Page 1

OPINIÓ

l’independent

23 de juny de 2011

de Gràcia

Joan Roure, indignat i membre de l’Ateneu Rosa de Foc

Bala perduda Felip Puig: No puc menjar sòlids, no puc dormir per prescripció mèdica, no puc fer petons a les persones que estimo, no puc jugar a futbol en dos mesos, no puc celebrar la victòria del Barça i tinc la meva mare amb atacs nerviosos. Demà aniré al metge per saber si he perdut audició ja que el divendres hi tenia tanta sang que els metges no ho podien veure del tot. Aquesta nit he tornat a somniar amb l’escena de l’impacte de bola de goma. M’ha tornat a envaïr la mateixa por -i incomprensió!- que vaig sentir quan vaig recuperar el sentit després de desplomar-me al terra. En aquell moment no era capaç d’imaginar el que havia succeït, doncs jo estava molt lluny del lloc on es repartien els cops de porra. Només sagnava sense parar per l’orella -va durar 5 hores!- , tenia la vista ennuvolada, no reconeixia la meva millor amiga, tenia les mans fredes i els sentits no em responien. Totes aquestes tortuoses imatges es repeteixen insistentment al meu cap i si vostè les va manar és perquè és incapaç d’imaginar res semblant. Cregui’m. En un vídeo d’internet he trobat una imatge del Mosso que em va disparar. Miri

HTTP://WWW.YOUTUBE.COM/USER/ATUKELLY22#P/A/U/2/PTANG8C8OTU

del segon 1:25 al segon 1:30 d’aquest vídeo http://www.youtube.com/user/Atukelly22#p/ a/u/2/PtaNg8c8OtU. Jo no sóc el noi espaorit que surt a les imatges i al qual dispara l’agent. Jo sóc un jove que hi havia molt més enllà, tranquil.lament instal.lat en un nucli pacífic i conversant amigablement amb una companya quan aquesta bala perduda, probablement després de rebotar a terra, es va incrustrar a la meva orella. L’amiga en qüestió i d’altres

396

testimonis, evidentment, aniran fins al final amb mi en la denúncia que penso interposar. Felip Puig, si li interessa el meu cas, pot demanar el “parte” mèdic a l’Hospital del Mar o posar-se en contacte amb mi, segur que això no li serà difícil. Tot i així, la veritat: dubto que ho faci i encara no entenc com sóc tant il.lús com per enviar-li aquest missatge. En definitiva, penso lluitar aquesta causa fins on sigui necessari i denunciaré el meu cas fins que:

1. El Mosso sigui identificat i retirat del Servei per disparar a un ciutadà sense mirar quina persona hi té darrere. 2. Els Mossos d’Esquadra deixin d’utilitzar aquestes boles de goma que ja han matat gent i han volat molts ulls. 3. Renunciï al càrrec que actualment ocupa per ordenar aquesta massacre. Més indignat que mai li demana la dimissió un conciutadà ferit.

No pararé fins que els Mossos deixin d’utilitzar aquestes boles de goma

Textos i fotos: Silvia Manzanera

staff NÚM.

el bloc

Amics (o no)

Era incapaç d’imaginar què havia succeït, ja que estava molt lluny del lloc dels cops de porra

LA PERLA, 31, 08012 - BARCELONA TEL. 93 217 44 10

Albert Balanzà

tribuna

El concepte d’amistat ha canviat des dels temps de Facebook però això no ha evitat que a Gràcia circulin visions curioses de tal o tal notícia que apareix a l’Independent en funció de l’amistat (o no) dels protagonistes amb el director. És un esport extensíssim i molt practicat que encara em sorprèn, sobretot perquè no crec que siguem tan importants (encara que influents) com perquè els lectors ens dediquin tanta estona del seu temps i analitzin tan intensament el perquè d’un verb en una notícia o la causa i la conseqüència de la dimensió d’un fet a les pàgines del setmanari. El millor de tot plegat és que nosaltres, el director i tota la tropa, no tenim cap problema a explicar el procés de les informacions. Ho hem dit moltes vegades: fins i tot, qui no hi estigui d’acord en el tractament, pot escriure i insultar-nos. Té tot l’espai que veuen a la meva esquerra. Gratis. Hi ha una solució més fàcil. Trucar-nos. El número és el 685974103. Hi som sempre. Des de fa més de deu anys. I res ens aturarà a l’hora d’explicar les notícies. Som independents, i com el Regne Unit, no tenim amics. Només interessos.

què en penseu...

