__MAIN_TEXT__

Page 1

núm. 128

maig 19

Eleccions Municipals 2019

Oriol Malet, il·lustrador

"El meu estil és underground, poc comercial"

Martorell

Sant Andreu

Especial Eleccions Municipals 2019 La informació i les candidatures a labustia.cat (tria la secció eleccions i el municipi)

Olesa

Esparreguera

info@labustia.cat

www.facebook.com/labustia

@la_bustia

Passa’l

100%

✆ 675 475 038

pàg. 22 34

pàg. 3 i pàgines especials per municipis

La Fura dels Baus fa Sant Andreu ofereix més de mil places de volar trenta diables en un espectacle sorprenent Casals d'Estiu pàg. 4

pàg. 12

Les AV d'Olesa s'organitzen contra el POUM pàg. 16

Esparreguera aprova inicialment el POUM en el darrer ple pàg. 18

Festa de Sant Isidre de Masquefa i Fira de Castellví pàg. 32 i 39


2

Publicitat

la bústia · maig del 2019

Ha arribat a la comarca del Baix Llobregat

USFIN

Defensa a l’usuari dels serveis financers

· ·

Reclamem

Hipoteques abusives Devolució de les despeses hipotecàries (notaria, registre, gestoria, taxació i comissió d’obertura) Devolució del pagat de més per tindre l’índex IRPH Clàusules sòl Comissions bancàries Preferents i swaps Pagaments anticipats al promotor Execucions hipotecàries Demanem la nul·litat de la fiança si eres fiador de préstec tant d’una persona física com jurídica Si tens una targeta amb un interès superior al 15%, podem aconseguir que no pagues interessos per ser usurers Si el teu crèdit pertany a un fons buitre podem fer que recompres el crèdit pel mateix preu. Com a molt un 10% del teu deute Devolució del pagat per l'impost de plusvàlua

· · · · · · · · · ·

Tot això sense pagar res pels procediments tan sols la quota per associar-te i amb la garantia que sota cap suposat hauràs de pagar les costes del procediment.

Et tornarem el que és teu. Vine i informa’t

C/ Pau Casals, 16 (cantonada Av. F. Macià) · Olesa 93 015 65 48 · info@usfin.cat


Reportatge

la bústia · maig del 2019

3

Un total de 71 candidatures per a 10 municipis Lluís Gutiérrez La Bústia Més de 103.000 electors dels 10 municipis de difusió de La Bústia podran votar a les eleccions municipals del diumenge 26 de maig. Es presenten 71 llistes, 5 menys que l'any 2015, per escollir 160 regidors. Després de la jornada de votacions, els resultats faran que les formacions que tinguin més suports entrin als Ajuntaments. Fa 4 anys ho van fer 55 de 76 candidatures presentades. Començaran llavors les negociacions per arribar a acords i formar govern, sobretot si cap partit es fa amb la majoria absoluta. A les últimes municipals, només 2 partits ho van aconseguir: el Bloc Olesà i el PSC de Gelida.

Hi ha 52 homes i 19 dones com a caps de llista Olesa i Sant Esteve amb 9 candidatures, són els municipis amb més opcions per votar

En els últims comicis locals, el rècord el tenien Sant Andreu i Esparreguera, amb 10, aquest any els dos municipis tenen 8, igual que Gelida, amb més llistes que mai. Martorell i Abrera en tenen 7, Masquefa 6 i Collbató 5. Les noves formacions i coalicions en aquestes eleccions són Ciutadans, que ha passat de presentar-se a 3 municipis als 10 actuals. La CUP, amb representació a 3 pobles, també es presenta a Olesa; i a Sant Esteve ho fa dins d'Alternativa Unitària per Sant Esteve (AuxSes). Podem estarà present a Martorell, Sant Andreu i Sant Esteve. També s'estrenen la citada AuxSes, referència de Som Alternativa, com el Front Municipalista a Olesa.

Poble/regidors

Cens electoral

Martorell (21)

18.701

Sant Andreu de la Barca (21)

19.467

PSC-Cs

Enric Llorca (9) *

David Romero (1)

Marc Giribet (3) - (Fem)

Olesa de Montserrat (21)

17.297

Bloc Olesà

Fernando Vicente (2)

Xavier Aiguadé (2)

Martí Fortuny (2)

Esparreguera (21)

16.520

PSC-ICV (En Comú)

Eduard Rivas (6) *

Jordi Mestres (2)

Alfons Puche (2)

Emmanuel Ortí (3)

Carlos García (1)

Abrera (17)

9.081

PSC-ERCCiU (Junts)

Jesús Naharro (6) *

Alba Hidalgo (1)

Xavier Serret (2)

Joaquín Eandi (3)

Ferran Taboada (1)

Carme Rallo (3) **

M Àngels Ríos (1)

Sant Esteve Sesrovires (13)

5.762

Collbató (11)

3.276

Castellví de Rosanes (9)

1.469

Gelida (13)

5.421

Masquefa (13)

6.831

Qui governa PDeCAT (Junts)-ERC

El dissabte 15 de juny es constituirà el nou Consistori amb l'elecció dels alcaldes. Respecte a les dades, publiquem el quadre-resum en aquest reportatge, així com els especials per a cada població en les següents pàgines que inclou totes les fotografies i els noms dels caps de llista que es presenten. Un total de 52 homes i 19 dones encapçalen les diferents candidatures. Per poblacions, a Martorell i Olesa tots els caps de llista són homes, i a Esparreguera i Masquefa només hi ha 1 dona al capdavant. Per contra, Sant Andreu és qui té més dones, 5 de 8. En nombre de partits, dues poblacions igualen el rècord: Olesa i Sant Esteve, amb 9. I qui té menys és el poble més petit: Castellví, amb 4.

PSC Lluís Tomàs (4)

Junts

Xavier Víctor de León Fonollosa (8) * (3)

PSC-Entesa (En Comú)Enric Bernat PDeCAT Carbonell (5) * Orellana (1) (Junts) ERC-GICTeresa Gemma PDeCAT Casanovas (1) Rodríguez (5) (Junts) Junts+MES PDeCAT Vicky Adrià (Junts)Castellanos (3) Camino (4) * 1 no adscrit Àlex Lluís PSC-ICV Valls (7) * Torras (1) PDeCAT (Junts)

Daniel Xavier Gutiérrez (3) Boquete (6) *

TOTALS (160) 103.825

Alcalde que torna a optar Mateix Candidat que 2015

50

ERC

27

Movem En Comú

Xavi Sáez (4) Francesca Muñoz (1)

PP

Vicente Casal Juan José Pérez (1) (nou) Sonia Aranda (1)

Samuel José Rodríguez (2) F. Ramírez (1)

Miquel Solà (3+2) ERC *+GIC

Arturo Ruiz

Joan Carles Ventura (2) Lluïsa Llop (3)

Saray Cantero (2) José María Paniello (nou)

Altres Oriol Bosch (Som Podem) (1) Francisca Ros (Sí es pot) (3) Isabel Marcos (Podem) (no adscrit, 1) Miquel Riera (BO) (12) * Marc Serradó (CUP) nou) Pablo Daglio (SAFM) (nou)

Josep Maria Raquel Montoya (CUP) (5) González (2) Manel Roca (Esparreguera 2031) (nou) Mónica Lorente (1)

Miguel Carrión (Ad’A) (3)

Antonio González (nou)

Joan Galceran (AraSES) (2)** Jaume Ripollès (LxSanes) (1) Laura haba (AuxSes) (nou) Alfredo Postigo (Podem) (nou)

Juan Antonio Mani (nou) Nadia Duarte (nou)

Anna Enjuanes (1)

Xavier Pérez (2)

27

Cs

Esparreguera 2031, una agrupació d'electors, i Gelida per la RepúblicaPrimàries Catalunya, també són nous. Dels alcaldes, 8 opten a la reelecció, dos de Junts, un d'ERC i cinc del PSC. Dels partits de govern, hi ha dos alcaldables nous, al Bloc Olesà i Endavant Castellví (del PDeCAT). En total, hi ha 29 caps de llista que repeteixen i 42 que ho són per primera vegada. Per acabar, destaquem que Sant Esteve, entre altres particularitats, té com a caps de cartell els tres últims alcaldes: Joan Galceran (ARA Ses), que ho va ser pel PSC; Carme Rallo (ERC), i l'actual, Enric Carbonell (PSC). També és l'únic Ajuntament on tots els regidors han estat al govern i a l'oposició en aquest mandat.

15

José Antonio Santos

Álvaro Ariet Rubén López (CUP) (1) (nou) Montse Rovira (GxR-Primàries) (nou)

Manuel Roldán (1)

Adolfo Serna (nou)

Sílvia Rotger (CUP) (1)

6

5

30

* Partit amb l'alcaldia. ** Exalcaldes del municipi. Els números entre parèntesi són els regidors de cada població i partit d’aquest mandat municipal 2015-2019.


4

Martorell

la bústia · maig del 2019

La Fura del Baus renova la llegenda del Pont del Diable // 44a edició Premis Vila de Martorell breus 700 KG DE RESIDUS AL VOLTANT DEL RIU ANOIA

Espectacular posada en escena amb els Diables de Martorell volant

Participants a l'activitat. MV

Una quarantena de persones han participat en el #trashtagchallenge convocada per Movem Martorell, amb Martorell Viu i veïns. A part de la recollida de deixalles, l'objectiu era denunciar l'estat de conservació de l'entorn de l'Anoia. La jornada, celebrada el diumenge 14 d'abril, va consistir en una passejada pel riu per netejar la llera. En total han recollit, al final del prop d'1 quilòmetre del recorregut, 700 quilos de brossa. PAS 2019 AMB MÒNICA GREEN. Per sisè any consecutiu, del 5 al 20 de juliol, tindrà lloc el PAS, el festival musical d’estiu. El cartell inclourà artistes com Maruja Limón, Luísa Sobral, Grupo Compay Segundo o Mónica Green, entre altres. Cal destacar el caràcter gratuït dels concerts, fet que brinda l’oportunitat de gaudir de música de primer nivell i totalment de franc. El Petit PAS ens portarà Xiula, el dissabte 13 de juliol i el dia 20 de juliol, l’actuació de Xics’n’Roll Band. A la Caserna es podrà gaudir de l’exposició Cuéntame Cuba, de Joan Miquel Morales.

Un tarragoní i un murcià guanyen els premis de poesia 2019

Nou cicle per a conèixer Francesc Pujols

Sota el títol ‘Deixa-t’hi la pell i vine a Martorell’ s’ha presentat un macroespectacle inèdit de 30 minuts de durada amb una excepcional proposta al Pont del Diable. Per a la llegenda i la companyia ha estat la primera vegada que tantes persones quedaven suspeses a l’aire. En concret, trenta voluntaris dels Diables de Martorell han volat en el mateix moment, subjectats per una estructura de ferro. La creativitat i una gran grua han permès enlairar-los a una altura que superava la del Pont. També, va pujar un vehicle, el Seat Fura, amb 9 persones: 8 diables i 1 astronauta, una aparició que simbolitzava l’arribada a Mart l’any 2024 i que ja ha enganxat a la gent. S’ha explicat que al Pont del Diable coincideixen carreteres i vies de tren, un Night Club i un dels rius més industrials de la península Ibèrica. La nova interpretació de la llegenda versionada en el segle XXI denuncia i reflexiona sobre l’acció de l’home en el canvi climàtic, el deteriorament del medi ambient, la marxa de la mateixa societat, la falta de llibertat o les guerres. Òscar Palazón  Ferré  i  Miguel Sánchez guanyen el 44è Premi Vila de Martorell de poesia en llengua catalana i castellana, respectivament. El certamen literari ha lliurat 7 premis més, una menció especial i 1 accèssit. Diari de laboratori és el poemari guanyador en català i el seu autor, Òscar Palazón, llicenciat en Filologia anglo germànica, viu a Tarragona i treballa de professor d'anglès en un institut. Ha publicat novel·les, poemaris i diversos relats i poemes en llibres col·lectius i, a més d'escriure, ha experimentat la traducció, la ges-

Un dels moments més emocionants de l'espectacle de la Fura dels Baus. La Bústia/Ll.G.

