Page 1

Barcelona, 9 de febrer de 2011 Hola Enric! Com va tot? Molta feina? Nosaltres estem notant que s'acaba el trimestre... tenim molta feina! Pel que fa a l'entronació de la imatge de la Mare de Déu, t'hem de dir que ens ha costat molt trobar testimonis d'aquell dia. Suposem que eren temps complicats tot i que pel que hem llegit, l'acte va ser tot un èxit, oi? La tieta d'una companya ens ha explicat pels 50 anys de la verge van fer una celebració. En l'església van ficar tot de catifes i van felicitar la verge i després van fer una eucaristia. Ella no ha va assistir però s'ha informat i diu que va ser tot molt bonic. No sabem si parla del mateix acte, però sigui com sigui, ens ha fet la sensació que la Mare de Déu de Montserrat és un símbol molt important per als catalans. A tu que et sembla?

T'adjuntem també el gràfic que hem fet (amb ajuda de les mestres) amb les dades sobre les activitats del Centre de Coordinació Pastoral de l'any 2005.

1

LLEGENDA

2

3

4

5

6

7

ACTIVITATS I CELEBRACIONS

8

9

10

11

TOTAL


1

Grups a Missa Conventual

440

2

Noces d'Argent a Conventual

28

3

Noces d'Or a Conventual

59

4

Corals i orquestres

95

5

Altres celebracions

662

6

Altres Noces d'Argent

10

7

Altres Noces d'Or

21

8

60è aniversari de casament

9

9

Intencions de misses

6234

10

Misses gregorianes

44

11

Xerrades a grups o romeries

39

Primer de tot, volíem dir-te que ens ha sorprès veure la gran quantitat d'actes que es duen a terme a Montserrat. Nosaltres no hem entès molt bé el que volia dir intencions de misses. Creiem que deuen ser aquestes eucaristies que es fan dedicades a alguna persona o causa en particular, però si ens ho poguessis confirmar, t'ho agrairíem molt. Hem observat, per això, que ha estat l'activitat que més es va realitzar a Montserrat l'any 2005 amb molta diferència amb la resta, amb 6234 vegades. Tot i així, va haver moltes “altres celebracions” que van tenir lloc a Montserrat i que no sabem ben bé en que consisteixen, però que es converteixen en la segona activitat més realitzada. També hem vist que les activitats que menys s’han celebrat han estat el 60è aniversari de casament (només 9 vegades) i altres noces d’Argent (només 10 vegades). A l'assignatura de Religió vam aprofitar per a estudiar els diferents apòstols i els seus símbols corresponents. Hem après moltíssim! D'alguns apòstols ho teníem clar, però d'altres... ens vam haver d'informar... Esperem no haver-nos equivocat. Sant Felip és l'apòstol que es correspon amb la creu perquè va morir com Jesús i perquè, segons la llegenda va fer molts miracles. Sant Tomàs (el seu nom significa “bessó”) està relacionat amb la llança perquè li van travessar el pit amb una llança a la Índia. Sant Simó és l'apòstol menys conegut i es relaciona amb la serra ja que el van matar amb una d'aquestes. Jaume el Major (se li anomena així per a diferenciar-lo d'un altre apòstol amb el mateix nom) té com a símbol el bastó. Se'l representa com un pelegrí, amb bastó, roba típica de pelegrí i una petxina al coll.


Sant Pere va ser un dels apòstols més importants. Va morir en una creu amb el cap per avall, d'aquí que el seu símbol sigui la creu invertida. Sant Joan Evangelista, el més joves dels apòstols de Jesús, és representat per un llibre i un àguila perquè va ser qui va escriure l'evangeli més popular i va ser l'escriptor de la Bíblia que ha pujat més alt d'espiritualitat. Sant Andreu es correspon amb la creu en aspa. La tradició explica que va ser crucificat en una creu en forma d'X, sense claus. Sant Mateu va ser escollit per a substituir Judes Iscariot. El seu símbol és la destral. Jaume el Menor es correspon amb el bastó perquè el van matar amb aquest objecte. Sant Bartomeu es va dedicar a predicar l'Evangeli i va ser màrtir. El seu símbol és el ganivet, eina utilitzada en el seu martiri. Sant Mateu Evangelista es relaciona amb la destral. Sant Judes Tadeu té com a símbol la porra. Va morir després d'un atac d'uns lladres que el van colpejar amb unes porres. Com veus, hem procurat justificar d'on sortia cada símbol. Ja ens comentaràs com ho hem fet! Com t'hem comentat al principi, anem molt enfeinats, però esperem que tot el nostre treball sigui correcte. Esperem la teva resposta!

Una abraçada i fins aviat! Els nens/es de 6è del Col·legi Sant Gabriel.

Itinerari 3 - Col·legi Sant Gabriel  

Aquest és el resultat del nostre itinerari.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you