Page 1

Sants i barris veïns 5.000 exemplars distribució gratuïta mensual juny 2008

periòdic de comunicació popular

119

núm.

APOSTASIA COL·LECTIVA 170 persones es van donar de baixa de l’Església catòlica durant l’acte inicial de la campanya del col·lectiu santsenc Nosaltres Marxem.

Pàgina 5

La fallida de SEOP atura les obres de l’Hamsa La constructora SEOP, adjudicatària de les obres de transformació del solar de l’Hamsa, ha fet suspensió de pagaments.

Com a conseqüència, han quedat paralitzats els treballs d’urbanització de l’espai on s’ubicava el centre social okupat,

desallotjat ara farà quatre anys. Aquest fet augura un futur incert per a la plaça, les 350 parcel·les d’aparcament i els pisos

«amb zona comunitària i piscina» que es continuen anunciant a la web de la promotora. PÀGINA 4

Vallespir, 25: nou cas de ‘mobbing’ al barri Les cinc famílies amenaçades de quedar-se sense casa estan lluitant contra la propietària, que els vol fer fora al·legant l’estat ruïnós de l’edifici on viuen. El veïns de l’immoble del carrer Vallespir neguen aquesta situació i esperen que els peritatges judicials els donin la raó, però han tret el seu cas a la llum per denunciar la injustícia que estan patint. A més de d’adoptar la via legal, han difós el seu cas, amb el suport del Centre Social de Sants, als mitjans de comunicació i han penjat una pancarta a la façana. Pàgina 4

La presidenta del Comitè d’Empresa d’Euroresidencia Sanitas Les Corts ens explica els motius de la vaga del sector de la dependència. Pàgina 12

PÀGINES CENTRALS El disc Musiquetes per a la Bressola és una recull de cançons populars infantils adaptades als nous temps que neix dels Amics de la Bressola (escoles bressol en català de la Catalunya Nord).

Patents? No, gràcies PÀGINES CENTRALS La secció Burxant els bytes ens parla del negoci de les patents en el programari i per què cal potenciar l’ús del software lliure.

La façana del número 25 de Vallespir llueix una pancarta de denúncia pels fets. ALBERT GARCIA

Opinió

Cultura

Arreu

Continua la polèmica del transvasament

Pau Riba endega la faràndula compromesa

El cas d’en Franki: 2 anys i 7 mesos per una bandera

PÀGINA 10

PÀGINA 11

El projecte «Divendres, faràndula a Sants», promogut per l’Assemblea de Barri de Sants per incrementar l’oferta d’oci compromès al barri, va iniciar la temporada amb una proposta de risc: Pau Riba en clau de poseia. Tot i l’insòlit de l’espectacle, les persones assistents van poder gaudir d’una bona estona.

Des de l’empresonament de Francesc Argemí, el 28 d’abril, s’han multiplicat les accions i mobilitzacions de suport: des de persones penjades a la Sagrada Família i a un pont de la B-23, fins a mocions presentades als ajuntaments demanant la immediata posada en llibertat del jove terrassenc.

PÀGINA 2

Pilar Moreno García

Musiquetes

Josep Sabaté i Ibáñez, membre de Jóvens en Defensa de l’Ebre, respon l’article de l’ambientòleg Arnau Urgell publicat a LA BURXA, 118. A l’article, Urgell defensava la recerca d’una solució pragmàtica al problema de la sequera. Sabaté aprofitarà aquestes línies per qüestionar els pilars bàsics de la defensa del transvasament EbreBarcelona.

Més de 10 any d’ABS PÀGINA 8 Per celebrar el 10è aniversari de l’Assemblea de Barri de Sants (ABS), aquesta ha editat un llibre on fa un recorregut per la seua història. Més d’una dècada revolucionant el barri n’és el títol.

laburxa119  

La Burxa 119, juny del 2008, Sants.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you