Premis Vila de Martorell 2019. Aj.

tió cultural i el periodisme literari. Per Palazón, la seva obra literària vol "donar visió poètica a la rutina, quelcom que té la seva part de poesia cada dia". La vida que esperábamos és el poemari guanyador en castellà, l'ha escrit el catedràtic de geografia i història i escriptor  Miguel  Sánchez, de  Caravaca de la Cruz (Múrcia). L'autor ha agraït a l'Ajuntament "l'existència i manteniment d'aquests premis durant tants anys, per fomentar la vertadera literatura compromesa amb la vida i no amb el mercat". L’Espai Muxart acull un cicle d'activitats a l'entorn de l'obra i la figura de Francesc Pujols i Morgades (1882-1962), un dels personatges més il·lustres i emblemàtics de la Vila. La descoberta de textos i obra in-

èdita de l'autor ha impulsat a redescobrir el personatge amb l'objectiu d'aconseguir acostar-lo a tots els públics de la població per tal que esdevingui un símbol identitari i compartit pels martorellencs i martorellenques. El cicle pretén presentar diverses facetes de l'obra de Pujols de manera divulgativa i assequible per a tothom. Tot i que la programació encara no està del tot tancada, les activitats principals del cicle Redescobrint Pujols aniran des d'un cicle de conferències, crítica artística de l'autor, a clubs de lectura a la Biblioteca. Tot plegat es fa amb la col·laboració de la Fundació Francesc Pujols i dels joves filòsofs Max Pérez i Alba Padrós, comissaris de la programació i estudiosos del poeta".


la bústia ¡ maig del 2019

Martorell

5


6

Publicitat

la bústia · maig del 2019

AUTO REPARACIÓ

Ramon Puente

· Injecció de Benzina · Injecció Dièsel · Electricitat / Electrònica · Encesa · So · Pre ITV

· Frens ABS, ESP · Mecànica de manteniment · Mecànica de Climatització · Aire Condicionat · Turbo-Compressors

Bosch Car Service… Qualitat, Preu i tots els Serveis

Av. Pau Claris, 28-A / 30-A · Martorell · Tel. 93 775 00 33 - Fax 93 775 00 42

NOVA COL·LECCIÓ JOMA 2019 EQUIPA AL TEU CLUB PREUS DIRECTES DE FÀBRICA PRESSUPOSTOS SENSE COMPROMÍS Av. Germans Martí, 9 - MARTORELL 93 773 51 57 - martorelljoma@gmail.com

Especial Eleccions Municipals 2019

Martorell

6

Martorell presenta 7 candidatures

Els caps de llista, d'esquerra a dreta (entre parèntesis el partit i regidors): Juanjo Pérez (Cs), Vicente Casal (PP, 1), Xavi Sáez (Movem, 4), l'alcalde Xavier Fonollosa (Junts, 8), Lluís Tomàs (PSC, 4), Víctor de León (ERC, 3) i Oriol Bosch (Som Podem, 1). La Bústia/Q.S.


MARTORELL

Especial Eleccions Municipals 2019

7


8

Especial Eleccions Municipals 2019

MARTORELL


Especial Eleccions Municipals 2019

MARTORELL

9

Víctor de León, candidat a l’alcaldia de Martorell Tens 23 anys, estudies ciències polítiques i història, i et presentes a Alcalde de Martorell. Creus que els teus adversaris polítics jugaran la carta de la teva edat per atacar-te?

Als diferents discursos i parlaments que heu fet heu posat l’accent en la justícia social i el que vosaltres anomeneu “Eix Social”. Ens en podries parlar una mica?

A Esquerra Republicana tenim molt clar que els joves som el present i també el futur d’aquest partit i de la societat, és per això que centenars de militants del Jovent Republicà anirem a les llistes d’Esquerra. Tots nosaltres amb un punt en comú: compromís amb la República i compromís amb les nostres viles i la seva gent. Ser jove no et fa estar més o menys capacitat per un repte com aquest; però militar al Jovent Republicà i a Esquerra Republicana aporta un coneixement i una formació que fa que siguem el partit amb les persones més ben preparades per treballar per la justícia social i per la República. De fet, la nostra riquesa és el treball en equip amb diferents persones i de diferents edats; cadascú aporta la seva experiència i els seus coneixements. Els joves som una peça més d’un espectacular engranatge on tothom hi té cabuda.

L’Eix Social és el pilar fonamental del nostre ideari. El nostre objectiu és el de construir un Martorell al servei de les persones i on cap persona quedi enrere, en definitiva: fer República des del municipalisme. Això significa impulsar polítiques socials valentes, com l’adquisició progressiva d’habitatges amb l’objectiu de crear un parc d’habitatges municipals, o impulsar nous models residencials com la masoveria urbana per tal de rehabilitar edificis en mal estat de la Vila. Justícia social significa també garantir la teleassistència gratuïta a totes les persones més grans de 80 anys i a aquelles que ho necessitin. Dir que no volem que ningú es quedi enrere significa lluitar contra la pobresa energètica, significa assegurar les beques menjador i treballar al mateix temps per a que d’aquí quatre anys aquesta realitat hagi desaparegut. Els ajuntaments són la institució més propera a la gent, i per tant, han de ser els primers en assegurar el benestar social. Esquerra Republicana som un partit amb 88 anys d’història d’incansable lluita social i

Sincerament no crec que cap partit vulgui jugar la carta de la meva edat, de fer-ho estarien dient als joves que van a les seves llistes que no confien en ells.

D’esquerra a dreta: Francesca Morales, Soulimane Messaoudi, Víctor de León, Rosa Mimó, Raquel López.

per la llibertat, som un model d’èxit. Ho hem demostrat sempre, i ara ho volem demostrar des de l’alcaldia de Martorell. I la República on queda en tot això de construir-la des del municipalisme? Per nosaltres la lluita per la justícia social i la lluita per la llibertat són indestriables. Entenem les polítiques socials com el motor del republica-

nisme. Defensar i aconseguir més drets i llibertats ens acabarà portant inevitablement a la República. No volem un nou país al servei de les empreses i el capital; volem una República al servei de les persones, i això només serà possible aconseguir-ho amb Esquerra Republicana. Erc Martorell @ERCMartorell http://locals.esquerra.cat/martorell


10

Publicitat

la bústia · maig del 2019

REPARACIÓ I SUBSTITUCIÓ de vidre de l'automòbil Treballem amb les principals companyies d'assegurances

✆ 902 222 722 Atenció les 24 h

Nova ubicació

MARTORELL - 93 776 54 44 Carretera de Piera, 43

OLESA - 93 772 96 85 C/ Lluís Puigjaner, 81


la bústia ¡ maig del 2019

Publicitat

11


12

Sant Andreu de la Barca

la bústia · maig del 2019

Tallers i activitats en els Casals d'Estiu. Arxiu

IES el Palau de Sant Andreu. Arxiu.

Més d'un miler de places pels Casals d'Estiu // Arxivada la 6a causa contra professors de l'IES El Palau breus

DETENCIÓ D'UN PRESSUMPTE ASSETJADOR SEXUAL

Camí del riu a SAB. Arxiu.

Encara queden tres causes obertes contra els professors

Atropellada una veïna a l'AP-7 quan sortia del cotxe

Tel. 902 365 954 Gestió de Cementiris www.exfun.es

Serveis Funeraris www.pomfusa.com

POMFUSA

exfun

Els Mossos van detenir el dia 5 de maig, un home de nacionalitat marroquina, de 40 anys i veí de Cornellà de Llobregat, com a presumpte autor de dos delictes d’abusos sexuals i un delicte d’agressió sexual. La investigació es va iniciar a finals de l’any 2018 quan es va tenir coneixement d’un presumpte abús sexual a Sant Andreu. La víctima, mentre feia esport per la vora del riu, va notar com un home l’agafava per la cintura i estirava d’ella cap enrere, però va aconseguir desfer-se de l’agressor i l’home va marxar corrents del lloc. Fets semblants van succeir al camí del riu al Papiol i dues vegades. Es va fer un retrat robot i el van enxampar.

La novetat és un casal tecnològic per incentivar l'interès científic

L'Ajuntament amplia la seva oferta educativa, de lleure i d'esport amb els Casals d'Estiu de juny. El casal començarà el dia 25 i és previst que enguany hi participin més d'un miler de nens i nenes del municipi. Una de les principals novetats de l'oferta d'enguany és l'organització d'un casal tecnològic, que pretén promoure la vocació tecnològica, incentivar la curiositat científica, aprendre a resoldre reptes de forma creativa, conèixer diferents maneres d'utilitzar la tecnologia i reflexionar amb una visió crítica, treballar per projectes i relacionar-se. A aquest tipus de casals, els participants poden aprendre, per exemple, a dissenyar un videojoc, descobrir els secrets de la programació o crear un robot. Aquesta novetat s'adreça especialment als grups d'alumnes infantils i cadets amb l'objectiu de promoure competències en ciència i tecnologia d'una forma lúdica i divertida, realitzant activitats vinculades a dinàmiques pròpies de l'esport. El programa del casal d'estiu es completa amb propostes esportives, cursets de natació i estades de tenis i futbol. Segons publica La República, “un jutge de Martorell ha arxivat

provisionalment una altra denúncia contra professors de l’IES El Palau, investigats per haver estat acusats d’humiliar alumnes, fills des guàrdies civils”. És la sisena causa que no prospera, mentre en resten tres d’obertes. Fonts coneixedores del cas han detallat que la denúncia arxivada ara investigava uns fets de finals d’octubre del 2017. Enmig d’una assemblea prèvia a una vaga d’estudiants, un professor hauria demanat que aixequessin la mà els alumnes, fills de guàrdies civils. El jutge, però, ha descartat investigar-ho per les incoherències relatades per l’alumne que va denunciar els fets. En saber-se l’arxivament, l’associació de guàrdies civils ho ha lamentat: “Sembla que els nens s’ho estiguin inventant, quan en realitat ho van patir”. Segons han apuntat fonts properes a l’IES El Palau i és pública en el mateix digital, “la investigació va començar arran de les queixes d’un alumne que era a l’assemblea on es decidia si se secundaria la vaga d’estudiants. Aquest alumne va assegurar que, en el marc de la votació, el professor que coordinava el grup va demanar que

els fills de guàrdies civils aixequessin el braç per saber qui eren”. Aleshores la fiscalia va presentar la denuncia. El Servei Català de Trànsit informa que el dia 22 d'abril es va registrar un accident mortal de trànsit al punt quilomètric 190 de l’AP-7 a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès). Per causes que encara s'estan investigant, la dona, T.I.C, de 33 anys i veïna del municipi va sortir del vehicle i va ser atropellada per un altre turisme. En el mateix vehicle d’on va baixar, que ocupava la plaça de copilot, hi anaven 3 persones més, que van resultar il·leses. El conductor de l’altre turisme també va resultar il·lès. Arran de la incidència, es van activar cinc patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i la Unitat de Suport Psicològic d’Emergències del SEM. Quant a l’afectació viària, l’autopista es va tallar en sentit nord. L'avís es va rebre a les 21.19h i a les 22:53h es van obrir dos carrils a la circulació. Amb aquesta víctima, són 44 les persones que han mort en accidents de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.


Especial Eleccions Municipals 2019

Sant Andreu de la Barca

13

Sant Andreu presenta 8 candidats

Els caps de llista, d'esquerra a dreta (entre parèntesis el partit i regidors actuals): Francisca Ros (Sí es pot-Sí se puede, 3), Sonia Aranda (PP, 1), Francesca Muñoz (En Comú, 1), Marc Giribet (Fem, 3), l'alcalde Enric Llorca (PSC, 9), Saray Cantero (Cs, 2), David Romero (Junts, 1) i Isabel Marcos (Podem, 1 -no adscrit-). La Bústia/Q.S.

VOTA

MÉS TREBALL MÉS APARCAMENT MÉS PEL TEU BARRI


14

Especial Eleccions Municipals 2019

SANT ANDREU DE LA BARCA


SANT ANDREU DE LA BARCA

Especial Eleccions Municipals 2019

15


16

Olesa de Montserrat

la bústia · maig del 2019

Plataforma de veïns per respondre al POUM // 100.000€ per arranjar el Mas del Puigventós

Mas del Puigventós a arranjar. Aj.

Assemblea de les AV d'Olesa. AVLRE

breus LA PASSIÓ TANCA TEMPORADA AMB UNS 7.000 ESPECTADORS

Representació espectacle. Arxiu.

La Passió d’Olesa ha tancat el teló el dia 1 de maig després de 9 representacions i l’anul·lació de la funció del dia 28 d’abril a causa de les Eleccions Generals, ja que inicialment havia de ser una seu electoral però, que al final es va canviar per l’Escorxador. Segons fonts de la junta, en total han assistit com a públic uns 7.000 espectadors, una xifra que assoleix els objectius marcats per l’entitat aquesta temporada. Del Dia de l’Espectador l’entitat n’ha fet una valoració molt positiva. Aquesta ha estat una de les novetats d’enguany que ha convertit el 24 de març en una sessió a preus reduïts per condicionar més públic a l’espectacle.

