionens eminente festeri bjöd upp till årets upplaga av Kravalentine. Oavsett om man är intresserad av att inspektera de egna leden eller spana över de mer tekniska bekomligheterna som finnes på campuset ska det av tradition vara ett gott haffutbud för lärarstudenter vid vad som innan var känt som LiUs billigaste kravall. Något tycks dock ha förändrats: Enligt en undersökning som genomfördes av Marknadsföringsutskottet inför denna upplaga av skvallerblaskan ska knappt en femtedel av de tillfrågade lärarstudenterna fått haff, liknande statistik återfinns för Suntrip(Hur mycket detta berör i rejäla tal går ej att utvisa ur Marknadsföringsutskottets enkät. Metodleztorerna gnider sina flintar febrilt över att de inte redovisar hur enkäten genomfördes). Visserligen tycks en majoritet av de tillfrågade haft det skojigt även utan att storken varslades

om att lägga om sin leveransplan - något positivt. Om enkäten skulle genomföras under varmare årstider skulle vi förhoppningsvis få statistik som tyder på en potentiell uppgång bland medlemmarnas kärlekskapital. Och med reservation av tidsspannet från Kravallentine snart mäter mot tre månader kanske de tillfrågade haft större hafftur på senare krök-o-stök-tillställningar. Samtidigt handlar inte allt i livet om haff, då hade man nästan blivit paff. Kärlek kanske är något som inte är reserverat dansgolvet och den köttsliga andens signaler. Mer sannolikt är det något som kan uppvisas bland folk man känner, vänskapligt och kamraterligt. Så oavsett var/när/hur du väljer att sprida din kärlek framöver så gör det med stil och glöm inte att du gör det med alla våra barns grönskade framtid på dina axlar.

Robert Preusse Avdankad patet som inte själv var på Kravalentine


Wall of fameskoj och bus

LSEK-visan

Melodi: O hur saligt få vandra Jag vill aldrig gå på LSEK Aldrig nånsin mera tenta UK2 Alla lärare är helt väck Varför ska jag bli en av dem då? Här kan alla vara me-ed För antagningspoängen är så lå-åg Korkad men vad gör väl det Jag får helt säkert jobb som pedagog | | : Med dålig lön - Men lov blir skönt : | | Nej det är inte Lejonkungen Det är ju bara en liknande figu-ur Men om du kan ha koll på djungeln Av alla våra utskott har du tur Inte ens en riktig fakulte-et Har vi fått som vi ska läsa på-å Pianot orkar ingen me-ed I Key sitter vi alla ändå | | : Förutom du! - på VFU! : | |

Har du något kul som du vill ha med i nästa nummer? Maila det till: redaktor@lsek.se


MU 19 WAS HEREVART SKA MAN PLUGGA? Att veta vart man ska plugga på campus kan vara en konst i sig. Det finns nästintill oändligt med alternativ på hus att ansluta sig till så jag tänkte ge lite tips.

C HUSET

C-huset är helt okej enligt mig. Man får mycket gjort i och med att det bara är massa nördar (ändra till de som pluggar där vet ej vilka som brukar vara där) [Korrigering: typ tekfakare] som pluggar där. Det är liksom sällan man stöter på hela sitt kompisgäng i P-korridoren vilket är positivt om man vill plugga ordentligt. Det finns ändå platser att slå sig ner vid.

Hiss

Man får saker gjort Ligger nära colonia (där jag bor) Helt ok toaletter (med nice toapapper)

Diss

Mycket nördar Inte så lärartätt Typ inte så fräscht?

SH

KEY

Studenthuset eller SH var det huset jag hängde mycket i under mitt första år. Det handlade mest om att det var snyggast tror jag. Tyvärr lär man nästan köa 24 timmar för att få ett bra bord där inne vilket suger. Man vill ju inte hamna i trappan direkt. Det 7 kroniga kaffet i Byttan är ju dock något som väger upp platsbristen enligt mig och såklart kryllar SH av snygga killar. Vet inte varför men det känns som att SH samlar på något vis in universitetets snyggaste människor på en och samma plats.

Sist men absolut inte minst har vi fina Key. Älskar att sitta i key iom att man alltid ser nån rolig kompis som är där. Det är dessutom lärarnas hus vilket kanske gör mig lite bias (uk2 lingo). Tyvärr har ju Key dom vidrigaste toaletterna, en gång såg jag att någon kissat i sopborste skålen?? Och att folk typ inte lärt sig att man måste spola två gånger. Sen finns ju pianot… tyckte det var coolt i början men nu är det bara extremt irriterande i min mening.

Hiss

Byttan Snygga människor Otroligt fräsha toaletter

Diss

Platsbrist Man blir extremt humbled

Hiss

Kul med massa kompisar Känns som hemma

Diss

Pianot Toan Svårt att plugga för alla roligt folk (dvs lärare) hänger där


RIT-TÄVLING

regLerna var enkLa: SLå tÄrningen tre gånger ocH få tre ord Som du Sedan Ska måLa en biLd av. vad Stod På SPeL? en meny På doken. HÄr får ni ett gott SmakProv På de fina teckningarna vi fick in. viLL du vara med nÄSta gång? HåLL utkik På vår inStagram @marknadSforingSutSkottet för info.


VINN

ARE!

!

Alexandra SandbergSommar i

g n i p ö k Lin I Linköpings hjärta hittar du Linkans bästa glass om du frågar mig. Föreställ dig att vänta i en lång lång kö för en överpriserad glass (Svenne hjärtat mår ju). Sök dig till Bosses glassbar så får du allt det och lite till. God egengjord glass som du ej kommer glömma inom den närmsta framtiden

En oas mitt i Linköping centrum. Café Berget är ett litet men superb fik på ett berg. Det är lite som farmors hus i Bamse. Högt uppe på toppen finns det gofika som väntar på en efter lite klättring. Ta dig dit avnjut bakelser och andra frestelser och njut av stadens lugn.

Alla har vi varit vid Bergs Slussar men icke har lika många tagit sig till tannefors slussar. Inte lika majestätiskt men minst lika fint. Dra dit och stanna till på Slusscafét. Något för en riktigt skaldjursälskare har jag hört.

Sommarhettan kommer till Linköping. Det du allra helst vill är att svalka dig i en vacker sjö omgiven det vackraste sommaren kan erbjuda. Vad passar inte bättre då än en lagun, Blå Lagunen. Dit vill DU! Vägen dit är svår men med hjälp av denna bild blir det inte så mycket bättre.


En förbjuden kärlek...KORSORD 1 2 3 4 5 6

15

7

8

9

10 11

12 13

4

Vågrätt

Lodrätt

3. Vad är sexigt? 6. Filmchefen i MUs gatunummer? 7. På cykel är det alltid... 9. Vem är MUs maskott? 10. Stället som förvandlas till nattklubb på helger... 11. Tentan de flesta kuggar... 12. Vart bor de flesta studenter? 14. Grönt ställe att kröka på...

1. Det värsta med Key? 2. Vilka vann Hurterimästerskapen 2022? 4. Det bästa med sommaren som lärare? 5. Vad är årets nolle-p tema? 8. Farligaste festdrycken? 13. Hur har studenter råd med saker? 15. Vilken stad kommer kommer MUs fotograf och webbansvarig ifrån?