... de les retallades previstes en cultura?

EDITA: DEBARRIS, SCCL DIRECTOR: ALBERT BALANZÀ AMB EL SUPORT DE:

NÚM.

396

ÉS UNA INICIATIVA DE: AVV VILA DE GRÀCIA, DEBARRIS I GRÀCIAWEB. CONSELL DIRECTIU: ALBERT BALANZÀ, JOAN LOU. DIRECTOR LOCAL: ALBERT BALANZÀ DIRECTORA ADJUNTA: SÍLVIA MANZANERA. REDACTORS EN CAP: XAVI TEDÓ I MARIA ORTEGA. REDACCIÓ: ELENA ALBOUY, CARINA BELLVER, ADRIÀ CORTADELLAS, CLARA DARDER, MERITXELL DÍAZ, LÍDIA HARO, LAURA MILLAN, PATRICIA MONGE, MARTA NARBERHAUS, ANDREA RODOREDA, XAVI TEDÓ, GINEBRA VALL, UNAI VELASCO, MARC VIDAL, ANNA BUJ. MAQUETACIÓ: SERGI LOU. COL. LABORACIONS: JORDI ALBERTÍ, ÀLEX BOSCH, LLUÍS BOU, FERRAN CASAS, ÀNGEL GARRETA, PEP GORGORI, MIKE IBÁÑEZ, SEBASTIÀ JOVANI, GERARD MARISTANY, PERE MARTÍ, SERGI MARTÍN, JOAN MILLARET, VÍCTOR NUBLA, SERGIO OLIVEROS, EVA PIQUER, ROGER ROFÍN, TRISTRAM, RAFAEL VALLBONA, VOCALIA DE LA DONA DE L’AVV. FOTOGRAFIA: JORDI MARCH, JOAN PERRAMON, NIKA LAUPER. PUBLICITAT: SANDRA GAMBOA (692 601 261). DISTRIBUCIÓ: CET LABOR-90. IMPRIMEIX: CG CANIGÓ S.L. DIPÒSIT LEGAL: B-32478-00 DISTRIBUCIÓ CONTROLADA PER PGD

Susana Goulart ballarina

Alexis Eupierre director artístic

Ferran Rañé actor

Raquel Ortega productora

No estan justificades en absolut perquè perjudicarem les properes generacions. Estic molt decebuda amb l’ésser humà, preocupat només pel poder. Les arts escèniques i la ciència haurien d’haver anat de la mà; les coses ens anirien millor ara.

És un moment complicat i s’entén que es facin reajustaments, però es tracta de veure que aquestes retallades no destrueixin el teixit que s’ha anat construint al llarg dels anys. La cultura no és intocable. I si es retalla, s’ha de fer de forma equilibrada i repartida.

Si es retalla en sanitat i educació, és obvi que també es faci en cultura. Però la contenció econòmica s’ha d’aplicar amb uns altres paràmetres. S’hauria de plantejar un sistema de finançament diferent. En una federació plurinacional, Catalunya tindria més recursos.

El sistema de subvenció necessitava una revisió. Per una banda es reclamen ajuts però també hi ha queixes de com i quant s’atorguen. Però és una pena que hagi passat això aprofitant una situació econòmica extrema i no s’hagi obert aquest debat abans.

QUÈ ET SEMBLA L’ELECCIÓ DE MAITE FANDOS COM A NOVA REGIDORA DE GRÀCIA? ENTRA A WWW.INDEPENDENT.CAT/GRACIA I VOTA

3

què en penseu... de les retallades previstes en cultura?  

l'independent 23/06/2011 www.lacaldera.info

què en penseu... de les retallades previstes en cultura?  

l'independent 23/06/2011 www.lacaldera.info