La fundació Catalunya-La Pedrera va adquirir 193ha l'any 2000

En els premis Recerca s'ha incorporat la Menció Passionarium

Els Misteris han celebrat els 25 anys de la recuperació

La primera assemblea oberta per respondre col·lectivament el POUM ha reunit a una trentena de veïns i veïnes de diferents barris interessats a organitzar-se per defensar una Olesa de les persones. Inicialment, la trobada ha servit per exposar la tasca conjunta feta pel moviment veïnal fins avui al voltant del nou Pla Urbanístic d’Olesa, sobretot en el marc institucional mitjançant la presentació d’unes al· legacions presentades conjuntament per les Associacions Veïnals dels Closos, de la Central, de Sant Bernat i de la Rambla i l’Eixample. Les intervencions dels assistents han estat molt clares i fonts de l’assemblea demanen, “la necessitat de modificar el model de creixement i de poble, la crida al veïnat i a les entitats a sumar-se a la defensa d’Olesa, i l’acció conjunta per aturar aquest POUM i plantejar alternatives entre tothom on les necessitats de les persones siguin l’eix fonamental”. La plataforma ja ha repartit uns 7.500 tríptics informatius per als domicilis i han afirmat la creació i “l’impuls d’una plataforma ciutadana àmplia per defensar Olesa dels interessos dels agents constructors, i posar a les persones, a les seves neces-

sitats, i al medi ambient, com a eixos principals de futur”. L’Ajuntament i la Fundació Catalunya La Pedrera han signat un conveni de col·laboració per impulsar la protecció i recuperació de l’espai natural del Puigventós. El conveni contempla fer una inversió d’uns 100.000€ en la restauració del Mas del Puigventós que permetrà aturar la degradació de l’espai i, alhora, fer que sigui un lloc visitable. Segons el conveni signat, la Fundació es compromet a la redacció del projecte de consolidació del mas Puigventós i, un cop atorgada la corresponent llicència per part de l’Ajuntament, a l’execució del projecte. Per la seva banda, l’Ajuntament es compromet a col·laborar activament en el desenvolupament del projecte i a dur a terme tots els tràmits administratius necessaris fins a l’atorgament de la llicència que permeti l’execució del projecte. Els Misteris han celebrat els 25 anys de la recuperació d’aquesta tradició popular. Es tracta d'un recorregut per a diferents cases que durant el dijous i divendres Sant s'exposen conjunts escultòrics de la passió i mort de Jesús. Entre les principals novetats es

preveia l’estrena d’una pàgina web i la renovació dels codi QR en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès. Aquests codis permeten, a través del telèfon mòbil, fer el recorregut amb la informació de cada punt amb els auriculars. La tradició dels Misteris d'Olesa es remunta a finals del segle XVII i es va desenvolupar també durant tot el XVIII. Van seguir efectuant-se interrompudament fins establir-se cap als anys 40 del segle passat. A finals dels 60 es van prohibir per part de la parròquia local, arran unes indicacions del concili Vaticà II i el Bisbat de Barcelona. Els Misteris es van recuperar el 1994, gràcies a la insistència de diverses persones del municipì. L’Ajuntament amb el suport econòmic de l’empresa Kao, ha convocat la 35a edició dels Premis de Recerca Vila d’Olesa i la 24a Edició del Batec Jove per a treballs de Recerca de Batxillerat i Projectes de cicle formatiu de grau mitjà i superior. Com a novetat, s’ha introduït a les bases la Menció Passionarium —que vincula el Centre d’Estudis Passionarium als Premis de Recerca Vila d’Olesa—, quan un treball presentat estigui relacionat amb el fenomen passionísta, totalment o parcialment.


Especial Eleccions Municipals 2019

Olesa presenta 9 candidatures

Olesa de Montserrat

17

Els caps de llista, d'esquerra a dreta (entre parèntesis el partit i regidors del mandat): José María Paniello (Cs), José Francisco Ramírez (PP, 1), Xavier Aiguadé (Junts, 2), Martí Fortuny (ERC, 2), Miquel Riera (Bloc, 12), Fernando Vicente (PSC, 2), Samuel Rodríguez (Movem, 2), Pablo Daglio (Som Alternativa Front Municipalista) i Marc Serradó (CUP). La Bústia/Q.S.


18

Esparreguera

la bústia · maig del 2019

En el darrer ple s'aprova inicialment el POUM // Tarifació social per a les escoles bressol municipals breus LA PASSIÓ INCREMENTA UN 10% ELS ESPECTADORS

Representació espectacle. Arxiu

Els PSC, ICV, J.P.Udina, C's i PP han votat a favor del POUM. En contra la CUP, J.Mestres i ERC

El govern d’Esparreguera ha aprovat inicialment en el darrer ple del mandat el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Segons el regidor Rogeli de la Cruz, respecte de la de 2015, la proposta de POUM redueix a 17 els polígons d’actuació sota la premissa de fomentar el creixement de manera sostenible. El regidor ha explicat que es tracta d’un POUM que planteja un creixement moderat del sòl urbanitzable de caràcter residencial, inferior del què plantejava el planejament declarat nul de ple dret, d’acord amb el creixement demogràfic previst i les necessitats estimades per als propers 15-20 anys. El regidor de la Cruz ha explicat que pel que fa al sòl urbanitzable de caràcter residencial, el POUM preveu la creació de noves zones edificables a La Plana i al Castell, com a conseqüència de cessions anticipades de terrenys fetes en el seu dia per a construir les escoles Pau Vila i Roques Blaves. D’altra banda, també es preveu

La tarifació La temporada 2019 de les representacions de La Passió consta de 8 d'Esparreguera s'han tancat amb trams des de un 10% més d'espectadors que 33,8€ fins a l'any 2018, el que representa un total de 5.500 persones amb 202,8€ una sessió menys. En les darreres funcions s'han venut moltes entrades a 6 euros a persones del poble, fet que ha suposat un increment d'espectadors que no havien vist l'espectacle de feia temps. D'altra banda, en la darrera jornada de representacions celebrada el diumenge 5 de maig, s'ha realitzat una sessió de votacions per escollir la meitat de la Junta. Els candidats més votats han estat Sergi Luna, Isidre Sabaté, Francesc Visa, Maria Altadill, F. Xavier Sánchez, Nani Guevara i Marta López. S'espera que en els propers dies se sàpiga el nom del nou president o presidenta que substituirà després de 7 anys a Josep Cuscó i que ha de sortir de les votacions de la nova junta Premis 21a edició dels Jocs Florals Aj. en les reunions pròximes.

Diagnòsi Electricitat Aire acondicionat Imatge i so ITV Mecànica Pneumàtics Motos c/ Enclusa, 57, Carrosseria Pol. Ind. Can Comelles Pintura 08292 Esparreguera (BCN) Restauracions Tel. 93 772 92 71 Bancada

Fotografia aèria del municipi l'any 2005. Arxiu

una zona mixta d’equipaments i serveis a la zona nord de Mas d’en Gall, a l’alçada de l’entrada de la carretera d’accés al barri, i una zona de serveis a la zona nord de Can Comelles, a Can Roca, on podria ubicar-se la futura zona esportiva municipal. Pel que fa al sòl urbanitzable de caràcter industrial, el document d’aprovat inicialment del POUM contempla un creixement moderat al polígon de l’Olana, on també es preveu la construcció d‘un vial que connectaria l’A2, la variant de descongestió de la B-231 i la B-40. El POUM s'ha aprovat inicialment amb els vots a favor del PSC, ICV, JP. Udina, C's i PP. En contra han votat CUP, J.Mestres i ERC. Les quotes de les escoles bressol municipals per al proper curs escolar s'aplicarà la tarifació social, tant en els ensenyaments com en el servei de menjador, segons el govern. La tarifació social consta de 8 trams: en el tram 1, que és la quota mínima, la tarifa serà de 33,80 euros/ mes, una taxa que anirà augmentant gradualment en els diferents trams fins a arribar al 8, la quota bàsica, que serà de 202,81 euros/mes. Pel que fa al menjador escolar fix, les famílies que per la seva situació econòmica estiguin en el tram 1 pagaran 29,03 euros/mes, mentre que per les que se situïn en el 8, la quota serà de 174,20 euros/mes. La tarifació social a les escoles bressol municipal, és una iniciativa que

assigna diferents percentatges de bonificació a les quotes de prestacions de serveis en funció d’un conjunt de criteris. Així la variació de preus es distribueix en vuit trams, segons el nombre de membres de la unitat familiar, la renda d’aquests, l’Indicador de Renda de Suficiència (IRSC) i el nombre de germans o germanes matriculats al centre educatiu. “La tarifació social s’aplica amb la finalitat de millorar l’equitat i la igualtat d’oportunitats, facilitar la conciliació familiar i laboral, potenciar la cohesió social al municipi i fomentar l’accés a espais educatius i socialitzadors de qualitat als menors de 0 a 3 anys”, expliquen fonts de la regidoria d’Educació. La 21a edició dels Jocs Florals ha atorgat cinc premis, un per a cada categoria a més d'un a l'excel·lència lingüística, entre les disset obres que es van presentar. El lliurament de premis s’ha fet a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu. La categoria de narrativa jove, entre quatre obres presentades, la va guanyar Aina López, amb Camins incerts. Per últim, en la categoria de poesia jove ha guanyat Carla Ubals amb Imagino no haver d’imaginar, obra única que s'ha presentat i premiada pel seu interès. El premi de l’excel·lència lingüística va recaure, per segon any consecutiu, en Joana Llordella, amb Constel·lació Perduda, un guardó que atorga el Consorci per a la Normalització Lingüística.


Especial Eleccions Municipals 2019

Esparreguera

19

Esparreguera presenta 8 candidatures

Els caps de llista, d'esquerra a dreta (entre parèntesis el partit i regidors del mandat): Manel Roca (Esparreguera 2031), Alfons Puche (ERC, 2), Jordi Mestres (Junts, 2), Raquel Montoya (CUP, 5), l'alcalde Eduard Rivas (PSC, 6), Emmanuel Ortí (En Comú, 3), Josep Maria González (Cs, 2) i Carlos García (PP, 1). La Bústia/Q.S.


20

Especial Eleccions Municipals 2019

ESPARREGUERA


la bústia ¡ maig del 2019

Publicitat

21


22

Participació

la bústia · maig del 2019

Sopar negra amb assassinat a Collbató

Joan Capdevila renova presència al Congrés

25 anys dels Castellers d'Esparreguera

Som Negra ha impulsat unes vetllades teatralitzades per tal que els participants, a l’entorn d’un sopar, en silenci, una llar de foc i llum d’espelmes dins d’un menjador d’una masia, visquin en directe situacions mai pensades. Durant el sopar es desenvolupa una trama escrita per Susana Hernández que desembocarà a un final incert que s’haurà de descobrir. La proposta ja fa uns tres mesos que funciona i l’entitat Som Negra ja fa uns anys va iniciar la divulgació de la novel·la negra en diverses jornades monogràfiques que es van desenvolupar a Esparreguera i Collbató. Ara obre un nou front per als amants del gènere. Per a més informació es pot enviar un correu a comisario@somnegra.com. Foto: Els actors del sopar teatralitzat organitzat per Som Negra.

Joan Capdevila i Esteve (Martorell, 1965) continuarà com a únic representant de la zona de cobertura de La Bústia al Congrés dels Diputats. Els resultats de les Eleccions Generals del dia 28 d'abril donen a ERC 8 diputats per Barcelona. Veterinari de professió i diputat com a independent des de l’any 2015, Capdevila ha anat en el número 8 de la llista, just al punt del tall que ha tingut ERC en la circumscripció de Barcelona. Els republicans han aconseguit un total de 15 diputats a les Corts, 8 per Barcelona, 3 per Girona, 2 per Tarragona, 2 per Lleida. Capdevila havia militat a Unió i fa uns quatre anys que va abandonar aquest partit que ha coalició amb Convergència per la crida de Junqueras.

Els Castellers d'Esparreguera han celebrat els 25 anys en la Diada del 5 de maig. Els Bordeus han alçat 2 pilars de 4, un 3de7, un 4de7 i un 3de6 aixecat per sota. Com a comiat també han alçat 2 pilars de 4 més un tercer aixecat per sota. Els han acompanyat els Tirallongues de Manresa i els Xiquets de Vila-seca (Foto: M.Gómez).

Festa dels Tres Tombs a Sant Esteve

Tres Tombs de germanor a Collbató

Martorell, plaça castellera per la Fira

Sant Esteve ha celebrat els Tres Tombs el 7 d'abril. Va començar amb una botifarrada popular a la plaça Dr. Tarrés amb la col·laboració de la Societat de Caçadors de la població. Després va tenir lloc la tradicional benedicció i l’inici dels Tres Tombs amb carros i cavalls de diverses poblacions. Va comptar amb la participació de l’Hípica Can Prats de Sant Esteve. Com abanderats, els membres de la Comissió de la Cavalcada de Reis.

Els dies 23, 24 i 25 de març s'han celebrat les festes dels Tres tombs a Collbató. Divendres a la tarda es va celebrar al Molí de l'Oli el pregó conjunt per part de les colles dels Tres Tombs de Martorell, Esparreguera i Collbató amb una xerrada. Després es va fer l’entrega de la bandera als nous abanderats, alumnes de l'Institut de Collbató. Diumenge, es va celebrar l'esmorzar de traginers i la passejada pels carrers del poble.

Consolidació castellera de primer nivell per la Fira de Primavera amb l'actuació dels Castellers de Vilafranca. La plaça de la Vila es va omplir amb les tres colles i seguidors, que van presenciar el primer 3 de 8 descarregat de la temporada dels verds. Els Castellers d'Esparreguera van descarregar el 3 de 7, 4 de 7, 3 de 6 aixecat per sota i 2 pilars de 4. Pel que fa als Vailets de Gelida, que van actuar per primera vegada, van fer el 4 de 6, el 3 de 6 aixecat, el 3 de 6 i el pilar de 4 per sota.

Lyona il·lustra un text de David Fernàndez

Montse Casas presenta una novel·la negra Nou llibre d'Andreu González

La dissenyadora gràfica i realitzadora esparreguerina Marta Puig, més coneguda com a Lyona, il·lustra La revolta de Santa Jordina, narrada pel periodista i l’exportaveu de la CUP, David Fernàndez. Es tracta d’una nova llegenda amb una mirada feminista i revolucionària protagonitzada per la Jordina. Està destinada a tots els públics: adults, joves i als més petits. L’obra, a tot color, reinterpreta la història de Sant Jordi reivindicant la llibertat. La Jordina, lliure, crítica, republicana i feminista revoluciona el poble contra el rei tirà i el Drac Mercat. Marta Puig (‘Lyona’ 1979), és un referent de la cultura contemporània audiovisual.

L’olesana Montse Casas ha presentat per Sant Jordi el seu nou llibre, Un temps regalat, una novel·la negra ambientada a Olesa, Sant Andreu de la Barca i al balneari de la Puda d’Esparreguera. Montse Casas Saumell (Manresa, 1970) regenta un establiment familiar de mobles i descans a Olesa de Montserrat. Va quedar finalista al IV Premi de Novel·la Olga Xirinacs 2010 amb l’obra Cites.bcn, que es va publicar el mateix any. L’any 2016 va ser la guanyadora a la categoria de prosa del segon concurs literari de la CAL d’Olesa amb el relat El gintònic més amarg. Un temps regalat és la seva segona novel·la publicada.

L’escriptor martorellenc Andreu González ha presentat per Sant Jordi, Manual d’autoajuda per a catalanoparlants. Es tracta d’un llibre “de sociolingüística i pretén fomentar l’autoestima dels catalanoparlants, ho siguin de tota la vida o d’adopció, aquest darrer és el meu cas”, així parla del seu nou treball i s’autodefineix l’autor. González vol mobilitzar els catalans en relació a l’ús de la llengua catalana, tant als iniciats o aprenents com a aquells que la tenen com a llengua pròpia assumida. Editat per Cossetània Edicions, planteja que en les societats actuals, les llengües amb bona salut són les que tenen un oral fort i presència en els mitjans.


Participació

la bústia · maig del 2019

Felicitats!

23

Pintura ràpida de pobles

Vols felicitar?

Cal omplir el formulari i adjuntar la fotografia a www.labustia.cat

Lucía 13 de maig, 8 anys De parte de tu familia y amigos Luchi Esparreguera

Joan 11 de maig, 1 any De part dels teus avis, pares i família. T'estimen molt Gelida

Ainhoa 8 de maig, 14 anys De parte de Tata, tus hermanas que te queremos un montón y también tu Papi Montcada I Reixac

Biel Benvingut, ha nascut l'11 d’abril De part dels teus avis, pares i família. T'estimen molt Gelida

Victoria 3 de maig, 60 anys De parte It, Gustavo y Yo! Te queremos emperadora! Esparreguera

Sami 10 de maig, 4 anys De parte de tus amigos Juanjo y Pilar besitos Martorell

Joan 25 de maig, 77 anys De part de la teva filla Gemma, Enric i tota la família Gelida

Eudald 24 de maig, 15 anys Olesa de Montserrat

Montserrat 28 de maig, 91 anys De part del tiet Pere i tota la família Gelida

Laia 27 de maig, 45 anys Olesa de Montserrat

MIQUEL ALTADILL TOBELLA ARIADNA JUTCLÁ ESPARREGUERA VIC ADELAIDA BARONA M. DOLORES MUÑOZ GARCÍA COLLBATÓ GELIDA

MONTSERRAT CENTRE ABRERA Participa a: www.labustia.cat

26 M, una jornada sense retorn Les eleccions municipals que se celebren el dia 26 de maig marcaran un abans i un després als nostres municipis. A tots els pobles els reptes i les incògnites estan servides. A Martorell, la llista de l'alcalde vol millorar els resultats i necessita una victòria clara, o pot haver l'alternativa del tripartit entre PSC, Movem i els republicans. Sant Andreu, l'hegemonia, per darrer mandat, de Llorca, sembla que es mantindrà. A Olesa, tot són cares noves menys el PP, i El Bloc difícilment mantindrà la majoria absoluta, però és probable que sigui el partit amb més representants. A Esparreguera, els socialistes i comuns es preveu que mantinguin la majoria, i Esparreguera 2031 es presenta com l'aglutinador dels grocs. Abrera, el PSC sempre ha guanyat, però segurament haurà de repetir un acord ampli de govern per sumar majoria. A Sant Esteve està tot obert amb un PSC que sempre ha guanyat, però amb 9 candidatures tot és possible. Igual que a Collbató, es veurà si els socialistes mantindran la majoria o hi haurà un gir després de 4 anys de govern ERC, GIC i Junts. A Castellví veurem com afecta la marxa de l'actual alcalde a Endavant. Gelida, amb un PSC al capdavant amb majoria absoluta, però amb un creixent vot groc. A Masquefa està molt obert: la llista de l'alcalde vol una victòria clara però si sumen PSC, ERC i CUP podrien fer un canvi de govern.

Han guanyat

1 ENTRADA DOBLE PER L'ESPECTACLE I WANT U BACK! EL TRIBUT A MICHAEL JACKSON AL TEATRE DE LA PASSIÓ DE ESPARREGUERA

GUANYA ENTRADES DE CINE La nostra opinió

S'apropen els concursos de pintura ràpida als municipis. Joan Calveras, de Casserres, és un artista habitual en aquestes convocatòries i ha plasmat indrets de Martorell, Esparreguera, Abrera o aquesta de la plaça de les Fonts d'Olesa, el juny de l'any passat, amb retalls de pàgines de La Bústia com a base. Aquesta és una secció oberta per publicar dibuixos, més informació: participo@labustia.cat.

Protagonista del mes Creu de Sant Jordi per a Ma Carme Junyent

Les persones guanyadores han de recollir les entrades (2 individuals) per taquilla 30 minuts abans de l’espectacle a La Passió, amb el nom i mostrant el DNI. Enhorabona pels qui han guanyat i agraïm a tots els qui han participat. Alhora, engresquem als qui no hagin sortit i a tots/es els lectors/es a participar a les properes promocions de La Bústia.

Propera edició: Juny de 2019 50.000 exemplars a bústies i punts publicitat@labustia.cat info@labustia.cat Tel. 675 475 038

Últim dia per informació, participació i publicitat: Vídeos, agenda i més a

www.labustia.cat Per publicar a La Bústia GENERAL: info@labustia.cat OPINIÓ: opinio@labustia.cat ESPORTS: esports@labustia.cat

i les últimes notícies a www.facebook.com/labustia @la_bustia

Opinions, fotografies i denúncies sempre tindran un interès local o comarcal i La Bústia es reserva el dret a resumir-les o publicar-les. Han de tenir una extensió de com a màxim 1.000 caràcters amb espais inclosos. Cal adjuntar número del DNI, adreça i població, correu electrònic i telèfon de contacte. En el cas de les fotografies de felicitacions a menors, també cal escriure el parentesc i l’autorització de la seva publicació en el mateix correu electrònic.

Edició, disseny i distribució: El Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya la lingüista de Masquefa M. Carme Junyent Figueras. La concessió de la Creu respon segons la Generalitat "Per la seva llarga trajectòria en l'estudi i la defensa de la diversitat lingüística a Catalunya i al món. Ha mantingut un discurs crític respecte a la situació de la llengua catalana i, alhora, ha combatut els prejudicis lingüístics més estesos que frenen l'augment de nous i noves parlants. Especialista en processos de minorització i en llengües de la immigració, ha impartit nombrosos cursos i conferències i altres activitats de difusió arreu del país. És fundadora i directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades UB."

Servièxit, S.L. - La Bústia Av. Comte de Llobregat, 4. Planta 2a, despatx 2. Centre de negocis Martorell Innova. 08760 Martorell info@serviexit.com · www.serviexit.com Tel. 675 475 038.

Consell editorial: Lluís Gutiérrez, Joaquim Pallarès i Quim Sitjà. REDACCIÓ I COL·LABORACIÓ: Quim Sitjà, Quim Miró (esports), Lluís Gutiérrez i Jesús Vila. Publicitat: Joaquim Pallarès. Difusió controlada per OJD-PGD Serviexit, S.L. (publicitat@labustia.cat). www.ojd.es DISTRIBUCIÓ: 46.000 exemplars bústia a bústia i 4.000 en punts de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató, Castellví de Rosanes, Gelida i Masquefa. info@labustia.cat · www.labustia.cat. El contingut dels anuncis publicats és responsabilitat del propi anunciant. Dep. Leg: B-52889-2007. IMPRESSIÓ: Imprintsa.


24

Abrera - Sant Esteve

la bústia · maig del 2019

Èxit d'Abrera Street Food i cloenda del Musiquem breus CONVENI PER REGULAR EL CASAL SOCIAL DE CA N'AMAT

Signatura del conveni. Aj.

L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i el de Sant Esteve, Enric Carbonell, han signat el nou conveni que regula la cotitularitat del Casal Social del barri de Ca n'Amat. A Abrera li correspon un 19,59% mentre que la resta, el 80,41%, és de Sant Esteve. L'acte de signatura va tenir lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Esteve. L'objectiu de l'acord signat pels dos alcaldes és normalitzar la situació del Casal Social, pel que fa a la inscripció registral com a la gestió intermunicipal. L'acord també permetrà iniciar la licitació per la gestió del servei de bar del casal.

Els veïns d'Abrera han gaudit de nomboses activitats. Aj.

19 Street Food han participat a la cita anual al parc de Can Morral

Èxit d'Abrera Street Food. Aj.

El Parc de Can Morral va acollir, el cap de setmana 4 i 5 de maig, tres esdeveniments amb una molta participació ciutadana: la quarta edició de la fira gastronòmica Abrera Street Food, la cloenda del cicle musical familiar Musiquem Abrera, amb l’actuació de la Tresca i La Vendresca, i la celebració del Dia Internacional de la Dansa. L'inici de la quarta edició de la fira Abrera Street Food es va endarrerir fins l'endemà dissabte i es va allargar fins al diumenge, 5 de maig. La Casa de Cultura va acollir el divendres a la tarda l'espectacle infantil Que peti la plaça, a càrrec de la cia. Xip-Xap, el karaoke infantil, a càrrec de Big Friday, i l'actuació de l'entitat Vive y Baila. Enguany, la fira va comptar amb la participació de 19 Food Trucks o caravanes de menjar ràpid.

L’esdeveniment va incloure un any més animació i espectacles gratuïts. El dissabte 4 de maig, els nens i nenes van poder participar a partir de les 11h del taller de cuina Tapa Fria, a càrrec de Manualitats Alean. Al migdia, la fira va comptar amb l'animació de Santi Càmara, mentre que a la tarda van continuar els tallers amb Manualitats Alean i els inflables pels petits i petites. L’escenari de la plaça de Can Morral va acollir la tarda del dissabte el concert de La Tresca i la Verdesca, el darrer del cicle 'Musiquem Abrera', que ha estat molt ben acollit per les famílies d’Abrera i d’altres municipis amb un gran èxit de participació. Seguidament va tenir lloc l'actuació de hip hop a càrrec dels grups del Casal de Joves i novament l'animació de Santi Càmara. La música de DJ Emilio va tancar la jornada.

La Fira va coincidir al parc de Can Morral, el diumenge 5 de maig, amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, amb actuacions i tallers gratuïts a càrrec de diferents entitats abrerenques que viuen la dansa amb passió. Els tallers es van realitzar a la Casa de Cultura a càrrec de les associacions Vive y Baila, Juventudes Rocieras i el grup de Hip Hop del Casal de Joves. Els tallers van ser molt ben acollits per les veïnes i veïns del municipi amb una alta participació. Les exhibicions de dansa van tenir lloc al Parc de Can Morral a partir de les 11.30 h. Asociación Cultural Bailamos i la de zumba de Vive y Baila. A la tarda, va tenir lloc l'exhibició de sardanes d'Abrera Sardanista, la mostra de ball de Juventudes Rocieras, l’actuació dels grups de hip hop del Casal de Joves i la mostra de ball Iron Skulls.

19a edició dels Premis Sesrovirencs de l'Any El Casino de Sant Esteve ha estat l’escenari del lliurament de la 19a edició dels Premis Sesrovirencs de l'Any edició 2018. El premi a la Persona se l’ha endut la jugadora del Futbol Club Barcelona Jana Fernández en proclamar-se campiona del món i d’Europa amb la selecció espanyola sub 17. A més, s’ha considerat que aquests èxits han servit per augmentar la visibilització i la importància de l’esport femení. El guardó en la categoria d’Activitat se l’ha emportat el Casal de la Gent Gran. S’han valorat les iniciatives voluntàries seguides per l’organització que han contribuït al benestar dels més grans. També ha sigut premiada la Cofradía del Santo Cristo en la

breus

Els guardonats de la 19a edició. Aj.

categoria d’Entitat. S’ha tingut en compte la innovació i la promoció dels seus valors culturals. Els premis Sesrovirencs de l'Any s’atorguen des de fa 19 anys i sempre coinci-

deixen amb la Diada de Sant Jordi. Així, l’any passat el premi a la Persona es va lliurar ex aequo a l’escriptora Núria Pradas i a la cantaora Rosalía pel seu esclat artístic.

BUFET TAULA CASOLANA PER SOPAR DISSABTE de 20 a 24 h i si desitges prendre una copa ó ballar, la nit continua amb música i DJ

20€ IVA inclòs | begudes no incloses Recinte Can Amat Park - c/ Montenegre, s/n - Urb. Can Amat - Sant Esteve Sesrovires Reserves

93 771 42 47

- taulacasolana@canamatespacios.es

DECLARACIONS 1-O. L'exalcaldessa, Carme Rallo, i els sesrovirencs Jordi Rubinart i Emili Gaya, el dia 30 d'abril, van declarar en el judici pel procés al Tribunal Suprem a Madrid. Han estat els primers testimonis a parlar que van ser presents en els centres de votació durant el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.


la bústia · maig del 2019

Agenda d’Abrera

ajuntamentabrera.cat

Dr. MIGUEL MASANA GINECÒLEG

Revisió ginecològica amb ECO Citologia cervical Menopausa, anticoncepció Seguiment de l’embaràs Ecografies 3D /4D Per concertar visita 608 97 92 45 Despatx: Plaça Ajuntament, 5 - 1r, 2a Esparreguera

25


26

Economia i empresa

la bústia · maig del 2019

Martorell Motor presenta el Seat Tarraco La Copa del Rei, a Martorell El concessionari de referència de la zona de Seat i del grup Lesseps, Martorell Motor, va presentar el Tarraco. Ho va fer per la Fira de Primavera a Ca n'Oliveres davant el públic i les autoritats. José Antonio Varela, director comercial, va destacar el compromís del concessionari amb Martorell. L’alcalde, Xavier Fonollosa, va felicitar l’empresa i va ressaltar la importància de Seat pel municipi. Martorell Motor va organitzar un acte de presentació del nou model de Seat. MM.

El concessionari de Seat Martorell Motor va acollir la Copa del Rei oficial de futbol que s’entregarà a la final el 25 de maig a Sevilla entre el Barça i el València. Els clients i ciutadans que van passar per les instal·lacions a l’avinguda Pau Claris, 46 es van poder fotografiar amb la Copa. A la foto, l’equip comercial de Martorell Motor amb la Copa del Rei.

Especial Eleccions Municipals 2019

26

Abrera

Abrera presenta 7 candidatures

Jesús Naharro PSC (6)

Miguel Carrión Ad'A (3)

Joaquín Eandi Abrera en Comú (3)

Xavier Serret ERC (2)

Alba Hidalgo Junts (1)

Mónica Lorente Cs (1)

Ferran Taboada PPC (1)


ABRERA

Especial Eleccions Municipals 2019

27


Especial Eleccions Municipals 2019

Sant Esteve Sesrovires

28

Sant Esteve presenta 9 candidatures

Enric Carbonell PSC (5)

Carme Rallo ERC (3)

Joan Galceran ARA Ses (2)

Bernat Orellana Junts (1)

Maria Àngels Ríos En Comú (1)

Jaume Ripollès Locos por Sanes (1)

Laura Haba AuxSes

Antonio González Cs

Alfredo Postigo Podem


SANT ESTEVE SESROVIRES

Especial Eleccions Municipals 2019

29


30

Collbató - Castellví de Rosanes

la bústia · maig del 2019

Renovació de l'Av Castellví aprova la connexió del Centenari de Collbató d'aigua entre el nucli i el Taió

Pavimentació i renovació de l'Av. del Centenari sense aparcaments i el carril bici a la dreta. La Bústia/Q.S.

Nucli de Castellví i al fons el barri del Taió. Aj.

L'avinguda del Centenari ha estat tancada durant uns dies per tal de pavimentar-la i s'ha creat una nova senyalització per optimitzar els recursos. La nova pavimentació manté els dos carrils de circulació existents, que queden més a prop de la vorera nord i amb una amplada generosa de 3 metres per sentit de circulació. Al costat sud de la calçada s'ha eliminat la línia d'aparcament existent, que gairebé mai es feia servir, i s'ha creat un carril de doble sentit per a bicicletes, segregat de la calçada per abalisament i amb una amplada de 2,40 metres, molt superior a l'actual.

El ple municipal del dia 30 d'abril, el consistori castellvinenc ha aprovat per unanimitat l’adjudicació del contracte d’obra de connexió entre el dipòsit d'aigua del nucli antic i el del Taió per un import de 203.514,78 euros, IVA inclòs, i un període de garantia de 4 anys a l’empresa Ongrub Medi Ambient SL. Segons les clàusules del contracte, la formalització s’haurà de fer en 15 dies hàbils a partir de la notificació de l’adjudicació. A la licitació hi han concorregut un total de nou empreses. Aquests és una vella aspiració del municipi per tal de regularitzar el subministrament d'aigua en aquesta urbanització.

Miquel Solà ha fet públic a les xarxes socials que "segueixo tenint la consciència molt tranquil·la. La llibertat i la democràcia sempre guanyaran". Aquestes declaracions les ha fet Solà un cop s'ha publicat que la querella que la fiscalia va interposar contra ell al Jutjat d'Instrucció de Martorell, per la seva actuació el dia 1 d'octubre, ha estat admesa a tràmit. La querella era per un presumpte delicte de desobediència contra ell i altres persones que al llarg de la instrucció, poguessin ser partícips pels fets pel qual es formula la denuncia, entre d'altres el ple suport al referèndum convocat per la Generalitat.

La Diputació de Barcelona ha aprovat un paquet d’ajuts en el marc del Pla de Modernització de Polígons, dins del qual s’han seleccionat l‘arranjament del polígon industrial Rosanes i polígon industrial Ca n’Abat’. En aquest cas, l’import subvencionat és de 687.177,42 euros d’un total de 803.716,28 euros, que seria el cost total estimat del projecte. L’objectiu del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació és millorar la qualitat dels polígons d’activitat econòmica finançant inversions d’alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s’hi ubiquen, fer-les créixer i crear nous llocs de treball.

Vacaciones e Incapacidad Permanente Cuando un trabajador/a no puede disfrutar de sus vacaciones anuales por encontrarse en situación de incapacidad temporal que se prolonga durante varios años y posteriormente se extingue la relación laboral por ser declarada/o en Incapacidad Permanente, surge derecho a la compensación económica de las vacaciones no disfrutadas. El plazo de prescripción para poder reclamar se inicia en el momento de la extinción y no al final de cada año natural. Esto es lo que ha venido a sostener la Sala de lo Social del Tribunal Supremo, en su sentencia de 14 de marzo de 2019. El supuesto de hecho contemplado por la mencionada sentencia se centra en un trabajador que inicia una incapacidad temporal que se prolonga de forma intermitente durante casi tres años, hasta que el contrato laboral se extingue por ser declarado en situación de incapacidad permanente total, para su profesión habitual, y por ello, la empresa donde prestaba servicios le extingue su contrato de trabajo, extinción que como sabemos es cautelar durante los 2 años siguientes, en el bien entendido caso, que si al trabajador le retiran la incapacidad permanente por mejoría debe ingresar de nuevo a la empresa. Una vez extinguido el contrato de trabajo y no habiendo disfrutado de sus vacaciones

anuales durante casi tres años, surge su derecho a su compensación en metálico por cuanto, su relación laboral se ha extinguido antes de su disfrute, siendo ésta (extinción relación laboral) el día inicial, mejor dicho, al día siguiente, cuando puede ejercer su derecho, a su reclamación. Por ello, y ahí lo novedoso de lo vertido en la mencionada sentencia, el día inicial para reclamar las vacaciones devengadas y no disfrutadas, aunque se haya extendido a varios años en que el trabajador/a haya permanecido en situación de incapacidad temporal, no se inicia al final de cada año natural, pues el contrato aún estaba vigente, sino en el momento de la extinción de la relación laboral que tuvo lugar como consecuencia de su declaración de la Incapacidad Permanente. Dicho de otra manera, si un trabajador/a se halla en situación de Incapacidad Temporal durante dos años o más, ya sea de forma continuada o intermitente, y por tanto, sin poder disfrutar de sus vacaciones anuales en esos años, al finalizar su relación laboral por declaración de Incapacidad Permanente tendrá derecho a su compensación en metálico de las vacaciones no disfrutadas. Manuel Molina Torralbo Abogado laboralista ICAB 18546

pepi.gl.assessors@gmail.com · www. assessorsgl.com Plaça Catalunya, 27 baixos · Tel. 93 778 19 46 · Olesa de Montserrat


Especial Eleccions Municipals 2019

31

Collbató - Castellví - Gelida

Collbató, amb 5 candidatures

Miquel Solà ERC-GIC-AM (3+2)

Gemma Rodríguez PSC (5)

Arturo Ruiz PPC

Castellví, amb 4 llistes

Teresa Casanovas Junts-Més (1)

Juan Antonio Mani Cs (nou)

Gelida presenta 8 candidatures

Lluís Valls PSC (7)

Lluïsa Llop ERC (3)

Àlex Torras Junts (1)

Rubén López CUP (1)

Anna Enjuanes-Martí En Comú (1)

Adrià Camino Endavant (4)

Vicky Castellanos PSC-Junts (3)

Joan Carles Ventura ERC-Fem Poble (2)

Nadia Duarte Cs (nou)

José Antonio Santos PPC

Álvaro Ariet Cs

Montse Rovira GxR-Primàries Catalunya


32

Gelida - Masquefa

la bústia · maig del 2019

Ensenyament destina 3'5M€ per l'escola Montcau breus ROBATORIS A EMPRESES. Els Mossos han desarticulat un grup criminal dedicat als robatoris amb força en empreses. El dia 25 d’abril, els agents van arrestar dos homes, de nacionalitat espanyola de 31 i 34 anys, com a presumptes autors. La investigació es va iniciar després d’un robatori a les instal·lacions d'una empresa del sector vitivinícola de l'Alt Penedès. Ha quedat acreditat que el grup, integrat per 4 homes, hauria participat en set robatoris amb força en empreses amb aquesta metodologia a Gelida, i també a Vilafranca, Sant Sadurní, Sabadell i Igualada. CAMPANYA DEL COMERÇ. L'ACBG i la regidoria de Comerç organitzen, com l'any passat, una campanya de dinamització comercial. L'objectiu és incentivar les compres. Entre el 6 de maig i el 21 de juny, els comerços participants lliuren als seus clients un "rasca" on es poden obtenir obsequis. El dia 22 de juny al Parc Central s'organitza una festa Holli on es podran recollir els obsequis aconseguits i es farà el sorteig amb les butlletes que no resultin premiades, i que els clients hagin omplert i dipositat en les urnes habilitades allà mateix.

A causa d'unes fissures, el curs va començar amb la zona del menjador i les aules superiors tancades La diagnosi va concloure que no hi havia perill però que caldria una intervenció en tota l'estructura

L’equip de govern de l’Ajuntament de Gelida ha manifestat la seva satisfacció per l’acord del Govern de la Generalitat de destinar 3,5 milions d’euros per a l’execució de les obres de consolidació estructural de l’escola Montcau. Els responsables del govern municipal i l’equip directiu de l’escola van reunir-se en diverses ocasions amb els responsables del Departament d’Ensenyament per tal de tractar la situació de l’estat de l’edifici i les actuacions que es preveien dur a terme per part del Departament. Finalment, el juny del 2018, la Directora dels Serveis Territorials, Montserrat Domingo, en una reunió convocada a l’escola amb la presència de l’equip directiu, de l’alcalde Lluís Valls i dels pares dels alumnes va comunicar que durant aquell mateix estiu s’iniciarien les obres per a la construcció de la infraestructura necessària per a la col·locació d’un aulari de mòduls prefabricats, com a conseqüència del tancament d’una zona de l’escola en la qual caldria executar un seguit d’assaigs i anàlisis tècnics. Així mateix va manifestar el compromís de presentar una proposta que donés una solució definitiva a la problemàtica de l’edifici. D’aquesta manera, el curs va començar el mes de setembre amb

L'escola Montcau. Arxiu.

mòduls i va quedar inhabilitada la zona del menjador -on es van detectar algunes petites fissures-, i les aules dels pisos superiors. Els serveis tècnics de la Generalitat van concloure després de la diagnosi que no hi havia perill, que el centre podia seguir obert, però que caldria una intervenció en tota l’estructura de l’escola. Aquesta inversió aprovada culmina, doncs, aquest procés de diàleg i d’entesa entre les administracions per resoldre una greu situació. En una recent conversa amb l’alcalde, la responsable del

Festa Major de Sant Isidre a Masquefa El diumenge es presenta el 'Primavera Shopping'

Gegants de Masquefa. Aj.

Masquefa celebra la Festa Major petita els dies 17, 18 i 19 de maig. A les 18h del divendres s'obrirà una exposició de fotografies del Mil·lenari de Catalunya al Casal d'Avis. Tot seguit es presenta un espectacle infantil de Danses Esbojarrades a la plaça J.M.Vila. A les 19.30h es farà una tirada de coets amb motiu del 25 anys del Diables i a partir de 21.30h el tradicional correfocs infantil. L'Alzinar farà el lliurament de les Faves d'Argent a partir de les 22h a la plaça Josep Ma Vila. Tancarà la jornada el concert de l'Stromboli Jazz Band i tot seguit sessió de dj. El dissabte al matí es disputen diversos tornejos esportius i la XIX Trobada de Puntaires i pels carrers de la vila i també hi haurà

un trenet que recorrerà el nucli. A la tarda plantada de gegants a les 18h a la fàbrica Rogelio Rojo i cercavila pels carrers del municipi i lluïment final de danses del seguici. A la nit correfoc amb drac Brufut, amb els Pixafocs i Cagaespurnes, tot seguit ball amb l'orquestrà Mediterrània amb ball de Garlandes. Tancarà el dimarts el concert de la Banda del coche Rojo i sessió de dj's. El diumenge 19 de maig ' Primavera Shopping' pels carrers de la vila, caramelles, parc infantil amb inflables i al migdia tronada d'anada a ofici i posterior esclat i passada de retorn. Per tancar la Festa Major petita de Masquefa a partir de les 18h havaneres a la Fàbrica Rogelio Rojo.

Departament va manifestar que, un cop aprovada aquesta inversió, ara caldrà dur a terme la gestió administrativa corresponent per a l’encàrrec de la redacció del projecte i les posteriors aprovacions i tramitacions que han de cloure amb la futura execució de les obres. Per la seva banda, l’alcalde ha manifestat que des de l’Ajuntament es vetllarà per a que s’agilitzi aquest calendari administratiu, que la Generalitat ha marcat dins de les inversions que ha de fer a diversos centres catalans, fins a l'any 2023.


Especial Eleccions Municipals 2019

GELIDA - MASQUEFA

33

Masquefa presenta 6 llistes

Xavier Boquete Junts (6)

Daniel Gutiérrez PSC (3)

Xavier Pérez ERC (2)

Sílvia Rotger CUP (1)

Manuel Roldán PPC (1)

Adolfo Serna Cs

Per a més informació Martorell

labustia.cat/eleccions-martorell

Sant Andreu

Sant Esteve

labustia.cat/eleccions-sant-esteve

Collbató

labustia.cat/eleccions-sant-andreu

labustia.cat/eleccions-collbato

Olesa

Castellví

labustia.cat/eleccions-olesa

Esparreguera

labustia.cat/eleccions-esparreguera

Abrera

labustia.cat/eleccions-abrera

labustia.cat/eleccions-castellvi

Gelida

labustia.cat/eleccions-gelida

Masquefa

labustia.cat/eleccions-masquefa


34

Entrevista

la bústia · maig del 2019

"He deixat de banda ser un artista, que fa el que vol, per ser un il·lustrador al servei d'un text" Oriol Malet, il·lustrador professional Oriol Malet (Martorell, 1975), adoptat a Esparreguera, tal com diu ell mateix, ha estudiat a l'EASD Serra i Abella i a la Facultat de Belles Arts. Ha treballat a Private, Diari de Bilbao fent disseny gràfic i retoc fotogràfic i d'il·lustrador a Ajoblanco, TimetOut, Jot Down, La Vanguardia... També ha il·lustrat diversos llibres d'editorials com Teide, Barcanova, La Galera... i "La Mariona i els seus monstres" fet en conjunt amb la seva primera filla. Aquest Sant Jordi ha presentat dos treballs: el còmic 'Mandela i el General' amb texts de John Carlin, ja traduït a 5 llengües i amb dos premis i 'Aquí tenim l'esperança que estàvem buscant' amb texts de Lolita Bosch. Insegur, outsider, curiós, Malet està preparant un llibre sobre Art Brut, del qual n'és guionista i il·lustrador i està fent Courtroom Sketch del procés per a La Vanguardia. Quim Sitjà Esparreguera El Sant Jordi 2019 ha estat el més especial? Sí, tenia dues novetats, dos encàrrecs molt personals. El llibre fet amb John Carlin Mandela i el General i Aquí tenim l'esperança que estàvem buscant amb texts de Lolita Bosch. Mig dia fent dedicatòries amb cadascun dels autors. És una jornada contradictòria, ja que està dedicada al públic però no pots parlar amb ningú. Acabes extasiat però molt content i vaig percebre l'energia del públic. Il·lustrar el llibre Mandela i el General sorgeix d'un viatge a Paris a la recerca de feina? Jo m'he passat 10 anys fent d'il· lustrador però vinc del món del còmic. Espanya entra a una gran crisi del còmic i desapareix la indústria, no tinc padrins i tothom amb qui parlava em deia que em dediques a una altra cosa. Aleshores decideixo fer d'il·lustrador. Quina és la diferència entre un il· lustrador i un dibuixant de còmics? Un il·lustrador pot fer còmics i llibres il·lustrats, està al servei del text, que és l'important. El còmic és una barreja de cinema, literatura i il· lustració, amb llenguatge seqüencial, és com un storyboard. El còmic és un gènere en ell mateix. Aleshores, fa tres anys que vas a França, dones veus i ... Un editor que veu la meva feina i jo no el coneixia de res, em va enviar un correu i em diu que té un text de John Carlin sobre la taula amb guió

"El llibre amb John Carlin s'ha traduït a 6 llengües i ja ha obtingut dos premis"

"Vinc d'una situació tan llargament desitjada que no puc queixar-me"

obert. Vaig fer un esbós ràpid i ens vam entendre molt bé tots tres. D'aquí a la publicació d'un llibre del qual s'ha traduït a 6 llengües i ja compta amb dos premis? S'ha traduït a l'anglès pel mercat americà i sud-africà, francès, coreà i àrab, turc, català i dos més que pengen. De moment també ha aconseguit dos premis. Bon negoci doncs i bons royaltys? El sistema és universal. Normalment els autors cobrem un alçat pels drets. Si hi ha moltes vendes, tornes a cobrar drets d'autor. Nosaltres vam ser llestos i vam fer contractes per a cada país i cobrem drets de cada un on es publica. És molt interessant. Has dit 'els meus referents són literaris i musicals, no gràfics' Lluny de tenir un estil definit, m'agrada jugar a ser diferents il· lustradors i en cada cas faig una reflexió prèvia profunda i objectiva, intentant trobar el grafisme més interessant. Per tant els meus referents són genèrics. La marca Oriol Malet és oberta, la gent em coneix, ara bé l'estil Oriol Malet existeix, però no l'he pogut desenvolupar. Explica't! És un estil molt underground, poc comercial, no respon a cap encàrrec i és el que em surt en les il·lustracions personals. Quins projectes tens entre mans? Un còmic sobre Art Brut. Després de fer la recerca per Europa durant un any, triant els artistes més representatius, he fet el guió i ara el còmic.

Oriol Malet amb el llibre publicat per Sant Jordi en conjunt amb John Carlin. La Bústia/Q.S.

Et sents outsider, vius fora del teu temps? Sí, i així ho penso cada dia. Em trobo molt còmode fora d'etiquetes i de grups. Aquest fet em permet molta llibertat. Has recuperat per a La Vanguardia la tradició de dibuixar als judicis. Els vaig proposar fer el Courtroom sketch, una antiga tradició que els dibuixants ens permetien treballar a la sala, quan no es podia ni fer fotos ni gravar. Vaig fer una visita a l'interior del lloc per agafar recursos i diàriament he fet un dibuix de la vista, ara bé, mirant-la per televisió. Com funciona una comanda d'una il·lustració a La Vanguardia? L'ideal és que em passin el text 24 o 48 hores abans i la faig. Darrerament em demanen el dibuix pel mateix dia i sense text, amb quatre claus i el titular que em passa el periodista. A mi em va i em posa pressió, sinó no produeixo. Portes algun tatuatge? M'encanten, me'n faria molts i fins i tot seria perillós, però no en porto cap. Sóc una persona molt insegura, canvio molt d'opinió i potser al cap de 15 anys em deprimiria en veure'ls. Tens una part de músic també. Quan vaig haver de triar entre la

música i la il·lustració vaig tirar per aquesta darrera, però em vaig prometre que un dia o altra recuperaria la música. Ara toco la bateria a la Big Band de l'Escola Municipal de Música d'Esparreguera. És el meu hobby! Has dit, 'Cremaria el 99% dels meus treballs'! El dibuix va al servei del guió i un còmic sense un bon guió no funciona. El dibuix interessa si ajuda a entendre la informació o el text, l'important. En el meu procés creatiu trio la il·lustració, dono el màxim de mi i sóc molt honest, però un cop acabat no m'agrada res del que fet. Ens passa a molts creatius. Què t'agradaria fer? L'estil underground però no vendria res, sóc l'anticomercialitat. He deixat de banda ser artista, que fa el que vol, i sóc un il·lustrador que dibuixa al servei d'un text, sóc un professional. Estàs satisfet del que fas? Si pogués escollir, no faria res del que faig, però estic absolutament satisfet amb el que faig. Vinc d'una situació tan llargament desitjada que no puc queixar-me. Moltes cicatrius de guerra? No... Sí, però endureixen. Quan estàs a terra no t'oblides de moltes coses. Encara que em queixi, sóc molt feliç.


Esports

la bústia · maig del 2019

35

El waterpolo femení ascendeix a Primera estatal El Club Futbol Martorell s’assegura jugar la promoció d’ascens a Primera Catalana i el Sala5 té l’ascens a Segona Divisió B a tocar

Nacho Cáceres i Ana Belén García van ser els més guanyadors de la 21a Cursa de Martorell amb la participació de 500 corredors

Futbol i futbol sala

MARTORELL L’absolut femení de waterpolo del CN Martorell serà de Primera estatal la temporada vinent. El conjunt dirigit per Rafa López va proclamar-se campió a la fase d’ascens celebrada a Talavera de la Reina (Toledo) i obté el bitllet per a jugar a la categoria de plata del waterpolo estatal. A la província manxega, les martorellenques van guanyar els cinc partits davant el GEIEG, l’EW Zaragoza B, el Poseidón Talavera, el Leioa Waterpolo i el WP9802. ATLETISME. Nacho Cáceres i Ana Belén García van ser els guanyadors de la 21a Cursa Martorell, amb la participació de més de 500 corredors de diverses modalitats: 5 i 10 quilòmetres (per a adults) i 700 i 1.300 metres (categories

Per cinquè any consecutiu, els dies 7, 8 i 9 de juny, Martorell acollirà la 10a Festa del Futbol Català, que agrupa les finals de Catalunya de futbol base i futbol sala.

Ciclisme

Les martorellenques van fer història a Talavera de la Reina i jugaran al waterpolo estatal. Aj. Talavera

infantils). En la distància llarga, Nacho Cáceres, padrí d’aquesta edició, va ser el més ràpid amb un temps de 32 minuts i 35 segons. En categoria femenina, García va fer un temps de 42 minuts. En els 5 quilòmetres, Carlos Herreras i Ester Guerrero, van ser els guanyadors amb un temps de de 15:59 i 19:27, respectivament.

FUTBOL. El primer equip del CF Martorell jugarà la promoció d’ascens a Primera Catalana. L’equip d’Albert Nualart ha fet una temporada espectacular després de l’ascens a Segona, fa un any, tindrà l’oportunitat de segellar un nou ascens de categoria. Els martorellencs van perdre l’opció de ser campions caient davant el líder.

FUTBOL SALA. A falta de dues jornades per acabar el campionat, el Sala5 Martorell és líder de Tercera Divisió amb dos punts d’avantatge i té l’ascens a Segona Nacional B a tocar. L’equip de Víctor González està fent una segona volta impecable i ha aprofitat l’ensopegada dels seus rivals directes per fer-se fort en la primera plaça.

El ciclista martorellenc Israel Núñez i la seva parella, Mar Franco, van ser la tercer millor dupla de la 15a edició de la prova VolCat, que va tenir lloc a l’Anoia.

Hoquei patins El 12 de juny tindrà lloc la primera edició de 12 hores d’hoquei patins a Martorell amb la participació dels equips del l’HP Martorell a les Instal· lacions Esportives.

Armand Rubiño dirigirà el CH Sanes SANT ESTEVE SESROVIRES El Club Handbol Sant Esteve Sesrovires tindrà nou entrenador la temporada 2019-20: Armand Rubiño. L’entrenador català té una llarga trajectòria en el món de l’handbol on va ser jugador professional durant 12 temporades (FC Barcelona, Atlético de Madrid o BM Bidasoa). Com a tècnic, ha dirigit diversos equips de Primera estatal i ha estat seleccionador català infantil, cadet i juveni. L’entitat sesrovirenca ho ha fet oficial un cop finalitzada la competició al grup D de Primera nacional masculina on el CH Sanes ha finalitzat en tercera posició darrere la UE Sarrià de Ter i l’Hand-

bol Sant Quirze. El balanç final dels sesrovirencs ha estat de 19 victòries, un empat i 10 derrotes. Armand Rubiño agafa el relleu de Dani Ariño i Miquel Herrero. FUTBOL. El FC Sant Esteve jugarà la propera temporada a Segona Divisió. L’equip dirigit per Àngel Pradas va proclamar-se campió de lliga de forma matemàtica derrotant el CE Esparreguera (1-4) a falta de cinc jornades per finalitzar el campionat de la Federació de Futbolistes Veterans de Catalunya. La trajectòria dels sesrovirencs aquesta temporada ha estat espectacular amb unes xifres de rècord.

CURSA. La 33a edició de la Cursa de Sant Jordi va aplegar més de 300 participants que van recórrer els carrers del municipi. La plaça Xic Mateu va ser el punt de sortida i arribada d’una prova que ha esdevingut molt familiar. FUTBOL SALA. El Sant Esteve Sesrovires ha assegurat la permanència a Tercera Divisió en un final de temporada per oblidar. L’equip de Mark Garcia Gea s’ha mantingut en la zona tranquil·la de la classificació marcant distàncies respecte les places de descens. GOLF. El Club de Golf de Barcelona, amb seu a Sant Esteve

El CH Sant Esteve tindrà nou inquil·lí a la banqueta. CHSES

Sesrovires, ha engegat una campanya per apropar el golf als residents al Montserratí. La promoció consisteix en classes gratuïtes i unes noves tarifes

per fer assequible aquest esport a un públic més ampli. Per acollir-se a aquesta promoció cal concerta dia i hora trucant al telèfon 937 728 800.

DISTRIBUCIÓ

de tota mena de publicitat, fullets i revistes. info@serviexit.com

✆ 675 475 038


36

Esports

breus MASQUEFA. El Club Ciclista Masquefa organitza el 26 de maig la segona edició del Miniciclocros infantil dirigit a infants entre els tres i els 14 anys. El Turó serà la seu de la segona edició de la gimcana infantil de ciclisme; una prova organitzada pel Club Ciclista Masquefa amb el suport de l’Ajuntament. L’activitat es durà a terme entre les 10 h i les 14 h. Per participar-hi, a més, és imprescindible portar cas i inscriure’s prèviament.

la bústia · maig del 2019

Núria Marquès bat un rècord mundial a l’aigua CASTELLVÍ DE ROSANES La nedadora castellvinenca Núria Marquès ha aconseguit establir una nova marca mundial en la prova dels 50 metres esquena en categoria S9 en el Gran Premi Diputació de Barcelona de natació paralímpica. Marquès, que milita al CN Sant Feliu, ha establert un temps de 32 segons i 69 centèssimes, superant així la seva pròpia marca obtinguda l’any 2017 als World Series de Berlín. Un cop finalitzada la prova, Marquès va assegurar que “és una motivació. Tenir al costat algú que t’ajuda a empènyer, a

voler guanyar. No puc estar més contenta perquè no esperava aquest rècord”. Un cop va sortir de l’aigua, la castellvinenca va complir amb la tradició de tocar la campana sense parar per notificar el públic assistint a la prova de la fita obtinguda. El mes de març passat, Marquès va segellar el bitllet pel Campionat del món que tindrà lloc a Londres del 9 al 15 de setembre. Aquesta competició serà una de les principals proves puntuables pel gran objectiu de la castellvinenca: els Jocs Paralímpics de Tòquio que tindran lloc l’any vinent.

La nedadora castellvinenca va tocar la campana quan va acabar la prova

La gimnasta Ainara Llopis fa el salt a Segona (Àlaba). Paula Fernández i Eva Mendoza, amb el Club de Gimnàstica Esparreguera, i Alaia Estragués, amb el Club Gimnàstica Olesa, també es van classificar per la final de la Lliga Ibèrica. Un bon botí per a la gimnàstica d’Abrera.

ABRERA La gimnasta abrerenca Ainara Llopis ha estat una de les artífexs de l’ascens a Segona Divisió estatal del seu equip, el CGA L’Hospitalet. El conjunt riberenc es va proclamar campió de la tercera fase de la Lliga estatal Iberdrola de gimnàstica artística que va tenir lloc al Poliesportiu del Cabanyal a València, a finals d’abril. D’altra banda, Carla Rodríguez,

Llopis, amb el seu equip

amb l’equip CGA l’Hospitalet, ha obtingut el bitllet per a la final de la Lliga Ibèrica, que se celebrarà el dissabte 18 de maig a Vitòria

FUTBOL. Després de perdre totes les opcions d’ascendir de categoria, l’AE Abrera ha encadenat quatre victòries de forma consecutiva que permentrà als

abrerencs acabar el curs entre els cinc primers. PISCINA. L’Ajuntament d’Abrera ha obert el procés de selecció per a tres llocs de treball temporal de recepcionista/auxiliar administratiu/va destinats a la piscina d’estiu. Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud en el registre general d’entrades de l’Ajuntament d’Abrera (plaça de la Constitució, 1) fins el 22 de

Tennis taula El proper 17 de maig tindrà lloc el Torneig de Tenis Taula al Casal de Joves que està adreçat a nois i noies entre 12 i 18 anys. Per a participar-hi cal inscripció prèvia al Casal de Joves o al per correu electrònic a pij. abrera@ajuntamentabrera.cat.

maig, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores (dimarts i dimecres de 16.30 a 19.00 hores).

El CF Sant Andreu s’assegura la promoció d’ascens SANT ANDREU DE LA BARCA Can Salvi tornarà a viure una promoció d’ascens a Segona Catalana. Un any després de perdre la categoria, l’equip que entrena Íñigo Irisarri s’ha assegurat disputar l’eliminatòria que el pot tornar a empènyer cap a Segona. La trajectòria dels quatribarrats en la segona volta està sent espectacular sumant 15 jornades invicte. L’empat davant el líder (1-1) permetrà la UE Sant Joan Despí ser el campió de Tercera

mentre que el CF Sant Andreu disputarà les dues últimes jornades amb el cap a la promoció en l’intent de recuperar la categoria perduda. FUTBOL. El CF Sant Andreu té la intenció d’incorporar el futbol femení la propera temporada. Així, l’entitat ha iniciat una campanya de captació de futures jugadores d’entre 6 i 11 anys. Les persones interessades en jugar-hi el curs vinent poden trucar al telèfon mòbil 649 398 105.

BÀSQUET. El sènior masculí A ha finalitzat la temporada en tercer lloc a Segona Catalana amb un balanç de 17 victòries i 9 derrotes després de 26 jornades. Els santandreuencs , amb Jordi Vives a la banqueta, s’han quedat a dues victòries de poder jugar la fase d’ascens a Primera Catalana. FUTBOL SALA. El primer equip del CFS Sant Andreu de la Barca està lluitant per ascendir de categoria i a falta de dues jornades és a quatre punts del líder, el

CEFS Rubí. Els santandreuencs estan fent una campanya espectacular i volen certificar-la ascendint a Divisió d’Honor. CURSA. El 19 de maig tindrà lloc la XXIV Cursa de Primavera de Sant Andreu de la Barca que promouen l’Ajuntament i l’Associació Esportiva Sant Andreu de la Barca. Un recorregut de 5 kilòmetres que començarà a les 9.30 hores a l’avinguda Constitució. També hi ha curses de promoció.

Es jugaran l’ascens a la promoció


Esports

la bústia · maig del 2019

Gotsens i Martínez pugen al podi del desert El CFS Esparreguera estrena nova presidenta: Neus España substitueix Vicky Escartín

El planter del Club Tennis Taula es penja 7 medalles al Campionat de Catalunya celebrat a Valls

ESPARREGUERA Els esparreguerins Jordi Gotsens i Andreu Martínez (Koala Team Esparreguera) van pujar al tercer esglaó del podi de la Titan Desert 2018 en la categoria Ambassador. Gotsens i Martínez són integrants del Club Ciclista Esparreguera i tenen una llarga trajectòria damunt la bicicleta. Durant cinc etapes - de Merzouga a El JorfMaadid-, els esparreguerins van trencar tots els registres tenint en compte que el podi no era l’objectiu inicial. MOTOR. Esparreguera ser la seu de la 6a trobada de motos Lambretta, que fins aquest any s’havia celebrat sempre a Reus. Aquesta marca italia va revolucionar el sector del motor ofer-

BÀSQUET. El CB Tenea Esparreguera ha finalitzat la seva primera temporada a la Lliga EBA sumant una nota alta. Els verdi-negres van caure en la darrera jornada davant el CB Tarragona (68-79) amb un balanç final de 17 victòries i 9 derrotes després de 26 jornades.

Els dos ciclistes esparreguerins van triomfar en la seva primera participació

tant un model molt semblant a Vespa. La trobada va aplegar un centenar de motos a l’Era de Cal Sant i va acabar amb una volta per l’entorn de Montserrat. FUTBOL. El Centre d’Esports i l’Athletic Esparreguera han finalitzat la temporada a Quarta

Catalana en la mateixa posició: quarts. El CE Esparreguera, al grup sisè, han acumulat una ratxa de 9 jornades sense perdre i va tancar el curs amb un empat davant el Carme (1-1). L’Athletic, al grup 8, va acomiadar la lliga amb un triomf davant el San Pancracio (4-2).

FUTBOL SALA. El CFS Esparreguera estrena nova presidenta: Neus España. La nova dirigent va encapçalar l’única candidatura que es va presentar en el procés d’eleccions de l’entitat. España substitueix Vicky Escartín a la presidència. TENNIS TAULA. El CETT Esparreguera es va penjar 7 medalles al Campionat de Catalunya que va tenir lloc a Valls i reforcen el seu projecte de base.

El NB Olesa vol fer-se un lloc a Copa Catalunya OLESA DE MONTSERRAT El sènior masculí A del Nou Bàsquet Olesa ha finalitzat la fase regular en quarta posició a Primera Catalana i tindrà dret a disputar-se la condició de millor quart de Catalunya davant el CE Palamós i el Sant Quirze BC, aquest mes de maig. El vencedor d’aquesta fase haurà d’esperar la renúncia d’alguns dels equips ascendits per formar part de Copa Catalunya la propera temporada. L’equip dirigit per Ferran Cunillé i Albert Barrachina ha fet una temporada brillant i el bàsquet olesà comença a treure el cap després d’anys de màxima complexitat arran de la desaparició del CB Olesa. Mentrestant, el sènior masculí B jugarà la fase de permanència a Tercera.

BÀSQUET. L’olesà Pol Molió va proclamar-se sotscampió de bàsquet amb la selecció catalana en categoria júnior al Campionat d’Espanya. Madrid va adjudicar-se la victòria en una final molt ajustada. Molió és jugador del FC Barcelona. BTT. El diumenge 19 de maig tindrà lloc la 8a Santa Oliva, que promou la Unió Ciclista Olesana. Hi ha dues proves cronometrades: la clàssica, de 18 kilòmetres i 600 metres de desnivell, i la infantil, de 6 kms (de 4 a 7 anys) i de 12 kims (de 8 a 14 anys). La sortida tindrà lloc a la Plaça Fèlix Figueras. Les inscripcions es poden fer al web toprun.es. Enguany, la Unió Ciclista Oles ana celebra el 75è aniversari i la Santa Oliva tindrà molt més presència.

Els olesans han acabat en quart lloc a Primera Catalana. E. Albarracín

TIR AMB ARC. Una seixantena de nens i nenes van participar en la jornada de tir en arc dins el circuit esportiu que promou l’Ajuntament. El Tir amb arc Olesa va apropar la pràctica als més joves gràcies a la tasca dels monitors i voluntaris.

SENDERISME. El diumenge 19 de maig tindrà lloc la segona festa inclusiva d’Olesa amb una sortida al pla del Fideuer. L’excursió començarà a les 8.30 hores a l’aparcament del pavelló Salvador Boada i acabarà a l’antic Escorxador.

37

breus COMARCA. Diversos milers de treballadors de SEAT, familiars i amics van convertir la planta de SEAT de Martorell en l’escenari d’una gran jornada solidària i lúdico-esportiva. Més de 4.500 adults i 1.500 infants van participar a la cinquena edició de la Cursa SEAT, que va estar marcada per un rècord de participació, amb un 20% més de corredors que l’any passat i amb una causa solidària: investigar contra el càncer infantil. Gràcies a l’aportació solidària de 3 euros de cada un dels participants, SEAT va aconseguir recaptar més de 13.500 euros, que s’han destinat íntegrament al projecte ‘Polseres Candela‘, a favor de la investigació del càncer infantil. La cursa va comptar amb dos recorreguts de 5 i 10 quilòmetres de distància que va recórrer la planta de Seat. GELIDA. Alba Coma va finalitzar la temporada d’esquí alpí adaptat per a persones amb discapacitat física pujant al podi als Campionats d’Espanya que van tenir lloc a Baqueira Beret. En la prova d’slàlom gegant, la gelidenca va obtenir la tercera posició, a 4,83 segons de la segona plaça i a 6,40 segons del primer lloc. En la prova d’slàlom, Coma va rebaixar la seva marca i va ser segona classificada a 19,17 segons del guanyador. En aquest curs, l’esquiadora de Gelida Alba Coma es va proclamar campiona de Catalunya d’esquí alpí adaptat per a persones amb discapacitat física 2019 en la prova d’eslàlom. Mestra d’Educació Primària i Psicopedagogia, a Coma se li va diagnosticar espina bífida quan va néixer. És una malaltia que consisteix en una malformació congènita del tub neural.


38

Comarca

la bústia · maig del 2019

breus ELS CONCURS D'INICIATIVES EMPRESARIALS FA DEU ANYS. S'ha obert el període per a participar en el 10è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord emmarcat en el projecte Fem Xarxa, Fem Empresa i promogut pels vuit ajuntaments de la zona nord del Baix Llobregat a través dels seus departaments de Promoció Econòmica. L’objectiu és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels usuaris dels serveis d’atenció a emprenedors i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves d’aquests ajuntaments. Té cinc categories i busca augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes, incrementar el nombre d’usuaris dels serveis a les empreses, aconseguint una major implicació dels agents econòmics amb els serveis. La convocatòria finalitza el dia 4 d’octubre.

6M€ per millorar 4 centres educatius

L'institut Montserrat Colomer de Sant Esteve. Arxiu.

Institut Creu de Saba d'Olesa. Arxiu.

Els equipaments escolars són de Gelida, Olesa, Sant Esteve i Abrera

El Govern de la Generalitat ha aprovat l'encàrrec i la regularització d'encàrrec de diverses actuacions d'infraestructura escolar a realitzar per l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), que preveu 27 construccions escolars per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya. De les 27, un total de 21 són de nova construcció, 5 són grans ampliacions i 1 és una rehabilitació integral. Totes les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al

2023 i permetran la retirada de més d'un centenar de mòduls. A la nostra zona de cobertura l'anunci del conseller Bargalló beneficiarà a equipaments dels municipis de Sant Esteve, Olesa, Gelida i Abrera. L'acció més destacada és l'execució de les obres de consolidació estructural de l'escola Montcau de Gelida per un import de 3.500.000 euros; l'execució de l'ampliació de l'Institut Montserrat Colomer de Sant Esteve, de 3 línies d'ESO i 2 de batxillerat per un import de 1.700.000€; L'execució de les obres d'ampliació i adequació de l'Institut Creu de Saba d'Olesa,

de 3 línies d'ESO i 2 de batxillerat per un import d'1.200.000 euros. El Departament també està treballant per tancar convenis i acords amb un total de 21 Ajuntaments per a la construcció de nous equipaments educatius, ampliacions o grans adequacions, entre els quals destaca Abrera qui farà l'avanç de l'import de l'ampliació de l'Institut de Voltrera. Segons fonts del govern de la Generalitat, "tot i que es treballa amb els pressupostos prorrogats, les noves construccions escolars acordades són uns pressupostos d’obra molt realistes".

Resultats de les eleccions generals del 28 d'abril: ERC guanya a 6 municipis i el PSC a 4 PSC

ERC

ECPodem

C´S

JxCAt

PP

VOX

Votants

Participació

Martorell

4.165

29,3%

2.994

29,1%

2.533

17,8%

1.707

12%

1.018

7,1%

657

4,6%

519

3,6%

14.256

76,4%

Sant Andreu

5.243

34'3%

2.148

14%

2.940

19,2%

2.297

15%

450

2,9%

701

4,5%

889

5,8%

15.361

79%

Olesa

3.104

22,8%

3.421

25,2%

2.491

18,3%

1.668

12,3%

1.155

8,5%

455

3,3%

473

3,4%

13.644

78,9%

Esparreguera

3.309

26%

3.148

24,7%

2.202

17,3%

1.395

10,9%

994

7,8%

543

4,2%

515

4%

12.794

77,5%

Abrera

2.175

30,1%

1.207

16,4%

1.453

20,1%

1.038

14,3%

285

3,9%

349

4,8%

356

4,9%

7.252

79.8%

Sant Esteve

1.020

21,9%

1.223

26,3%

849

18,2%

589

12,6%

356

7,6%

184

3,9%

174

3,7%

4.660

80,9%

Collbató

423

15,7%

902

33,6%

402

15%

301

11,2%

331

12,3%

98

3,6%

83

3,1%

2.691

82%

Castellví

224

18,9%

316

26,7%

207

17,5%

144

12,1%

117

9,9%

63

5,3%

53

4,4%

1.185

81%

Gelida

991

23,1%

1.240

28,9%

744

17,3%

382

8,9%

429

10%

126

2,9%

112

2,6%

4.301

79,4%

1.229

23%

1.232

23,1%

1.062

19,9%

711

13,3%

385

7,2%

196

3,6%

239

4,4%

5.352

78,2%

TOTAL 10 MUNICIPIS

21.883

26'8%

17.831

2I%

14.883

18,2%

10.232

12,1%

5.520

6,7%

3.372

4,1%

3.413

4,1%

81.496 100 %

Catalunya

1.008.451

24,5% 953.304 23,2% 611.374 14,8% 474.460 11'5% 494.385

12%

199.035

4,8%

147.728

3,6%

4.125.077

Masquefa

77,5%

En aquesta taula es poden conèixer els resultats dels 7 partits més votats de les Eleccions Generals 2019. A Olesa, Sant Esteve, Collbató, Castellví i Masquefa va guanyar ERC. A Martorell, Sant Andreu, Esparreguera i Abrera, el PSC.


Turisme, oci i gastronomia

la bústia · maig del 2019

La Fira de Castellví, aparador d’agricultura, comerç i entitats El diumenge 2 de juny, la plaça de Castellví de Rosanes es vestirà de fira per mostrar el bo i millor de l’agricultura, el comerç i les entitats locals. Un any més, el teixit comercial, agrícola i associatiu del municipi s’aplegarà durant tot un matí a la plaça del poble a l’abast de tothom. La Fira de l’agricultura, el comerç i les entitats estarà oberta de 10 a 14h. Hi haurà estands per conèixer l’agricultura local i productes de temporada, parades dels comerços de Castellví, establiments de restauració i una mostra de les entitats del municipi, que donaran a conèixer el seu treball a la ciutadania. En paral·lel a la Fira, tindrà lloc una nova edició de la Mostra de Cultura Popular. Enguany, es comptarà amb la presència dels Gegants, capgrossos i bastoners de

Martorell. Durant el matí també sortiran a la plaça el Guillem, l’Ermessenda i Mossèn Ramon, els gegants i el gegantó de Castellví. El matí de fira, hi haurà espai també per al medi ambient amb un estand per aprendre a estalviar energia a casa i ser més eficients. La Festa Major de Castellví de Rosanes, dins la qual s’emmarca la Fira, arrencarà el 31 de maig amb el pregó, el sopar de germanor a l’entorn de la plaça i el tradicional ball de festa. Dissabte 1 de juny les activitats començaran a migdia. Hi haurà propostes gastronòmiques, lúdiques, jocs per a infants i la Nit jove. Diumenge, a més del matí de fira, hi ha prevista una intensa tarda d’activitats adreçades al públic familiar. El correfoc, com és habitual, clourà la Festa Major.

Menú diari

10,25 €

Menú dissabte

15 €

MENÚS DE GRUPS DISSABTE NIT

SERVEI A DOMICILI 93 775 28 28

Crta Abrera-Manresa, km 4,5 Can Vinyals Oest - Olesa

C/ Pere Puig, 3 - Martorell www.cateringcasanovas.com

Brasa tots els dies

93 778 28 09

La qualitat és l’únic ingredient imprescindible de la nostra SERVEI PER A EMPRESES I PARTICULARS PER cuina A TOT TIPUS D’ACTES I CELEBRACIONS C/Camí de Can Comelles, 3 bis - Esparreguera Tel. 93 775 91 32 - cuinestm@cuinestm.com servei de càtering cuines tm

DE DILLUNS A DISSABTE 8:30 A 24:00 h TERRASSA EXTERIOR Gran varietat de Tapes i Vins

MENÚ DIARI 10 €

Especialitat en banquets de noces

Menú diari: 12 €

Menú cap de setmana: 22 € Ctra. de Martorell a Gelida, km 4 · Castellvi de Rosanes 93 775 14 64 · www.massunyol.com

A 4 minuts de Martorell

DIUMENGES TARDA: Ball

23 de Juny REVETLLA DE SANT JOAN AMB BALL RESERVA JA!!

( 8 primers+14 segoNs+postre+begud inclosa)

MENU PER A GRUPS 15 € C/ Amadeu Paltor nº 25 Olesa de Montserrat 93 778 58 27 625 50 58 40 (Raül)

Passeig de l’Església, 6 08630 Abrera· 93 770 28 61 (Obert de dilluns a dissabte de 13 a 16h) restcanmartinet@gmail.com

FORMA PART DE LA SECCIÓ

TURISME, OCI I GASTRONOMIA Tel. 675 47 50 38

Tothom et veurà!!

39


40

Publicitat

la bústia ¡ maig del 2019

Profile for La Bústia

La Bústia edició maig 2019  

La Bústia edició maig 2019  

Advertisement